Syyria saa kohtalonsa US-presidentti Donald Trumpilta

.
Kartta: ~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/lahi-ita/islamisteja-kurdeja-hallitus-ja-ainakin-viisi-ulkovaltaa-syyrian-sekamelskasta-ei-puutu-osapuolia/ -

...

Syyrian tapahtumasarja sai yllättävän käänteen, tai sitten US-presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat saaneet sovittua jotain sellaista, mitä meillä laatumedia ei vielä nyt tiedä, eikä näin osaa uutisoida?

Tässä kohdin on hyvä tarkastella lähihistoriaa Syyriasta, alkaen aina 100 vuoden takaa, jolloin siirtomaaisännät piirtelivät Lähi-idän ja Syyriankin rajoja kysymättä paikalla asuvilta juurikaan mitään - viittaan Sykes & Picot * sopimukseen, jossa englantilaiset olivat ranskalaisten osalta alueella siirtomaaisäntiä - pitkän I Maailmansodassa hävinneen turkkilaisperäisen ottomaanihallinnon jälkeen.

Sekin usein unohtuu, että syyrialaiset maanviljelivät joutuivat ihmisaiheutetun (?) ilmastonmuutoksen kouriin (Francesca de Chatel - ext) - vuosisadan pahimpana kuivuusjaksona jo ennen enemmän tai vähemmän ulkoakin johdettua/ avustettua "kansannousua". Elämisen muuttuessa rutikuivassa ympäristössä mahdottomaksi - pakeni maaseutusyyrialaiset kaupunkeihin ja näin syntyi ratkaisemattomia ristiriitoja - johon oli hyvä tarttua jo rajojen ulkopuolelta?

US CIA aloitti jo vuonna 2013 salaisen syyrialaisten laittomien kapinallisten aseistamisen, rahoittamisen ja avustamisen, tuolloin kapinointi sai määrätietoisuutta, voimaa ja tavoitteen, joka erityisesti miellytti Yhdysvaltoja - idea oli eliminoida Syyrian laillinen hallitsija ja valtakoneisto - presidentti Bashar al-Assad etunenässä.

US oli aiemmin epäsuorasti ja suoraankin kaatanut Irakin ja Libyan itsevaltaisen johtajat Saddam Husseinin ja Muammar Gaddafin - ja näin molemmat valtiot ajautuivat kaaokseen - Libyan ollessa sitä yhä, eikä Irakissakaan näytä asiat nyt olevan sen paremmin.

Seuraavaksi vuonna 2014 Syyriaan tulivat USAF-pommitukset - ilman mitään YK-mandaattia, malli oli otettu osin Irakista, jossa US hyökkäsi maahan jo vuonna 2003. Libya sai US-pommitukset vuonna 2011, se sai luvan YK-turvaneuvostolta.

Venäläiset liittyivät Syyrian sisällissotaan vuonna 2015 - Syyrian laillisen hallinnon kutsumana ja näin alkoi käänne pitkittyneeseen konfliktiin, jossa al-Assad edelleen on laillinen presidentti ja Trump on perunut CIA' n salaisen sekaantumisen Syyrian sisäisiin asioihin - sekä peruutti al-Assadin eliminoimiskäskyn - ehkä yhteisymmärryksessä Putinin kanssa (?)

Trump lupasi vaalilupauksessaan viedä sotavoimat pois maailmalta - tuo lupaus on täyttämättä. Nyt sitä avataan ja US "irtoaa" Syyriasta - venäläisten ja iranilaisten jäädessä auttamaan al-Assadia.

Nyt kuitenkin Trump latasi pommin, tai ehkä purki sen, ja lopulta kurdit saavat osasta Syyriaa oman valtion - ainakin autonomiana, tuon nyt puhutun Turkin kohta tekemän turvavyöhykkeen eteläpuolelta - ollen rajallisesti irti Turkista ja näin Syyriasta Turkkiin paenneet saavat uuden kodin tuolta turvavyöhykkeeltä. Onko tuo toiveajattelua, jää myöhemmin nähtäväksi.

Se on varmaa, että Venäjä on astunut tällä maailman kolkalla merkittävän toimijan rooliin, jonka vaikutteet ulottuvat Iraniin, Israeliin (!) ja Jemeniin saakka - ehkä Irakiinkin, josta US on vetäytymässä epäonnistuneen valloitussotansa jälkeen. Mainittavaa on se, että US hyökkäys Irakiin 2003 (valheellisin ja liioitelluin todistein, jopa YK' n yleiskokoukselle - um. Colin Powell) - synnytti osaltansa ISIS-terrorijärjestön.

Syyria on nyt Trumpille polttopiste, joka kääntää hänet pois presidenttiydestä tai sitten johdattelee toiselle kaudelle, jos Syyriaan saadaan rauha - yhdessä venäläisvaikutteen kanssa sekä kurdeille edes autonomisen kodin! Niin, kuka ohjailee Trumppia näiden oletuksien osalta - vävy Jared Kushner?

...

ext ~ https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/maatilojen-tuhoutuminen-sytytti-syyrian-kriisin-1.126867 -

...

* Sykes & Picot ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Sykes–Picot_Agreement -

...
6490

119

81

  Vastaukset

  • Taattua Ilkka Luomaa: täyttä schaissea alusta loppuun.

   Paskakirjoituksen kruunaa Trumpin vävyn vetämisen trollaukseen.

   • Osaatko kommentoida itse aihetta. Onx tietoo, vai huuteletko huviksesi?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Osaatko kommentoida itse aihetta. Onx tietoo, vai huuteletko huviksesi?

    Mitä yrität selvittää? Paskakirjoituksesta on nostettu esille jopa täysin asiaton koplaus Kushneriin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä yrität selvittää? Paskakirjoituksesta on nostettu esille jopa täysin asiaton koplaus Kushneriin.

    Huomasitko kysymysmerkin?


   • Tunnetusti Trumppi käyttää suurta luottamusta tarvittaviin tehtäviin juuri vävyään Jared Kushneria, mm. Israel kysymyksiin.


   • Luehan alustus uudelleen ja peilaa se tähän päivään; huomaatko jotain?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä yrität selvittää? Paskakirjoituksesta on nostettu esille jopa täysin asiaton koplaus Kushneriin.

    Kushner on Trumpin erikoislähettiläs Lähi-idässä.


   • Sisäpiireistä tiedetään Kushnerin rooli Trumpin hallinnossa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä yrität selvittää? Paskakirjoituksesta on nostettu esille jopa täysin asiaton koplaus Kushneriin.

    Täällä ei taida kaikki järjenkomponentit olla kohdillaan?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kushner on Trumpin erikoislähettiläs Lähi-idässä.

    Kushner on muuten juutalainen


   • Anonyymi kirjoitti:

    Luehan alustus uudelleen ja peilaa se tähän päivään; huomaatko jotain?

    Eipä tainnut lukea, tai sitten ei edes ymmärtänyt.


   • Avaaja on tämän aihealueen asiantuntija


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä yrität selvittää? Paskakirjoituksesta on nostettu esille jopa täysin asiaton koplaus Kushneriin.

    Kushner on trumpukan vävy!


   • Taustoitus aloitetaan paljon kauempaa, jotta lukijat saavat kokonaiskäsityksen Iran - Irak ja USA keskinäisyydestä. Aikanaan, kun Irania johti shaahi Reza Pahlavi, oli Iran ja USA keskenään strategisessä liitossa - iranilaisethan eivät ole arabeja, mutta muslimeja kuitenkin. Iran sai shaahin aikana moderneimmat sotakoneet USA' sta.

    Ajatollah Khomeini syöksi shaahin valtaistuimelta ja alkoi uskonnollinen johtajuus, jossa USA koettiin "kaiken pahan aluksi - vannottiin verbaalisti kuolemaa jenkeille". Muslimimaissa vahva retoriikan käyttö on yleistä.

    1980-luvun alussa alkoi Iranin ja Irakin välinen verinen sota, kestäen vajaat 10 vuotta. Tuossa sodassa yllättäen USA aseisti ja tuki varmuuden vuoksi molempia sotijaosapuolia - tässä kohdin ei aina ymmärretä, mikä on suurvallan intressi ja motiivi toimilleen. Tuohon aikaan US oli kovin riippuvainen Lähi-idän raakaöljystä!

    Sitten vanhempi US-presidentti Bush aloitti YK-mandaatilla sodan Irakia vastaan, jossa Saddan Hussein jätettiin henkiin. Irak säilyi kovassa kurissa ja kommennossa.

    Koitti 9/11 terrori-iskut: WTC-tornit romahtivat ja US' n oli vannottava kostoa. Ensin hyökkäys Afaganistaniin 2001-, ja sitten ilman mitään YK-mandaattia hyökkäys Irakiin 2003 - molemmat sodat kestivät 10 vuotta, Afganistan jatkuu edelleen. Irak vaipui kaaokseen ja ISIS syntyi Irakin tuhkasta. Seuraavana USAF ilmapommitti Libyaa 2011 ja epäsuorasti eliminoi Muammar Gaddafin - Libyakin vaipui kaaokseen.

    Seuraavana oli vuorossa Syyria, jonne US CIA aloitti Syyrian laittomien kapinallisten aseistuksen jo vuonna 2013, ja seuraavana vuonna iski USAF - jälleen ilman mitään mandaattia. Nyt Venäjän tullessa Syyrian laillisen hallinnon pyynnöstä apuun, on tilanne raskain menetyksin ojentumassa järjestykseen (?) - Turkki?

    CIA ja Israelin Mossad de facto iskivat iranilaiseen ydintutkimuslaitokseen Stuxnet-iskulla - tuhoten iranilaisten omaisuutta - syy oli ydinaseiden luulo. Syy ja seuraus on joskus hyvä aloittaa sekä muistaa "kaukaakin".


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä yrität selvittää? Paskakirjoituksesta on nostettu esille jopa täysin asiaton koplaus Kushneriin.

    Tyypillinen puskista räksyttäjä, jolla ei ole edes sisälukutaitoa ---

    Lukeminen on vastavoima ajalle, jonka ihanteiksi ovat nousseet meteli, visuaalinen sälä ja narsismi
    Ilkka Luoma 3.1. 11:25
    Lukeminen itsessään ei riitä. Lisäksi tulee olla luetun ymmärtäminen. Tänään puhutaan paljon nuorten poikien (miesten) luetun ymmärtämättömyydestä. Se riepoo sellaisia, joille hymiöt, pätkävideot, emojit ja tietokonepelien erikoisnäppäimet ovat vieraita.

    Tämän päivän esimerkki hymiöistä ja emojeista ovat kiinalaiset merkit, joilla merkitään "kuvin" asioita ja tapahtumia" - kiinalaiset merkit lienevät eniten katsottuja kuvia maailmassa, niiden ollessa riittävä ylösmerkintätapa maailman suurimmalla valtiolle.

    Muu eläinmaailma ei tarvitse meidän lukemisen kirjaimia, niille ovat riittäneet evoluution luomat aistit: kuulo, näkö, haju ja tunto - nämä ovat turvanneet vaarahälyttiminä eloa jo vuosisatamiljoonien ajan.

    "Lukeminen kannattaa aina" -näin maalaili "käpy selän alla" Jörn Donner jo vuosikausia sitten. Donner oli oikeassa ja pursuava kotikirjasto on ollut monille näytön paikka - perheen sivistyksestä. Mikä on sivistystä - päättäkööt kukin lukija tässä kohdin sen itse.

    Kerrotaan Stephen Hawkingsin kirjan - 'Ajan lyhyt historia' - olevan myydyin lukematon kirja; senhän pitää olla kirjahyllyssä kertomassa perheen tai isännän erinomaisuudesta ymmärtää tapahtumahorisontteja sen mielettömän vetovoiman edessä, joka imuroi kaiken, jopa sivistyksen - sillä mitään siihen liittyvää todistetta ei mustasta aukosta ulos tule.

    Lukeminen on merkki välikädellisyydestä, ellei tuotos ole omasta kynästä tai näppäimistöstä. Luemme muiden tekemää tekstiä - arvostelemme sen - pidimme tai sitten emme.

    Luetusta myös opitaan, samoin luetusta manipuloidutaan. Ajan ilmiö on paljon puhuttu vihapuhe, niin tekstinä kuin puheena, mutta eniten tekstinä, sillä sometuskulttuuri antaa 'puskista huutelun' mahdollisuuden - nimettöminä. Emme uskalla tunnustautua oikeilla nimillä.

    Puskista huutelu on myös heikkoa itsetuntoa, hätähuutoa tai kapinaa vallitsevalla paatokselle, joka jakaa muun muassa maailmaa kahtia - vastakkain idän ja lännen. Sotkeudumme liiaksi muiden sisäisiin asioihin.


  • Netistä löydettyä

   "Syyrian yksipuolinen uutisointi – entä Mosul Irakissa?

   (Lukijat ovat jo pidempään havainneet mediamme, ainakin tietyin osin, välittävän paljolti yksipuolista ja suunnattua tarkoitushakuista uutisvirtaa lukijoille |1, jotka lopulta elättävät median – myös Yleisradion)

   Syyria on hyvin vanha kulttuuriperintömaa-alue

   Miksi nimitämme Syyriaa maa-alueeksi? Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että eurooppalaiset kolonialistit piirtelivät omin näkymin ja opein alueen valtioiden rajat jo noin 100 vuotta sitten |2. Nyt nuo rajat kiristävät tunteita, kansallisuuksia – uskontojen suuntauksia ja oikeudenmukaisuutta vedestä. Meneillään on alueen uusjako.

   |1 ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1446531370195 -

   Vesi on ollut tuhansia vuosia Lähi-idässä ydinkysymys

   Syyria koki historiansa yhden pahimmista kuivuusjaksoista 2006 - 2010 |3 juuri ennen ja vähän päällekin Arabikevään kansannousuille. Syyriassa kuivuus ajoi maatalousväen hallitsemattomasti kaupunkeihin. Syntyi niukkuus ja epäsopu jaettavasta. Oli selvää, että tuo maaltapako |4 synnytti otollisen alustan ja henkisen maaperän kapinalle, jota todennäköisesti rahoitettiin, aseistettiin ja ohjattiin ulkoa käsin – Ukrainan Kiovan Maidanin ja Odessan esikuvien mukaisesti?

   |3 ~ http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/maatilojen-tuhoutuminen-sytytti-syyrian-kriisin-1.126867 -

   Syyriassa on aiemminkin kaapattu valtaa

   Nykyisen lakiin ja perimykseen perustuva presidentti on sattuman kauppa; vanhempi veli Bassel al-Assad kuoli itse ajamaansa autokolariin – oli kiire |5. Nyt nuoremmalla veljellä Bashar al-Assad’ lla on kiire ylläpitää asemaansa, jottei sukudynastia sammu häneen. Venäjä on todellisuudessa se ainoa tae silmälääkärin vallan jatkumiselle.

   Nyt Syyriassa ovat ydinasesuurvallat napit vastakkain, tai …

   … sitten kesällä 2016 solmittua yhteistoimintaa viritetään uudestaan |6. Kesän jälkeen Yhdysvallat huomasi jäävänsä kakkosviulun soittajaksi ja viritteli Irakiin oman Alepponsa – Mosulin. Samaan aikaan natovaltiot Turkki ja Yhdysvallat tukevat eri osapuolia – Turkki sotiin kurdeja vastaan ja USA rahoittaa, aseistaa ja pommittaa kurdien eduksi – jo vuodesta 2014 |7, ilman mitään mandaattia tai avunpyyntöä. Venäjä tuli kuvioihin mukaan vuonna 2015, pommittamaan myös – tosin Syyrian hallituksen pyytämänä.

   Kaikki lähti liikkeelle Irakista

   Yhdysvallat hyökkäsi niin ikään täysin luvatta Irakiin vuonna 2003. Ensi alkuun USA pyysi silloisen ulkoministeri Colin Powell’ in suulla YK’ n yleiskokoukselta mandaattia sotimiseen – ei saatu, vaan todisteet paljastuivat valheiksi tai vähintäänkin suuresti yliammutuiksi |8. Presidentti George W. Bush’ in piti saada oma sotansa, kun isä George Bush presidenttinä sai omansa Persianlahden sotana |9. Eihän poika voi olla isäänsä huonompi.

   Tänään Irak on kaaoksessa – ja sieltä syntyi myös ISIS

   Irakin diktaattori, tosin Irakin lakien mukaan laillinen sellainen, oli tapatettu amerikkalaisten tuella. Saddam Hussein’ in uskolliset upseerit jätettiin sivuun, ei osattu lukea tiekarttaa – irakilaisittain, vaan näin annettiin hautomo uudelle terroristijärjestölle – ISIS’ lle.

   Englantilaisten mukaan tulo myös pommittamaan Irakia on poikinut Chilcot - tutkimukset ja entinen brittipääministeri Tony Blair on joutunut karvaasti pyytämään anteeksi virhepäätöksiään |10."

   Copy -paste

   • Lukuisista kirjoitusvirheistä ja sekavasta sepustuksesta päätellen teksti on hämmästyttävän samanlaista soopaa kuin aloitus. Mistä se johtuu?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lukuisista kirjoitusvirheistä ja sekavasta sepustuksesta päätellen teksti on hämmästyttävän samanlaista soopaa kuin aloitus. Mistä se johtuu?

    Osaatko kommentoida itse alustusta?

    Löysin tuosta mainitusta de Chatellesta tällaista

    "The Role of Drought and Climate Change in the Syrian Uprising: Untangling the Triggers of the Revolution

    Francesca De Châtel
    Pages 521-535 | Published online: 27 Jan 2014"

    https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00263206.2013.850076


   • Anonyymi kirjoitti:

    Osaatko kommentoida itse alustusta?

    Löysin tuosta mainitusta de Chatellesta tällaista

    "The Role of Drought and Climate Change in the Syrian Uprising: Untangling the Triggers of the Revolution

    Francesca De Châtel
    Pages 521-535 | Published online: 27 Jan 2014"

    https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00263206.2013.850076

    Helposti: Itätrolli paatoksella syyttää itse keksimillään väitteillä USAa ja samalla ylistää Putinia ja Assadia.
    Tyhmän tekemä tyhmä riekkuminen taas kerran.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Helposti: Itätrolli paatoksella syyttää itse keksimillään väitteillä USAa ja samalla ylistää Putinia ja Assadia.
    Tyhmän tekemä tyhmä riekkuminen taas kerran.

    Luitko linkkitekstit?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lukuisista kirjoitusvirheistä ja sekavasta sepustuksesta päätellen teksti on hämmästyttävän samanlaista soopaa kuin aloitus. Mistä se johtuu?

    Mistä johtuu, ettet kommentoi itse asiaa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mistä johtuu, ettet kommentoi itse asiaa?

    Siinähän on tiukkaa krittiikkiä aloituksen väitteisiin. Etkö osaa lukea?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Helposti: Itätrolli paatoksella syyttää itse keksimillään väitteillä USAa ja samalla ylistää Putinia ja Assadia.
    Tyhmän tekemä tyhmä riekkuminen taas kerran.

    Älykästä kommentointia, ei mitään sisältöä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siinähän on tiukkaa krittiikkiä aloituksen väitteisiin. Etkö osaa lukea?

    Ei löydy älykkyyttä, tuotko muutaman esimerkin?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Helposti: Itätrolli paatoksella syyttää itse keksimillään väitteillä USAa ja samalla ylistää Putinia ja Assadia.
    Tyhmän tekemä tyhmä riekkuminen taas kerran.

    Katkeran kalkin niellyt kommentaattori


   • Anonyymi kirjoitti:

    Helposti: Itätrolli paatoksella syyttää itse keksimillään väitteillä USAa ja samalla ylistää Putinia ja Assadia.
    Tyhmän tekemä tyhmä riekkuminen taas kerran.

    Komeaa kommentointia, tuossa ei äiti ei olisi ylpeä pojastaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Helposti: Itätrolli paatoksella syyttää itse keksimillään väitteillä USAa ja samalla ylistää Putinia ja Assadia.
    Tyhmän tekemä tyhmä riekkuminen taas kerran.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/maatilojen-tuhoutuminen-sytytti-syyrian-kriisin-1.126867

    "Maatilojen tuhoutuminen sytytti Syyrian kriisin
    Maaseutu

    07.09.2015
    Terhi Pape-Mustonen

    Historian pahin kuivuus koetteli alueita vuosina 2006–2010. 1,5 miljoonaa syyrialaista joutui jättämään kotinsa maaseudulla. ... "


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siinähän on tiukkaa krittiikkiä aloituksen väitteisiin. Etkö osaa lukea?

    Missä oli tiukkaa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lukuisista kirjoitusvirheistä ja sekavasta sepustuksesta päätellen teksti on hämmästyttävän samanlaista soopaa kuin aloitus. Mistä se johtuu?

    Tässä esiintyy varsinainen vihakirjoittaja ---

    Kun oikeasti haluamme selvittää ongelmia, on syytä perehtyä syyn ja seurauksen lakiin. En puolustele itse vihapuheita, vaan kannustan selvittämään syyt, miksi niiden kirjoittajat ilmaisevat ajatuksiaan ja tahtoaan niin voimakkain sanoin, että se muodostaa käsitteen "vihapuhe" ja vihapuhe?

    Aina on jokin syy, miksi tapahtuu jotain. Ei ole mitään tekijää, joka syntyy tyhjästä - ehkä vain Big Bang, eikä lopulta sekään. Olisikin hyväksi itse vihapuheiden viljelijöille tutkimus, miksi he toimivat kuten toimivat.

    Mikä antaa yllykkeen käyttää sanoja loukkaavasti, rienaavasti ja jopa uhkaavasti. Tuon seikan selvitys voisi antaa ymmärrystä, miksi syntyy niin voimakasta vastakkainasettelua, johon nyt presidentti Sauli Niinistökin puuttuu.

    Onko Niinistölle koetettu selostaa syitä miksi vihapuheita viljellään. Tässä ei enää riitä toteamus, että se on sivistymätöntä, tai jotenkin alempiarvoisten tekosia, kun ymmärryksen loppuessa tulee esille rujo esitystapa, joka loukkaa tai ainakin halutaan antaa ymmärtää, että loukkaa.

    Siis syyn ja seurauksen - kausaliteettia peliin, jotta syntyy käsitys kokonaisuudesta, miksi viha syntyi. Jos osaisimme selvittää nuo syyt - voisi vihapuheiden viljely vähentyä dramaattisesti - kaikkien eduksi ja hyödyksi!

    Otan esimerkin Jessikka Arosta, joka on saanut kuraa niskaansa - jonkun syyn vuoksi. Syy lienee se, että Jessikka on kirjoittanut sellaista tekstiä, joka on loukannut jotain tahoja. Tässä kohdin olisi vähintäänkin kohtuullista varmentaa, että Aro on kirjoittanut vihapuheet synnyttäneen tekstin oikein, siis todellisuutta vastaavaksi.

    Ehkä vihapuheiden viljelijät ovat kokeneet Jessikkan tekstit vääristelevinä tai ainakin manipulatiivisina (ohjaavina?) - mene ja tiedä, mutta tutkimus voisi kirkastaa eri osapuolien näkökulmia.

    Vihapuhe on aina tuomittavaa, eikä syyttää ole syytä ketään maalittaa. Tässä kohdin varsinkin somemaailman nimettömyys ja puskista huutelu saa aimo annokset alku- ja äijävoimaa korskua asiattomalla tavalla.


  • Kopio netistä - vuodelta 2018

   Länsi valitsi itselle pidemmällä jänteellä hävinneen roolin, mutta poistui [1 ja poistuu Syyrian alueelta ainoalla jotenkin uskottavuutensa säilyttäneellä tavalla – rauhoittumassa jo olevan Syyrian raskaalla edelliseen nähden kaksikertaisella ohjusrynnäköllä [2 – kolmen lännenmiehen voimin.

   Yhdysvallat, Englanti ja Ranska suorittivat vahvistaakseen lännenmiehen leiriä taistelussa itää vastaan – yhteishyökkäyksen. Kolmen taisteluryhmä hyökkäsi odotetusti ja sopivan laimeasti ollakseen ärsyttämättä liiaksi Venäjää, joka on ollut Syyriassa sen laillisen hallinnon kutsumana vastustamassa kapinallisterroristien osallisuutta sisällissotaan – jo vuodesta 2015.

   [2 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005641653.html -

   Yhdysvallat aloitti jo vuonna 2013 salaisen CIA-operaation aseistamalla Syyrian kapinallisterroristeja [3 – edellisen US-presidentti Barack Obaman käskyllä, jonka presidentti Donald Trump päätti käskyllään kesällä 2017. USA aloitti massiiviset Syyrian pommitukset ilmasta, jo vuonna 2014 – ilman mitään kansainvälisen yhteisön lupaa ja mandaattia.

   Lännenmies hävisi pelinsä ja myöhemmät vaikuttamismahdollisuutensa koko Syyrian alueelle

   Mitään täyttä näyttöä ei ole Syyrian hallituksen osuudesta väitettyihin kemiallisten aseiden iskuihin Damaskoksen itäpuolella – Ghoutassa ja Doumassa. Väitteet kerrotaan olleen tekaistuja [4 ja todisteet kestämättömiä, jopa todistearvoltaan olemattomia.

   Ehkä ”kemiallisten iskujen tapahtumavideot” tekaistiin provosoituna hätäännyttäessä US Trumpin ilmoituksesta, että US vetäytyy Syyriasta [5, paljolti, koska aloitteet ovat siirtyneet itse Syyrian lailliselle hallitukselle, Venäjälle ja Iranille ja yllättäen Turkille – Nato-valtiolle!

   ---

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005297252.html
   "Trump käski CIA:ta lopettamaan salaisen operaation Syyriassa – WP: ”Putin voitti”"

   • Lisää itätrollausta - nuo ainutlaatuiset kirjoitusvirheet paljastavat anonyymin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lisää itätrollausta - nuo ainutlaatuiset kirjoitusvirheet paljastavat anonyymin.

    Luitko tuon Iltiksen linkin alta jutun? Saitko linkin avatuksi?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Luitko tuon Iltiksen linkin alta jutun? Saitko linkin avatuksi?

    Minä ainakin luin. Siellä ei ollut mitään tukea Luoman valehtelulle kaasuiskuista, tietenkään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minä ainakin luin. Siellä ei ollut mitään tukea Luoman valehtelulle kaasuiskuista, tietenkään.

    Huomasitko CIA ja Trump kohdat? Et ehkä sittenkään lukenut linkkijuttua Iltiksestä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Huomasitko CIA ja Trump kohdat? Et ehkä sittenkään lukenut linkkijuttua Iltiksestä.

    Katkeran äijän typerää riekkumista. ISn juttu ei tue lähteenä paskakirjoitusta millään muotoa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Huomasitko CIA ja Trump kohdat? Et ehkä sittenkään lukenut linkkijuttua Iltiksestä.

    Kyllä luin, mutta Luoma ei ole ilmeisesti itse lukenut.


   • is-linkki! Rock!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä luin, mutta Luoma ei ole ilmeisesti itse lukenut.

    Murrosikä päällä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Murrosikä päällä?

    Ei Luoma ole enää murrosiässä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Katkeran äijän typerää riekkumista. ISn juttu ei tue lähteenä paskakirjoitusta millään muotoa.

    Et siis edes lukenut tuota linkkiä - älämölöriekkumista peräkammarista. Uskallatko tulla esille omalla nimellä. Minä olen Harri Litmanen - helppo googlaamalla löytää. Kerrotko nyt oman nimesi - onko sinulla munaa siihen?


  • NATO pelastaa Suomen jos noin käy Putin antaa luvan ja Suomalainen poliitikko hyssyttelee pyllistetään jonnekin päin kumminkin ja siitä ollaan huolissaan...

  • Aika lailla tuossa avaajan tekstissä häiritsee väite, jonka mukaan kurdit saavat nyt oman valtion, kun USA antaa Turkille vapaat kädet hyökätä heidän kimppuunsa ja sijoittaa Turkin ja teurastuksesta jäljelle jäävien kurdien väliin asuinalueen arabeille, jotka eivät ole alueella koskaan asuneet.

   Todellisuudessahan USA jättää liittolaisensa kurdit nyt oman onnensa nojaan. Trump nostaa tässä kyynisesti suhteensa Turkkin kurdien edelle. Voi olla varma, että kurdit jeesasit jenkkejä sen jälkeen viimeisen kerran. Todennäköisesti Irak ja Venäjä saavat alueella yhden liittolaisen lisää. Kuvio vain sotkeentuu entisestään, kun alueella asuu toisilleen hyvin katkeraa väestöä sikin sokin. Luultavasti Israel olisi tällä aluelle kurdeille ainoa vilpitön ystävä, koska näiden kansojen intressit taitavat olla enemmän samanlaisia kuin muilla Lähi-idän kansoilla. Samaan tervehenkisempään kategoriaan voinee lukea joitain Lähi-idän kristittyjä kansoja.

   Turkin Erdoganilla lienee vielä paljon kauaskantoisempia ja kunnianhimoisempia tavoitteita, joissa tämä suunniteltu hyökkäys on ensi askel siihen suuntaan. Turkki pyrkinee nousemaan Lähi-idän hegemoniseksi johtajakansaksi ehä tavoitteena jopa yhdistää arabimaita ja islamisteja yhdeksi suureksi liitoksi, jonka lopullinen kohde on se yksi ja sama eli Israelin tuhoaminen.

