Saako koulussa valehdella lapsille?

Anonyymi

Mitä mieltä sinä olet?

130

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei saa. Se on moraalitonta.

      Yläkoulun oppikirja toteaa, että ”Nykyään mieskin voi synnyttää”. Onko se totta ja voidaanko näin kouluissa opettaa?
      Studiossa aiheesta keskustelemassa kansanedustaja Mauri Peltokangas, Opetushallituksen opetusneuvos Satu Honkala, kasvatustieteen professori Tapio Puolimatka sekä transprosessin läpi käynyt somevaikuttaja Sametti.

      http://alfatv.fi/ohjelmisto/alfastudio/

      • Kun olin itse koulussa, niin valehdeltiin Jeesuksesta ja Jumalasta.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        torre12 kirjoitti:

        Kun olin itse koulussa, niin valehdeltiin Jeesuksesta ja Jumalasta.

        Minä muistan vieläkin
        kertomuksen Jeesuksesta
        ja hänen rakkaudestaan
        meitä kohtaan.Edelleen
        sama kertomus on tosi.
        Totuus ei pala tulessa.


      • Anonyymi
        torre12 kirjoitti:

        Kun olin itse koulussa, niin valehdeltiin Jeesuksesta ja Jumalasta.

        Myös Neuvostoliitosta,Stalinista ja kommunismista valehdeltiin,niitä siis ihannoitiin ja pahasti.ainakin 50,60 ja 70 luvuilla.


    • Anonyymi

      Ei kenellekkään saa valehdella missään, lukuunottamatta jos on tarvis jossain tilanteessa sellainen ns. " valkoinen valhe " päästää. Se ei saa kuitenkaan tehdä kenellekkään haittaa. Jos ihminen ei pysty olemaan rehellinen itselleen niin ei se pysty olemaan muillekkaan.

    • Anonyymi

      Toi yläkoulun oppikirjan juttu menee tavallaan vähän yli, mutta jos sillä on tarkoitus viitata jonkinlaiseen lääketieteelliseen tai biologiseen opastukseen niin voi sen ehkä ymmärtääkin. Vaikea sanoa kun en ole nähnyt kirjassa olevaa tekstiä.

      • Anonyymi

        Katso yllä oleva linkki niin tiedät. Juuri tuo teksti on kuvassa missä transsu on maha pystyssä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Katso yllä oleva linkki niin tiedät. Juuri tuo teksti on kuvassa missä transsu on maha pystyssä.

        Kannattaisi lukea se kirja eikä pelkkää kuvatekstiä ennen kun kommenoi.

        Edelleenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katso yllä oleva linkki niin tiedät. Juuri tuo teksti on kuvassa missä transsu on maha pystyssä.

        Eli nainen , joka on "muuttunut" mieheksi. Perus mies ei synnytä, kun vehkeet puuttuu..;)
        Toki monikin nainen ulkoistaisi sen miehille mielellään.. Saako koulussa valehdella..Näköjään saa, kun seta määrää (ja atsku opettaa.).? Mitä suuresti ihmettelen?


    • Anonyymi

      Ei saa ja siksi satukirjat pitää kieltää.

      • Anonyymi

        Etkö ymmärrä, että sadut ovat satuja?


      • Anonyymi

        Elämänkatsomuksen nimissä saa.


    • Anonyymi

      Mies ei voi synnyttää - suomalaisin oppikirjoihin ei saisi päästä tieteenvastaisia väitteitä.
      Sosiaalisessa mediassa levisi viime viikolla kuva Otavan Kompassi-oppikirjasta (IS 24.9.). Se on elämänkatsomustiedon oppikirja 7–9. luokkalaisille. Kirjassa on kuva miehennäköisestä henkilöstä, jolla on maha pystyssä. Kuvatekstissä lukee: ”Nykyään mieskin voi synnyttää.” Biologinen mies ei voi synnyttää. Se ei vain ole mahdollista.

      Kuvan raskaana oleva mies on yhdysvaltalainen transmies Thomas Beatie, jonka sukupuoli on korjattu naisesta mieheksi. Hän säilytti sekä kohdun että munasarjat, joten hän voi synnyttää juridisena miehenä. Tätä taustaa ei avata Otavan kirjan kuvassa. Kirja kertoo, että on olemassa biologinen, psyykkinen ja sosiaalinen sukupuoli. Sukupuoli on nykyään moninainen käsite, joka on muutakin kuin biologiaa. Silti kirjan väitteet aiheuttivat aiheellisen kohun.

      Yhtenä lähteenä sukupuolten moninaisuudesta kirja käyttää Facebookia, joka antaa valita sukupuolen yli 71:stä vaihtoehdosta. Ei oppikirjojen tule nojata kansainvälisten pörssiyhtiöiden sukupuolivalikoihin, vaan tieteeseen.

      • Anonyymi

        Sukupuoli on moninainen. Mies ja nainen.


      • "Tätä taustaa ei avata Otavan kirjan kuvassa. "

        Käsittääkseni avataan viereisellä sivulla, kannattaa siis lukea muutakin kun kuvateksti.


      • Ehkä kirjassa tarkoittivatkin transsukupuolistamiestä


      • Anonyymi
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        "Tätä taustaa ei avata Otavan kirjan kuvassa. "

        Käsittääkseni avataan viereisellä sivulla, kannattaa siis lukea muutakin kun kuvateksti.

        Eli et ole itsekään lukenut tuota kirjaa😊


      • Anonyymi
        Tiituss kirjoitti:

        Ehkä kirjassa tarkoittivatkin transsukupuolistamiestä

        Ymmärrän kolmineuvoisten korjausleikkaukset
        ,mutta trendin vuoksi
        tehtävät leikkaukset tuhoaa ihmisen.Eikö
        lääkäreillä tosiaankaan
        ole kykyä laittaa potilasta
        mielisairaanhoitoon?


      • Anonyymi

        Sipilän hallitukselta meni
        kuppi nurin ,kun rupesi
        pervoja äänestyksiä hyväksymään.Sipiläkö
        Kirkon mies ,pöh mikä lie.


    • Anonyymi

      Ei vain saa, vaan myös pitää.

      Lapset ovat vielä niin tyhmiä, että niille on helppo valehdella ja sitä paitsi niin tyhmiä, että valehtelemalla ne saa edes jotenkin toimimaan järkevästi, kun ruumiillinen kuritus on kiellettyä.

      Lapselle voi ihan hyvin sanoa, että jos menee ajoradalle kurkistelemaan katukaivoihin kesken koulumatkan, Jeesus näkee sen ja lähettää poliisit paikalle, jotka vievät lapsen lastenkotiin.

      Tai voi sanoa myös, että siellä kaivossa on näkki, jos lapsi on pelokasta tyyppiä. Jos ei ole, ei oikeastaan kannata kertoa kumpaakaan noista tarinoista, vaan olla täysin hiljaa katukaivoista. Utelias ipana nimittäin tietenkin haluaa kokeilla, ovatko ne totta ja nähdä, mille se näkki näyttää.

      Itsellenkin jäi aikoinaan epäselväksi, millainen otus näkki oikein on. Ennen kuin näin ensimmäisen kondomimainoksen, jonka syntisen perheen pojat minulle näyttivät rippikouulleirin vessassa.

    • Anonyymi

      Olen pannut jo pitemmän aikaa merkille erään asian. Nimittäin sen että kaikkein eniten keskustelua, pisimpiä ketjuja sekä kaikenlaista vastaansanomista ja kuhinaa epäuskoisissa aiheuttaa asialliset, Jumalan sanalla ja kirkkomme tunnustuskirjoilla hyvin perustellut kirjoitukset.

      Meidän uskovaisten ihmisten olisi aina hyvä muistaa, että vaikka meitä täällä kiusataankin, uskoamme ja Jumalaamme ivataan pahantahtoisesti, niin jaksaisimme aina vastata pilkkaajienkin keskellä asiallisesti ja hyvin perustellen. SE, eikä mikään muu, pistelee kaikkein eniten palstan pilkkaajia kun emme sorru heidän omaan tyyliinsä joka on pelkkää pahantahtoista ivaamista, kiusaamista ja palstaräyhäämistä.

      Jos me sorrumme täällä vastailemaan "samalla mitalla" kuin mitä meille kirjoitellaan, se ainoastaan saa aikaan riemujuhlat japilkkaajien tahto toteutuu, eli trollaaminen. Mutta tämä vatii kärsivällisyyttä, säilyttää tyyneys kun viattomasti uskovan uskoa ja uskontoa ja tätä itseäänkin pilkataan törkeästi ilman syytä.

      Tosin tämä kaikki EI tarkoita sitä että meidän tulisi myöntyä pilkkaajiemme tahtoon ja esiintyä lammasmaisesti heidän edessään jota he tavoittelevat. EI -me emme vastaa tyhmälle sillä tavalla että hän saisi aiheen kuvitella olevansa viisas, vaan me voimme kyllä vastata tyhmään kirjoitukseen tavalla joka selvästi ymmärtää ettei pilkkaajan kirjoitus ollut viisas. Tyhmä kirjoitus pitää sanoa tyhmäksi mutta tehkäämme se sävyisästi kuitenkin ja perustellen, niin me uskovat loistamme tämän pimeuden keskellä kuin kirkkaat tähdet pimeässä yössä.

      MInusta Arto TTT on hyvä esimerkki tästä, samoin kuin Juhani 65. Usko.vainen. kin melko hyvä vaikka tosin astuu usein ansaan joka johtaa loputtomiin juupas-eipäs väittelyihin palstatrollien kanssa kuten YEV yms. Itsellänikin on tässä kyllä opettelemista sillä ei näin vihamieliseen ympäristöön törmää oikein tosielämässä. Luulenkin että palstan epäuskoiset ja vihantäyttämät pilkkaajat purkavat täällä sitä pahaa oloaan jota eivät uskalla kasvotusten oikeassa elämässä tehdä. Toisaalta täällä heidän todelliset ajatuksensa paljastuvat, joita he eivät kehtaa ihmisten keskellä näyttää avoimesti.

      • Minä muuten en ole enää pariin vuoteen vastannut mitään YEV:lle enkä parille muullekaan jankalle 😃 mutta tarvitsee vähentää entisestään, kiitos vinkistä.


      • Sinulla on liikaa luuloja.

        Uskovien uskomuksia vain ihmetellään.


      • usko.vainen kirjoitti:

        Minä muuten en ole enää pariin vuoteen vastannut mitään YEV:lle enkä parille muullekaan jankalle 😃 mutta tarvitsee vähentää entisestään, kiitos vinkistä.

        Olet Sinä kyllä vitsikäs kaveri. Aa että!


      • Tämä juttuko on niin tärkeä, että sitä on ketjupostattava tänne joka ketjuun?


      • InhottavaRealisti kirjoitti:

        Tämä juttuko on niin tärkeä, että sitä on ketjupostattava tänne joka ketjuun?

        Tietysti, sehän on usko.vainen nimimerkin yksi tapa toimia, samaa asiaan liittymätöntä kommenttia kopioidaan eri ketjuihin ja useimmiten tosiaan "ovelasti" käyttäen "anonyymi" nimimerkkiä.


      • YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        Tietysti, sehän on usko.vainen nimimerkin yksi tapa toimia, samaa asiaan liittymätöntä kommenttia kopioidaan eri ketjuihin ja useimmiten tosiaan "ovelasti" käyttäen "anonyymi" nimimerkkiä.

        Näinhän asia valitettavasti on.


      • Olipas tosi iso yllätys että "anonyymi" tuli tähän(kin) kommenotoimaan.

        :-)


      • Olipas tosi yllättävä kommentti taas sinulta "anonyymi".

        Yllättäen samanlainen mitä olet kirjoittanut lukuisilla törkynimimerkeilläsi ja nyt myöhemmin käyttäen "anonyymi" nimimerkkiä tälle palstalle jo vuosia.

        Mutta nyt jäät taas yksin keskustelemaan itsesi kanssa.

        :-)


      • "Mohammed oli pedófiili, "

        Kerrohan mistä tämä "tietoa" on peräisin? Luotettavata lähteestä kun sitä tänne niin usein kirjoitat? Mikä tuo luotettava lähde siis on? Kerrohan "anonyymi".


      • Anonyymi
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        "Mohammed oli pedófiili, "

        Kerrohan mistä tämä "tietoa" on peräisin? Luotettavata lähteestä kun sitä tänne niin usein kirjoitat? Mikä tuo luotettava lähde siis on? Kerrohan "anonyymi".

        ""Mohammed oli pedófiili, "

        Kerrohan mistä tämä "tietoa" on peräisin? Luotettavata lähteestä kun sitä tänne niin usein kirjoitat? Mikä tuo luotettava lähde siis on? Kerrohan "anonyymi"."

        Muslimien historian kirjoista.

        Jos oikeasti olisit kiinnostunut asiasta etkä vain jankkaamismielessä, niin hyvin voisit tutkailla tätä asiaa historian kirjoista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ""Mohammed oli pedófiili, "

        Kerrohan mistä tämä "tietoa" on peräisin? Luotettavata lähteestä kun sitä tänne niin usein kirjoitat? Mikä tuo luotettava lähde siis on? Kerrohan "anonyymi"."

        Muslimien historian kirjoista.

        Jos oikeasti olisit kiinnostunut asiasta etkä vain jankkaamismielessä, niin hyvin voisit tutkailla tätä asiaa historian kirjoista.

        "Muslimien historian kirjoista. "

        Muslimien historinkirjat siis kertovat asioista totuuden?


      • Anonyymi
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        "Muslimien historian kirjoista. "

        Muslimien historinkirjat siis kertovat asioista totuuden?

        "historinkirjat"

        😂😂😂😂😂😂

        Tuo Jankka ei ole suomalainen, vaan Müsu😳 Elää suomalaisten verovaroilla.


      • Anonyymi
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        "Muslimien historian kirjoista. "

        Muslimien historinkirjat siis kertovat asioista totuuden?

        Näin oletan! Entä sinä?

        :-)


      • 🤣 enpä tiennyt,


      • On siinä muutakin kummallista 🧐


      • Anonyymi kirjoitti:

        Näin oletan! Entä sinä?

        :-)

        Oletat? Mutta ei tiedä?


      • usko.vainen kirjoitti:

        🤣 enpä tiennyt,

        Sellaista mikä ei ole totta ei tietysti voikaan tietää.

        :-)


      • Anonyymi
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        Oletat? Mutta ei tiedä?

        Etkö osaa lukea?

        Näin oletan. Entä sinä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Etkö osaa lukea?

        Näin oletan. Entä sinä?

        No olettamus ei tosiaan ole sama asia kun fakta eli mitään faktaa tuon esitetyn väitteen pohjaksi ei siis sinullakaan ole esittää.


      • Anonyymi
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        Sellaista mikä ei ole totta ei tietysti voikaan tietää.

        :-)

        Toki asia on totta😊


      • Anonyymi kirjoitti:

        Toki asia on totta😊

        Sitten vaan esittämään ne todisteet tuon väitteen tueksi "usko.vainen".

        :-)


      • Anonyymi
        usko.vainen kirjoitti:

        On siinä muutakin kummallista 🧐

        Kerro mitä muuta🤔


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kerro mitä muuta🤔

        Jospa pidän sen ihan omana ajatuksenani....🤭


      • Anonyymi
        usko.vainen kirjoitti:

        Jospa pidän sen ihan omana ajatuksenani....🤭

        Tuo ajatuksesi ilmoille🤔


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuo ajatuksesi ilmoille🤔

        Enpä tuokaan, ei hän ole ansainnut enempää huomiotani 😒


      • Anonyymi

        Synnynnäisiä ate miehiä
        molemmat ,sekä poliittinen
        tausta on kommari perhe.
        Katkeroituneita kalkkiksia
        molemmat.


      • Anonyymi

        Synnynnäisiä ate miehiä
        molemmat ,sekä poliittinen
        tausta on kommari perhe.
        Katkeroituneita kalkkiksia
        molemmat.


    • Pitäisikö koulussa sitten valehdella lapsille esim. kreationismin nimissä?

      • Anonyymi

        Ei mutta evoluution nimissä pitää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei mutta evoluution nimissä pitää.

        Niinkö? Lähde tälle "tiedolle"?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei mutta evoluution nimissä pitää.

        Mitä evoluutiosta siis mielestäsi valehdellaan?

        Kerrohan "anonyymi".


      • Anonyymi
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        Mitä evoluutiosta siis mielestäsi valehdellaan?

        Kerrohan "anonyymi".

        Koko teoria kaikkinensa on valhetta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Koko teoria kaikkinensa on valhetta.

        Ahaa, tosin sinulla ei ole yhtään todistetta joka osoittaisi tuon väitteesi todeksi.

        Esim. Laura Huhtasaari muuten kannattaa sitä että evoluutioteoriasta kerrotaan Suomessa kouluissa kuten tänä päivänä kerrotana.


      • Anonyymi
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        Ahaa, tosin sinulla ei ole yhtään todistetta joka osoittaisi tuon väitteesi todeksi.

        Esim. Laura Huhtasaari muuten kannattaa sitä että evoluutioteoriasta kerrotaan Suomessa kouluissa kuten tänä päivänä kerrotana.

        Älä pane ajatuksiasi kontolleni!

        :-)


      • Anonyymi
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        Mitä evoluutiosta siis mielestäsi valehdellaan?

        Kerrohan "anonyymi".

        Kaikki!

        :-)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Älä pane ajatuksiasi kontolleni!

        :-)

        Eli ei siis faktoja sinulla.


      • Anonyymi
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        Eli ei siis faktoja sinulla.

        Tuo on vain sinun tulkintaasi!

        :-)


      • Anonyymi
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        Ahaa, tosin sinulla ei ole yhtään todistetta joka osoittaisi tuon väitteesi todeksi.

        Esim. Laura Huhtasaari muuten kannattaa sitä että evoluutioteoriasta kerrotaan Suomessa kouluissa kuten tänä päivänä kerrotana.

        Jugoslaviassa toimittiin oikein 1990-luvulla😊


      • Anonyymi kirjoitti:

        Koko teoria kaikkinensa on valhetta.

        Koko teoria valhetta? Ja todisteet siitä, että käytännössä koko länsimainen tiede on valhetta?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Koko teoria kaikkinensa on valhetta.

        Mikä siinä valetta on? Siis evoluutioteoria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koko teoria kaikkinensa on valhetta.

        Eihän se evoluutioteoria ihan valetta ole, kun se on vain teoria, ajatusrakennelma, vailla kovin suurta totuuspohjaa, jonka kehitteli joku papin alku jonkun matkan ulkomaille tehneenä. Pyrki varmaan uskonkriisissään keksimään jotain fiksumpaa, mutta ei ihan osunut oikeaan. Evoluutio kun ei tee mitään, vaan se on oppirakennelma, luomakunnan tarkkailua, mutta joillekin se on kuulemma ihan oikea toimija, olento kenties, joka muuttaa maailmaa. Vähän on siis käsitteet sekaisin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eihän se evoluutioteoria ihan valetta ole, kun se on vain teoria, ajatusrakennelma, vailla kovin suurta totuuspohjaa, jonka kehitteli joku papin alku jonkun matkan ulkomaille tehneenä. Pyrki varmaan uskonkriisissään keksimään jotain fiksumpaa, mutta ei ihan osunut oikeaan. Evoluutio kun ei tee mitään, vaan se on oppirakennelma, luomakunnan tarkkailua, mutta joillekin se on kuulemma ihan oikea toimija, olento kenties, joka muuttaa maailmaa. Vähän on siis käsitteet sekaisin.

        Sinäkin siis varmasti osoitat ne evoluutioteorian kohdat, jotka ovat Sinusta kyseenalaistettavissa ja perustelut näkemyksellesi?


    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen ajatus, mikä on totuus? Koulun uskonnon opetuskin on aina puolueellista ja kantaaottavaa. Ei sitä hyväksy sellaisenaan kukaan.

      • Anonyymi

        Puolueellusuuskin voi olla totta.


    • Anonyymi

      Mikä näissä muslimeissa kiehtoo, kun poistatte heitä koskevia juttuja.
      Muslimi veljenne taitaa olla samaa kastia.

    • Ainahan koulussa on opettajien ja oppikirjojen kautta valehdeltu.

      Valehdellaan nyt ja jatkossakin.

    • Anonyymi

      Valhe on valitettavasti syvällä ihmisessä, mutta ei niin syvällä että sillä pitäisi tehdä kirjoja

    • Anonyymi

      vaan kun uskoivat valheen vuosimijoonista opettaen sitä totuutena lapsilleen varoitellen raamatusta satukirjana. niinpä niin, tästä on raamatussa jo ilmoitettu.
      eihän se tahallista valehtelua ole. pitävät vain vuosikymmeniä opetettua puppua totena kykenemättä ajattelemaan omilla aivoillaan. tyhmää porukkaa,joka ei pysty kyseenalaistaan opetettua ns. faktaa.

      taitaa nykypäivän viisaat olla aika yksisilmäistä väkeä ja kuulijakunta mm. luonto-ohjelmien myötä täysin aivopesty vuosimiljoonien valheeseen.

    • Anonyymi

      Esimerkiksi jos väittää lapsille koulussa että AlPertti Einsteinin teoriat olisivat totta, on valehtelua, koska ovat vain teoriaa.

      • Jep. Ja jos valehtelee, että painovoima on totta, niin sekin on väärin? Sehän on vain teoriaa?


      • Anonyymi
        InhottavaRealisti kirjoitti:

        Jep. Ja jos valehtelee, että painovoima on totta, niin sekin on väärin? Sehän on vain teoriaa?

        Painovoima ei ole teoriaa, vaan se on empiriaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Painovoima ei ole teoriaa, vaan se on empiriaa.

        Niinkö? PainovoimaTEORIAA siis ei ole olemassa, vai?


      • Anonyymi
        InhottavaRealisti kirjoitti:

        Niinkö? PainovoimaTEORIAA siis ei ole olemassa, vai?

        Ei ole!



      • Anonyymi
        InhottavaRealisti kirjoitti:

        "Kvanttiteoria ja painovoimateoria ovat kaksi modernin fysiikan kivijalkaa..."

        Lähde:

        https://tekniikanmaailma.fi/tutkija-onnistui-yhdistamaan-kvantti-ja-painovoimateorian-painovoima-syntyykin-oudoista-valahdyksista-kvanttikentissa/

        Niinkö?

        On olemassa vain kaksi teoriaa - kvanttimekaniikka ja kenttäteoria. Kenttäteoriaan kuuluu suhteellisuusteoria, mihin taasen sisältyy painovoima. Painovoima johtuu koska aika hidastuu massan läheisyydessä, aika-avaruus vääristyy. Ja tämä tosiasia on eräs suhteellisuusteorian seurauksista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        On olemassa vain kaksi teoriaa - kvanttimekaniikka ja kenttäteoria. Kenttäteoriaan kuuluu suhteellisuusteoria, mihin taasen sisältyy painovoima. Painovoima johtuu koska aika hidastuu massan läheisyydessä, aika-avaruus vääristyy. Ja tämä tosiasia on eräs suhteellisuusteorian seurauksista.

        Niin? Sinä olet parempi asiantuntija kuin kaikki muut?


      • Anonyymi
        InhottavaRealisti kirjoitti:

        Niin? Sinä olet parempi asiantuntija kuin kaikki muut?

        Niin olen - hyvä huomio!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin olen - hyvä huomio!

        Palstan Asiantijaa lainatakseni:

        Buaaahhhaaahhaahh!


    • Anonyymi

      Joillain seuduin USA:ssa on jo laki, että sukupuoli on ilmoitusasia. Näissä olosuhteissa mies voi synnyttää.

      • Anonyymi

        On täysin mahdotonta tieteellisesti, että miehellä olisi kohtu,
        Jos ihmisellä on kohtu ja munasarjat, hän on nainen.


    • Anonyymi

      Evoluutioteoria on varmaan asia missä oppilaille valehdellaan kouluissa kaikkein karmeimmalla tavalla?

      • Mitä siitä siis valehdellaan? Osaatko kertoa "anonyymi" tällä kertaa mikä se valhe siis on?


      • Tiesithän muuten että esim. Laura Huhtasaari kannattaa sitä että evoluutioteroiaa opetetaan kouluissa.


      • Anonyymi
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        Mitä siitä siis valehdellaan? Osaatko kertoa "anonyymi" tällä kertaa mikä se valhe siis on?

        Osaan!

        :-)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Osaan!

        :-)

        No ihan vapaasti sitten kerro. Mutta et taida pystyä, tälläkään kertaa.


      • Anonyymi
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        No ihan vapaasti sitten kerro. Mutta et taida pystyä, tälläkään kertaa.

        Todista että en pysty!

        :-)


      • Anonyymi
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        Tiesithän muuten että esim. Laura Huhtasaari kannattaa sitä että evoluutioteroiaa opetetaan kouluissa.

        Niin ja että yksinkertainenkin on kaunista.


    • Anonyymi

      Uskontotunneillahan opettajat valehtelevat minkä kerkiävät ja saavat siitä palkkaakin ja mikä tyhmintä heidät on koulutettu ko. hommaan yhteiskunnan varoilla.

      • Anonyymi

        mitä ne valehtelevat, sitäkö että löydetty luunpala on selvästi isoisän isoisän isän polvesta, vasemmasta vai mitä?


    • Hiukan olisit voinnut pohjustaa aloitusta mutta selvisihän se sitten ketjua lueskelemalla , että kyseessä on taas seksuaalivähemmistö. Eikös suomessa muuten ole tapana näille sukupuolenkorjauksiin meneville tavallaan sulkea tämä mahdollisuus ? Eli en luule tästä tulevan mitään valtagenreä.

      Enemmän olisin yhä edelleen huolissani niistä reilusta 10 000 tuhannesta lapsesta jotka elävät elämänsä huostaanotettuina kun ei niistä oikeista iskästä&äidistä ollutkaan huolehtimaan.

      • Anonyymi

        Kuka sanoo ettei niistä olla huolissaan!

        hauaistko poistaa liikennemerkitkin koska kolareita ajetaan joka päivä häh!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuka sanoo ettei niistä olla huolissaan!

        hauaistko poistaa liikennemerkitkin koska kolareita ajetaan joka päivä häh!

        Ihme kommentti. Koska nyt kuitenkin koit tarvetta verrata liikenneonnettomuuksia aloitukseen niin en tietenkään halua poistaa liikennemerkkejä. Tuossakin ongelmassa minkä sinä esiin nostit pitäisin kuitenkin suurempana ongelmana vaikkapa kännisiä jotka tuolla ajelevat. Selvinpäin olevien kuskien aiheuttamat kolarithan ovat yleisesti inhimillisiä vahinkoja , virhearviointeja kun taas känniset kuskit tietentahtoen sen itse aiheuttavat.

        Siivoaminenhan pitäisi aina aloittaa suurimmista roskista.


    • Uskonnon nimissä nimenomaan valehdellaan lapsille. Hauskaa sinänsä kun uskikset väittää niin kovasti että tieteellä todistetut asiat eivät voi pitää paikkaansa, kun heidän oma kirjansa on täynnä tekstiä, jota ei kukaan ole koskaan voinut näyttää todeksi.

      • Anonyymi

        Ja samalla opetetaan kaikenlaisia huuhaa-hoitoja pitkin öitä kaapelikanavilla eikä kukaan puutu asiaan.

        Ja ainoasta oikeasta uskosta, uskosta Jeesukseen, vaietaan kirkoissa ja kouluissa vuodesta toiseen.


      • Anonyymi

        Ookko mies vai nainen?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja samalla opetetaan kaikenlaisia huuhaa-hoitoja pitkin öitä kaapelikanavilla eikä kukaan puutu asiaan.

        Ja ainoasta oikeasta uskosta, uskosta Jeesukseen, vaietaan kirkoissa ja kouluissa vuodesta toiseen.

        >Ja ainoasta oikeasta uskosta, uskosta Jeesukseen, vaietaan kirkoissa ja kouluissa vuodesta toiseen.

        Minun kouluaikanani sitä paasattiin suut silmät täyteen. Hyvä vain jos siitä aivopesusta on päästy eroon.


      • Anonyymi
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        >Ja ainoasta oikeasta uskosta, uskosta Jeesukseen, vaietaan kirkoissa ja kouluissa vuodesta toiseen.

        Minun kouluaikanani sitä paasattiin suut silmät täyteen. Hyvä vain jos siitä aivopesusta on päästy eroon.

        Jaa, että mies synnyttää?


    • Anonyymi

      Aina on kouluissa valehdeltu ja valehdellaan tänäänkin. Vielä 70-luvulla opetettiin uskontoa=valetta ja joukko-oppia=valematematiikkaa.. Nyt on tullut sukupuolen valehtelu normiksi, naiset ajavat tukkansa klaniksi ja popsivat mieshormooneja, artisti eli veronmaksaja maksaa nämä "korjaushoidot". Ennen oli pöpilät näitä varten. Sitten on YLE ja sanomalehdet ja jos ei tämä riitä, liirumlaaria voi kuunnella muista EU-maista.
      Deutsche Welle aloittaa kohta pakolaisten jaon, vaikk Suomi on jo ennestään täynnä niitä.

    • Anonyymi

      Koulussa opetustilaanteessa EI saa valehdella oppilaille,

      • Anonyymi

        Mutta silti valehdellaan, että mies synnyttää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mutta silti valehdellaan, että mies synnyttää.

        Totta, ja vielä kirjassa kuvalla 😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta silti valehdellaan, että mies synnyttää.

        Se on törkeetä!


      • Anonyymi
        usko.vainen kirjoitti:

        Totta, ja vielä kirjassa kuvalla 😂

        Lapset ovat ihan sekaisin setan valheista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lapset ovat ihan sekaisin setan valheista.

        Lapset ja heikot aikuiset
        uskoo valheeseen.Sipilän
        hallitukselta meni kuppi
        nurin,kun rupesi hyväksymään
        kaikenmaailman valheellisia
        äänestyksiä.Sipilän pikku aivoihin ei mahtunut kunnon
        yhteiskuntajärjestys.


    • Anonyymi

      Seta saa!

    • Anonyymi

      Lapsille saa valehdella jos se edistää tasa-arvoa, suvaitsevaisuutta ja gender-ideologiaa.

    • Nykyisin ei valehdella kouluissa lapsille.

    • Laitan nyt tämän tähänkin ketjuun.

      Nykyisillä keinohedelmöitystekniikoilla ja lääketieteen keinon se, että mies voisi synnyttää, on periaatteessa mahdollista. Vaikka emme käsittelisi tässä kohtaa transsukupuolisia, niin silti mahdollisia keinoja olisi kaksi.

      Miehelle voisi periaatteessa siirtää kohdun. Kohdunsiirto naiselle onnistuu elävältä luovuttajalta. Ruotsissa on tehty yhdeksän siirtoa äidiltä tyttärelle. Kuusi on synnyttänyt.

      Toinen vaihtoehto voisi olla se, että miehen hormonitoiminta pitäisi ensin lamata, antaa hänelle naishormoneja ja odottaa, että kehoon ruiskutettu keinohedelmöitetty alkio kiinnittyisi vatsaonteloon. No, miten tässä tilanteessa voisi olla mahdollista, että lopputuloksena olisi lapsi? Naisella alkio kiinnittyy joskus kohdun ulkopuolelle, esimerkiksi suoliliepeeseen. Tilanne on kantajalle hengenvaarallinen, mutta kohdunulkoisista raskauksista on syntynyt terveitä lapsia keisarileikkauksella.

      En ole itse tietenkään väitä olevani asiassa asiantuntija, vaan perustan kirjoitukseni Karoliinisen instituutin synnytysten ja naistentautien professorin Outi Hovattan käsityksiin.

      • Anonyymi

        Joillakin ihmisillä on sairas tarve käyttää lääketieteen rahoja ja resursseja älyttömyyksiin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joillakin ihmisillä on sairas tarve käyttää lääketieteen rahoja ja resursseja älyttömyyksiin.

        Ylläoleva kirjoitukseni on vain asiantuntijan käsitys siihen ettei mies voi synnyttää, kuten ketjussa jotkut väittävät.


      • Ainahan totuutta voi yrittää vääristellä, jos se ei sovi omaan maailmankuvaan. Mutta se on vain totuuden kieltämistä. Minusta se ei ole tervettä.


      • Anonyymi
        Siirtolapuutarha kirjoitti:

        Ainahan totuutta voi yrittää vääristellä, jos se ei sovi omaan maailmankuvaan. Mutta se on vain totuuden kieltämistä. Minusta se ei ole tervettä.

        Niinpä! Pitäisikö siis lapsille koulussa valehdella. että mies ei voisi synnyttää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä! Pitäisikö siis lapsille koulussa valehdella. että mies ei voisi synnyttää?

        Mies ei voikaan synnyttää eikä edes tulla raskaaksi.
        Se, että sikiöitä istutetaan peruanapeltoon ei tarkoita, että perunamaa synnyttää ihmisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mies ei voikaan synnyttää eikä edes tulla raskaaksi.
        Se, että sikiöitä istutetaan peruanapeltoon ei tarkoita, että perunamaa synnyttää ihmisiä.

        Ei se auta. että intät vastaan. Kyllä mies voisi tulla raskaaksi ja synnyttää.

        Johan tuolla ylempänä Siirtolapuutarha toi synnytysten ja naistentautien professorin käsityksen esille. Vai väitätkö olevasi pätevämpi asiantuntija?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se auta. että intät vastaan. Kyllä mies voisi tulla raskaaksi ja synnyttää.

        Johan tuolla ylempänä Siirtolapuutarha toi synnytysten ja naistentautien professorin käsityksen esille. Vai väitätkö olevasi pätevämpi asiantuntija?

        Ei, mies ei voi tulla raskaaksi eikä synnyttää. Miehellä ei ole kohtua eikä munasoluja jotka ovat edellytys raskauteen.

        Alkio voidaan kasvattaa miehessä, mutta ei mies koskaan itse tule raskaaksi eikä synnytä koska miehellä ei ole edes synnytyskanavaa.

        Se, että jollekin miehelle voidaan tehdään tämä sairas operaatio ei tarkoita sitä, että mies synnyttäisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei, mies ei voi tulla raskaaksi eikä synnyttää. Miehellä ei ole kohtua eikä munasoluja jotka ovat edellytys raskauteen.

        Alkio voidaan kasvattaa miehessä, mutta ei mies koskaan itse tule raskaaksi eikä synnytä koska miehellä ei ole edes synnytyskanavaa.

        Se, että jollekin miehelle voidaan tehdään tämä sairas operaatio ei tarkoita sitä, että mies synnyttäisi.

        Ate syöttää valheellista
        tietoa ja eduskunta nuijii
        sen peloissaan.Tulevaisuudessa ate uskoset käyvät omaa
        kouluaan ,joka opettaa vääristynyttä oppiaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei, mies ei voi tulla raskaaksi eikä synnyttää. Miehellä ei ole kohtua eikä munasoluja jotka ovat edellytys raskauteen.

        Alkio voidaan kasvattaa miehessä, mutta ei mies koskaan itse tule raskaaksi eikä synnytä koska miehellä ei ole edes synnytyskanavaa.

        Se, että jollekin miehelle voidaan tehdään tämä sairas operaatio ei tarkoita sitä, että mies synnyttäisi.

        Ate syöttää valheellista
        tietoa ja eduskunta nuijii
        sen peloissaan.Tulevaisuudessa ate uskoset käyvät omaa
        kouluaan ,joka opettaa vääristynyttä oppiaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei, mies ei voi tulla raskaaksi eikä synnyttää. Miehellä ei ole kohtua eikä munasoluja jotka ovat edellytys raskauteen.

        Alkio voidaan kasvattaa miehessä, mutta ei mies koskaan itse tule raskaaksi eikä synnytä koska miehellä ei ole edes synnytyskanavaa.

        Se, että jollekin miehelle voidaan tehdään tämä sairas operaatio ei tarkoita sitä, että mies synnyttäisi.

        Valehtelevat kuin piru
        Raamattua,että kehtaakin
        väittää miehen synnyttävän
        ,kun kaikki naisetkaan ei
        saa lapsia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei, mies ei voi tulla raskaaksi eikä synnyttää. Miehellä ei ole kohtua eikä munasoluja jotka ovat edellytys raskauteen.

        Alkio voidaan kasvattaa miehessä, mutta ei mies koskaan itse tule raskaaksi eikä synnytä koska miehellä ei ole edes synnytyskanavaa.

        Se, että jollekin miehelle voidaan tehdään tämä sairas operaatio ei tarkoita sitä, että mies synnyttäisi.

        Valehtelevat kuin piru
        Raamattua,että kehtaakin
        väittää miehen synnyttävän
        ,kun kaikki naisetkaan ei
        saa lapsia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei, mies ei voi tulla raskaaksi eikä synnyttää. Miehellä ei ole kohtua eikä munasoluja jotka ovat edellytys raskauteen.

        Alkio voidaan kasvattaa miehessä, mutta ei mies koskaan itse tule raskaaksi eikä synnytä koska miehellä ei ole edes synnytyskanavaa.

        Se, että jollekin miehelle voidaan tehdään tämä sairas operaatio ei tarkoita sitä, että mies synnyttäisi.

        Lukevat kuin piru Raamattua ja valehtelevat
        mitä sylki suuhun tua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä! Pitäisikö siis lapsille koulussa valehdella. että mies ei voisi synnyttää?

        Pervo käsitys sekoittaa
        normaalin käytännön,on
        hyvä huomata ,että ihmiset
        jotka muuten esittää asiallisuuttaan ovatkin täynnä
        matoja.Asiaton väittämä mies
        synnyttää on mielisairaan
        puhetta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei, mies ei voi tulla raskaaksi eikä synnyttää. Miehellä ei ole kohtua eikä munasoluja jotka ovat edellytys raskauteen.

        Alkio voidaan kasvattaa miehessä, mutta ei mies koskaan itse tule raskaaksi eikä synnytä koska miehellä ei ole edes synnytyskanavaa.

        Se, että jollekin miehelle voidaan tehdään tämä sairas operaatio ei tarkoita sitä, että mies synnyttäisi.

        Tervetuloa nykyaikaan. Ihminen tekee nykyään paljonkin asioita, jotka eivät olisi mahdollisia, jos ne perustuisivat vain ihmisen biologiaan. Esim. tälläkin hetkellä noin puoli miljoonaa ihmistä lentää ilmassa, vaikka tiedossa ei ole yhtään ihmistä, jolla olisi olisi synnynnäisesti toimivat siivet.

        Toisaalta varsinaiseen aiheeseen liittyen. 5-6 prosenttia Suomessa nykypolvista saavat alkunsa keinohedelmöityksellä ja vähän reilu 16 prosenttia syntyy sektiolla (Kyproksella 52 %). Joten varsin paljon lapsia syntyy nykyaikaisen lääketieteen saavutusten avulla. Onko sinusta nämäkin sairaita operaatioita?

        Ymmärrän toki, että jos perustaa maailmankuvansa joihinkin ikäänkuin ikiaikaisiin "totuuksiin", niin voihan se ottaa koville, kun ne murenevat palasiksi.


    • Anonyymi

      Mielestäni lapsille ei pitäisi opettaa uskontoa totena.

      • Anonyymi

        Uskonnon opetuksen vaihtoehtona on ate kasvatus ja sen voi valita.


    • Anonyymi

      Tietysti saa. Koko maailama tuhoutuu jos juo trippia muovipillilla ja syo lihaa. Se on pahempaa kuin Saatanan palvonta. Ameriikassa nauretaan suomalaisille ja otetaan kaksi pillia ja tupla hamppari kun on kayty kirkossa. Kumpi on kovempi
      Ameriikka vai mehupilliton vegetaari Suomi?

    • Anonyymi

      Tietysti saa. Koko maailama tuhoutuu jos juo trippia muovipillilla ja syo lihaa. Se on pahempaa kuin Saatanan palvonta. Ameriikassa nauretaan suomalaisille ja otetaan kaksi pillia ja tupla hamppari kun on kayty kirkossa. Kumpi on kovempi
      Ameriikka vai mehupilliton vegetaari Suomi?

    • Anonyymi

      Tottakai saa.Aikuisethan valehtelevat lapsille muutenkin.Ja valehtelu jatkuu aikuisena niin lapsille kuin muille aikuisille.Sellainen on ihmisen luonne.

    • Anonyymi

      "Älykkäitä" kommentteja täällä...!!!

    Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olisiko sinulla mitään toiveita?

      Miten sinä toivoisit minun sinua lähestyvän? Mitään mitä olisi tosi hyvä tietää ennen sitä? Jos ei sen kummempia, niin
      Ikävä
      97
      2668
    2. Turun tunnin juna toteutetaan

      Köyhiltä viedään mutta tunnin juna Turkuun viedään läpi. Puhaltakaa PS nyt tämä poikki! https://www.hs.fi/politiikka/ar
      Perussuomalaiset
      196
      1747
    3. Oletko kertonut tästä

      Meidän oudosta jutusta kenellekään? Olen kertonut ystävälleni, että olet saanut minut sekaisin…, mutta tästä hän ei tied
      Ikävä
      84
      1692
    4. huono vai hyvä juttu

      Miten ulkopuoliset reagoisivat jos olisit kaivattusi kanssa yhdessä....?
      Ikävä
      93
      1370
    5. Miksi miehet kohtelevat mua huonosti

      Oon nyt tapaillut kolmea ihmistä. Ensimmäisen kanssa nähtiin kolme kertaa, ja meidän oli tarkoitus mennä leffaan tiettyn
      Sinkut
      117
      1209
    6. Hitsi että olet tyylikäs!

      Sinulla on upea näkemys ja oikeaa värisilmää. Hyvä etten melkein pudonnut polvilleni eteesi kun hämmästytit minut jällee
      Ikävä
      36
      884
    7. Mitä mielestäsi on aito

      rakkaus? Miten sen kuvailisit?
      Ikävä
      83
      874
    8. Poliisi etsii Leif Lindemannia

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisi-etsii-leif-lindemania-julkaisi-kuvan/8982310#gs.cec6zf Onko nähty jo tarhar
      Kokkola
      20
      843
    9. Voisiko kaivattusi tehdä jotain mitä

      Et voisi antaa anteeksi
      Ikävä
      37
      734
    10. Ensi kerralla aion ottaa sinun kanssa

      Tuijotus kisan ja mitäs sitten tapahtuu jää nähtäväksi 🤩😃 Voi olla vähän hankalaa jos muita ihmisiä mutta odotelkoot s
      Ikävä
      42
      720
    Aihe