Samoja geneettisiä muutoksia 47 erityyppisessä eliössä

Kun eri eliöryhmissä tapahtuu hyvinkin ennakoitavia geneettisiä muutoksia, on selvää, että taustalta löytyvät suunnitellut mekanismit, eivätkä mitkään satunnaiset mutaatiot ja valinta. Nimimerkki 'iowa' julkaisi eilen aloituksen otsikolla 'Mutaatioita perhosessa'. Hän oli liittänyt lyhyeen aloitukseensa linkin, joka vei Nytimes:in artikkeliin, jossa väitettiin tutkijoiden jäljittäneen evoluutiota modifioimalla CRISPR/Cas9 -teknologialla hedelmäkärpäsen genomia siten, että kärpäsen jälkikasvu alkoi myös sietää ko. kasvin myrkkyä. Tähän muutokseen tarvittiin kuulemma vain kolme geneettistä mutaatiota.

Aiheesta löytyy useita artikkeleita maailmalla, joissa yritetään todistella, miten evoluutiota tapahtuu mutaatioiden ja luonnonvalinnan kautta. Ja ihmiset, jotka eivät vaivaudu tutkimaan asioita tarkemmin, uskovat tällaista pseudotieteellistä hömppää.

Tutkin itse asiaa tänään hieman tarkemmin ja löysin mielenkiintoisia artikkeleita. Selvisi, että monet eliöt sietävät ko. myrkkyjä, sydänglykosideja (Cardiac glycosides. Mikä mielenkiintoisinta, niin erään tutkimuksen mukaan geneettiset muutokset, jotka johtavat sydänglykosidien sietokykyyn, ovat tapahtuneet samoissa genomin paikoissa ainakin 47 erityyppisellä (different taxa) eliöllä. Evoluutiouskovaiset käyttävät ilmiöstä termiä 'konvergentti evoluutio' eli rinnakkainen evoluutio. Muutokset ovat parhaimmillaan olleet kuitenkin niin nopeita, että tutkijat ovat sulkeneet pois satunnaiset mutaatiot ja valinnan. Kyse on mekanismeista. Eliöillä on käytössään useita epigeneettisiä mekanismeja, joilla ne voivat muokata omaa genomiaan turvatakseen jälkikasvunsa selviytymisen muuttuvassa ympäristössä. Tälllaiset monimutkaiset ja jälkikasvun selviämiseen tähtäävät mekanismit kertovat suunnittelusta ja luomisesta, eivätkä sattumasta.

https://sciencerefutesevolution.blogspot.com/2019/10/highly-predictable-toxin-resistance.html

p.s. Kiitos iowalle artikkelista. Olen julkaissut oman evoluutiovastaisen artikkelini jo kymmenissä FB-ryhmissä sekä Carl Zimmerin FB-sivulla. Lisää tällaisia! Näitä on mukava tutkia.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3420205/
https://www.researchgate.net/publication/257753708_Amino_acid_substitutions_of_NaK-ATPase_conferring_decreased_sensitivity_to_cardenolides_in_insects_compared_to_mammals
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/eea.12340
https://www.jstor.org/stable/24032726?seq=1#page_scan_tab_contents
https://link.springer.com/article/10.1007/BF02028512
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpls.2018.01424/full
https://ediss.sub.uni-hamburg.de/volltexte/2017/6867/pdf/Dissertation.pdf
https://app.dimensions.ai/details/publication/pub.1008300818

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Muistathan kertoa mitä Zimmer sinulle vastasi, sikäli kuin katsoi olevan aihetta vastata sinunlaisellesi ikiliikkujankeksijään verrattavalle pseudotieteilijälle.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Zimmer

    • Olet eilisen jälkeen lukenut nuo artikkelit ja kymmenet lähdeviitteet? Aika poika.

      • ROT pystyy päivässä kaatamaan kaiken mitä kymmenien vuosien tutkimustyö on saanut selville. Kyllä noin merkittävälle tieteentekijälle pitäisi olla paikka avoinna jossakin muualla kuin minkä lie peräkylän koulussa.


    • Anonyymi

      "Kun eri eliöryhmissä tapahtuu hyvinkin ennakoitavia geneettisiä muutoksia, on selvää, että taustalta löytyvät suunnitellut mekanismit, eivätkä mitkään satunnaiset mutaatiot ja valinta."

      Itse asiassa ei ole, mutta mitä tällä kertaa tarkoitat eliöryhmillä ja tyypeillä? Luuletko pettäväsi ketään muuta kuin itseäsi?

    • vastaukseni katosi bittiavaruuteen, palaan asiaan

    • "Kun eri eliöryhmissä tapahtuu hyvinkin ennakoitavia geneettisiä muutoksia, on selvää, että taustalta löytyvät suunnitellut mekanismit, eivätkä mitkään satunnaiset mutaatiot ja valinta."

      Määrittele 'hyvinkin ennakoitavia' geneettisiä muutoksia ja 'mekanismit' (jotka korvaavat satunnaiset mutaatiot ja luonnonvalinnan). Olet aikaiemminkin puhunut hämärästi mekanismeista. Luonnonvalinta ei toki ole ainoa tapa aikaansaada muutoksia eliöissä, mutta se ei ole kadonnut minnekään...

      Sen sijaan että ladot avauksen täyteen linkkejä joiden määrää kukaan ei jaksa lukea, anna joku linkki joka vahvistaa oman näkemyksesi?
      Vähän sana vastaan sana - tilanne jossa usea tutkimus puhuu nimenomaan mutaatioista. Se mainitsemasi lyhyt aikakin voi tarkoittaa kymmeniä tuhansia vuosia, mutta mukavaa että voit harkita tällaisiakin aikaskaaloja.

    • Se Mutaatioita perhosissa - topaan laittamasi linkki marsuistakin puhui epigeneettisistä muutoksista jotka antavat aikaa varsinaisille evolutiivisille muutoksille - on vaikea ymmärtää miksi linkität evoluutiotutkijoiden tekemiä tutkimuksia ja sitten väännät niistä puolustuksen omille puheillesi. Ja liukenit taas kerran keskustelusta vastaamatta sinulle osoitettuihin kysymyksiin...Ei sitä tiedettä niin tehdä, mutta omapa on asiasi, heh.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      135
      2242
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      384
      1747
    3. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      27
      1745
    4. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      227
      1216
    5. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      116
      1075
    6. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      99
      1072
    7. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      125
      1024
    8. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      56
      1013
    9. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      11
      907
    10. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      888
    Aihe