Viallinen tuote

Anonyymi

Ostin kalliin kirjan kirjakaupasta . Huomasin kotona, että se on painoviallinen. Kirjakauppa lupasi toimittaa ehjän postissa. Kirjakauppa vaatii että viallinen kirja on palautettava sinne. Kirjakauppa on sen verran kaukana, että matkat eläkeläishinnoin maksaa saman verran kuin kirja. Kyllä minä lähtisin vaikka huomenna tuomaan jos kirjakauppa maksaa matkat. Voinko vaatia kirjakauppaa maksamaan matkat. Pienellä eläkkeellä ei ole varaa turhaan matkustella.

6

<50

Vastaukset

 • Ote Kuluttajansuojalaista (18§):

  "Ostajalla on oikeus vaatia, että myyjä korjaa virheen tai toimittaa virheettömän tavaran. Tällainen oikaisu on suoritettava kohtuullisessa ajassa ja siten, ettei ostajalle aiheudu siitä kustannuksia tai olennaista haittaa..."

  Jos ostaja on saanut virheellisen tavaran, hänen ei tarvitse maksaa palautuskuluja eikä myöskään kustantaa palautusreissun aiheuttamia matkakulujua.

 • Pyydä kirjakauppaa lähettämään uusi kirja ja pakkaustarvikkeet viallisen kirjan palauttamiseksi ilmaiseksi. Kyllä he sen osaavat hoitaa. Käytännössä tulet saamaan uuden kirjan ja pyynnön viedä se viallinen kirja paperinkeäykseen. Ole tiukkana!

 • Ei pidä lähteä ostamaan kirjaa, jos ei ole varaa lähteä sitä palauttamaan. Ei kai kukaan noin vaan lähetä uutta kirjaa jollekin hörhölle, joka höpöttää painovirheistä, eihän?

  • "Ei pidä lähteä ostamaan kirjaa, jos ei ole varaa lähteä sitä palauttamaan. Ei kai kukaan noin vaan lähetä uutta kirjaa jollekin hörhölle, joka höpöttää painovirheistä, eihän?"

   olipa hassu vastaus


  • e.u kirjoitti:

   "Ei pidä lähteä ostamaan kirjaa, jos ei ole varaa lähteä sitä palauttamaan. Ei kai kukaan noin vaan lähetä uutta kirjaa jollekin hörhölle, joka höpöttää painovirheistä, eihän?"

   olipa hassu vastaus

   "Ei pidä lähteä ostamaan kirjaa, jos ei ole varaa lähteä sitä palauttamaan. Ei kai kukaan noin vaan lähetä uutta kirjaa jollekin hörhölle, joka höpöttää painovirheistä, eihän?"

   Olipa asiaa, näinhän se on.


 • Lähetä se postilla kirjakaupan asiakaspalautussopimuksella, niin ei tarvitse maksaa lähetyskuluja. Kysy myyjältä se tunnus.

  Kallis kirja, mutta halvempi kuin bussilippu?
  Eli vitosen kauppa? Laita tilinumero, niin maksan sen sulle ja jatketaan elämää.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.