Olipa kerran seurakunta

Anonyymi

Joka päästi kirkkorakennuksen huonoon kuntoon, kun seurakunnan vanhimmat ajattelivat, että ei tarvi remontteihin säästää, vaan voidaan sitten remontoida lainaa ottamalla. Niin kuluivat vuodet ja vuosikymmenet, kunnes kirkkorakennus meni niin huonoon kuntoon, että tuli ongelmia ja piti tehdä päätöksiä .. remontoidako vai mitä? Otettiin selvää, paljonko tulisi remontti maksamaan, no lähes kaksi miljoonaa.. No seurakunta päätti sitten myydä .. no mitä sitä huonokuntoisesta isosta kirkkorakennuksesta voi saada .. no pilkkahinnalla meni kaupaksi ja ehtona oli sitten, että päiväkotia ei saa siihen tehdä. Miksi tuollainen ehto? Kun seurakuntajohto oli innostunut rakentamaan uuden päiväkodin, kun siinä vanhassa kirkkorakennuksessakin oli päiväkoti ja sattui olla lähellä tontti päiväkotikaavalla, kun siltä tontilta oli vuosia sitten purettu pois homehtunut kaupungin päiväkoti pois.. koettiin siis oikein johdatuksena, että otetaan miljoonalainat päiväkotia varten ja siihen upposi tietysti kaikki vanhasta kirkkorakennuksesta saadut rahat .. eipä kulunut vuottakaan, kun iso suomalainen päiväkoti ketju kunnosti vanhan kirkkorakennuksen päiväkodiksi ja niin tuli iso kilpailija viereen ja tietysti paremmalle paikalle ... lapsia on kyllä päiväkodissa ja syntyvyys laskee kaupungissa koko ajan kovaa vauhtia ... kilpailu tulee siis kiristymään ... ja velkaa pitää maksaa ainakin 15 vuotta ellei enemmänkin .... sitten se ehkä onkin jo taas isojen remonttien tarpeessa ja pitää ottaa lisää lainaa ... sen pituinen se.

Käskihän Jeesus varmasti rakentaa päiväkoteja ympäri maailmaa .. vai tuliko tässä jokin väärin ymmärrys ...

Tässä ei puhuta siis Seinäjoesta mitään .. arvaakohan kukaan, mikä eteläsuomalainen kaupunki on kyseessä, kaupunki sijaitsee erään isohkon järven rantamaisemissa, josta pääsee laivalla vaikka mihin, Heinolaan ja Jyväskyläänkin..

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Seurakunnat ovat monesti vuokratiloissa, varsinkin pienet seurakunnat. Päiväkodin voi aina hädän tullen myydä jollekin isolle ketjulle...

      On ihan hyvä, jos seurakunnalla ei ole omia tiloja, jos seurakunta hiipuu vähitellen pois, niin ei ole sitten muuta, kuin lopettaa vuokranmaksu.

      Eipä siis ole hätiä mitiä .. kaupungilla .. pienennetään vain budjettia ja tuetaan sitten tarvittaessa päiväkotia, niin että korkojen ja velan lyhennykset hoituvat.. lopuksi voidaan kokoontua kodeissa, ei tarvi maksaa vuokria kokoustiloista ja irtisanoa kaikki seurakunnan työntekijät, jolloin seurakunnalla ole enää palkkakulujakaan .. varmaan vielä muitakin säästäkohteita löytyy tarvittaessa, joten siitä se lähtee ..

      Eipä eksy kukaan ainakaan kirkkoon enää, kun ei ole kirkkoa katukuvassa .. eihän sinne montakaan ole eksynyt tähän astikaan .. ehkä joku kysyy vanhasta muistista, että eikö tässä ollut ennen Vapaakirkko ja mitä sille sitten tapahtui .. ehkä vastaavat, että kai se lopetti .. mitä ne muutakaan osaisi vastata ..

      Lopulta käy kuitenkin siis hyvin .. kävi miten hyvänsä! Hyvin monilla paikkakunnalla vapaaseurakunnat ovat häviämässä .. on enää joitakin vanhoja jäljellä ja kun he menevät hautaan .. ei oo enää kettään ..

