Pyhyyden mittarit

Anonyymi

1. Maksatko vai etkö maksa kymmenyksiä?
2. Jalkojen pesu vai pesemättömyys?
3. Pyhitätkö vai etkö pyhitä sapattia?
4. Uskotko vai etkö usko Ellen Whiteä?

Pyhä suunanto on pyhyyden mittari ja sapattikäskyä ei löydy Uudesta Testamentista.

Aasian seurakunnat tervehtivät teitä. Monet tervehdykset Herrassa lähettävät teille Akylas ja Priska sekä heidän kodissaan kokoontuva seurakunta.
Kaikki veljet lähettävät teille tervehdyksen. Tervehtikää toisianne pyhällä suunannolla. Tervehdys minulta, Paavalilta, omakätisesti.
(1Ko 16:19-21)

Lopuksi, veljet, iloitkaa, tulkaa täydellisiksi, ottakaa vastaan kehoituksia, olkaa yhtä mieltä, eläkää sovussa, niin rakkauden ja rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne. Tervehtikää toisianne pyhällä suunannolla. Kaikki pyhät lähettävät teille tervehdyksen.
(2Ko 13:11-13)

Mutta itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen. Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen, ja hän on sen myös tekevä. Veljet, rukoilkaa meidän edestämme. Tervehtikää kaikkia veljiä pyhällä suunannolla.
(1Te 5:23-26)

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Armovarkaat eivät pelastu.

      • Anonyymi

        Menepä kertomaan se luterilaisille. Heidät on varkauden takia erotettu jo Pyhän kaupungin Jerusalemin yhteydestä.


    • Anonyymi

      otetaas se sapatti Uudestatestamentista esiin.
      Jumalan kymmenen käskyä Uudessatestamentissa.

      Matt 4:10 Kunnioitus ja palvelu
      Lk 11:2 Pyhä nimi Matt 12:31 jota ei pilkata
      1. Joh 5:21 erossa vääristä jumalista

      Lk 4:16 Mark 2:27-28. Heb 4:4, 9-11 Jeesuksen suhtautuminen sapattiin, ja ketä varten se on, sekä mikä päivä, eli seitsemäs, ja meidänkin on määrä levätä työstämme.

      Matt 19:19 [isä ja äiti]
      Matt 19:18 [älä tapa, älä tee aviorikosta, äläkä varasta, ei valehdella]
      Room 7:7 älä himoitse

      Siis käsittelemme Jumalan tahtoa Hänen kansansa keskuudessa.
      Muotouskonnolliset ovat vapaat palvelemaan epäjumalaansa, sekä
      ateistit, koska he ovat valinneet puolensa. Usko ei ole pakkoa.
      Liittosuhde Sapatin Herraan, on rakkaussuhde ja Jumalantahdon päämäärä on rakkaus.

    • Anonyymi

      Ja Jeesus palasi Hengen voimassa Galileaan; ja sanoma hänestä levisi kaikkiin ympärillä oleviin seutuihin. Ja hän opetti heidän synagoogissaan, ja kaikki ylistivät häntä. Ja hän saapui Nasaretiin, jossa hänet oli kasvatettu, ja meni >>>tapansa mukaan sapatinpäivänä<<< synagoogaan ja nousi lukemaan.
      (Luk 4:14-16)
      Ja >>tapansa mukaan<<< Paavali meni sisälle heidän luoksensa ja keskusteli kolmena sapattina heidän kanssansa, lähtien kirjoituksista,
      (Apt 17:2)
      Ja kun hänellä oli sama ammatti kuin heillä, jäi hän heidän luoksensa, ja he tekivät työtä yhdessä; sillä he olivat ammatiltaan teltantekijöitä. Ja hän keskusteli synagoogassa jokaisena sapattina ja sai sekä juutalaisia että kreikkalaisia uskomaan.
      (Apt 18:3-4)

      Herramme, siis Sapatin Herra ja Paavalilla oli tapa- että mentiin sapattina Herran huoneeseen.

      Ketä varten on sapatti ---asetettu--- huomaa sana. "Asetus- asetettu"!

