Ratkaisukristillisyyden vääryys

Anonyymi

Monilla on uskonratkaisu opeissaan: Vapaakirkko, helluntailaiset, adventistit, jotkut Jehovan todistajat, mormonit, ortodoksit, luterilaisen kirkon sisällä joillakin...

Kirkkohistorian termeistä ratkaisukristillisyyteen soveltuvat ehkä parhaiten sellaiset harhaoppien nimet kuin pelagiolaisuus ja arminiolaisuus.

Ratkaisukristillisyys rakentaa Raamatun ulkopuoliseen filosofiaan: vapaan tahdon oppiin. Ratkaisukristilliset perustelevat oppejaan esim. sellaisilla kohdilla kuin Joosua 24:15, Joh 1:12 ja Room 10.

Mutta ratkaisukristillisyys saattaa olla valehtelua ja teeskentelyä. Joosua 24:15 puhuu siitä, valitsevatko ihmiset yhdenlaisia epäjumalia, vai toisenlaisia epäjumalia. Joh 1:12 on ratkaisukristillisten puheissa väärin käytetty, ja jätetty mainitsematta seuraavan jakeen periaate: uudestisyntyminen ei tapahdu ihmisen tahdon ratkaisuilla, vapaan tahdon opeilla. Roomalaiskirje 10 puhuu siitä, ettei ihmisten teoilla ole Kristusta haettu taivaasta eikä tuonelasta. Pelastuneet ovat niitä, jotka Jumalaa rukoilevat. Mutta pelastuminen ei edellytä suulla tunnustamista, vaan vanhurskaat ovat jo pelastettuja.

Ratkaisukristilliset vastustavat Efesolaiskirjeen 2. lukua, josta tämä järjestys ilmenee: pelastus on saatu ilman tekoja niille, jotka todella ovat pelastuneita jo. Väittelyissään ja opetuksissaan ratkaisukristilliset saattavat näyttää kyvyttömiltä pysymään Ef 2 -luvun armossa, ja tulkitsemaan muita Raamatunkohtia sen mukaisesti. Mieluummin he ehkä haluavat mitätöidä Ef 2 -luvun armon.

Kirkkohistoriassa, tai katolilaisissa opeissa, pelagiolaisuus on määritelty nimenomaan armon vastustamiseksi. Ratkaisukristillisyyteen voi liittyä myös perisyntiopin vastustaminen (Room 5), ja ennaltamääräämisopin vastustaminen (Ef 1, Room 8-9, Heb 1, ym.).

Joosua 24:15 Mutta jos pidätte pahana palvella Herraa, niin valitkaa tänä päivänä, ketä tahdotte palvella, niitäkö jumalia, joita teidän isänne palvelivat tuolla puolella virran, vai amorilaisten jumalia, niiden, joiden maassa te asutte. Mutta minä ja minun perheeni palvelemme Herraa."

Johanneksen evankeliumi 1:12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,
1:13 jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta.

Roomalaiskirje 10:9 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
10:10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.

10:13 Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu."

Efesolaiskirje:
2:1 Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne,
2:2 joissa te ennen vaelsitte tämän maailman menon mukaan, ilmavallan hallitsijan, sen hengen hallitsijan, mukaan, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden lapsissa,
2:3 joiden joukossa mekin kaikki ennen vaelsimme lihamme himoissa, noudattaen lihan ja ajatusten mielitekoja, ja olimme luonnostamme vihan lapsia niinkuin muutkin;
2:4 mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut,
2:5 on tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa - armosta te olette pelastetut -
2:6 ja yhdessä hänen kanssaan herättänyt ja yhdessä hänen kanssaan asettanut meidät taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa,
2:7 osoittaakseen tulevina maailmanaikoina armonsa ylenpalttista runsautta, hyvyydessään meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa.
2:8 Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja -
2:9 ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.

54

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aina on ollut niitä, joiden oppi muodostuu jonkun kärjistyneen uskonsuunnan vastustamisesta. Vastakkainasettelujen ruokkiminen tuskin miellyttää Jumalaa.

      Taidat olla ratkaisemattomuuskristillisyyden äärikannattaja.

      • Anonyymi

        Voiko sinun mielestäsi päätellä hiekanjyvästä erämaan, tai vesitipasta valtameren? Viestittelit kuin tietäisit kaiken minusta tai opeistani. Mihin sellainen asenteesi perustuu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voiko sinun mielestäsi päätellä hiekanjyvästä erämaan, tai vesitipasta valtameren? Viestittelit kuin tietäisit kaiken minusta tai opeistani. Mihin sellainen asenteesi perustuu?

        Vastustat ratkaisukristillisyyttä ja ruokit vastakkainasetteluja. Niihin reagoin, en mihinkään muuhun, joten kysymyksesi ovat vailla pohjaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastustat ratkaisukristillisyyttä ja ruokit vastakkainasetteluja. Niihin reagoin, en mihinkään muuhun, joten kysymyksesi ovat vailla pohjaa.

        "Aina on ollut niitä, joiden oppi muodostuu jonkun kärjistyneen uskonsuunnan vastustamisesta"

        Oliko tuo teksti sinulta aikaisemmin, vai kirjoittiko jokin avaruusolio sinun kättesi kautta?
        Oletko sinä ollut aina olemassa, vai oletko hölmöjen väitteiden laukoja? Mistä tiedät, että aina on ollut olemassa tietyntyyppisiä ihmisiä? Ja etkö sillä vihjaillut tietäväsi, millainen oppi minulla on?


      • Anonyymi

        "Aina on ollut niitä, joiden oppi muodostuu jonkun kärjistyneen uskonsuunnan vastustamisesta. Vastakkainasettelujen ruokkiminen tuskin miellyttää Jumalaa."

        En tiedä, mikä uskonto sinulla on, jos uskot, että ihmisiä on aina ollut olemassa. New age? Kristittyinä itseään pitävät ihmiset ovat yleensä uskoneet joko luomiseen (kreationismiin), tai evoluutioon. Näissä molemmissa on jokin ihmishistorian alkuhetki, josta lähtien ihmisiä on ollut. Ei iankaikkisesta menneisyydestä ilman alkua.

        Siitä, miellyttääkö Jumalaa vastakkainasettelun ruokkiminen, todistaa Jumala itse Raamatussansa. Hän on varsinainen vastakkainasetteluiden ruokkija. Asettanut monenlaista rajaa ja vastakkaisuutta. Esim. Israelin erityisasema, kansojen asumisen rajat, evankeliumista/uskosta aiheutuva vaino, juopa Tuonelassa, pelastuneiden ja kadotettujen jaottelu eri osastoille. Hän on lähettänyt, tai lähettävä, eksytyksen, jolla seulotaan, ketkä hörhöilevät vääriin oppeihin.

        5.Mooseksen kirja:
        7:1 "Kun Herra, sinun Jumalasi, vie sinut siihen maahan, jota menet ottamaan omaksesi, ja kun hän sinun tieltäsi karkoittaa suuret kansat, heettiläiset, girgasilaiset, amorilaiset, kanaanilaiset, perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, nuo seitsemän kansaa, jotka ovat sinua suuremmat ja väkevämmät,
        7:2 ja kun Herra, sinun Jumalasi, antaa ne sinulle alttiiksi ja sinä voitat ne, niin vihi heidät tuhon omiksi; älä tee liittoa heidän kanssansa äläkä osoita heille armoa.
        7:3 Älä lankoudu heidän kanssansa; älä anna tyttäriäsi heidän pojillensa äläkä ota heidän tyttäriänsä pojillesi vaimoiksi.
        7:4 Sillä he viettelevät sinun poikasi luopumaan minusta ja palvelemaan muita jumalia; ja silloin Herran viha syttyy teitä kohtaan, ja hän hävittää sinut nopeasti.
        7:5 Vaan tehkää heille näin: kukistakaa heidän alttarinsa, murskatkaa heidän patsaansa, hakatkaa maahan heidän aserakarsikkonsa ja polttakaa tulessa heidän jumalankuvansa.
        7:6 Sillä sinä olet Herralle, Jumalallesi, pyhitetty kansa; Herra, sinun Jumalasi, on valinnut sinut omaisuuskansakseen ennen kaikkia muita kansoja, mitä maan päällä on.
        7:7 Ei Herra sentähden ole mielistynyt teihin ja valinnut teitä, että olisitte lukuisammat kaikkia muita kansoja, sillä tehän olette kaikkia muita kansoja vähälukuisemmat,
        7:8 vaan sen tähden, että Herra rakasti teitä ja tahtoi pitää valan, jonka hän oli vannonut teidän isillenne; niin Herra vei teidät pois väkevällä kädellä ja vapahti sinut orjuuden pesästä, faraon, Egyptin kuninkaan, käsistä.

        Matteuksen evankeliumi:
        10:34 Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan.

        Luukkaan evankeliumi:
        16:26 Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.'

        Apostolien teot:
        17:26 Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat,

        1.Korinttolaiskirje:
        5:12 Sillä onko minun asiani tuomita niitä, jotka ovat ulkopuolella? Ettekö tekin tuomitse vain niitä, jotka ovat sisäpuolella?
        5:13 Mutta ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. "Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha."

        2.Tessalonikalaiskirje:
        2:1 Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet,
        2:2 ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä.
        2:3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
        2:4 tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.
        2:5 Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille?
        2:6 Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy.
        2:7 Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää,
        2:8 niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä,
        2:9 tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä
        2:10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.

        Ilmestyskirja:
        22:15 Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Aina on ollut niitä, joiden oppi muodostuu jonkun kärjistyneen uskonsuunnan vastustamisesta. Vastakkainasettelujen ruokkiminen tuskin miellyttää Jumalaa."

        En tiedä, mikä uskonto sinulla on, jos uskot, että ihmisiä on aina ollut olemassa. New age? Kristittyinä itseään pitävät ihmiset ovat yleensä uskoneet joko luomiseen (kreationismiin), tai evoluutioon. Näissä molemmissa on jokin ihmishistorian alkuhetki, josta lähtien ihmisiä on ollut. Ei iankaikkisesta menneisyydestä ilman alkua.

        Siitä, miellyttääkö Jumalaa vastakkainasettelun ruokkiminen, todistaa Jumala itse Raamatussansa. Hän on varsinainen vastakkainasetteluiden ruokkija. Asettanut monenlaista rajaa ja vastakkaisuutta. Esim. Israelin erityisasema, kansojen asumisen rajat, evankeliumista/uskosta aiheutuva vaino, juopa Tuonelassa, pelastuneiden ja kadotettujen jaottelu eri osastoille. Hän on lähettänyt, tai lähettävä, eksytyksen, jolla seulotaan, ketkä hörhöilevät vääriin oppeihin.

        5.Mooseksen kirja:
        7:1 "Kun Herra, sinun Jumalasi, vie sinut siihen maahan, jota menet ottamaan omaksesi, ja kun hän sinun tieltäsi karkoittaa suuret kansat, heettiläiset, girgasilaiset, amorilaiset, kanaanilaiset, perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, nuo seitsemän kansaa, jotka ovat sinua suuremmat ja väkevämmät,
        7:2 ja kun Herra, sinun Jumalasi, antaa ne sinulle alttiiksi ja sinä voitat ne, niin vihi heidät tuhon omiksi; älä tee liittoa heidän kanssansa äläkä osoita heille armoa.
        7:3 Älä lankoudu heidän kanssansa; älä anna tyttäriäsi heidän pojillensa äläkä ota heidän tyttäriänsä pojillesi vaimoiksi.
        7:4 Sillä he viettelevät sinun poikasi luopumaan minusta ja palvelemaan muita jumalia; ja silloin Herran viha syttyy teitä kohtaan, ja hän hävittää sinut nopeasti.
        7:5 Vaan tehkää heille näin: kukistakaa heidän alttarinsa, murskatkaa heidän patsaansa, hakatkaa maahan heidän aserakarsikkonsa ja polttakaa tulessa heidän jumalankuvansa.
        7:6 Sillä sinä olet Herralle, Jumalallesi, pyhitetty kansa; Herra, sinun Jumalasi, on valinnut sinut omaisuuskansakseen ennen kaikkia muita kansoja, mitä maan päällä on.
        7:7 Ei Herra sentähden ole mielistynyt teihin ja valinnut teitä, että olisitte lukuisammat kaikkia muita kansoja, sillä tehän olette kaikkia muita kansoja vähälukuisemmat,
        7:8 vaan sen tähden, että Herra rakasti teitä ja tahtoi pitää valan, jonka hän oli vannonut teidän isillenne; niin Herra vei teidät pois väkevällä kädellä ja vapahti sinut orjuuden pesästä, faraon, Egyptin kuninkaan, käsistä.

        Matteuksen evankeliumi:
        10:34 Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan.

        Luukkaan evankeliumi:
        16:26 Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.'

        Apostolien teot:
        17:26 Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat,

        1.Korinttolaiskirje:
        5:12 Sillä onko minun asiani tuomita niitä, jotka ovat ulkopuolella? Ettekö tekin tuomitse vain niitä, jotka ovat sisäpuolella?
        5:13 Mutta ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. "Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha."

        2.Tessalonikalaiskirje:
        2:1 Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet,
        2:2 ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä.
        2:3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
        2:4 tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.
        2:5 Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille?
        2:6 Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy.
        2:7 Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää,
        2:8 niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä,
        2:9 tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä
        2:10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.

        Ilmestyskirja:
        22:15 Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät.

        2.Tessalonikalaiskirje:
        2:11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
        2:12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.

        Mielestäni tuohon Jumalan lähettämään eksytykseen saattaa sisältyä ratkaisukristillinen oppi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voiko sinun mielestäsi päätellä hiekanjyvästä erämaan, tai vesitipasta valtameren? Viestittelit kuin tietäisit kaiken minusta tai opeistani. Mihin sellainen asenteesi perustuu?

        Kun tuntee oikean ei ole vaikeaa tunnistaa väärää.
        Oikeita on yksi mutta vääriä on toistasataa. Ei kukaan voi niitä kaikkia oppia tuntemaan eikä tarvitsekaan.
        Kun tunnet kotipolun tiedät mikä ei ole kotipolku.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Aina on ollut niitä, joiden oppi muodostuu jonkun kärjistyneen uskonsuunnan vastustamisesta. Vastakkainasettelujen ruokkiminen tuskin miellyttää Jumalaa."

        En tiedä, mikä uskonto sinulla on, jos uskot, että ihmisiä on aina ollut olemassa. New age? Kristittyinä itseään pitävät ihmiset ovat yleensä uskoneet joko luomiseen (kreationismiin), tai evoluutioon. Näissä molemmissa on jokin ihmishistorian alkuhetki, josta lähtien ihmisiä on ollut. Ei iankaikkisesta menneisyydestä ilman alkua.

        Siitä, miellyttääkö Jumalaa vastakkainasettelun ruokkiminen, todistaa Jumala itse Raamatussansa. Hän on varsinainen vastakkainasetteluiden ruokkija. Asettanut monenlaista rajaa ja vastakkaisuutta. Esim. Israelin erityisasema, kansojen asumisen rajat, evankeliumista/uskosta aiheutuva vaino, juopa Tuonelassa, pelastuneiden ja kadotettujen jaottelu eri osastoille. Hän on lähettänyt, tai lähettävä, eksytyksen, jolla seulotaan, ketkä hörhöilevät vääriin oppeihin.

        5.Mooseksen kirja:
        7:1 "Kun Herra, sinun Jumalasi, vie sinut siihen maahan, jota menet ottamaan omaksesi, ja kun hän sinun tieltäsi karkoittaa suuret kansat, heettiläiset, girgasilaiset, amorilaiset, kanaanilaiset, perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, nuo seitsemän kansaa, jotka ovat sinua suuremmat ja väkevämmät,
        7:2 ja kun Herra, sinun Jumalasi, antaa ne sinulle alttiiksi ja sinä voitat ne, niin vihi heidät tuhon omiksi; älä tee liittoa heidän kanssansa äläkä osoita heille armoa.
        7:3 Älä lankoudu heidän kanssansa; älä anna tyttäriäsi heidän pojillensa äläkä ota heidän tyttäriänsä pojillesi vaimoiksi.
        7:4 Sillä he viettelevät sinun poikasi luopumaan minusta ja palvelemaan muita jumalia; ja silloin Herran viha syttyy teitä kohtaan, ja hän hävittää sinut nopeasti.
        7:5 Vaan tehkää heille näin: kukistakaa heidän alttarinsa, murskatkaa heidän patsaansa, hakatkaa maahan heidän aserakarsikkonsa ja polttakaa tulessa heidän jumalankuvansa.
        7:6 Sillä sinä olet Herralle, Jumalallesi, pyhitetty kansa; Herra, sinun Jumalasi, on valinnut sinut omaisuuskansakseen ennen kaikkia muita kansoja, mitä maan päällä on.
        7:7 Ei Herra sentähden ole mielistynyt teihin ja valinnut teitä, että olisitte lukuisammat kaikkia muita kansoja, sillä tehän olette kaikkia muita kansoja vähälukuisemmat,
        7:8 vaan sen tähden, että Herra rakasti teitä ja tahtoi pitää valan, jonka hän oli vannonut teidän isillenne; niin Herra vei teidät pois väkevällä kädellä ja vapahti sinut orjuuden pesästä, faraon, Egyptin kuninkaan, käsistä.

        Matteuksen evankeliumi:
        10:34 Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan.

        Luukkaan evankeliumi:
        16:26 Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.'

        Apostolien teot:
        17:26 Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat,

        1.Korinttolaiskirje:
        5:12 Sillä onko minun asiani tuomita niitä, jotka ovat ulkopuolella? Ettekö tekin tuomitse vain niitä, jotka ovat sisäpuolella?
        5:13 Mutta ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. "Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha."

        2.Tessalonikalaiskirje:
        2:1 Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet,
        2:2 ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä.
        2:3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
        2:4 tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.
        2:5 Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille?
        2:6 Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy.
        2:7 Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää,
        2:8 niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä,
        2:9 tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä
        2:10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.

        Ilmestyskirja:
        22:15 Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät.

        Yksi kohta sinulta jäi ottamatta mukaan, ja se muuttaa kaiken.

        Roomalaiskirje:
        11:32 Sillä Jumala on sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi.


    • Anonyymi

      Suosittelisin pysymään vain koko Raamatun opetuksessa. On yhtä väärin muodostaa uskonto sinun suosikkilauseen ympärille, kuin jonkun toisen suosikkilauseen ympärille. Jos kuitenkin haluat kiinnittyä vain muutamaan kohtaan, suosittelen näitä kahta:

      "Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."
      Mat. 25:46

      "Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas. Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot. Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt. Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta."
      1 Joh. 3:7-10

      Raamatun mukaan ikuinen elämä on vanhurskaille ja jos ihminen on vanhurskas, hän myös tekee vanhurskaita tekoja.

      • Anonyymi

        En esittänyt yhtään suosikkilausetta, mutta silti vaahtoat, että "on väärin".


      • Anonyymi

        Raamatun vastainen pelastusoppi, ratkaisuineen, ei ole mikään vanhurskas teko, vaan syntiä.


      • Anonyymi

        "Suosittelisin pysymään vain koko Raamatun opetuksessa. On yhtä väärin muodostaa uskonto sinun suosikkilauseen ympärille, kuin jonkun toisen suosikkilauseen ympärille. "

        En minä sinun suosituksiasi kysellyt. Harvinaisen kummallista, jos kuvittelet, että minulla on velvollisuus tuoda kaikki Raamatun kohdat perusteluksi yhdelle asialle, joka on harvinaisen selvä jo siitäkin vähästä, mitä esitettiin. Jos se ei sinulle kelpaa, kannattaako tuoda esiin sitten niitä kymmeniä muita seikkoja ja kohtia. Olet nimittäin todennäköisesti harhaoppinen itse, jos sitä Efesolaiskirjeen 2. luvun armoa vastustat. Minulla ei ole tarvetta asiaa todistella, eikä jankutella lukuisin kohdin.

        Mainitsemaasi vanhurskautta on sekin, ettei tapella selvää Raamatunkohtaa vastaan.


    • Anonyymi

      Jos ei kuvittele itselleen raamatun sadistista jumalaa niin ei tarvitse siltä pelastusta eikä myöskään Jeesusta konsultiksi.
      Rationaalinen maailmankuva on pelastus sinänsä.

      • Anonyymi

        Ei siinä mitään kuvittelua tarvita. Maailma on juuri niin ankara paikka kuin Raamattu kuvaa. Ei rationaalisuus riitä ketään maailman haasteista pelastamaan.


      • Anonyymi

        Rationaalinen ajattelija saattaa kyllä
        välttyä harhaopeilta mutta se
        ei tee sinun opistasi
        oikeaa.


    • Anonyymi

      Kalevankirkon tunnustajat ovat ainoita oikeita kristittyjä, tämä sinun körttiläinen pitäisi tietää.

    • Anonyymi

      Kuka Raamatussa on Jeesuksen seuraaja ilman omaa valintaa, eli ratkaisua siitä minkä valitsen, kertokaa, ja kysmys on toki uudenliiton sisällöstä.

      • Anonyymi

        Raamatussa oli runsas lauma Jeesuksen seuraajia. Oli Juudas Iskariot kulkemassa Jeesuksen kanssa viimeiselle ehtoolliselle asti. Johanneksen evankeliumissa kerrotaan suuresta laumasta, joka kulki Jeesuksen kanssa. Naisia kulki Jeesuksen perässä ristiinnaulitsemisen paikalle. Oliko näillä ihmisillä omia ratkaisuita vai ei, tuntuu melko hyödyttömältä kysymykseltä askarrella. Ehkä oli, ehkä ei. Pelastetuiksi heitä kaikkia ei kuitenkaan nimitetä. Kristinuskon mukainen pelastus ei perustu omiin ratkaisuihin. Eikä siihen, että lorvitaan ympäriinsä "seurailemassa Jeesusta".

        Kahdestatoista opetuslapsesta, jotka seurailivat Jeesusta

        Johanneksen evankeliumi:
        13:21 ... Jeesus tuli järkytetyksi hengessään ja todisti ja sanoi: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: yksi teistä on minut kavaltava."
        17:12 ....Kun minä olin heidän kanssansa, varjelin minä heidät sinun nimessäsi, jonka sinä olet minulle antanut, ja suojelin heitä, eikä heistä joutunut kadotetuksi yksikään muu kuin se kadotuksen lapsi, että kirjoitus kävisi toteen.

        Jeesuksen seurailija oli siis kadotuksen lapsi. Mutta suuremmasta laumasta, joka seuraili Jeesusta:

        6:26 Jeesus vastasi heille ja sanoi: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: ette te minua sentähden etsi, että olette nähneet tunnustekoja, vaan sentähden, että saitte syödä niitä leipiä ja tulitte ravituiksi.

        6:63 Henki on se, joka eläväksi tekee; ei liha mitään hyödytä. Ne sanat, jotka minä olen teille puhunut, ovat henki ja ovat elämä.
        6:64 Mutta teissä on muutamia, jotka eivät usko." Sillä Jeesus tiesi alusta asti, ketkä ne olivat, jotka eivät uskoneet, ja kuka se oli, joka oli kavaltava hänet.
        6:65 Ja hän sanoi: "Sentähden minä olen sanonut teille, ettei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei minun Isäni sitä hänelle anna."
        6:66 Tämän tähden monet hänen opetuslapsistaan vetäytyivät pois eivätkä enää vaeltaneet hänen kanssansa.
        6:67 Niin Jeesus sanoi niille kahdelletoista: "Tahdotteko tekin mennä pois?"

        Naisista, jotka seurailivat Jeesusta ristiinnaulitsemisen paikalle:

        Markuksen evankeliumi:
        15:40 Ja siellä oli myös naisia taampaa katselemassa. Näiden joukossa olivat Maria Magdaleena ja Maria, Jaakob nuoremman ja Jooseen äiti, ja Salome,
        15:41 jotka hänen ollessaan Galileassa olivat seuranneet ja palvelleet häntä, sekä useita muita, jotka olivat tulleet hänen kanssaan ylös Jerusalemiin.

        Olivatko nämä naiset pelastuneita vai ei, sitä tuskin Raamattu kertoo? Joka tapauksessa on turha tällaista vatvoa, koska kristinuskon mukaista uskoa ja pelastusta ei saada matkimalla muita, eikä seurailemalla.


    • Anonyymi

      Oletk o sinä tullut uskoon nukkumalla ?

      • Anonyymi

        Uskoon ei tulla teoilla, edes nukkumalla. Ja mitä hyvänsä -malla tai -mällä agenttipartisiippejä keksitkään. Syömällä, haukottelemalla, jne.
        Tähän asiaan on vastausta jo ketjun 1. viestissä: pelastusta ei saada teoilla, Efesolaiskirje 2. Nukkuminen on teko. Onko jotain muuta vielä, mitä halusit väännettävän rautalangasta? Tämä ei tietääkseni ole mikään ilveilypalsta, johon kokoonnutaan tappelemaan Raamattua vastaan. Mutta ratkaisukristillisillä tuntuu olevan sellaisen tappelun harrastus.

        Efesolaiskirje:
        2:8 Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja
        2:9 ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.

        Tuo tarkoittaa, että usko ei voi olla omaa tekoa, eikä omalla teolla saatua. Ratkaisukristillisillä on ollut tapana väittää molempia. Että heidän "uskonsa" on tekoa, kuin lain suorittamista, kuin Jeesukseen uskominen olisi käsky, jota lain tavalla sitten suoritetaan. Jotkut ratkaisukristilliset ovat esittäneet, että heidän "uskonsa" on saatu tai synnytetty omalla ratkaisulla. Väittipä eräs sellaistakin, että on itsensä uudestisynnyttänyt itse omalla ratkaisullaan. Minun mielestäni ratkaisukristilliset ovat kuulostaneet siltä, kuin olisivat jotain pellejä, ilveilemässä uskonnolla ja Raamatulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskoon ei tulla teoilla, edes nukkumalla. Ja mitä hyvänsä -malla tai -mällä agenttipartisiippejä keksitkään. Syömällä, haukottelemalla, jne.
        Tähän asiaan on vastausta jo ketjun 1. viestissä: pelastusta ei saada teoilla, Efesolaiskirje 2. Nukkuminen on teko. Onko jotain muuta vielä, mitä halusit väännettävän rautalangasta? Tämä ei tietääkseni ole mikään ilveilypalsta, johon kokoonnutaan tappelemaan Raamattua vastaan. Mutta ratkaisukristillisillä tuntuu olevan sellaisen tappelun harrastus.

        Efesolaiskirje:
        2:8 Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja
        2:9 ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.

        Tuo tarkoittaa, että usko ei voi olla omaa tekoa, eikä omalla teolla saatua. Ratkaisukristillisillä on ollut tapana väittää molempia. Että heidän "uskonsa" on tekoa, kuin lain suorittamista, kuin Jeesukseen uskominen olisi käsky, jota lain tavalla sitten suoritetaan. Jotkut ratkaisukristilliset ovat esittäneet, että heidän "uskonsa" on saatu tai synnytetty omalla ratkaisulla. Väittipä eräs sellaistakin, että on itsensä uudestisynnyttänyt itse omalla ratkaisullaan. Minun mielestäni ratkaisukristilliset ovat kuulostaneet siltä, kuin olisivat jotain pellejä, ilveilemässä uskonnolla ja Raamatulla.

        En tiedä ratkaisukristillsyydestä mitä se on, kaikki ns kristillisyys on puettu ns. raamatun jakeisiin ja ne ovat näin kaikki yhtä eksytystä. Jeesus saa: "etsikää ensin Jumalaa ja hänen vanhurskauttaan, niin kaikki muukin tarpeellinen tullaan antamaan." aamen näin totisesti on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä ratkaisukristillsyydestä mitä se on, kaikki ns kristillisyys on puettu ns. raamatun jakeisiin ja ne ovat näin kaikki yhtä eksytystä. Jeesus saa: "etsikää ensin Jumalaa ja hänen vanhurskauttaan, niin kaikki muukin tarpeellinen tullaan antamaan." aamen näin totisesti on.

        Korjaus Jeesus sanoo (eikä Jeesus saa)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korjaus Jeesus sanoo (eikä Jeesus saa)

        Eikös se kehottaminen ja sen mukaan eläminen ole juuri sitä ratkaisumallia, vai ihanko unessa nukkuessanne joistakin tuli uskolle kuuliaisia yksilöitä!?

        millaista ajattelua teillä oikein on, pääseeköl siitä selville jos ei jotain ratkaisua tee.

        kun Jeesus siis kolkuttaa teidän sydäminne o villa, niin eikö se sisäpouolella oleva asukas ratkaise avaako hän oven vaiko ei häh ?

        onko Jeesus tullut sorkkaraudalla teidän sydämenne valtaiustuimelle häh?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskoon ei tulla teoilla, edes nukkumalla. Ja mitä hyvänsä -malla tai -mällä agenttipartisiippejä keksitkään. Syömällä, haukottelemalla, jne.
        Tähän asiaan on vastausta jo ketjun 1. viestissä: pelastusta ei saada teoilla, Efesolaiskirje 2. Nukkuminen on teko. Onko jotain muuta vielä, mitä halusit väännettävän rautalangasta? Tämä ei tietääkseni ole mikään ilveilypalsta, johon kokoonnutaan tappelemaan Raamattua vastaan. Mutta ratkaisukristillisillä tuntuu olevan sellaisen tappelun harrastus.

        Efesolaiskirje:
        2:8 Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja
        2:9 ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.

        Tuo tarkoittaa, että usko ei voi olla omaa tekoa, eikä omalla teolla saatua. Ratkaisukristillisillä on ollut tapana väittää molempia. Että heidän "uskonsa" on tekoa, kuin lain suorittamista, kuin Jeesukseen uskominen olisi käsky, jota lain tavalla sitten suoritetaan. Jotkut ratkaisukristilliset ovat esittäneet, että heidän "uskonsa" on saatu tai synnytetty omalla ratkaisulla. Väittipä eräs sellaistakin, että on itsensä uudestisynnyttänyt itse omalla ratkaisullaan. Minun mielestäni ratkaisukristilliset ovat kuulostaneet siltä, kuin olisivat jotain pellejä, ilveilemässä uskonnolla ja Raamatulla.

        Mitä sinä oikein yrität sepustaa, etkö saa sanottua suomeksi kuinka tullaan uskolle kuuliaiseksi, kerro se parilla lauseella kun se on mailman yksinkertaisin asia jos pysytään Raamatussa.!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä ratkaisukristillsyydestä mitä se on, kaikki ns kristillisyys on puettu ns. raamatun jakeisiin ja ne ovat näin kaikki yhtä eksytystä. Jeesus saa: "etsikää ensin Jumalaa ja hänen vanhurskauttaan, niin kaikki muukin tarpeellinen tullaan antamaan." aamen näin totisesti on.

        Roomalaiskirje:
        3:11 ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa;

        Edelleen on kyse siitä, uskotaanko Raamattua. - Uskotko, mitä tuossa sanotaan, vai väitätkö vastaan? Onko uskova hän, joka uskoo Raamattua, vai hän, joka tappelee sitä vastaan omilla ratkaisuillaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Roomalaiskirje:
        3:11 ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa;

        Edelleen on kyse siitä, uskotaanko Raamattua. - Uskotko, mitä tuossa sanotaan, vai väitätkö vastaan? Onko uskova hän, joka uskoo Raamattua, vai hän, joka tappelee sitä vastaan omilla ratkaisuillaan?

        Mutta ethän sinä voi olla uskova jos et ole ensin etsinyt Jumalan valtakuntaa, ja sitten sinun on täytny tvielä hyväksyä se mitä olet löytänyt, ja jopa ottaa vastaan evankeliumin sana, muuten et ole hajuakaaan uskosta omistava!

        ja edelleen tuo kommenttisi kertoo ettet ymmärrä ollenkaan mistä on kysmys, paha juttu ja kuitenkin olet opettamassa hah aika outoa !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös se kehottaminen ja sen mukaan eläminen ole juuri sitä ratkaisumallia, vai ihanko unessa nukkuessanne joistakin tuli uskolle kuuliaisia yksilöitä!?

        millaista ajattelua teillä oikein on, pääseeköl siitä selville jos ei jotain ratkaisua tee.

        kun Jeesus siis kolkuttaa teidän sydäminne o villa, niin eikö se sisäpouolella oleva asukas ratkaise avaako hän oven vaiko ei häh ?

        onko Jeesus tullut sorkkaraudalla teidän sydämenne valtaiustuimelle häh?!

        "kun Jeesus siis kolkuttaa teidän sydäminne o villa, niin eikö se sisäpouolella oleva asukas ratkaise avaako hän oven vaiko ei häh ?"

        Tämäkin argumentointi on nähty ja kuultu ratkaisukristillisiltä aikaisemmin. Onko sinulle ilmestynyt Jeesus, joka käski sinun tehdä ratkaisun? Tai ajattelitkö, että jokin ratkaisukristillinen eksyttäjäpastori on Jeesus, jolle sinun pitää tehdä ratkaisusi?

        Matteuksen evankeliumi:
        24:26 Sentähden, jos teille sanotaan: 'Katso, hän on erämaassa', niin älkää menkö sinne, tahi: 'Katso, hän on kammiossa', niin älkää uskoko.

        Selvää on, ettei hörhöilyllä pelastuta. Sitten voidaan katsoa, mitä ratkaisukristillisten väärinkäyttämä jae tarkoittaa oikeasti.

        Ilmestyskirja:
        3:19 Kaikkia niitä, joita minä pidän rakkaina, minä nuhtelen ja kuritan; ahkeroitse siis ja tee parannus.
        3:20 Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani.
        3:21 Joka voittaa, sen minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niinkuin minäkin olen voittanut ja istunut Isäni kanssa hänen valtaistuimellensa.
        3:22 Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo.'"

        Ilmestyskirja on Raamatunkäännöksissä yleensä loppupuolella, ja kertoo lopunajan tapahtumista. Jeesuksen paluusta. Maailmanlopusta. Onko tuossa Ilmestyskirjan kohdassa sinun mielestäsi pelastuksen saaminen teoilla? Näin ehkä ratkaisukristillinen haluaa kuvitella. Minun mielestäni kohdassa ei puhuta mitään sellaista. Efesolaiskirjeen 2. luvun perusteella asia on aivan selvä. Pelastusta ei saada teoilla. Joten tätä Ilmestyskirjan kohtaa ei myöskään pidä tulkita pelastuksen saamiseksi teoilla.

        Mielestäni Ilm 3:19-22 näyttää puhuvan Jeesuksen paluusta maailmaan aikojen lopulla. Siinä puhutaan niistä, jotka ovat Jumalalle rakkaita. Niistä, jotka ovat jo pelastuneita, ovat jo uskossa.

        Väitteesi, että tämä kohta on muka pelastuksen saamista tekojen kautta, voidaan kyseenalaistaa vastakysymyksellä: istutko sinä nyt hallitsemassa Jeesuksen kanssa? Hallitsetko sinä nyt Jeesuksen kanssa, omien ratkaisuiden kautta? Mitä sinä hallitset?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä ratkaisukristillsyydestä mitä se on, kaikki ns kristillisyys on puettu ns. raamatun jakeisiin ja ne ovat näin kaikki yhtä eksytystä. Jeesus saa: "etsikää ensin Jumalaa ja hänen vanhurskauttaan, niin kaikki muukin tarpeellinen tullaan antamaan." aamen näin totisesti on.

        Näinkö, että lahkopastori vaatii ratkaisun tekemistä, ja sitten tarjoaa kahvit teetuvassaan? Ja tästä sitten ratkaisunsa tehnyt vetää johtopäätöksen: aamen, kyllä oli totta, että muutakin annetaan, kunhan vain ratkaisun tekee ensin! Näinkö yksinkertaista tämä on, ratkaisukristillisyys?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta ethän sinä voi olla uskova jos et ole ensin etsinyt Jumalan valtakuntaa, ja sitten sinun on täytny tvielä hyväksyä se mitä olet löytänyt, ja jopa ottaa vastaan evankeliumin sana, muuten et ole hajuakaaan uskosta omistava!

        ja edelleen tuo kommenttisi kertoo ettet ymmärrä ollenkaan mistä on kysmys, paha juttu ja kuitenkin olet opettamassa hah aika outoa !

        3:10 niinkuin kirjoitettu on: "Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan,
        Roomalaiskirje
        3:11 ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa;
        3:12 kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvä on, ei yhden yhtäkään.
        3:13 Heidän kurkkunsa on avoin hauta, kielellänsä he pettävät, kyykäärmeen myrkkyä on heidän huultensa alla;
        3:14 heidän suunsa on täynnä kirousta ja katkeruutta.
        3:15 Heidän jalkansa ovat nopeat vuodattamaan verta,
        3:16 hävitys ja kurjuus on heidän teillänsä,
        3:17 ja rauhan tietä he eivät tunne.
        3:18 Ei ole Jumalan pelko heidän silmäinsä edessä."

        Onko uskova hän, joka uskoo Raamattua, vai hän, joka tappelee vastaan omilla ratkaisuillaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös se kehottaminen ja sen mukaan eläminen ole juuri sitä ratkaisumallia, vai ihanko unessa nukkuessanne joistakin tuli uskolle kuuliaisia yksilöitä!?

        millaista ajattelua teillä oikein on, pääseeköl siitä selville jos ei jotain ratkaisua tee.

        kun Jeesus siis kolkuttaa teidän sydäminne o villa, niin eikö se sisäpouolella oleva asukas ratkaise avaako hän oven vaiko ei häh ?

        onko Jeesus tullut sorkkaraudalla teidän sydämenne valtaiustuimelle häh?!

        En tiedä mikä on tilasi. Silloin kun Jumala ihmistä herättää, niin eipä silloin kysellä muiden ihmisten perään, eikä voida tukeutua armahtavaan raamatun jakeeseen. Vaan kun Jumala kutsuu, niin ihminen saa tulla näkemään todellisen tilansa: hukun ellei Jumala minua armahda. Tuossa tilassa, kun tullaan tuputtamaan, että ota armo vastaan, niin siinä ihmiset ovat alkaneet toimia jumalana.
        Jeesus sanoo:" Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä.

        6:45 Profeetoissa on kirjoitettuna: Ja he tulevat kaikki Jumalan opettamiksi. Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun tyköni."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Roomalaiskirje:
        3:11 ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa;

        Edelleen on kyse siitä, uskotaanko Raamattua. - Uskotko, mitä tuossa sanotaan, vai väitätkö vastaan? Onko uskova hän, joka uskoo Raamattua, vai hän, joka tappelee sitä vastaan omilla ratkaisuillaan?

        Voi sinua, joka olet raamatunlauseiden vanki.
        "ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa;"
        Näin todella on. Kukaan ihminen ei itsessään ole ymmärtäväinen vaan kaukana siitä.
        Samoin kukaan ihminen ei itsessään lähde tielle jolla etsitään Jumalaa ja huomaa Hänen
        vanhurskauttaan. MUTTA, kun Jumala ihmistä herättää ja yhteyteensä vetää armon kurin kautta, niin SILLOIN kyllä ymmärrys annetaan, ihminen näkee, että hukkuu ellei Jumala armahda.
        kehoitan sinua kääntymään Jumalan puoleen ja hylkäämään kaikki omat uskon rakennelmat.
        Raamattu on kirja jota ihminen ei voi ymmärtää. Ainoastaan Jumala voi sanan sanoman Hänen puoleensa kääntyvälle etsivälle ilmoittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi sinua, joka olet raamatunlauseiden vanki.
        "ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa;"
        Näin todella on. Kukaan ihminen ei itsessään ole ymmärtäväinen vaan kaukana siitä.
        Samoin kukaan ihminen ei itsessään lähde tielle jolla etsitään Jumalaa ja huomaa Hänen
        vanhurskauttaan. MUTTA, kun Jumala ihmistä herättää ja yhteyteensä vetää armon kurin kautta, niin SILLOIN kyllä ymmärrys annetaan, ihminen näkee, että hukkuu ellei Jumala armahda.
        kehoitan sinua kääntymään Jumalan puoleen ja hylkäämään kaikki omat uskon rakennelmat.
        Raamattu on kirja jota ihminen ei voi ymmärtää. Ainoastaan Jumala voi sanan sanoman Hänen puoleensa kääntyvälle etsivälle ilmoittaa.

        "Raamattu on kirja jota ihminen ei voi ymmärtää. Ainoastaan Jumala voi sanan sanoman Hänen puoleensa kääntyvälle etsivälle ilmoittaa"

        Sinun uskontosi mukaan Jumala ilmoittaa sanaansa vain niille, jotka ensin etsivät. Kuin Jumalan tekemä ilmoittaminen, ja siitä ehkä seuraava pelastus olisi ansaittu ihmisen hyvällä teolla, kääntymisellä. Valitettavasti tällainen tekopyhyys ei ole Raamatun mukaista oppia, edellä mainittujen kohtien mukaan. Ef 2 ja Room 3. Lisäksi voidaan ottaa kylväjävertaus. Ei siinä sanota, että maa, johon kylvettiin, ansaitsi kylvöt omalla erinomaisuudellaan. Eikä sanottu, että "vastaanottaminen" oli oma ratkaisu.

        Kun Aatami luotiin, hänet luotiin maan tomusta. Ihmistä on muuallakin Raamatussa niitetty maan tomuksi tai saviastiaksi. Ei tällainen vastaanota Jumalan sanaa omalla teolla, omalla ratkaisulla. Ihmisen rooli vastaanottamisessa on vastaavanlainen, kuin maan kamara vastaanottaisi sadetta tai auringonpaistetta. Tällaiseen "vastaanottamiseen" voi verrata Johanneksen evankeliumin 1. luvun mainitsemaa vastaanottamista. Ei se tarkoita omia tekoja, eikä omia ratkaisuita.

        Kylväjävertauksessa tulee esille, ettei Jumalan sana automaattisesti merkitse pelastusta kaikille. Toisia paaduttaa, toisia pelastaa.

        Matteuksen evankeliumi:
        13:3 Ja hän puhui heille paljon vertauksilla ja sanoi: "Katso, kylväjä meni kylvämään.
        13:4 Ja hänen kylväessään putosivat muutamat siemenet tien oheen, ja linnut tulivat ja söivät ne.
        13:5 Toiset putosivat kallioperälle, jossa niillä ei ollut paljon maata, ja ne nousivat kohta oraalle, kun niillä ei ollut syvää maata.
        13:6 Mutta auringon noustua ne paahtuivat, ja kun niillä ei ollut juurta, niin ne kuivettuivat.
        13:7 Toiset taas putosivat orjantappuroihin, ja orjantappurat nousivat ja tukahuttivat ne.
        13:8 Ja toiset putosivat hyvään maahan ja antoivat sadon, mitkä sata, mitkä kuusikymmentä, mitkä kolmekymmentä jyvää.
        13:9 Jolla on korvat, se kuulkoon."
        13:10 Niin hänen opetuslapsensa tulivat ja sanoivat hänelle: "Minkätähden sinä puhut heille vertauksilla?"
        13:11 Hän vastasi ja sanoi: "Sentähden, että teidän on annettu tuntea taivasten valtakunnan salaisuudet, mutta heidän ei ole annettu.
        13:12 Sillä sille, jolla on, annetaan, ja hänellä on oleva yltäkyllin; mutta siltä, jolla ei ole, otetaan pois sekin, mikä hänellä on.
        13:13 Sentähden minä puhun heille vertauksilla, että he näkevin silmin eivät näe ja kuulevin korvin eivät kuule, eivätkä ymmärrä.
        13:14 Ja heissä käy toteen Esaiaan ennustus, joka sanoo: 'Kuulemalla kuulkaa, älkääkä ymmärtäkö, ja näkemällä nähkää, älkääkä käsittäkö.
        13:15 Sillä paatunut on tämän kansan sydän, ja korvillaan he työläästi kuulevat, ja silmänsä he ovat ummistaneet, etteivät he näkisi silmillään, eivät kuulisi korvillaan, eivät ymmärtäisi sydämellään eivätkä kääntyisi ja etten minä heitä parantaisi.'
        13:16 Mutta autuaat ovat teidän silmänne, koska ne näkevät, ja teidän korvanne, koska ne kuulevat.
        13:17 Sillä totisesti minä sanon teille: monet profeetat ja vanhurskaat ovat halunneet nähdä, mitä te näette, eivätkä ole nähneet, ja kuulla, mitä te kuulette, eivätkä ole kuulleet.
        13:18 Kuulkaa siis te vertaus kylväjästä:
        13:19 Kun joku kuulee valtakunnan sanan eikä ymmärrä, niin tulee paha ja tempaa pois sen, mikä hänen sydämeensä kylvettiin. Tämä on se, mikä kylvettiin tien oheen.
        13:20 Mikä kallioperälle kylvettiin, on se, joka kuulee sanan ja heti ottaa sen ilolla vastaan;
        13:21 mutta hänellä ei ole juurta itsessään, vaan hän kestää ainoastaan jonkun aikaa, ja kun tulee ahdistus tai vaino sanan tähden, niin hän heti lankeaa pois.
        13:22 Mikä taas orjantappuroihin kylvettiin, on se, joka kuulee sanan, mutta tämän maailman huoli ja rikkauden viettelys tukahuttavat sanan, ja hän jää hedelmättömäksi.
        13:23 Mutta mikä hyvään maahan kylvettiin, on se, joka kuulee sanan ja ymmärtää sen ja myös tuottaa hedelmän ja tekee, mikä sata jyvää, mikä kuusikymmentä, mikä kolmekymmentä."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Raamattu on kirja jota ihminen ei voi ymmärtää. Ainoastaan Jumala voi sanan sanoman Hänen puoleensa kääntyvälle etsivälle ilmoittaa"

        Sinun uskontosi mukaan Jumala ilmoittaa sanaansa vain niille, jotka ensin etsivät. Kuin Jumalan tekemä ilmoittaminen, ja siitä ehkä seuraava pelastus olisi ansaittu ihmisen hyvällä teolla, kääntymisellä. Valitettavasti tällainen tekopyhyys ei ole Raamatun mukaista oppia, edellä mainittujen kohtien mukaan. Ef 2 ja Room 3. Lisäksi voidaan ottaa kylväjävertaus. Ei siinä sanota, että maa, johon kylvettiin, ansaitsi kylvöt omalla erinomaisuudellaan. Eikä sanottu, että "vastaanottaminen" oli oma ratkaisu.

        Kun Aatami luotiin, hänet luotiin maan tomusta. Ihmistä on muuallakin Raamatussa niitetty maan tomuksi tai saviastiaksi. Ei tällainen vastaanota Jumalan sanaa omalla teolla, omalla ratkaisulla. Ihmisen rooli vastaanottamisessa on vastaavanlainen, kuin maan kamara vastaanottaisi sadetta tai auringonpaistetta. Tällaiseen "vastaanottamiseen" voi verrata Johanneksen evankeliumin 1. luvun mainitsemaa vastaanottamista. Ei se tarkoita omia tekoja, eikä omia ratkaisuita.

        Kylväjävertauksessa tulee esille, ettei Jumalan sana automaattisesti merkitse pelastusta kaikille. Toisia paaduttaa, toisia pelastaa.

        Matteuksen evankeliumi:
        13:3 Ja hän puhui heille paljon vertauksilla ja sanoi: "Katso, kylväjä meni kylvämään.
        13:4 Ja hänen kylväessään putosivat muutamat siemenet tien oheen, ja linnut tulivat ja söivät ne.
        13:5 Toiset putosivat kallioperälle, jossa niillä ei ollut paljon maata, ja ne nousivat kohta oraalle, kun niillä ei ollut syvää maata.
        13:6 Mutta auringon noustua ne paahtuivat, ja kun niillä ei ollut juurta, niin ne kuivettuivat.
        13:7 Toiset taas putosivat orjantappuroihin, ja orjantappurat nousivat ja tukahuttivat ne.
        13:8 Ja toiset putosivat hyvään maahan ja antoivat sadon, mitkä sata, mitkä kuusikymmentä, mitkä kolmekymmentä jyvää.
        13:9 Jolla on korvat, se kuulkoon."
        13:10 Niin hänen opetuslapsensa tulivat ja sanoivat hänelle: "Minkätähden sinä puhut heille vertauksilla?"
        13:11 Hän vastasi ja sanoi: "Sentähden, että teidän on annettu tuntea taivasten valtakunnan salaisuudet, mutta heidän ei ole annettu.
        13:12 Sillä sille, jolla on, annetaan, ja hänellä on oleva yltäkyllin; mutta siltä, jolla ei ole, otetaan pois sekin, mikä hänellä on.
        13:13 Sentähden minä puhun heille vertauksilla, että he näkevin silmin eivät näe ja kuulevin korvin eivät kuule, eivätkä ymmärrä.
        13:14 Ja heissä käy toteen Esaiaan ennustus, joka sanoo: 'Kuulemalla kuulkaa, älkääkä ymmärtäkö, ja näkemällä nähkää, älkääkä käsittäkö.
        13:15 Sillä paatunut on tämän kansan sydän, ja korvillaan he työläästi kuulevat, ja silmänsä he ovat ummistaneet, etteivät he näkisi silmillään, eivät kuulisi korvillaan, eivät ymmärtäisi sydämellään eivätkä kääntyisi ja etten minä heitä parantaisi.'
        13:16 Mutta autuaat ovat teidän silmänne, koska ne näkevät, ja teidän korvanne, koska ne kuulevat.
        13:17 Sillä totisesti minä sanon teille: monet profeetat ja vanhurskaat ovat halunneet nähdä, mitä te näette, eivätkä ole nähneet, ja kuulla, mitä te kuulette, eivätkä ole kuulleet.
        13:18 Kuulkaa siis te vertaus kylväjästä:
        13:19 Kun joku kuulee valtakunnan sanan eikä ymmärrä, niin tulee paha ja tempaa pois sen, mikä hänen sydämeensä kylvettiin. Tämä on se, mikä kylvettiin tien oheen.
        13:20 Mikä kallioperälle kylvettiin, on se, joka kuulee sanan ja heti ottaa sen ilolla vastaan;
        13:21 mutta hänellä ei ole juurta itsessään, vaan hän kestää ainoastaan jonkun aikaa, ja kun tulee ahdistus tai vaino sanan tähden, niin hän heti lankeaa pois.
        13:22 Mikä taas orjantappuroihin kylvettiin, on se, joka kuulee sanan, mutta tämän maailman huoli ja rikkauden viettelys tukahuttavat sanan, ja hän jää hedelmättömäksi.
        13:23 Mutta mikä hyvään maahan kylvettiin, on se, joka kuulee sanan ja ymmärtää sen ja myös tuottaa hedelmän ja tekee, mikä sata jyvää, mikä kuusikymmentä, mikä kolmekymmentä."

        Kirjoitusvirhe: niitetty. Pitäisi olla: nimitetty.

        Aatami luotiin maan tomusta. Myös Roomalaiskirje 9 vertaa ihmistä maan tomuun. Hienosta hiekasta muodostuu veden kanssa savivelliä. Room 9 edelleen selittää samaa asiaa, kuin kylväjävertaus. Ei ole ihmisen omassa vallassa, eikä omien ratkaisuiden piirissä, onko hänet pelastumaan valittu.

        1.Mooseksen kirja:
        2:7 Silloin Herra Jumala teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu.

        Roomalaiskirje:
        9:15 Sillä Moosekselle hän sanoo: "Minä olen armollinen, kenelle olen armollinen, ja armahdan, ketä armahdan."
        9:16 Niin se ei siis ole sen vallassa, joka tahtoo, eikä sen, joka juoksee, vaan Jumalan, joka on armollinen.
        9:17 Sillä Raamattu sanoo faraolle: "Juuri sitä varten minä nostin sinut esiin, että näyttäisin sinussa voimani ja että minun nimeni julistettaisiin kaiken maan päällä."
        9:18 Niin hän siis on armollinen, kenelle tahtoo, ja paaduttaa, kenen tahtoo.
        9:19 Sinä kaiketi sanot minulle: "Miksi hän sitten vielä soimaa? Sillä kuka voi vastustaa hänen tahtoansa?"
        9:20 Niinpä niin, oi ihminen, mutta mikä sinä olet riitelemään Jumalaa vastaan? Ei kaiketi tehty sano tekijälleen: "Miksi minusta tällaisen teit?"
        9:21 Vai eikö savenvalajalla ole valta tehdä samasta savensa seoksesta toinen astia jaloa, toinen halpaa käyttöä varten?
        9:22 Entä jos Jumala, vaikka hän tahtoo näyttää vihansa ja tehdä voimansa tiettäväksi, on suurella pitkämielisyydellä kärsinyt vihan astioita, jotka olivat valmiit häviöön,
        9:23 ja on tehnyt sen saattaakseen kirkkautensa runsauden ilmi laupeuden astioissa, jotka hän on edeltävalmistanut kirkkauteen?

        Jakeessa 9:22 alkuteksti antaa ymmärtää, että Jumala on valmistanut hävitystä varten ne, joita ei valinnut pelastukseen. Merkitsee kaksinkertaista predestinaatiota.

        https://biblehub.com/multi/romans/9-22.htm
        https://biblehub.com/greek/2675.htm


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskoon ei tulla teoilla, edes nukkumalla. Ja mitä hyvänsä -malla tai -mällä agenttipartisiippejä keksitkään. Syömällä, haukottelemalla, jne.
        Tähän asiaan on vastausta jo ketjun 1. viestissä: pelastusta ei saada teoilla, Efesolaiskirje 2. Nukkuminen on teko. Onko jotain muuta vielä, mitä halusit väännettävän rautalangasta? Tämä ei tietääkseni ole mikään ilveilypalsta, johon kokoonnutaan tappelemaan Raamattua vastaan. Mutta ratkaisukristillisillä tuntuu olevan sellaisen tappelun harrastus.

        Efesolaiskirje:
        2:8 Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja
        2:9 ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.

        Tuo tarkoittaa, että usko ei voi olla omaa tekoa, eikä omalla teolla saatua. Ratkaisukristillisillä on ollut tapana väittää molempia. Että heidän "uskonsa" on tekoa, kuin lain suorittamista, kuin Jeesukseen uskominen olisi käsky, jota lain tavalla sitten suoritetaan. Jotkut ratkaisukristilliset ovat esittäneet, että heidän "uskonsa" on saatu tai synnytetty omalla ratkaisulla. Väittipä eräs sellaistakin, että on itsensä uudestisynnyttänyt itse omalla ratkaisullaan. Minun mielestäni ratkaisukristilliset ovat kuulostaneet siltä, kuin olisivat jotain pellejä, ilveilemässä uskonnolla ja Raamatulla.

        Pelastus on Jeesuksen teko ihmiskunnan historian vaiheessa. Se muutti siihenastisen tilanteen jossa Jumalalla oli vain yksi nimikkokansa. Se on pelastusta että Jeesuksen kautta liitto koskee koko ihmiskuntaa. Yksilöön perustuva pelastusoppi on väärä.

        Efesolaiskirje:
        2:12 että te [siihen aikaan] olitte ilman Kristusta, olitte vailla Israelin kansalaisoikeutta ja vieraat lupauksen liitoille, ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa;

        [siihen aikaan] = ennen Uuden Liiton asettamista.

        2:14 Sillä hän on meidän rauhamme, hän, [joka teki molemmat yhdeksi] ja purki erottavan väliseinän, nimittäin vihollisuuden,
        2:15 kun hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä, luodakseen itsessänsä nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, tehden rauhan,

        [joka teki molemmat yhdeksi] = Liitto tuli koskemaan niin juutalaisia kuin pakanoitakin, erotuksetta.
        Käskyjen laki säädöksineen on/oli vain juutalaisille.
        Jeesus ei tullut poistamaan Jumalan lakia eikä muuttamaan sitä.
        Laista opetetaan väärin sekä juutalaisuudessa että kristillisyydessä. Jatkuvasti, ja pelastusoppi on siksi vääristyneeseen lakiuskoon perustuvaa.
        Juutalaisilla on 613 pykäläinen laki. Siitä puuttuu yksi Mooseksen antama käsky. Se viimeksi annettu joka on >>> 5.Mooseksen kirja:
        18:15 Sinun keskuudestasi, veljiesi joukosta, Herra, sinun Jumalasi, herättää sinulle profeetan, minun kaltaiseni; häntä kuulkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näinkö, että lahkopastori vaatii ratkaisun tekemistä, ja sitten tarjoaa kahvit teetuvassaan? Ja tästä sitten ratkaisunsa tehnyt vetää johtopäätöksen: aamen, kyllä oli totta, että muutakin annetaan, kunhan vain ratkaisun tekee ensin! Näinkö yksinkertaista tämä on, ratkaisukristillisyys?

        Ratkaisukristillisyys on sitä että hyväksytään pappi ja liitytään hänen seurakuntaansa.
        Muuten saat papin torut perääsi ja harhaoppisuuden leima takapuolessasi.


    • Anonyymi

      Kertokaas nyt kun Jeesus asettaa leivänpalan pöydän reunalle, saako sen ottaa siitä nälkäänsä vai eikö saa, menekö heti sen haukutun ratkaisun puolelle jos menee ja omavanhurskaasti ottaa sen palan siitä pöydänreunalta, niinkö menee teidän aloitajan ja kummpp. oppikyhäyksessä?

      Ja jos ei saa ottaa mikä on seuraava vaihtoehto, tuleeko Jeesu sja väkisin syöttää ja väkisin vie kainalossaan taivaan kamariin niinkö?

      • Anonyymi

        Mikä Jeesus sinulle on asettanut leivänpalaa pöydän reunalle? Vaatiko sama Jeesus sinulta ratkaisun tekemistä? Ja jos ei ole ilmestynyt sinulle tällaista Jeesusta, miksi sitten kyhäilet tällaisia satuja? Onko ratkaisukristillisyys pelkkää ilveilyä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä Jeesus sinulle on asettanut leivänpalaa pöydän reunalle? Vaatiko sama Jeesus sinulta ratkaisun tekemistä? Ja jos ei ole ilmestynyt sinulle tällaista Jeesusta, miksi sitten kyhäilet tällaisia satuja? Onko ratkaisukristillisyys pelkkää ilveilyä?

        Tee ratkaisu, niinkuin he sanovat mutta älä tee niinkuin he tekevät.


    • Anonyymi

      Lue 4 Evankeliumia, Kuuntele ja Tottele parhaasi mukaan kaikkea mitä JEESUS Sanoi ollaksesi Kristitty = Jeesuksen Kristuksen opetuslapsi! mm:

      "Niin ei myös teistä yksikään, joka ei luovu kaikesta, mitä hänellä on, voi olla minun opetuslapseni. Luukas 14:33.

      "Myykää, mitä teillä on, ja antakaa almuja; hankkikaa itsellenne kulumattomat kukkarot, loppumaton aarre taivaisiin, mihin ei varas ulotu ja missä koi ei turmele. Luukas 12:33.

      "Ei kukaan voi palvella kahta herraa; sillä hän on joko tätä vihaava ja toista rakastava, taikka tähän liittyvä ja toista halveksiva. Ette voi palvella Jumalaa ja mammonaa. Matteus 6:24. *jotkut käännökset käyttävät sanaa "rahaa" "mammonan" kohdalla.

      "Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Markus 16:15.

      Kenenkään ei tarvitse eikä pidä työskennellä rahan tai katoavaisen ruuan eteen, vaan Jumalalle. Jumala huolehtii jokaisen tarpeista, jotka Hänelle työskentelee. Tällä tavalla voimme myös selvitä pedon merkki ja suuren ahdistuksen ajat. Tätä kutsutaan "Elää Uskosta".

      ÄLÄ koskaan ota pedon merkkiä! Lue Ilmestyskirja 13 ja varmuuden vuoksi Ilmestyskirja 22

      Dokumentti aiheeseen liittyen, Englanniksi: https://www.youtube.com/watch?v=B_foDpYGVJc

      Kaikki ilmaisia ja erittäin hyödyllisiä resursseja:

      truthseeking.co.uk / katso ainakin "freesources" ja "articles".

      Youtube soittolista, Jeesuksen Opetuksiin liittyen: https://www.youtube.com/playlist?list=PLSWJU8S4WD3gulrFr5tELMJUP7n_2H3mS

      Miten saada voitto seksuaalisesta synnistä: https://www.youtube.com/watch?v=1c-Km32ZpEQ

      Teot Armo Harmonia 3 osainen soittolista: https://www.youtube.com/playlist?list=PLSWJU8S4WD3jM6iESK-IKSBkNwhtWudKY

      Pyydän että jaat tätä jokaiselle mahdollisesti kiinnostuneelle jokapuolella, Kiitos! Rakkautta ja Rauhaa

      JUMALA Todella RAKASTAA meitä ja Tahtoo Pelastaa meidät kaikki !

      • Anonyymi

        Siitä, päästäänkö pelastukseen Jeesuksen ohjeiden orjallisen noudattamisen kautta, vai onko Jeesus uhri kristinuskossa:
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15813212/kokonaisuus#comment-98516172
        - Tähän pätee se, mitä edellä sanottiin Efesolaiskirjeen 2. luvusta: pelastusta ei saada teoilla. Siis Jeesuksen ohjeiden orjallisella noudattamisella ei päästä kristinuskoon, eikä pelastukseen. Koska se olisi tekojen kautta pelastukseen pyrkimistä, epäuskoa.

        "Tahtoo Pelastaa meidät kaikki"

        Tämäkin on usein ratkaisukristillisten käyttämä väite, kun haluavat todistella ratkaisuoppiansa oikeaksi. Laajempi Raamatun kokonaisuus kuitenkin todistaa, että ihmiset ovat jääräpäitä, jotka eivät etsi pelastusta, eivätkä suuntaudu Jumalan luokse. Heidän tahtomisensa ei ole linjassa Jumalan tahdon kanssa, vaan aivan vastakkainen, tai välinpitämätön, tai tietämätön. Tämä on siis uskomattoman ihmisen tila. Hän on kuollut rikoksiinsa ja synteihinsä; ei hän etsiskele mitään pelastusta. Ei hän osaa edes kaivata sellaista, sikäli kuin tietääkään siitä mitään. Siksi on ihme, jos joku pelastuu. Ei se ole kuin ihmisen kävelemistä kauppaan, ja pullapitkon tai leipäpussin ostamista, vaan se on jotain aivan muuta.

        Efesolaiskirje:
        2:1 Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne,
        2:2 joissa te ennen vaelsitte tämän maailman menon mukaan, ilmavallan hallitsijan, sen hengen hallitsijan, mukaan, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden lapsissa,
        2:3 joiden joukossa mekin kaikki ennen vaelsimme lihamme himoissa, noudattaen lihan ja ajatusten mielitekoja, ja olimme luonnostamme vihan lapsia niinkuin muutkin;
        2:4 mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut,
        2:5 on tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa - armosta te olette pelastetut -
        2:6 ja yhdessä hänen kanssaan herättänyt ja yhdessä hänen kanssaan asettanut meidät taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa,
        2:7 osoittaakseen tulevina maailmanaikoina armonsa ylenpalttista runsautta, hyvyydessään meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa.
        2:8 Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja -
        2:9 ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.

        1.Timoteuksen kirje:
        2:1 Minä kehoitan siis ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta,
        2:2 kuningasten ja kaiken esivallan puolesta, että saisimme viettää rauhallista ja hiljaista elämää kaikessa jumalisuudessa ja kunniallisuudessa.
        2:3 Sillä se on hyvää ja otollista Jumalalle, meidän vapahtajallemme,
        2:4 joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.

        Tämä tahtominen ei tarkoita mielestäni sen kummempaa, kuin että evankeliumia on julistettu niillekin, jotka eivät ole valittuja pelastukseen. Niille, joille ei tule uskoa eikä pelastusta. Usko voi tulla vain niille, jotka Jumala on valinnut pelastukseen ennen maailman luomista. Sillä Jumalan ratkaisulla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, ratkaiseeko ihminen jotain. Jumala ratkaisi asian jo ennen maailman luomista. Siksi on väärin ratkaisukristillisten väittää, että he vapaalla tahdolla vapaasti ratkaisevat, ovatko pelastettuja vai eivät.

        Efesolaiskirje:
        1:1 Paavali, Jumalan tahdosta Kristuksen Jeesuksen apostoli, Efesossa oleville pyhille ja uskoville Kristuksessa Jeesuksessa.
        1:2 Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta!
        1:3 Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa,
        1:4 niinkuin hän ennen maailman perustamista oli hänessä valinnut meidät olemaan pyhät ja nuhteettomat hänen edessään, rakkaudessa,
        1:5 edeltäpäin määräten meidät lapseuteen, hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta, hänen oman tahtonsa mielisuosion mukaan...


      • Anonyymi

        >>>>Älä koskaan ota pedon merkkiä !<<<<

        Pedonmerkkihän on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi. . . Jumalan merkki on sapatti.

        1234567---


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>>>Älä koskaan ota pedon merkkiä !<<<<

        Pedonmerkkihän on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi. . . Jumalan merkki on sapatti.

        1234567---

        Luuletko että elämäsi aikana kirjoitat jotain ainakin jostain muusta kuin tuost a päähänpinttymästäsi jota olet hokenu t niin kauan kuin muistan, luuletko että Raamatussasi olisi kuin olisikin enempi kuin yksi lehti?

        onko elosossasi mitään muuta asiaa kuin lapsellinen sunnuntaimerkkisi!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luuletko että elämäsi aikana kirjoitat jotain ainakin jostain muusta kuin tuost a päähänpinttymästäsi jota olet hokenu t niin kauan kuin muistan, luuletko että Raamatussasi olisi kuin olisikin enempi kuin yksi lehti?

        onko elosossasi mitään muuta asiaa kuin lapsellinen sunnuntaimerkkisi!?

        vaaditaan henkilökohtaista ratkaisukeskeisyyttä, sitten kun olet tehnyt henkilökohtaisen ratkaisun: sen jälkeen lahkoissa, ei enää mikään ole, henkilökohtaista. . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luuletko että elämäsi aikana kirjoitat jotain ainakin jostain muusta kuin tuost a päähänpinttymästäsi jota olet hokenu t niin kauan kuin muistan, luuletko että Raamatussasi olisi kuin olisikin enempi kuin yksi lehti?

        onko elosossasi mitään muuta asiaa kuin lapsellinen sunnuntaimerkkisi!?

        Kolmannen enkelin varoitussanoman tulee olla esillä jatkuvasti, pedosta ja merkistä. Vielä on paljon paljon niitä, jotka eivät tiedä mikä se pedonmerkki on !

        1234567---


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolmannen enkelin varoitussanoman tulee olla esillä jatkuvasti, pedosta ja merkistä. Vielä on paljon paljon niitä, jotka eivät tiedä mikä se pedonmerkki on !

        1234567---

        Peto on piilossa ja merkki myös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        vaaditaan henkilökohtaista ratkaisukeskeisyyttä, sitten kun olet tehnyt henkilökohtaisen ratkaisun: sen jälkeen lahkoissa, ei enää mikään ole, henkilökohtaista. . .

        Anna elämäsi Jeesukselle niinkuin he kehoittavat.
        Älä senjälkeen anna sitä enään papille. Siihen ei mikään sana kehoita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolmannen enkelin varoitussanoman tulee olla esillä jatkuvasti, pedosta ja merkistä. Vielä on paljon paljon niitä, jotka eivät tiedä mikä se pedonmerkki on !

        1234567---

        Pedolla oli seitsemän päätä. Yksi niistä haavoittui ja virkosi eloon.
        Mikä on tuo seitsenpäinen peto? Ei ainakaan se mitä Adventtikirkko opettaa.
        Ilmastyskirja 13 luku!


    • Onneksi luterilaisessa kirkossakin on paljon hyviä pappeja. Yksi parhaista kuulemistani saarnoista on tänä vuonna ollut veljentyttären rippikirkossa, jossa pappi painotti kovasti sen tärkeyttä, että pitää tehdä valinta ottaa Jeesus pelastajakseen ja toivoi, että osa rippikoululaisista olisi valinnan jo tehnyt.

      • Anonyymi

        Miksi nimimerkkinäsi ei ole Pökäle?


    • Anonyymi

      Minä tulin uskoon synnintunnon kautta. Siis kun tajusin olevani, valehtelija, varas, haureellinen, juomari ja niin edelleen. Jos Raamatun Jumala olisi totta joutuisin kuoltuani uloimpaan pimeyteen jossa on hampaiden kiristys. Tunnustin, häpesin ja tein parannuksen rikkeistäni.

      Surukseni olen havainnut paljon olevan sellaisia, jotka ovat tehneet "uskonratkaisun" ilman todellista synnintuntoa ja parannusta. Omakin helluntaikirkollis-alkuinen uskoni olisi voinut jäädä näin pahasti puolitiehen, jos ei minua olisi toisaalla evankelioitu selkeämmällä sanomalla.

      • Anonyymi

        Sittemmin olen tutkinut Uuden Testamentin omakohtaisesti kokonaisuudessaan. Ja mielestäni juuri tuolla kuvaamallani uskoontulotavalla on hyvät Raamatulliset perusteet. Toivo onnellisesta tuonpuoleisesta eli PERINTÖOSASTA taivasten valtakunnassa perustuu siis itselläni TESTAMENTTIIN lupauksineen ja ehtoineen. En uskaltaisi jättää pelastusasiaa jonkun toisen ihmisen Raamatun tulkintojen varaan, niitä kun näyttää olevan paljon jotka vääristelevät kirjoituksia ensin omaksi turmiokseen, mutta yrittävät sitten vielä eksyttää muitakin.


    • Anonyymi

      Raamatun mukaan Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille (Tiit. 2:11). Kaikilla olisi siis mahdollisuus pelastua – mutta kun usko ei ole joka miehen (2 Tess. 3:2).

      ”Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,” (Joh. 1:12)

      Tuossa on vaikea olla näkemättä ratkaisuntekoa.

      • Anonyymi

        Ratkaisun tekijä on näkevinään ratkaisuja monin paikoin, siellä missä muut eivät. Tämä ratkaisun hokemisen pilkka-uskonto on kuin epäuskosta olisi tehty uskonto, joka yrittää etsiä Raamatusta mahdollisuutta pelastua teoilla. Ratkaisukristilliset ovat pilkkaajia, jotka pitävät pilkkanaan esim. Efesolaiskirjeen 2. luvun mainitsemaa armoa. Mutta teeskentelevät saavansa sen toisenlaisella keinolla: omilla ratkaisuilla, omilla teoilla. Tietoista valehtelua.


      • Anonyymi

        Kaikkihan ratkaisun tekevät:
        Joko myönteisen tai kielteisen.
        Oletko tehnyt ratkaisun? OLEN!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oot varmaan tyytyväinen

      Kun sua ei kukaan enää yritä Naiselle
      Ikävä
      84
      4242
    2. Oletin törmäileväni sinuun yhtenään

      Emme ole osuneet kuitenkaan samalle kiertoradalle. Enää en oleta, enkä usko törmäykseen.
      Ikävä
      43
      3407
    3. Pitkä aika on kulunut

      Kaikki on muuttunut. Huomenta tänne. 😌😧☕🐺❤️
      Ikävä
      190
      3020
    4. Olenko ainut

      Vai huomaatko myös sen, että olemme hyvin samanlaisia. Kuin olisit toinen puolikkaani ❤️
      Ikävä
      40
      2860
    5. Mitä tuntemuksia herätin sinussa

      Viimeksi kun nähtiin? Ajatuksesi, niitä kuuntelen herkällä korvalla.
      Ikävä
      125
      2821
    6. Sä siis todella vain leikit mun tunteilla?

      Miehelle naiselta Et olisi muuten luovuttanut
      Ikävä
      50
      2504
    7. Tuntuu niin mukavalta.

      Miten joku voikin olla niin hyväsydäminen.
      Ikävä
      11
      2311
    8. Minut on ilmeisesti varjobännätty,

      sillä viestit eivät näytä ilmestyvän ketjuihin.
      Sinkut
      39
      2305
    9. Kiitos siitä eilisestä

      Viestistäsi se kertoi ja avasi paljon tunnelukkoja.
      Ikävä
      16
      2018
    10. Odotan näkemistäsi

      tällä viikolla. Pelkään sitä myös. Saat minut tuntemaan niin paljon. Odottavan aika on pitkä.
      Ikävä
      26
      1500
    Aihe