Kouvolassa alkanut melkoinen härdelli ja talous laitettu kuralle.

Anonyymi

Kuntaliitos ei ollut vanhan entisen Kouvolan kyläpoliitikoiden mielestä kuntaliitos, vaan heidän mielestään muut entiset kunnat liittyi vanhaan Kouvolaan. Ja siitä alkoi tarina vailla vertaa, eikä mikään hauska tarina seutukunnan asukkaille.

Kuntaliitosta mainostettiin että kaikilla palvelut paranee kun kuntarajojen poiston myötä moni palvelu tulee lähemmäksi. Toisinhan siinä kuitenkin kävi kuten tiedetään, alkoi kaikki palvelut siis nekin jotka ennen oli suhteellisen lähellä poistumaan. Kaikki muu oli kustannuksiltaan liian kallista mutta vanhan Kouvolan elvyttämisestä tuli kärkihanke kustannuksista välittämättä. Itse muistan kuulleeni radiosta että nyt monelle tulee koulu ja päiväkoti lähemmäksi kun tähän asti se lähin on ollut toisen kunnan alueella.

Koulujen lopettamis vimma senkun kasvaa. Uusien koulujen rakentamis suunnitelmia pukkaa ja koulukuljetuksiin firmoja suunnitellaan. Missään ei ole esitetty oikeasti mitä jokaisen lopetetun ja lopetettavan koulun kohdalla on säästö kun otetaan huomioon koulukuljetukset ja oppilaiden opetus siellä uudessa koulussa. Onko säästöt jos niitä edes tulee lapsiperheiden ja lapsille itselleen tulleille haitoille järkeviä, mitä edes mahdollisesti tulisi säästöjä kun ei kukaan niistä tiedä.

Seudulla oli sairaalaa, nyt ei enää oikeaa sairaalaa. Vanhan Kouvolan alueen poliitikoiden mielestä aluesairaala oli väärällä alueella. Kuntaliitoksen jälkeen tuli ajatus että sairaalaa ei tarvita ja keksittiin että se lopetetaan ja rakennetaan Ratamokeskus. Ratamokeskuksesta saatiin päätöskin kun todetiin että Kuusaalla oleva sairaala on käynyt liian pieneksi ja ahtaaksi. Rakennuspaikkakin löydettiin yllättäen paikasta joka oli jostain syystä säilynyt vuosikymmeniä. Ainoa vaan että Ratamokeskus ei olisi ollut parannus ahtaaksi käyneelle Poksille, vaan pelkästään terveyspalveluiden osalta huononnus, kenen lie idea. Vuosien takaa löytyy kommentti jotenkin tänne päin "uusi sairaala ehkä tuntuu houkuttelevalta kun se olisi paljon halvempikin kun Ratamokeskus mutta mitä me teemme sairaalalla". samoin jotenkin näin Ratamokeskuksen kannattajalta " arkkitehtikin ihmetteli että miten näin hyvä rakennuspaikka on säilynyt tähän".

Tahot jotka ajoi Ratamokeskusta ovat puoluetaustaltaan myös lähelllä esimerkiksi yksityisiä terveyspalveluiden tuottajia. Nyt ei tarvitse oll kummoinen vaiva niin Kotkaan tai yksityiselle, Moni ihmettelee ettei Kouvolan kokoisessa kaupungissa ole sairaalaa.

Kuntaliitoksen suurimmaksi säästökohteekisi kaupattiin kun monta kuntaa tekee kuntaliitoksen, näin kaikki johto ja byrokratia keskittyy yhteen kuntaan ja tuosta päällekäisyydestä saadan mittavat kustannussäästöt. Toisin kuitenkin tuossakin kävi, ilmeiseti tuo kaikki vaan kasvoi. Kuitenkin sillä "duunaritasolla" missä ei tullut päällekkäisyykisä tehtiin säästöjä kuntaliitoksen nimissä. Jopa joku päättäjä (valtuusto) oli sitä mieltä että kun sairaala lopetetaan niin saadaan yli 10 miljoonan vuotuiset säästöt.

Kymiring on Iitin hanke, ja Kouvolan osuus ainoastaan mahdollinen hyöty, turha tuolla on melskata kun tuntuu että se olisi Kouvolan suurin ongelma. Kimolan kanava taas jotain positiivista yhteishankkeena muiden kuntien kanssa, vaikka se on monen mielestä pois jotenkin Manskilta kun kustannukset täsmää Manskin kanssa.

No tämä on Suomi 24. Mutta tuollaista joka ei ole pelkästään allekirjoitaneen omia ajatusta. Suurin murhe tuntuu olevan nuo sairaala ja terveypalveluiden siirtyminen Kotkaan jossa kouvolalaiset maksavia mutta ei rahalle vastinetta. Kuten tuo Kouvolan talouden suuri miinus jota pidetään Kymsoten ja tuo ylisuuren johtamisesta tulleen kustannuksen syynä.

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      kyllä kouvola on nykyisin todella surkeassa jamassa. toisaalta kun ajattelee tätä hyväveli/sisko sydeemiä mikä vallitsee kouvolassa,niin ei todella mitään järkeä .

      äkkiä varmaankin pitää nostaa näiden päättäjien ym palkkoja kun ovat niin huonot tienestit heillä, puheet on mitä on ja velkaa lisääntyy, kaiketi johtajat voisi olla pienemmällä palkalla hommissa ellei nyt jokin loma sattuisi taasen pukkaamaan laariin.ai niin pistetään uusi jonninjoutava virka pystyyn kun kaverille töitä saisi.

      kouvola on kouvola siitä ei pääse yli eikä ympäri muuten kun olla muuttamatta sinne.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kouvolassa ei pelasteta sairaita. siksi ei. Pitää olla sairaala ja terveyspalvelut että tehdään tuollainen ohjelma.


    • Anonyymi

      POKS POKS siellä korjataan kotkalaisten kuuloa, perille pääsee navigaattorilla varustetulla autolla.
      Kotkalainen voi jatkossa päätyä Kouvolaan katkaisuhoitoon, sahurit.

      Kiitos Kouvola, yhteistyö on voimaa Kymenlaaksossa, puhalletaan yhteen hiileen.

    • Anonyymi

      Kouvolan kaupunki käytti asuntomessuihin reilut 2 miljoonaa enemmän kuin mitä ne tuottivat kaupungille. Kaupunginjohtaja Marita Toikan mukaan sijoitus oli kaupungille kannattava.

      • Anonyymi

        No olihan se kannattava. Kouvolan mallin mukaan olisi voinut tulla enemmänkin tappiota. Parit palvelut lopetetaan niin tuollainen summa on helposti kuitattu, esimerkiksi Valkealan terveyskeskus. Sen voi vielä helposti perustella etteihän Kuusaallakaan ole terveyskeskusta.


      • Anonyymi

        Toikka päätti kustantaa tuon tappion Kuusankosken uimahallin lopettamisella. Kuusaalta hävisi sairaala, sitten terveyskeskus ja nyt häviää uimahalli. Seuraavaksi sitten katuvalot. Kuntaliitos oli iloinen asia. Uskallan veikata että kohta jäähallikin lopetetaan kun Toikka kuulee että sellainenkin on Kuusankoskella. Se on varmaa ettei kaupuginjohtaja Toikka jää katsomaan lopullista tuhoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No olihan se kannattava. Kouvolan mallin mukaan olisi voinut tulla enemmänkin tappiota. Parit palvelut lopetetaan niin tuollainen summa on helposti kuitattu, esimerkiksi Valkealan terveyskeskus. Sen voi vielä helposti perustella etteihän Kuusaallakaan ole terveyskeskusta.

        Aikoinaan liittymistä ajettiin sillä perusteella että"leveämmillä hartioilla"saadaan palvelut säilytettyä näissä vanhoissa kunnissa, Kuinkas kävikään..


    • Anonyymi

      Kouvolassa ainakin kolmanneksen henkilöstöä voisi helposti vähentää johdosta ja kaikenmaailman paperinpyörittäjistä. Eikö tuo ylimitoitus ole jo tarpeeksi useasti todettu ja tiedostettu.

      Jokin ratkaisu Kymsoteen pitää saada. Aivan liian kallis Kouvolalle entiseen nähden ja lisäksi palvelut vielä heikkeni radikaalisti. Voisi sanoa että missä järki?

      Moni ihmettelee että jotain teatteria ja orkesteriä tuetaan vuosittain parilla miljoonalla. Eli olisi mahdollisuus pelkästään tästä saada viidessä vuodessa 10 miljoonaa säästöä.

      Pelkästään kun nuo kolme kohtaa korjataan niin nuorilla ja vanhuksilla liikuntapaikat kirjastot voidaan säilyttää. Koulujenkin osalta voisi silloin tehdä toisenlaisia ratkaisuja, ja eihän koulujen lopettamisesta koulukuljetuksineen ja muine menoineen tule edes säästöjä. Hiukan järkeä niin perheiden ja ihmisten päivittäistä hyvinvointia ei tarvitse huonontaa.

      • Anonyymi

        Kaikki nuo kolme kohtaa on sellaisia että niihin ei puututa. Olisi liian helppoa ratkaista ongelmat ja jokaisessa noissa on tahoja ettei se käy. Kaiken takana on Kokoomus ja arvaa mikä kaupunginjohtajan puoluetausta. Noilla järjestelyillä saataisiin helposti 10 vuodessa useampi satamiljoona säästöjä ja paremmat sairaala ja terveyspalvelut. Halustahan se on vaan kiinni.


    • Anonyymi

      Ei kirjastotkaan voi jäädä säästöjen ulkopuolelle kun talous on noin kuralla. Niissähän näkee enemmän henkilökuntaa kuin asiakkaita, jotka palvelevat lisäksi itse itseään. Säännöllinen lehtisalin valvoja tuntuu kiireiseen duuniin tottuneesta hieman liioitetulta.

    • Anonyymi

      Osaako kukaan perustella miksi tässä tilanteessa joku teatteri lasketaan miljoonien avustuksella kuntalaisten edelle. Kaikkea normaalia ollaan lopettamassa mutta jokin aika sitten valtuuston kokoomukselainen puheenjohtaja vaati että Kouvolaan pitää rakentaa uusi musiikki ja teatteritalo. Maksaisi varmati kymmeniä miljoonia ja jo nykyisen teatterin vuosittainen parin miljoonan avustaminen nousisi varmasti ainakin kolminkertaiseksi.

      Uutisten mukaan esimerkiksi Pilkanmaalta pitää huonon talouden vuoksi loppetaa koulu ja tukea kokoomukselaista bisnestä eli koulukyytejä tarjoavia yrityksiä. Teatterin vuoksi myös esimerkiksi Pilkanmaalta lopetetaan päiväkoti. Onhan se muutaman hienoa istua teatterissa kun koululaiset sen vuoksi koko kouluvuoden saa kärsiä tunteja pitemmistä koulupäivistä ja päiväkodeissa olevat lapset perheinee saa lisää murheita.

      Kaupunginjohtajalta ja muilta päättäjiltä nämä on arvo kysymyksiä ja miten kunkin ajattelee esimerkiksi perheitä ja lapsia, kuten myös vanhuksia. Joillekin voi olla tärkeää omassa pienessa piirissään että teatteriin laitetaan miljoonia, kun ei oikeasta perhelämästä ymmärrä mitään.

      • Anonyymi

        Teatteri Kouvolassa. Pilkanmaan koulu ei Kouvolassa.

        Muita kysmyksiä?


    • Anonyymi

      Valtuusto päättävänä elimenä hyväksyy kohta eutanasian ensimmäisenä kaupunkina Suomessa? Onneksi siellä istuu lakimies, oikeusministeri Lindström, joka amispohjalta tietää kuinka toimitaan. Perustetaanko Ratamon viereen piikityskeskus vanhuksille, josta suoraan polttoon? Vai kannattaisiko heidät ennen polttamista halkoina?

    • Anonyymi

      Ihan vinkkinä. Käyttäkää aktiivisesti niitä lähialueen palveluja joita alueellanne vielä on. Tilastot ei valehtele. Kaikki mitkä ei kannata tai niissä ei ole riittävästi käyntejä lopetetaan. Suosikaan lähellä olevia palveluja.
      Kouvolassa on ennen ollut aika hyvin asiat.
      Kohta meillä ei ole kun yksi terveyskeskus, yksi super ala-aste-ja ala-aste sekä Lukio.
      Yksityisille yrittäjille on kohta onnen päivät mm. vanhusten palveluyrittäjänä, uimahalliyrittäjänä jne.

      • Anonyymi

        Ai meinaatko ettei olisi halua käyttää esimerkiksi vanhustenpalvelun yksiköitä. Oletko siis ymmärtänyt että kokoomukselainen Kymsote vähentää niitä kolme Kouvolasta kun niille ei siis ole käyttöä ja kukaan ei haluaisi niitä käyttää. Ne lopetetaan siksi että saadaan tilaa kalliimille vaihtoehdoilla, ja niitä käyttää ne joilla rahaa. Mieti mikä niiden kohtalo joilla ei rahaa, kodeissaan saa kitua niin kauan kun jaksaa.

        Tällä seudulla olisi varmasti haluttu käyttää Poksiakin. Mutta taas Kokoomus oli sitä mieltä että se on vanha ja ahdas. Ja että olisi tietysti houkuttelevaa uusi sairaala kun se olisi vielä halpakin mutta mitä me sillä sairaalalla tehdään.

        Teatteria ei oikeastaan monikaan käytä Kouvolassa mutta sitä tuetaan yli 1,5 miljoonalla vuosittain. Kokoomus on sitä mieltä että tuetaan edelleen vaikka se on täysin kaikkiin muihin säästöihin verraten täysin perustelematonta. Kukaan ei ymmärrä että tuota teatteria tuetaan edelleen. Kuitenkin monia asioita ja paikkoja jossa seudun nuoret harrastaa ja viettää aikaa suljetaan tai laitetaan nuoret vanhempineen maksamaan maltaita ja kulkemaan pitikiä matkoja jos halutaa että harrastukset jatkuu. On hyvin perusteltua tässä tilanteessa että tuon tetterin avustaminen miljoonilla lopetetaan heti ja nyt.

        Ei sillä näköjään väliä jos esimerkiksi on uimahalli joka selvästi koko seutukunnan suosituin ja jossa käy väkeä selvästi muita enemmän ja jota etenkin lapsiperheet suosii. Mutta se on väärässä paikassa ja siksi se pitää sulkea jo viisi vuotta aijemmin kun oli suunnitelma alunperin että se unohdetaan mahdollismman nopeasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai meinaatko ettei olisi halua käyttää esimerkiksi vanhustenpalvelun yksiköitä. Oletko siis ymmärtänyt että kokoomukselainen Kymsote vähentää niitä kolme Kouvolasta kun niille ei siis ole käyttöä ja kukaan ei haluaisi niitä käyttää. Ne lopetetaan siksi että saadaan tilaa kalliimille vaihtoehdoilla, ja niitä käyttää ne joilla rahaa. Mieti mikä niiden kohtalo joilla ei rahaa, kodeissaan saa kitua niin kauan kun jaksaa.

        Tällä seudulla olisi varmasti haluttu käyttää Poksiakin. Mutta taas Kokoomus oli sitä mieltä että se on vanha ja ahdas. Ja että olisi tietysti houkuttelevaa uusi sairaala kun se olisi vielä halpakin mutta mitä me sillä sairaalalla tehdään.

        Teatteria ei oikeastaan monikaan käytä Kouvolassa mutta sitä tuetaan yli 1,5 miljoonalla vuosittain. Kokoomus on sitä mieltä että tuetaan edelleen vaikka se on täysin kaikkiin muihin säästöihin verraten täysin perustelematonta. Kukaan ei ymmärrä että tuota teatteria tuetaan edelleen. Kuitenkin monia asioita ja paikkoja jossa seudun nuoret harrastaa ja viettää aikaa suljetaan tai laitetaan nuoret vanhempineen maksamaan maltaita ja kulkemaan pitikiä matkoja jos halutaa että harrastukset jatkuu. On hyvin perusteltua tässä tilanteessa että tuon tetterin avustaminen miljoonilla lopetetaan heti ja nyt.

        Ei sillä näköjään väliä jos esimerkiksi on uimahalli joka selvästi koko seutukunnan suosituin ja jossa käy väkeä selvästi muita enemmän ja jota etenkin lapsiperheet suosii. Mutta se on väärässä paikassa ja siksi se pitää sulkea jo viisi vuotta aijemmin kun oli suunnitelma alunperin että se unohdetaan mahdollismman nopeasti.

        Kaiken huonon ja pahan takana on Kokoomus niin teillä kun koko Suomessa. Historia ei valehtele. Kun Suomessa alkoi hyvinvointi niin Kekkonenhan jo silloin piti Kokoomusta Suomen turmana jos se pääsee vaikuttamaan ja piti huolen että ei pääse vaikuttamaan. Kaikki kunnia Kekkoselle ja onneksi ei joutunut näkemään Sipilän touhuja, no oikeastihan Sipiläkin on kokoomukselaisia.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Palvelut ollaan siirtämässä ja on jo siirreetty kouvolan keskustaan, herää kysymys miksi, kun ihmiset asuu reuna alueilla? Keskusta on hyvää vauhtia slummiutumassa. Eihän siellä ole enää mitään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe