Yli 600 koiran puremista jo tänä vuonna

Anonyymi

Milloin kuonokopat tulevat pakollisiksi

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/koirahyokkayksia-jo-yli-600-tana-vuonna-tappelua-selvittava-ulkoiluttaja-voi-joutua-purruksi/7556806#gs.4yrco9

17

<50

Vastaukset

 • Vika ei ole koirissa, vaan koirien omistajissa. Monesti koiran hankintaperuste on sama kuin Bemarin, Audin, ja Mersun hankkiminen.
  Bemari julpit ostavat sakemanneja dobermanneja ja pibulleja koska pitää näyttää kuinka kovia jätkiä koiranomistajat ovat.
  Koiran kanssa ei osata olla ollenkaan, ja omistajan osaamattomuuden takia koirasta tulikin isäntä laumassa ja bemarijulppi alistuu koiransa tekemisille.

  • "Vika ei ole koirissa, vaan koirien omistajissa."

   Samanlaista argumentointia kuin kivääriyhdistyksellä Amerikassa, ei ne aseet ketään tapa vaan niiden käyttäjät.

   Ja kumminkin, jos ampuma-aseita ei olisi, ei ketään ampumalla tapettaisi.

   Se nyt vain ei tule ikinä onnistumaan että aseiden tai koirien omistajat olisivat kaikki vastuullisia sellaisia.


  • Audin ja Mb omistajana, no voisit kertoa niistäkin, kun mainitsit kerran.


  • Voihan ne kuonokopat laittaa rakinomistajillekin jos siltä tuntuu.


  • Tuohon kirjoitukseesi vastaisin sen verran että yhdeksän sakua kasvattaneena ja omistajana yksikään niistä ei koskaan ole syyllistynyt mihinkään konfliktiin koskaan. Ovat olleet kotikoiria, yleensä kaksi kerrallaan.
   En halua että kaikki luulee että sakut ovat pahoja. Eivät ole- itselläni oli pari erityisvahtiviettistä ja loput lepsuja. Siis normaalioloissa.


  • taruolento kirjoitti:

   Tuohon kirjoitukseesi vastaisin sen verran että yhdeksän sakua kasvattaneena ja omistajana yksikään niistä ei koskaan ole syyllistynyt mihinkään konfliktiin koskaan. Ovat olleet kotikoiria, yleensä kaksi kerrallaan.
   En halua että kaikki luulee että sakut ovat pahoja. Eivät ole- itselläni oli pari erityisvahtiviettistä ja loput lepsuja. Siis normaalioloissa.

   Jokainen purrut rakki purrut joskus ensimmäisen kerran ja omistajan mukaan ollut aina kiltti, valitettavasti joidenkin annettu purra mointakin kertaa. Heti ensimmäisestä kerrasta pitäisi viedä piikille.


 • Vika on ihmisissä, jotka provosoivat koiraa. Heidän luontainen vaistonsa on purra, jos ihminen esimerkiksi katsoo silmiin, hymyilee niin että hampaat näkyvät, tekee äkkinäisiä liikkeitä tai pitää kovia ääniä. Koira saattaa myös tulkita, että esimerkiksi nauravalla ihmisellä on hengitysvaikeuksia ja koettaa auttaa sitä hampuleillaan. Sama auttamisvietti on sen takana, kun koiru tervehtii massa makaavaa pyörtynyttä tai sätkivää epileptikkoa. He tervehtivät hampuleilla vain hyvästä syystä, eikä se edes satu jos ihminen ei ole joku surkimus.

  • Varmaan tarkoitit jonkinlaiseksi huumoriksi juttusi, tai sitten koiratietämyksesi on hieman vajaa.


  • kamuttaja kirjoitti:

   Varmaan tarkoitit jonkinlaiseksi huumoriksi juttusi, tai sitten koiratietämyksesi on hieman vajaa.

   En suinkaan ja olet itse hieman vajaa.


 • Minulla on ollut 20 vuotta koiria, rotuna "riskirotu". Koiristani yksi on ollut vaarallinen ympäristölleen, joutui koiran hyökkäyksen kohteeksi ja vaikka koulutuksen tuloksena suhtautui koiriin välinpitämättömästi, olisi se ainakin yrittänyt tappaa iholle tulevan irtokoiran. Tällä koiralla on kuonokoppa yleisillä paikoilla vaikkei koskaan ole mitään tehnyt, potentiaali riittää itselleni.

  Samaa toivoisin kanssa ihmisiltä, jos koira todennäköisesti aiheuttaa vahinkoa, vaikkakin sitten jonkun toisen huolimattomuuden/välinpitämättömyydestä johtuen, kannettaisiin vastuu ja tehtäisiin se mitä pystytään, jotta koira ei pääse vahingoittamaan toista.

  Kuonokoppiin suhtautuminen, niin koirallisten ja koirattomien toimesta on tosin omiaan takaamaan, ettei koppaa koiralle laiteta. Itseäni ei muiden mielipiteet ja fobiat kiinnosta, mutta onhan se nyt hullua juosta karkuun koiraa, joka ei hyökkäämään pysty ja ohittaa kopaton koira kylkeä hipoen.

  Syy on ihmisessä, on se sitten tosiasioiden kieltämistä tai tietämättömyyttä omistamastaan rodusta/yksilöstä.

  • Tuo on totta, että omalle koiralle sokeudutaan.
   Monien koirat ovat vaarallisia, ja omistaja kertoilee milloin mitäkin selityksiä huonolle käytökselle.Omistajan on vaikea tajuta, että se itselle kiltti koira, voi olla vaaraksi muille ja pitäs hävittää.
   Usein kuulee selityksiä, tän kimppuun on käyty, tätä on lapset kiusannu, tää on huonoista oloista jne.Paras olis hävittää, jo ennenkun hyökkää jonkun ihmisen tai koiran kimppuun.
   Miten ihminen voi olla koirista pitävä, jos vaarantaa oman koiransa vuoksi muiden koirat?
   Jos koira ei siedä vieraita ihmisiä, lapsia, koiria.Ei se sovellu yhteiskuntaan.Se voi karata, vahingossa, ja vaarantaa muiden terveyden.
   Kouluta, ja sosialista koirasi niin hyvin, että se on luotettava vietaiden ihmisten ja koirien suhteen.Jos se ei onnistu, ymmärrä luopua ajoissa.Parempi ennemmin, kuin myöhemmin.
   Kun ajoissa tajuttais sen oman koiran ongelmat, ei niitä hyökkäyksiä tapahtuis yhtään.


 • Rotukiellot, on varmempi.Ainahan se koppa rikkoontuu, tai unohtuu kun sitä tarvittais.
  On parasta kaikille, että yhteiskuntaan sopimattomia rotuja ei pidetä vaarantamassa muita.Eihän niitä tarvita, kun ei ole niille mitään käyttötarkoitusta/ harrastusmuotoa jossa muut koirat ei olis niitä parempia.
  Ja pääseehän se omistajakin helpommalla, kun ei tarvitse satalasissa pelätä että vaarallinen koira lähtee hihnasta, käsistä, ovista jne.
  Vahinkoja tapahtuu kokoajan.Hyökännyt koira pitäisi heti määrätä lopetukseen, ettei toista tekoaan.Jotkut omistajista hakevat syyllistä uhreista, vaikka syyllinen on omistaja ja hänen tekemänsä väärä rotu valinta.

  • Rotukiellot vähentäis vuosittaisia hyökkäyksiä.
   Tavalliset, vähemmän taistelukoirat, ei hyökkää taistelemaan niin herkästi.Ja jälkikään ei olis niin pahaa.
   Hyökännyt koira heti lopetukseen, ja koiranpitokielto omistajalle.Olisivat myös tehokkaita, estäisivät ainakin toistumisen.Monesti kerrotaan uutisissa, että sama koora on ennenkin purtut.Niin ei saisi käydä, pitäisi heti puuttua.
   Uhrien pitisi aina ilmoittaa puremista, että tieto tulee viranomaisille.Lääkätikäynti, ja rikosilmoitus kannattaa aina tehdä.Saadaan omistaja vastuuseen.


 • Rotukiellot, kuonokopat, koiravero JA ETENKIN koira-ajokortti ja eläimenpitokielto esim väkivaltarikokseista tuomituille sekä osalle päihderiippuvaisista ja mielenterveysongelmaisista.

  Ei me tarvita kaikenlaisia sekopäitä notkumaan Ympyrätalon Alkon etteen ympärikännissä tappajakoiransa kanssa. Menkääs kattomaan, josko se olis taas siellä.

  • Koira vero....se poistettiin viimevuonna.
   Nyt Kela rahoittaa kuntoutuskoirien kehittämishanketta.Wow, oikee suunta.


Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.