Puolan talous on kovassa nousussa kun taas

Anonyymi

Suomen talous on yhtä painajaista mistäköhän se johtuu, mahtaakohan asialla olla mitään tekemistä sen kanssa että Puolaan ei oteta muslimeja kivikautisine tapoineen loisimaan?

59

<50

3Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Puola aloittaa aika pohjilta. Kehitysmaalla on paljon rakennettavaa nykyaikaiseksi, ja sitten maa hukkuu paskaan ja tulee talousromahdus (kun liikaa kehittyy tai työt viedään muualle, kehitysmaihin).

      • Suomen hyvinvointi valtiota ajetaan alas ja hukutetaan paskaan, oikein hallituksien toimesta. Me vanhemmat ikäluokat ja isämme rakensimme Suomesta hyvinvointi valtion rehellisellä työllämme, tämä uudempi ikäluokka jonka pitää saada kaikki ja heti, ajaa hulluudellaan maatamme alas, ja värvää vielä apulaisikseen ja elätettäviksemme syöttiläitä afriksta asti.
        3,2 miljardia euroa kuulemma menee rahojamme tuon roskasakin elättämiseen vuodessa, tuo raha on poissa mm, SUOMALAISILTA vanhuksilta, sairailta ja lapsilta!

        Late Lapista.


      • Anonyymi

        ei se nyt ihan aina tolla logiikalla toimi.siihen on ko. maillakin jotka takamatkalta tulevat itsellänsäki sanansa sanottavana ja omissa käsissään jutskia.


      • Anonyymi
        Late_Lapista1 kirjoitti:

        Suomen hyvinvointi valtiota ajetaan alas ja hukutetaan paskaan, oikein hallituksien toimesta. Me vanhemmat ikäluokat ja isämme rakensimme Suomesta hyvinvointi valtion rehellisellä työllämme, tämä uudempi ikäluokka jonka pitää saada kaikki ja heti, ajaa hulluudellaan maatamme alas, ja värvää vielä apulaisikseen ja elätettäviksemme syöttiläitä afriksta asti.
        3,2 miljardia euroa kuulemma menee rahojamme tuon roskasakin elättämiseen vuodessa, tuo raha on poissa mm, SUOMALAISILTA vanhuksilta, sairailta ja lapsilta!

        Late Lapista.

        siinä vastaus:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroalue

        Puola on vapaa talous- oma valuutta- eili EI KUULU EUROON ja EKP-pankkiin!!!?


        Hyvin yksinkertaista- voi kilpailla omalla valuutalla- ei tarvita "KIKY"-talkoita ja plakanalennuksia, jotka vie kansan ja siten liike-elämän kurjuuteen, kun ei ole ostovoimaa. Eihän talous pyöri kun suurin osa kansasta on tyhjätaskuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        siinä vastaus:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroalue

        Puola on vapaa talous- oma valuutta- eili EI KUULU EUROON ja EKP-pankkiin!!!?


        Hyvin yksinkertaista- voi kilpailla omalla valuutalla- ei tarvita "KIKY"-talkoita ja plakanalennuksia, jotka vie kansan ja siten liike-elämän kurjuuteen, kun ei ole ostovoimaa. Eihän talous pyöri kun suurin osa kansasta on tyhjätaskuja.

        tämän täytyy olla sääntöjenvastainen- eihän tässä ketjussa kukaan edes tunnu tietävän että puola ei kuulu euroon-

        ovat varmaan media- ja poliittiista päättäjäeliitti-väkeä?


    • Anonyymi

      Jos lopetetaan Unionin tuet Puolalle, romahtaisi maan talouskasvu välittömästi. Ne tuet muuten pitäisi lopettaakin.

      • Anonyymi

        Ja paskat romahtaisi, roima kasvu alkoi ysärin alussa heti ja rautaesiripun romahdettua,ja kauan ennen EU-tukia.


      • Anonyymi

        Nyt on uusi neukku (eu) joka estää talouksien kehittymisen jäsenmaissa.


      • Anonyymi

        Puolan BKTsta yli 4 % on suoraa EU-tukea. Enemmän kuin millään toisella EU-maalla. Jos otetaan tuo 4% pois, Puolan talouskasvu jää alle kahteen prosenttiin, mikä on jokseenkin keskinkertainen luku EU-alueella..


    • Anonyymi

      Juha Sipilän hallitusta edeltävä, Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin johtama hallitus leikkasi kuntien valtionosuuksia kokonaisvaikutuksina arvioiden jopa 3,6 miljardin edestä ja Sipilän hallitus leikkasi vielä noin miljardin lisää. Nämä leikkaukset ovat ajaneet kunnat talouskriisiin, joka jatkuessaan tuhoaa välttämättömät peruspalvelut, kuten terveydenhoidon.

      Miksi sitten kunnilta on leikattu niin paljon, että suomalaisten terveydenhoito on uhattuna? No siksi, että maahanmuuton kustannuksia on kasvatettu miljardeilla ja suomalaisten peruspalvelujen turvaamiseen tarkoitetut rahat on otettu pois kunnilta ja annettu tänne tuoduille kehitysmaalaisille.

      Talousguru Pauli Vahtera teki maahanmuuton kustannuksista laajat laskelmat ja niiden mukaan Suomi käyttää humanitaariseen maahanmuuttoon noin 3,2 miljardia vuodessa. Summa on samaa tasoa sen summan kanssa, joka kunnilta on viety ja joka ennen käytettiin peruspalvelujen ylläpitoon.

      Toinen, laaja tutkimus kehitysmaalaisten aiheuttamista kustannuksista Suomelle on Suomen Perustan tutkijan, Samuli Salmisen tekemä tutkimus, jossa selvitettiin Suomeen päässeiden maahanmuuttajien elinkaarikustannuksia.

      Tämän tutkimuksen mukaan yksi parikymppinen Suomeen päässyt somali aiheuttaa maallemme elinaikanaan 951 000 euron kustannuksen. Suomeen päästetty irakilainen aiheuttaa julkiselle taloudelle 690 000 euron kustannukset. Jos tulijoilla on lapsia, nousee summa huomattavasti, ollen yhtä lapsellista somalia kohti 1 343 000 euroa.

      Kun tehdään pieni laskelma vaikka vuonna 2015 Suomeen tunkeutuneiden, noin 32 000 tulijan kuluista, voidaan laskea, että tämä yhtenä vuonna maahamme tullut joukko aiheuttaa elinaikanaan Suomelle 20-30 miljardin euron kustannukset.

      • Anonyymi

        Ja kun kärjistettynä ne vaan loisii tai ajelee busseja, siivoo ja täten noita hommia ei löydy niin monelle suomalaiselle joka niitä haluis, jopa niitä sellasii hommii vain pystys tekee. Puhumattakaan toisesta ääripää ongelmista elikkä väkivaltaongelmista,


    • Puolan talouskasvu perustuu pariin asiaan.

      Ensinnäkin se on EU:n suurin nettosaaja eli mekin rahoitamme Puolan kasvua. Käytännössä tuet tarkoittavat esimerkiksi sitä, että suomalainen yritys saa veroetuja ja investointiavustuksia, jos se siirtää vaikkapa taloushallinnon työpaikkoja Suomesta Puolaan.

      Toiseksi Puolan palkat ovat "vanhaan EU:hun" nähden edelleen alhaiset (vaikka ovat nousussa) ja siksi töiden siirtäminen Puolaan houkuttelee yrityksiä ja kun kyse on EU-maasta niin töiden siirto on myös helppoa.

      Puolan menestyksessä piilee myös se riski, että kun puolalaisten palkkataso kasvaa, niin töiden ulkoistuksen perusteena oleva palkkahyöty pienenee kaiken aikaa. Toisaalta kun talous kasvaa, niin perusteet mittaville EU-tuille vähenevät. Kun palkkaero muuhun EU:hun kutistuu ja kun sammalla Puolan valtion mahdollisuus antaa käytännössä EU:n maksamia veroetuja yrityksille (ja palkansaajille) vähenee, Puolan talouden moottori alkaa yskiä.

      Tähän mennessä Puola on ollut EU:n menestystarina.

      • Anonyymi

        Puola pitää puoliaan kaikessa. Näin pitäisi Suomenkin tehdä, mutta kun täällä on lampaat vallassa, niin minkäs teet. Tällainen terve itsekkyys on jopa suotavaa eurostoliitossa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Puola pitää puoliaan kaikessa. Näin pitäisi Suomenkin tehdä, mutta kun täällä on lampaat vallassa, niin minkäs teet. Tällainen terve itsekkyys on jopa suotavaa eurostoliitossa.

        Kun entisen itäblokin maita haluttiin "turvaan länteen" pois Venäjän vaikutuspiiristä, Puola isoimpana taloutena pystyi saamaan itselleen erinomaisen hyvän sopimuksen.

        Puolalle EU maksaa jo liikaa. Kornia on se, että me maksamme Puolalle, jotta se voi houkutella meidän rahoilla annettavilla veronkevennyksillä työtä pois Suomesta.


    • Anonyymi

      Puola on nettosaaja, 8 mrde.

      • Anonyymi

        Ja Puolan maatalouden saamat tukiaiset...Suomi rahoittaa niitäkin epäsuorasti.

        Enpäs muuten osta enää AHTI -ja VESTA -sillejä - Puolassa kasattuja. Suomen tehdas lopetettiin.


    • Anonyymi

      muttei silti läheskään koko EUn köyhin, esim. Bulgaria jossa olen kahdesti asunutkin ja Romania ovat kaukana perässä, vaikkakin myös talouksina jne..paljon pienempiä kuin vaikkapa Puola.Mutta joka tapauksessa mm. noihin maihin olisi jo kauan aikaa perustellummin jopa pitänyt massia kaataa.Tosin paljon pahempi korruptio ohjaisi ne ja on Bulgariassa ohjannutkin rahat "parempiin" taskuihin.

      • Anonyymi

        Puhumattakaan korruption ja nepotismin mestarista, Viktor 0rbánista Unkkarissa.


    • Anonyymi

      Puolan työikäisestä väestöstä on elintasopakolaisina Saksassa ja Britanniassa noin 2,5 miljoonaa ihmistä. He ovat lähinnä nuoria. Puolaan on tullut Ukrainasta halpatyövoimaa noin miljoona ihmistä tekemään edullisesti töitä. Puolalaiset tekevät itsekin halpatyötä monissa EU-maissa, myös Suomessa.
      Puolan keskiansio on alhainen, inflaatio kiihtyy. Ostovoima on alhainen. Puolan taloutta tuetaan miljardeilla EU:n tuella.
      Puolalle on tulossa lisää ongelmia Britannian erotessa EU:sta. Kuinka käy puolalaisten Britanniassa? Kuinka käy kaupan?
      Puolan talous on numeroiden valossa kasvanut, mutta totuus on hieman toinen. Lähtötaso on ollut hyvin alhainen ja teollisuuden infra on ollut hyvin vanhanaikainen muuhun Eurooppaan verrattuna. Tai verrattuna vaikkapa Suomeen.
      Puolan taloutta ei kannata verrata Suomeen, Puola on jäljessä vuosikymmeniä.

      • Puolassa toimii noin 200 suomalaisyritystä, joista suuri osa hoitaa siellä sisäisiä tukipalveluita (IT-tuki, taloushallinto jne) tai sitten myy vastaavia palveluita asiakkailleen. Se on Suomesta alhaisten palkkojen perässä ulosliputettua työtä.

        Alhaisen verotuksen ja asumiskustannusten takia ostovoima ei ole yhtään niin huono kuin palkka euroissa. Jos rahaa ei kuluta Puolan ulkopuolella palkalla tulee toimeen ilmeisesti ihan ok.

        Brexit keskustelussa esiintyi esimerkkinä "puolalainen putkimies", jota pidettiin pahana ilmiönä. En tiedä miten suu pannaan jos/kun puolalaiset putki- ja raksamiehet lähtevät Brexitin myötä? Ehkä talous hidastuu niin, että ainakin rakennustyöntekijöiden tarvekin pienenee?


      • Anonyymi

        Inflaatio on yhä aivan maltillisella tasolla. Ei sen nimessä ainakaan alle 1,5 % vuositasolla tule olemaan. Ja niin niitä on lähtenyt suomalaisiakin maailman sivu ympäri maailmaa töihin. Eikä ulkomaille muuttavat ihmiset muuta sinne aina leveämmän leivän vuoksi. Syitä on monia rakastumisesta alkaen. Sitä paitsi enempi vähempi samaa luokkaa se lähtötaso oli muihin itäblokin maihin verrattuna.Osalla menee nykyään ihan hyvin. Esim. juuri Puolalla, Tsekillä, Slovakialla. Osalla yhä surkeasti, Bulgaria&Romania, osa sieltä väliltä. Ei mikään muihin maihin liittyvä muuta sitä tosiasiaa miten Suomessa on monenkin tänne kirjoittaneen toimesta sössitty asiota. Turvallisuus tosi tärkeä asia normi ihmisille ja siinä Suomen suunta ihan väärä ja vaikkapa Puola etujoukoissa.


      • Anonyymi

        No niin on ainakin siinä asiassa jonka Kokoomuksen Katainen kehui olevan aivan fantastinen bisnes eli otetaan ulkomailta lainaa ja annetaan rahat Kreikkaan että se vai maksaa velkojaan ulkomaalaisille velkojille.


      • Anonyymi

        itekin olin sekoomuksen miehiä sinne viime vuosikymmenen vaihteeseen asti, mut sittemmin kyl tosiaan alkoi kyrsii kokkareiden sekoilu.toi Kreikka sekoilu,sote pelleily kepun kanssa.nyt on Katainenkin turvassa muissa hommissa ollut jo jonkin aikaa.


    • Anonyymi

      Puolassa ei tunneta KelaGoldia.

    • Anonyymi

      Eiköhän Puolan menestyksen salaisuus ole valtava maahanmuutto: Puolassa on yli miljoona siirtolaista Ukrainasta ja muista itäeuroopan maista tekemässä töitä nälkäpalkalla.

      Mutta se on vain sellainen yksityiskohta josta persut eivät halua puhua tai sitten he eivät vain yksinkertaisesti tiedä koko asiasta.

      • Anonyymi

        juuri näin, mutta eihän sitä voi olettaa person ymmärtävän,
        lisäksi puolalaiset itse ovat iso osa halpatyövoimaa mm Briteissä ja näkyy
        myös Suomessa.

        Lisäksi EU nettotukee Puolaa erittäin paljon, mutta persun mielestä EU on syvältä ja siitä pitäisi erota


      • Anonyymi

        Lisätäänpä yhtälöön se tunnettu tosiasia, että Ison-Britannian suurin maahanmuuttajaryhmä ovat puolalaiset. Persujen ihannemaan asukit ovat siis briteissä mamuja ja yksi suuri syy brexitiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisätäänpä yhtälöön se tunnettu tosiasia, että Ison-Britannian suurin maahanmuuttajaryhmä ovat puolalaiset. Persujen ihannemaan asukit ovat siis briteissä mamuja ja yksi suuri syy brexitiin.

        Ei se ole mikään syy brexitiin. Ne voivat, suomalaisetkin voisivat, tehdä siellä töitä. Suomalaisiin juoksee Norjaan ja Englantiin hoitsun hommiin, koska Suomessa sitä tehdään nälkäpalkalla ilman arvostusta. 1 000 000 ei ees 3 prossaa melkein 40 miljoonan asukkaan maasta. Suomalaisiakin haluais tehdä matalapalkkahommia, mutta harvat työkykyiset mamut on sitäkin oksaa sahaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei se ole mikään syy brexitiin. Ne voivat, suomalaisetkin voisivat, tehdä siellä töitä. Suomalaisiin juoksee Norjaan ja Englantiin hoitsun hommiin, koska Suomessa sitä tehdään nälkäpalkalla ilman arvostusta. 1 000 000 ei ees 3 prossaa melkein 40 miljoonan asukkaan maasta. Suomalaisiakin haluais tehdä matalapalkkahommia, mutta harvat työkykyiset mamut on sitäkin oksaa sahaa.

        Jos yhtään seurasit ennen kansanäänestystä Britanniassa käytyä Brexit-keskustelua, niin "puolalainen putkimies" oli paljon käytetty esimerkki keskustelussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se ole mikään syy brexitiin. Ne voivat, suomalaisetkin voisivat, tehdä siellä töitä. Suomalaisiin juoksee Norjaan ja Englantiin hoitsun hommiin, koska Suomessa sitä tehdään nälkäpalkalla ilman arvostusta. 1 000 000 ei ees 3 prossaa melkein 40 miljoonan asukkaan maasta. Suomalaisiakin haluais tehdä matalapalkkahommia, mutta harvat työkykyiset mamut on sitäkin oksaa sahaa.

        Ihan kuten Puolassa ukrainalainen halpatyövoima tekee töitä. Ja kyllä brittejä peloteltiin ennen brexit-äänestystä paljolti sillä että puolalaiset tulevat, vievät naiset ja työt.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Jos yhtään seurasit ennen kansanäänestystä Britanniassa käytyä Brexit-keskustelua, niin "puolalainen putkimies" oli paljon käytetty esimerkki keskustelussa.

        Eivät puolalaiset brittejä suuresti häiritse. Heitä häiritsee, kuten suomalaisiakin kauempaa tulleet pyllistelijä- ja veitseilijäloiset.



      • Anonyymi kirjoitti:

        juuri näin, mutta eihän sitä voi olettaa person ymmärtävän,
        lisäksi puolalaiset itse ovat iso osa halpatyövoimaa mm Briteissä ja näkyy
        myös Suomessa.

        Lisäksi EU nettotukee Puolaa erittäin paljon, mutta persun mielestä EU on syvältä ja siitä pitäisi erota

        Puolan ukraanalaiset siirtotyöläiset eivät nauti samanlaisia etuuksia, kuin suomessa työtä tekevät matalapalkkaiset. Näitä ns. siirtolaisia/maahanmuuttajia hallitus ja kokoomus haluavat tuottaa Eta-alueen ulkopuolelta Suomeen.Tässä asiassa persut ja kokoomus ovat erilinjoilla, vaikka muuten ovat, kuin cola ja pepsi lähes saman makuisia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lisätäänpä yhtälöön se tunnettu tosiasia, että Ison-Britannian suurin maahanmuuttajaryhmä ovat puolalaiset. Persujen ihannemaan asukit ovat siis briteissä mamuja ja yksi suuri syy brexitiin.

        Ranskasta kun tulee kuvaa kanaalin rannoilta olevista siirtolaisleireistä,mistä halutaan britaniaan, eivät näytä minusta ainakaan puolalaisilta.Eli brittit haluaisivat itse päättää ketä saarelle tulee, eikä Eu:uun lakien.


    • Puola saa EU tukia 8 miljardia vuodessa joten mikä on kehittyessä !
      Myös Suomi kehittyisi, jos saisi noin paljon EU tukiaisia.

      Suomi on nettomaksaja, vaikka pitäisi olla netto tukien saaja !

    • Puola saa EU tukia 8 miljardia vuodessa joten mikä on kehittyessä !
      Myös Suomi kehittyisi, jos saisi noin paljon EU tukiaisia.

      Suomi on nettomaksaja, vaikka pitäisi olla netto tukien saaja !

      • Anonyymi

        Tuskin kehittyisi. Idioottipoliitikkomme pitäisi siitä huolen, että metsään mentäisiin kaikesta huolimatta.


    • Anonyymi

      Puolalaisilla on mun arvot

    • Anonyymi

      Puolassa (kuten ei Unkarissakaan) rahaa polteta haittamaahanmuuton ylläpitoon, ja hyysättävien elintasosurffareiden suorittamien rikosten jälkihoitoon. Paitsi tuntuvat kustannussäästöt valtionbudjettiin, niin tämä tuo myös uskottavuutta jämäkästä linjasta valtionturvallisuuden suhteen. Sijoittajat arvostavat tätä, ja se luo erittäin vankan pohjan investointihalukkuudelle. Saksa on sitten 2015 kärsinyt voimakkaasta investointi kadosta, eli nykysaksaan ei enää markkinoilla luoteta. Miksi tulisi luottaa... saksa on täysin tuuliajolla maahanmuuttopolitiikassaan, ja nyt aatu-vainaan tapaan vetää koko eurooppaa perikatoon samassa asiassa. Tyhmät ja aina nuoleskelevat suomalaiset poliitikot seuraavat saksaa ehdoitta. Idioottimaisuudella ei ole mitään rajaa!

      • Anonyymi

        Eipä tuota asiaa kai mielestäni enää osuvammin voisi sanoa. Miksi suomalaisten katajaisista alkaen, taikka jo ennen häntä, on aina pitänyt vuorovedoin kumartaa&pyllistää, kuin vailla omaa jämäkkää tahtoa.Eikö sille mielistelylle tuu koskaa loppua...
        Saksalaiset eivät sekoile tuossa asiassa, ovat vain muuten nimenomaisesti ihan tuuliajolle allekirjoittanutta lainatakseni.


      • Anonyymi

        Hohhoijaa! Puolaa nostetaan EU-rahalla muiden tasolle. Käytännössä Saksan rahoilla. Saksan talous on edelleen äärimmäisen kovassa kunnossa ja on normaalia että monen vuoden huippuvuoden jälkeen tulee tasoittuminen. Miten ihmeessä joka asiaan teiltä löytyy selitys maahanmuutosta?! Ottakaa jo pää perseestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hohhoijaa! Puolaa nostetaan EU-rahalla muiden tasolle. Käytännössä Saksan rahoilla. Saksan talous on edelleen äärimmäisen kovassa kunnossa ja on normaalia että monen vuoden huippuvuoden jälkeen tulee tasoittuminen. Miten ihmeessä joka asiaan teiltä löytyy selitys maahanmuutosta?! Ottakaa jo pää perseestä.

        Ukrainalainen halpatyövoimahan se Puolassa työt tekee. Puolalaiset itse taas englannissa ja muualla euroopassa. Olkiluoto 3:n myöhästyminenkin on osaltaan johtunut juuri tuosta.


    • Anonyymi

      Talous nousee Puolassa, kun kaapusakki ei ole tuhlaamassa rahoja.

    • Anonyymi

      Otetaan Puolasta mallia.

    • Anonyymi

      Puola ja Unkari, euroopan johtotähdet

    • Anonyymi

      Suurin syy on siinä, että suomalaiset valittavat ja valittavat, eivätkä jumalauta tee mitään tilanteen parantamiseksi. Tähään IL:ssä juttu kuudesta ukrainalaismarjastajasta, joista kukin on keräänyt kahdessa kuukaudessa 6000 euron edestä mustikkaa ja puolukkaa. Sienistäkin saa hyvän hinnan. Joka kesä Suomeen tuodaan 2500 thaimaalaista poimijaa ja silti sienistä ja marjoista noin 90 % jää metsään. MIKSI?

      Rahaa tulee vain yrittämällä ja sijoittamalla. Se on on myös vittu koko talouden perusta. Jos vain piipitetään kotisohvalla, niin varmasti ei talous kohene.

      Mutta on siinä toinenkin puoli - onneksi. Nimittäin heikommat taloudet kasvavat nopeammin kuin vahvemmat taloudet. Sitten kun Puolan talous alkaa olla Suomen tasolla, se alkaa hidastua. Palkat, hinnat ja työn hinta kasvavat, mikä leikkaa puolalaisten kilpailuetua. Näin se toimii muuallakin.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ei ole ehken koko kansantalouden nousu kiinni jostain hiton peräprutkureista, eikä edes muutamasta sadasta paatista autosta sen päälle. Ja mikäköhän sivistysvaltio Suomi sitten on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole ehken koko kansantalouden nousu kiinni jostain hiton peräprutkureista, eikä edes muutamasta sadasta paatista autosta sen päälle. Ja mikäköhän sivistysvaltio Suomi sitten on.

        Sellainen jonka kansalaiset eivät käy rosvoamassa Puolassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellainen jonka kansalaiset eivät käy rosvoamassa Puolassa.

        Mutta käyvät kuitenkin muissa maissa, maa kuin maa.


    • Anonyymi

      Suomen ja puolan maahanmuuttopolitiikan erot voivat selittää vain osan maiden talouskehityksen eroista.

      Maiden erilainen maahanmuuttopolitiikka on pikemminkin vain oire suuremmasta ja perustavanlaatuisemmasta talouspoliittisesta linjaerosta.

      Puolassa on keskitytty valtion hyvinvoinnin taustalla olevan taloudellisen vakauden ja talousjärjestelmän kehittämiseen.
      Apuna heillä on siinä varsin illuusioton ja maanläheinen suhtautuminen. Tieto siitä ettei mikään kaikenkattava
      Poliittinen ismi tule siinä auttamaan.

      Suomessa on sen sijaan sorruttu "Kärkihankkeiden yhteiskunnaksi", jossa kaikenlaiset höyrähtäneet projektit saavat
      pääosan huomiosta ja rahoituksesta. Etenkin jos niissä koetaan olevan poliittinen totuus ja visiot kohdallaan.

      Pitkässä juoksussa tämä ei tuota muuta kuin tappiota, ja valtionkirstun pohjan esiintuloa. Mutta viisastuuko suomalainen?

      Tämän hetken tilanteen perusteella näyttää siltä että ei. Ongelmia jotka on saatu aikaan haihatuksilla, yritetään korjata uusilla.

      • Anonyymi

        Tuo persnatsien harrastama kritiikitön suihinotto Puolalta alkaa mennä jo koomiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo persnatsien harrastama kritiikitön suihinotto Puolalta alkaa mennä jo koomiseksi.

        Ihan kuten semmoinen kritiikitön EU:n nuoleskelu on mennyt jo aikaa sitten naurettavaksi pelleilyksi kuten tuommoiset alakoulutasoa olevat kommentit. Sen sijaan tuo sen yläpuolella oleva erinomainen ja hyvin kantaaottava. Mistä tuollaiset yhtäsuuruusmerkit persuihin, jos on asiasta tota mieltä. Itse Kok. Ollut aina, ja olen ainakin vielä.


    • Anonyymi

      Puolasta löytyi juuri runsaasti saimaan alueelta varastettuja perämoottoreita.

      • Anonyymi

        cool.Saimaan norppa kiittää ja kuittaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        cool.Saimaan norppa kiittää ja kuittaa

        Puolalainen rosvoilu on sitä parempaa rosvoilua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolalainen rosvoilu on sitä parempaa rosvoilua.

        jep. WWF mafiaa


      • Varmaankin vakuutusyhtiöt on ne korvannut, mitkä pää-asiassa baltit ovat varastaneet ja myyneet osan naapurimaihin. Hienoa tämä globaali toimeliaisuus, mihin schengenin sopimus antaa liikkumavaraa.


    • Anonyymi

      Puola oikealla polulla

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1739
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1713
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1252
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      69
      1071
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe