Lehdessä hehkutettiin että etsiä suunnittelee suurinta yksittäistä investointia Nurmoon koska broilerin kulutus on kasvanut hurjasti.
Lueteltiin vaikutuksia e-p alueella..hehkutus alkoi heti...
Valtio ei tue tuottajia kuten ennen,tuleeko siis tuote halpamaista?
Käsitteleekö tuotteen ja pakkaa ulkomaalainen puolet halvempi työmies? Koska työ ei vaadi aivokapasiteettia,elintarvikeala on jo nyt leikkaus,lajittelu,pakkaus ja pesu kohtalaisen hyvin ulkoistettu ulkomaalaisille alihankkioiden Miks siis ei Atria?
Näkisin siis että tulosta tuottava konserni jos rakentaa laitoksen Nurmoon puoliksi ulkomaalaisin voimin ei käynnistymisen jälkeenkään työllistä työnjohdon lisäksi kovin paljon paikallisia.logistiikkakin valuu pikkuhiljaa hintakilpailussa ulos.
Harmittavaa mutta totta.
Atrian uusi broileriyksikkö
29
1214
Vastaukset
- Anonyymi
Mutta jos kerran halpatyöntekijä tekee sen yksinkertaisen homman, ihan yhtä hyvin kuin parempipalkkainen suomalainen, niin se nyt on vaan tyhmää maksaa liikaa. Ei kai Atria nyt sentään mikään hyväntekeväisyyslaitos ole. Toki on olemassa aloja, jossa tarvitaan korkeaa ammattitaitoa, eikä halpatyöntekijä pysty välttämättä samaan, mitä osaava suomalainen. Mutta kun tuollainen liukuhihnatyö ei vaadi korkeaa osaamista, vaan lähinnä yksitoikkoisen työn tekemisen jaksamista. Jossain menee raja, minkä alle kukaan ei tee sitä työtä. Mutta sanotaanko nyt näin rehellisesti, että Atrialla on kyllä liukuhihnatyölle aivan liian korkeat palkat. Kun laitetaan vapaat työmarkkinat, niin tuntipalkan hinta asettuu automaattisesti kohdilleen, kysynnän ja tarjonnan lain mukaisesti. Onko se sitten 7 vai 8 euroa tunnilta, mene ja tiedä, mutta sanotaanko nyt näin, että 15-20 euroa tunnilta on aivan liikaa yksinkertaisesta työstä.
- Anonyymi
Katkeruutta on niin monenmoista,vaikka sitten kadehtia ihmisten palkkoja.
Ei varmaankaan Suomessa ole yhtäkään firmaa missä työväkeä ei pystyttäisi halpatyövoimalla korvaamaan,oli sitten kyseessä herra tai duunari. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Katkeruutta on niin monenmoista,vaikka sitten kadehtia ihmisten palkkoja.
Ei varmaankaan Suomessa ole yhtäkään firmaa missä työväkeä ei pystyttäisi halpatyövoimalla korvaamaan,oli sitten kyseessä herra tai duunari.Niin valitettavasti firmat ovat valtion takia ruvenneet tuomaan ulkoa työmiehiä.
Liukuhihna,siivous,pesu,pakkaus.ja postin jako.missä on maksettu liittojen mukaisia liksoja voidaan ketjuttaa alihankinta yrityksen kautta lyhyillä sopimuksilla kerralla jotka uusitaan samoille lennosta...ei siis lomia riesana.ja palkka alle kympin.tähän on menty. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niin valitettavasti firmat ovat valtion takia ruvenneet tuomaan ulkoa työmiehiä.
Liukuhihna,siivous,pesu,pakkaus.ja postin jako.missä on maksettu liittojen mukaisia liksoja voidaan ketjuttaa alihankinta yrityksen kautta lyhyillä sopimuksilla kerralla jotka uusitaan samoille lennosta...ei siis lomia riesana.ja palkka alle kympin.tähän on menty.Tähän se pitääkin mennä. Miksi maksaa hyväntekeväisyys mieles suomipojalle 15 euron tuntipalkkaa, kun ulkolainen tekee saman homman mukisematta 7 euron tuntipalkalla. Ei työpaikkojen kuulu olla hyväntekeväisyys laitoksia. Palkka asettuu automaattisesti johonkin, kun annetaan kysynnän ja tarjonnan määrätä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tähän se pitääkin mennä. Miksi maksaa hyväntekeväisyys mieles suomipojalle 15 euron tuntipalkkaa, kun ulkolainen tekee saman homman mukisematta 7 euron tuntipalkalla. Ei työpaikkojen kuulu olla hyväntekeväisyys laitoksia. Palkka asettuu automaattisesti johonkin, kun annetaan kysynnän ja tarjonnan määrätä.
Kyllä se näin on mutta miksi esimerkiksi Atrian tapauksessa tämä tulosvoitto ei niin hirveästi näy osaomistajien tarkointan tuottajien joilla on osakkeita..kukkarossa?
Ei ainakaan verotiedoista.. muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.
Toki Suomessa ei saa omistaa eikä tienata. Ehkä hunttajusseille pitäisi pitää pieni kurssi varainsiirrosta - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tähän se pitääkin mennä. Miksi maksaa hyväntekeväisyys mieles suomipojalle 15 euron tuntipalkkaa, kun ulkolainen tekee saman homman mukisematta 7 euron tuntipalkalla. Ei työpaikkojen kuulu olla hyväntekeväisyys laitoksia. Palkka asettuu automaattisesti johonkin, kun annetaan kysynnän ja tarjonnan määrätä.
Mitäs hommia itte teet? Taidat olla jo valmiiksi niitä viideneuron miehiä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitäs hommia itte teet? Taidat olla jo valmiiksi niitä viideneuron miehiä.
En ollenkaan elintarvike alalla,ja palkka on ihan peruskoulu pohjalta yli 20 e tietty verot pois ja keskitunti välillä ilta,päivä no yöstä tulee lisät.mutta en aja rekkaa ei siitä sen enempää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
En ollenkaan elintarvike alalla,ja palkka on ihan peruskoulu pohjalta yli 20 e tietty verot pois ja keskitunti välillä ilta,päivä no yöstä tulee lisät.mutta en aja rekkaa ei siitä sen enempää.
Vaikka kuinka tulisinkin ei tule poistamaan sitä ongelmaa että nuoret lähtevät pois,täällä ei ole heille vaihtoehtoja ja koska eivät ole enää paikkakunta sidonnaisia asunnon tai lasten takia voivat hakea unelmien koulut tai työpaikkaa mistä vaan.ei tarvii mennä niinkun suku sanoo...etelä-pohjanmaan tapaan
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vaikka kuinka tulisinkin ei tule poistamaan sitä ongelmaa että nuoret lähtevät pois,täällä ei ole heille vaihtoehtoja ja koska eivät ole enää paikkakunta sidonnaisia asunnon tai lasten takia voivat hakea unelmien koulut tai työpaikkaa mistä vaan.ei tarvii mennä niinkun suku sanoo...etelä-pohjanmaan tapaan
Taloussanomissa uutisoitiin esimerkiksi tänään s-kauppa palkkaa ryhmän filippiiniläisiä kokkeja koska Suomesta ei työvoimaa löydy.
Itse tiedän joskus henkilöstö firmassa työskelleenä että juurikin siivous,ravintola,osittain rakennus ala.suomalainen sanoo kiitos ei kysymättä edes palkkaa.ulkomaalainen saanko mennä heti..kysymättä palkkaa.
Miksi? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tähän se pitääkin mennä. Miksi maksaa hyväntekeväisyys mieles suomipojalle 15 euron tuntipalkkaa, kun ulkolainen tekee saman homman mukisematta 7 euron tuntipalkalla. Ei työpaikkojen kuulu olla hyväntekeväisyys laitoksia. Palkka asettuu automaattisesti johonkin, kun annetaan kysynnän ja tarjonnan määrätä.
Hah,hah,haa..kuka 15 euron liksalla Atrialla töitä tekee?? Menkää kitisijät oikeisiin töihin,meidän liukuhihnalla revitään 26,70 euron liksaa,naurettavaa kitinää,kuka hemmetti 15 eurolla tulee toimeen,noh tämä itisijä joka asuu äidin helmoissa!!!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hah,hah,haa..kuka 15 euron liksalla Atrialla töitä tekee?? Menkää kitisijät oikeisiin töihin,meidän liukuhihnalla revitään 26,70 euron liksaa,naurettavaa kitinää,kuka hemmetti 15 eurolla tulee toimeen,noh tämä itisijä joka asuu äidin helmoissa!!!
Siinäpä naurat senkin hahhahhaa. Kohta sä joudut kelan tuille, kun sut korvataan halpatyövoimalla. Halpatyövoima tekee alle kympin tuntipalkalla samat hommat kuin sä, ja paljon ahkerammin vieläpä. Kohta sua ei naurata, ha.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
En ollenkaan elintarvike alalla,ja palkka on ihan peruskoulu pohjalta yli 20 e tietty verot pois ja keskitunti välillä ilta,päivä no yöstä tulee lisät.mutta en aja rekkaa ei siitä sen enempää.
Päivä duunis atrian leikkaamossa ,viime tilijakso 28,35e/tunti , isossa urakassa....ei liukuhihnaa vaan aitoa laatuleikkuuta !!
- Anonyymi
Suomessa on asiat liian hyvin, eikä yhteiskunnan tuet motivoi työntekoon, loisimalla pärjää ja rahat tulee kuin manulle illallinen. Pitäisi olla kuten Bangladeshissa, jos et tee työtä, niin asut kadulla ja etsit ruokasi ja vaatteesi kaatopaikalta. Tai sitten teet hikitöitä, pienellä korvauksella, ja saat katon pään päälle sekä jonkinlaisen aterian. Tämä motivoi opiskelemaan ja yrittämään, ahkeruus palkitaan.
Suomessa ollaan vain laiskoja ja pulskia. Ja aina valitetaan, torkutetaan kelloa, ja illat kitataan kaljaa ja tupakoidaan.- Anonyymi
Nuoret lääkärinkään eivät halua maakuntiin koska töitä on liikaa kirjoitti lehti
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nuoret lääkärinkään eivät halua maakuntiin koska töitä on liikaa kirjoitti lehti
Atrian tuloksen nousu tulee tällä hetkellä viennistä eniten että niitä ei haittaa vaikka suomalaiset hipsterit ei syö possua. Broilerin tuotantolaitos on toki järkevä sijoitus koska henkilöstö kulut on pienet.täällä on valmiina,bio ja aurinkovoima.vaasassa on lähellä robotiikan huolto.logistiikka valmiina.
- Anonyymi
Eikös Atria yritä tuonne Kiinan markkinoille. Kiinalaisethan sitä possua syö, ja kanaa. Ja määrähän korvaa laadun. Varmaan kannattais lopettaa kotimaan tuotanto kokonaan, ja keskittyä Kiinan markkinoihin. Kaupassa ainakin kun kahtelee, niin näyttää että Atriaa jää yhä enemmän hyllyihin vanhenemaan. Hinta-laatu ei ole oikein kohdillaan. Kariniemeltä saa parempaa, sekä Snelmannilta.
- Anonyymi
Atrian tuotteet ovat hyvää lähiruokaa kuten Valion ja Juustoportinkin ym.ym.
Osa toki on ns.bulkkitavaraa.Snelmannilla on monet laadukkaampia.Makkaroissa
Atria on ykkönen.Kanat.einekset.valmisruoka hyviä.Jauhelihat niin ja näin.Ihme mössöä vakuumis.Ostankin sitä karkeampaa tavaraa muovilaatikossa.17 euroa on keskituntipalkat niin Atrialla kuin Valiollakin tuntitöissä.
Hyviä työnantajia sekä meidän alueelle tärkeitä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Atrian tuotteet ovat hyvää lähiruokaa kuten Valion ja Juustoportinkin ym.ym.
Osa toki on ns.bulkkitavaraa.Snelmannilla on monet laadukkaampia.Makkaroissa
Atria on ykkönen.Kanat.einekset.valmisruoka hyviä.Jauhelihat niin ja näin.Ihme mössöä vakuumis.Ostankin sitä karkeampaa tavaraa muovilaatikossa.17 euroa on keskituntipalkat niin Atrialla kuin Valiollakin tuntitöissä.
Hyviä työnantajia sekä meidän alueelle tärkeitä.Siis täh. Että makkaroissa atria ykkönen. Ootkos koskaan maistanut muita makkaroita? Käriste tietysti tuo lapsuusmuistot mieleen, mutta jos nyt aikusten oikeesti maistellaan, niin ei se nyt hääppöistä ole, pelkkää jauhomakkaraa. Lihaisempia makkaroita jos vertaa, niin wilhelmit on kyllä muuttunut jatkuvasti yhä rasvaisemmaksi, ja maku jotenkin sidekudosmainen. Jos maistaa snellmannin tai kivikylän vastaavia, niin laatueron kyllä huomaa.
Valmisruuista en sano mitään, kun en moisia syö.
Broilerit on ihan ok, mutta kyllä kariniemellä on aavistuksen parempaa. Atrian broilerit ovat melko kuivikkaita, vrt vaikka kariniemen. Mutta menee nuo atrian broitsut nyt hätätapauksessa, jos kariniemeä ei ole saatavilla.
Jauhelihoista tuo 10% parempi naudanjauheliha on oikein jees, ei valittamista. Ja hintakin ok, tämä taitaa olla atrialta ainut mikä kuuluu meidän perheen perusostoksiin.
Leikkeleissä saunapalvi myös ihan ok, ohuen ohuena siis. Pääasia on kotimaisuus. Olen nyt kuitenkin siirtynyt kalkkunaleikkeleihin, hookoo on kuitenkin sillä osin parempi, ja hiukan halvempi. Ei toki suurta eroa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siis täh. Että makkaroissa atria ykkönen. Ootkos koskaan maistanut muita makkaroita? Käriste tietysti tuo lapsuusmuistot mieleen, mutta jos nyt aikusten oikeesti maistellaan, niin ei se nyt hääppöistä ole, pelkkää jauhomakkaraa. Lihaisempia makkaroita jos vertaa, niin wilhelmit on kyllä muuttunut jatkuvasti yhä rasvaisemmaksi, ja maku jotenkin sidekudosmainen. Jos maistaa snellmannin tai kivikylän vastaavia, niin laatueron kyllä huomaa.
Valmisruuista en sano mitään, kun en moisia syö.
Broilerit on ihan ok, mutta kyllä kariniemellä on aavistuksen parempaa. Atrian broilerit ovat melko kuivikkaita, vrt vaikka kariniemen. Mutta menee nuo atrian broitsut nyt hätätapauksessa, jos kariniemeä ei ole saatavilla.
Jauhelihoista tuo 10% parempi naudanjauheliha on oikein jees, ei valittamista. Ja hintakin ok, tämä taitaa olla atrialta ainut mikä kuuluu meidän perheen perusostoksiin.
Leikkeleissä saunapalvi myös ihan ok, ohuen ohuena siis. Pääasia on kotimaisuus. Olen nyt kuitenkin siirtynyt kalkkunaleikkeleihin, hookoo on kuitenkin sillä osin parempi, ja hiukan halvempi. Ei toki suurta eroa.Ei kyllä mene jakeluun että miksi Atria tekee noita halpoja lihapullia sekä jauhelihapihvejä.
Kaikki jätteet kipataan ja sekaan mausteita.
Ei kelpaa meidän perheen lapsille.
Koirakin jättää usein ne syömättä.
Siksi teemme aina jauhelihapullat ja pihvit itse normi jauhelihasta.Sekaan korppujauhoja.öljyä.mausteet.suola.pippuri.sipulia pienittynä ja raaka kananmuna.Näistä pihvit.lihapullat tai mureke.Kivikylän lihapullat ovat ainoat jotka kaupan hyllyltä kelpaavat. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei kyllä mene jakeluun että miksi Atria tekee noita halpoja lihapullia sekä jauhelihapihvejä.
Kaikki jätteet kipataan ja sekaan mausteita.
Ei kelpaa meidän perheen lapsille.
Koirakin jättää usein ne syömättä.
Siksi teemme aina jauhelihapullat ja pihvit itse normi jauhelihasta.Sekaan korppujauhoja.öljyä.mausteet.suola.pippuri.sipulia pienittynä ja raaka kananmuna.Näistä pihvit.lihapullat tai mureke.Kivikylän lihapullat ovat ainoat jotka kaupan hyllyltä kelpaavat.Pakko ne paska on johonkin kierrättää näin syntyi pullat ja nugetit ym...kyllä aterialla muutenkin huonoin tuote ruokataloista on
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pakko ne paska on johonkin kierrättää näin syntyi pullat ja nugetit ym...kyllä aterialla muutenkin huonoin tuote ruokataloista on
Lihapulliin ja jauhelihapihveihin voisi sekoittaa vaikka minkälsisia juureksia, vihanneksia, siemeniä, hedelmiä...niin olisi kuluttajilla enemmän valinnanvaraa ja tuote olisi monipuolisempi ja asiakaslähtöisempi vaikka kenelle ja vaikka missä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lihapulliin ja jauhelihapihveihin voisi sekoittaa vaikka minkälsisia juureksia, vihanneksia, siemeniä, hedelmiä...niin olisi kuluttajilla enemmän valinnanvaraa ja tuote olisi monipuolisempi ja asiakaslähtöisempi vaikka kenelle ja vaikka missä.
Kannattaa olla atriaan yhdeydessä parannusehdotuksissa,tuskin ne tätä palstaa seuraavat.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei kyllä mene jakeluun että miksi Atria tekee noita halpoja lihapullia sekä jauhelihapihvejä.
Kaikki jätteet kipataan ja sekaan mausteita.
Ei kelpaa meidän perheen lapsille.
Koirakin jättää usein ne syömättä.
Siksi teemme aina jauhelihapullat ja pihvit itse normi jauhelihasta.Sekaan korppujauhoja.öljyä.mausteet.suola.pippuri.sipulia pienittynä ja raaka kananmuna.Näistä pihvit.lihapullat tai mureke.Kivikylän lihapullat ovat ainoat jotka kaupan hyllyltä kelpaavat.Et ole tainnut seurata Master Chef -ohjelmia!? Oli sitten kyse ankasta tai sipulista, raaka-aineesta tulee käyttää kaikki osat! Nahka yms. ovat yhtä lailla syötäviä osia, samoin kuin esim. sipulin kuoret. Maaseudun muutovastarinta näkyy näissä über-skeptisissä vastauksissa. Maailma menee eteenpäin, kehitys tuo uusia mahdollisuuksia. Jätteen määrää on vähennettävä. Sana "jäte" ilmeisesti aiheuttaa ongelman. Jos kanannahka on ennen ollut "jätettä", ei käsitetä, että nykyään se ei sitä ole enää. Nykyään kaikki osat pystytään jauhamaan ruoaksi. Kiinalaisethan tämän taidon ovat osanneet jo pitkään. - Tai jos jätteeksi laitetaan, ei valmistaja ole ajan tasalla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Et ole tainnut seurata Master Chef -ohjelmia!? Oli sitten kyse ankasta tai sipulista, raaka-aineesta tulee käyttää kaikki osat! Nahka yms. ovat yhtä lailla syötäviä osia, samoin kuin esim. sipulin kuoret. Maaseudun muutovastarinta näkyy näissä über-skeptisissä vastauksissa. Maailma menee eteenpäin, kehitys tuo uusia mahdollisuuksia. Jätteen määrää on vähennettävä. Sana "jäte" ilmeisesti aiheuttaa ongelman. Jos kanannahka on ennen ollut "jätettä", ei käsitetä, että nykyään se ei sitä ole enää. Nykyään kaikki osat pystytään jauhamaan ruoaksi. Kiinalaisethan tämän taidon ovat osanneet jo pitkään. - Tai jos jätteeksi laitetaan, ei valmistaja ole ajan tasalla.
Nurmoon master chef huutelee...se on ihan eri tehdä yks tai kaks...mutta kun tehdään tuhansia päivässä niin et sä voi laittaa ukkoja leikkaa niitä pieniksi pöydällä...jos nyt satut liikevaihdosta mitään ymmärtää? Siks se riehumana on halpaa ja lopusta paiskata tehdään niitä jännepullia. Sekä makkara on sitä suolirasvaa. Toki on jotaki naudan huippupalaa mitä ny ituhippien mielestä ei saa syödä
Mutta Atria tekee voittoa. Chef nurkista oli johdossa Atria olis kuukaudessa konkurssissa - Anonyymi
Kariniemen tuotteet on tehty halvoista ruhon osista, Kariniemen nugetit esim. kaikki sidekalvot lyödään massan sekaan ja tämä on fakta tieto...Atrialla on laatulihaa kuten mainoksessakin sanotaan!!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siis täh. Että makkaroissa atria ykkönen. Ootkos koskaan maistanut muita makkaroita? Käriste tietysti tuo lapsuusmuistot mieleen, mutta jos nyt aikusten oikeesti maistellaan, niin ei se nyt hääppöistä ole, pelkkää jauhomakkaraa. Lihaisempia makkaroita jos vertaa, niin wilhelmit on kyllä muuttunut jatkuvasti yhä rasvaisemmaksi, ja maku jotenkin sidekudosmainen. Jos maistaa snellmannin tai kivikylän vastaavia, niin laatueron kyllä huomaa.
Valmisruuista en sano mitään, kun en moisia syö.
Broilerit on ihan ok, mutta kyllä kariniemellä on aavistuksen parempaa. Atrian broilerit ovat melko kuivikkaita, vrt vaikka kariniemen. Mutta menee nuo atrian broitsut nyt hätätapauksessa, jos kariniemeä ei ole saatavilla.
Jauhelihoista tuo 10% parempi naudanjauheliha on oikein jees, ei valittamista. Ja hintakin ok, tämä taitaa olla atrialta ainut mikä kuuluu meidän perheen perusostoksiin.
Leikkeleissä saunapalvi myös ihan ok, ohuen ohuena siis. Pääasia on kotimaisuus. Olen nyt kuitenkin siirtynyt kalkkunaleikkeleihin, hookoo on kuitenkin sillä osin parempi, ja hiukan halvempi. Ei toki suurta eroa."Broilerit on ihan ok, mutta kyllä kariniemellä on aavistuksen parempaa. Atrian broilerit ovat melko kuivikkaita, vrt vaikka kariniemen" Kyllä kommentoija on aika pönttö !! Eiköhän tuon broilerin lihan "kuivikkuus" johdu siitä kuinka sen on valmistanut.....jos toinen broileri on uunissa 10 tuntia ja toinen tunnin niin varmasti se 10 tuntinen on sitä "kuivikkaa" ...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Broilerit on ihan ok, mutta kyllä kariniemellä on aavistuksen parempaa. Atrian broilerit ovat melko kuivikkaita, vrt vaikka kariniemen" Kyllä kommentoija on aika pönttö !! Eiköhän tuon broilerin lihan "kuivikkuus" johdu siitä kuinka sen on valmistanut.....jos toinen broileri on uunissa 10 tuntia ja toinen tunnin niin varmasti se 10 tuntinen on sitä "kuivikkaa" ...
pointti aloituksesta..onko sitä yksikköä ruvettu rakentaa? entä biokaasulaitosta
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Broilerit on ihan ok, mutta kyllä kariniemellä on aavistuksen parempaa. Atrian broilerit ovat melko kuivikkaita, vrt vaikka kariniemen" Kyllä kommentoija on aika pönttö !! Eiköhän tuon broilerin lihan "kuivikkuus" johdu siitä kuinka sen on valmistanut.....jos toinen broileri on uunissa 10 tuntia ja toinen tunnin niin varmasti se 10 tuntinen on sitä "kuivikkaa" ...
Mä kyllä tykkään Jyväbroilerista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mä kyllä tykkään Jyväbroilerista.
mä tykkään tytöistä,mutta oonkin kyllä muuttanut muualta seinäjoelle. kyllä mä syön kanaa
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123690MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar721934Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5421598Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin811224Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671057Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s33988Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214888Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60853- 171844
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3778