Geneettinen rappeutuminen heikentää immuunipuolustusjärjestelmää

Mitä enemmän eliöt joutuvat sopeutumaan muuttuviin olosuhteisiin ja mitä enemmän muuntelua ne kokevat, sitä enemmän niiden genomiin tulee virheitä. Tämä voidaan havaita heterokromatiinin määrän kasvuna ja erityisesti diploideilla eliöillä kromosomien määrän laskuna, johtuen kromosomifuusioista. Nykytieteen mukaan kaikki kromosomipoikkeavuudet johtuvat epigeneettisistä häiriöistä ja virheistä.

Epigeneettinen säätely johtaa usein hienovaraisiin geneettisiin virheisiin, kuten olen viime päivinä tieteellisesti todistanut. Yleisin virhe on C>T -mutaatio, joka pitkällä aikavälillä johtaa genomin GC-sisällön vaihtumisena AT-sisältöön. CpG-saarekkeet ja niiden metylaatioprofiilit ovat solulle tärkeitä transkription aloitus-, vahvistus- ja vaimennusalueita. GC-sisällön vaihtuessa AT-sisällöksi solun kyky hallita transkriptiota heikkenee. Tämä johtaa proteiini- ja RNA-diversiteetin heikkenemiseen. Yksi selkeä oire eliön heikentyneestä kyvystä tuottaa toiminnallisia RNA-molekyylejä on immuunipuolustusjärjestelmän heikkeneminen. Geneettistä rappeutumista kokenut eliö on siis altis sairastumaan sellaistenkin bakteerien, sienten ja virusten johdosta, jotka tavallisesti ovat täysin harmittomia. Tässä muutama esimerkki:

1. Chytridiomycosis-sieni

Tämä normaalisti täysin harmiton sieni on koitunut useiden sammakkolajien tuhoksi. Sammakkoeläimet ovat nopeasti katoamassa johtuen niiden geenipoolin sirpaloitumisesta, eli geneettisestä rappeutumisesta:

https://www.researchgate.net/publication/258464538_Global_Amphibian_Declines_Loss_of_Genetic_Diversity_and_Fitness_A_Review

"We elaborate on the extent of recent fragmentation of amphibian gene pools...Indeed, ongoing loss of genetic variation might be an important underlying factor in global amphibian declines."

Toinen sammakkoeläimille tuhoisa sieni on Batrachochytrium dendrobatidis.

IUCN:n punaisen listan mukaan peräti 40% maailman sammakkoeläimistä on vaarassa kuolla sukupuuttoon ja tarvitsevat pikaisesti ihmisen apua.

2. Länsi-Niilin virus

Useat eläimet, jotka ovat kokeneet geneettisen monimuotoisuuden laskua, ovat vaikeuksissa tämän tavallisesti harmittoman viruksen kanssa. Myös ihmiset, joilla on CCR32-d32 -mutaatio, kärsivät Länsi-Niilin viruksesta, joka voi johtaa jopa kuolemaan. Linnuista erityisesti amerikanvarikset, kaliforniankondorit sekä isopensasnärhet ovat kokeneet geneettistä rappeutumista, mikä on johtanut niiden heikentyneeseen immuunipuolustusjärjestelmään.

3. Pseudogymnoascus destructans

Tämä tavallisesti harmiton sieni aiheuttaa geneettistä rappeutumista kokeneille lepakoille ns. valkokuonosyndrooman. Mm. Tanskassa lepakot ovat kärsineet geenipoolin rappeutumisesta ja siellä ko. sieni onkin lepakoille erittäin ikävä vitsaus.

