Entinen demari Vartiainen vei ministeri Harakkaa 6-0 A-studion työllistämiskeskustelussa!

Anonyymi

Kuinka voi Harakka ja SDP:n politiikka olla niin hakoteillä? Vartiainen kertoi totuuden, mikä on ero Suomen ja Ruotsin välillä. Harakka yritti poimia VAIN poliittisesti sisäsiistejä argumentteja, siis palkkatuki.

Rinteen hallituksen palkkatukihössötys on samanlaista kuin Sanna Marinin hössötys ympäristöasioista ennen vaaleja tyyliin kielletään polttomoottorit autoissa ja lihan tuontikielto jne., joilla ei ole hevon kuusen vertaa totuuden kanssa. Palkkatukihössötyksellä ei ole lähes mitään vertaa 60.000 uuden työpaikan kanssa. Uusi panostus on luokkaa 1.000 uutta työpaikkaa. Puuttuu keinot perustaa 59.000 työpaikkaa!!!

TOTUUKSIA tietämättömille:
- Palkkatuki on ollut olemassa jo tänäkin vuonna. Hallituksen lupaama lisätuki 20 miljoonaa, mitä hyötyä, kun nykyisestäkään ei ole kaikkea käytetty? !
- Palkkatukea on jo aikaisemmin myönnetty nimenomaan vaikeasti työllistyville ja vammaisten tuki on korkea. -> Ei mitään uutta!
- Tuki ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen on ollut jo vuosia. -> Ei mitään uutta.
- Nuorten "tukilupauslappu", "senssikortti", mikä nimitys milloinkin, jo Sinnemäki ja sen jälkeen Ihalainen "keksivät" saman -> Ei uusi asia, vaikuttavuus heikko.

Summa summarum.
Harakan keinot vanhoja eivätkä tuo populistisesti esitettyjä tuloksia.

Ruotsin vaikuttavat keinot palkkatuen rinnalla ovat lyhyt ansiosidonnainen 300 pv, yleissitovuuden puute, alhainen asumistuki ja muut sosiaalietuuksien "kepit" kehottaa ottaa työtä vastaan. Näistä Harakka ei halunnut puhua, vaikka ne ovat vahvasti työllisyyttä edistäviä. Pelkkä palkkatukeen panostaminen voi tuoda tuhat uutta työpaikkaa, ei enempää.

0

<50

Vastaukset

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.