   • Hyviä pointteja, Turkkihan haluaa tehdä suoja-alueen ja sen eteläpuolella alkaisi myöhempi Kurdistania!


   • Tyhmä se on, mutta voiko olla niin tyhmä, että luulee Syyriaan syntyvän itsenäinen Kurdistan kun Turkki hyökkää sinne? Jospa ääliö karvaturpaukkeli sotkee Terijoen hallituksen ja kurdit.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyviä pointteja, Turkkihan haluaa tehdä suoja-alueen ja sen eteläpuolella alkaisi myöhempi Kurdistania!

    Putinin suunnitelma?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tyhmä se on, mutta voiko olla niin tyhmä, että luulee Syyriaan syntyvän itsenäinen Kurdistan kun Turkki hyökkää sinne? Jospa ääliö karvaturpaukkeli sotkee Terijoen hallituksen ja kurdit.

    Ei ihme, että Suomessa on mielenterveysongelmia.


  • Tekikö Trumppi tässä nyt oikein? Ensimmäiseksi heräsi kysymys, mitä tuo Jenkki tuolla Syyriassa teki? Oliko sen joku kutsunut paikalle? Netistä luin että jenkit synnyttivät Irakin sodan myötä isis-porukan. Mitä siis usa teki Syyriassa, nythän tosin Trumppi lupasi tuoda pojat kotiin.

   • Lue poju lehtiä kun et mitään asiasta tiedä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lue poju lehtiä kun et mitään asiasta tiedä.

    Kerrotko nyt tänne kaikille kuka tai mikä kutsui jenkit Syyriaan


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kerrotko nyt tänne kaikille kuka tai mikä kutsui jenkit Syyriaan

    Ei jenkkejä kutsuttu Irakiinkaan 2003, eikä Serbiaa pommittamaan.


  • Ei jenkkejä kukaan kutsunut. He tulivat pommittaen aivan vain omin lupineen, kuten miehittivät pommittaen aikanaan Irakin vuonna 2003.

   • Samoin pommittivat Serbiaa ilman mitään lupaa kansainväliseltä yhteisöltä.


  • Näin sitten US-sotilasjohteisen NATOn jäsenvaltio Turkki aloitti sodan. Entä NATOn artikla numero 5? Jos Syyrian armeija käy nyt puolustustaisteluun Turkkia vastaan, tarkoittaa se sitä, että muut NATOn jäsenvaltiot tulevat Turkin apuun! Entä, jos Suomi olisi nyt NATOn jäsen?

  • Operaatio "Rauhan lahde" alkoi hyvin sotaisasti. Taistelupommittajat ja kenttätykistö ampuu kovilla - ja lienee varmaa, että siviilit kärsivät eniten - kuten aina nykyaikana erityisesti ---

   Aikanaan venäläiset vapaaehtoiset vakinaisen armeijan sotilaat halusivat auttaa itäisen Ukrainan venäläismielisiä veljiään vuonna 2014 - luomalla turvavyöhykkeen Donpassin alueen nimenä.

   "Ehkä Venäjän idea oli lopulta saada palautettua Venäjälle paenneet itä-ukrainalaiset takaisin tuolle luotavalle turvavyöhykkeelle ... " -kuulostiko tutulta, jos projisoidaan nyt tänään alkaneeseen invaasioon Nato-jäsenvaltio Turkista itsenäiseen Syyriaan, jonne USAF aloitti voimakkaat ilmapommitukset jo vuonna 2014 - ilman mitään mandaatia. Millä mandaatilla nyt Turkki iskee Syyriaan?

   • Luoma se vain jaksaa trollata. Itä-Ukrainassa on Venäjän aloittama hyökkäyssota, ei mitään "Donpassin" (tarkoittanee Donbassia) turvavyöhykettä. Luomaa näkyy myös harmittavan, USA tuki ilmaiskuilla ISIS:n vastaista taistelua, lisäksi erittäin onnistuneesti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Luoma se vain jaksaa trollata. Itä-Ukrainassa on Venäjän aloittama hyökkäyssota, ei mitään "Donpassin" (tarkoittanee Donbassia) turvavyöhykettä. Luomaa näkyy myös harmittavan, USA tuki ilmaiskuilla ISIS:n vastaista taistelua, lisäksi erittäin onnistuneesti.

    Katkeruutta ilmassa?


   • Samasta puusta veistetty


   • Anonyymi kirjoitti:

    Katkeruutta ilmassa?

    Kyllähän jokainen huomaa Luoman katkeruuden.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Katkeruutta ilmassa?

    Onhan se trolli katkera - ei kai muuten seitsemännellä kymmenellä oleva turjake jaksaisi riekkua 24/7.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Luoma se vain jaksaa trollata. Itä-Ukrainassa on Venäjän aloittama hyökkäyssota, ei mitään "Donpassin" (tarkoittanee Donbassia) turvavyöhykettä. Luomaa näkyy myös harmittavan, USA tuki ilmaiskuilla ISIS:n vastaista taistelua, lisäksi erittäin onnistuneesti.

    Tuohonko tarvittiin kerralla saa lähes sata ohjusta - USA:sta?


  • Mitä Venäjä nyt tekee?

   • Rakentaa rauhaa USA-pommitusten jälkeen ja luo uutta mahdollisuutta Kurdistanialle.


  • Yle kirjoittaa

   USA:ssa Trumpin liittolainen vaatii presidentin Syyria-päätöksen kumoamista, Grahamin mukaan kurdien hylkääminen tahraa Yhdysvaltain kunnian

  • Ovatkohan putin ja Trumpukka jutelleen nyt lähiaikoina puhelimessa? Mikä sai Trumpukan kääntymään sodan kannalle?

  • Alueen lyhyt historiikki, josta on helppo huomata miten valtakamppailu puree ja iskee juuri aivan tavallisiin ihmisiin - jotka ylläpitävät lopulta johtajiensa metkut ja mielivaltaisuudet. Kaikki alkoi ottomaaneista, kun menivät häviämään osansa I Maailmansodassa. Voittajat - englantilaiset ja ranskalaiset + venäläiset jakoivat alueet - syntyi: Sykes & Picot sopimus (kukin voi googlettaa sen auki).

   Sitten Syyria kävi sodat Israelia vastaan - hävisi ne, ja nyt US-presidentti Donald Trump on "siunannut" nuo Syyrialta israelilaisvallatut Golanin kukkulat - Israelille. Turkissa taas kurdit maailman suurimpana maattomana kansana on aina ollut "aitoturkkilaisten" valtakoneistojen ikeessä ... kunnes syntyivät Syyriaan vuosisadan suuret kuivuusvuodet jo ennen vuotta 2010 - jolloin maaseutuväestö pakeni hallitsemattomasti syyrialaisiin kaupunkeihin. Syntyi ruuhkakonflikteja ja niitä ei osattu hallita.

   Alkoi arabikevät ja kansa aaltoili ehkä ulkomailta saadun tuen ja innon voimalla - alkoivat sisäiset väkivaltaongelmat, kuten nyt Ecuadorissa ja Irakissa, jälleen. US CIA aloitti salaisen Syyrian laittomien kapinoitsijoiden aseistamisen jo vuonna 2013, seuraavana vuonna tulivat USAF-pommitukset Syyriaan - ilman mitään mandaattia. Tavoite oli kaataa Saddamin ja Gaddafin jatkoksi Bashar al-Assad. Ei onnistunut ja Trump peruutti eliminoimisen ja samalla tuon CIA' n salaisen aseistamisoperaation.

   Venäjä tuli Syyrian laillisen hallinnon kutsumana vuonn 2015, sitten tulivat edelleen Syyrian kutsusta Iranin vallankumoskaartilaiset taistelemaan ISIS-järjestöä, mutta erityisesti kapinallisia vastaan.

   Trump lupasi vaalilauseessaan tuoda omat sotapojat kotiin rakentamaan suurempaa ja mahtavampaa USA' ta. Trump vie osan sotilaistaan Syyriasta, lopettaa tuen kurdeille ja antaa Nato-sotilasjohtajana Nato-maa Turkille hyökkäysluvan, tavoitteena suojavyöhyke ja ehkä sen eteläpuolelle kurdeille suurempaa autonomiaa - Syyrian alueelta! Näinkö se kuitenkin menisi. Ehkä Venäjä ratkaisee?

   • Luomalla muuten hyvä yritys, mutta Assadin hallinto ei ole laillinen. Se on rikkonut toistuvasti maan perustuslakia, eikä siksi enää ole laillinen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Luomalla muuten hyvä yritys, mutta Assadin hallinto ei ole laillinen. Se on rikkonut toistuvasti maan perustuslakia, eikä siksi enää ole laillinen.

    Hei, toi on tärkeetä. Miten se on rikkonut. Tuotko jotain linkkiä ja todistetta. En itse löytänyt.  • Ote HS:sta: " ... ”Washingtonissa lasketaan, että voiman laajamittaiseen käyttöön liittyy Yhdysvaltojen näkökulmasta yhä enemmän riskejä”, Aaltola sanoo.

   ”Tämä tendenssi on vahvistumassa, mikä aiheuttaa sitä, että alueellisten valtojen, kuten Turkin ja Venäjän, rooli korostuu. Syntyy myös uusia toimijoita, kuten Isis.”

   Voimankäytöstä on hänen mukaansa myös tullut entistä sallitumpaa, normaalimpaa. ... "

   Tulisi muistaa US' n rooli alueella laajemminkin. Irak kävi raskaan sodan Irania vastaan, liki 10 vuotta, jossa USA aseisti ja tuki varmuuden vuoksi molempia sotaosapuolia, kuitenkin siten, että Saddan Hussein Irakista oli läheisempi ystävä. Myöhemmin ystävyys päättyi ja nuorempi us-pr Bush hyökkäsi 2003 Irakiin - ilman mitään mandaattia, jopa valhein ja liioitteluin Irakin "olemattomista" joukkotuhoaseista. Irak vaipui kaaokseen ja samalla syntyi ISIS-järjestö. Entinen ystävä Saddam eliminoitiin.

   100 vuoden takaa on huomioita Sykes ja Picot sopimus, jolla tuota Syyrian, Irakin, Turkin ja Israelinkin rajoja piirreltiin kolonialistien - Ranskan ja brittien toimesta. Rajat piirrettin väärin - Kurdistan jäi syntymättä.

   Syyriaa kohtasi paha kuivuus 2006- (Francesca de Chatelle). Maaseutuväestöä muutti pakosta kaupunkeihin - hallitsemattomasti, syntyi konflikteja ... US CIA aloitti Syyrian laittomien kapinallisten salaisen aseistamisoperaation 2013. USAF tuli pommikoneineen v. 2014 - ilman mitään mandaattia.

   Venäläiset sotakoneet kutsuttiin Syyrian laillisen hallinnon toimesta 2015. US-pr Donald Trump päätti CIA-operaation ja perui Syyrian laillisen päämiehen eliminoimistavoitteen 2018. USAF käytti voimaa myös Libyaan 2011 - ja Libya vaipui kaaokseen ja laillinen itsevaltias Muammar Gaddafi eliminoitiin.

   Voimakäytön osalta Turkki haluaa harjoituttaa omaa armeijaansa tosipaikoissa - kovilla, eikä vain paukkupatruunoilla. Oli tullut vaara, että kurdit oppivat liian taitaviksi tosisodankäynnissä - oli aika viedä turkkilaiset sotilaat aitoihin "harjoitusmaastoihin"

  • Ote HS' sta: " ... ”Washingtonissa lasketaan, että voiman laajamittaiseen käyttöön liittyy Yhdysvaltojen näkökulmasta yhä enemmän riskejä”, Aaltola sanoo.

   ”Tämä tendenssi on vahvistumassa, mikä aiheuttaa sitä, että alueellisten valtojen, kuten Turkin ja Venäjän, rooli korostuu. Syntyy myös uusia toimijoita, kuten Isis.”

   Voimankäytöstä on hänen mukaansa myös tullut entistä sallitumpaa, normaalimpaa. ... "

   Tulisi muistaa US' n rooli alueella laajemminkin. Irak kävi raskaan sodan Irania vastaan, liki 10 vuotta, jossa USA aseisti ja tuki varmuuden vuoksi molempia sotaosapuolia, kuitenkin siten, että Saddan Hussein Irakista oli läheisempi ystävä. Myöhemmin ystävyys päättyi ja nuorempi us-pr Bush hyökkäsi 2003 Irakiin - ilman mitään mandaattia, jopa valhein ja liioitteluin Irakin "olemattomista" joukkotuhoaseista. Irak vaipui kaaokseen ja samalla syntyi ISIS-järjestö. Entinen ystävä Saddam eliminoitiin.

   100 vuoden takaa on huomioita Sykes ja Picot sopimus, jolla tuota Syyrian, Irakin, Turkin ja Israelinkin rajoja piirreltiin kolonialistien - Ranskan ja brittien toimesta. Rajat piirrettin väärin - Kurdistan jäi syntymättä.

   Syyriaa kohtasi paha kuivuus 2006- (Francesca de Chatelle). Maaseutuväestöä muutti pakosta kaupunkeihin - hallitsemattomasti, syntyi konflikteja ... US CIA aloitti Syyrian laittomien kapinallisten salaisen aseistamisoperaation 2013. USAF tuli pommikoneineen v. 2014 - ilman mitään mandaattia.

   Venäläiset sotakoneet kutsuttiin Syyrian laillisen hallinnon toimesta 2015. US-pr Donald Trump päätti CIA-operaation ja perui Syyrian laillisen päämiehen eliminoimistavoitteen 2018. USAF käytti voimaa myös Libyaan 2011 - ja Libya vaipui kaaokseen ja laillinen itsevaltias Muammar Gaddafi eliminoitiin.

   Voimakäytön osalta Turkki haluaa harjoituttaa omaa armeijaansa tosipaikoissa - kovilla, eikä vain paukkupatruunoilla. Oli tullut vaara, että kurdit oppivat liian taitaviksi tosisodankäynnissä - oli aika viedä turkkilaiset sotilaat aitoihin "harjoitusmaastoihin"

  • On vaikea käsittää, että mitä Turkin hyökkäyksessä ihan oikeasti tapahtuu. Tuntuu siltä, että länsimaiset uutiskanavat vain toistavat kritiikittömästi sen, mitä turkkilaiset ilmoittavat. En usko turkkilaisen median toimintaan, koska jo aiemmin on nähty usein, että totuudenpuhujaa pelotellaan 10-20 vuoden vankeustuomioilla. Löysin itse tämän kurdeja lähellä olevan uutissivuston, joka kertoo asioista kurdien kannalta. Sota tappaa ensiksi totuuden, sen tiedämme, mutta on hyvä vertailla myös sitä, että mitä kurdit asiasta kirjoittavat. Nythän ei ainakaan vielä ole näkynyt CNN:n kameramiehiä etulinjan poteroissa.
   https://anfenglish.com/ Sieltä kun etsii, niin löytää sotablogiin linkin, joka kertoo kurdien menestyksistä ja tappioista.

   • ..totta. On vaikea käsittää sodan aloitusta. On vaikea käsittää Kurdeihin kohdistuvaa jatkuvaa vainoa ja nyt tapahtuvaa etnistä puhdistusta. Jos Israel ei puolustaisi itseään kuten se tekee, olisi vaikeaa kösittää, kuinka siellkin olisi käynnissä anarkia ja sotatila. Lähi-idän logiikkaa säätelee kylmänsodan aikaiset juoksuhaudat, ei todellisuus. USA-Israel viha ja EU:n kummallinen "rauhan tahto" luovat jatkuvuutta anarkialle ja mahdollisuudelle sotaan ja tuhoon..


  • ..Syyriassa Assadin murhahallinto oli tiensä päässä. Syyrialaiset ihmiset ryhtyivät kaatamaan hallintoa mielenosoituksen jälkeen jossa hallinto ampui lapsia ja siiviilejä armotta. EU:n ja YK:n olisi pitänyt osallistua Assadin kaatamiseen, kuten Husseinille tehtiin Irakissa. Kuolonuhreja olisi miljoonia vähemmän ja pakolaisia miljoonittain asusi kodeissaan. On turha osoitella sormella USA:ta tai yleensä ketään lähi-idän tilanteista. EU:ssa ei haluta osallistua ongelmiin, mutta halutaan aina syytellä. EU on "pessyt kätensä" niin monta kertaa alueella, että pitäisi olla koneellinen käsien kuivauslaite. Uskonnolliset johtajat vievät tuhoon ihmisiä vuorotellen.Iranin tilanne samaa, sielä tikittää ydinaseet, mutta EU:ssa haihatellaan ja syytellään muita...

  • Turkki tulee tuhoutumaan tuossa taistelussa. Saksa, Ranska + useita Natomaita Syyrian avustamana pommittavat Turkin infrastruktuurin huonoon jamaan.

  • Lienee selvää, että "US-petos" yhdistää kurdeja neljässä maassa - Turkissa, Syyriassa, Irakissa ja vielä Iranissakin, jossa heitä on myös. Syyrian laillinen hallinto on "liitossa" Venäjän ja Iranin kanssa, päätyen näin ehkä nyt helpommin hallitsemaan omia kutistuvia alueitaan, kun US ei ole kaukaa merten takaa sekaantuneena kehitykseen.

   Lähi-itä on näin nyt enemmän asianosaisten käsissä. Tosin US siirtää nyt vastineeksi runsaasti sotilaita Saudi-Arabiaan, joka taas pitää Irania päävihollisenaan - se uskonto ja niiden tulkinnat!

   Venäjällä on yllättäen alueelle tsaarien perillisenä oma osuus I Maailmansodan ajoilta, kun Osmaanien valtakunta hävisi, ja Venäjäkin tuli saaliin jaolle. Tuolloin piirreltiin karttoja entisten kolonialistien - lähinnä Englannin ja Ranskan toimesta Lähi-idässä uusiksi - kysymättä juurikaan alueen asukkailta ja heimoilta mitään. Sykes ja Picot ovat tulleet nyt lopulta korjaussarjansa eteen.

   Ehkä Turkki on oivaltanut joko US- tai Venäjä lähtöisesti, että suojavyöhyke synnytetään Turkissa olevien syyrialaispakolaisten sijoitusalueeksi ja erityisesti puolueettomaksi välimaastoksi uudelle tulevalle kurdivaltiolle - tämä lienee se lopullinen tavoite nyt meneillään olevalle turkkilaishyökkäykselle! Näin nuo Sykesin ja Picotin karttaharjoitukset saisivat moniulotteisemman korjaussarjan.

   • Trolli se älämölöttää taas pelkkää paskaa.

    Aleppolaisia siviilejä pommittanut Putin onkin hyvis!


  • Arabi-kevään aikana länsimaat innostuivat kaatamaan Syyrian laillista hallitusta. Suomen ulkoministeri Stubb arvioi, että se kestää pari päivää, max viikko. No, toisin kävi.
   Nyt silloiset pahikset ovatkin hyviksiä, kun Syyrian hallitus siirsi joukkoja "kurdien avuksi". Taisivat oikeasti mennä saaliin jaolle. Mutta YLE hehkuttaa nyt Syyrian ja kurdien liittoa.

  • Syyrian tilanne kun ei ole niin yksinkertainen...eli Trumpin päätettäessä.
   Länsimaat;Yhdysvallat, Saksa, Ranska..lähtivät vastustamaan Syyrian Assadin hallitusta. Ensin aseistamalla opposition heikkoja joukkoja, joilta isis ja Al-Nusra sai länsimaiset aseet kaapattu itselleen. Sitten viemällä sotilaansa taistellen ja kouluttaen hallitusta vastustavia kapinallisjoukkoja (joita monta ja eri tavoitteet). Syyrian hallituksen eli Assadin puolelle meni niin ikään sotilaallisesti ja aseistaen Venäjä ja Iran.
   Isisin kasvaessa, sitä vastaan alkoi sotia niin hallitusta kuin oppositiotakin kannattavat. Syyriaa on käynyt pommittamassa yks sun toinenkin valtio, syystä tai toisesta.
   Kurdit ovat syyrialaisia, joita on väheksytty niin Syyriassa kuin naapurivaltioissa, joita heitä on miljoonia.
   Kurdit ei ole taistellut Syyrian armeijan kanssa, vaan isisiä vastaan.

   Syyriassa on monen eri valtion sotilastukikohtia, EUsta Ranskankin sotilaita.
   Turkki tuskin olisi sotilaallisesti lähtenyt ylittämään Turkin rajaa vain Trumpin luvalla. Ottaen huomioon että Venäjä ja Iran tukevat sotilaallisesti Syyrian hallitusta ja ovat viimeaikoina kovasti lähentyneet Turkin kanssa, minkä välit taas on kiristynyt länsimaiden kanssa.
   Ilman suurvaltojen hyväksyntää Turkki ei olisi ryhtyneet toimiin.
   Viisainta olisi muiden valtioiden poistua Syyriasta ja antaa armeijan kurdikansalaistensa kanssa kukistaa kapina ja terroristiryhmä.

   Suomessa asuvat kurdit...haloo, olette Suomesta saaneet turvapaikan. Rauhallisessa, hyvässä maassa asua. Älkää täällä alkako mellakoida, heitellä kiviä ja rikkomaan ikkunoita. Kohdistakaa vihanne sinne maahan minne se kuuluu. Suomi ja suomalaiset emme ole sitä ansainneet, että riehutte täällä ja rikotte meidän yhteiskunta rauhaa.

  • HS: Syyrian hallinto ja kurdijoukot tekivät sopimuksen vastatakseen Turkin hyökkäykseen – Asiantuntija arvioi, miten sodan asetelmat muuttuvat

   ...
   Tilanne kääntyi nopeasti, mutta miksi ja milloin tuo suunnanmuutos oli jo suunniteltu? Pala historiaa:

   US CIA aloitti vuonna 2013 salaisen Syyrian laittomien kapinallisten aseistamisoperaation ja samalla tavoitteeksi asetettiin Syyrian laillisen johtajan presidentti Bashar al-Assadin eliminoimisen. USAF aloitti ilman mitään YK-mandaattia Syyrian ilmapommitukset (vrt. US-hyökkäys Irakiin 2003, jonka seurauksena Irak vaipui kaaokseen ja sen laillinen itsevaltainen johtaja Saddam Hussein teloitettiin).

   Syyriaan kutsuttiin laillisesti al-Assadin toimesta Venäjä sekä Iran nujertamaan kapinointia ja sivulauseena ISIS-järjestön kurittamista, mikä muuten syntyi Irakista - osin US-miehityksen aikaansaamana. US-presidentti Donald Trump iski Syyrian vajaalla 100' lla risteilyohjuksella.

   Trump oli luvannut presidentinvaaleista tuovansa sotilaat kotiin rakentamaan mahtavaa Amerikkaa; nyt Trump vie loputkin sotilaansa pois Syyriasta - ja tätä ennen hän peruutti aiemman US-presidentti Barack Obaman siunaaman salaisen CIA-operaation sekä purki al-Assadin eliminoimistavoitteen.

   Turkki hyökkäsi US' n innoittamana, mutta Trump kiristelee nyt uusnormaalillaan: "Uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikalla - Turkkia, natoveljeään. Turkki sotii nyt hyökkäyksessään paljolti amerikkalaisin asein. Tosin Turkki osti ilmapuolustusjärjestelmiinsä venäläisen S-300-systeemin; se hikeennytti Naton ja US' an.

   Nyt Venäjän presidentti Vladimir Putin piirtää Moskovasta Kremlin tiekarttaa tavoitteena rauhoittaa tilanne ja piirrättää uudelleen nuo jo yli 100 vuotta sitten Sykes ja Picot karttaharjoituksen väärät linjaukset. Sykes ja Picot olivat entisiä kolonialisteja, eivätkä kyselleen karttaharjoitukseensa mitään paikallisista asukkaita ja heimoilta. Trump yhdessä kohdin puhui "heimoista" - Syyrian kriisin yhteydessä!

   Turkki saa suojavyöhykkeensä, kurdit oman kansallisvaltionsa ja al-Assad pitää toistaiseksi paikkansa - näin Kremlin tiekartta ohjailee. Trump lienee tietoinen tuosta tiekartasta.

   • Trolli Luoman aivopieruja, helppo tunnistaa heikosta kirjoitustaidosta ja mahtailevasta mäkätyksestä


   • Lisää ryssänpropagandaa...paljonko maksoivat linkityksestä?  • Saako hyökkäysliitto nato taas aikaiseksi matuaallon eurooppaan, silloin tarvitaan suomalaismieliset päättäjät esiin, muuten käy ruotsit kuten on jo osin käynyt

   • Assadin aloittama Syyrian sisällissota sai sen pakolaisaallon aikaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Assadin aloittama Syyrian sisällissota sai sen pakolaisaallon aikaan.

    Syyrian historiallinen kuivuus ajoi maaseutuväestöä massoittain kaupunkeihin - syntyi kaaos, jota ei hallittu. Sekaan tuli ulkomaat "arabikevään innoittamana". Onneksi ei syntynyt Libyaa, jossa USAF pommitti Libyan kaaokseen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Syyrian historiallinen kuivuus ajoi maaseutuväestöä massoittain kaupunkeihin - syntyi kaaos, jota ei hallittu. Sekaan tuli ulkomaat "arabikevään innoittamana". Onneksi ei syntynyt Libyaa, jossa USAF pommitti Libyan kaaokseen.

    Vai että USAF pommitti. Kuinka pihalla tuo Luoma oikein on?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vai että USAF pommitti. Kuinka pihalla tuo Luoma oikein on?

    US aloitti Syyrian pommitukset jo 2014 - tullen paikalle ilman mitään valtuutusta tai laillista pyyntöä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Syyrian historiallinen kuivuus ajoi maaseutuväestöä massoittain kaupunkeihin - syntyi kaaos, jota ei hallittu. Sekaan tuli ulkomaat "arabikevään innoittamana". Onneksi ei syntynyt Libyaa, jossa USAF pommitti Libyan kaaokseen.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/maatilojen-tuhoutuminen-sytytti-syyrian-kriisin-1.126867

    "Maatilojen tuhoutuminen sytytti Syyrian kriisin

    Maaseutu
    07.09.2015

    Terhi Pape-Mustonen
    Historian pahin kuivuus koetteli alueita vuosina 2006–2010. 1,5 miljoonaa syyrialaista joutui jättämään kotinsa maaseudulla. ... "


  • HS - "Demokraatit poistuivat Valkoisesta talosta kesken Syyria-kokouksen ”Trumpin hermo­romahduksen” takia"

   Kommentti:

   Tuo henkilöiden välinen twiittailunokittelu uutisointina peittoaa osaksi paljon tärkeämmän kohdan ... HS-ote: " ... Päätöslauselman mukaan edustajainhuone vastustaa päätöstä lopettaa Yhdysvaltojen toimet Pohjois-Syyriassa. Lisäksi siinä vaaditaan Turkkia lopettamaan heti sotatoimet alueella ... ".

   Samaan aikaan tiedetään yleisesti todetun, että Turkki on hyökännyt YK-jäsenvaltioon armeijallansa valloittaen Syyrian maita, niin pahaksutaan sitä, ettei Turkkia ole pyydetty paikalle sotakoneineen, ei Syyrian laillisen hallinnon taholta, eikä YK-mandaatilla.

   Nyt US-demokraatit päätöslauselmallaan hyväksyvät amerikkalaisten itsensä olon Syyriassa, vaikka US Army' a eikä USAF-taistelukoneita ole sinne pyydetty niin Syyrian taholta kuin ei YK-mandaatillakaan. Sangen ristiriitaista.

   US aloitti ulkopuolisena toimijana ilman mitään mandaattia CIA-operaationa Syyrian laittomien kapinallisten aseistamisen jo vuonna 2013 ja seuraavana vuonna USAF tuli taistelupommituksin Syyriaan - eikä millään YK-mandaatilla. Venäjä (vuonna 2015) ja Iran ovat pyydetyt Syyriaan, sen laillisen hallinnon taholta.

   Miten voisimme löytää edes jonkin perusteen USA' n sekaantumiselle, kun samaan aikaan US tuomitsee Turkin hyökkäyksen Syyriaan. Turkki on lisäksi Nato-valtio, siis sotilasliitossa, jossa US pitää ainaissotilasjohtajan ominaisuutta ja suurinta maksajan roolia.

   US sekaantuminen Syyriaan muistuttaa pienoiskuvana USA' n rajua ja paljon suurempi mittakaavaista hyökkäystä Irakiin vuonna 2003, jonka myötä Irakin laillinen ja yksinvaltainen presidentti Saddam Hussein teloitettiin, ISIS-järjestö syntyi ja itse Irak vaipui 10 vuodeksi kaaokseen. US ei saanut mitään YK-mandaattia Irakin sotatoimilleen.

  • Recep Tayyip Erdoganin ja Turkin kasvot säilyvät Kremlin tiekartalla. Tuo kartta määrittää sopivan kapean turvavyöhykkeen Turkille Syyrian alueelta - sieltä ensimmäinen kompromissi. Tuon kompromissin voivat hyväksyä ensimmäisenä itse kurdit, sillä he saavat tuon suojavyöhykkeen eteläpuolelta ja Eufrat-virran itäpuolelta oman esiaihion omasta itsenäisestä valtiosta nimeltä Kurdistan tai Kurdistania.

   Miten Syyria taipuu luovuttamaan omaa alueettaan, onkin jo visaisempi kysymys, mutta tässä Kremlin ote on tiukka - sillä ilman Venäjää Syyrian laillinen hallitsija Bashar al-Assad ei olisi saanut paitaa virkaansa ja tointaan. Venäjä vie ja Syyria vikisee.

   Entä miten muu maailma näkee tämän? Historiaa tuntevat tietävät, että entiset kolonialistit - Englanti ja Ranska piirrättivät alueen rajaviivoja omin näkemyksin I Maailmansodan päätteeksi - kysymättä mitään alueen asukkailta ja heimoilta. Kyseessä sopimus ja rajanveto - Sykes ja Picot, nimitys tulee herroista, jotka tehtailivat tuon epäkelvon sopimuksen. On tullut aika tehdä korjaussarja - se on nyt tässä.

   Case Turkki, Syyria ja kurdit -ratkaisee nelikko: presidentti Vladimir Putin, Erdogan, al-Assad ja Iran - nmeämistä Iranin osalta ei arvaa tehdä, se olisi liiallista heidän asioihin puuttumista. US jää tässä taustalle, pitämään peukkuja sille, että presidentti Donald Trump voi jatkaa muualtakin sotilaidensa kotiutusta - ehkä Korean niemimaa seuraavana - Pekingin tiekartan viitoittamana? EU' lle, sen kahtena jäsenvaltiona jää seremoniallinen rooli olla se historiallinen taho, joka piirsi alueen rajat aikanaan väärin.

  • Nyt ainakin Syyria ja ISIS tietää, missä Turkinmaalta löytyy amerikkalaisia ydinaseita, turkkilaisesta tukikohdasta. Kiitos Trump, hienoa toimintaa. Osaa se puhua, muttei oikein osaa valita sanojaan.

  • Venäjä tietää myös. Tai tiesi jo aiemmin. Nyt se on Turkin kaveri.

  • Hesarista otsikko - Talouspakotteiden uhka sai Turkin keskeyttämään iskut

   ---
   Kuulostaako mielenkiintoiselta ja mahdolliselta?

   Vaihe 1: Ensin US-presidentti Donald Trump kertoo Turkin presidentille Recep Tayyip Erdoganille, että vetää US-soturit pois Syyriasta (vaaliluapauksensa mukaisesti). Erdogan ymmärsi rivien välistä "hyökkäysluvan" Syyriaan - luodakseen "turvavyöhykkeen" turkkilaisten ja kurdisoturien väliin - YK-jäsenvaltio Syyrian alueelle.

   Vaihe 2: US neuvottelee Turkin kanssa jäädytetyt varmistimet turkkilaisaseisiin - kurditaistelijoiden katsellessa vierestä ja osallistumatta neuvotteluun. Varmistimet olivat herkässä ja luodit satavat ja pommit lentävät - edelleen, mutta maailmallisesti saatiin rauhantahdon leima, vieläpä siten, että Turkki sai tarjouksen USA' sta, josta ei voinut kieltäytyä - "varmistimet päällä" kurditaistelijat vetäytyvät turvavyöhykkeeltä ja näin turkkilaiset säästävät sotilaitaan!

   Vaihe 3: Erdogan lentää Moskovaan, Kremliin hakemaan lisätukea, neuvoja Kremlin tiekartasta sekä varmistusta suhdekolmiolle - Venäjä, Turkki ja Iran sekä mikä olisi seuraava siirto. Se olisi saadun vahvistamattoman tiedon mukaan yllätysten yllätys - kurdeille rakennetaan oma esiaihiollinen valtio - Syyrian alueelle. Syyrian presidentti Bashar al-Assad joutuu taipumaan, sillä Venäjällä on tiukka näppiote Syyriaan ja al-Assad näin saa pitää asemansa.

   Nyt tämän kolmivaiheen myötä ainakin osa yli 100 vuotta sitten eurooppalaisten kolonialistien piirtämistä Sykes ja Picot sopimuksen karttaharjoituksista saa ensimmäisen korjaussarjansa, joka vie alueen asukkaita ja heimoja lähemmäksi tarvetta. Tuo 100 vuotias karttaharjoitus oli ranskalais-englantilainen siirtomaaisännällinen jäänne.

   Loppulause: Nato-sotilasjohtaja US konfliktoitui Syyriaan ilman mitään YK-mandaattia, eikä sitä kutsuttu Syyrian laillisen hallinnon toimesta - samoin Nato-valtio Turkki hyökkäsi Syyriaan ilman mitään YK-valtuutusta, eikä sitäkään kutsuttu Syyriasta. Venäjä kutsuttiin Syyrian toimesta maahan - auttamaan sen laillista hallintoa kukistamaan kapinointi.

  • Tässä ketjussa on harvinaisen paljon hienoja kommentteja!

   • Totta! Sen tekee huolellisesti laadittu avaus!


  • Luoman aloitukset saavat paljon asiakommentteja!

   • Joo, pakkohan paksuimpia valheita on oikoa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joo, pakkohan paksuimpia valheita on oikoa.

    Kerrotko joitain valhe-esimerkkejä?


   • Varsinkin viimeisin!


  • Venäjän presidentin Vladimir Putinin varhaiset edeltäjäkolleegat - olivat mukana, kun Osmanien valtakunta romahti I Maailmansodan päätteeksi. Tuolloin lähinnä entisten länsi-eurooppalaisten kolonialistien toimesta (Sykes ja Picot) piirreltiin alueen karttaviivat oman tahdon mukaisesti - pieleen meni ja syntyi muun muassa maailman suurin maaton kansakunta - kurdit, eikä Kurdistan syntynyt tuolloin.

   Ehkä nyt - esiaihiona? Minne? Tuon Turkin saaman "turvavyöhykkeen" eteläpuolelle - ja syyrialaiset pakolaiset Turkista asukkaiksi omaan Syyriansa - turvavyöhykkeelle. On arveltavissa, että Putin ja Venäjä tukevat tätä Kremlin tiekarttaa.

   Syyrian konfliktoitui jo ennen 2010, jolloin vuosikausia Syyriaa riivasi vuosisadan kuivuus ja maaseutuväestöä pakeni kaupunkeihin, pakoa ei osattu hallita - syntyi mellakointia, johon ulkoiset valtiot lopulta sekaantuivat (USA CIA jo vuonna 2013). USAF tuli Syyriaan ilmapommituksineen 2014 - ilman mitään YK-mandaattia, kuten tapahtui myös 2003 Irakin ja tätä aiemmin jo Serbiassa, josta USAF-ilmapommituksin synnytettiin väkisin Kosovo.

   Venäjä kutsuttiin Syyrian laillisen hallinnon toimesta vuonna 2015 hillitsemään sisäistä laitonta kapinointia. Syyrian kurdit taistelivat lähinnä ISIS-järjestöä vastaan. ISIS oli syntynyt US-miehityksen yhteydessä Irakista vuoden 2003 jälkeen. Onko nyt ISIS uudelleen iduillaan, jää se Venäjän ja Syyrian sotilaiden harteille? Tosin US siirtää Syyriassa laittomasti olevat sotilaansa Irakiin, joka on ollut kaaoksessa - osin vieläkin, lähtien tuolta US-hyökkäyksen 2003 alusta!

   Venäjän etu on se, että se kykynee neuvottelemaan Nato-maa Turkin, Iranin ja laillisen Syyrian hallinnon kanssa. Venäjällä on neuvottelukortit käsissään. US taas haluaa sotilaansa kotiin - rakentamaan mahtavaa Amerikkaa.

   Ehkä näin maailma näkee yllättäen syvällisen yhteistyön Putinin ja US-presidentti Donald Trumpin välillä? Tätä yhteistyötä US' ssa vastustavat sotahaukat, jotka halunnevat lisää vastakkainasettelua Venäjän kanssa.

   • Tämä kommentti tyhjensi pajatson.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tämä kommentti tyhjensi pajatson.

    Miksi Luoma ei uskaltanut kirjoittaa sitä omalla nimimerkillään?


  • Tänään Erdogan tapaa Putinin, kohta kuulemme yllätyksen, jos kommenttiketjun parhaita kommentteja lainaisi ---

  • Tänään Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan tapaa Venäjän presidentti Vladimir Putinin. Tämä tapaaminen on ratkaiseva. Tuntuisi yllättäen siltä, että Saksa on etukäteen tietoinen mitä tapahtuu ja siitä, että Kremlissä saatetaan hahmotella uutta Kurdistaniaa - esiaihiona ... puhutaan Kremlin tiekartasta, jossa vihdoin tehtäisiin jotain kurdienkin hyväksi, mikä olisi Erdoganille melkoinen lottovoitto omassa maassaan, jossa asuu yli 15 miljoonaa kurdia.

   Tuo Turkin turvavyöhykkeen eteläpuolinen "Kurdistan" olisi myös lottovoittoaihio kurdeille ja nyt EU' n vahva veturi oivaltaa ennen Kremlin kokousta kertoa askelmerkkien mahdollisuudet - tarjoutuen jopa itse tuonne kansainvälisen valvonnan alueelle - omine sotilaineen. Melkoinen muutos "uudelta Saksalta"!

   Ehkä tuleva Saksan liittokansleri piirtelee hallintorajoja ja turvallisuuspolitiikan reviirejä aivan uusiksi ja näin lähentyminen on vihjaistu alkaneen kohden itää - kohden Venäjää? Saksa, jos mikä tietää Venäjän merkityksen, niin hyvässä (Nordstream 1 ja 2) kuin pahassa (Operaatio Barbarossa 1941) - onkin siis aika avata uusi aikakausi Kremliin?

   Tunnetusti nykyisten EU-valtioiden - Ranskan ja Englannin tahdosta - noiden esi-isät 100 vuotta sitten kolonialisteina piirtelivät Lähi-idän rajoja mielensä mukaan - kysymättä mitään alueen asukkailta tai heimoilta. Salaisiin Sykes ja Picot piirtelyihin Saksa ei osallistunut, sehän oli I Maailmansodan häviäjiä, kuten Turkin edeltäjä Osmanien valtakunta.

   Nyt Venäjä, joka oli mukana myös I Maailmasodan jälkeen hamuamassa Osmanien valtakunnan alueita - on jälleen ykkösviulun soittaja - US' n jäädessä taustakuoroon - toki edesauttaen varapresidenttinsä Mike Pencen myötä tätä tämän päivän ratkaisumallia, joka tullee yleisesti esille iltapäivällä?

   Niin Erdogan kuin Putin halunnevat täyden hyödyn suunnitelmastaan, sillä se saattaa ratkaista alueen rajakiistoja. Syyrian laillisen presidentti Bashar al-Assadin rooliksi jää hyväksyä Syyrian kurdialueen kasvava autonomia.

   • Millä ihmeen muskeleilla Saksa olisi piirtämässä rajoja Syyriassa?
    Saksalla taitaa olla 2 tykkiä ja sen hävittäjät ovat jatkuvasti huollossa. Tankkeja ei voi ajaa, sillä niiden CO2-päästöt ovat yli raja-arvojen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Millä ihmeen muskeleilla Saksa olisi piirtämässä rajoja Syyriassa?
    Saksalla taitaa olla 2 tykkiä ja sen hävittäjät ovat jatkuvasti huollossa. Tankkeja ei voi ajaa, sillä niiden CO2-päästöt ovat yli raja-arvojen.

    Saksan tuleva liitokansleri, nykyinen puolustusministeri kertoi saksalaisten joukkojen olevan valmiit tuon kansainvälisen alueen valvojiksi! Näinköhän oli konsultoinut Kremlin kanssa?!


  • Näinköhän tuon konfliktialueen kokonaiskarttaa piirretään rajoiltaan uusiksi. Aiempi karttaharjoitus on 100 vuoden takaa entisten kolonialistien Ranskan ja Englannin omavaltaisesti piirtämänä. Puhutaan aiemmasta Sykes ja Picot sopimuksesta, nyt puhutaan Kremlin tiekartasta.

   Saksa teki oman reippaan ehdotuksensa turvavyöhykkeen kansainvälistämisestä, jopa saksalaisin joukoin. Muistamme Turkin edeltäjän Osmanien valtakunnan olleen samalla puolella I Maailmansodassa, tosin häviäjien puolella - Keskusvaltoina.

   Yllätys voisi olla kurdeille järjestyvä oma valtioaihio - Kurdistanin synty Syyrian nykyisille kurdialueille - osavaltioksi näin aluksi.

  • Erinomaiseksi kehittynyt kommenttiketju. Hyvällä avauksella saadaan aktiivinen kommentointi. Vain vähän apinamölöä!

  • Trump siirtääkin lisää taistelujoukkoja Syyriaan. Millä mandaatilla? Kuka kertoo?

  • Avaaja hallitsee hyvin tämän aihealueen!

  • USA kävi tappamassa Syyriassa Abu Bakr al-Baghdadin - näinköhän nyt ISIS ja Syyria rauhoittuvat, vai alkaako koston kierre?

  • Trumpukka ilakoi Baghdadin tappamisesta - "olisi kuin katsoisi elokuvaa"

  • Trumppi ja Obama kehuskelevat tappamillaan ääriliikejohtajilla - tai oikeastaan tapattamillaan.

  • Putinin suunnitelma etenee kuin itsestään. Usa teki juuri niin kuin Putin ja Venäjä toivoikin. Vladimir voi ottaa nyt vähän rennommin, ja lähteä vaikka kaukaasiaan ratsastamaan hevoisella.

  • US kävi tappamassa nyt isis-johtajan ---

   Melkoista uutisoinnin ja informoinnin, jopa ilakointia, miksi? Olisi otettava huomioon, että US-erikoisjoukkojen taisteluhyökkäyksessä kuoli mahdollisesti täysin osattomia ja viattomia henkilöitä. Se, että US ilmaiseen Abu Bakr al-Baghdadin siepanneen kaksi lastaan ihmiskilviksi - on uutisointina vain hyökkääjän kertomus. Emme tiedä puolueetonta tarkastelua asiaan - olemme täysin US Armyn Delta Force joukkojen tietojen varassa.

   Miksi tälle todennäköisesti ulkoisia ja viattomia - joka tapauksessa alaikäisiä lapsia tappanut hyökkäys uutisoidaan näin suuresti palstatilaa antaen. Tämä juttu on muun muassa HS' n ehkä 7-8 juttu, jossa on lopulta suunnilleen sama poljento, ehkä hienostuneesti yksityiskohdiltaan muutettu, lisätty tai poistettu.

   Se että al-Baghdadi oli hyvin väkivaltaisen terroristijärjestön oletettu ylin johtaja, ei anna aihetta näin laajaan "riemuun", jossa US-presidentti Donald Trump kehuskelee katselleensa seikkailuelokuvaa. Näyttäisi siltä, että media hyväksyy pureksimatta US Armyn antamat tiedot sen omasta hyökkäyksestä.

   Voisimme arvata, etteivät he riemusta kiljuen kertoisi sotilaidensa tappaneen suoralla rynnäkkökivääritulella niin al-Baghdadin kuin hänen kaksi-kolme lastaan. Tuskin se kerrottaisiin, vaikka se olisi totuuskin.

   Tämän tyyppinen informaatio saattaa laukaista kostonkierteen, sillä tosiasia on sekin, että ISIS-järjestöllä on kannattajansa ja he saattavat olla toimissaan hyvinkin fanaattisia. Jjo meillä Suomessakin on kokemusta mitä merkitsee silmitön väkivalta, jopa osattomia kohtaan, kun aiheena oli Syyrian, ISIS-järjestön tai jonkin muun kapinallisryhmän tapahtumat (Turun puukkotapahtumat).

   Olisiko käytettävä malttia, miten kerrotaan, mitä kerrotaan ja miten tarkistetaan saatua tietoa. Tässä tarkistaminen lienee mahdotonta, koska tieto on tiukasti tekijöiden käsissä. Jää nähtäväksi saadaanko koskaan amerikkalaisten erikoissotilaiden vangiksi ottamat ihmiset kertomaan tapahtumista, ja mitä heille on ennen vapaaksi pääsyä tehty!

  • US-presidentti Donald Trump jatkaa aiemman presidentti Barack Obaman periaatetta - "lupaa tappaa" -jamesbondmaisesti ---

   Kenellä/ keillä on oikeus tällaisiin vieraiden valtioiden kansalaisten tappamiseen - ja millaisten periaatteiden ja tavoitteiden mukaisesti. Miten määritetään terrorismi ja miten vapaustaistelu (tässä vapaustaistelulla voitaisiin määrittää US-miehityksen poistamisena, joka alkoi US-hyökkäyksellä Irakiin vuonna 2003).

   [2011] "Lupa tappaa" - Agent Obama

   Obama tapatti Osama bin Ladenin. USA:n erikoisjoukot tappoivat tappamisen käskyttäjän. Muistammeko kuinka paljon siviilejä amerikkalaiset pommikoneet tappoivat Vietnamissa? Emme – luku oli noin miljoona – My Lain*] tarina – ”iho oli repeytynyt pikku tytöltä – napalmilla**] – tuolloin tavalliset amerikkalaiset hylkäsivät Vietnamin sodan” – kansa oli puhunut. Entä nyt, mikä kansa puhuu – kun tappaminen kostettiin tappamisella – Saddam syndrooma. ”Lupa tappaa” –agentti Obama.

   Nyt Trump otti käyttöön obamallisen tavan "lupa tappaa", tässä kohdin tilanne on aivan eri kuin Obaman aikainen bin Ladenin murha. Olihan kiistatta näytetty toteen, että bin Laden oli 9/11 terrori-iskujen takana.

   Samoin sanotaan US' n tappaneen ISIS-johtaja Baghdadi' n - tosin täsä kohdin olisi muistettava ISIS-järjestön synty [ ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/07/15/ulkolinja-isis-syntyi-irakin-tuhkasta - ]

   Nyt trumppistiseen käskyyn tappaa - on paljon kiiastanlaisempi syy, paljlti vain amerikkalainen tapa puuttua ja sekaantua vieraiden sisäisiin asioihin. Täsä kohdin Lähi-idän konfliktoituminen on paljolti syntynyt US-sekaantumisina: Irak 2003-, Libya 2011 ja Syyria 2013 -.

   Iran ei ole yksin. Iran sopimuksen takana ovat niin EU, Kiina kuin Venäjäkin. Vain US on Trumpin mahtikäskyllä yksipulisesti irtautunut Iran-sopimuksesta, josta alkoi uhkaaminen, kiristäminen ja lopulta pakottaminen.

   Nyt odotamme hyvin huolestuneina vastatoimia***, mutta jos Iran olisi nyt viisas - se jättäisi kostamisen sikseen.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vainaja löytyi Räskin hiekkakuopalta

   Poliisi epäilee murhaa. Saapa nähdä poistetaanko tämäkin keskustelunavaus.. täytyy sanoa että palstalla on varmasti Suomen typerin moderointi.
   Kotka
   51
   2779
  2. Stefu haki eilen Isabellan Hankoon

   Ovat nytkin siellä. Martina ei sitten sinne päässyt.. Martinahan Menaisissa sanoi, hän aikoo yhä siellä käydä... ilmeisesti Hangossa myös Sofia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   2664
  3. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   79
   2079
  4. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   48
   1769
  5. Sofia B:n koira otettu huostaan!

   Onneksi näin käynyt! Ei sovi jatkuva juhliminen koiran elämään. Kotieläin ansaitsee raittiin ja stabiilin kodin.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   44
   1601