4. Kapi

Kapia aiheuttaa Sarcoptes scabiei-syyhypunkki. Se on kiusallinen vaiva erityisesti koiraeläimillä, joiden immuunipuolustusjärjestelmä on heikentynyt geneettisen rappeutumisen vuoksi. Näihin kuuluu mm. punakettu, jolla on enää 34 kromosomia, johtuen intensiivisestä adaptoitumisesta ja varioitumisesta koiraeläinten ryhmässä. Punakettua on ihminen joutunut auttamaan jo 1990-luvulla mm. rabiesrokotuksilla, koska eurooppalainen kanta on ollut jo vaarassa kuolla sukupuuttoon.

https://www.akc.org/expert-advice/health/mange-what-you-need-to-know/

"But in a dog with a weakened immune system, they can grow out of control. Dogs at risk of demodectic mange include:

- Puppies who inherit a weakness in their immune systems will be prone to a particularly serious form of demodex, known as juvenile onset.
- Young healthy dogs may develop some patches of demodex, which sometimes go away on their own or with localized topical treatment.
- Elderly, sick, neglected, or stray dogs with weakened immune systems often develop demodex. For example, cancer or diabetes can impair immune function and lead to this form of mange."

Muita vastaavia esimerkkejä ovat pernaruttobakteeri, penikkatauti ja klamydia (koalat).

28

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      " Sammakkoeläimet ovat nopeasti katoamassa johtuen niiden geenipoolin sirpaloitumisesta, eli geneettisestä rappeutumisesta:"

      Geenipoolin sirpaloituminen ei ole geneettistä rappeutumista. Metapopulaatioissa osapoulaatiot voivat kärsiä sisäsiittoisuudesta, vaikka metapopulaation geenipooli olisi hyvinkin elinvoimainen. Jos osapopulaatiot eriytyvät niin, ettei niiden välillä tapahdu enää geenien siirtoa, osa populaatioista alistuu sukupuutolle. Kyse on taas kerran siitä, että populaatioiden pirstoutuminen on ensin saattanut osapopulaatiot ekologisesti kestämättömään tilaan, joka toissijaisena aiheuttaa sen, että genomi köyhtyy.

      Asialla ei ole mitään tekemistä saarnaamasi yleisen genomin rappeutumisen kanssa. Ymmärsit taas kerran linkittämäsi tutkimuksen päin seiniä.

    • >>Punakettua on ihminen joutunut auttamaan jo 1990-luvulla mm. rabiesrokotuksilla, koska eurooppalainen kanta on ollut jo vaarassa kuolla sukupuuttoon.<<

      Rabiesrokotuksilla ei ole pyritty "auttamaan" punakettua, vaan ihmistä, ettei tauti leviäisi, varsinkin ketun yleisyyden takia.

      • Anonyymi

        Hölmö se on. Eikö ROT väittänyt, että punakettu oli sukupuuton partaalla -90 luvulla? Ei ainakaan tuo linkitetty tutkimus siitä mitään kertonut. En ole ikinä törmännyt väitteeseen, että Eurooppalainen punakettukanta olisi ollut kuolemassa sukupuuttoon. Rabies "rokotuksia" tehdään aivan muista syistä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hölmö se on. Eikö ROT väittänyt, että punakettu oli sukupuuton partaalla -90 luvulla? Ei ainakaan tuo linkitetty tutkimus siitä mitään kertonut. En ole ikinä törmännyt väitteeseen, että Eurooppalainen punakettukanta olisi ollut kuolemassa sukupuuttoon. Rabies "rokotuksia" tehdään aivan muista syistä.

        Niinkin lienee että kettua Keski-Euroopassa on aikaisemmin pyritty hävittämään ja nimenomaan rabieksen kukistamiseksi.


    • "Sammakkoeläimet ovat nopeasti katoamassa johtuen niiden geenipoolin sirpaloitumisesta, eli geneettisestä rappeutumisesta"

      Noin siinä käy kun luokanopettajan pätevyydellä lähdetään tieteellisiä tutkimuksia tulkitsemaan. Metsään menee että rytisee.

      Geenipoolin sirpaloituminen johtuu siitä että sammakkojen elinympäristöt ovat sirpaloituneetl. Sammakkapopulaatiot ovat - usein ihmisen aiheuttamista syistä - ajautuneet erilleen osapopulaatioksi. Lapsikin ymmärtää että populaatiokoon pieneneminen johtaa geneettisen diversiteetit pienenemiseen. Sinä valehteleva diletantti kuintenkin väität että sukupuutot johtuvat geneettisestä rappeutumisesta, etkä hiiskahdakaan varsinaisesta sukupuuttouhan syystä eli elinympäristöjen tuhoutumisesta.

      Olen todennut tämän aikaisemminkin, mutta todetaan tämä nyt todistettuna uudestaan: Tomi Aallon kaltaiset uskovaiset sekopäät ovat uhka maapallolle ja sen luonnolle. Ei puhettakaan että ihminen olisi syypää eliöiden ahdinkoon, koska kaiken takana on rakastava Jumala, jonka ällistyttävän hieno suunnitelma eliöiden sukupuuttoon tappaminen on. Miksi hidastaisimme Jumalan suunnitelman toteutumista luontoa ja eliöitä suojelemalla?

      OsaatkoTomi sanoa miksi jättiläiskilpikonnalajin Chelonoidis abingdoniin viimeinen edustaja Lonesome George oli geneettisesti erinomaisessa kunnossa? Sen geeneistä löydettiin seuraavanlaisia pitkäikäisyyttä edistäviä ominaisuuksia:

      "A detailed study of 891 genes involved in the function of the immune system revealed duplications in tortoise genes not seen in humans, and there are more tumour-suppressor genes in giant tortoises than in vertebrates in general. Duplications of at least one proto-oncogene involved in mitochondrial health might relate to an improved response to oxidative stress, known to be an important factor in ageing. Likewise, duplications of genes involved in DNA repair have been noted as related to longevity in several species. A variant of a gene involved in DNA repair is also present in the long-lived naked mole-rat (Heterocephalus glaber), presumably an example of convergent evolution. Likewise, expansion of an elongation factor has been linked with the longevity of Drosophila fruit flies in which this gene is overexpressed. And so on."
      https://www.nature.com/articles/d41586-018-07630-4

      Huomaatko Tomi? Tutkimuksessa mainitaan monta hyödyllistä geeniduplikaatiota, joiden sinä uskovainen valehtelija muistaakseni valehtelit olevan aina hyödyttömiä tai haitallisia.

      Entä osaatko sanoa miksi saimaanorppien genomi ei ole rappeutunut lainkaan? Niiden perimä on erinomaisessa kunnossa, vaikka yksilömäärä on vain 300-400.

      https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/saimaannorpan-perima-osoittautui-ainutlaatuiseksi


      Entä mitenkähän tämä on mahdollista: "Suomalaisten keskimääräinen elinajanodote on ollut tasaisen alhainen aina 1800-loppupuolelle asti. 1860-luvun nälkävuosien notkahduksen jälkeen se on noussut kaksinkertaiseksi ja näyttää nousevan edelleen."

      https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=ldk00474

      Onko Jumala todella noin surkea tehoton tappaja, että porukka sen kuin porskuttaa menemään vaan, eläen yhä vanhemmaksi, vaikka ateistien osuus väestöstä kasvaa vuosi vuodelta? Eikä sinun Herrasi parempaan tappamiseen pysty, Tomi?

      Minä tiedän ettei pysty. Ei olematon ei tee mitään, koskaan.

      • Anonyymi

        //Entä osaatko sanoa miksi saimaanorppien genomi ei ole rappeutunut lainkaan? Niiden perimä on erinomaisessa kunnossa, vaikka yksilömäärä on vain 300-400.//

        Eli kun genomi on hyvässä kunnossa, ei pieni populaatiokoko sittenkään aja eliötä sukupuuttoon. Myönnät siis nyt, että luomisen jälkeen ei ollut mikään ongelma ihmiskunnan alkaa kasvaa kahdesta yksilöstä. Kiitos.


      • https://theconversation.com/how-we-rediscovered-extinct-giant-tortoises-in-the-galapagos-islands-and-how-to-save-them-52073

        "The tortoise found only on Pinta Island (Chelonoidis abingdoni) went formally extinct in 2012, when its last representative, a male held in captivity and nicknamed Lonesome George, died. He was a major conservation icon and at one point considered by Guinness World Records as the world’s rarest living creature."

        Lonesome George oli konservoinnin ikoni, eli se oli saanut ihmisen apua selvitäkseen. Todennäköisesti George oli risteytyksen tuloksena eläintarhaan syntynyt yksilö. Todistetusti eläintarhoissa eläimet elävät pidempään, kun saavat hyvää ravintoa eivätkä taudinaiheuttajat uhkaa terveyttä.


      • //Entä mitenkähän tämä on mahdollista: "Suomalaisten keskimääräinen elinajanodote on ollut tasaisen alhainen aina 1800-loppupuolelle asti. 1860-luvun nälkävuosien notkahduksen jälkeen se on noussut kaksinkertaiseksi ja näyttää nousevan edelleen."//

        Oletko koskaan kuullut lääketieteestä?

        Suomalaiset ovat varsin pieni ja sisäsiittoinen kansa ja on maailmanlaajuisesti tunnettu lääketieteellinen tosiasia, että genomissamme on paljon virheitä. Lue lisää esim.

        https://www.uusisuomi.fi/uutiset/geenitutkijat-yllattyivat-eurooppa-on-nyt-jaettu-suomalaisiin-ja-ei-suomalaisiin/a348c875-dbbe-3e87-bc6f-e476df4bd53a#.V7YRSQFKdmg.facebook

        "– Se on ihan oikein sanoa, että suomalaiset eivät ole eurooppalaisia, kun ne eivät muistuta geneettisesti muita eurooppalaisia. Mutta suomalaiset eivät ole myöskään aasialaisia, kun eivät muistuta niitäkään. Suomalaiset eivät tässä suhteessa geneettisesti muistuta ketään.

        Sanapari tässä suhteessa viittaa siihen, että tuoreessa tutkimusartikkelissa suomalaisten geeniperimän erilaisuudesta kertovat erityisesti kaksi seikkaa. Jo aiemmin on tiedetty, että suomalaisilla esiintyy tiettyjä taudinaiheuttaja-geenivirheitä, joita ei ole havaittu missään muussa maassa. Tuoreessa tutkimuksessa havaittiin lisäksi, että suomalaisilla esiintyy muihin eurooppalaisiin tai aasialaisiin väestöihin verrattuna runsaasti enemmän geenimuutoksia, joiden esiintyvyys väestössä on kohtalaisen yleinen, 1–5 prosenttia."


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        //Entä mitenkähän tämä on mahdollista: "Suomalaisten keskimääräinen elinajanodote on ollut tasaisen alhainen aina 1800-loppupuolelle asti. 1860-luvun nälkävuosien notkahduksen jälkeen se on noussut kaksinkertaiseksi ja näyttää nousevan edelleen."//

        Oletko koskaan kuullut lääketieteestä?

        Suomalaiset ovat varsin pieni ja sisäsiittoinen kansa ja on maailmanlaajuisesti tunnettu lääketieteellinen tosiasia, että genomissamme on paljon virheitä. Lue lisää esim.

        https://www.uusisuomi.fi/uutiset/geenitutkijat-yllattyivat-eurooppa-on-nyt-jaettu-suomalaisiin-ja-ei-suomalaisiin/a348c875-dbbe-3e87-bc6f-e476df4bd53a#.V7YRSQFKdmg.facebook

        "– Se on ihan oikein sanoa, että suomalaiset eivät ole eurooppalaisia, kun ne eivät muistuta geneettisesti muita eurooppalaisia. Mutta suomalaiset eivät ole myöskään aasialaisia, kun eivät muistuta niitäkään. Suomalaiset eivät tässä suhteessa geneettisesti muistuta ketään.

        Sanapari tässä suhteessa viittaa siihen, että tuoreessa tutkimusartikkelissa suomalaisten geeniperimän erilaisuudesta kertovat erityisesti kaksi seikkaa. Jo aiemmin on tiedetty, että suomalaisilla esiintyy tiettyjä taudinaiheuttaja-geenivirheitä, joita ei ole havaittu missään muussa maassa. Tuoreessa tutkimuksessa havaittiin lisäksi, että suomalaisilla esiintyy muihin eurooppalaisiin tai aasialaisiin väestöihin verrattuna runsaasti enemmän geenimuutoksia, joiden esiintyvyys väestössä on kohtalaisen yleinen, 1–5 prosenttia."

        Onpa sitten niinkin, että Suomesta puuttuu kokonaan monia perinnöllisiä sairauksia jotka esim. Keski-Euroopassa on "yleisiä".

        Sitä ne pullonkaulat ja pienet perustajapopulaatiot aiheuttaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        //Entä osaatko sanoa miksi saimaanorppien genomi ei ole rappeutunut lainkaan? Niiden perimä on erinomaisessa kunnossa, vaikka yksilömäärä on vain 300-400.//

        Eli kun genomi on hyvässä kunnossa, ei pieni populaatiokoko sittenkään aja eliötä sukupuuttoon. Myönnät siis nyt, että luomisen jälkeen ei ollut mikään ongelma ihmiskunnan alkaa kasvaa kahdesta yksilöstä. Kiitos.

        "Eli kun genomi on hyvässä kunnossa, ei pieni populaatiokoko sittenkään aja eliötä sukupuuttoon. Myönnät siis nyt, että luomisen jälkeen ei ollut mikään ongelma ihmiskunnan alkaa kasvaa kahdesta yksilöstä. Kiitos."

        Juu ei aja, mutta kyllä se riski on olemassa aina kun populaatiokoko on pieni.

        Kahdestä yksilöstä ei isoa populaatiota synny ilman sukurutsaa. Pidä se mielessäsi, uskovainen. Siinä taas yksi esimerkki siitä kuinka absurdi legenda Raamattu on.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        https://theconversation.com/how-we-rediscovered-extinct-giant-tortoises-in-the-galapagos-islands-and-how-to-save-them-52073

        "The tortoise found only on Pinta Island (Chelonoidis abingdoni) went formally extinct in 2012, when its last representative, a male held in captivity and nicknamed Lonesome George, died. He was a major conservation icon and at one point considered by Guinness World Records as the world’s rarest living creature."

        Lonesome George oli konservoinnin ikoni, eli se oli saanut ihmisen apua selvitäkseen. Todennäköisesti George oli risteytyksen tuloksena eläintarhaan syntynyt yksilö. Todistetusti eläintarhoissa eläimet elävät pidempään, kun saavat hyvää ravintoa eivätkä taudinaiheuttajat uhkaa terveyttä.

        "Lonesome George oli konservoinnin ikoni, eli se oli saanut ihmisen apua selvitäkseen. Todennäköisesti George oli risteytyksen tuloksena eläintarhaan syntynyt yksilö. Todistetusti eläintarhoissa eläimet elävät pidempään, kun saavat hyvää ravintoa eivätkä taudinaiheuttajat uhkaa terveyttä."

        Älä kiemurtele / levittele savuverhoa, vaan vastaa kysymykseen: Oliko Lonesome Georgella geeniduplikaation kautta saatuja hyödyllisiä (elämää pidentäviä) ominaisuuksia genomissaan, vai eikö ollut?


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        //Entä mitenkähän tämä on mahdollista: "Suomalaisten keskimääräinen elinajanodote on ollut tasaisen alhainen aina 1800-loppupuolelle asti. 1860-luvun nälkävuosien notkahduksen jälkeen se on noussut kaksinkertaiseksi ja näyttää nousevan edelleen."//

        Oletko koskaan kuullut lääketieteestä?

        Suomalaiset ovat varsin pieni ja sisäsiittoinen kansa ja on maailmanlaajuisesti tunnettu lääketieteellinen tosiasia, että genomissamme on paljon virheitä. Lue lisää esim.

        https://www.uusisuomi.fi/uutiset/geenitutkijat-yllattyivat-eurooppa-on-nyt-jaettu-suomalaisiin-ja-ei-suomalaisiin/a348c875-dbbe-3e87-bc6f-e476df4bd53a#.V7YRSQFKdmg.facebook

        "– Se on ihan oikein sanoa, että suomalaiset eivät ole eurooppalaisia, kun ne eivät muistuta geneettisesti muita eurooppalaisia. Mutta suomalaiset eivät ole myöskään aasialaisia, kun eivät muistuta niitäkään. Suomalaiset eivät tässä suhteessa geneettisesti muistuta ketään.

        Sanapari tässä suhteessa viittaa siihen, että tuoreessa tutkimusartikkelissa suomalaisten geeniperimän erilaisuudesta kertovat erityisesti kaksi seikkaa. Jo aiemmin on tiedetty, että suomalaisilla esiintyy tiettyjä taudinaiheuttaja-geenivirheitä, joita ei ole havaittu missään muussa maassa. Tuoreessa tutkimuksessa havaittiin lisäksi, että suomalaisilla esiintyy muihin eurooppalaisiin tai aasialaisiin väestöihin verrattuna runsaasti enemmän geenimuutoksia, joiden esiintyvyys väestössä on kohtalaisen yleinen, 1–5 prosenttia."

        "Suomalaiset ovat varsin pieni ja sisäsiittoinen kansa ja on maailmanlaajuisesti tunnettu lääketieteellinen tosiasia, että genomissamme on paljon virheitä."

        Eli vielä enemmän kuin muilla maailman kansoilla, eikö vain?

        Eikö tuo siis ole melkoisen selvä merkki siitä että Jumala, universumien Luoja ei kykene vastustamaan ihmisen kehittämää lääketiedettä? Melkoinen nyhverö.

        Eikö tuo ole melkoisen selvä merkki siitä että ei ole temppu eikä mikään vastustaa Jumalan "älykästä" suunnitelmaa tappaa kaikki elämä geneettisellä rappeutumisella? Geneettisestä rappeutumisesta ei ole siis mihinkään.

        Eikö tuo ole melkoisen selvä merkki siitä että "Jumalan suunnitelma" ( = harhaisten yec-kreationistien yksinkertaisissa mielissään keksimä suunnitelma) on täysi susi, jolla edes pitkälle ateistisilta ja maallistuneilta kansoilta ei saa nirriä pois?

        On se.

        Ja niin tuli taas Jumala häpäistyksi. Kiitos siitä kuuluu teille, Jumalan "äänitorville".


    • Yksilön heikentynyt immuniteetti ei useinkaan ole elikon geeneistä kiinni vaan elikon yksilöllisestä tilanteesta johtuvaa.

      Myös eläimet voi kärsiä samasta ilmiöstä, mitä ihmisellä edustaa zoonoosit. Eli kun mikrobi hyppää lajista toiseen.

      Myös vieraslajiongelma liittyy asiaan. Mikrobitkin voi hypätä mantereelta toiselle, nykymaailmassa hyvinkin nopeasti.

      Esim. koalojen klamydia on todennäköisesti peräisin lampaasta. Ja lampaitahan ei Australiassa ollut ennenkuin valkonaamat vei niitä sinne 1700-l. lopulta alkaen.

      • Vieraslajiongelmasta vielä, että ROT mainitsee Länsi-Niilin vaivaavan jooitain amerikkalaisia lintulajeja.

        Voisi nyt ROT ottaa selvää mistä Länsi-Niilin virus on peräisin (vihje: nimessä mainitaan eräs tietty joki!), ja että milloin kys. virus on Amerikkaan hypännyt, siitä nimittäin ei ole kauan.



      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kekek-kekek tuttuun tapaansa heittelee noita juttujaan hatustaan. Jutut ovat niin typeriä, etten yleensä niitä edes lue, mutta pudotetaanpa poika nyt maan pinnalle:

        https://www.instituteofcaninebiology.org/blog/inbreeding-and-the-immune-system-unintended-consequences

        "But inbreeding and loss of genetic diversity also affects how well the immune system does its job."

        Suomennapa minulle tuo ja tee vaikkapa aiheesta uusi aloitus, niin pääsen sinua kouluttamaan. Jos uskallat.

        Lemmikkikoirien jalostus onkin suurelta osin perustunut ulkonäköön ja sen aiheuttamat ongelmat tunnustetaan.

        Saksanpaimenkoiran lonkkaviatkin on Hitlerin syytä.


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kekek-kekek tuttuun tapaansa heittelee noita juttujaan hatustaan. Jutut ovat niin typeriä, etten yleensä niitä edes lue, mutta pudotetaanpa poika nyt maan pinnalle:

        https://www.instituteofcaninebiology.org/blog/inbreeding-and-the-immune-system-unintended-consequences

        "But inbreeding and loss of genetic diversity also affects how well the immune system does its job."

        Suomennapa minulle tuo ja tee vaikkapa aiheesta uusi aloitus, niin pääsen sinua kouluttamaan. Jos uskallat.

        Mitä tekemistä koirien jalostuksella on seuraavan kanssa:
        "Vieraslajiongelmasta vielä, että ROT mainitsee Länsi-Niilin vaivaavan jooitain amerikkalaisia lintulajeja."

        Täysin asian vierestä ja sinä raukka puhut kouluttamisesta. Miksi runoilet amerikkalaisista lintulajeista Niilin virus otsikon alla?


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kekek-kekek tuttuun tapaansa heittelee noita juttujaan hatustaan. Jutut ovat niin typeriä, etten yleensä niitä edes lue, mutta pudotetaanpa poika nyt maan pinnalle:

        https://www.instituteofcaninebiology.org/blog/inbreeding-and-the-immune-system-unintended-consequences

        "But inbreeding and loss of genetic diversity also affects how well the immune system does its job."

        Suomennapa minulle tuo ja tee vaikkapa aiheesta uusi aloitus, niin pääsen sinua kouluttamaan. Jos uskallat.

        "Jutut ovat niin typeriä, etten yleensä niitä edes lue"

        Jos et lue niitä, mistä tiedät millaisia ne ovat? Totta ihmeessä sinä luet.

        Olet säälittävä narri.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kekek-kekek tuttuun tapaansa heittelee noita juttujaan hatustaan. Jutut ovat niin typeriä, etten yleensä niitä edes lue, mutta pudotetaanpa poika nyt maan pinnalle:

        https://www.instituteofcaninebiology.org/blog/inbreeding-and-the-immune-system-unintended-consequences

        "But inbreeding and loss of genetic diversity also affects how well the immune system does its job."

        Suomennapa minulle tuo ja tee vaikkapa aiheesta uusi aloitus, niin pääsen sinua kouluttamaan. Jos uskallat.

        https://en.wikipedia.org/wiki/West_Nile_virus

        Länsi-Niilin viruksesta wikissä on hyvin kattava artikkeli.


      • kekek-kekek kirjoitti:

        https://en.wikipedia.org/wiki/West_Nile_virus

        Länsi-Niilin viruksesta wikissä on hyvin kattava artikkeli.

        Matti Vuoennon kuivankälväkkäässä kirjassa "Virukset näkymättömät viholliset" on lukuisa joukkio mitä epämiellyttävämpiä viruksia HI viruksista ebolaan.
        En tiedä, kehtaako kirjaa edes suositella.


    • "Tämä voidaan havaita heterokromatiinin määrän kasvuna ja erityisesti diploideilla eliöillä kromosomien määrän laskuna, johtuen kromosomifuusioista."

      Ai niin tämä :D

      Luokanopettaja-diletantin mielestä kromosomien määrä kertoo kuinka paljon eliöillä on informaatiota perimässään. Mitä vähemmän kromosomeja, sitä pidemmälle rappeutunut eliö, vai miten se meni, Tomi?

      Tuon "teorian" mukaan nahkiaiset, karpit ja monnit ovat olleet ilmeisen hurskaita, koska ovat vähemmän rappeutuneita kuin ihmiset ja monet muut eliöt. Niillä kun on huomattavasti enemmän kromosomeja.

      • Anonyymi

        Nahkiaiset , karpit ja monnit ovat osittain polyploideja eliöitä, eli niillä on kudostyyppejä, joissa on polyploidi genomi. Puhuin aloituksessani diploideista eliöistä, joten pysy asiassa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nahkiaiset , karpit ja monnit ovat osittain polyploideja eliöitä, eli niillä on kudostyyppejä, joissa on polyploidi genomi. Puhuin aloituksessani diploideista eliöistä, joten pysy asiassa.

        "Nahkiaiset , karpit ja monnit ovat osittain polyploideja eliöitä, eli niillä on kudostyyppejä, joissa on polyploidi genomi. Puhuin aloituksessani diploideista eliöistä, joten pysy asiassa."

        Kerro Tomi miten sinä geneettisen informaation määrän määrität. Laskeskellaan sitten kenen pitäisi sinun pili-pali-absurdismin perusteella olla "rappeutunut" ja kenen taas ei pitäsi olla.

        Pysy sinä uskovainen kiemurtelija asiassa: saimaannorppien genomi on erinomaisessa kunnossa ja myös eläimet ovat tämän ansiosta erinomaisessa kunnossa. Sinun pili-pali-absurdismismisi perusteella niiden pitäisi olla pitkälle rappeutuneita ja kuolla sen takia ihan koht sillään sukupuuttoon.

        Pysty asiassa #2: Lonesome Georgella oli genomissaan pikäikäisyyttä mahdollistavia hyödyllisiä ominaisuuksia. Kyse oli geeniduplikaatioista, joiden sinä pseudotieteilevä diletantti olet väittänyt olevan vain hyödyttömiä ja/tai haitallisia. Olet valehteleva pelle.


    • Anonyymi

      Ansiokasta tutkimusten analysointia Rottis tekee mutta paljon vähemmälläkin vaivalla evouskonnon kriteerit voidaan nollata, eli yksinkertaisesti homma menee niin että ihmisen aikaskaalalla ei ole ikinä lajiutumista havaittu kuten Wikikin tietää sanoa.

      Kiitos kuitenkin sinulle evoateistien ansiokkaasta opettamisesta. Minä sensijaan sivistymättömästi vain pompottelen noita tieteellisillä itsestäänselvyyksillä joita nuo nolot koittavat väistellä ja siirtää puun taakse siinä toivossa ettei kukaan fiksu hoksaisi ottaa aihetta esille, ehheeh!

      • Anonyymi

        Ehheeh itsellesi vaan. Onko sinulle alettu syöttää euforisoivia analgeettejä, kun noin naurattaa?


    • Anonyymi

      Kovasti väität, mutta missä ovat todisteet?

      Ja jos Raamattu on totuus, miksi teet sen Muuttumattomaan Pyhään Sanaan omia lisäyksiäsi ja joudut jopa (väärin)käyttämään ns. ateistista tiedettä apunasi yrittäessäsi "todistaa" sitä?

      • Anonyymi

        Tuollaisiin kieroiluihin nuoren maan kreationismissa väistämättä ajautuu, kun todellinen maailma ei suostu olemaan Piplian mukainen.

        - Knark5


    • mielenkiintoista paapatusta, mutta semmoben asia kiinostaisi, kun sinulla kerran on linjat kunnossa yläkertaan, niin onko Elvis taivaassa vai helvetissa? Kysäseppä kun seuraavan kerran otat kontaktia jumaliisi..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe