Eläkkeen korotus

Anonyymi

Saan työkyvyttömyyseläkettä 453e+ kansaneläke 378e, nouseeko eläkkeeni vuoden alusta ja miten paljon on korotus? En oikein ymmärrä tuota Rinteen mallia.

2 kommenttia

Vastaukset

  • En oikein ymmärrä minäkään. Taitaa olla niin, että Rinteeltä pääsi sammakko suustaan eläkelupausten kanssa ja sitten selitellään niin ettei totuus kunnolla paljastu.
    Kyllä sen ymmärtääkseni pitäisi nousta sulla sen maksimin 50 kuussa. Itsekin jännään tuleeko plussaa.

    lajijasuris

    • Olisipa kiva juttu, sillä saisi lääkeomavastuun kuitattua. Jäi eläke pieneksi, kun ensin sitä ei kertynyt muutaman vuoden työstä, sitten jäin leskeksi nuorena ja lapseni omaishoitajaksi melkein parikymmeneksi vuodeksi (24/7) hänen kuolemaansa saakka. Sitten kävin uuden ammatin koulutuksen ja kerkesin olla työelämässä vain parisen vuotta kun sairaudet iskivät ja työnteko loppui lopulta kuin seinään, mutta eläke myönnettiin vasta pari vuotta sitten, sitä ennen pätkittyjä sairaslomia, kela totesi ykskaks terveeksi kesken sairasloman ja taas työttömyysturvalle ja sieltä uudelle sairaslomalle jne. Vain n. 11v. työelämää, yrittäjänä ja sitten huonopalkkaisessa duunissa lopputyövuodet. Mutta hyvä näinkin, en kadu työelämästä pois jäämistäni lapsen vuoksi, tekisin saman uudelleen.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.