Ilmastonmuutos kovassa vauhdissa

Anonyymi

Ilmastonmuutos on jo sillä vauhdilla edistymässä ettei ihminen enää kykene sitä mitenkään pysäyttämään. Kaikki mittausdatat selkeästi ja vakuuttavasti osoittavat kaikille mitä on tulossa aivan lähiaikoina. Hidastavia toimia voisi vähintäänkin odottaa.

Suomessa uusi hallitus ei vaalienaluspuheistaan huolimatta aio tehdä mitään muuta kuin korottaa puoluetukea ja polttoaineen verotusta.

Rinteen hallitus kieltäytyi lopettamasta turpeen polttoa joka yksittäisenä merkittävimpänä ilmastonmuutosta kiihdyttävänä asiana täällä olisi pitänyt ensimmäisenä pysäyttää. Päinvastoin, Rinteen hallitus, vihreät etunenässä, jatkavat jopa turpeenpolton voimakasta tukemista veronmaksajien rahoilla.

Tällainen menettely on ilmaston kannalta törkeätä ja Rinne ministereineen räikeästi rikkoo vaalilupauksensa ja samalla estää ilmastonmuutoksen vastaisen kamppailun. Mitään ei aiota todellisuudessa tehdä, ei yhtään mitään.

40

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Johtuiko jääkausi ilmastonmuutoksesta?

      Mikä oli ihmisten osuus siihen että oli jääkausi?

      • Anonyymi

        jääkausi johtui siitä että Golf-virran suunta äkisti muuttui aivan toiseksi ja Pohjola kylmeni rajusti. Sitten se taas palautui aiempaan suuntaansa ja jääkausi loppui. Sama pyrkii toistumaan 100 000 vuoden välein. Ilmastonmuutoksen rajuuden takia tämä ei ehkä enää tapahdu samlla tavalla.


      • Anonyymi

        Ennustukset on ulotettu sadan vuoden päähän, mutta aika harva meistä on silloin toteamassa, osuivatko ne oikeaan, vai oliko ne pelkkää pelottelua.


    • Anonyymi

      Voisitko luetella niitä huonoja asioita mitä lämpeneminen meille suomalaisille aiheuttaa.

      • Anonyymi

        Ei nyt heti tule yhtään asiaa mielee.


      • Anonyymi

        Ihosyöpä. lämpöisessä viihtyvät bakteerit, Suomen luontoon kuulumattomat hyönteiset jotka tuhoavat luontoa tai paikailliset hyönteiset jne...


      • 4 miljardia ilmastopakolaista päiväntasaajan seuduilta.


    • Anonyymi

      Ei ilmastoto muutoksessa ole kysymys vain hiilidioksidista. Ilma saastuu muista myrkyllisistä aineista, lumet likaantuu mustiksi, ja lämpenee, ilmansaasteet monissa maissa rajoittaa autoilua ajoittain. Saasteet lisää sairauksia, niillä on tilastollinen yhtey psyykkisiin sairauksiin, sitten saasteet aiheuttaa yleistä ahdistusta, jota media ruokkii kaikin keinoin. Ihmisen käyttäytyminen ei eroa parvikaloista ja parvilinnuista, - sinne mennään mihin muutkin

      • Anonyymi

        Hiilidioksidia on lisätty porejuomiin, esim. "kevyt olo" eli eipä maailma pelastu näillä muotijuomillakaan.
        Opettajat kouluissa väittää nykyään että hiilidioksidi ei kuulu elämälle välttämättömyyksiin.!"


    • Anonyymi

      Emt

    • Anonyymi

      Ketä kiinnostaa ilmastonmuutos, hyvä vaan jos Suomessa ilmasto lämpenee. Kesä pitenee ja talvi lyhenee. Voiko parempaa olla tarjolla.

    • Anonyymi

      Ilmastonmuutos näkyy jo aika selvästi luonnossa. Ne jotk vaivautuvat ulos luontoon ja tarkkailevat voivat asiat nähdä.

      Meidän kannata ikävimpiä on punkkien, loiseläinten ja erilaisten tarttuvien tautien leviäminen. Tänne voi tulla Niilinkuumetta yms. todella ikäviä sairauksia hyttysten mukana.

      Tuotantoeläimet ja kotieläimet saavat uusia tauteja joita ei ennen olla nähty täällä.

      Talvet ovat pian aivan lumettomia ja vain Lapin perukoilla saattaa olla lunta. Talvet ovat sateisia ja sumuisia ja koleita sekä pimeitä.

      tässä näin alkupaloiksi..