      Evankeliumi menee kuitenkin eteenpäin vaikkei vapaaseurakuntia olisikaan, koska siitä huolehtii Herra itse kutsumalla ja lähettämällä evankeliumin julistajat kaikkialle maailmaan ..hän ei siihen kirkkoja tarvitse.

    • Anonyymi

      Kodeissa ne Paavalin aikaankin kokoontuivat yleensä ..

    • Anonyymi

      Oliko tuo aloitus nyt hyvä uutinen vai huono uutinen ... telkkariin vain kysymys, niin sieltä tulisi vastaus - mistä sitä muuten tietää. Siellähän sen niminen ohjelma menee.

      Seurakunta saattaa nyt vaikeuksien kautta päästä toteuttamaan todellista Vapahtajan evankeliumin käskyä .. kunhan aikaa kuluu ja erehdyksistä opitaan.. ja uusi polvi ottaa vastuun ja vallan ..

    • Anonyymi

      Joopa joo, surkuhupaisaa on Vapiksen työ ja touhu. Todellinen auringonlaskun kirkkokunta koko Vapaakirkko. Siinä ei auta enää konstit eikä keinotkaan, vaikka uusia menetelmiä menetelmien perään tuodaa uutuutena kehiin. Vapaakirkko on menettänyt alkuperäisen kutsumuksensa Jumalan edessä.

    • Lahti. Ei tuota tarvitse arvata. Hyvän homman kuitenkin nähdäkseni tekivät. Ei siitä isosta ketjusta paljoa haittaa ole. Tällä kristillisellä pk. lla on hyvä maine. "Tavalla tai toisella kunhan vain Kristusta julistetaan". Lisäksi "parasta sanomaa, parhaaseen maaperään". Tänä aikana, jos koskaan tarvitaan kristillisiä kouluja ja päiväkoteja. Niin hullua opetusta tulee kaupungin kouluista, että ei uskois. En ole tuosta mainitsemastasi seurakunnasta, mutta siunaan sitä työtä.

      • Anonyymi

        "Niin hullua opetusta tulee kaupungin kouluista, että ei uskois. En ole tuosta mainitsemastasi seurakunnasta, mutta siunaan sitä työtä."
        Täysin näin ! AAMEN!
        Kristillinen päiväkoti ja koulu,on parasta mitä tämämaa tarvitsee..
        "Opeta lapsonen tiensä suuntaan, niin hän ei siitä vanhanakaan poikkea"..


    • Anonyymi

      Vanhimmiston puheenjohtaja jätti paikkansa, seurakunnan johtajakin koki, että kuuluu lähteä pois.. monet seurakuntalaiset ovat kokeneet, että on syytä lähteä pois.

      Ehkä se kertoo kaikesta tuosta, mitä seurakunta on kokenut ja miten mennyt ...

      Miten uusi seurakunnan johtaja sitten pääsee sisälle ja miten hän alkaa toimia, jos ohjaajana toimii entinen pois jäävä seurakunnan johtaja ..

      Paljon pitäisi muuttua .. pois lähteneet eivät tule takaisin siltikään ..

      • Anonyymi

        Näin on.


    • Anonyymi

      Olitteko rakastuneet kirkkorakennukseen eikä Kristukseen?

    • Anonyymi

      Ehkäpä niin tai näin; aina on jotenkin väärinpäin.

      Seurakunnissa vastuuseen ei joudu kukaan henkilökohtaisesti. Kollektiivinen vastuu on yleensä aina jonkinlaista vastuuttomuutta.

      Omaa kotiaan yleensä hoidetaan hyvin; paikat pidetään kunnossa, remontit tehdään ajallaan, jotta asunto pysyy myös silloin hyvässä myyntikunnossa, jos joudutaan muuttamaan!

      Usean miljoonan arvoinen kiinteistö päästettiin arvottomaan kuntoon .. ei siitä paljoa sitten myydessä saatu!

      • Anonyymi

        Siksi kannattaakin huolehtia siitä kirkon paanukaton määrävälein suoritettavasta tervauksesta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe