Jälleensyntyminen ja karma

Anonyymi

Onko jälleensyntymisoppia opetettu alkukristillisyydessä? Uskon jälleensyntymiseen ja karman lakiin.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen kuullut kyllä väitettävän, että alunperin kristinuskoon olisi kuulunut jälleensyntymisoppi. Mutta Raamatusta:

      Hebrealaiskirje:
      9:27 Ja samoinkuin ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee tuomio,

      Karman lakia muistuttavaa kohtaa löytyy Galatalaiskirjeestä. Mutta siinä ei väitetä saatavan pelastusta hyvillä teoilla. Toisaalta Jobin kirjassa ja Saarnaajan kirjassa kyseenalaistetaan, onko hurskaudella automaattisesti se vaikutus, että saataisiin vain hyviä kohtaloita maallisessa vaelluksessa.

      Galatalaiskirje:
      6:7 Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää.
      6:8 Joka lihaansa kylvää, se lihasta turmeluksen niittää; mutta joka Henkeen kylvää, se Hengestä iankaikkisen elämän niittää.
      6:9 Ja kun hyvää teemme, älkäämme lannistuko, sillä me saamme ajan tullen niittää, jos emme väsy.

    • Anonyymi

      Mitä kylvät sitä niität., se on sitä Karman lakia. Kaikki teot heijastuvat takaisin niin hyvät kuin pahat teot.

    • Anonyymi

      Kyllähän reinkarnaation on täytynyt olla tuttu juttu entisaikoijen viisaillekin.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Origenes

      Ei tiedetä siis varmasti mikä oli hänen kantansa asiaan. Reinkarnaatiohan kumoaisi pelastusopin, koska siinä ihminen sovittaa itse tekonsa syntymällä uudestaan kohtaamaan menneiden elämiensä karman. Se on siksi hyvin kiusallinen asia kristinuskolle. Onhan näitä ollut lahkoja, kuten kataarit jotka uskoivat jälleensyntymiseen, jos ihminen ei pelastunut tässä elämässä, niin sitten seuraavassa.

      https://www.gnosis.fi/historia/kataarilaisuus/

    • Anonyymi

      Maailmassa on miljoonia ihmisiä jotka kokevat eläneensä ennenkin. Esim Youtubessa löytyy kun hakusanaksi panee Reinkarnaatio. Jos kaikki uskoisivat jälleensyntymiseen ja karmaan niin maailma olisi hyvä paikka ihmiselle. Kukaan ei uskaltaisi tehdä pahaa kun tietää että paha teko heijastuu takaisin joko tässä tai seuraavissa elämissä. Siis tehkäämme hyvää niin seuraavat elämät ovat entistä ihanampia.

      • Anonyymi

        Jotkut natsijohtajat uskoivat olleensa jälleensyntyneitä roomalaisia sotapäälliköitä ja panssarikenraali Patton uskoi eläneensä lukuisia elämiä sotilaana mm. Aleksanteri suuren, Napoleonin ja monen muunkin armeijan sotilaana. He eivät ainakaan maailmaa pahemmin ainakaan parantaneet. Intiassa uskotaan sielunvaellukseen, joka ei ole aivan sama asia kuin jälleensyntyminen, mutta aika lähellä kuitenkin ja siellä on kammottava kastijärjestelmä, jossa syyllistetään kaikki köyhät ja kärsivät muita huonommiksi ja kelvottomiksi. Asia ei ole siis ihan simppeli.

        Nykyaikainen länsimainen uskomus jälleensyntymiseen on "pehmeämpi versio" itämaisesta vastaavasta. Siinä sielu kehittyy vähitellen paremmaksi ja samalla se tavallaan "vanhenee" eli puhutaan "eri ikäisistä" sieluista. Joku on nuorempi ja joku taas vanhempi sielu. Nuoret kokeilee ja oppii sitä kautta, kun taas vanhat ovat jo viisaampia ja kokeneita. Onhan se tavallaan looginen, että sielulla on samanlainen kehityskaari, kuin on ihmiselämässäkin.

        Youtube on tosiaankin täynnä reinkarnaatio esimerkkejä ja ehkä ei ole enää kaukana se, että kyseinen asia voidaan julistaa todelliseksi. Voi olla että silloin maailma muuttuu. Uskotaan myös siihen, että ihmiskuntakin kehittyy koko ajan kuten sielukin. Kun yhä suurempi osa ihmiskunnasta alkaa olla jo vanhempia sieluja, niin silloin moni asia muuttuu paremmaksti. Nykyinen tilamme on se, että olemme siirtymässä nuoruudesta kypsempään vaiheeseen ja silloin koittaa paremmat ajat. Sodat ja monet ongelmat katoavat ja alamme levittäytyä avaruuteen. Ilman rauhaa ja yhteistyötä emme onnistu siinä kunnolla. Tuota aikaa voidaan kutsua "valon aikakaudeksi" ja olemme jo hyvin lähellä sitä. "Vanhat energiat" yrittävät estää sen ja siksi maailmamme tuntuu nyt olevan sekaisin. Ilmastonmuutos uhkaa ja Islamkin aiheuttaa ongelmia. Ne tullaan kuitenkin selvittämään.


      • Anonyymi

        Maailmassa on myös miljoonia ihmisiä, jotka uskovat siihen miten Raamatussa sanotaan, siellä sanotaan että ei ihminen tule syntymään uudestaan, vaan joutuu teoistaan tuomittavaksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maailmassa on myös miljoonia ihmisiä, jotka uskovat siihen miten Raamatussa sanotaan, siellä sanotaan että ei ihminen tule syntymään uudestaan, vaan joutuu teoistaan tuomittavaksi

        Jälleensyntyminen ja karma on luonnonlakeja, raamatun tulkinnat jääköön omaan arvoonsa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jälleensyntyminen ja karma on luonnonlakeja, raamatun tulkinnat jääköön omaan arvoonsa.

        Onneksi yhä lukuisammat ihmiset tunnistavat jälleensyntymän totuuden Raamatun valeiden seasta. Maailma muuttuu ja me maailman kanssa.


    • Anonyymi

      Voisiko olla että totuus on siinä jossain välimaastossa?

    • Anonyymi

      Jotenkin tuntuu siltä että ikuisuus pitäisi viettää taivaassa voisi muuttua fustraatioksi. Eli tulee halu jälleen palata tänne ilmiöiden maailmaan. Aloittaa taas alusta vauvana uudelta luokalta.

    • Anonyymi

      John Lennon oli edellisessä elämässään Jeesus.

    • Anonyymi

      Ei kun se olin minä.

    • Anonyymi

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Šeol
      Jeesus kannatti sielunhaihtumisoppia kuten juutalaiset.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_views_on_Hades
      Vasta myöhemmin on tullut kristillinen haades johon mm. katolisessa ja ortodoksisessa kirkossa uskotaan. Sielut menevät haadekseen toista tuomiota odottamaan. Väärinkäsitys syntyi Septuagintan käännöksessä. Kristinuskoon ihan varhaisvaiheessa ei kuulunut mitään tuonpuoleista elämää, mutta kristillisiin valtalahkoihin kuitenkin kuuluu kreikkalaisen mytologian haades, vainajala jota kristinuskossa ei pitäisi ollenkaan olla.

      • Anonyymi

        Jos tarkoitat tuolla haihtumisella annihilaatiota, niin sille voi löytyä perusteita mm. Ilmestyskirjasta ja Matteuksesta. Mutta Tuonela on eri asia. Tuonelasta on ylösnousemus, Ilm 20, Dan 12.

        https://biblehub.com/interlinear/matthew/10-28.htm

        Apollumi tarkoittaa tuossa tuhoamista. Muistuttaa sitä kuluttamisen asiaa, josta puhuu Ilm 20:9. Eri verbillä.

        Ilmestyskirja:
        20:4 Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta.
        20:5 Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennenkuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus.
        20:6 Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta.
        20:7 Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, päästetään saatana vankeudestaan,
        20:8 ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka.
        20:9 Ja he nousevat yli maan avaruuden ja piirittävät pyhien leirin ja sen rakastetun kaupungin. Mutta tuli lankeaa taivaasta ja kuluttaa heidät.

        Daniel:
        12:1 Siihen aikaan nousee Miikael, se suuri enkeliruhtinas, joka seisoo sinun kansasi lasten suojana. Ja se on oleva ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä saakka, kuin kansoja on ollut, hamaan siihen aikaan asti. Mutta siihen aikaan pelastetaan sinun kansasi, kaikki, jotka kirjaan kirjoitetut ovat.
        12:2 Ja monet maan tomussa makaavista heräjävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen.

        Se, että tuonelasta herätään, muistuttaa Saarnaajan kirjan selitystä. Tuonelassa ollaan tiedottomassa tilassa. Raamattu ei siis opeta, että ihmiset lentelevät heti taivaaseen, kuoltuansa. Tosin juopa, erottelu on jo Tuonelassa, Luuk 16. Tempauksesta kertoo 1. Tess 4.

        Saarnaaja:
        9:5 Sillä elävät tietävät, että heidän on kuoltava, mutta kuolleet eivät tiedä mitään, eikä heillä ole paikkaa, vaan heidän muistonsa on unhotettu.


    • Anonyymi

      Napoleonin reinkarnaatiot olivat aikanaan suosiossa. Ja toki joka toinen oli 1900-alussa aatelinen paroni tai kreivi Lousannen kartanoista. Ison Talon Anttia en ole vielä kohdannut. Aina aatelisia ja jalosukukuisia suurmiehiä.

      • Anonyymi

        Minä olin Venäjällä edellisessä elämässä. Olen aina ollut tsaarin mielinen johtuen juuri siistä. Olen myös opiskellut Vemäjää ja käynyt siellä usein. Aina kun olen tekemisissä venäläisten kanssa niin he ovat kuin vanhoja tuttuja. Jotkut ovat luulleetkin minua venäläiseksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe