VUOKRASOPIMUKSEN PURKU JA PURKAMISILMOITUS terveyshaitan perusteella

Tätä kysellään jatkuvasti, mutta hitaan irtisanomisen sijaan vuokrasopimuksen voi purkaa terveyshaitan perusteella noudattamatta normaaleja irtisanomisaikoja.

Ks.
Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta

Terveyshaitta:

Vuokralaisen oikeus purkaa vuokrasopimus, 8. luku 63 §
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19950481#L8P63
https://tinyurl.com/yxuj9b4s

"Vuokralaisella on oikeus heti purkaa vuokrasopimus, jos vuokralaisen, hänen kotiväkeensä kuuluvan tai vuokralaisen palveluksessa olevan terveydelle aiheutuu ilmeistä vaaraa huoneiston käyttämisestä sopimuksessa edellytettyyn tarkoitukseen.

Vuokralaisella on oikeus purkaa vuokrasopimus kuukauden kuluessa siitä, kun huoneisto tai osa siitä on joutunut pois vuokralaisen hallinnasta, jos tällä seikalla on vuokralaiselle olennainen merkitys.

Vuokralaisen oikeudesta purkaa vuokrasopimus säädetään lisäksi 8, 16, 20, 21 ja 42 §:ssä."

Vuokrasopimuksen purkamisilmoitus, 8. luku 66 §
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19950481#L8P66
https://tinyurl.com/y47kn6re

"Vuokranantajan tai vuokralaisen, joka haluaa käyttää tässä laissa säädettyä oikeutta purkaa vuokrasopimus, on annettava kirjallinen purkamisilmoitus. Siinä on mainittava purkamisperuste ja vuokrasuhteen päättymisen ajankohta, jos vuokrasuhde halutaan päättyväksi myöhemmin kuin välittömästi purkamisilmoituksen tiedoksiannosta. Purkamisilmoituksesta käy myös sellainen haaste, jossa vuokrasuhde vaaditaan purettavaksi.

Purkamisilmoitus on annettava tiedoksi todistettavasti. Purkamisilmoitus on myös asianmukaisesti annettu tiedoksi silloin, kun sen tiedoksiannossa on noudatettu, mitä haasteen tiedoksiannosta on voimassa."

- Olen kirjoittanut aiheesta myös täällä:
https://keskustelu.suomi24.fi/t/10060466/vuokrasopimuksen-irtisanominen-homeen-vuoksi

Perustettuani sivuston Homesairaat.net latasin sinne myös vuokrasopimuksen purkulomakkeen, mutta koska foorumia vain miinusteltiin eikä kukaan viitsinyt rekisteröityä sinne, suljin koko paikan ja hylkäsin nettiosoitteenkin.

Käytin sunnuntaina paljon aikaani löytääkseni muokkaamani lomakkeen ja viimeistelläkseni sitä edelleen, käyttövalmiina https://www.edocr.com/v/gpkwnp6a/sanasinko/Vuokrasopimuksen_purkamisilmoitus kaikille niille, jotka eivät terveyshaitan takia pysty asumaan vuokraamassaan asunnossa ja joutuvat purkamaan vuokrasopimuksen.

Kuten lakikin sanoo, purkamisilmoitus https://www.edocr.com/v/gpkwnp6a on annettava tiedoksi todistettavasti. Siihen pitää saada kahden todistajan allekirjoitukset vuokranantajan ohella niin, että kaksoiskappale tai jäljennös jää vuokranantajalle.

Purkaessani ensimmäisen kerran vuokrasopimuksen sairastuttuamme homeesta ostin lomakkeen netistä. Seuraavalla kerralla joutuessani purkamaan vuokrasopimuksen meteliongelman takia käytin omaa lomakettani, jota täydensin tarvittavilla tiedoilla. Jokaisen tilanteen ollessa erilainen lomaketta on syytäkin tarkentaa ja täsmentää omilla tiedoilla.

1

<50

  Vastaukset

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   168
   5315