      • Anonyymi

        Luulotautisen horinoita.
        Pelkkää kuvitelmaa että pystyt havaitsemaan Suomessa mitään tällaista.
        Ei pidä kuvitella että loiseläimiä, punkkeja ja vastaavia olisi ilmestynt vasta nyt.
        Aina niitä on ollut. Nyt niistä vain tiedetään ja tiedotetaan enemmän.
        Vain siivelläeläjät ovat lisääntyneet: Matut, laiskurit ja ne kelpo kuokkamiehet ja tomerat torimummot, jotka koulutus on pilannut kohdistuttuaan yksinkertaisiin tonttuihin.

        50 vuotta sitten ei ollut televisioita eikä vinksahtaneita ja yliampujia raportoijia.
        Silloin kunnon ihmiset tekivät töitä, minä yhtenä kunnollisista ihmisistä.
        Vertailupohjaa on siis itsellänikin yli viisikymmentä vuotta.

        Sitten joku nulikka muutaman vuoden aikuisuudella horisee järjettömiä.
        Viime yönäkin taisi olla -28 astetta Lapissa. Paljon tavallista aikaisemmin on kylmää.


    • Anonyymi

      Meille tulee samanlaiset olosuhteet kuin saksasa nyt on. Ei nuo olosuhteet niin huonoilta näytä.

      • Anonyymi

        pelkäänpä ettei tule vaan meille tulevat sateet ja loputtoman huonot säät. Leudot talvet suosivat kaikenlaisia ikäviä ötököitä ja uusia eläintulokkaita tullaan näkemään eivätkä ne kaikki ole kivoja. Hiihtäminen loppuu kohtapuoliin etelämpänä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        pelkäänpä ettei tule vaan meille tulevat sateet ja loputtoman huonot säät. Leudot talvet suosivat kaikenlaisia ikäviä ötököitä ja uusia eläintulokkaita tullaan näkemään eivätkä ne kaikki ole kivoja. Hiihtäminen loppuu kohtapuoliin etelämpänä.

        Jo vuosia sitten jotkut puhuivat 'tällaisista lumettomista talvista'. Ei vain ole näkynyt.
        Pikemminkin viime vuosina talvet näyttävät pitenevän. Lumi tulee aikaisin eteläänkin, ja keväisin on voinut hiihtää etelärannikollakin.
        Entä lumisateet Hawaijilla, Uuden-Seelannin jäätiköiden laajeneminen jne?


    • Anonyymi

      Maapallon ilmasto vaikuttaa nyt lämpenevän mutta uusi jääkausi tekee tuloaan. Tiedemiehet ovat tutkineet muutoksia auringossa. Noin 30 vuoden sisällä alkaa ns. Pieni jääkausi joka viilentää ilmastoa paljon. Viimeksi tällainen oli 1600-luvulla, kun Suomessakin oli suuret nälkävuodet. Eniten huolestuttaa ympäristömyrkyt joita suolletaan joka puolelle.

    • Anonyymi

      IPCC ajaa vain omaa agendaansa ja muutamat muut muuttujat jää tarkoituksella huomiotta. Alla olevasta linkistä löytyy IPCC:n pimittämää tietoa ja muutakin silmiä avavaa asiaa.

      https://www.youtube.com/watch?v=NBpA7v9Hh60

    • Anonyymi

      Miten asiat priorisoidaan. Jos turpeen tilalle ostetaan ulkomailta kivihiiltä niin jätetäänkö kännyköitä ostamatta samalla summalla jotta talous pysyy tasapainossa. Vai jätetäänkö riisi ostamatta jotta voidaan ostaa kivihiiltä?

    • Anonyymi

      Maapallo ei kestä nykyistä väestön määrää eikä väestön elämän tapaa.
      Sanomme kehitykseksi ja edistykseksi toimintaamme.
      Suomen hallitukselta vaaditut ilmastoteot ja hiilidioksidipäästöjen rajoitukset eivät juurikaan auta. Elämäntavan olisi muututtava vähemmän kuormittavaksi. Historiassa ongelmat ovat ratkenneet nopeasti ja tehokkaasti esim.
      sodat, kulkutaudit, luonnonmullistukset j.n.e. Toivottavasti olisi muitakin tapoja.
      Kehitys laajenee globaalin ja vapaan maailmankaupan ja talouden vuoksi hallitsemattomalla tavalla. Ongelmia ei kyetä ratkaisemaan eikä hallitsemaan.
      Joudumme vain odottamaan milloin jokin raja/veteen pirretty viiva ylittyy.

      • Anonyymi

        Olet oikeassa. Kaiken lisäksi USA vetäytyi Pariisin ilmastosopimuksesta vedoten siihen että heidän talous on tärkeämpi kuin ilmasto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet oikeassa. Kaiken lisäksi USA vetäytyi Pariisin ilmastosopimuksesta vedoten siihen että heidän talous on tärkeämpi kuin ilmasto.

        USA:lle hatunnosto vouhotuksesta irtautumisen johdosta.


    • Anonyymi

      Suomen hallitus ei pysty maapallon ilmastoa muuttamaan, eikä ole tarpeenkaan. Olen seurannut Etelä-Suomen ilmastoa yli 70 vuotta, eikä se ole miksikään muuttunut.

    • Anonyymi

      Niin kauan kun on liikaa ihmisiä ja liikaa kuluttamista, niin ei tapahdu mitään positiivista.

      • Anonyymi

        Ymmärryksemme ja halumme toimia ei ole oikea eikä riittävä kun mietimme miten maailma voi pelastua. Kuvittelemme että voimme tehdä jotain hyvää kun ostamme uuden auton tai lopetamme lihan syönnin.
        Ongelma on paljon laajempi ja syvällisempi.
        1. Kaikki toimintamme perustuu jatkuvaan kasvuun esim. työllisyys, koulutus j.n.e. Eli elintason on noustava ja kulutuksen lisäännyttävä. Seurauksena energiankulutus kasvaa kolminkertaiseksi kun/jos elintaso kaksinkertaistuu.
        2. Pyrkimyksemme on vapaaseen globaaliin maailmankauppaan ja talousalueisiin.
        Länsimaissa elintaso ja kustannustaso ovat korkeita. Halpatyö siirtyy/siirretään halvempiin maihin ja vauraat maat ostavat halpatuotteita. Ensikuulemalta hyvä asia että esim. Kiina voi vaurastua. Seurauksena kulutus lisääntyy räjähdysmäisesti kun vauras länsimaalainen voi ostaa moninkertaisen määrän tavaraa kuin mitä hän voisi ostaa itse valmistamiaan kallita tuotteita. Maailman ahdinko riistäytyy kun elintaso ja kulutus nousee halpamaissa alhaisesta tasosta moninkertaiseksi.
        3. Jätteet me laskemme vesistöihin ja meriin. Vedenpuhdistamot poistavat jätevesistä lähinnä ravinteita mutta ei juurikaan kemikaaleja esim. lääkkeet, liuottimet. Haitalliset pitoisuudet nousevat ja kasvavat kuten myös silmin havaittavat roskat mm. muovit.
        Yllä on mainittu kolme mielestäni keskeitä asiaa ympäristön kannalta.
        Kaikkien niiden kohdalla toimimme kuitenkin koko ajan ympäristön kuormitusta lisäävästi.
        Emme kai uskalla ajatella totuutta kun esitämme ratkaisuksi esim. lihan syönnin lopettamista.


      • Anonyymi

        Mitä enemmän ihmisiä, sitä enemmän rakastellaan ja se on hyvä se.


    • Anonyymi

      Punikkien propaganda hirvittää. Koko asia on poliittinen, verenpunainen. Aloittaja, katso mot-dokumentti "ilmastrogate", niin silmäsi voi aueta tai sitten ei.

      • Anonyymi

        Korjaan, ilmastogate. Löytyy tuolla hakusanalla netistä googlettamalla.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Ilmastomuutos höpinällä on tarkoitus nostaa kuluttajahintoja ja näin saada lisää verotuloja valtiolle joka käytetään miljardien muslimien väestösiirtoon ja niille kohtalaiset elinolosuhteet ja koulutukset. Myös alkuperäisen kansan liikkumiseeen ja asumiseen kontrollointiin ilmastomuutos politiikalla vaikutetaan eikä sovi unohtaa työmarkkinoiden muutosta jossa maahantulijoiden ovat avainasemassa edullisineen työvoimakustannuksin. Ilmastopolitiikka heijastuu lähivuosina lähiöasumiseen ja sitä kautta alenevasti asuntojenarvon hintakehitykseen joka on jo nyt nähtävissä eripuolilla Suomea. Vauhtia siihen antaa talouden tuleva taantuma yhdessä ilmasto ja maahmuutto politiikalla.

    • Anonyymi

      Jotkut ovat tietävinään, mitä tapahtuu kymmenien vuosien päästä. 'Tulevan talven säätäkään' ei voida ennustaa varmasti.
      Toissailtana sääennusteessa sanottiin, että eteläiseen Suomeen ei tule lunta. Aamulla maa oli kuitenkin luminen.

    • Anonyymi

      Juu. Ihminen ei ole koko evoluutionsa aikana koskaan pystynyt vaikuttamaan globaaliin ilmastoon. Ilmasto on muuttunut koko Maan historian ajan. Kun Grönlanti "asutettiin", sai saari nimensä vihreistä niityistään. Nyt vihreys on taas palaamassa Grönlantiin. Mikä siinä on katastrofaalista? Paikalliset pääsevät taas viljelemään, eikä tarvitse aina syödä sitä hylkeen tai valaan lihaa.

      Toivottavasti ilmastohörhöt eivät pilaa nykyistä positiivista trendiä kohti uusiutuvia energian lähteitä, joka sinänsä on aivan ok. Koska muistan viherhörhöjen "otsoonikatopropagandan"- ja "kellon" , joka laski sukupuuttoon kuolevien lajien määrää. Olivatko molemmat populismia?

      Sukupuuttokuolemia "ennustava" kello poistettiin vähin äänin, koska "laskemien" mukaan nyt syksyllä 2019 ei olisi maapallolla enää elämää. Ilmaston muutos on tietysti totta: ilmasto on vaihdellut aina. Mutta, ilmastohörhöjen 1990- ja 2000 -luvulla tekemien laskelmien mukaan Helsinki, Vaasa ja moni muu maailman kaupunki pitäisi olla nyt veden alla.

    • Anonyymi

      Kanadalainen yliopisto on erottanut yhden maailman johtavista jääkarhuasiantuntijoista ja Victorian yliopistossa Brittiläisessä Kolumbiassa Kanadassa 15 vuoden ajan apulaisprofessorina toimineen eläintieteilijän, Susan Crockfordin apulaisprofessorin tehtävästään rangaistuksena hänen sanottuaan sellaista, mitä jääkarhuista ei sallita tai sovi sanoa: populaatiot ovat elinvoimaisia; ne eivät ole sukupuuttoon kuolemassa ja kertomukset siitä, kuinka merijään sulaminen kesällä aiheuttaa niiden nälkiintymisen ovat roskatiedettä.

    • Anonyymi

      Ydinongelma on että maapallon köyhät lisääntyvät liikaa ja rikkaat kuluttavat liikaa.

      • Anonyymi

        Köyhiä ja rikkaita siis liikaa... Jos saatais rikkaiden rahat köyhille, niin poistuisikohan ongelma sillä?

        Köyhät lakkais lisääntymästä ja rikkailla ei olis, millä kuluttaa. - Sekö on vihreän politiikan takana oleva agenda?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Köyhiä ja rikkaita siis liikaa... Jos saatais rikkaiden rahat köyhille, niin poistuisikohan ongelma sillä?

        Köyhät lakkais lisääntymästä ja rikkailla ei olis, millä kuluttaa. - Sekö on vihreän politiikan takana oleva agenda?

        Kaikki mikä ajaa maailman väkiluvun puolettamiseen, on hyvä asia, puoluekannasta tai poliittisesta suuntautumisesta riippumatta.


    • Anonyymi

      Eu julisti ilmastonmuutos hätätilan.
      Ei kuitenkaan sido EU valtioita mihinkään.

      https://imgur.com/a/nn9Oh7K

      Seuraava ilmastonmuutoskokous pidetää piakkoin Espanjassa.
      Tuhansia kokousosanottajia ympäri maailmaa tulee paikalle lentokoneilla,
      paasaamaan mitenkä lentäminen saastuttaa.

      Sveitsissä pidettiin alkuvuodesta 2019 ilmastokokous,johonka tuli
      1500 yksityiskoneella osanottajia ympäri maailmaa
      paasaamaan ilmastonmuutoksesta.

      Suomessa Kepu ministeri Kulmuni ehdotti,
      että suomen kanslaisilta aletaan perimään ympäristöveroa.

      EX vihreä ministeri ehdotti virassa ollessaan,
      että aletaan perimään kanslaisilta itämerensuojeluveroa.

      Satoja miljoonia,ellei miljardeja päästökauppamaksuja makaa hämäräperäisten veroparatiisivaltioiden pankkiholveissa sijoittajien pelimerkkeinä.

    • Anonyymi

      Vaateteollisuus on toiseksi eniten saastuttava teollisuuden ala, öljyteollisuuden jälkeen.Naiset voivat lopettaa Aasiassa tehtyjen vaatteiden oston. Se olisi paras ympäristöteko.

    • Anonyymi

      Kyllä nyt ilmasto puhdistuu. Madridissa 2 viikkoa jauhetaan, tuloksena joku
      vaivainen lausunto esitetään, hyvässä tapauksessa asetetaan toimikunta tutkimaan.
      Värikästä väkeä näkyy matkustaneen paikalle.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2451
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1759
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1200
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe