Tasa-arvoa demokratiassa, onko sitä?

HS: Suomalaisten raha­rikkaiden ajatukset demokratiasta voisivat kuulostaa skandaalilta, ellei kyseessä olisi maailman­laajuinen trendi

...
17.9. 15:48
Demokratian kriisi ja vastuullinen johtaminen

Poliittisen ilmaston suurin hokema on demokratia. Demokratia, tuo kansanvallaksi käännetty ominaisuus ei toteudu kuin pinnalta ja vain välivuosin.

Demokratia edellyttää aktiivista toimintaa kansalaisten taholta. Tämän päivän politiikka ei tahdo saada laajoja kansalaisryhmiä mukaansa; kyseessä on ehkä peliväsymys aktiivisuuteen voimattomuutta vastaan, missä markkinamekanistisen maailman talousvaltaa ja ostovoimansiirtoja valvoo vain liike-elämä ja johon poliittinen hallintokoneisto ei enää saa otetta.

Puoluepolitiikka on etääntynyt kansasta; on syntynyt poliittinen ihmisrotu, joka keskustelee omaa kieltään, mistä ei saa selkoa kaduntoimintoihin.

EU - Bryssel ja uuden uljaan Yhteisön tavoiteasetanta keskittyy pikkunäpeltämiseen ja laajentumiseen entistenkin asioiden ollessa vaikeilta osin päättämättöminä.

Euroopan kansallisvaltiot vetelevät omia narujaan näkemättä keskinäisyyden voimaa, millä oikeutetusti EU olisi ehdoton suurvalta maailmassa osaamisen ja innovoinnin osalta.

Suomessa (-kin) kiistatta odotetaan vahvaa presidenttiä, vaikka valitsemamme eduskunta riisui presidentin pelivälineet jo edellisillä erätauoilla. Kansa haluaa heti täytettäväksi mm. poliisien avoimet virat.

Kansa antaisi armeijallemme heti rahaa, jos saisi päättää. Kansa antaisi heti täydet valtuudet käydä työttömyyden kimppuun ja tosissaan, koska oikeus työtekoon on valtion erityisessä suojeluksessa.

Toinen vastuu on oikeudenmukaisuus tulontasauksessa

[ ... Ahneuden esimerkki on paljon puhuttu Fortum optiokeskustelu ... ]

Demokratia oli keksintö, jolla oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa piti suojeleman. Kansalaiset saavat tänä päivänä niin runsaasti informaatiota, että tajuavat kasvavan kuilun pääoman ja tuotannontekijöiden välillä. Liika ahneus ei tue demokratiakäsitystä.

...
5904

5

<50

Vastaukset

 • Buahahaaa

  Pohjoiskorealaista diktatuuria ja Putinia nuoleskeleva tyhmä trolli kirjoittaa demokratiasta

  • Mikähän sitä mättää?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mikähän sitä mättää?

   Pitkäaikaistyötön peräkammarista - seinät kaatuu päälle


 • Jos kansa saisi päättää itse joka asiasta, niin ensin äänestettäisi itselle lisää palkkaa, lyhempi työaika ja pidemmät lomat. Heti sen perään äänestettäisi verot alas. Ja kas kummaa kohta oltaisi konkurrsissa.

  • Yksi ääliö esitti eduskuntapaikkojen jakoa arpomalla.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  351
  3061