Mormonien ehtollinen

Olen pyytänyt Ollia selittämään minkälainen on heillä ehtoollinen (sakramentti), kun Olli sitä syystä tai syystä ei ole tehnyt kerron tässä sen minkä itse tiedän. Korjatkaa jos olen väärässä.

He ei lausu ehtoollisen asettamis sanoja mitkä Paavali oli saanut 1KOR. 11: 23. Sillä minä olen saanut Herralta sen, minkä myös olen teille tiedoksi antanut, että Herra Jeesus sinä yönä, jona hänet kavallettiin, otti leivän,
24. kiitti, mursi ja sanoi: "Tämä on minun ruumiini, joka teidän edestänne annetaan; tehkää tämä minun muistokseni".
25. Samoin hän otti myös maljan aterian jälkeen ja sanoi: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni; niin usein kuin te juotte, tehkää se minun muistokseni".
26. Sillä niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tämän maljan, te julistatte Herran kuolemaa, siihen asti kuin hän tulee.
27. Sentähden, joka kelvottomasti syö tätä leipää tai juo Herran maljan, hän on oleva vikapää Herran ruumiiseen ja vereen.

Tämä sakramentti on Jeesus asettanut MATT. 26: 26. Ja heidän syödessään Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi opetuslapsillensa ja sanoi: "Ottakaa ja syökää; tämä on minun ruumiini".
27. Ja hän otti maljan, kiitti ja antoi heille ja sanoi: "Juokaa tästä kaikki;
28. sillä tämä on minun vereni, liiton veri, joka monen edestä vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi.
29. Ja minä sanon teille: tästedes minä en juo tätä viinipuun antia, ennenkuin sinä päivänä, jona juon sitä uutena teidän kanssanne Isäni valtakunnassa."

Mormonit viettävät sitä näin. Leipä ja vesi on liinan alla piilossa ja sitten rukoillaan vähän ei lausuta asetus sanoja. Sitten otetaan käteen leipälautanen ja ensin viedään piispalle. Jos hän hyväksyy ottaa hän leivän jos ei suoritetaan uudesti. Sitten mennään seurakunnan joukkoon ja leivät kiertävät kirkkosalissa ja kaikki syövät. Ei sanota, että tämä on Jeesuksen ruumis sinun puolestasi annettu vaan ollaan täysin hiljaa. Sitten on veden vuoro. Taas rukoillaan ja viedään ensin piispalle. Sitten vesi kiertää kirkkosalissa ja kaikki juovat. Ei sanota tämä on Jeesuksen veri sinun puolestasi vuodatettu. Vaan ollaan täysin hiljaaa. Ja siihen loppuu tämä sakramentti.

Tämä on ehtoollisen irvikuva ei ole Jeesuksen asettama ehtoollinen. Kaste ja ehtoollinen on opillisesti yhtä kaukana oikeasta, kun on Jehovan todistajien oppi kolmiyhteisestä Jumalasta ja heillä ei ole ehtoollista kuin kerran vuodessa ja senkin van henkissä oleville 144000:lle.

Vesi ei ole viinin korvike ei ole oikea. Ei ole suntien anteeksiantamusta, toisin kuin Jeesus sanoo. Eli mitä hyötyä tästä on? Tämä on vain pakanallinen rituaali.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuinka usein Kristuksen kuoleman muistojuhlaa tulisi viettää? Jeesus ei antanut siitä täsmällisiä ohjeita. Koska hän kuitenkin asetti Herran illallisen nisankuun 14. päivän iltana, israelilaisten vuosittain viettämänä pesahina, on ilmeistä, että sitäkin oli tarkoitus viettää vuosittain. Aivan niin kuin israelilaiset juhlivat kerran vuodessa vapautumistaan Egyptin orjuudesta, kristityt viettävät kerran vuodessa juhlaa synnin ja kuoleman orjuudesta vapautumisen muistoksi.
      2. Mooseksen kirja 12:11, 17
      Roomalaisille 5:20, 21

      • Ainakin Apostolien teoissa on mursivat leipää usein. Se että Jeesus asetti ehtoollisen ennen pääsiäistä ei tarkoita, että vain sinä yhtenä päivänä voidaan viettää. Jeesus sanoi: niin usein kun te vietätte ei niin harvoin.


      • Mormonit kutsuvat sakramentin nauttimiseksi, eivät ehtoolliseksi. Sakramentti siunataan lyhyesti, suunnilleen tällaisin sanoin: Oi Jumala, iankaikkinen isä. Poikasi Jesuksen Kristuksen nimessä me pyydämme Sinua siunaamaan tämän leivän/veden kaikkien niiden voimaksi (pelastukseksi?), jotka nauttivat sen. Poikasi Jeesuksen Kristuksen nimessä. Amen.

        Sakramenttiainesten ei sanota eikä uskonta muuttuvan konkreettisesti Kristuksen ruumiiksi tai vereksi. Sakramentin nauttiminen ei anna syntejä anteeksi tms. Se on selkeästi vain muistoateria.

        Leipä jaetaan muovilautasilta, kukin ottaa itse leipäpalan suuhunsa. Vesi jaetaan pikaritelineestä, josta kukin kulauttaa vesitilkan kurkkuunsa omasta pikaristaan. En muista, että piispalle tai muille merkkihenkilöille olisi tarjottu ennen muuta seurakuntaa.

        Viimeisestä käynnistäni mormonikirkon sakramenttikokouksessa on aikaa 55 vuotta, joten rukous on vain sinne päin.

        Parhaiten muistan kirkossaoloajoiltani nuoret Aaronin pappeuden haltijat, esimurrosikäiset pojat, jotka kaivoivat nenäänsä odottaessan vuoroaan rituaalissa. Aina ei voinut olla varma myöskään leivän murtajien käsien puhtaudesta.


    • Anonyymi

      En tiedä Jt opin kolmiyhteisestä jumaluudesta yhtään mitään eikä aihe kiinnosta, mutta kirkkohistoria kertoo kiisatattomasti sen että niin kolminaisuusoppi ja helvetti keksittiin osaksi kirkon oppia vasta satoja vuosia Raamatun kirjoittamisen jälkeen joten Jeesus ei tiennyt niistä mitään eikä niitä opettanut. '
      Sopisi sinunkin googlata sanan helvetti käyttöä suomalaisissa Raamatuissa ja voisit yllättyä että tuo sana helvetti esiintyy melkein 20 kertaa perusmuodossaan 1776 Raamatussa mutta ei enää kertaakaan v. 1938 Raamatussa!!!!!!!

      Eikö tuo ole muka mitä selvin näyttö siitä että sinua on petkutettu perusteellisesti!!!

      Onneksi meillä on nykyään internet jonka avulla voimme helposti hakea oikeat tiedot asioista.

      Mutta koska Suomessa on uskonnonvapaus niin saat toki antaa petkuttaa itseäsi Ollin tavoin ihan niin paljon kuin haluat! Heeheh!
      Minä taas en antaisi itselleni anteeksi jo tahallani saalisin itseni tulla petetyksi vain sen vuoksi että huijattuna olemninen olisi mielestäni jotenkin mukavampaa kuin todellisuuden kanssa itsekunnioituksen säilyttävänä eläminen.

      • Anonyymi

        Juuri näin.
        Alkuperäisissä kirjoituksista helvetti sana käännetty väärin.
        Helvetin sanan paikalla pitäisi olla HAUTA, HAUDASSA jne.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin.
        Alkuperäisissä kirjoituksista helvetti sana käännetty väärin.
        Helvetin sanan paikalla pitäisi olla HAUTA, HAUDASSA jne.

        Ei ole kääännetty väärin. Ben hinnomin laakso lähellä Jerusalemia siellä poltettiin jätteitä ja myös ihmisruumita ja siellä paloi lähes jatkuva tuli ja tätä paikkaa alettiin kutsua helvetiksi. Ja siitä tulee tämä väärinkäsitys. Haudalla on kyllä eri käännös kuin helvetillä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe