Samoja geneettisiä muutoksia 47 erityyppisessä eliössä

Kun eri eliöryhmissä tapahtuu hyvinkin ennakoitavia geneettisiä muutoksia, on selvää, että taustalta löytyvät suunnitellut mekanismit, eivätkä mitkään satunnaiset mutaatiot ja valinta. Nimimerkki 'iowa' julkaisi eilen aloituksen otsikolla 'Mutaatioita perhosessa'. Hän oli liittänyt lyhyeen aloitukseensa linkin, joka vei Nytimes:in artikkeliin, jossa väitettiin tutkijoiden jäljittäneen evoluutiota modifioimalla CRISPR/Cas9 -teknologialla hedelmäkärpäsen genomia siten, että kärpäsen jälkikasvu alkoi myös sietää ko. kasvin myrkkyä. Tähän muutokseen tarvittiin kuulemma vain kolme geneettistä mutaatiota.

Aiheesta löytyy useita artikkeleita maailmalla, joissa yritetään todistella, miten evoluutiota tapahtuu mutaatioiden ja luonnonvalinnan kautta. Ja ihmiset, jotka eivät vaivaudu tutkimaan asioita tarkemmin, uskovat tällaista pseudotieteellistä hömppää.

Tutkin itse asiaa tänään hieman tarkemmin ja löysin mielenkiintoisia artikkeleita. Selvisi, että monet eliöt sietävät ko. myrkkyjä, sydänglykosideja (Cardiac glycosides. Mikä mielenkiintoisinta, niin erään tutkimuksen mukaan geneettiset muutokset, jotka johtavat sydänglykosidien sietokykyyn, ovat tapahtuneet samoissa genomin paikoissa ainakin 47 erityyppisellä (different taxa) eliöllä. Evoluutiouskovaiset käyttävät ilmiöstä termiä 'konvergentti evoluutio' eli rinnakkainen evoluutio. Muutokset ovat parhaimmillaan olleet kuitenkin niin nopeita, että tutkijat ovat sulkeneet pois satunnaiset mutaatiot ja valinnan. Kyse on mekanismeista. Eliöillä on käytössään useita epigeneettisiä mekanismeja, joilla ne voivat muokata omaa genomiaan turvatakseen jälkikasvunsa selviytymisen muuttuvassa ympäristössä. Tälllaiset monimutkaiset ja jälkikasvun selviämiseen tähtäävät mekanismit kertovat suunnittelusta ja luomisesta, eivätkä sattumasta.

https://sciencerefutesevolution.blogspot.com/2019/10/highly-predictable-toxin-resistance.html

p.s. Kiitos iowalle artikkelista. Olen julkaissut oman evoluutiovastaisen artikkelini jo kymmenissä FB-ryhmissä sekä Carl Zimmerin FB-sivulla. Lisää tällaisia! Näitä on mukava tutkia.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3420205/
https://www.researchgate.net/publication/257753708_Amino_acid_substitutions_of_NaK-ATPase_conferring_decreased_sensitivity_to_cardenolides_in_insects_compared_to_mammals
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/eea.12340
https://www.jstor.org/stable/24032726?seq=1#page_scan_tab_contents
https://link.springer.com/article/10.1007/BF02028512
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpls.2018.01424/full
https://ediss.sub.uni-hamburg.de/volltexte/2017/6867/pdf/Dissertation.pdf
https://app.dimensions.ai/details/publication/pub.1008300818

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Muistathan kertoa mitä Zimmer sinulle vastasi, sikäli kuin katsoi olevan aihetta vastata sinunlaisellesi ikiliikkujankeksijään verrattavalle pseudotieteilijälle.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Zimmer

    • Olet eilisen jälkeen lukenut nuo artikkelit ja kymmenet lähdeviitteet? Aika poika.

      • ROT pystyy päivässä kaatamaan kaiken mitä kymmenien vuosien tutkimustyö on saanut selville. Kyllä noin merkittävälle tieteentekijälle pitäisi olla paikka avoinna jossakin muualla kuin minkä lie peräkylän koulussa.


    • Anonyymi

      "Kun eri eliöryhmissä tapahtuu hyvinkin ennakoitavia geneettisiä muutoksia, on selvää, että taustalta löytyvät suunnitellut mekanismit, eivätkä mitkään satunnaiset mutaatiot ja valinta."

      Itse asiassa ei ole, mutta mitä tällä kertaa tarkoitat eliöryhmillä ja tyypeillä? Luuletko pettäväsi ketään muuta kuin itseäsi?

    • vastaukseni katosi bittiavaruuteen, palaan asiaan

    • "Kun eri eliöryhmissä tapahtuu hyvinkin ennakoitavia geneettisiä muutoksia, on selvää, että taustalta löytyvät suunnitellut mekanismit, eivätkä mitkään satunnaiset mutaatiot ja valinta."

      Määrittele 'hyvinkin ennakoitavia' geneettisiä muutoksia ja 'mekanismit' (jotka korvaavat satunnaiset mutaatiot ja luonnonvalinnan). Olet aikaiemminkin puhunut hämärästi mekanismeista. Luonnonvalinta ei toki ole ainoa tapa aikaansaada muutoksia eliöissä, mutta se ei ole kadonnut minnekään...

      Sen sijaan että ladot avauksen täyteen linkkejä joiden määrää kukaan ei jaksa lukea, anna joku linkki joka vahvistaa oman näkemyksesi?
      Vähän sana vastaan sana - tilanne jossa usea tutkimus puhuu nimenomaan mutaatioista. Se mainitsemasi lyhyt aikakin voi tarkoittaa kymmeniä tuhansia vuosia, mutta mukavaa että voit harkita tällaisiakin aikaskaaloja.

    • Se Mutaatioita perhosissa - topaan laittamasi linkki marsuistakin puhui epigeneettisistä muutoksista jotka antavat aikaa varsinaisille evolutiivisille muutoksille - on vaikea ymmärtää miksi linkität evoluutiotutkijoiden tekemiä tutkimuksia ja sitten väännät niistä puolustuksen omille puheillesi. Ja liukenit taas kerran keskustelusta vastaamatta sinulle osoitettuihin kysymyksiin...Ei sitä tiedettä niin tehdä, mutta omapa on asiasi, heh.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      325
      3549
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      216
      2989
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      144
      2564
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      20
      2082
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2075
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      11
      1867
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1712
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      18
      1686
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      276
      1379
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      122
      1326
    Aihe