Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kevytauto eli hidasauto ei tule - hyvä juttu vaan

Anonyymi

Ihmettelen, kun mopoautokauppa melkein pysähtyi jo viime vuonna vaikka niitä hidasautoja ei vielä ollut edes olemassa. Joku mopoautoikäinen ei sitten saanut mopoautoaan vaan jäi odottamaan. Ja turhaan.

Tavallista autoilijaa ei haittaa vaikka mopoautoja on nyt ollut vähemmän liikenteessä. Päinvastoin. :)

Ja onneksi muille vaaralliset Bernerin kevyt- eli hidasautotkin on peruttu. Kyllähän se kypsymätön teini voi olla itse paremmin suojassa sellaisen sisällä mutta entä sivulliset uhrit eli hitaammat jalankulkijat, pyöräilijät ja mopoilijat?

Onko mopoautojen sijaan kuitenkin ostettu nuorille esim. sähkömaastopyöriä?

13

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oikeesti.

      Kevytautojen myötä olisi tullut nuorison mopomeetingien kaltaisia kokoontumisia, joihin olisi kokoonnuttu esittelemään VIRITETTYJEN kevytautojen kuminpolttokykyjä, kiihtyvyyttä ja nopeuksia.

      Olipa harvinaisen harkitsematon lakiesitys.
      Aina joku isä ostaa pojalleen sen suurimman ja kauneimman kevytauton kylillä. Tyyliin Ford Focus RS 250 hevosvoimaa.

    • Anonyymi

      Minäkään en ymmärrä, miksi joku haluaisi päästää henkisesti ja älyllisesti kehittymättömät henkilöt (lue: teinit) ajamaan yli 1000 kiloa painavaa henkilöautoa, johon ei ymmärtääkseni edes tarvitsisi käydä autokoulua niin kuin normaalisti. Tiedän kyllä, että teineille tarkoitetusta henkilöautosta käytetään nimitystä kevytauto.

      "Oikean" henkilöauton ja kevytauton ainut ero olisi se, että kevytautojen nopeus olisi (mekaanisesti) rajoitettu 60 kilometriin tunnissa (vai oliko se 50). Kaikenlaiset rajoittimet voidaan kuitenkin aina kiertää ja teinithän haluavat kiertää tuollaiset rajoitukset.

      Ei, ei ja EI! Ei todellakaan keskenkasvuisia osaamattomia tunareita tuonne liikenteeseen ajamaan painavilla, ja heidän kyvyilleen vaarallisen kovaa kulkevilla, kulkuneuvoilla. Teinit tyytyköön mopoihin joilla he eivät saa aiheutettua niin paljoa fyysistä tuhoa toisille jos/kun tunaroivat.

      Ps. Mopoautot tulee kieltää myös!

      • Anonyymi

        IHMINEN VANHENEE NÄKÖ HUONONEE KESKIVAUHTI AUTO KÄY HYVIN KESKI IÄN YLITTÄNEILLE. Naisille jotka pelkää ajaa se vapauttaa myös peloista.


    • Anonyymi

      Kun katselen nykymenoa S-marketin kulmilla,ajetaan viritetyillä mopautoilla 4 henkeä kyydissä ja valoitta pimeässä ja valottomilla mopoilla,jarruvaijerit irrallaan lenkillä,,kevytväyliä pihaa ympäri keulitaan,vastaantulijan kaistaa.Voiko todella noille kuskeille antaa kevyt auton?,parneeko liikenne turvallisuus?

      • Anonyymi

        Totta. Suomessa tehdään toistuvasti niin järjettömiä pätöksiä ja ehdotuksia, että näiden ideoiden laatijoiden on pakko olla ollut ainakin jonkinlaisessa päihtymystilassa ideoissaan. Hyvänä esimerkkinä juuri nämä kevytautot - ei kukaan selväpäinen/tervejärkinen edes harkitse tuollaisten keskenkasvuisille tarkoitettujen kulkuneuvojen tuomista markkinoille, mutta niin vain jonkun/joidenkin mielestä sekin on ollut hyvä idea.


    • Anonyymi

      Kuten tuosta mopoautojen kaupan pysähtymisestäkin huomataan, myyjät olivat tässä kevytautosuunnitelmissa päällepäsmäreinä. Sieltä löytyi myös suurin huuto kun autojen hyväksyminen käyttöön lykättiin.

      Myyjillä oli jo rahankiilto silmissä kun laskivat kuinka paljon saisivat myytyä uusia kakkosautoja moneen perheeseen. Seuraavaksi sitten vielä lisäbisnes kun muutaman vuoden kuluttua noista poistettaisiin nopeusrajoittimet.

    • Anonyymi

      Ruotsissa noita EPA-traktoreita ja A-traktoreita on ollut pitkään. Ovat varmasti mopoautoja turvallisempia kun ovat vankempaa tekoa kuin pienet hintelät mopoautot.

      • Anonyymi

        Epa-traktoreita on tehty Suomessakin. Vanhoista Volvoista ainakin. Ja Turussa aikanaan satamassa siirteli traktoriksi muutettu vanha F88 Volvo joka alunalkaen oli kuorma-auto. Nopeus oli mekaanisesti rajoitettu ja ainakin takajousitus oli poistettu.


    • Anonyymi

      Kun tutkimuksen mukaan n 800 000 lasta on lapsiköyhyys perheissä niinpienen eliitin kauhukakaroille joilla on jo Mopoauto tarkoitettu.Samoin kodinhoitovähennyt, 800e eläkeläinen ei voi teettää mitään kun ei rahaa,vaikka saiskin seuraava vuoden syksyllä osan takaisin,samoin Romutuspalkkio kun ajaavat 500e autoilla,ei uusi auto ole seuraava ostokohde.

    • Anonyymi

      Monet naiset tarvii juuri tollasen kulkee vain kauppa ja mökki reissut vauhtia 60 tai 80 enintään ja isommat mittari numerot aivan taivaallinen auto keski ikäisille siitä yli kun näkö alkaa huonontua ei voi ajaa yli nopeutta eikä pelätä että ajaa liian lujaa. VAIHDEVUOSI autoksi sopiva kaikille kauppa auto UPEETA.

    • Anonyymi

      Juu, varmaankin "urheilullinen" nuoriso tarviis vähintään SÄHKÖMAASTOpyörän siirtyessään kotoa lähimmälle R-kioskille tai kauppakeskuksen aulaan ja iskäkin myös kypärän palatessaan sillä pubista yöllä kotiin.

      Mopoautolla vois ajaa sitten vaikka uimahallille tai pururadalle että jaksaa hölkätä koko kilometrin lenkin takaisin ja tietenkin niille ja vaarinkin "Mersulle" olisi tehtävä paremmat omat liikenneväylät jalkakäytävien ja pyöräteiden viereen.

      Ville ja Kallekin lähtivät peräti Lappiin KUNTOILEMAAN ja harrastamaan alamäkiajoa tunturin rinteelle. Toki muistivat ottaa mukaansa sähköiset läskirengaspyöräänsä.

    • Anonyymi

      Berner oli nähnyt Ruotsissa lentokentältää siirtyessä auton katolla sanan TAXI.
      Niinpä hän muisteli sitä Suomeen tultuaan ja vähän unohtaen assosioi sen liittyvän jotenin rahaan. Olihan hän toki maksanut kyytinsä ja karvaasti muisteli sitä hieman hatarasti muistaen.

      Niinpä hän ajatteli modifioida ehkä mielessään kehittelemänsä tuottoisan ideansa Suomeen ja siitä saamme me kansalaisetkin nauttia tänään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1535
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      31
      1227
    Aihe