      Ja hän sanoi heille: "Sapatti on asetettu ihmistä varten eikä ihminen sapattia varten. Niin Ihmisen Poika siis on sapatinkin herra."
      (Mar 2:27-28)

      Eli se on asetettu ----ihmistävarten---- eli oletko SINÄ --ihminen---?
      Sapatilla on ihmistä varten siunaus- Herra palvelee ihmistä, opettaa, neuvoo, ohjaa, rakkaudessa, tuo Sanan ja yhteyden kansalleen.
      Siksi Jumala on siunannus sapatinpäivä, eli pelastus on Jumalantyö ja siksi Jeesus ON sapatin Herra! Saadaan hengähtää, olkoon se luomakunnan eläin, tai "orjattaresi poika" ynnä ---jotain--- siis mitä???? MUUKALAINEN.
      ja aivan virkistykseksikin. So. Jumalan siunaama toteutus luomakuntaan.

      Ihmistä varten. Ja vieläpä Uudessa testamentissa puhuttuna. Etkö ole lukenut?
      Jo on aikakin, ettei tarvii aina toistella, että EI OOOOOOOO kirjoitettuna uuvessa testamentissa, eikä ooooooo silmälasejakaan, että näkisi.

      Eli kyse on PYHÄ Sapattisi- kun kirjoituksista katsotaan sapatin perustetta.
      So. PYHÄ, eli tuonpuoleisuuden pyhittämä- Vaikeetako ymmärtää?

      Mietipä, että se on todella ILON-päivä Herran pyhäpäivä, se on aivan kunnioitettava, äläkä puhu siihen joutavia.

      Ja kun pidät sapattina joutavauutesi ja kuuntelet, mitä kirjoituksissa on neuvoja, niin tulet tietämään, että HÄN on Herra, joka pyhittää meidät.
      Vai meinasitko oikein omilla eväillä pyhittyä, eli baabelin opeilla ja ohjeilla?
      Sitähän se kristillisyys on, mutta tule opetuslapseksi. Herra opettaa.
      Se tulee ihmeelliseksi merkiksi sinun ja Jumalanvälille, Hänen ja sinun. Siinä tulet tietämään, että Herra on sinunkin Jumalasi. Näinhän kirjoitukset kertovat. Oliko se outoa Uudessaliitossasi, kun matraat perinnepappien joutavuuksi.
      Minullekin helluntaipappini sanoi, että 9 käskysanaa kuuluu kristitylle, mutta sapatti on kumottu. Mutta, sitä oppia minä en kyllä raamatustani ole lukenut ja Apostolien helluntalaisuus kunnioittaa sapattia, jos sitä et satu tietämään.

      Niin, sapatilta mietittävää, että mitä on luvallista sapattina. Siis Jeesus Uudessaliitossa ohjeisti, että mitä on oikein tehdä ja jos on oikein tekemistä, niin silloinhan on väärääkin tekemistä, oletko sitä miettinyt?
      Eli pelastaa henki, ei hukuttaa.
      Siksipä sinunkin hengestä on kyse, että Herra tuntisi elämänkirjan kautta sinutkin. etkä olisi laittomuuden perinnehaudassa, jossa Herralle olisit tuntematon. Ettei sinun sieluasi vaadittaisi minun kädestäni, niin tee parannus ja ala tutkimaan tätä ilonpäivää syvemmin ja jätä rukouskammiosi ulkopuolelle ne perinnemanttelisi hajutkin. Mene Ylimmäisen pappisi eteen ja kysy, miksi HÄN on Sapatin Herra, äläkä venkoile, ole vilunkiveli.
      eli sapatti on ----ihmistä varten ja minäkin olen ihminen--- jaa adventistiko, no en kylläkään, mutta tavallaan tämä Apostolinen opetuslapsi.



      Sillä hän on jossakin sanonut seitsemännestä päivästä näin: "Ja Jumala lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikista teoistansa";
      (Heb 4:4)

      Niin on Jumalan kansalle sapatinlepo varmasti tuleva. Sillä joka on päässyt hänen lepoonsa, on saanut levon teoistaan, hänkin, niinkuin Jumala omista teoistansa. Ahkeroikaamme siis päästä siihen lepoon, ettei kukaan lankeaisi seuraamaan samaa tottelemattomuuden esimerkkiä.
      (Heb 4:9-11)

      • Anonyymi

        "Herramme, siis Sapatin Herra ja Paavalilla oli tapa- että mentiin sapattina Herran huoneeseen."

        Niin, juutalaisilla oli kaikenlaisia tapoja. Kuka tykkää mistäkin. Minä en mene synagogaan tapani mukaan enkä käy kirkossa tapani mukaan mutta käyn aamuisin vessassa tapani mukaan. Jos Jeesuksesta olisi kirjoitettu,,että hän meni tapansa mukaannvessaan joka aamu klo7.32, niin menisittekö te kaikki aamuisin vessaan siksi, ettö Jeesuskin niin teki. Arvaan, että menisitte. Pesettehän te toistenne jalkojakin tapanne mukaan vaikkei Jeesus siitä esimerkkiä antanut vaan nöyryyden osoittamisesta sisarille ja veljille. Se, että Jeesus teki jotakin tapansa mukaan ei todista mitään muuta kuin, että Jeesuksella oli kaikenlaisia tapoja.

        "Ja hän sanoi heille: "Sapatti on asetettu ihmistä varten eikä ihminen sapattia varten. Niin Ihmisen Poika siis on sapatinkin herra." 
        (Mar 2:27-28)

        Ihmisen poika tarkoittaa ketä tahansa miespuolista ihmislasta. Siksi minäkin ihmisen poikana saan päättää pidänkö sapattia vai en. Olenhan sapatin herra.

        Eli mitä tuo kaikki todistaa sapatista?

        Ja sitten seuraa jonnin joutavaa jorinaasi ilman todisteita.

        "Niin, sapatilta mietittävää, että mitä on luvallista sapattina. Siis Jeesus Uudessaliitossa ohjeisti, että mitä on oikein tehdä ja jos on oikein tekemistä, niin silloinhan on väärääkin tekemistä, oletko sitä miettinyt?"

        Uusi liitto alkoi kun Jeesus kohotti ehtoollismaljan. Sitä ennen hän eli Vanhan liiton alaisena. Esitäpä Raamatun paikka, jossa Jeesus ohjeistaa jotakin sapatista tuon maljan jälkeen.

        "Sillä hän on jossakin sanonut seitsemännestä päivästä näin: "Ja Jumala lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikista teoistansa"; 
        (Heb 4:4)"

        No niinpä lepäsi. Mitä sitten? Eedenissä sapattia ei annettu ihmisille. Vain Jumala sitä lepäili työnsö jälkeen. Eikä se edes ollut seitsemäs päivä, jolloin se olisi ihmsille annettu vaan ihmisten elämän toinen päivä.

        "Niin on Jumalan kansalle sapatinlepo varmasti tuleva. Sillä joka on päässyt hänen lepoonsa, on saanut levon teoistaan, hänkin, niinkuin Jumala omista teoistansa. Ahkeroikaamme siis päästä siihen lepoon, ettei kukaan lankeaisi seuraamaan samaa tottelemattomuuden esimerkkiä. 
        (Heb 4:9-11)"

        Oikein hyvä Raamatun kohta. Osoittaa sen, että Jumalan lepo alkoi luomisen jälkeen eikä ole siitä vielä päättynyt. Se jatkuu joka päivä 24/7.


    • "1. Maksatko vai etkö maksa kymmenyksiä?
      2. Jalkojen pesu vai pesemättömyys?
      3. Pyhitätkö vai etkö pyhitä sapattia?
      4. Uskotko vai etkö usko Ellen Whiteä?"

      1. en, sellainen ei kuulu ei-juutalaisille.
      2. Pesen jalkani joka ikinen päivä.
      3. Pyhitän lepopäivän. Lepopäivä on lahja. Lahjan voi ottaa vastaan vapaaehtoisesti, eikä sen vastaanottamiselle ole mitään sääntöjä.
      4. Kukapa uskosi ? Raakku mikä raakku.

      • Anonyymi

        Sinä oletkin totuuden hylännyt pakana.


    • Anonyymi

      Pyhä tarkoittaa Herralle erotettu muusta kansasta. Pyhyydessä ei ole asteita eikä sitä voi mittaroida. Sitä joko on pyhä taikka ei ole.

    • Anonyymi

      Ilm.22:11 Vääryyden tekijä tehköön edelleen vääryyttä, ja joka on saastainen, saastukoon edelleen, ja joka on vanhurskas, tehköön edelleen vanhurskautta, ja joka on pyhä, pyhittyköön edelleen. Ilm.22:11 Biblia Joka paha on, se olkoon vielä paha, ja joka saastainen on, se tulkoon vielä saastaiseksi; mutta joka vanhurskas on, se tulkoon vielä hurskaasi, ja joka pyhä on, se tulkoon vielä pyhäksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1713
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1411
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1106
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      869
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      191
      766
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      97
      759
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe