CXX Elämää lokakuussa ja vuodenloppua odotellessa

Anonyymi

Ei tässä muuta voi kun odotella syksyn myrskyjä ja marraskuun harmautta, jolloin lehdet on puista riivitty pois. Esimakua luvassa ensi maanantaille, mikäli sääkartta paikkansa pitää. Jos ei pidä paikkaansa niin sitten ei.

Cee

600

509

  Vastaukset

  • Koneeni toimii kyllä tässä edellisessä yli 600 pitkässä ketjussakin, mutta päätin silti avata uuden. Tervetuloa kaikki elämäläiset, jotka kestävät myös arjen elämästä kertomisesta.

   Tänään olemme U:n kanssa taas menettäneet hermomme tulostimien kanssa. Ostimme joku päivä sitten taas yli 100 eurolla musteita kahteen tulostimeen ja tähän uusimpaan saimme taas väärät mustepatruunat. Ei riitä, että kaupassa sanoo tulostimen merkin ja sarjan, pitää tietää siis jotain muutakin. Myyjät olivat aina jotain nuoria harjoittelijoita. Ei kyllä vanhempikaan myyjä olisi ollut sen tietävämpi, jollei ole joku atk-guru, ja heitä ei taatusti ole kaupoissa myyjinä.

   Nyt ei kumpikaan tulostin toimi. Se eteisessä oleva ei saa kusoja tietokoneeseeni, siihen värit olivat oikean mallisia, mutta kun vaihdoimme juuri modeemia, ei löydä sitä. Tämä uudempikaan ei löydä konettani, koska patruunat olivat väärän merkkisiä ja tämä uudempi on langalla kiinni tietokoneessani. Eli ei tarvita Wifiä sen löytämiseen.
   Onneksi pojanpoika tulee huomenna, niin osaa varmaan auttaa.

   Cee

   • Rouva Ceelle kertoisin , että ne mustekasettihommat ovat todellakin ai sieltä itsestään. Siinä selviiiiiää aina helpoten siten että katsoo minkä merkkiset toimineet mustekasetit olivat ja hakee sitten samanlaiset kaupan hyllystä. Mistään halpamustekaupastakaan ei kannata tilata sillä ne uustäytetyt mustekasetit eivä aina toimikaan kuten alkuperäiset vaikka niissä olisi alkuperäisen kuori.

    50 eurolla saa muuten ihan uuden plug and play tulostimen mustekasetteineen eli noin teoriassa voisi joka kerta kun tarvitsee vaihtokasetin ostaa uuden koneen. Tosin ne aloituskasettien mustepitoisuudet saattavat olla pienemmät kuin myyntikasettien samalla koodilla.


  • Kiitos Cee edellisestä pitkästä ketjusta ja nyt tästä uudesta. Kyllä se jo tuo edellinen ketju mietti joskus turhan pitkään, ennen kuin antoi luvan lukea tai kirjoittaa.

   Minä tulin juuri saunasta ja kuivattelen hieman hiuksiani ennen kuin menen niitä föönaamaan.

   Yritin soittaa sisarelleni, mutta hän oli vielä heräämössä, kun se leikkaus oli tehtykin vasta tänään. Olikohan joku kiireellisempi tullut väliin? Hoitaja kertoi, että leikkaus on mennyt hyvin, mutta potilas on vielä hieman pökkyrässä. Täytyy soittaa huomenna. Meillä on huomenna myös taloyhtiön pihatalkoot. Minun omilla pihoillani olisi myöskin töitä vaikka kuinka paljon.

   Nyt taitaa olla aika hipsiä tuonne alakertaan föönihommiin. Mukavaa illanjatkoa.

   Rapu

   • Kiva. kun huomasit tämän uuden ketjun Rapu. Sisreltasi siis leikattiin olkapää, kun hän kaatui bussipysäkillä. Mitä sille tapahtui? Minullakin olkapää on vihoitellut jo kauan, samoin A-mummulla, mutta ei siellä ole kai mitään murtumaa meillä kummallakaan. Pitääpä mennä uudelleen tuonne entiseen lukemaan, mitä hänelle tapahtui. Se silmäjuttu jo tarkistettiin.

    Meillä ei ole vielä ollut taloyhtiön pihatalkoita, aina on kuitenkin väki niissä vähentynyt. Itse emme niissä ole ollet kuin kerran, koska emme omista asuntoamme vaan maksamme korkeata vuokraa. Nyt olkapäänikin estäisi sen haravoinnin. Meillä on myös niin hyvä huoltoyhtiö, ettei pihalla ole juuri mitään tehtävää enää. Aina on niin siistin ja hoidetun näköinen.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiva. kun huomasit tämän uuden ketjun Rapu. Sisreltasi siis leikattiin olkapää, kun hän kaatui bussipysäkillä. Mitä sille tapahtui? Minullakin olkapää on vihoitellut jo kauan, samoin A-mummulla, mutta ei siellä ole kai mitään murtumaa meillä kummallakaan. Pitääpä mennä uudelleen tuonne entiseen lukemaan, mitä hänelle tapahtui. Se silmäjuttu jo tarkistettiin.

    Meillä ei ole vielä ollut taloyhtiön pihatalkoita, aina on kuitenkin väki niissä vähentynyt. Itse emme niissä ole ollet kuin kerran, koska emme omista asuntoamme vaan maksamme korkeata vuokraa. Nyt olkapäänikin estäisi sen haravoinnin. Meillä on myös niin hyvä huoltoyhtiö, ettei pihalla ole juuri mitään tehtävää enää. Aina on niin siistin ja hoidetun näköinen.

    Cee

    En tiedä vielä muuta, kuin sen, että olkapää on siinä kaatumisessa jotenkin vaurioitunut ja se leikattiin tänään. Täytyy huomenna yrittää kysellä, jos nyt pääsee puhumaan sisaren kanssa ja onko hänellä vielä oikein selvää kuvaa siitä, mitä olkapäälle oli tapahtunut? Silmän yläpuolelle hän oli saanut haavan, joka ommeltiin ja silmien kunto tarkastettiin sitten silmäklinikalla vielä.

    Meillä oli jo yhdet pihatalkoot kesällä ja nyt sitten on nämä syystalkoot. Toivottavasti sää suosii.

    Nyt täytyy mennä jo nukkumaan, että jaksaa huomenna, jos ei muuta, niin edes seuranvuoksi heilutella "kevytharavaa!"

    Hyvää illanjatkoa!

    Rapu


  • Sunnuntaita!

   Pihatalkoot lässähti, kun väkeä ei tullut. Minä ja yksi toinen rouva olimme, muita ei, joten puheenjohtaja laittoi lapun tlmoitustaululle: "Talkoot peruttu osanottajien vähäisyyden takia!"

   Sain haravoitua kyllä parkkipaikan ja oman etupihani havunneulaset pois. Toinen rouva kärräsi ne kaatopaikalle. Kolme aivan kukkuraista kottikärryllistä niitä tuli. Onpahan nyt autoilijoilla siisti parkkipaikka.

   Ympäristön siisteisyydestä kyllä nauttivat kaikki, mutta joidenkin "muiden" pitäisi siitä huolehtia, eikä se saisi maksaa mitään!

   Hyvää sunnuntainjatkoa kaikille!

   Rapu

  • Kiitos, Cee uudesta alustasta! Olihan tuo edellinen tosiaan jo aika pitkä, mutta senkin puhelimeni vielä käsitteli aika ketterästi. Kyllä nokialainen on sentään hyvä kone! - Robo, edellinen ei ole mainos:))

   Eilen olimme 70v-päivillä. Oli todella kivat juhlat. Tapasimme siellä ihan uusiakin ihmisiä. Ja elämä on, jos ei ihmeitä, niin ainakin kummia täynnä. Yksi ennestään meille tuntematon, juhliin osallistunut vieras asuu nykyään lapsuudenkotini naapurissa ja toinen on kotoisin käyttämämme italialaisen viinitilan naapurista. Pieni on maailma.

   Taloyhtiöiden talkoot taitavat joka paikassa noudattaa samaa kaavaa: mukana ovat ne jotka aina ovat, loput eivät osallistu koskaan. Meilläkin ihan sama systeemi. Meillä yhdet asukkaat jopa korjauttivat talkoisiin osallistuvilla naapureillaan oman terassinsa. Ne kuuluvat taloyhtiön kunnossapitovastuulle, ja jos niitä pitää uusia tai korjata, niin yhtiö hoitaa. Pienempiä korjauksia teemmekin itse talkoissa. Po. asukkaat eivät koskaan osallistu mihinkään yhteisiin juttuihin, oli sitten kyse yhtiökokouksesta tai talkoista. Niinpä viime keväänä talkooporukka uusi heidän terassinsa laudoituksen. Eivät sentään kehdanneet jäädä kotiin, verhojen taakse piileksimään, vaan olivat talkoopäivänä jossain poissa. Meittii on moneen junaan.

   Kohta sauna lämpiämään ja pienhiukkasia piipusta tuuppaamaan! Illemmalla sitten tölläämään tellkkarista tähtien tanssia. Minä tykkään siitä ohjelmasta. Hyvää musiikkia ja taidokasta tanssia; viihdyttävä yhdistelmä. Hyvää viihdettähän (minulle) tulee telkasta enää hyvin vähän. Ja kun sitä on tarjolla, niin silloin pitää sitä katsoa.

   Toivottavasti m on kunnossa. Ei ole kuulunut mitään muutamaan päivään.

   Rauhaisaa pyhäiltaa!
   am

  • Tänään piti itseäni tukistaa: minulta meni hammaslääkärin aika ohi. Huomasin poikkeuksellisen ajan vasta, kun minun olisi jo pitänyt piinapenkissä istua. Poikkeuksellinen aika tarkoittaa sitä, että lähes aina minulle on varattu tietty kellonaika iltapäivällä, mutta tänään se heittikin tunnilla. Päässäni oli se totuttu, enkä viitsinyt tarkistaa. Aika oli kyllä merkitty korttiin ja puhelimeni kalenteriin, kummassakin oikein.

   Aika konu keli on ulkona, sataa suoranaan. Hyvä sisätyöpäivä. Minun pitäisikin ryhtyä parin kaapin raivaamiseen. Meiltä kummaltakin on jäänyt niin paljon vaatteita käyttämättä, että olisi aika viedä niitä kirpparille tai uffaffaalle. U:n laatikot ovat helposti saavutettavissa, kaupan pihassa, mutta en tiedä, vieläkö se toimii kyseenlaisin keinoin, joista telkkarissakin oli juttua jo useita vuosia sitten. Ehkä kuskaan niitä kuitenkin hyväntekeväisyyskirpparille naapurikaupunkiin.

   Edellisen kerran kaappejamme kunnolla raivasin remontin tieltä nelisen vuotta sitten, mutta liian hellin käsin. Olisi jo silloin pitänyt ottaa raaka ote, ja heivata hiiteen kaikki vaatekappaleet, joita ei vuoteen ole pitänyt. Mutta en vain raaskinut. Siipalle tyhjä tila on kauhistus. Ties mitä nyt sit kaappeihin taltioi, jos/kun minä niitä tyhjentelen. Hän vetoaa aina tyhjän tilan täyttyvyyden lakiin;))

   Kaappien tyhjentämisessä on kyllä toinenkin pointti. Koska tahansa voi meiltä vanhoilta "lentää lusikka nurkkaan", ja poikamme ovat silloin liemessä näiden tavaroiden kanssa. En soisi heille samaa kauhistusta, joka oli käsissämme kun appi kuoli.

   Kohta pitää mennä viemään lapsille ruokaa. Ovat nyt kotona syyslomalla. Isänsä on tänään työmatkalla ja kerkiää ruokahommiin vasta myöhemmin illalla. Tyttökin kyllä kokkailee usein, mutta veli syö hänen keitoksiaan vähän pitkin hampain. Ja onhan lomalla kiva saadakin jotain arkirutiineista poikkeavaa syömistä.

   Onneksi molemmat lapset tykkäävät mummun keitoksista. Broileripastaa ja salaattia jo tein. Itsekin sitä äsken juuri söin ja hyväksi havaitsin. Sitruuna teki makuun hyvän säväyksen.

   Hyvää alkanutta viikkoa. Ei tätäkään kuuta enää paljon jäljellä ole. Aika lentää ja kohta on joulu!
   am

  • Minäkin vein viime viikolla ainakin viidet taikka kuudet kenkäni Uffan laatikkoon. Olivat olleet kerran taikka kahdesti jalassani eikä klabbini niistä pitäneet.
   Pojanpoika on perheineen meillä. Vilskettä on pikkutytön kanssa. Noilla pienillä on energiaa ihan kiitettävästi. Se on terveen lapsen merkki.

   Cee

  • Huomenta!

   Viikko on taas puolessa ja päivät sen kun vaan pimenee! Harmaa ja tuulinen näyttää olevan sääkin, kun katselee täältä ikkunasta ulos. Eilen oli tosi kaunis sää kun minäkin olin tuolla liikenteessä.

   Pihatöitä olisi vaikka kuinka paljon, mutta teen mitä teen ja loput saa jäädä jos siltä tuntuu ettei käsi ja selkä tykkää.

   Hiljaista on tässä meidän Elämä-ketjussakin. Minä en ollut eilen yhtään kirjoitustuulella, en edes tuolla Hesarissa. Katsotaan miten tänään? Hesarin nettilehteä en ole vielä käynyt vilkaisemassakaan, mutta nyt menen sitten sinne ja toivottelen tänne hyvää keskiviikkoa!

   Tavataan taas!

   Rapu

  • Pojanpoika perheineen lähti meiltä äsken uudella, käytetyllä autollaan. Se on Kia Sportage maastoauto, vm 2012 kaikenlaisilla herkuilla varustettu. Lapsi pääsi takapenkille ihkauuteen turvaistuimeen, jossa on sivutuet ja eteensä hän sai etupenkin selkänojaan kiinnitetyn telineen, jossa on tabletti ja saa katsella matkan aikana pipsa possua tai kuunnella fröbelin palikoiden musiikkia. Ei ehdi niin pitkästyä pitkällä matkalla.

   Nyt on sitten hiukan lakana- ja pyyhesouvia tiedossa. Pojanpoika sai heti hubimme toimimaan ja samoin molemmat tulostimet.

   Cee

  • Kyllä nykyään lasten kanssa on auto- ja muunkin muotoinen matkailu huomattavasti helpompaa kuin joskus omien lastemme kanssa kulkiessamme. Viihdykettä lapsille tänä päivänä löytyy jos minkälaista.

   Aikoinaan matkahupia yritimme tietysti mekin keksiä: pojat laskivat tietyn värisiä autoja, leikittiin sanaleikkejä, lukemaan opittuaan lukivat Akkaria tai jotain muita lasten lukemisia, välillä tietysti syötiin eväitä. Nuorempi poika oli kova kertomaan vitsikirjoista lukemiaan vitsejä. Ja naurua piisasi.

   Kaikista yrityksista huolimatta usein sitten riidankin saivat aikaan ihan pienestäkin; jo siitä tappelivat välillä lähes nyrkein, kumpi istuu keskellä katselemassa etupenkkien välistä. Minä sitten toimin "vuoropäällikkönä" kytäten kellosta, koska on naaman vaihtovuoro. Joskus kyllä meillä vanhemmilla pinnakin paloi, ja sitten noustiinkin jaloittelemaan.

   Tänään tuntuu kyllä ihan oikeasti syksyltä: märkää, harmaata, lehtiä on ilmassa sakeanaan, kun lähtevät puista pienestäkin tuulen puhauksesta. Osa puista onkin jo lehdettömiä. Haravointia en tosin ole vielä edes miettinyt, eikä tuo käsikään siihen edes taipuisi, kipua piisaa tietyn sorttisissa liikkeissä. Esim. imurointi on tosi tuskaisaa - oliskohan tämä olkapäätautini ihan perheenäitejä varten kehitetty;)).

   Nyt tulee kyökistä nokkaan kahvin tuoksu. Sitä kohti!
   am

   • Sanos muuta, A-mummu. Olkapää haittaa kaikenlaista toimintaa, meilläkin U imuroi nuorten lähdettyä ja ihmetteli taas sitä pölyn määrää, mikä pikaimurin läpinäkyvään säiliöön ehti kertyä.
    Sain 5 vaille 6 äsken huojentavan viestin, olivat päässeet kotiin turvallisesti, olivat käyneet Ikaalisten Nesteellä jaloittelemassa ja jotain napostelemassa. Matkaan meni siis aikaa 4 h 20 min. Heillä oli auto täpötäynnä tavaraa, koska ostivat sen auton täältä Herttoniemestä ja takaloossi oli täynnä talvirenkaita pusseissaan. Lapsi oli takapenkillä, samoin lapsen äiti ja perheen matkalaukku piti laittaa vöihin apukuskin paikalle ja lattialla oli vielä joku kassi ja U:n pp:lle antama hallitunkki renkaiden vaihtoa varten. Itse U ei enää renkaita vaihtele vaan vie aina huoltoon sen teettämään.

    Muistan itsekin nuoruudestamme, kun matkoja teimme ja poikamme oli takapenkillä, niin keksimme kaikenlaisia sanaleikkejä, jolla ajan sai kulumaan. Silloin ei ollut mitään vempeleitä, millä lapsen sai viihtymään, vaan aina kuului narinaa takapenkiltä, että koska olemme perillä? Matka oli vasta alussaan. Aku Ankat olivat poikammekin lempilukemista, osasi lukea taikka ei. Minä niitä hänelle luin jos ei itse osannut.

    Cee


  • Niin oli ajat meidän nuoruudessamme ihan jotain muuta. Tänään juuri erään ystäväni kanssa muistelimme omia kihlajaisiamme ja häitämme, joista meillä kummallakin häämöttää täydet vuodet. Ja saman tyypin kanssa kaikki ne!!

   Omaa kihlapäivääni en muista, eikä muista siippakaan. Meillä ei sormuksissa niitä lue. Sormukset teetettiin tuttavan tuttavalla, eivätkä rahamme riittäneet sekä sormuksiin että kaiverruksiin. Sovittiin, että kaiverrutetaan joskus, kun rikastutaan. Sitä ei ole tullut tehtyä vieläkään, ja nyt on kihlapäiväkin jo unohtunut. Hääpäivä sentään on muistissa.

   Niin ystäväni kuin meidänkin häät olivat vallan vaatimattomat. Meillä oli sentään lasi kuohuvaa ennen kahvia ja kakkua, ystävälläni vain jälkimmäistä. Ei ollut meillä kummallakaan kaasoja, ei vuoden kestävää häiden suunnittelua, ei viikkotolkulla väkerrettyjä hääkarkkeja mietelauseineen, ei illallisia viineineen, ei morsiamien ryöstöä, tanssimisesta ja orkesterista puhumattakaan.

   Jahas, taitaa olla aika eläkeläisen oikaista seinähirsien suuntaan. Huomenna on kaikenlaista hommaa koiralenkin lisäksi, joten aamulla pitää nousta normaalia aikaisemmin. Kelloa en sentään aio laittaa soimaan. Sen teen vain äärimmäisen pakottavassa tilanteessa. Herätyksiä on elämässäni ollut ihan tarpeeksi.

   Kauniita unia!
   am

  • Avataan tämäkin päivä!

   Keskipäivä alkaa olla ja harmaalta näyttää tänäänkin. Pihallani on villiviini pudottanut yht'äkkiä kaikki lehtensä ja nyt maa hehkuu punaisena. Pitäisi kaivaa lehtiharava ja kottikärryt esiin...

   Nyt kuitenkin aion kaivaa ensin esiin imurin ja selänkipuilun uhallakin imuroin ainakin alakerran tänään. Sitten imurin raahaus tänne ylös odottamaan käyttöönottoa.

   Aivan uusi kirja, hain sen äskettäin kirjastosta, odottaa yöpöydällä myöskin aloitusta. Se on Alexander McCall Smitth'in kirjoittama Olemmeko sukua? Olen jotenkin sympatiseerannut tuon Naisten etsivätoimiston perustajan Mma Ramotswen tutkimien juttujen seuraamista. "Botswanalaista elämänviisautta."

   Toiveikasta torstaita!

   Rapu

  • Lataavatkohan pahat unet ihmiseen energiaa. Heräsin aamulla ihan hirveisiin painajaisiin. Varmaan syynä niille oli kipeän käden huono asento. Oli niin tai näin, niin tänään olen ollut poikkeuksellisen tehokas.

   Sain anottua lisää voimassaoloaikaa kahteen saamaani lahjakorttiin, joita en pystynyt käyttämään määräaikaan mennessä. Olisi mennyt niiden mukana iso raha hukkaan. Anomukseni onneksi hyväksyttiin ja nyt pari mukavaa tapahtumaa on näköpiirissä.

   Tarkistin myös hammaslääkäriajan, jonka sain kun mokasin aikani viime maanantaina. Olin kalenteriini merkinnyt oudon ajan, joten piti tarkistaa. Onneksi niin tein, koska merkintäni oli väärä. Siis kolme asiaa jo hoidettuna, vaikka ei ole edes päivä puolessa! Hyvä minä!

   Pari hommaa vielä on tänään. Tai ei oikeastaan varsinaista hommaa. Pojan huusholliin menen vähäksi aikaa ovivahdiksi ja sen jälkeen iltapäivällä tapaan ystävättäreni kuukausitapaamisen merkeissä. Maailmanparannusta taas tiedossa;))

   Toivokasta torstaita!
   am

   • Kannattaa ottaa joskus illalla vähän tuhdimmin sitä Tullista eikä jemmata sitä salakaapin nurkkiin haihtumaan aikaa myöten.
    Sillon se menee oikeaan käyttöön ja jos ottaa ihan mecdisiinisen tason saamiseksi niin ei edes muista pahoja unia!


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Kannattaa ottaa joskus illalla vähän tuhdimmin sitä Tullista eikä jemmata sitä salakaapin nurkkiin haihtumaan aikaa myöten.
    Sillon se menee oikeaan käyttöön ja jos ottaa ihan mecdisiinisen tason saamiseksi niin ei edes muista pahoja unia!

    Meidän Tullis-pulloissa on hyvät korkit:). Minun ei paljon passaa yötä vastaan ottaa edes Tullista. Rytmihäröt iskevät muutenkin usein yöllä. Jaa, niin, jospa ne iskevätkin Tulliksen puutteesta.
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Meidän Tullis-pulloissa on hyvät korkit:). Minun ei paljon passaa yötä vastaan ottaa edes Tullista. Rytmihäröt iskevät muutenkin usein yöllä. Jaa, niin, jospa ne iskevätkin Tulliksen puutteesta.
    am

    Minun "lääketieteellisen" mileipiteeni perusteella ne rytmihäiriöt johtuvat pikemminkin Tulliksen puutteesta. Varo kuitenkin kommentoimasta minun tosi harvoihin ja aina kuitenkin ihan ystävällisessä mielessä tehtyihin kommentteihin, ettet joudu parinleimaamisen mustasukkaisuus syndrooman kohteeksi.


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Minun "lääketieteellisen" mileipiteeni perusteella ne rytmihäiriöt johtuvat pikemminkin Tulliksen puutteesta. Varo kuitenkin kommentoimasta minun tosi harvoihin ja aina kuitenkin ihan ystävällisessä mielessä tehtyihin kommentteihin, ettet joudu parinleimaamisen mustasukkaisuus syndrooman kohteeksi.

    Juu, yritän olla varovainen. Kuitenkin tuo minun "parini" löytää sanomisistani aina jotain väärää, osoitin sanani kelle tahansa. Jos ne eivät kelpaa hänelle, niin hän kyllä toitottaa kaikille, kuinka taas metaani haisee - onkohan niin, että muut eivät metaania haista;))) Vetää tukasta tai parrasta niin ain' on yhtä harrasta.
    am


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Minun "lääketieteellisen" mileipiteeni perusteella ne rytmihäiriöt johtuvat pikemminkin Tulliksen puutteesta. Varo kuitenkin kommentoimasta minun tosi harvoihin ja aina kuitenkin ihan ystävällisessä mielessä tehtyihin kommentteihin, ettet joudu parinleimaamisen mustasukkaisuus syndrooman kohteeksi.

    Ystävällisesti muistutan, että on muitakin pareja kuin lemmenparit. Oikein hirvittää ajatellakin sinua ja edsonia niissä touhuissa.

    Edson ja puosu muodostivat kotvan aikaa mielestäni hyvänkin keskusteluparin, kunnes tärkeämmät asiat eli yleisinä syyttäjinä toimiminen vei edsonin ja myös sinun mielenkiintosi.

    Miksi et tarttunut Ceen haasteeseen pitää vähän luentoa brittien monarkian kestävyydestä sekä paikallisista tsaareista?

    Vähän keskittymistä hyvät harmaaparrat!


  • Eilen meni saunailta ohi, kun siippa joutui hoitelemaan yhtiön asioita iltamyöhään. Tänään otamme vahingon takaisin ja saunan piipusta jo "ketunhäntää" pukkaa. Ei vais, saunapuumme ovat koivua, että piipusta tulee sitä mitä palavasta koivustakin. Siis kohta löylyyn.

   Ihmeellistä, miten ammattilaisilta hommat sujuvat. Pojan kotona kävi tänään sohvan puhdistaja. Vaalea kangaspäällysteinen, 5v vanha sohva on kuin uusi. Kaikki tahrat hävisivät ja verhoilu kirkastui lähes alkuperäiseen väriinsä. Poika yritti taannoin itse sohvaa puhdistaa meidän höyrypesimellämme, mutta ei mitään vaikutusta. Mitä lie myrkkyjä nuo firmat käyttävät, mutta tehokas oli aine joka tapauksessa. Samassa huoneessa sohvan kanssa asustavat lasten gerbiilit.
   Jos niillä huomenaamuna jalat oikosenaan, niin tosi myrkky kai sitten kyseessä.

   M, huomasin tuolta toisaalta viestisi. Kiva kuulla (=nähdä), että ilmeisesti olet voimissasi. Olisi mukava lukea kuulumisistasi. Joko siellä koirat ovat päässeet tositoimiin? En ole säitä kovasti seurannut, mutta jossain vaiheessa kai tuli lunta sielläkin.
   am

   • Huomenta, a-mummu

    Olen päättänyt olla edes hiiskumatta tänne yksityisasioistani. Näkyy se yksi pahalainen käyneen kurkkimassa, saisiko tämänkin ketjun vallattua. Pidetään kyttääjä epävarmuudessa, palaako natsiämmä tänne manipuloimaan vai ei.

    Pakko oli oikein käydä kiittelemässä tuolla toisaalla, millaista keskustelu voi olla, kun osapuolet pitäytyvät pelkissä asioissa vetämättä herjaluontoisesti ulkopuolisia mukaan.

    Hyvää vointia myös muille naisille.

    m


   • Anonyymi kirjoitti:

    Huomenta, a-mummu

    Olen päättänyt olla edes hiiskumatta tänne yksityisasioistani. Näkyy se yksi pahalainen käyneen kurkkimassa, saisiko tämänkin ketjun vallattua. Pidetään kyttääjä epävarmuudessa, palaako natsiämmä tänne manipuloimaan vai ei.

    Pakko oli oikein käydä kiittelemässä tuolla toisaalla, millaista keskustelu voi olla, kun osapuolet pitäytyvät pelkissä asioissa vetämättä herjaluontoisesti ulkopuolisia mukaan.

    Hyvää vointia myös muille naisille.

    m

    Huomenta Elämään!

    Minäkin kävin lukemassa naapuriketjua ja tein myös tuon huomion, että osataan sielläkin keskustella aivan tavallisesti ja normaalisti ilman ainaisia nälvimisiä. Tiedän, että minun olisi pitänyt vaieta, etten saisi "ryöpytystä" omaan persoonaani naapurin taholta, mutta ei tuo vaikeneminenkaan oikein sovi minulle, jos vääryyksiä kohtaan.

    Tänään nukuin kahdeksaan asti ja nyt mietin, että lähdenkö kauppaan, vai menenkö vasta huomenna? Ei ole kyllä pakko mennä, mutta tulisi kerrankin kevyempi reissu, jos nyt menisin. Mietittäväksi jää vielä.

    Hyvää perjantaita ja viikonlopun alkua kaikille!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Huomenta Elämään!

    Minäkin kävin lukemassa naapuriketjua ja tein myös tuon huomion, että osataan sielläkin keskustella aivan tavallisesti ja normaalisti ilman ainaisia nälvimisiä. Tiedän, että minun olisi pitänyt vaieta, etten saisi "ryöpytystä" omaan persoonaani naapurin taholta, mutta ei tuo vaikeneminenkaan oikein sovi minulle, jos vääryyksiä kohtaan.

    Tänään nukuin kahdeksaan asti ja nyt mietin, että lähdenkö kauppaan, vai menenkö vasta huomenna? Ei ole kyllä pakko mennä, mutta tulisi kerrankin kevyempi reissu, jos nyt menisin. Mietittäväksi jää vielä.

    Hyvää perjantaita ja viikonlopun alkua kaikille!

    Allekirjoitus äskeiseen.

    Rapu


   • Anonyymi kirjoitti:

    Huomenta, a-mummu

    Olen päättänyt olla edes hiiskumatta tänne yksityisasioistani. Näkyy se yksi pahalainen käyneen kurkkimassa, saisiko tämänkin ketjun vallattua. Pidetään kyttääjä epävarmuudessa, palaako natsiämmä tänne manipuloimaan vai ei.

    Pakko oli oikein käydä kiittelemässä tuolla toisaalla, millaista keskustelu voi olla, kun osapuolet pitäytyvät pelkissä asioissa vetämättä herjaluontoisesti ulkopuolisia mukaan.

    Hyvää vointia myös muille naisille.

    m

    M, hyvä kuulla sinusta edes jotain! Jospa ajan mittaan tilanne tasoittuisi ja pääsisimme jotenkin normaaliin päiväjärjestykseen. Eiväthän nämä skismat varmaankaan kokonaan häviä koskaan, kun ovat niin monta vuotta jo jatkuneet, mutta jospas kyllästyminen ainaiseen toraan valtaisi alaa.

    Hyvää vointia sinulle ja perheellesi! Heittele kuulumistasi välillä jotain, kun siltä tuntuu.
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Huomenta Elämään!

    Minäkin kävin lukemassa naapuriketjua ja tein myös tuon huomion, että osataan sielläkin keskustella aivan tavallisesti ja normaalisti ilman ainaisia nälvimisiä. Tiedän, että minun olisi pitänyt vaieta, etten saisi "ryöpytystä" omaan persoonaani naapurin taholta, mutta ei tuo vaikeneminenkaan oikein sovi minulle, jos vääryyksiä kohtaan.

    Tänään nukuin kahdeksaan asti ja nyt mietin, että lähdenkö kauppaan, vai menenkö vasta huomenna? Ei ole kyllä pakko mennä, mutta tulisi kerrankin kevyempi reissu, jos nyt menisin. Mietittäväksi jää vielä.

    Hyvää perjantaita ja viikonlopun alkua kaikille!

    Se on kai aika yleistä somessa - niin oli aikoinaan HS:n keskustelupalstoillakin, ehkä siinä juuri yksi syy silloin tehtyihin uudistuksiin - että jos ei henkilö miellytä, niin kun asiasta ei ole sanottavaa, niin "käydään käsiksi" tuohon vastenmieliseen henkilöön.

    Yksi oiva esimerkki tuosta henkilöön käymisestä ovat jotkut FB:n eri asioiden ympärille muodostuneet ryhmät. Siellä on välillä ihan käsittämättömiä kommentteja. Juuri sillä perusteella, että jos ei "naama" miellytä päästellään mitä sylki suuhun tuo, ilman että on mitään yhteyttä kulloinkin käsittelyssä olevaan asiaan. Toisilla ihmisillä on näköjään hirveä tarve saada purkaa mieltään solvauksilla. Tottahan on, että some onkin monelle yhdenlaista terapiaa. No, ehkä kuitenkin parempi niin kuin käydä mottaamassa vastenmielistä henkilöä turpaan.

    Itse en juuri muualla käy kirjoittelemassa kuin täällä. Luen kyllä paljon lehtien kommentti- ja mielipideketjuja, mutta vain harvoin kirjoitan itse.

    Mutta nyt pitää minunkin pyörähtää kaupassa. Meinaan tänään tehdä ranskalaista sipulikeittoa ja juusto on lopussa. Siihenhän tulee päälle paahdettuja leipäpaloja ja paljon juustoraastetta, ja tuo koko komeus sitten kuorrutetaan iuunissa. Hitsi, vesi jo valuu suupielistä.

    Hyvää viikonlopun aloittelua!
    am


  • Huomenta täältä sateisesta Vuokista. Taas oli hyvä Karlsson hesarissa: Johnson pitelee brexit-vauvaa sylissään! Saa nähdä hyväksyykö parlamentti sen uuden tulokkaan. Ja Pohjois-Syyriaan luvassa aselepo.

   Meilläkin on kotona taas niin rauhallista, kun pieni vilskeen aiheuttaja on taas kotonaan, ihan on ikävä sitä pientä papu-pataa.

   Cee

  • Pimeää on. Sytytin juuri pöydälle pari kynttilää. Tähän aikaan vuodesta niitä ajoittain polttelen sisälläkin. En tosin paljon, koska ne nokeavat ihan tolkuttomasti. Sitä ei huomaa heti. Mutta kun keväällä pesee ikkunoita ja verhoja, niin mustaa vettä niistä riittää saavitolkulla.

   Taisin kertoakin aiemmin, että osallistuin taannoin ystäväni järjestämiin kynttiläkutsuihin (ei sentään Mrs. Bykeen kynttiläillallisille;), missä ostin ihan uudenlaisia, palaessaan sisältäkin valaistuja kynttilöitä. Kauniita ovat palaessaan, mutta yllätyksekseni valuvat solkenaan. Nykyäänhän kynttilät ovat lähes järkiään valumattomia, mutta po. kynttilät ovat nyt poikkeus. Onneksi ensimmäisellä polttokerralla laitoin ne alustoille, joissa reunat, joten steariini ei päässyt valumaan valtoimenaan. Nyt ne taas palavat, mutta jossain vaiheessa pitää sammuttaa, että valuminenkin tyssää.

   En monta kertaa ole adressit.com-sivuilla käynyt. Äsken kävin. Allekirjoitin liikkeellä olevan adressin tukeakseni nuorta miestä, joka Raaseporissa ajoi armeijan autoa, ja tapahtui tuo kauhea junaonnettomuus, missä sitten kolme varusmiestä kuoli.

   Minusta tuo kuljettaja on saanut jo moninkertaisen rangaistuksen. Uskon, että asia seuraa häntä hautaan saakka. Kuolleiden omaisetkin ovat toivoneet, että uuteen oikeuskäsittelyyn ei enää ryhdytä. Ja moni muu on yhtynyt heidän toiveeseensa po. adressin allekirjoittamalla. Mutta syyttäjä jatkaa.

   Leppoisaa iltaa!
   am

   • Minäkin allekirjoitin tuon adressin. Se varusmies ei todellakaan nähnyt sitä oikealta takaviistosta tullutta junaa ja hänen vieressään istui vielä kaksi varusmiestä näköesteenä ja hekään eivät nähneet sitä junaa. Sääkin oli silloin todella kehno. Nyt se vartioimaton ylikäytävä on poistettu käytöstä.

    Siskoni miehen velikin kuoli tasoristeysonnettomuudessa aikoinaan 17-vuotiaana, oli ottanut luvatta veljensä moottoripyörän ja ajoi ylikäytävälle, joka nousi tieltä vähän korkeammalle ja oikealta tuli juna samaan aikaan, jota ei huomannut. Poika kuoli heti ja motari oli päreinä. Silloin ei ollut talvi eikä sääkään kaiketi kovin huono.

    Cee


  • Hyvää lauantain keskipäivää!

   Asiaa minulla ei ole, mutta kun vierailin lukemassa Porinaa, niin tulin siihen tulokseen, että meillä täällä Elämässä saa olla aivan vaan oma itsensä ja kirjoitella vaikka vain pienistä jokapäiväisistä arjen "ihmeistä", mitkä kuuluvat meidän jokaisen elämään, mutta eri vivahtein, joten niitä on kiva vertailla. Eikä tarvitse tapella kynnet verillä niiden kokemusten takia.

   Huomasin, että siellä edson pelkäsi sitä, että minäkin tulisin sinne kirjoittamaan, mutta voin rauhoittaa edsonia, että en tule, älä siis sitä murehdi!

   Jossakin laulussa sanotaan, että "ei vapaata vangita voi" ja niin se on, mutta vapaa voi myös valita seuransa, silti pilkkaamatta ketään, tai halveksimatta toisten mielipiteitä, tai yleensä ajatuksia elämästä!

   Nyt minun lauantaini jatkuu tylsästi - imuri on raahattu tänne ylös, joten työt alkakoot!

   Rapu

   • Huomenta

    Koska minun arkielämässäni ei ole mitään kertomista, aion jatkaa puolustustaistelua Alia ja edsonia vastaan Porinassa.

    On huvittavaa, että jokaisen uuden ketjun aloituksessa Ali toivottaa kirjoittajat tervetulleiksi keskustelemaan eri aiheista, mutta näköjään aiheet sanelee "suuri tekninen enemmistö".

    Lehdet ja radio haastattelevat yhä enemmän ihmisiä, jotka ovat kyllästyneitä kaupunkien hälinään, asuntopulaan ja muuhun ahdinkoon, mutta näiden herrojen mielestä aihe ei kosketa heitä, vaikka yksi eli edson on aikoinaan tehnyt saman ratkaisun ja muuttanut maalle. Mutta koska kaveritkaan eivät luoja paratkoot asu missään tönöissä suon laidalla, vaan ovat niin niin stadilaisia tai vähintään turkkulaisia, ei hän voi hyväksyä omaakaan ratkaisuaan.

    Tuokin oli tosi hupaisaa, että edson pelkäsi Ravunkin tulevan Porinaan - kai sohimaan virkkuupuikollaan kesken tärkeän autokeskustelun.

    Asiasta toiseen: ostin pokkarina vuoden 2017 Lasiavaimen voittajakirjan, ruotsalaisen dekkarin, joka kertoo kouluampumisesta kahdeksantoistavuotiaan syytetyn silmin. Olen vasta alkusivuilla, oikeudenkäynti on vasta alkanut tytön jo viruttua vankilassa monta kuukautta. Odotan kovasti, millä keinoilla Tukholman hienostoasianajajat päästävät Majan pinteestä - jos tämä nimittäin onkin syytön luokkatoveriensa surmaan.

    m


  • Lauantaipäivää. Kerron pikkujutun meidän pikkuisen kanssa viikolla syntyneestä keskustelusta. Tuli puhe haluaisiko pikkuinen itselleen pikkusiskon tai -veljen. Vastaus oli heti, että pikkusiskon. Äitinsä sanoi, että pitäisikö tehdä tilaus, johon minä lisäsin, että tuodaankohan se sitten kaupasta taikka haikaran tuomana. Tämä 3½-vuotias sanoi, että Einon äiti ainakin synnytti sen ihan itse.

   Cee

   • Lapsilta parhaat jutut kuulee. Aikoinaan itsekin pistimme ylös parhaimpia kummankin omaan kirjaan. Nyt en kyllä enää tiedä, missä nuo kirjat ovat. Sen muistan, kun jossain vaiheessa pienempi poikamme harjoitteli kirosanoja. Kerroin tietysti, että ei saa kirota. Poika ravisteli päätään ja sanoi: isi vaan saa. Oppi meni kyllä perille. Kiristys, uhkailu ja lahjonta olivat jo silloin hyviksi havaittuja kasvatusmetodeja.
    am


  • Keskustelua asioista, joita kukin milloinkin haluaa ottaa esille. Tai jotenkin niin se aiheiden rajaus meni. Siis avointa, mutta joidenkin (mistä valtuudet?) tarkoin säätelemäää. Nuo "jotkut" ovatkin sitten omasta mielestään ne, jotka osaavat määritellä, mikä on hyväksi. Sekin on käsittämätöntä, että jollakin on (on ottanut) privilegion kertoa, kuka on oikeassa - omissakin asioissaan. Mistä näitä kaikkien alojen dosentteja (vai olikos se desantteja;)) sikiää!!

   Harmaata tosiaan on, mutta nyt iltapäivällä hieman on kirkastunut. Meillä on ovet ja ikkunat selällään. Paahdoin uunissa grillivastuksen alla leipää sipulikeiton kaveriksi, ja kuinka ollakaan unohdin ne erästä nettilehteä lukiessani. Itselläni nuha tuppaa ja nokka on tukossa, joten en haistanut. Siippa kun tuli ulkoa sisälle, melkein parkaisi, jotta onko täällä tulipalo alkamassa. No ei ollut ihan, mutta uudet leivät piti laittaa tulemaan. Toisaalta hiili on hyvää mahalle, joten ehkä pitäisi tallettaa korventuneet leivät pahan päivän varalle.

   Nyt keräämään kaikki koiria kiinnostava pois näkyviltä. Tulevat kohta hoitoon. Minulle tosi kiva, kun en ole nähnyt niitä koko viikolla. Kinttuni takia en ole ollut lenkillä ja pari päivää oma väkensäkin oli kotona etätöiden parissa.

   Siis nyt sipulikeittoa ahmimaan. Tuoksu on taivaallinen; siippa otti juuri kulhon uunista.

  • Ihana saunanjälkeinen raukeus! Ennen kuin käytän fööniä, niin kuivattelen hieman hiuksiani ja tulin koneelle.

   Lasten suusta ne hauskimmat jutut kuulee ja aidoimmat. Niissä ei ole mitään ulkopuolisia vaikutteita, vaan ne ovat lapsen aitoja ajatuksia kuulemastaan ja näkemästään.

   Sipulikeitto olisi kyllä hyvää, mutta kaikenlainen pilkkominen on nyt minun sormilleni liian vaikeaa. Vaikeaa on kaalinkin suikaloiminen, mutta ajattelin kuitenkin huomenna tehdä kaalilaatikkoa. Tytär toi minulle kaupasta ison kaalinkin, kun en ole itse saanut niitä raijattua kotiin. Sehän painaa jo monta kiloa. Nyt on mielitekoja, mistä johtunee?

   Maanantaina on kampaaja - kelpaisi edsoninkin olla katossa kärpäsenä katsomassa, kuinka "toispuoleinen" kampaus syntyy minulle. Kaumpauksenihan tuntuu häntä hieman kiinnostavan!

   Mukavaa iltaa kaikille!

   Rapu

  • Minä olen vain löhönnyt melkein koko päivän sen jälkeen kun sipulikeiton sain tehtyä. Siippa minulle kyllä sipulit viipaloi, mikä olikin hyvä apu. Veitsellä leikkaaminen sattuu olkapäähän niin turkasesti, että en pysty sitä tekemään ja vasen käsi on ihan töötti siinä hommassa.

   Kuuntelen parhaillaan Lauantain toivottuja. Äsken tuli iki-ihana Richard Straussin laulu Wiegenlied. Se on sarjasta Fünf Lieder. Lisää maailman kauneimpia yksinlauluja on saman säveltäjän sarjassa Vier Letzte Lieder. Paljon kauniimpaa ei voi pyytää. Etenkin Soile Isokosken laulamana ne ovat lähes taivaallista kuultavaa.

   Nyt mentiinkin jo kevyen musiikin puolelle. Hyviä levyjä siinäkin osastolla tulee useimmiten, Ovat sitä vanhaa, meikäläisen nuoruuden musaa, jota ei enää muutoin radiossa kuule, ainakaan Suomen radiossa.

   Mutta nyt pienelle lenkille koirien kanssa. Koipi on kipeä, mutta lunkkaamalla pääsen kyllä eteenpäin.
   Rauhallista lauantai-iltaa!

  • Tervehdys!

   Kirjoitin äsken pitkän kirjoituksen ja olin juuri lopettelemassa sitä, kun se lähti ennen aikojaan jonnekin. Ei näkynyt ketjussa, enkä jaksa nyt sitä uudestaan kirjoittaa.

   Hyvää päivänjatkoa!

   Rapu

  • Uusi päivä alkoi minulla vasta 11:n maissa. Valvoin taas aamukajoon ja tietysti sitten nukuin myöhään.

   Lehdet juuri ja juuri luettu. Tänään pitkästä aikaa luin urheilusivujakin. Jalkapallo on oikeastaan ainut urheilulaji, mihin silloin tällöin "katseeni luon", joskus saatan katsoa sitä telkastakin. Se pieni kiinnostus on tietysti perua poikiemme harrastuksesta, missä me vanhemmatkin olimme mukana täysin sydämin toistakymmentä vuotta. KuPS:in toimintaankin osallistuimme ja se oli perheellemme todella hienoa aikaa, vaikka sitä ei kestänytkään kuin reilut pari vuotta. Nyt sitten ihan sydäntä sykähdytti po. joukkueen liigavoitto kymmenien vuosien tauon jälkeen. Ehkä se meidänkin seuran hyväksi uurastamisemme aikoinaan oli alkua tulevalle menestykselle;)). Sen piikkiin tuli mm. paistettua ja myytyä tuhansia muurinpohjalettuja. Muuripannun kokoisen, ison rapean pitsireunaisen letun teko on taitolaji. Eikä se taito ruostu. On testattu.

   Tämä äidin rooli se on niin tiukassa, että vaikka lapset käyvät viittäkymmentä, niin silti aina on huoli, kun tiedossa jotain poikkeavaa. Nuorempi poika lähtee ensi yönä työmatkalle Hongkongiin, missä viime aikoina ollut pahoja levottomuuksia. En kyllä ymmärrä miksi sinne pitää ängetä just nyt, mutta po. tehtävä on kuulemma hoidettava nyt eikä viidestoista päivä. Onneksi hänellä ja matkakaverillaan on vastassa suomalainen, siellä toimiva virkamies, joka heitä luovii sinne minne pitää. Silti äitiä huolettaa, Keskiviikkonahan he kyllä jo tulevat takaisin. Pikamatka siis. Ei taida edes jet lag keritä iskeä.

   Nykyään ei kai työmatkoja tehdä kuin juuri tarpeen mukaan. Ei jäädä lomailemaan, vaan tehdään duunit ja tullaan kotiin. Joskus aikoinaan kun itse työn puolesta reissasin paljon en koskaan pidentänyt oleskeluani määränpäässä "kierteekseni mualimmoo" vaan yleensä lähes suoraan kokouksesta läksin paluumatkalle. Tärkein syy siihen kyllä oli kiireeni päästä kotiin. Mutta minä olinkin nynny.

   Monet kollegani kyllä yhdistivät reissuihinsa ainakin muutaman päivän loman, kunnes jossain vaiheessa tuli kielto, että niin ei saa tehdä. Melkoista nurinaahan se tietysti herätti. Jälkeenpäin olen joskus katunut, kun olin niin tiukka itselleni silloin, kun oli vielä vapaampaa. Esim. aikoinaan Australiassa käydessäni olisin todellakin voinut hieman löysätä aikatauluani ja viettää muutaman päivän maisemia katsellen. No, ehkä sitten seuraavassa elämässä.

   Iso kasa pyykkiä odottaa selvittäjäänsä. Ei mielipuuhaani, mutta yksi huushollinpidon oleellisista töistä, joka ei näy missään - niin kuin on yleensäkin huushollihommien laita - paitsi että likapyykkikaappi on tyhjä, kun sen oven avaa.

   Leppoisaa pyhäpäivää kaikille!

   • Muistan minäkin kun aikoinaan tutkin matkalaskuja, että saako jäädä siellä vielä omalle lomalle pariksi päiväksi ja kuka maksaa, jos paluumatkalla tapahtuu jotain, kun se ei enää ole pelkkää työmatkaa? Meilläkin niille työmatkojen yhdistäminen edes pieneen lomaan, tuli kielto.

    Et sinä ollut nynny, vaan perhe oli tärkeämpi ja noudatit hyviä matkustussääntöjä työpaikallasi.

    Cee


  • U kävi kaupassa ja olisi ostanut s-marketista aisavetoisia partakoneita pussillisen, mutta hyllyssä ei näkynyt. Myyjältä kysyttäessä sanoi, että ovat kassalla numero se ja se saatavissa, koska niitä varastetaan niin paljon. No kassalla se ja se niitä ei myöskään ollut vaan olivat loppuneet. En kyllä tajua, miksi partakoneenteriä varastetaan? Mihin ihmeen muuhun tarkoitukseen ne käyvät kuin parranajoon? U ajaa sähkökoneella ensin ja sitten loput aisavetoisella, koska partakoneensa on kaiketi mallia lada. Nuorena hänelle riitti karhea pyyhe. Isäpuoleni tosin kertoi, että lapsena hän teki partakoneenteristä jollain konstilla itselleen luistimet. Silloin niissä terissä ei ollut vielä sitä muovivartta. Monoihin vaan kiinnitettiin jotkut puuviilut ja niiden keskelle ne terät ja sitten jäälle. Saattoi olla satua tuokin juttu. Ekoissa autoissakin oli kuulemma neliskulmaiset pyörät ja kun kysyin mikä tuo ns aataminomena on miesten kaulassa, niin hän sanoi, että hän joi vettä kengän kannasta ja se luiskahti kurkkuun.

   Kauhean surullinen tapaus tuo Tallinnan laivareissu, kun kaksi nuorta löydettiin kuolleina. Epäilen, että laivalla olivat ostaneet joltain hämärätyypiltä huonoa huumetta ja saivat sillä matkan ikiuneen. Toivottavasti myyjä saadaan kiinni, jos noin oli, mutta ei se noita kahta takaisin henkiin tuo.

   Cee

   • Onpa kummaa kun partahöyliäkin varastetaan. Äkkiseltään en keksi, mitä niillä muuta voi tehdä kuin ajaa karvoja. Ei kai vain nuorten viiltely ole yleistynyt! Minä olen kyllä joskus keraamista liettä sellaisella puhdistanut, kun varsinainen tarkoitukseen oleva värkki on ollut hukuksen tiellä. Se ei kyllä oikein kestä siinä hommassa, kun putsaamisessa täytyy käyttää vähän voimaa.

    Juuri luin paikallisia uutisia, ja kerrottiin, että ihan tässä lähellä joku oli autolla ajanut kaiteeseen ja pudonnut siitä kevyelle väylän alikululle. Onneksi ei ollut tapahtunut aamulla, kun koululaiset kulkevat kyseistä alkikulkua käyttäen kouluun. Liekö kuski saanut jonkun sairaskohtauksen tai sitten kaahannut, joka nykyään on aika yleistä. Kuskihan siinä kuoli.

    MInullekin ensimmäiseksi noissa laivakuolemissa tuli mieleen jonkun epäpuhtaan huumeen käyttö. Todella surullista oli sitten kuoleman syy mikä tahansa. Nuoren menehtyminen aina pysäyttää. Omaisille rankkaa.

    Unohdin eilen kertoa, että minäkin pitkästä aikaan puhaltelin koneella tukkani saunan jälkeen kuivaksi;)) Yleensä kyllä annan hiusten kuivaa ihan itekseen, mutta eilen kävin saunan jälkeen heti sohvaan löhöämään telkkarin eteen, katsomaan tähtien tanssia ja märkä tukka olisi kastellut tyynyt. Välttelen istumista lonkkani takia, ja siis makoilen sohvassa, mikä on ihan mukava asento.

    Tässä katsaus tärkeimmistä!! tekemisistäni eilisillan jälkeen. Jonkun verenpaine taas nousee. Tännehän ei ole kenenkään pakko tulla, mutta halua ilmeisesti kuitenkin on.

    Hyvää alkanutta viikkoa itse kullekin!
    am


  • Tervehdys!

   Minäkin nostatan jonkun verenpainetta kertomalla, että nyt ovat kutrini taas muodossaan. Olis kannattanut tuon edsonin olla katselemassa katossa kärpäsenä, niin kuin eilen kehoittelin, niin olisi nähnyt mitä "käsityöläiset" saavat aikaan. Ei enää tarvitsisi halveksia meitä "pitsinnyplääjiä."

   Ystävättäreni kanssa on keskusteltu, että voisi mennä pitkästä aikaa tuolla Europalla risteilylle, mutta se on vielä mietintämyssyn alla koko ajatus. Nyt tuntuu kyllä pahalta, kun taas Siljalla tapahtui tuo nuorten ihmisten kuolema. Varmasti se on joku "huume" kuolema molemmilla, koska ei nuoret kuole tuosta vaan ilman mitään syytä.

   Tulin juuri kotiin ja nyt on niin nälkä, mutta onneksi on tuota eilen tekemääni kaalilaatikkoa, mistä tuli NIIN HYVÄÄ! Nyt vain lämmitän sitä ja syön puolukkahillon kera!

   Rapu

  • Sain äsken pienen raivostuksen puuskan. Olen jossain vaiheessa saanut lahjakortin erääseen täkäläiseen jalkahoitolaan. Olen yrittänyt saada varattua aikaa puhelimitse, ja soittanut sinne useamman kerran. Aina vain tulee vastaus, että eivät voi vastata puhelimeen juuri nyt, jätä numerosi, ja soittavat takaisin. Takaisin soittoa ei vain ole kuulunut, ja on jo viikko omasta, ensimmäisestä soitostani. Netissä varattavissa olevat muutamat ajat eivät minulle sovi. Ja jos olisikin sopiva, niin ensin taas pitää rekisteröityä ja keksiä salasana. Siihen en rupea kuin pakottavassa tapauksessa.

   Merkillistä, että joku pieni jalkahoitolakin menee tuohon rekisteröintihömpötykseen. Puhelinnumero on olemassa, mutta siitä ei näköjään ole mitään hyötyä. Mutta eipä ole netistäkään. Jos kyseessä ei olisi saamani lahjakortti, niin jäisi minulta po. paikka käymättä. Suututtaa.

   Saas nähdä, mitä palautetta tulee, kun tuonne toiseen ketjuun pistin ihan puhtaan asiaviestin. En edes viitannut koiriin;)). Voi surkeus, millaiseksi on ihmisyys mennyt!
   am

   • Ihme toimintaa jalkahoitolalta, jokuhan senkin jalkahoitosi on jo maksanut. On heilläkin mukamas niin paljon asiakkaita, ettei sekaa mahdu. On toimintansa jo kun terkkarissa. Katsoin tänään kanta.fi:stä, onko minulla aika taas terkkarin labraan tämän kuun lopulla, enkä löytänyt sieltä mainintaa. Laitoin siis palautetta, etten mene sinne turhaan. Vastaus saapui todella kiitettävän nopeasti, että minulle on laitettu aika aina etukäteen jo 90 päivän välein, joten voin mennä. Nyt oli todella nopea palautetta, hyvä sote!

    Cee


  • Sinulle; Cee, on tosiaan käynyt hyvin, kun tervari noin tehokkaasti toimii. Jospa kehitys on alkanut ilman sote-uudistusta.

   Minäkin parin vuoden ajan kiittelin sotea. VArmaan joskus kerroinkin, että olimme siipan kanssa valintakokeiluasiakkaita. Eli tervarimme toimi yksityisellä lääkäriasemalla.

   Emme koskaan ole kokeneet sellaista hoidon tehoa, mikä siellä vallitsi. Lääkärin sai maksimissaan parin päivän odotuksella, usein jo soittopäivänä, ja lisätutkimuksiin sai lähetteen. Hoitajalle pääsi samana päivänä, labraan sai marssia suoraan sisään, ei jonoja, lääkärien soitot pelasivat kuin buikki, jne.

   Kohta olisi minun aika taas päästä vuositarkastukseen. Nyt siis tervariin. Käyn yleensä aina loppuvuodesta - saadaan myös saldo vuoden terveystoilailuista, huonon ruoan syönnistä, viinin juonnista, liikkumattomuudesta, jne;) - kuulemassa madonluvut. Voi kyllä olla että joudun lonkkani takia yrittämään lääkärin aikaa jo piakkoin, mutta viikon vielä ajattelin sitä kärsiä ja sitten yrittämään lääkärin aikaa. No, tiedossa on korkeintaan kortisonipiikki, joka auttaa yhden päivän ja sen jälkeen odottelemaan, että kipu itsekseen häviää. Niin kävi viime kerrallakin.
   am

   • Sinulla siis vaivaa jo lonkkakin, minulla vain olkapää tällä hetkellä, kuten sinullakin.

    Minä en ole ollut siinä kokeilussa mukana, ei myöskään U, sillä hän ei käy ikinä lääkärillä. Nilkkaansa on kyllä valittanut pari vuotta, mutta kun kokeet otettiin, olivat arvot niin hyvät, ettei nilkkaa voi mikään vaivata. Käytti jonkin aikaa sitä jotain Voltaren geeliä, sitä vahvempaa ja sai ihottuman jalkaansa. Lopetti senkin käytön ja ihottumakin hävisi. Mutta kipu on pysynyt. Kaukana ovat ajat kun käveli kympin lenkin joka ainoa päivä.

    Cee


  • No vaivaa. Olen tehnyt kyllä oman diagnoosin. Minulla on ollut pari kertaa aiemmin bursiitti, ja tämä on just samanalainen kipu. Sen voi saada liiallisesta rasituksesta. Minä aloin joku aika sitten jalkajumpan, jotta vähän voimaa karttuisi lihaksiin, kun on liukkaat tulossa ja tarvitaan kaatumisen vastustustekniikkaa. Kerkisinkin jumpata pari viikkoa ja sitten iski tämä kipu. Se voi mennä itsekseen tai sitten ei. Katsotaan kuinka ämmän käy. Mutta kunnolla pitäisi päästä pian liikkumaan, nyt vain lunkkaan.

   On kumma ettei U:si saa apua. Pitäisihän tervarin intresseissä olla vanhemman ihmisen liikkuvuuden varmistaminen. Liikkumistahan painotetaan kaikille, ja varsinkin meille iäkkäämmille. Minullakin kävely on nyt vaikeaa, ja liikkua pitäisi.

   Jospa U menisi tervariin ja vaatii toimia. Luulisi että nilkasta otettaisiin kuvat. Eihän liikuntaelinten vaivat niin näykään labroissa, ellei ole jotain tulehdusta.
   am

  • Taas on koittanut uusi aamu - harmaalta kyllä näyttää, kun ikkunasta ulos katsoo. Onneksi ei tarvitse asioille tänään lähteä. Sää ei ulos houkuttele.

   Jotain kirjoitettavaakin oli mukamas, mutta kun rupesin miettimään tarkemmin, niin tulin toisiin ajatuksiin. "Kiharaksi" menisi kuitenkin, vaikka en minäkään "kiharra" edes hiuksiani - ne ovat luonnonkiharat, mutta minä föönaan ne suoriksi. Kostea sää sitten saattaa vetää niitä kyllä luonnontilaansa.

   Ei nyt sitten muuta kuin mukavaa tiistaita kaikille!

   Olen päässyt jo jonkunaikaa ketjuun ilman mitään "tunnistustehtäviä" - saa nähdä pääsenkö tänäänkin?

   Rapu

  • U kuuluu niihin miehiin, joka ei käy lääkärillä, jollei ole pää kainalossa tai tässä tapauksessa jalka. Koska pystyy kuitenkin kävelemän, ei ole mennyt vaatimaan röntgenkuvien ottoa taikka muuta tutkimusta. Ja kun silloin kerran otettiin verikokeet ja tulehdusarvotkin olivat olemattomat, ei lääkärin mielestä voi olla isoa vaivaa nilkassa. On hänellä ranteetkin monesti kipeät, varmaan työn rasituksesta. Nyt ei ole käynyt töissäkään pariin viikkoon, kun ei ole tarvittu. Eikä ole sinne kyllä kaivannutkaan.

   Cee

  • Aurinkoista aamua!

   Aurinko tosiaan paistaa kirkkaasti kuin kesäpäivänä. Minun mieleni ei ole kovin "aurinkoinen" kun katselen männynlatvojen huojuntaa tässä ikkunani alla. Ne nimittäin "vetelevät viimeisiään", mitä tulee niiden elonpolkuun.

   Aamulla oli eteisessä Hesarin lisäksi, hallituksen puheenjohtajalta lappu, että parin viikon päästä leikataan pensasaitoja ja myös minun mäntyni kaadetaan! Kyllä tulee autio piha ja oravat menettävät leikkipuunsa. On ollut kiva katsella keittiössä ollessa, kun oravilla on hauskaa leikkiessään puissani. Miten käy "hiilinielun", kun männyt ovat poissa?

   No, ei maha mittään! Sellaista elämä on.

   Nyt on lähdettävä käymään tuolla postissa, niin kauan kuin nyt sekään enää toimii mitenkään.

   Hyvää keskiviikkoa kuitenkin toivottelen!

   Rapu

   • Jo aiemmin yritin päästä tänne, mutta kirjoitus ei lähtenyt mihinkään. Katsotaan nyt, kuinka käy.

    Istahdin vähäksi aikaa tähän soffaan vetämään henkeä imuroinnin lomassa. Olkapää kiukuttelee, enkä vasemmalla kädellä saa mitään aikaan, joten välillä pitää työkättä lepuuttaa. Vielä pitäisi imuroida kolme makkaria ja pitkä eteiskäytävä. Imurointi pitäisi lailla kieltää, on se vaan niin rassaavaa hommaa. Jos ei olisi huonekaluja, niin se sujuisi paljon vähemmällä kiukuttelemisella.

    Meillä varmaan vuosiin kävi eilen niin, että lehti ei tullut. Vähän otti pannuun. Luvattiin, kuten Rapusellekin välillä, lähettää se jälkipostissa tämän päivän aamuun mennessä. Ihan turhaa lähetellä vanhoja lehtiä, kaiken lisäksi kirjekuoressa missä nimeni ja osoitteeeni kirjoitettu käsin. Siis käsityötä. Kallista. Mutta po. jakelupalautelomakkeessa netissä ei ole mahdollisuutta kertoa, ettei tartte lähetellä mitään jälkiposteja. Tänään tuli uusi lehti ja vanha on historiaa, ja jälkiposti läksi lehtiroskikseen.

    Oli pitkästä aikaa tänään mukava päivä koirienkin rymytä pellon ojassa. Nauttivat silmin nähden. Ja me nautimme raikkaasta syysilmasta. Kylmenevää ovat luvanneet ja oikeastaan minä odotan jo lunta tulevaksi. Valaistuisi maisemakin, kun muuten alkaa olla jo niin tummanpuhuvaa, kun puutkin jo lähes kaikki lehdettömiä. Talvirenkaat varmaan pitää kohtapuoliin vaihtaa.No, sää on mitä on ja sen mukaan on toimittava.

    Tänään on pikkulauantai, viihtyisää iltaa kullekin!
    am


  • Huomenta. Ex-miniä soitti eilen Kauhajoelta, että siellä oli satanut lunta. Vei autonsa talvirenkaiden vaihtoon. Nyt täällä paistaa kirkkaasti aurinko. Meidän talomme edustalla että pihan puolella on vain sellaisia puita, ettei niissä oravat asusta. Eilen puhallinmies puhalsi pudonneita lehtiä kasaan pihatielle ja sitten lakaisuauto ajoi ja ahmaisi ne sisäänsä.

   Cee

  • Ennen kuin painun kirjan kanssa vuoteeseen, tulin vielä käymään koneella. Hiljaista on!

   Minä sain päivällä uutta tietoa männyistäni. Nyt näyttää siltä, että yksi mänty, suurin ja vanhin, jää pihalleni. Tämä mikä on lähinnä keittiön ikkunaa ja latva menee pitkälti yli tämän yläkerran ikkunankin, kaadetaan pois. Jää oraville sitten tuo suurin ja kaunein mänty. Tuntuu varmaan oudolta katsella keittiön ikkunasta ulos, kun se ikkunan edessä ollut mänty on poissa.

   Nyt sitten sanon vain

   Hyvää yötä!

  • Huomenta. Meillä tapahtui ihmeellistä äsken, U puki pitkästä aikaa lenkkivaatteet päälleen ja lähti kävelylle. Siis ihan vain kävelemään, Muistan, kun eräänä vuonna käveli joka ainoa päivä 10 km, satoi tai paistoi, nyt ei ole aikoihin sitä tehnyt. Nyt siis kyllästyi pelkkään kotona oloon, kun ei ole töihinkään kutsuttu pariin viikkoon. Saa nähdä, mitä nilkkansa sanoo.

   Cee

   • Tervehdys!

    Vähäinenkin liikunta ja lyhytkin kävelymatka hyväksytään nykyisin jo "hyväki liikunnaksi."

    Luin eilen jostakin mediasta, että jos nousee ylös töissä työtuolistaan ja kävelee kahviautomaatille hakemaan kahvia, niin sekin lasketaan liikunnaksi, mikä tekee hyvää.

    Kerro kun U:si on suorittanut liikunnan, miten hän sen koki, tai hänen nilkkansa?

    Minun oikean polveni sisäsyrjässä tuntuu edelleen kävellessä pistos. Se on aivan pienen alueen paikallinen ja tulen sen kanssa kyllä toimeen.

    Aurinkoista torstain jatkoa!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tervehdys!

    Vähäinenkin liikunta ja lyhytkin kävelymatka hyväksytään nykyisin jo "hyväki liikunnaksi."

    Luin eilen jostakin mediasta, että jos nousee ylös töissä työtuolistaan ja kävelee kahviautomaatille hakemaan kahvia, niin sekin lasketaan liikunnaksi, mikä tekee hyvää.

    Kerro kun U:si on suorittanut liikunnan, miten hän sen koki, tai hänen nilkkansa?

    Minun oikean polveni sisäsyrjässä tuntuu edelleen kävellessä pistos. Se on aivan pienen alueen paikallinen ja tulen sen kanssa kyllä toimeen.

    Aurinkoista torstain jatkoa!

    Mikä siinä oikein on, kun taas unohtui allekirjoitus tuosta edellisestäkin, kuten eilen illallakin?

    Rapu


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tervehdys!

    Vähäinenkin liikunta ja lyhytkin kävelymatka hyväksytään nykyisin jo "hyväki liikunnaksi."

    Luin eilen jostakin mediasta, että jos nousee ylös töissä työtuolistaan ja kävelee kahviautomaatille hakemaan kahvia, niin sekin lasketaan liikunnaksi, mikä tekee hyvää.

    Kerro kun U:si on suorittanut liikunnan, miten hän sen koki, tai hänen nilkkansa?

    Minun oikean polveni sisäsyrjässä tuntuu edelleen kävellessä pistos. Se on aivan pienen alueen paikallinen ja tulen sen kanssa kyllä toimeen.

    Aurinkoista torstain jatkoa!

    U tuli kotiin käveltyään 1 h 10 min. Sanoi, että lenkkarit puristivat, vaikka hänellä on leveä jalan malli, varpaat olivat hieman veressä, kun ovat puristuneina liiaksi toisiaan vasten., eli kynnetkin liian pitkät. Vaikka hän teippaa varpaat ennen lenkkariin laittoa, aina sama juttu. Aikoinanaan hänellä oli karhun lenkkarit, ne olivat hyvät lestiltään, en tiedä, mitkä olisivat hyvät nykyään. Olen lukenut, että H-lesti on leveälle jalalle mutta hän tarvitsee vielä leveämmät, ehkä K:t. Pituuskaan ei monesti riitä, vaikka ei hänen kenkänsä ole kuin numeroa 44-45 yleensä. Ei hän mitään halpislenkkareita koskaan osta, mutta hyviä, juuri hänen jalalleen on siis vaikea löytää.
    Hän on ns jv- eli jalkaväkimies, tykkää kävellä. Jalkaväkeen joutui aikoinaan armeijassakin, joten marssiminen on hänelle tuttua puuhaa. Samoin harrasti isänsä kanssa Lapissa patikointia raskaat rinkat selässä vuosikymmenien ajan. Eivät olleet ns appelsiinituristeja, jotka tekevät Lapissa ns päivänkakkarareissuja, päivä jängässä ja yöt hotellilla, vaan päivän patikoinnin jälkeen pystytettiin teltta ja tehtiin trangialla ruokaa ja peseydyttiin jääkylmässä tunturipurossa. Väillä yöpyivät autiotuvissa, mikäli siellä oli tilaa. Niissäkään ei mitään palveluja ollut, joku hakkasi puita, että saatiin tulet hellaan jne. Ylä- ja alaorsilla nukkuivat kukin omissa makuupusseissaan.

    Cee


  • Käveleminen onkin monipuolista liikuntaa, sanovat jopa liikunta-asiantuntijat. Toisaalta monet liikuntaintoilijat sanovat, että vain salilla ähkiminen ja juoksu ovat kunnon liikuntaa. Maratonin pari kolme kertaa viikossa pitäisi olla jokaisen päämäärä;)).

   Minäkin olen aina tykännyt kävelystä. Nyt kuitenkin se on aika työlästä tuon lonkan takia. Vielä meinaan tämän viikon sinnitellä ja jos ei tokene, yritän ensi viikolla saada tervariin aikaa. Lääkäriajat täälläkin ovat kortilla, joten voi olla että vain kuuntelen puhelimessa hoitajan neuvoja: tiedättekö, että apteekista saa semmoista kipulääkettä kuin ibuprofeiini…. Noilla sanoilla minua ohjeistettiin, kun viimeksi yritin saada lääkäriä poskiontelotulehduksen takia. Silloin kysyttiin, että tiedänkö, että apteekista saa suihkeita, jotka auttavat nenän tukkoisuuteen. Vastasin hieman nenäkkäästi, jotta jos en tähän ikään mennessä sellaista tiedä, niin sitten saa vaikka koko pää olla tukossa.

   Tänään tuli taas tämän vuoden hammaslääkärikeikka päätökseen. Seuraava kerta on vuoden päästä. Turkasen kallista taas oli: tarkastus, pikkuröntgen, hammaskiven poisto ja yhden paikan uusiminen, muutaman euron vaille 500€. Olen muutaman kerran yrittänyt saada aikaa julkiselta puolelta, mutta joka kerta on käsketty soittamaan puolen vuoden päästä uudelleen, ei ole aikoja. Ehkä pitäisi mennä paikan päälle ja istua siellä kunnes ajan saa. Sisareni joka asuu Vantaalla sai julkiselta puolelta ajan ensimmäisellä yrittämällä. Täällä ei varmaan saa viimeiselläkään.

   Kohta hyppään taas kärryyni ja polkaisen Musiikkitaloon HKO:n konserttiin. Musiikki on minun taidemuotoni numero yksi. Muistakin taiteen lajeista tykkään, mutta musiikki on minua varten. En kylläkään ole kaikkiruokainen, vaan haluan kuunnella sellaista mistä voin nauttia. Tänään en kuitenkaan ole nautinnosta varma. Ohjelmassa on uutta musiikkia. No, Debussy'täkin onneksi kuullaan ja se on ainakin taattua tavaraa. Po konsertti lähetetään Helsinki-kanavalla suorana, joten kotiinkin jäävä voi musiikista nauttia, ei tarvitse lähteä mihinkään.

   Leppoisaa iltaa!
   am

   • Hello Madam a.m alias ante meridiem!
    Terveisiä välillä tähänkin ketjuun. Nyt kun minä tulen piipahtamaan niin tulee myös vini sul viena nopeasti kommentoimaan että yritän ottaa tämän ketjun hallintaani vaikka eihän kukaan niin hullu sentään oile että yrittäisi alkaa mummoja päsmäröimään.
    Olen tässä vähän vaan katsellut, että koska Rapulainen tulee Edsonille kirjoittelemaan ;:)

    Terveyskeskuksista puheenollen luulen että puhelimella ei kovin hyvin saa asioitaan hoidettua, mutta menemällä paikan päälle ja vaikkapa heidän vastustellessaan vastaanottoaikoja pyytää esimerkiksi lähetteen päivystyssairaalaan, niin että lähetteessä ilmoitetaan ettei palvelua ole terveyskeskuksessa saatavissa niin jopa löytyy aikoja ja palvelua ja yleensä heti. Se pahin este on juuri se vastaanottoapulainen ja aikojen esiarvioija. Sen työ on vähentää lääkärissäkäyntejä.

    Katoan taas ja palaan joskus toiste lyhytvierailulle, sillä lopulta elämässähän me olemme kaikki! (Toistaiseksi)


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Hello Madam a.m alias ante meridiem!
    Terveisiä välillä tähänkin ketjuun. Nyt kun minä tulen piipahtamaan niin tulee myös vini sul viena nopeasti kommentoimaan että yritän ottaa tämän ketjun hallintaani vaikka eihän kukaan niin hullu sentään oile että yrittäisi alkaa mummoja päsmäröimään.
    Olen tässä vähän vaan katsellut, että koska Rapulainen tulee Edsonille kirjoittelemaan ;:)

    Terveyskeskuksista puheenollen luulen että puhelimella ei kovin hyvin saa asioitaan hoidettua, mutta menemällä paikan päälle ja vaikkapa heidän vastustellessaan vastaanottoaikoja pyytää esimerkiksi lähetteen päivystyssairaalaan, niin että lähetteessä ilmoitetaan ettei palvelua ole terveyskeskuksessa saatavissa niin jopa löytyy aikoja ja palvelua ja yleensä heti. Se pahin este on juuri se vastaanottoapulainen ja aikojen esiarvioija. Sen työ on vähentää lääkärissäkäyntejä.

    Katoan taas ja palaan joskus toiste lyhytvierailulle, sillä lopulta elämässähän me olemme kaikki! (Toistaiseksi)

    Ja tuon vini sanan korjaan oikeaan italialaiseen muotoon eli vieni sul ...... eli meren tuulahdus!


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Hello Madam a.m alias ante meridiem!
    Terveisiä välillä tähänkin ketjuun. Nyt kun minä tulen piipahtamaan niin tulee myös vini sul viena nopeasti kommentoimaan että yritän ottaa tämän ketjun hallintaani vaikka eihän kukaan niin hullu sentään oile että yrittäisi alkaa mummoja päsmäröimään.
    Olen tässä vähän vaan katsellut, että koska Rapulainen tulee Edsonille kirjoittelemaan ;:)

    Terveyskeskuksista puheenollen luulen että puhelimella ei kovin hyvin saa asioitaan hoidettua, mutta menemällä paikan päälle ja vaikkapa heidän vastustellessaan vastaanottoaikoja pyytää esimerkiksi lähetteen päivystyssairaalaan, niin että lähetteessä ilmoitetaan ettei palvelua ole terveyskeskuksessa saatavissa niin jopa löytyy aikoja ja palvelua ja yleensä heti. Se pahin este on juuri se vastaanottoapulainen ja aikojen esiarvioija. Sen työ on vähentää lääkärissäkäyntejä.

    Katoan taas ja palaan joskus toiste lyhytvierailulle, sillä lopulta elämässähän me olemme kaikki! (Toistaiseksi)

    Minulle on tullut tuonne ylemmäksi mainos: "Kaverin puolesta kyselen." Suomi 24

    Ovatpa ne tarkkoja täällä S24:jässä!

    Näkyykö tuo mainos vain minun koneellani, vai näkyykö koneella, kuin koneella?

    Rapu - jonka ei enää tarvitse kuvia valita päästäkseen ketjuun!


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Hello Madam a.m alias ante meridiem!
    Terveisiä välillä tähänkin ketjuun. Nyt kun minä tulen piipahtamaan niin tulee myös vini sul viena nopeasti kommentoimaan että yritän ottaa tämän ketjun hallintaani vaikka eihän kukaan niin hullu sentään oile että yrittäisi alkaa mummoja päsmäröimään.
    Olen tässä vähän vaan katsellut, että koska Rapulainen tulee Edsonille kirjoittelemaan ;:)

    Terveyskeskuksista puheenollen luulen että puhelimella ei kovin hyvin saa asioitaan hoidettua, mutta menemällä paikan päälle ja vaikkapa heidän vastustellessaan vastaanottoaikoja pyytää esimerkiksi lähetteen päivystyssairaalaan, niin että lähetteessä ilmoitetaan ettei palvelua ole terveyskeskuksessa saatavissa niin jopa löytyy aikoja ja palvelua ja yleensä heti. Se pahin este on juuri se vastaanottoapulainen ja aikojen esiarvioija. Sen työ on vähentää lääkärissäkäyntejä.

    Katoan taas ja palaan joskus toiste lyhytvierailulle, sillä lopulta elämässähän me olemme kaikki! (Toistaiseksi)

    Täällä parasta mennä naapurikaupunkiin, kun omalla kylällä tervari pistetään kiinni virastoajan puitteissa. Hoitajat todellakin on palkattu estämään lääkärille pääsyä, mutta tekevät tietysti mitä käsketään. Alkuviikolla yritän päästä johonkin katsastukseen.
    am, nyt hetkellä pm


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minulle on tullut tuonne ylemmäksi mainos: "Kaverin puolesta kyselen." Suomi 24

    Ovatpa ne tarkkoja täällä S24:jässä!

    Näkyykö tuo mainos vain minun koneellani, vai näkyykö koneella, kuin koneella?

    Rapu - jonka ei enää tarvitse kuvia valita päästäkseen ketjuun!

    Ainakaan minulle ei näy tuollaista "kaverin puolesta kyselen" -mainosta. Minulla näkyy kyllä S24:n mainoksia täällä olevista ketjuista, 3 eri ketjun aloitusta näkyy tuolla ylhäällä oikealla.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ainakaan minulle ei näy tuollaista "kaverin puolesta kyselen" -mainosta. Minulla näkyy kyllä S24:n mainoksia täällä olevista ketjuista, 3 eri ketjun aloitusta näkyy tuolla ylhäällä oikealla.

    Cee

    Huomenta!

    Minulle ei tule mitään muita mainoksia, kun minulla on se Weepelin opettama mainosten poisto (en kyllä muista enää miten sen tein).

    Nämä mainokset alkoivat tulla eilen. Ne tulevat tähän ketjuun, myös tuohon naapuriketjuun, kun menen sinne. Nuo mainokset on sijoitettu näiden meidän kommenttien väliin ja niissä on linkki muihin kommenttiketjuihin.

    Nyt oli ilmestynyt seuraavanlainen: "Riko kuplasi" Lue mistä Suomi puhuu ja sitten S24 linkki, joka vie joihinkin muihin S24:n ketjuihin!

    Yhdessä mainoksessa on kuva ruutupaitaisesta miehestä, jonka päänä on sähkölamppu. Tekstissä lukee: Ilmaisia mielipiteitä - Lue parhaimmat. Sekin vie kommentointiketjuun. En löytänyt yhtään meidän kommenttia, kun vähän vilkaisin niihin.

    Mukavaa viikonlopun aloitusta kaikille!

    Rapu


   • Anonyymi kirjoitti:

    Huomenta!

    Minulle ei tule mitään muita mainoksia, kun minulla on se Weepelin opettama mainosten poisto (en kyllä muista enää miten sen tein).

    Nämä mainokset alkoivat tulla eilen. Ne tulevat tähän ketjuun, myös tuohon naapuriketjuun, kun menen sinne. Nuo mainokset on sijoitettu näiden meidän kommenttien väliin ja niissä on linkki muihin kommenttiketjuihin.

    Nyt oli ilmestynyt seuraavanlainen: "Riko kuplasi" Lue mistä Suomi puhuu ja sitten S24 linkki, joka vie joihinkin muihin S24:n ketjuihin!

    Yhdessä mainoksessa on kuva ruutupaitaisesta miehestä, jonka päänä on sähkölamppu. Tekstissä lukee: Ilmaisia mielipiteitä - Lue parhaimmat. Sekin vie kommentointiketjuun. En löytänyt yhtään meidän kommenttia, kun vähän vilkaisin niihin.

    Mukavaa viikonlopun aloitusta kaikille!

    Rapu

    Nyt kun mainitsit tuon riko kuplasi ja sen sähkölamppumiehen, huomasin, että näkyy ne minullakin näissä tekstiemme väleissä. Ovat ihan itsensä S24:n mainoksia.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nyt kun mainitsit tuon riko kuplasi ja sen sähkölamppumiehen, huomasin, että näkyy ne minullakin näissä tekstiemme väleissä. Ovat ihan itsensä S24:n mainoksia.

    Cee

    Olen kehittänyt itselleni taidon olla huomaamatta mainoksia. En telkkarissakaan niitä noteeraa. Jos joku kysyy, mitä mainostettiin ohjelmatauolla, niin ei harmaata aavistusta.

    Siippa on mainoksiin niin kypsynyt, että vaihtaa aina kanavaa mainosten ajaksi. Minua taas rasittaa kanavien kanssa pelailu, ennemmin mainoksia kuin kanavalta toiselle kaiken aikaa, etenkin kun en itse niitä huomaa. Sitäpaitsi kanavilla nykyään on mainostauot suunnilleen samoihin aikoihin, joten surfailua saa tehdä kaiken aikaa.

    Minäenimmäkseen istun toisessa huoneessa ja kason mitä katson, oli mainoksia tai ei. Enempi rasittaa jatkuva kanavien vaihtelu. Olen kuullut, että se olisi miehille tyypillistä telkkarikäytöstä;))

    Myöskään näitä ketjun viestien väliin ängettyjä mainoksia en huomannut ennen kuin Rapunen niistä puhui. Joku, Cee? mainitsi jossain yläoikealla näkyvät ketjut tjms. Ei minulla näy mitään sellaista, vain nuo viestien välissä olevat mainokset.
    am


  • Ja "perkele<" Ja kerran vielä joutuun kukonkieun aikaan 09+ vaihattam.sin sorbact imusiteen ja näyttömään lääkärille saako lopetta. Alussa tätässäkin asiassa tarjottiin ei ole aikoj ja piti pyytää se lähetys haavahoitoon Meilahden polille kunterveyskeskus ei haavahoitoon ole resursseja tarpeeksi, Sittn löytyi aikaa heti ja tarpeeksi

  • Katsoin, miten a-mummu sai taas edsonilta ryöpyn päälleen vastaten AB:n ja Puosuvaarin mainitsemiin MIT-todistusten ostoon, jota sanaa am ei edes maininnut. Ostettuja tutkintojanhan on ympäri maailman. Johtuukohan siitä, että Suomessa esim lääkärikoulutus oli oltava suomalaisesta yliopistosta, että hänet palkataan virkaansa. On meillä silti ollut esim valelääkäreitä ja valehoitajia, jotka ovat olleet virassaan vuosia vailla tutkintoja ja oikeata osaamista.

   Nykyään tervareissa on lähes pelkästään ulkomaalaisia lääkäreitä, mitenköhän heidän tutkintonsa on tunnnistettu, ovatko todella oikeita vai tekaistuilla papereilla.

   Cee

   • Edsolvent oli ehkä dieettinsä vuoksi lievästi kärttyinen, eli vaikutti kuin olisi syönyt tyrnimarjoja oksineen! Kyllä se siitä taas. Tosin en ehkä ole paras neuvonantaja kun itsellänikin on sellainen nemesis joka välillä pakottaa kohtalaiseen verbaaliakrobatiaan.
    Kai se on niin, että jos siis suora henkilökommunikaatio happanee ihan mistä syystä tahansa, niin se on vain hitaasti korjattavissa, eiikä silloinkaan täysin unohduksiin kun joku on joko oikein tai väärin kokenut itsensä loukatuksi. Meillä kaikilla ei ole sinun kaltaistasi laajaa ymmärtäväisyyttä, Cee! Minulla kuitenkin lopulta varsin laaja vaikka on se todettava että en minäkään koskaan tule saamaan Viennan höngän alaarvoista henkilön elämän ja ihmissuhteiden valehtelua ja pahaa tarkoitusta pois alitajunnasta. Siksi se hyvin lievässä muodossa välillä pilkahtaa esiin kuin eräänlaisena muistutuksena miten pahaa voi ihmisen ajattelu ja aikeet olla. Yritän kuitenkin parhaani mukaan rajoittaa sen suolan tarjoamiseen silloin kun tuulonen tulee nimenomaan huomiota hakemaan. Saa sitä myös silloin mutta aina vain lyhytkestoisesti tai joskus ei ollenkaan.
    Meidän muiden tulisi yrittää muistaa että olemme lopulta kuitenkin vain ihmisiä ja välillä käyttäydymme kuin sellaiset

    Nuo vale-tai osin kevyttutkinnot ovat suuri kansainvälinen riesa. Meillä onneksi on vielä sen verran vaativa lääkärilisenssin saantioperaatio, että jos joku sellaiseen kevyttutkinnlla saa niin se on hyvin harvinaista ja henkilö on kuitenkin ollut osasta lääkärintaitoja varsin hyvin selvillä, kuten oli se kuuluisa "geriatrimmekin" Leningradin yliopistosta


   • Joo, edsonni se jaksaa muistaa. Alkaa tympiä koko tyyppi. Käyttäytyy kuin pahin r...sistinen persu. Vielä pahemminkin. Jostain kummasta on ottanut itselleen valtuudet päättää hyväksyttävistä aiheista ja mielipiteistä. Ei voi kuin ihmetellä moista itsetuntoa. Tai, niinhän se on, että kun on huono itsetunto, niin sitä täytyy yrittää pönkittää kaikilla mahdollisilla tavoilla. Ja yksi hyväksi koettu tapa on solvata ja sortaa (yrittää) toisia.

    Pari edellistä vuota olimme täällä yksityisellä lääkäriasemalla valinnanvapauskokeilussa. Siellä meidänkin lääkärimme oli venäläinen, mutta kerrassaan pätevän tuntuinen ja osasi hyvin suomea. Tervarissamme kuulemma myös enemmistö ulkomaalaisia lääkäreitä. Mielenkiintoista nähdä, millainen on seuraava tapaaminen. Tuon lonkan takia varmaan sinne joudun menemään - siis, jos saan ajan.
    am


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Edsolvent oli ehkä dieettinsä vuoksi lievästi kärttyinen, eli vaikutti kuin olisi syönyt tyrnimarjoja oksineen! Kyllä se siitä taas. Tosin en ehkä ole paras neuvonantaja kun itsellänikin on sellainen nemesis joka välillä pakottaa kohtalaiseen verbaaliakrobatiaan.
    Kai se on niin, että jos siis suora henkilökommunikaatio happanee ihan mistä syystä tahansa, niin se on vain hitaasti korjattavissa, eiikä silloinkaan täysin unohduksiin kun joku on joko oikein tai väärin kokenut itsensä loukatuksi. Meillä kaikilla ei ole sinun kaltaistasi laajaa ymmärtäväisyyttä, Cee! Minulla kuitenkin lopulta varsin laaja vaikka on se todettava että en minäkään koskaan tule saamaan Viennan höngän alaarvoista henkilön elämän ja ihmissuhteiden valehtelua ja pahaa tarkoitusta pois alitajunnasta. Siksi se hyvin lievässä muodossa välillä pilkahtaa esiin kuin eräänlaisena muistutuksena miten pahaa voi ihmisen ajattelu ja aikeet olla. Yritän kuitenkin parhaani mukaan rajoittaa sen suolan tarjoamiseen silloin kun tuulonen tulee nimenomaan huomiota hakemaan. Saa sitä myös silloin mutta aina vain lyhytkestoisesti tai joskus ei ollenkaan.
    Meidän muiden tulisi yrittää muistaa että olemme lopulta kuitenkin vain ihmisiä ja välillä käyttäydymme kuin sellaiset

    Nuo vale-tai osin kevyttutkinnot ovat suuri kansainvälinen riesa. Meillä onneksi on vielä sen verran vaativa lääkärilisenssin saantioperaatio, että jos joku sellaiseen kevyttutkinnlla saa niin se on hyvin harvinaista ja henkilö on kuitenkin ollut osasta lääkärintaitoja varsin hyvin selvillä, kuten oli se kuuluisa "geriatrimmekin" Leningradin yliopistosta

    Kappas vaan, alatko pehmetä, kun puoliksi myönnät syyllistyneesi "kohtalaiseen" (=hirmuiseen, inhottavaan) verbaaliakrobatiaan muita ketjulaisia kohtaan. Edsoniakin olet muka vähän moittivinasi, vaikka häiskä on tosi sika meidän a-mummua kohtaan.

    Oletko varma, että se mikä alitajunnassasi hiertää, ei ole jokin paha tekosi entisestä elämästäsi? Sitä sanotaan omaksitunnoksi. Onhan täysin luonnotonta, jopa sairasta, että lataat kärsimyksistäsi kaiken syyn tuntemattoman somekirjoittajan niskoille.

    Voin lohduttaa, että jokaisen oikean tai kuvitellun loukkauksen olet maksanut monin verroin takaisin. Tietäisitpä kuinka paljon surua olet alituisilla ilkeillä vihjailuillasi aiheuttanut minussa. Joten tasoissa ollaan.

    Itselläni ei ole mitään anteeksipyydettävää, anteeksiannettavaakin vain jotkin kohdat joissa olet tahallasi loukannut minun tytärtäni. Tiedänhän että ihana vapaa lapseni on ymmärtämättömien setien arvostelun yläpuolella. Nykyistä kotikaupunkiani saat haukkua rätkättää mielesi mukaan, se ei minua koske. Nuo Vienan hönkäykset ovat paikoin ihan huvittavia.

    Kuinka minusta sittenkin tuntuu, että vaikka haukut ja väheksyt minua joka käänteessä, olisit harmissasi jos häipyisin täältä kokonaan. Ketä silloin sylkisit? Sinun luonteellasi on näköpiirissä oltava joku "vihollinen", johtunee alussa mainitsemastani menneisyytesi pahasta teosta. Omatunto voi olla ankara vahti, jota et noin vain pääse pakoon.

    m


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Asia ymmärretty eli et tajunnut kirjoituksestani mitään. En sitä olettanutkaan. Toivottavasti nyt olet "sanomisesi" sanonut ja nyt voit siirtyä päsmäröimään muista.

    Vähänkin kun hivutat, saat tämän Elämän lopetetuksi. Cee on jo myyty, mummu sillä hilkulla, ainoa toivo ketjun säilyttämiseksi on Rapu, joka ei ole niin heikko kuin luulet.

    Sitten saat jotain hyvin tärkeää ja kaunista tapetuksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Asia ymmärretty eli et tajunnut kirjoituksestani mitään. En sitä olettanutkaan. Toivottavasti nyt olet "sanomisesi" sanonut ja nyt voit siirtyä päsmäröimään muista.

    Vähänkin kun hivutat, saat tämän Elämän lopetetuksi. Cee on jo myyty, mummu sillä hilkulla, ainoa toivo ketjun säilyttämiseksi on Rapu, joka ei ole niin heikko kuin luulet.

    Sitten saat jotain hyvin tärkeää ja kaunista tapetuksi.

    Ei minua ole mihinkään myyty, minähän tämän ketjun aloitinkin, vaikka muut olivat jo valmiit luovuttamaan. Emme me ketkään ole heikkoja ja luopumassa täältä elämä-kirjoittelusta, meillä kellään ei vain tunnu olevan paljoakaan asiaa, mikä innostaisi kertomaan päiviensä kulusta. Olemme ikään kuin varuillamme, ettei edson vain pääsisi sanomaan meille mitään perhekeskeisistä asioistamme, vaikka hän ei meidän keskusteluaiheitamme pysty määräämään.

    Käskee meidän pysyä täällä ja silti, kun kerromme täällä omista asioistamme, ei pysty pitämään niitä erossa porinoista, vaan ilkkuu siellä kirjoituksiamme. Pitäytyisi vain siellä niissä asioissa, missä itse viihtyy, eikä heittelisi ivojaan tänne.

    A-mummu on punainen vaate Edsonille ja Aurora Alille, ei sille näköjään loppua löydy.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei minua ole mihinkään myyty, minähän tämän ketjun aloitinkin, vaikka muut olivat jo valmiit luovuttamaan. Emme me ketkään ole heikkoja ja luopumassa täältä elämä-kirjoittelusta, meillä kellään ei vain tunnu olevan paljoakaan asiaa, mikä innostaisi kertomaan päiviensä kulusta. Olemme ikään kuin varuillamme, ettei edson vain pääsisi sanomaan meille mitään perhekeskeisistä asioistamme, vaikka hän ei meidän keskusteluaiheitamme pysty määräämään.

    Käskee meidän pysyä täällä ja silti, kun kerromme täällä omista asioistamme, ei pysty pitämään niitä erossa porinoista, vaan ilkkuu siellä kirjoituksiamme. Pitäytyisi vain siellä niissä asioissa, missä itse viihtyy, eikä heittelisi ivojaan tänne.

    A-mummu on punainen vaate Edsonille ja Aurora Alille, ei sille näköjään loppua löydy.

    Cee

    Minusta noissa on suuri ero. Edson keljuilee mummulle, koska tämä mökkeilee hänen paikkakunnallaan, mikä on tietysti "väärin".

    Alin viha minua kohtaan on mysteeri.

    Siinä olit oikeassa, että ei täällä juuri viitsi asioistaan kirjoittaa. Minullekin tapahtuu kaikenlaista kutkuttavan hauskaa, mutta kerronpa siitä puhelimitse Helsingin tuttavilleni.


  • Aamupäivää! Heräsin mukavaan ääneen: naapuri siirteli pihaltaan lehtipuhaltimella lehtiä (heidän pihansa on makkarimme yläpuolella, ja koneen huuto tuli sisään avoimesta ikkunasta) meidän pihalle, jonka siippa eilen jo putsasi!! Yritin karjua äijälle, mutta ei hän tietenkään kuullut puhaltimen huutaessa. Kun näen äijän meinaan kysyä, tuliko ajatuskatko.

   Oli eilinen konsertti aika hurjaa kuultavaa. Tänään oli HS:ssakin siitä arvio. Oli niin kuin monesti modernissa taiteessa yleensäkin, että tavallinen punttipää ei saa selville, mitä teos esittää, ellei sitä erikseen kerrota. Nytkin sävellyksiin oli saatavilla selonteko, mitä ne kuvaavat. Musiikista sitä en kyllä olisi keksinyt. Niin vauhdikas oli viulukonserttokin, että solistin nuotit levisivät pitkin lavaa. No, onneksi vikkelä ensiviulun soittaja ne kävi keräämässä.

   Kävin äsken hoidattamassa jalkani, kun vihdoin sain ajan hoitajalle. Ihana tunne vallankin kunnon hieronnan jälkeen, ihan kuin koivet olisivat keventyneet. Itse ei semmoista käsittelyä tule tehtyä juuri koskaan, jo asento itse touhutessa on hankala. Nyt puolimakuulla lötköttäessä oli kiva rentoutua, kun toinen hoitaa hommat. Ja maailmakin tuli samalla parannetuksi.

   Makkarasopan pistin juuri tulemaan. Pitkä aika edellisestä kerrasta ja rupesi yhtäkkiä tekemään sitä mieli. Meillä siippa tykkää makkarasta ja jos hänestä olisi kiinni, niin makkararuokia syötäisiin vähän väliä. Itsekin tykkään välillä, mutta kerta viikossa riittää minulle.

   Uhkaavista säistä huolimatta hyvää viikonloppua!
   am

  • Minusta on tullut ihminen, joka ei enää aivan pienistä hermostu. Niin isoista asioista on joutunut huolehtimaan, että eivät nämä tölväisyt tee mitään kolhua. Tunnen ja tiedän vahvuuteni ja myöskin sen, etten ole tehnyt kenellekään mitään pahaa. En oikeassa elämässä, enkä täällä virtuaali elämässä - missään ketjussa. Täällä S24:ssä en kyllä kirjoita muissa ketjuissa kuiin Elämä-ketjussa. Minä voin vaieta välillä, kun en aina jaksa turhaa riitaa, se on niin hyödytöntä kuin ikinä mikään voi olla. Kuten maura, niin en minäkään tiedä edes syytä siihen, että miksi olen joutunut "hampaisiin."

   Ei Elämää saa hengiltä, vaikka välillä palaa säästöliekillä. Kyllä minäkin mietin ketjun avaamista, mutta kun tämä avaaminen sujuu Ceeltä niin näpsästi, niin jäin odottelemaan.

   Nyt on kyllä aika painua nukkumaan, että jaksaa taas uuteen päivään ja sen tuomiin haasteisiin herätä aamulla virkeänä.

   Hyvää yötä ja kauniita unia kaikille!

   Rapu

   • Siinäpä sinun pieni ongelmasi onkin, ettet tiedä (ymmärrä) miksi olet "hampaisiin"joutunut omaa ilmaisuasi lainaten. Tosiasiassa et ole kenenkään hampaissa vaan sinun kanssa ihan mielellään "jaariteltaisiin". Jos et ymmärrä, että sait tavallaan osasi siitä että ihan ajattelematta asetuit Vienan höngän tueksi asiassa minkä hän täysin keksitysti ja ihan ilkeyttään kehitti, niin se on valitettavaa. Muutenhan olet pääosasta asioita ihan samaa mieltä kuin minä ja olet jopa käynyt sen kertomassa HS kommentointiketjuilla siellä käyttämilleni nimimerkeille olemalla niiden kanssa samaa mieltä! Sitähän sinä et tiedä mutta minä tiedän
    On tainnut jäädä sekin huomaamatta, että tämä pomosi nytkin yrittää jakaa tämänkin ketjun osallistuja naisia vuohiin ja jänöihin.
    AB


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siinäpä sinun pieni ongelmasi onkin, ettet tiedä (ymmärrä) miksi olet "hampaisiin"joutunut omaa ilmaisuasi lainaten. Tosiasiassa et ole kenenkään hampaissa vaan sinun kanssa ihan mielellään "jaariteltaisiin". Jos et ymmärrä, että sait tavallaan osasi siitä että ihan ajattelematta asetuit Vienan höngän tueksi asiassa minkä hän täysin keksitysti ja ihan ilkeyttään kehitti, niin se on valitettavaa. Muutenhan olet pääosasta asioita ihan samaa mieltä kuin minä ja olet jopa käynyt sen kertomassa HS kommentointiketjuilla siellä käyttämilleni nimimerkeille olemalla niiden kanssa samaa mieltä! Sitähän sinä et tiedä mutta minä tiedän
    On tainnut jäädä sekin huomaamatta, että tämä pomosi nytkin yrittää jakaa tämänkin ketjun osallistuja naisia vuohiin ja jänöihin.
    AB

    Kun nyt vielä sepität hyvän valheen sitä hirmuisesta "asiasta", niin hyvä on ja voimme päättää turhan lätinän tähän.

    Kyllä oli taas läpinäkyvä konsti houkutella Rapua puolellesi. Mitähän mahdat siellä Hesarissa monilla nimimerkeillä jaaritella. Varmaan valetta valeen päälle, koska valehteleminen on toinen luontosi.

    Vai vuohet ja jänöt. Minä nimittäisin sinua 'pukiksi' paitsi pelkään kyllä, että 'pukkeutesi' viriilit vuodet ovat sinulta ohi. Siksipä suutasi soitat niin ahkerasti.


   • Huomenta

    Minä en menisi takuuseen, etten ole tehnyt pahaa kenellekään. Varmaan joku muukaan kuin tämä virtuaaliystävämme Ali ei ole pitänyt minusta. Kaikkeahan sattuu, kun kauan elää. Kuitenkaan tuollaista herkeämätöntä vainoamista mitä Ali harrastaa, en ole kokenut kanssaihmisten taholta.

    Harmittaa, että tuo vaino on mennyt jo "perään haukkumisen" asteelle. Kuten Elämän rouvat olette huomanneet, olen alkanut pitää yhä pitempiä taukoja tänne kirjoittelussa. Silti hurja vainolainen palaa riidan kaipuussaan yhä uudestaan minun persoonani ja johonkin kummaan asiaan, johon minä olisin syypää. Ei kuitenkaan valaise meitä kertomalla, mikä se hänen mieltään hulluuteen asti painava "asia" oikein on. Joskus hän vihjailee jotain kymmenen vuotta sitten tapahtuneesta???

    Siinähän vihjailee...

    Kirjoitellaan taas. Minuakin risoo se sinun mäntyjesi kohtalo.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siinäpä sinun pieni ongelmasi onkin, ettet tiedä (ymmärrä) miksi olet "hampaisiin"joutunut omaa ilmaisuasi lainaten. Tosiasiassa et ole kenenkään hampaissa vaan sinun kanssa ihan mielellään "jaariteltaisiin". Jos et ymmärrä, että sait tavallaan osasi siitä että ihan ajattelematta asetuit Vienan höngän tueksi asiassa minkä hän täysin keksitysti ja ihan ilkeyttään kehitti, niin se on valitettavaa. Muutenhan olet pääosasta asioita ihan samaa mieltä kuin minä ja olet jopa käynyt sen kertomassa HS kommentointiketjuilla siellä käyttämilleni nimimerkeille olemalla niiden kanssa samaa mieltä! Sitähän sinä et tiedä mutta minä tiedän
    On tainnut jäädä sekin huomaamatta, että tämä pomosi nytkin yrittää jakaa tämänkin ketjun osallistuja naisia vuohiin ja jänöihin.
    AB

    "Sitähän sinä et tiedä mutta minä tiedän"

    Eikö tuo ole merkki siitä, mitä asiallinen keskustelu saa aikaan?

    Hesarin kommentointipalstoilla voi olla asioista erimieltäkin, mutta mielipiteet on ilmaistava "nimittelemättä" erilaisen kommentin kirjoittajaa.

    En todellakaan tiedä, kenelle vastaan henkilökohtaisesti, mutta minä kommentoinkin ainoastaan asiapohjalta. Minut on helppo tunnistaa nimimerkistä, koska olen ollut aina sama nimimerkiltäni (Rapu ensin, sitten uudistusten jälkeen Alkuperäinen-Rapu).

    Rapu


   • Anonyymi kirjoitti:

    Huomenta

    Minä en menisi takuuseen, etten ole tehnyt pahaa kenellekään. Varmaan joku muukaan kuin tämä virtuaaliystävämme Ali ei ole pitänyt minusta. Kaikkeahan sattuu, kun kauan elää. Kuitenkaan tuollaista herkeämätöntä vainoamista mitä Ali harrastaa, en ole kokenut kanssaihmisten taholta.

    Harmittaa, että tuo vaino on mennyt jo "perään haukkumisen" asteelle. Kuten Elämän rouvat olette huomanneet, olen alkanut pitää yhä pitempiä taukoja tänne kirjoittelussa. Silti hurja vainolainen palaa riidan kaipuussaan yhä uudestaan minun persoonani ja johonkin kummaan asiaan, johon minä olisin syypää. Ei kuitenkaan valaise meitä kertomalla, mikä se hänen mieltään hulluuteen asti painava "asia" oikein on. Joskus hän vihjailee jotain kymmenen vuotta sitten tapahtuneesta???

    Siinähän vihjailee...

    Kirjoitellaan taas. Minuakin risoo se sinun mäntyjesi kohtalo.

    Lauantaita!

    Tuossa tuo kaadettavaksi tuomittu mänty vielä heiluttelee oksiaan aivan tämän ikkunan alla! Onneksi tuo paksurunkoinen suuri mänty saa jäädä.

    Tuosta "pahanteosta toiselle" vielä sanoisin sen, että en minäkään tietysti voi olla "satavarma", etteikö joku elämänvarrella olisi voinut pahastua minunkin tekemisistäni, mutta tarkoitin tuolla sanomisellani, "etten ole tehnyt pahaa kenellekään", sitä, että pahuuttani en ole tietoisesti tehnyt pahaa kenellekään.

    Hyvää viikonloppua sinne tuulisiin maisemiin! Onko sinulla pysynyt sähköt päällä? Radiossa kerrottiin, että siellä on laajoja sähkökatkoksia.

    Rapu


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lauantaita!

    Tuossa tuo kaadettavaksi tuomittu mänty vielä heiluttelee oksiaan aivan tämän ikkunan alla! Onneksi tuo paksurunkoinen suuri mänty saa jäädä.

    Tuosta "pahanteosta toiselle" vielä sanoisin sen, että en minäkään tietysti voi olla "satavarma", etteikö joku elämänvarrella olisi voinut pahastua minunkin tekemisistäni, mutta tarkoitin tuolla sanomisellani, "etten ole tehnyt pahaa kenellekään", sitä, että pahuuttani en ole tietoisesti tehnyt pahaa kenellekään.

    Hyvää viikonloppua sinne tuulisiin maisemiin! Onko sinulla pysynyt sähköt päällä? Radiossa kerrottiin, että siellä on laajoja sähkökatkoksia.

    Rapu

    En ole kuunnellut radiota, joten en tiedä tuulivahingoista. Yöllä kuului parvekkeelta epäilyttävää rapinaa. Mietin olisiko joku kiivennyt sinne. Katsoin niin jokin paperikassi siellä vain seilasi laidasta laitaan. Olen parina oikein sateisena aamuna huomannut katukäytävällä partsini kohdalla valkoisen läikän kuin maitoa olisi kaadettu. Nyt sytytti. Parvekettani koristaa puinen ritilä, johon on ripustettu ruukkuja kasveineen. Joukossa on valkeaksi maalattu punottu ruukku. Maalia on sade liuottanut ja valuttanut maahan. Partsi on mallia avo.

    a-mummulla olisikin hyvät tsaanssit vähän pelotella erästä paikkakunnan häjyä. Kyllä nauratti.

    Sähköt säilyvät täällä keskustassa, tuli mikä hurrikaani hyvänsä. Televisio kyllä lävähti itsekseen päälle, joten jokin kytkentä sitäkin vanhusta vaivaa.

    Hyvää viikonloppua elämäläisille!

    Sähköt täällä kerrostalossa pysyvät päällä aina. Jokin häikkä tuntuu kytköksiä kuitenkin riivaavan. Yhtäkkiä lävähti te


   • Anonyymi kirjoitti:

    En ole kuunnellut radiota, joten en tiedä tuulivahingoista. Yöllä kuului parvekkeelta epäilyttävää rapinaa. Mietin olisiko joku kiivennyt sinne. Katsoin niin jokin paperikassi siellä vain seilasi laidasta laitaan. Olen parina oikein sateisena aamuna huomannut katukäytävällä partsini kohdalla valkoisen läikän kuin maitoa olisi kaadettu. Nyt sytytti. Parvekettani koristaa puinen ritilä, johon on ripustettu ruukkuja kasveineen. Joukossa on valkeaksi maalattu punottu ruukku. Maalia on sade liuottanut ja valuttanut maahan. Partsi on mallia avo.

    a-mummulla olisikin hyvät tsaanssit vähän pelotella erästä paikkakunnan häjyä. Kyllä nauratti.

    Sähköt säilyvät täällä keskustassa, tuli mikä hurrikaani hyvänsä. Televisio kyllä lävähti itsekseen päälle, joten jokin kytkentä sitäkin vanhusta vaivaa.

    Hyvää viikonloppua elämäläisille!

    Sähköt täällä kerrostalossa pysyvät päällä aina. Jokin häikkä tuntuu kytköksiä kuitenkin riivaavan. Yhtäkkiä lävähti te

    Myös vanhaa läppäriä vaivaa jokin outo "henki". Tekstitilasta näkyy vain ohut siivu kerrallaan, ja helposti katkeaa juttu, jos yrittää tehdä väleihin korjauksia.

    Epäilen, että minua vainotaan, hah.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Myös vanhaa läppäriä vaivaa jokin outo "henki". Tekstitilasta näkyy vain ohut siivu kerrallaan, ja helposti katkeaa juttu, jos yrittää tehdä väleihin korjauksia.

    Epäilen, että minua vainotaan, hah.

    Nauratti tuo että Mauran tv lävähti itsekseen päälle ja läppärissä näkyy vain ohut viiva tekstien kohdalla. Kyllä meilläkin tv meni kerran päälle kun kuljin sen ohi ja se oli kiinni sillä hetkellä. Meillä on töllössä sellainenkin ominaisuus, että se menee kiinni itsekseen, jos se on ollut auki ilman kanavanvaihtoa jokusen tunnin, niin se luulee, että katsoja on nukahtanut. Kun kävelin ohi, totesi kai että olin herännyt.

    Pojaltamme oli läppäri hajonnut pari päivää sitten, se meni mykäksi ja kuumeni, joten se ei totellut edes sammutusnappia, joten poisti siitä akun ja antoi sen jäähtyä. Muutama päivä sitten oli kauhea uutinen se, että kaksi lasta jäi autoon tabletti käsissään ja saivat palovammoja, kunnes isä palasi autolle ja pelasti lapset kaupan myyjien avulla, jotka näkivät tapahtuman. Nyt on jo uutisissa, ettei tabletti sittenkään ollut syy paloon, vaan kenties auton "tupakansytytin". Tabletti oli ehkä kytketty siihen.

    Katsoin juuri videota baarista, jossa yöaikaan kaatui mainoskyltti ja yksi baarituoli siirtyi yhtäkkiä paikaltaan. Eli jonkun baarinasiakkaan henki niitä varmaan liikutteli. Itse epäilen lievää maanjäristystä paikkakunnalla.

    Cee


  • Juuri tänään oli HS:ssa jonkun äidin kirjoitus lastensa some-käyttäytymisestä. Hän myös mainitsi tuon tunnetun asian, että somessa kaikenlainen ikävä käyttäytyminen on huomattavasti helpompaa kuin keskustelu kasvokkain. No, aikuiset edellä, niin mikseivät sitten nuoret menisi perässä.

   Itseäni tympii koko edsonni, ja parasta olisi olla kommentoimatta hänen törkeyksiinsä. En kuitenkaan anna hänen hillua henkilöni kimpussa ilmaiseksi. Edsonnin kaltaiselle häiskälle en toista poskeani käännä, jollekin muulle voisinkin. Mutta niinhän se on että kun järki loppuu otetaan (se kuviteltu miehinen :)) voima käyttöön ja yritetään sillä nuijia vastapuoli maan rakoon.

   Joskus herkuttelen ajatuksella, missä kylän kaupassa osoitan siipalleni tuo ko. (omasta mielestään) euroopan viisaimman hyypiön ja katson vierestä, kun 189-senttinen siippani tuijottaa tuota paatinnaulaa, yläkantista. Se ajatus naurattaa mukavasti.

   Meillä tänään talkoot ja odottelemme luvattua kaatosadetta. Vielä ei näy, mutta ehkä kohta, jos ennuste paikkansa pitää. Viime yönä piti oleman kaamea myrsky Keski-Suomessa, mutta ainakaan mökiltämme ei tullut yhtään sähkökatkoviestiä, ja siellä yleensä jo melko pienilläkin tuulilla katkoja tulee. Toivottavasti ei ole mitään hurjia tuulivahinkoja syntynyt muuallakaan.

   Nyt pitää lähteä kauppaan hakemaan talkooväelle syömistä ja juomista. Itse en niitä kehtaa nautiskella, kun en mitään teekään. On haltta olo kipeän olkapään ja koiven takia. Toisaalta olen kyllä tämän yhtiön käytössä ollut ihan tarpeeksi muutenkin moneen muuhun asukkaaseen verrattuna. Laskeskelin hiljakkoin, että yhteensä 14 vuotta olen istunut yhtiön hallituksessa, osallistunut lähes kaikkiin talkoisiinkin, joten aika paljon olen tehnyt yhteisen hyvän eteen.

   Hyvää lauantaipäivää!
   am

   • Minäkään en viime yönä minkäänlaista puhuria huomannut täällä rannikolla olevan. En ole myöskään ollut taloyhtiömme talkoissa kuin kerran, emme edes omista asuntoamme, joten talkoissa kai olisi oltava asuntomme omistaja, jolla tosin on niin paljon asuntoja ettei ehtisi niissä käydä, on nimittäin rakennusyhtiö, joka rakentaa uusiakin asuntoja kaiken aikaa. Mutta on kuitenkin perheyhtiö, ei mikään valtava firma.

    Tiedän mitä on olla jonkun yhdistyksen "hallituksen" jäsen, olen niissä ollut ihan tarpeeksi. Aina samat henkilöt valitaan, kun kukaan ei halua olla tekemässä mitään sen eteen. Minä olin aina joko rahastonhoitaja taikka rivijäsen, usein sihteeri. Nämä olivat aina ry:itä, ei siis oy:itä, mitä asunto-osakeyhtiöt ovat. Aikoinaan olin myös vapaaehtoistyössä esim musiikkikirjaston levyjensoittajana Santahaminan sotilaskodissa.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minäkään en viime yönä minkäänlaista puhuria huomannut täällä rannikolla olevan. En ole myöskään ollut taloyhtiömme talkoissa kuin kerran, emme edes omista asuntoamme, joten talkoissa kai olisi oltava asuntomme omistaja, jolla tosin on niin paljon asuntoja ettei ehtisi niissä käydä, on nimittäin rakennusyhtiö, joka rakentaa uusiakin asuntoja kaiken aikaa. Mutta on kuitenkin perheyhtiö, ei mikään valtava firma.

    Tiedän mitä on olla jonkun yhdistyksen "hallituksen" jäsen, olen niissä ollut ihan tarpeeksi. Aina samat henkilöt valitaan, kun kukaan ei halua olla tekemässä mitään sen eteen. Minä olin aina joko rahastonhoitaja taikka rivijäsen, usein sihteeri. Nämä olivat aina ry:itä, ei siis oy:itä, mitä asunto-osakeyhtiöt ovat. Aikoinaan olin myös vapaaehtoistyössä esim musiikkikirjaston levyjensoittajana Santahaminan sotilaskodissa.

    Cee

    Minäkin olen ollut useammankin r.y.:n hallituksessa, rivijäsenenä, puhiksenakin. Kerran myös tilintarkastajana, mistä sain niuhun maineen. Peräsin viittä penniä (siis markka-aikaan), jotka puuttuivat kirjanpidosta. No, löytyiväthän ne tietysti ja kirjanpito tuli korjatuksi.

    Rankin homma oli erään kansainvälisen työrymän puhiksen pesti. Se kun oli posti työn puolesta niin tietysti sain käyttää siihen työaikaa, mikä ei kuitenkaan riittänyt kun muutkin työt piti hoitaa. Niinpä melkein neljän vuoden ajan pidin yllä kotitoimistoa. Perin nuukasti niistä töistä annettiin korvaus, mutta sentään vapaapäiviä sain silloin tällöin. Ja vapaa olikin mieluisampi. Siitä ei mennyt veroakaan. - Kaikkeen sitä ihminen päänsä on lykännytkin. Niin käy kun ei osaa sanoa ei. Pakollisiahan mikään niistä posteista ei ollut. Kaikkiaan kuitenkin hienoja kokemuksia, joita välillä vieläkin muistelen.

    Sataa ihan "sikana'. Saadaan lisää pohjavettä. Kohta hakemaan pojanpoika yökylään. Sisarensa ei tule tällä kertaa. On saanut luvan ensimmäistä kertaa jäädä yöksi yksin kotiin. Puhelimen päässähän me tässä lähellä olemme. Lasten äiti lensi taas rapakon taakse katsomaan jotain laskettelukisaa ja isä läks jonkun kaverin mökille viettämään eronneiden miesten viikonloppua; mukana neljä hiljan eronnutta kaverusta.

    Sataa "sikana"; pohjavettä lisää.
    Hyvää iltaa!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minäkään en viime yönä minkäänlaista puhuria huomannut täällä rannikolla olevan. En ole myöskään ollut taloyhtiömme talkoissa kuin kerran, emme edes omista asuntoamme, joten talkoissa kai olisi oltava asuntomme omistaja, jolla tosin on niin paljon asuntoja ettei ehtisi niissä käydä, on nimittäin rakennusyhtiö, joka rakentaa uusiakin asuntoja kaiken aikaa. Mutta on kuitenkin perheyhtiö, ei mikään valtava firma.

    Tiedän mitä on olla jonkun yhdistyksen "hallituksen" jäsen, olen niissä ollut ihan tarpeeksi. Aina samat henkilöt valitaan, kun kukaan ei halua olla tekemässä mitään sen eteen. Minä olin aina joko rahastonhoitaja taikka rivijäsen, usein sihteeri. Nämä olivat aina ry:itä, ei siis oy:itä, mitä asunto-osakeyhtiöt ovat. Aikoinaan olin myös vapaaehtoistyössä esim musiikkikirjaston levyjensoittajana Santahaminan sotilaskodissa.

    Cee

    Tuli mieleen, että olet sitten visiin tiskijukkien "esiäiti", kun levyjä olet kirjastossa pojille soitellut. No, en oikein muista koska tiskijukat tulivat diskoihin. Sen muistan, että joskus 70-luvun alussa olimme siipan kanssa eräässä diskossa, missä Taiska oli soittamassa levyjä. Varsinaista "jukkailua" se ei ollut, hän vain kuulutti levyjen nimet ja esittäjät. Hän ei silloin vielä ollut kovin tunnettu, ja levylaulajaksi rupesi sitten myöhemmin. Mombasa oli muistaakseni hänen eka levynsä. Tykkään siitä vieläkin.
    am


  • Nyt meillä sataa lotisee vettä kodikkaasti. U istuu parvekkeella korkeaselkänojaisessa lepotuolissa ja katselee harmaalle merelle, mikäli näkee kahvipuumme takaa. Se on nimittäin tekokahvipuu ja on pudottanut ison osan lehdistään varmaan siksi että oli taas ankarassa kuumuudessa lasien takana koko kesän ja on kuivunut ne lehtien kannakkeet niistä oksista. U nauraakin, että saan jopa tekokukat kuolemaan. No, enhän se minä ole vaan tuo ihana keltainen mollikka taivaalla, joka nyt harvoin taas näyttäytyy. Nyt on öisin taas kaunis näky meren rantaan iltaisin kun tuon rannassamme olevan laivan ulkovalot syttyvät illan hämärtyessä. On upea iltavalaistus siinä laivan lähes koko pituudelta.

   Cee

   • Sateiselle merelle on varmaan kiva katsoa kahvipuun takaa.

    Ja kiva on että on tuollainen U. Olette saaneet upean asuinpaikan. Ei ole täälläkään hullumpaa, vanhana hesalaisena sanon, kun ottaa huomioon, millaisia kammottavia kokemuksia ihan sukupiirissä olen ja saanut tyttäreni kokea viime vuosikymmenien kuluessa.

    Niistä ei ole tarvis kertoa täällä. Nyt olemme kuitenkin pelastuneet näihin hienoihin vaikkakin ennen tuntemattomiin maisemiin. Täällä varmasti ainakin minun elontieni pääyttyy. ja hyvä niin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sateiselle merelle on varmaan kiva katsoa kahvipuun takaa.

    Ja kiva on että on tuollainen U. Olette saaneet upean asuinpaikan. Ei ole täälläkään hullumpaa, vanhana hesalaisena sanon, kun ottaa huomioon, millaisia kammottavia kokemuksia ihan sukupiirissä olen ja saanut tyttäreni kokea viime vuosikymmenien kuluessa.

    Niistä ei ole tarvis kertoa täällä. Nyt olemme kuitenkin pelastuneet näihin hienoihin vaikkakin ennen tuntemattomiin maisemiin. Täällä varmasti ainakin minun elontieni pääyttyy. ja hyvä niin.

    Minä olen iloinen puolestasi, että olet löytänyt "ennen tuntemattomista" maisemista itsellesi kotipaikan. Kyllä se perhe vain on useimmille se tärkein ympäristö, sanovat "modernistit" mitä tahansa. Etenkin ikääntyneelle perhe on tuki ja turva. Ja uskonpa että tyttärellesikin on mukava asia, että äiti on lähistöllä, jo senkin takia, että huoli voi olla sitä suurempi mitä pidempi on välimatka.

    Olen luultavasti kertonut aikoinaan äitini muutosta Hesasta kotiseudulleen, jossa hän kovasti odotti uutta yhteyttä sukuunsa. Eihän sitä tietenkään enää muodostunut. Äiti oli asunut Helsingissä monta kymmentä vuotta, ja vain kesäisin tavannut sukulaisiaan. Uusi sukupolvi oli kasvanut ja äidin ikäisiä oli jäljellä enää pari sisarusta puolisoineen. Hyvin yksin hän siellä sitten eli. Ei kuitenkaan enää halunnut takaisin muuttaa. Me tyttäret perheinemme ja työpaikkoinemme olimme täällä ja hän siellä kaukana. Ei ollenkaan hyvä yhdistelmä. Mutta niin hän sen itse päätti.
    am


   • Aika kamalan näköistä jälkeä myrsky tekee. Kyllä tämä Suomi on kaikin puolin hyvä maa. Hurjat luonnonkatastrofitkin ovat mietoja verrattuna esim. juuri videossa esitettyyn. Myrkyllisiä elukoita tai kovin montaa kasviakaan ei meillä ole, trooppisista taudeista puhumattakaan - mitä nyt niitä joskus joku tuo mukanaan, mutta hoitoakin niihin saa. Ja on ne neljä vuodenaikaa! Talvi tosin täällä etelässä on jo lähempänä Euroopan talvia, mutta muualla vielä löytyy hyviä hiihtomaisemia.
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aika kamalan näköistä jälkeä myrsky tekee. Kyllä tämä Suomi on kaikin puolin hyvä maa. Hurjat luonnonkatastrofitkin ovat mietoja verrattuna esim. juuri videossa esitettyyn. Myrkyllisiä elukoita tai kovin montaa kasviakaan ei meillä ole, trooppisista taudeista puhumattakaan - mitä nyt niitä joskus joku tuo mukanaan, mutta hoitoakin niihin saa. Ja on ne neljä vuodenaikaa! Talvi tosin täällä etelässä on jo lähempänä Euroopan talvia, mutta muualla vielä löytyy hyviä hiihtomaisemia.
    am

    PS piti vielä lisäksi ihmetellä, kun ei näy edsonnia puolustamassa ex-miniääni, joka taas siipaisi lentäen, ei purjelaivalla, Ameriikan mantereelle, vaikka juuri vajaa kuukausi siellä kävi. Näin kirjoitukseni jäävät lukematta. Nyyh.


  • Voihan lerssi! Nyt eivät oikein kommuniktiotb onnistu

  • Ihan samoin itsekin mainitset nimeni "omassa" ketjussasi vähän väliä. Onko se vain sinun privilegiosi?

   Kerroin kyllä exminiän matkan tarkoituksen. Lue tarkemmin.

   Kyllä minulle bensan osto "kortilla" sopii. Sinulle ehkä vaikeampaakin. Siellä korvessahan tarvitaan aina autoa, jos johonkin pitää päästä. Täällä voin kävellä tai jos kävely ei suju, niin luultavasti taksit sentään vielä saavat liikennöidä.

   Jos minun mökkimatkani harventuvat niin sitten harventuvat, samoin on laivareissujen kanssa. En minä niiden perään itke, Sitäpaitsi kun vuosia tulee lisää, niin kotinurkissa pysyttely tuntuu aina vain mukavammalta. Minun perheenikin on täällä. Ei tarvitse heitä lähteä tervehtimään satojen kilometrien reissulla.
   am

   • "Kyllä minulle bensan osto "kortilla" sopii."

    No joo. Veikkaan, että taas kirjoitat muunneltua totuutta. Täältä korvesta ei ole kuin poronkusema rajalle ja kaikki se, mikä liittyy asumiseeni neljän pyörän päällä, se ei enää koskekaan rajan toisella puolen asumista, siellä jopa toivotetaan tervetulleeksi. Toivottavasti sinunkin huvilentämiset päätyvät koneen polttoaineen loppumiseen, korttibensa kun loppuu jo melkein nousussa ja 90 asteen kulmassa pakkolaskeutumiseen ja mahdollisesti laivojen keulaporttikin aukeaa sitten, kun "korttilöpöt" loppuu. Joo ja kun asuu korvessa, niin luvattu on huomioida se, että korvessa täytyy päästä liikkumaan. Toista se on sinun mökkireissusi ja muidenkin, sillä onneksi ne aletaan laskea täysin turhaksi pikkuhiljaa.

    Mitä tulee lasten näkemiseen, niin kysäsepä ceeltä, sillä hänhän on täällä kertonut, että se on pikkujuttu, kun käy tuttuja moikkaamassa autolla. Minä, kun käyn autolla jossain, niin kyseessähän on asuminen, ei autoilu. Takaliite, äännettynä houm tai etuliite asunto, se jo sinunkin pitäisi ymmärtää.

    edson


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Kyllä minulle bensan osto "kortilla" sopii."

    No joo. Veikkaan, että taas kirjoitat muunneltua totuutta. Täältä korvesta ei ole kuin poronkusema rajalle ja kaikki se, mikä liittyy asumiseeni neljän pyörän päällä, se ei enää koskekaan rajan toisella puolen asumista, siellä jopa toivotetaan tervetulleeksi. Toivottavasti sinunkin huvilentämiset päätyvät koneen polttoaineen loppumiseen, korttibensa kun loppuu jo melkein nousussa ja 90 asteen kulmassa pakkolaskeutumiseen ja mahdollisesti laivojen keulaporttikin aukeaa sitten, kun "korttilöpöt" loppuu. Joo ja kun asuu korvessa, niin luvattu on huomioida se, että korvessa täytyy päästä liikkumaan. Toista se on sinun mökkireissusi ja muidenkin, sillä onneksi ne aletaan laskea täysin turhaksi pikkuhiljaa.

    Mitä tulee lasten näkemiseen, niin kysäsepä ceeltä, sillä hänhän on täällä kertonut, että se on pikkujuttu, kun käy tuttuja moikkaamassa autolla. Minä, kun käyn autolla jossain, niin kyseessähän on asuminen, ei autoilu. Takaliite, äännettynä houm tai etuliite asunto, se jo sinunkin pitäisi ymmärtää.

    edson

    Sun auto vissiin käy sit piimällä! Ei pala bensa eikä löpö kun on homeauto:)). Vai hevosetko sitä vetää?


  • Aamulla oli iloinen herääminen. Kelloa katsoessani olikin se vasta vähän yli puoli yhdeksän! Eiku takaisin pehkuun, ja niin nukuin vielä tunnin. Yövalvominen piti edes osin ottaa takaisin. Viisareiden veivaamiset saisi lopettaa, mutta tämä syksyn käännös on positiivinen, tulee aamuun yksi tunti lisää. No, eihän se eläkeläiselle tunnu. Työelämässä se kuitenkin oli yksi valopilkku pimeydessä.

   Kohta pitää ruveta laittamaan pojan (myös tytön) lempiruokaa: nakkeja ja ranskalaisia. No eihän niissä mitään laittamista ole. Tavarat pellille ja uuniin. Tyttö ei tule syömään. Hän on kuulemma jollain fitness-dieetillä, mihin em ruokalaji ei sovi, eikä halua tulla edes nuuskiman sen tuoksuja. Kyselin vähän, minkälaista syötävää siihen kuuluu. Kävi ilmi, että ei oikein ole keliaakikon dieetti. Kerroin, mitä pitäisi sapuskaan lisätä, että siitä hänkin saisi tarpeellisen ravinnon.

   Kaikkea hittoa muoti teettää! Että 15-vuotiaskin jo noudattaa jotain dieettiä, vaikka ei minkäälaisia paino-ongelmia ole, korkeintaan alakanttiin. Mutta sen ikäinen tyttö onkin otollinen maaperä kaikelle hörhöämiselle. Minusta vähän edesvastuutonta tarjota keliaakikolle terveelle laadittua ruokavaliota.

   Kohta varmaan minunkin nenääni tulee uunista hyvä tuoksu. Minulle po. ruoka ei ylintä herkkua ole, mutta kun yhdessä syödään, niin kaikki syövät samaa.
   Rauhallista pyhää!
   am

   • "mutta kun yhdessä syödään, niin kaikki syövät samaa"

    Siis ei mitään väliä keliaakikkojen sapuskoiden suhteen. Oli helppo arvata ilman ilmoitustasikin.

    edson


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Tarkkaanko pitäisi lukea korkkiruuvia. Savolaisella taitaa olla ruikut päässään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Tarkkaanko pitäisi lukea korkkiruuvia. Savolaisella taitaa olla ruikut päässään. Käy ny helekutis siel doctorilla, vaik sitten sillä agronomilla kyselemässä, mitä keliaatikolle pitää syöttää. Sun pöydässähän tarjotaan kaikille samaa


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tarkkaanko pitäisi lukea korkkiruuvia. Savolaisella taitaa olla ruikut päässään. Käy ny helekutis siel doctorilla, vaik sitten sillä agronomilla kyselemässä, mitä keliaatikolle pitää syöttää. Sun pöydässähän tarjotaan kaikille samaa

    "Agronomilla kyselemässä..." Et, onneton, sinä eikä sen sun lainaamas tekstin kirjoittaja tiedä, että Agronomiliittoon kuuluu monen muunkin alan osaajia, mm juuri ravintotieteilijät. UW ei ole agronomi. Kannattais ottaa ensin selvää ja sit vasta ruveta keulimaan.
    Hyvää päivää sullekin!
    am


  • Rauhallista pyhää on täälläkin vietetty. Kyllä huomaa nyt taas kerran, että aiemmin tulee pimeää. Jo kahdelta alkoi hämärtää. Tosin silloin satoi myös jalkarättejä taivaalta, mutta sulivat heti pois.

   Meilläkin oli helppo ruoka äsken. Keitin pienet makaroonisatsit, päälle muutama eineslihapulla, salaatinlehteä ja sulatettuja pakasteherneitä. Ainoa tomaattikin jääkaapissa oli homeessa, joten sitäkin ilman jäimme.

   Cee

   • Katso nyt tarkemmin

    siis ammu ei uskalla kysyä, että millä pyhällä hengellä meinaat käydä lähisukulaisia katsomassa. Kannusta vähän ammua ja selitä hänelle ihan ite tilanne

    arvaa kuka


   • Anonyymi kirjoitti:

    Katso nyt tarkemmin

    siis ammu ei uskalla kysyä, että millä pyhällä hengellä meinaat käydä lähisukulaisia katsomassa. Kannusta vähän ammua ja selitä hänelle ihan ite tilanne

    arvaa kuka

    (Muka) mies, piiloutuu naisen selän taakse jo toista kertaa! Pelkurimaista toimintaa, mutta tukeahan sä raukka tietysti tarvitsetkin, kun yksin et pärjää täällä Elämässäkään saati sitten "omassa" ketjussas, missä olet aina kerjäämässä selkään taputuksia.
    am


  • Melkoinen muutos koiralenkkisäässä sitten viime viikon: lämpötila kymmenen asteen sijasta nollassa ja lumihiutaleitakin putoili hiljakseen. Eilen illalla satoi räntää sakeanaan ja aattelin, että jää jo maanpintaan, mutta ei. Aamulla kyllä ekaaa kertaa tänä syksynä jouduin putsaamaan auton tuulilasin. Mutta kyllä ulkoilu virkisti taas kuten aina. Ja säähän on vain pukeutumiskysymys. Villatakki takin alle ja sukat jalkaan. Jälkimmäinen on minulle vastenmielistä. Inhoan sukkia. Kotona olen aina ilman sukkia, jalassa on vain hotelleista pöllityt tossut.

   Tänään tuli meille molemmille soten kutsu flunssa- ja/tai pneumokokkirokotukseen. Minä otin jälkimmäisen vuosi sitten, mutta en flunssarokotusta, jota en tänäkään vuonna aio ottaa. Viime vuonna en sitä oikeaa influenssaa saanut, saa nähdä miten tänä vuonna käy. Pneumokkirokotteen pitäisi suojata keuhkokuumeelta, joka etenkin vanhoilla on influenssan vakava jälkitauti ja voi viedä jopa tuonen tuville.

   Pitäisi lähteä kanervakauppaan. Kukkaruukut ovat tyhjiä ja jotain kesäkukkien tilalle pitää laittaa. Havun oksista ja kanervista saa nätit istutukset. Kunhan nyt joku ne ensin laittaisi. Jään odottamaan inspiraatiota.
   Hyvää alkanutta viikkoa!
   am

   • Iltapäivää!

    Pilvinen sää saa aikaan sen, että nyt näyttää hämärä hiipivän vauhdilla kaupunkiin. Päivällä oli hyvä sää, kun ei satanut räntää, mitä oli kyllä "lupailtu" satavan täälläkin päin.

    Kirjasto ja kauppa-asiat on taas toimitettu ja kyllä sitä raahattavaa olikin, vaikka osan karsin poiskin ja hyvä oli että karsin, en olisi saanut millään yhtään enempää kerralla tuoda kotiin asti.

    Minullakin on joitakin kanervia tuossa etupihalla, mutta on siellä vielä aivan vihreä, kukkiva pelargonia ja lobelioita, sekä miljoonakellokin. Viherhuoneessa vielä kaikki kesäkukat täydessä kukassa, eikä tietoakaan talven kauhuista niiden elinvoimalle.

    Mukavaa maanantain- ja viikonjatkoa!

    Rapu


  • Viime yönä oli pakkasta, vieläkin on lasten hiekkalaatikon reunat paksussa huurteessa, samoin puiset pihakalusteet vastapäisen talon pihalla. Sieltä ei viedä pois noita kalusteita koko talvena. Hyvin ovat silti kestäneet, eivät ole lahonneet vaikka vuosikaudet ovat siinä ulkona.

   U lähti vaihdattamaan autoomme talvirenkaat, entisessämme oli aina vain kitkat.

   Nyt paistaa taa vaihteeksi aurinko.

   Katsoin viime yönä IS:n suoraa lähetystä netistä kun Trumppi ja Melania jakoivat halloween-asuissa oleville lapsille suklaalevyjä valkoisen talon pihalla. Talon raput olivat täynnä kurpitsoita ja torvisoittokunta soitti musiikkia. Meni siinä suklaalevy poikineen, kun lapsia oli niin paljon. Pienimmät lapset olivat vanhempiensa sylissä, mutta isommat kävelivät jonossa kuin pressanlinnan kutsuilla konsanaan.

   Cee

   • Minäkin tänään hetken mietin laitanko kettislenkille jo icebugit jalkaan, mutta en sitten kuitenkaan. Eikä niistä mitään hyötyä oisi ollutkaan; siellä missä jäätä oli, niin se oli niin ohutta, että piikeillä ei olisi ollut tarttumapintaa. Eikä sitä jäätä ollutkaan kuin muutamassa paikassa pieni läikkä. Silti kyllä aina jännitän koipia, jos vain vähänkin on riski liukkaalle.

    Koirat olivat riemuissaan ohuesta lumikerroksesta, ja elämänsä innolla melskasivat omalla pihanurmikollaan, niin että lumi pöllysi. Potuttaa vain tuo oma koipi, joka edelleen on kipeä sillä astuessa. Olisi ollut mukava kävellä pidempikin lenkki, kun oli niin hyvä ilma. Leposärky koivesta onneksi on jo häipynyt, eikä häiritse nukkumista. Muita häiriötekijöitä on silti ihan tarpeeksi.

    Torstaiksi olen minäkin varannut ajan renkaiden vaihdolle. Poikakin eilen aamulla oli jo seitsemän aikaan rengaspalvelun ovella. Hän lähti työreissulle, mutta kun ei sunnuntaina saanut renkaitaan liikkeen kiinni ollessa, niin sitten oli pakko eilen herätä kukonlaulun aikaan renkaita vaihdattamaan. Siellä, missä nyt on ihan talviolot.

    Mekin aikoinaan hommasimme joka syksy lapsille rekvisiittaa halloween-kemuihinsa. Itse en moisista kemuista ja tavaroista piittaa, mutta lapsille olivat silloin tosi tärkeitä juttuja. Minulle, vanhanaikaiselle, ei ole halloweeniä, vaan on vanhaan tapaan pyhäinpäivä. Ja tosi vanhaan tapaan sehän olisi pyhäinmiestenpäivä.

    Aina näin juhlapäivien aikaan tulee muisteltua niiden viettoa lasten kanssa. Olemme todella etuoikeutettuja, että niin paljon heidän kanssaan saimme olla kun olivat pieniä. Ihania muistoja on paljon. Tokihan vieläkin tapaamme heitä usein, mutta varsinainen yhdessäolo on jo harventunut, kun heillä on paljon jo omia menoja. Vaan niinhän sen kuuluukin mennä. Välillä vain iskee tämä ikääntyminen. Ja suoraan vyön alle.

    Nyt iltapäiväsumpille. Alkaa jo hammasta kolottaa.
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minäkin tänään hetken mietin laitanko kettislenkille jo icebugit jalkaan, mutta en sitten kuitenkaan. Eikä niistä mitään hyötyä oisi ollutkaan; siellä missä jäätä oli, niin se oli niin ohutta, että piikeillä ei olisi ollut tarttumapintaa. Eikä sitä jäätä ollutkaan kuin muutamassa paikassa pieni läikkä. Silti kyllä aina jännitän koipia, jos vain vähänkin on riski liukkaalle.

    Koirat olivat riemuissaan ohuesta lumikerroksesta, ja elämänsä innolla melskasivat omalla pihanurmikollaan, niin että lumi pöllysi. Potuttaa vain tuo oma koipi, joka edelleen on kipeä sillä astuessa. Olisi ollut mukava kävellä pidempikin lenkki, kun oli niin hyvä ilma. Leposärky koivesta onneksi on jo häipynyt, eikä häiritse nukkumista. Muita häiriötekijöitä on silti ihan tarpeeksi.

    Torstaiksi olen minäkin varannut ajan renkaiden vaihdolle. Poikakin eilen aamulla oli jo seitsemän aikaan rengaspalvelun ovella. Hän lähti työreissulle, mutta kun ei sunnuntaina saanut renkaitaan liikkeen kiinni ollessa, niin sitten oli pakko eilen herätä kukonlaulun aikaan renkaita vaihdattamaan. Siellä, missä nyt on ihan talviolot.

    Mekin aikoinaan hommasimme joka syksy lapsille rekvisiittaa halloween-kemuihinsa. Itse en moisista kemuista ja tavaroista piittaa, mutta lapsille olivat silloin tosi tärkeitä juttuja. Minulle, vanhanaikaiselle, ei ole halloweeniä, vaan on vanhaan tapaan pyhäinpäivä. Ja tosi vanhaan tapaan sehän olisi pyhäinmiestenpäivä.

    Aina näin juhlapäivien aikaan tulee muisteltua niiden viettoa lasten kanssa. Olemme todella etuoikeutettuja, että niin paljon heidän kanssaan saimme olla kun olivat pieniä. Ihania muistoja on paljon. Tokihan vieläkin tapaamme heitä usein, mutta varsinainen yhdessäolo on jo harventunut, kun heillä on paljon jo omia menoja. Vaan niinhän sen kuuluukin mennä. Välillä vain iskee tämä ikääntyminen. Ja suoraan vyön alle.

    Nyt iltapäiväsumpille. Alkaa jo hammasta kolottaa.
    am

    Minulle pyhäin(miesten)päivä on myös vainajienpäivä. Aina ovat mielessä viisi, nyt jo kuusi rakasta läheistä siellä jättämässäni uurnalehdossa. Muistoissa on lisäksi yksi nuori mies, joka parikymmentä vuotta sitten sai hulluuskohtauksen naapuristossa ja syöksyi Keskuspuiston laidalla kiemurtelevaan puroon. Seisoin bokserin kanssa hyppyrimäen päällä ja näin, kuinka poliisit nostivat vedestä elottoman ruumiin. Tapahtumassa tiivistyi myöhäissyksyn lohduton ankeus.

    Täällä on maa saanut ohuen lumipeitteen.

    Minä tavallaan tykkään halloweenistäkin, vaikka se on meille vierasperua. Syksyllä ei totisesti ole liikaa juhlapäiviä, saati karnevaalitunnelmaa. No eihän minulla ole kurpitsoita mutta kaupassa voi katsella sitä krääsää tämmöinen, joka ei juhli itse juuri mitään.

    m


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minulle pyhäin(miesten)päivä on myös vainajienpäivä. Aina ovat mielessä viisi, nyt jo kuusi rakasta läheistä siellä jättämässäni uurnalehdossa. Muistoissa on lisäksi yksi nuori mies, joka parikymmentä vuotta sitten sai hulluuskohtauksen naapuristossa ja syöksyi Keskuspuiston laidalla kiemurtelevaan puroon. Seisoin bokserin kanssa hyppyrimäen päällä ja näin, kuinka poliisit nostivat vedestä elottoman ruumiin. Tapahtumassa tiivistyi myöhäissyksyn lohduton ankeus.

    Täällä on maa saanut ohuen lumipeitteen.

    Minä tavallaan tykkään halloweenistäkin, vaikka se on meille vierasperua. Syksyllä ei totisesti ole liikaa juhlapäiviä, saati karnevaalitunnelmaa. No eihän minulla ole kurpitsoita mutta kaupassa voi katsella sitä krääsää tämmöinen, joka ei juhli itse juuri mitään.

    m

    Niinpä. Kyllä tämä vuodenaika pistää välillä ajattelemaan synkkiäkin, myös muistelemaan hyvilläkin mielin pois menneitä.

    Perhettämme koskevia kuolemantapauksia sattui joitakin aikoja sitten muutaman vuoden sisään monta peräkanaa. Oli lähiomaisia, sukua ja muuten vain läheisiä ihmisiä. Pahimpia ovat olleet ystäviemme lasten pois menot. Ei tosin lapsi-ikäisiä, mutta itsellään heillä pienet lapset. Se kyllä ottaa sydämestä. Samoin poikiemme ystävien kuolemat. Heitä meni useampikin, sairauteen, onnettomuuksissa ja oman ratkaisun tuloksena. Nuoren lähtö omasta tahdostaan on ehkä pahinta kaikesta.

    Kyllä minäkin meinaan jonkun halloween-kukkajutun oven viereen hankkia, jotta eivät naapurit ihan kalkkiksina meitä pidä;))
    am


  • Huomenta täältä SU-SI alueelta!

   Aurinko paistaa todella kirkkaasti ja pölyt näkyvät myös hyvin selvästi, sekä ikkunoiden pesemättömyys. Ulkomittari näyttää miinus neljä astetta.

   Tänään ei ole suunnitelmissa tehdä mitään sen kummempaa. Kyllä se päivä livahtaa niinkin hyvin äkkiä iltaan. Huomenna on mentävä tuonne kaupunkiliikenteeseen.

   Kiireetöntä keskiviikkoa kaikille. Varokaa liukkautta jos ulkoilette!

   Rapu

  • Suuri matemaatikko lasettelee joitan matemaatisia lukuja nyt tänne

   Jos ja kun tankkaa 50 ekulla, niin kuin pitkälle pääsee pyhällä hengellä? Kulutus siis jopa alle 4 l/km, mutta lasken siis 4 litran mukaan. Kilometrillä kuluu 0,04 € ja 800 km maksaa 1,5 litrahintaisen bensan mukaan noin 50. Eli johtopäätös

   Nettiviisumi ja matka Viipurin ja Pietarin kautta Viroon on noin 350 km ja vielä "käytettävänä" 450 km. Siis viidellä kymmenellä ekulla

   Sen joutuis tuhlaamaan jos menis lautalla lätäkön yli, siis kaksi henkeä + auto

   Entäs sitten, jos vielä laitattaa kaasumahdollisuuden, niin Baltiassa ja Euroopassa kurvatessa alkaa jo saada rahaa takaisin :)

   Mutta mikä tässä menikään minulta pieleen? No se, että nelipyöräkodissa asutaan, ei pelkästään ajeta, sillä vankkurithantunnetusti vierivät ja jos alkaa vertaamaan tavallista asumista, niin nelipyörässä on se etu, että sillä pääsee eteenpäin, asunnolla ei, ja sen takii asunnonostajat joutuvat lisäksi ostamaan auton, millä sitten kierrellään kaikenlaisia ristiäisiä sun muita huveja katselemassa. Jopa ostosparatiiseihin, kulduuripyhättöihin, kansallisoopperaan, balettiin, kesämökille ja kirjamessuille mennään ja huvitellaan. Ostetaan jopa kaffeet ja pullat, kun taas ite voi leipoo nelipyöräasunnossa ja kokata ruoat. Pitkä jeeee meille pyhällä hengellä eläville

   • Jos autos kuluttaa 4l/100km (ilmeisesti tekstissäs virhe, siinä on 4l/km, aika syöppö jos niin olis), niin vain pöljä laskee ensin kulutuksen per km, kun 800km:n kulutuksen vois laskea suoraan kertomalla tuon neljä litraa kahdeksalla ja sitten litran hinnalla. No, tarkoitus pyhittää keinot matikassakin;)))

    Parempaa päivää!
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos autos kuluttaa 4l/100km (ilmeisesti tekstissäs virhe, siinä on 4l/km, aika syöppö jos niin olis), niin vain pöljä laskee ensin kulutuksen per km, kun 800km:n kulutuksen vois laskea suoraan kertomalla tuon neljä litraa kahdeksalla ja sitten litran hinnalla. No, tarkoitus pyhittää keinot matikassakin;)))

    Parempaa päivää!
    am

    Voi ittu, lehmä kiinnitti ihan väärään kohtaan huomionsa. Eli kun lyön näppäimistöstä l eli litra ja 1 eli numero, niin luulis ny metaanipäänkin sen huomaavan. Jos taas litra niinku pitäs merkitä lt, niin oma merkintäni l saa riittää, sillä haluan ehottomasti pitää lypsäviin hajuraon. Litra maitoa suussa vastaa litraa lehmän metaania päässä

    Ai että vain tyhmä laskee kilometrikohtaisen kulutuksen kautta. No kun ajoja tulee yleensä vain nolla km / päivä, niin mukavahan se on tietää, että jos ois lähtenny tänäänkin postilaatikolle eestaas autolla, niin oisi mennyt 0,04 litraa. Nafti sekin eli mahtuis puolen litran pestyyn cokispulloon

    oliks dorkalla jotain muutakin ongelmaa, mee ne hoitaan sykolokis kanssa ne hommelit


   • edson kirjoitti:

    Voi ittu, lehmä kiinnitti ihan väärään kohtaan huomionsa. Eli kun lyön näppäimistöstä l eli litra ja 1 eli numero, niin luulis ny metaanipäänkin sen huomaavan. Jos taas litra niinku pitäs merkitä lt, niin oma merkintäni l saa riittää, sillä haluan ehottomasti pitää lypsäviin hajuraon. Litra maitoa suussa vastaa litraa lehmän metaania päässä

    Ai että vain tyhmä laskee kilometrikohtaisen kulutuksen kautta. No kun ajoja tulee yleensä vain nolla km / päivä, niin mukavahan se on tietää, että jos ois lähtenny tänäänkin postilaatikolle eestaas autolla, niin oisi mennyt 0,04 litraa. Nafti sekin eli mahtuis puolen litran pestyyn cokispulloon

    oliks dorkalla jotain muutakin ongelmaa, mee ne hoitaan sykolokis kanssa ne hommelit

    No, onpa taas sönkkäystä! Kuka puhunu lyhenteestä lt? Sinä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No, onpa taas sönkkäystä! Kuka puhunu lyhenteestä lt? Sinä.

    No mitä helvettiä, sulla oli dorka oli vaikeuksia ja sekoitit litra (l) ja ykkönen (1)

    Kyllä kuule se olet sinä joka sönkötät, kun et metaaniaivo muuhun kykene niinku. Kiireesti nyt hoitoon, olet varmaan vaaraksi muille jo ulkona liikkuessasikin


   • edson kirjoitti:

    No mitä helvettiä, sulla oli dorka oli vaikeuksia ja sekoitit litra (l) ja ykkönen (1)

    Kyllä kuule se olet sinä joka sönkötät, kun et metaaniaivo muuhun kykene niinku. Kiireesti nyt hoitoon, olet varmaan vaaraksi muille jo ulkona liikkuessasikin

    Kyllä minä erotan ykkösen ja ällän, mutta itse et sitä taida. Viestissäsi lukee ihan selvästi autosi kulutuksen kohdalla 4 l/km, mistä sadalle kilsalle tulisi kulutusta 400l!!!!! No, virhehän se sinulta on, mutta... Ainut ykkönen viestissäsi oli bensan litrahinnassa. Eikä sitäkään ilmoiteta ekuina. O ite tarkempi, tolvana!


  • Perkele, tuli ihan vika ketjuun

  • Sain tänään VikingLinelta tarjouksen päiväristeilystä Tallinnaan a 2 e/hlö. Siinä ei paljoa hintaa tule merimatkalle. Tarjous voimassa koko marraskuun pl lauantait. Voisihan tuolla käydä buffet-pöydässä syömässä, se maksaa kyllä erikseen. Samoin, jos ottaa päiväksi hytin itselleen, se on ollut yleensä 20 e. Tulisi kyllä ostettua taxfreestäkin juomia, onhan meillä juhlia marraskuussa.

   Cee

   • Eipä ole matka hinnalla pilattu. Vaihteluahan se olisi arkipäivään. Ainakin vielä laivojen puhvetit ovat olleet runsaita ja hyvää ruokaa pullollaan. Tosin viime kesänä huomasin, että esim. Viking oli vähentänyt puhvettinsa valikoimaa, mikä varmaan ihan viisastakin, kun jotkut tarjolla olevat lajit näyttivät aiemmin jäävän lähes koskemattomiksi. Vähempi voisi ollakin enempi, etenkin jos laatuun satsaavat.

    Hytti matkalla kuin matkalla on ainakin minulle lähes "must". Saa huilata, jättää vaatteensa ja muut matkatavarat ja etenkin ostoksensa sinne, eikä tarvitse niitä koko ajan retuuttaa mukanaan.

    Onkos teillä isoja kekkereitä tiedossa, utelee
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eipä ole matka hinnalla pilattu. Vaihteluahan se olisi arkipäivään. Ainakin vielä laivojen puhvetit ovat olleet runsaita ja hyvää ruokaa pullollaan. Tosin viime kesänä huomasin, että esim. Viking oli vähentänyt puhvettinsa valikoimaa, mikä varmaan ihan viisastakin, kun jotkut tarjolla olevat lajit näyttivät aiemmin jäävän lähes koskemattomiksi. Vähempi voisi ollakin enempi, etenkin jos laatuun satsaavat.

    Hytti matkalla kuin matkalla on ainakin minulle lähes "must". Saa huilata, jättää vaatteensa ja muut matkatavarat ja etenkin ostoksensa sinne, eikä tarvitse niitä koko ajan retuuttaa mukanaan.

    Onkos teillä isoja kekkereitä tiedossa, utelee
    am

    Cee täyttää parittomia suuria tasavuosia!
    BA


   • Noinhan sitä typerykset hakee "vaihtelua" arkipäväänsä. Elämä kun on niin tylsää


   • Anonyymi kirjoitti:

    Cee täyttää parittomia suuria tasavuosia!
    BA

    Joko viiskypää ? Vaikee sanoa ihan kirjoitusten puolesta, ite veikkaan just kirjoituksiin vedoten että kaheksan kypää


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joko viiskypää ? Vaikee sanoa ihan kirjoitusten puolesta, ite veikkaan just kirjoituksiin vedoten että kaheksan kypää

    Ehkä kirjoitukset kuin satavuotiaan, mutta ulkonäkö kuin viiskypää. Paree niin päin kuitenkin.

    Cee


  • On tämä liha"keskustelu" mennyt jo sikamaisuuksiin. Tänään HS:n mielipideosastolla joku kirjoitti, että oli joutunut lähtemään ravintolasta kesken ateriansa, kun naapuripöydästä oli alettu haukkua häntä pihvin syönnistä. Kirjoittajalla on kertomanas mukaan sairaus, joka estää raudan imeytymisen kasviksista ja rautapillereiden syönnin. Lihan raudan imeytymisen ja laadun lisäksi tutkittu tosiasiahan on myös, että esim. lihan proteiinit ovat parempilaatuisia kuin kasvisproteiinit.

   Tuollainen on todella törkeätä käytöstä, mutta luulenpa, että pahempaa on tulossa, kun ihmiset todella alkavat tuomita toisiaan some-käytöksen malliin: solvauksia ja loukkauksia ei säästellä, kun "minä" olen oikeassa.

   Mutta sää on kuin morsian. Lenkillä taas käytiin. Raitis ilma tekee kyllä aina hyvää satoi tai paistoi. Säähän on vain pukeutumiskysymys.
   am

   • Ei meillä mitään suurempia juhlia ole ja vaikka olisi, ei niitä vietetä kuin keskenään, korkeintaan poika ja puolisonsa syömässä. E-Pohjanmaalta eivät tule, kun juuri olivat meillä. Ja systerin mies ei nykyään aja mihinkään Mikkeliä kauemmas, eli omasta asuinkaupungistaan. Aiemminkin kun meillä joskus kävivät ajoivat aina vikaan, ennen kuin meille löysivät.

    Minustakin ruokakeskustelut ovat jo aivan hakoteillä ja ihmiset muuttuneet törkeimmiksi ihan tuntemattomia kohtaan. Ei ole enää käytöstapoja monellakaan.

    Muistan vuosia sitten, kun ihmiset uskalsivat vielä turkki päällä pakkasella kulkea, sai yksikin työkaverini törkeätä haukkumista metrossa matkustaessaan. Muutama nuori "kettutyttö" huusi hänelle kurkku suorana möreällä äänellä, että senkin murhaaja! Eipä ole turkiksia nykyään ihmisten päällä näkynyt. Poislukien tietenkin esim Grönlannin inuiitit tai Mongolian arojen jurtissa asujat. Heillä ei juuri näy nykyajan toppapukuja ja muita tekokuituja, ainakaan mitä olen töllöstä heidän elämäänsä katsonut.

    Cee


   • "kun "minä" olen oikeassa"

    Pidät vaan leipäläpesi kiinni, koska sinä olet väärässä. Aina kun korkkiruuvi alkaa ihmettelemään, niin pelkkää skeidaa tulee luettavaksi


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei meillä mitään suurempia juhlia ole ja vaikka olisi, ei niitä vietetä kuin keskenään, korkeintaan poika ja puolisonsa syömässä. E-Pohjanmaalta eivät tule, kun juuri olivat meillä. Ja systerin mies ei nykyään aja mihinkään Mikkeliä kauemmas, eli omasta asuinkaupungistaan. Aiemminkin kun meillä joskus kävivät ajoivat aina vikaan, ennen kuin meille löysivät.

    Minustakin ruokakeskustelut ovat jo aivan hakoteillä ja ihmiset muuttuneet törkeimmiksi ihan tuntemattomia kohtaan. Ei ole enää käytöstapoja monellakaan.

    Muistan vuosia sitten, kun ihmiset uskalsivat vielä turkki päällä pakkasella kulkea, sai yksikin työkaverini törkeätä haukkumista metrossa matkustaessaan. Muutama nuori "kettutyttö" huusi hänelle kurkku suorana möreällä äänellä, että senkin murhaaja! Eipä ole turkiksia nykyään ihmisten päällä näkynyt. Poislukien tietenkin esim Grönlannin inuiitit tai Mongolian arojen jurtissa asujat. Heillä ei juuri näy nykyajan toppapukuja ja muita tekokuituja, ainakaan mitä olen töllöstä heidän elämäänsä katsonut.

    Cee

    Ota nyt kuitenkin pari kunnon paukkua nimikkojuomaasi Calvadosia. Onhan 75 ihan siisti luku, ja vaikka joku vitsaili etttä kirjoitat kuin sata vuotias niin sehän van osoittaa todseksi sen minkä tiedämmekin että sinulla on sekä järkeä että tasapainoa kirjoittamissasi ajatuksissa.
    Muuten kyllä uskon että varmaan olet hyvän näköinen nuorekas "mimmi". Lucky U!


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Ota nyt kuitenkin pari kunnon paukkua nimikkojuomaasi Calvadosia. Onhan 75 ihan siisti luku, ja vaikka joku vitsaili etttä kirjoitat kuin sata vuotias niin sehän van osoittaa todseksi sen minkä tiedämmekin että sinulla on sekä järkeä että tasapainoa kirjoittamissasi ajatuksissa.
    Muuten kyllä uskon että varmaan olet hyvän näköinen nuorekas "mimmi". Lucky U!

    Otan kyllä pari calvadosta sitten isänpäivänä. Koska minulla ei ole isää, otan sitten U:n kanssa. Jos U:n isä eläisi hän täyttäisi 2.11. sata v. U:n faija tarjosi aina silloin tällöin minulle fingerporillisen konkkaa taikka viskiä.

    Cee


   • "Tänään HS:n mielipideosastolla joku kirjoitti, että oli ..."

    Todella tarvitsemme näitä haukkujia paljon lisää ja käännettyä sinunlaistesi dorkienkin mielen ... täysin kylläkin mahdotonta, kun dorkuuteen yhtyy myös savolainen kierous.

    Laivaristeilyt, sharterit ja kesämökkiläiset seuraavaksi tähtäimeen

    edson


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Tänään HS:n mielipideosastolla joku kirjoitti, että oli ..."

    Todella tarvitsemme näitä haukkujia paljon lisää ja käännettyä sinunlaistesi dorkienkin mielen ... täysin kylläkin mahdotonta, kun dorkuuteen yhtyy myös savolainen kierous.

    Laivaristeilyt, sharterit ja kesämökkiläiset seuraavaksi tähtäimeen

    edson

    Ja sinä vastaavasti MUKA hesalainen - salli mun nauraa - vielä vihreä sellainen, joka asuu maalla. Kyllä näköjään vuosikymmenet siellä puskissa on painanut sinuun jälkesi, joka on lähes sairaus.

    Siihen tähtäimeen pitää laittaa myös homelootamatkaajat. Kulkevat noilla kaappiautoillaan joka paikassa, mutta mihinkään eivät jättäisi rahaa, kun kaikki on omasta takaa mukana. Omahyväisiä saiturituristeja kaikki tyynni. Joskus aikaan erään Europan maan kansalaiset saivat täällä Suomessakin vähemmästäkin loisimisesta kyseenalaisen maineen.

    Sharter muuten kirjoitetaan charter. Hesalainen tietäisi sen.
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja sinä vastaavasti MUKA hesalainen - salli mun nauraa - vielä vihreä sellainen, joka asuu maalla. Kyllä näköjään vuosikymmenet siellä puskissa on painanut sinuun jälkesi, joka on lähes sairaus.

    Siihen tähtäimeen pitää laittaa myös homelootamatkaajat. Kulkevat noilla kaappiautoillaan joka paikassa, mutta mihinkään eivät jättäisi rahaa, kun kaikki on omasta takaa mukana. Omahyväisiä saiturituristeja kaikki tyynni. Joskus aikaan erään Europan maan kansalaiset saivat täällä Suomessakin vähemmästäkin loisimisesta kyseenalaisen maineen.

    Sharter muuten kirjoitetaan charter. Hesalainen tietäisi sen.
    am

    "homelootamatkaajat"

    Jees toki, mutta kun onkin asunto ja osoite postrest. Osoitteeni jo antaa kuvan muille, muttei tollaisille toloille. No cee ja rapu tuskin tajuavat myöskään. Aurora ei välitä, sillä hänellä on elämä koossa paremmin kuin teillä muilla. Senhän näkee sokeain, paitti siis sä, sillä sä oot pelkkä dorka ja vielä kiero sellainen

    edson


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja sinä vastaavasti MUKA hesalainen - salli mun nauraa - vielä vihreä sellainen, joka asuu maalla. Kyllä näköjään vuosikymmenet siellä puskissa on painanut sinuun jälkesi, joka on lähes sairaus.

    Siihen tähtäimeen pitää laittaa myös homelootamatkaajat. Kulkevat noilla kaappiautoillaan joka paikassa, mutta mihinkään eivät jättäisi rahaa, kun kaikki on omasta takaa mukana. Omahyväisiä saiturituristeja kaikki tyynni. Joskus aikaan erään Europan maan kansalaiset saivat täällä Suomessakin vähemmästäkin loisimisesta kyseenalaisen maineen.

    Sharter muuten kirjoitetaan charter. Hesalainen tietäisi sen.
    am

    "Joskus aikaan erään Europan maan kansalaiset "

    Johan tuli kirjallista oikeinkirjoitusta pätkä turhakkeelta ja mikä rasismin peittely mukana. Voi voi sinua pehmustetun pyöreän huoneen uusi asukas. Voit ihan rauhassa koittaa kusta siellä vaikka nurkaan

    edson


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Joskus aikaan erään Europan maan kansalaiset "

    Johan tuli kirjallista oikeinkirjoitusta pätkä turhakkeelta ja mikä rasismin peittely mukana. Voi voi sinua pehmustetun pyöreän huoneen uusi asukas. Voit ihan rauhassa koittaa kusta siellä vaikka nurkaan

    edson

    No, en viitsinyt nimeltä mainita po. kansalaisia, kun sull sinne niin kiinteät suhteet. Olisit voinut vaikka itkuun purskahtaa jälkikasvusi puolesta. Eikä se suinkaan ole näiden kirjoitusten tarkoitus.

    Etkö muka muista kuinka saksalaisia turisteja kirottiin, kun tulivat tänne bussien ruumat täynnä omia eväitä ja täydensivät varastojaan hotellien aamiaispöydistä keräämällä evästä muovikasseihinsa. Sentään monet heistä yöpyivät hotelleissa, joten sen verran tänne jättivät rahaansa. Sinä et itarana turistina sitäkään.
    am


  • Kirjoitin äsken tänne pitkän jutun, mutta poistettu.

   Joten totean vain, nykyaikana lasten huoneesta kuultua:

   Nyt äiti kertoo sinulle sadun Lumikki ja seitsemän lyhytkasvuista henkilöä.

  • Jatkan vielä tuohon iltasatuun: poistetussa jutussani oli muutamia sanoja, joihin robo siis tarttui. Siinä mainitsin mm että kouluissa lasten ei tarvitse enää tuoda lääkärintodistusta jos on joku ruokavalio oltava, riittää että tieto on vaikka kotoa vanhemmilta. Samalla tuli mieleeni se aamuinen hesarin kirjoitus, jossa asiakas sai ravintolassa haukkumiset viereisestä pöydästä, koska söi liharuokaa. Tulevaisuudessa varmaan tarvitaan tätä menoa lääkärintodistus ravintolalle, että uskallat tilata liharuokaa. Sama jatkuu varmaan tulevaisuuden lihatiskillä kaupoissa. Niin pitkälle on tämä lihavouhotus ja ilmastonmuutos mennyt.

   Cee

   • "Samalla tuli mieleeni se aamuinen hesarin kirjoitus, jossa asiakas sai ravintolassa haukkumiset viereisestä pöydästä, koska söi liharuokaa."

    Koita nyt tajuu sen verran, että on liharuokia ja liharuokia. Tuon yksinkertaisen asian tajuaminen voi jopa avata sinunkin silmäsi, tosin epäilen vahvasti

    edson


  • Nyt robo ei kerrassaan hyväksy mitä kirjoitan, vaan poistaa ne, vaikka näin niiden ilmestyvän tänne.
   Olkoot sitten.

   Cee

   • Tänään on tökkinyt minullakin pitkin päivää. Puhelimella olen pari kertaa kirjoittanut ja tuntuu , että sillä toimii paremmin kuin tällä läppärillä. Silloin, kun tämä S24:n muutos tehtiin, niin siinä taisi saatteena ollakin, että pyrkivät sujuvampaan mobiilikäyttöön. Siltä kyllä vähän vaikuttaakin.


  • Robo edelleenkin vahtii jokaista kirjainta! Väsymättä, vuorokauden ympäri ja valitsee lopulta ihan sattumanvaraisesti mitä poistaa.

   • Olen kyllä huomannut että robo ei ymmärrä lukemaansa. Sille on vain opetettu tiettyjä sanoja, jotka kun se näkee, niin poistaa heti jutun.

    Minä kirjoitin eilen kaksi juttua, joissa kerroin, mitä sanoja nykyään ei saa käyttää ja kerroin niille nykyvastineet, jotka ovat sallittuja, mutta kirjoitus lähti.

    Toisessa jutussa kirjoitin vain siitä, että nykyään mies-loppuisista sanoista yritetään päästä eroon. Ja annoin esimerkkejä. Kirjoitus lähti heti pois.

    Sen sijaan robo antaa edsonin mellastaa täällä mielin määrin ja haukkua meitä kaikin mahdollisin tavoin. Niitä robo ei poista.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olen kyllä huomannut että robo ei ymmärrä lukemaansa. Sille on vain opetettu tiettyjä sanoja, jotka kun se näkee, niin poistaa heti jutun.

    Minä kirjoitin eilen kaksi juttua, joissa kerroin, mitä sanoja nykyään ei saa käyttää ja kerroin niille nykyvastineet, jotka ovat sallittuja, mutta kirjoitus lähti.

    Toisessa jutussa kirjoitin vain siitä, että nykyään mies-loppuisista sanoista yritetään päästä eroon. Ja annoin esimerkkejä. Kirjoitus lähti heti pois.

    Sen sijaan robo antaa edsonin mellastaa täällä mielin määrin ja haukkua meitä kaikin mahdollisin tavoin. Niitä robo ei poista.

    Cee

    Edson ei mellasta, vaan kirjoittaa asiaa, missä on edes hiukka sisältöäkin.

    Kun taas sinä monasti kirjoitat tyhjää ja robo huomaa ja vie roskiin

    edson


   • Anonyymi kirjoitti:

    Edson ei mellasta, vaan kirjoittaa asiaa, missä on edes hiukka sisältöäkin.

    Kun taas sinä monasti kirjoitat tyhjää ja robo huomaa ja vie roskiin

    edson

    Ei sinunkaan kirjoituksissa juuri muuta sisältöä ole kuin jatkuva meidän naisten haukkuminen ja aina suunnilleen samoilla sanoilla. Muutkin juttusi ovat pelkkää persujen ym haukkumista, ainoat kehut saavat vihreät ja vasemmisto. Ja kehut jatkuvasti homekaaraasi ja sinä et sitten ole turisti, vaikka tutkit matkustusreittejä alvariinsa. Sinä olet kuin kotilo, kuljetat kotiasi mukanasi ja asut poste restantessa.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olen kyllä huomannut että robo ei ymmärrä lukemaansa. Sille on vain opetettu tiettyjä sanoja, jotka kun se näkee, niin poistaa heti jutun.

    Minä kirjoitin eilen kaksi juttua, joissa kerroin, mitä sanoja nykyään ei saa käyttää ja kerroin niille nykyvastineet, jotka ovat sallittuja, mutta kirjoitus lähti.

    Toisessa jutussa kirjoitin vain siitä, että nykyään mies-loppuisista sanoista yritetään päästä eroon. Ja annoin esimerkkejä. Kirjoitus lähti heti pois.

    Sen sijaan robo antaa edsonin mellastaa täällä mielin määrin ja haukkua meitä kaikin mahdollisin tavoin. Niitä robo ei poista.

    Cee

    Minä poistatin eilen muutaman edsonin kirjoituksen. Kun kerran ihan tavallista "nypläystäkin" koskevia kirjoituksia poisteaan niin miksi ei sitten törkytekstiä. Kaipa hän saa mielihyvää siitä, että käyttää meistä mahdollisimman törkeitä nimityksiä ja haukkumisia meitä kohtaan. Ei taida tuommoinen moukka mistään muusta kuin toisten haukkumisesta enää mielihyvää saadakaan. Etenkin nuo kuoleman toivotukset, jopa terrorismin kannatus suorastaan puistattaa pahuudessaan. Täytyy vain toivoa, että tuollainen luonne ei ole DNAssa.

    Kävin äsken vaihdattamassa talvirenkaat autooni, ja sellaiseen liikkeeseen pitää näköjään mennä ennen kuin tapaa sukulaisen, jota ei ole tavannut vuosiin. Emme ole voineet tavata, kun hän on jo vuosia asunut Singaporessa. Juuri nyt hän on muutaman päivän reisulla Suomessa, taloaan tsekkailemassa, lapsiaan moikkaamassa ja vanhaa äitiään tapaamassa. Oli todella mukava vaihtaa kuulumisia. Hänen mummonsa ja vaarinsa olivat minun kummejani.

    Kukkakaupassakin kävin, ja ostin melkoisen määrän kanervia talvi-istutukisa varten. Mökillä meinataan nyt viikonloppuna käydä hakemassa havuja. Pojan piti tulla mukaan, mutta onkin kipeä, eikä siis pääse. No, kyllä se mökki siellä pysyy, ellei salama polta;). Kumpikin pojanlapsi tykkää olla mökillä, mutta omat harrastukset estävät tehokaasti sinne lähtemisen. Nyt kun pojalla olisi ollut urheilusta vapaa viikonloppu, niin sitten iski räkätauti.

    Yhtäkkiä nyt tuli mieleen, kuinka Inger aikoinaan torui minua, kun käytin joskus sanaa räkätauti. Hänestä sana oli niin ruma, ettei sitä olisi saanut käyttää. Ei tainnut kuvitellakaan minkälaisiin sanoihin täällä eräs toinen pystyy. Niinkin pahoihin, että Inger lähti täältä.

    Jokos sinulla se juhlapäivä on pian hollilla? Lämpimät onnittelut joka tapauksessa!

    Nyt päiväkahveelle.
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei sinunkaan kirjoituksissa juuri muuta sisältöä ole kuin jatkuva meidän naisten haukkuminen ja aina suunnilleen samoilla sanoilla. Muutkin juttusi ovat pelkkää persujen ym haukkumista, ainoat kehut saavat vihreät ja vasemmisto. Ja kehut jatkuvasti homekaaraasi ja sinä et sitten ole turisti, vaikka tutkit matkustusreittejä alvariinsa. Sinä olet kuin kotilo, kuljetat kotiasi mukanasi ja asut poste restantessa.

    Cee

    Sinä cee, älä hyvä ihminen koita edes ymmärtää, liian vaikeaa sinulle. Sinun ymmärryksesi taso tuli ilmi jo kauan sitten ja yksi viimeisistä möläytyksistäsi oli se, että pitää ostaa paljon paikallisilta, jotta elävät. Ihan kuin tuo dorkakin. Tuossahan ei ole pätkän vertaa kuin pelkkää tyhjää ja ota huomioon, sentään olen joissain asioissa ihan ite tuottaja, sinä jossain aurinkorannalla pelkkä ikkunasta ulos tuijottaja. Tollasiiki turisteja pitää olla joittenkin mielestä, minun mielestäni menkää laivaan ja avatkaa keulaportti ihan ite

    Teillä "naisilla" kun ei kerta kaikkiaan ole mitään annettavaa ja jos on, niin antakaa niille äijillenne se annettava. Niitähän sinä ja tuo toinen dorka tänne koko ajan kiikutatte. Kyl on niin somaa.Todennäköisesti tarvitsevat juuri kaltaisianne pölvästejä. Nimittäin silloin, kun puhutaan naisista ja "naisista", niin kumppanini kuuluu juurikin niihin, joilla on jotain päässäkin. Teillä ei mitään, siis päässänne.

    Ja mitä tulee asuntooni, niin maksa sinä vaan niitä sikavuokria ja kysy täällä sitten, miksi taas nousi vuokrat. Weepeli tulee sua jelppaamaan, kun dorka vähän enemmän vielä valitat.

    edson


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olen kyllä huomannut että robo ei ymmärrä lukemaansa. Sille on vain opetettu tiettyjä sanoja, jotka kun se näkee, niin poistaa heti jutun.

    Minä kirjoitin eilen kaksi juttua, joissa kerroin, mitä sanoja nykyään ei saa käyttää ja kerroin niille nykyvastineet, jotka ovat sallittuja, mutta kirjoitus lähti.

    Toisessa jutussa kirjoitin vain siitä, että nykyään mies-loppuisista sanoista yritetään päästä eroon. Ja annoin esimerkkejä. Kirjoitus lähti heti pois.

    Sen sijaan robo antaa edsonin mellastaa täällä mielin määrin ja haukkua meitä kaikin mahdollisin tavoin. Niitä robo ei poista.

    Cee

    Tätä robon ei pitäisi poistaa. Se on sinun ikäisellesi "neitokaiselle" mukava synttäri serenaadi mikä kertoo ajasta, joka oli ja varsin vauhdikkaana!
    https://www.youtube.com/watch?v=3W_IqKU1qAg
    Kaikesta pitää yrittää selvitä kuten aina.


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Tätä robon ei pitäisi poistaa. Se on sinun ikäisellesi "neitokaiselle" mukava synttäri serenaadi mikä kertoo ajasta, joka oli ja varsin vauhdikkaana!
    https://www.youtube.com/watch?v=3W_IqKU1qAg
    Kaikesta pitää yrittää selvitä kuten aina.

    Tällaista versiota Mambo Italiaanosta en ole kuullutkaan. Tuttu kipale nuoruudestani. Ihanaa saada välillä kehujakin kaikkien edsonin haukkujen jälkeen. (Ks edellä olevat edsonin haukut minulle, kun en mitään kuulemma ymmärrä, kirjoituksensa 14:20).

    Cee


  • Puosukin rohkeni tulla elämän puolelle kuokkimaan. Cee juhlii ja siksi on paikallansa onnitella. Tuon punaisen ruusun mukanani. Sen voin tehdä hyvillä mieiin jo siksikin kun olen myös merkonomi vm 1981 . Do you wanna dance. Potkaisette ukkosi kanssa olkkarin matot sivuun. Puosuvaari
   https://www.youtube.com/watch?v=Q6ffd0UqT0Q

   • Ei täällä tarvitse kuokkia. Voi tulla koska vain. Täällä ei ole "numerus claususta".

    Mitäs jos viritetään Ceelle virtuaalinen yhteislaulu. Jokainen voisi laulaa äänellään ja vaikka ulkomaaks, jos paremmin niin taipuisi. Eli Happy Birthday... paljon onnea vaan... sä kasvoit neito kaunoinen...

    Tuo YT on po. kipaleesta versio, jota en ole kuullut. Omassa muistissani on toisen hurmurin, Cliff Richardsin versio. Mutta hyvä on tämäkin.
    am


   • Kiitos paljon Puosulle upeasta kipaleesta ja ruususta. Olen aina pitänyt Richard Gerestä, on komea mies. Tuo musiikki oli nuoruudessani nopeatempoista rockia, nyt se oli sensuellin hidas.

    Ihanaa huomata, että olet saman koulutuksen omaava kuin minäkin ja valmistusvuosikin sama. Oletko jatkanut siitä vielä jotain, minä en. Sain jo tarpeekseni. Sinä olit vielä nuori sen jälkeen kun valmistuit sieltä.

    Minulla on kummipoika, joka on aikuisopiskellut merkonomin jälkeen tradenomiksi, sen jälkeen valmistui jo liiketalouden maisteriksi AMK:sta pari vuotta sitten. On nyt 54 v. Opiskelu kannattaa.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos paljon Puosulle upeasta kipaleesta ja ruususta. Olen aina pitänyt Richard Gerestä, on komea mies. Tuo musiikki oli nuoruudessani nopeatempoista rockia, nyt se oli sensuellin hidas.

    Ihanaa huomata, että olet saman koulutuksen omaava kuin minäkin ja valmistusvuosikin sama. Oletko jatkanut siitä vielä jotain, minä en. Sain jo tarpeekseni. Sinä olit vielä nuori sen jälkeen kun valmistuit sieltä.

    Minulla on kummipoika, joka on aikuisopiskellut merkonomin jälkeen tradenomiksi, sen jälkeen valmistui jo liiketalouden maisteriksi AMK:sta pari vuotta sitten. On nyt 54 v. Opiskelu kannattaa.

    Cee

    Hei Cee!

    Olipas ihana ja romanttinen tuo Puosuvaarin onnittelu sinulle! Tuli itsellekin muistoja menneiltä ajoilta mieleen. Noin sitä tanssittiin ennen vanhaan...

    Onnea täältäkin sinulle! Minä siirtäisin, mutta kun en osaa sitä siirtoa tehdä, sinulle kun olet nuorena asunut Malmilla, Lasse Kuuselan laulamana Viivin jenkan. Siinä Viivi tanssii Mosabackan lavalla. "Hulivili Viivi" kun tanssimaan lähti, niin "hame oli lyhyt ja leveä ja Viivi oli lennossa keveä..."

    Jotenkin noin ne laulun sanat meni?

    Tämä onnittelija on

    Rapu


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hei Cee!

    Olipas ihana ja romanttinen tuo Puosuvaarin onnittelu sinulle! Tuli itsellekin muistoja menneiltä ajoilta mieleen. Noin sitä tanssittiin ennen vanhaan...

    Onnea täältäkin sinulle! Minä siirtäisin, mutta kun en osaa sitä siirtoa tehdä, sinulle kun olet nuorena asunut Malmilla, Lasse Kuuselan laulamana Viivin jenkan. Siinä Viivi tanssii Mosabackan lavalla. "Hulivili Viivi" kun tanssimaan lähti, niin "hame oli lyhyt ja leveä ja Viivi oli lennossa keveä..."

    Jotenkin noin ne laulun sanat meni?

    Tämä onnittelija on

    Rapu

    Kiitos paljon Rapu! Mosabackan lavallakin olen tainnut joskus tanssia. Eka tanssipaikkani oli Rajakylän lava. Olin silloin 14 v. Sen jälkeen olen tanssinut paljonkin eri lavoilla ja tanssipaikoissa. Täytyypä katsoa, löydänko tuota mainitsemaasi kappaletta tuubista.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei täällä tarvitse kuokkia. Voi tulla koska vain. Täällä ei ole "numerus claususta".

    Mitäs jos viritetään Ceelle virtuaalinen yhteislaulu. Jokainen voisi laulaa äänellään ja vaikka ulkomaaks, jos paremmin niin taipuisi. Eli Happy Birthday... paljon onnea vaan... sä kasvoit neito kaunoinen...

    Tuo YT on po. kipaleesta versio, jota en ole kuullut. Omassa muistissani on toisen hurmurin, Cliff Richardsin versio. Mutta hyvä on tämäkin.
    am

    Kiitos yhteislaulusta A-mummu! Hyvin teidän kaikkien äänet sopivat yhteen:-))

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos yhteislaulusta A-mummu! Hyvin teidän kaikkien äänet sopivat yhteen:-))

    Cee

    Ilo oli meidän puolellamme, Cee!


  • Terve!

   Kaupunkireissu tehty. Kyllä siellä menikin aikaa. Samalla kävin kyllä ostamassa ruoatkin, niin ei tarvitse nyt mennä ruokaostoksille, ennen kuin ensiviikolla.

   Kaupunkiin mennessä iso mies istahti viereeni ja sanoi että täytyy istua "tytön" viereen! "Oikein hyvä", vastasin miehelle ja juttuahan siitä syntyi.

   Paluumatkalla lähelläni rattaissa istui pieni lapsi, jolle äitinsä syötti piirakkaa. Lapsi hymyili minulle koko ajan ja välillä ujostelikin, mutta sitten taas kurkki minua iloinen hymy huulilla.. Sanoin hänelle, että "kyllä olet veikeä ja hyväntuulinen!"

   Sitten lukemiani kiitospäivän (Amerikkalaisen) kalkkunan mietteitä: "Takki meni mutta tarkenee, sanoi kalkkuna kun uuniin työnnettiin!"

   Hyvää Viikonlopunalkua!

   Rapu

   • Minä kävin tänään labrassa ja siellä oli pikkupoika, joka huusi kuin syötävä, kun häneltä otettiin verikokeita. Näköjään ei toisesta käsivarresta saatu tarpeeksi verta ja jouduttiin menemään toiseenkin käsivarteen. Siinä tarvittiin jo toista labran naista näytteen ottoon. Sitten poika tuli takaisin aulaan äitinsä ja toisen vielä pienemmän lapsen kanssa ja poika jatkoi kovaa nyyhkytystä molemmat käsivarret siteissä. Pikkuinen, joka osasi jo kävellä oli aurinkoinen ja iloinen, häneltä ei kokeita ollut otettu.

    Cee


   • Kalkkunan osa on kova. Silti kyllä siipan kanssa hekotettiin tuolle vitsille.
    am


   • Jumal'auta :

    "Kaupunkireissu tehty. Kyllä siellä menikin aikaa. Samalla kävin kyllä ostamassa ruoatkin, niin ei tarvitse nyt mennä ruokaostoksille, ennen kuin ensiviikolla."

    Toi oli hyvä tietää

    - sanoi että täytyy istua "tytön" viereen! "Oikein hyvä" ja jatkuu - Lapsi hymyili minulle koko ajan ja välillä ujostelikin, mutta sitten taas kurkki minua iloinen hymy huulilla.. Sanoin hänelle, että "kyllä olet veikeä ja hyväntuulinen!"

    Ja jumal'auta vitsi päälle kalkkunasta ilman turkkii. Olipa hauskaa ja antoisaa kirjoitusta, niin sydäntä lämmitävää Elämänmakuista, huh huh että olikin

    edson


  • Muistui kertomastasi mieleeni, kun 5-vuotias poikamme vietiin sairaalaan, silloiselle Lastenklinikalle, kovan vatsakivun vuoksi. Häntä olimme jo aiemmin käyttäneet lääkärissä, joka vain huitaisi kädellään ja totesi, että kasvukipuja. Kunnes sitten nuo kasvukivut tulivat niin koviksi, ettei enää kotona voitu sitä katsoa.

   Sairaalassa pojalle piti laittaa tippa, mutta lääkäripoika jonka piti se laittaa ei saanut neulaa suoneen. Pisti moneen paikkaan, onnistumatta. Poika alkuun vain nyyhkytti, mutta lopulta alkoi itkeä kunnolla. Vihdoin lääkäri luovutti ja kutsui hoitajan apuun. Ja onnistuikin siinä heti ensimmäisellä kerralla. Kyllä äidin ja isän sydäntä särki pojan osa. Nykyään varmaan vanhemmat jo puuttuisivat asiaan, mutta silloin oltiin kilttejä ja oltiin valittamatta.
   am

   • Piti vielä kertoa, että poikamme sai silloin diagnoosiksi laktoosi-intoleranssin, onneksi ei sen vakavampaa.
    am


   • Kyllä ootte esimerkillisiä isiä ja äitejä, kun oikke sydän särki. Ja olitte kilttejäkin, oi oi sentään.

    Ny kaikki huomaa sen, että varmaan kasvatus, koulutus ja kaikki muukin on mennyt ihan nappiin ja olette oikke lapsirakkaita ... rakinkusettajia

    edson


  • Onnittelut minultakin Ceelle. 🌹

   Ps, joskus aattelin, että nuo Edsonnin puheet vähintään puoliksi olisivat jonkun sortin ironiaa tms, mutta kyllä nykyisin täytyy sanoa että mies taitaa olla ihan sitä miltä kuulostaa.

   Minuahan taannoin naisten ja Weepelin taholta moitittiin siitä, että kirjoittamalla samassa ketjussa Edsonin kanssa ikäänkuin "hyväksyn", ellen peräti ole samaa mieltä hänen outojen puheidensa kanssa. Nykyään taidetaan herran yhä omituisemmiksi käyviin vuodatuksiin olla jo niin totuttu, että kukaan ei jaksa ihan täydellä vakavuudella niihin suhtautua. Kuitenkin, ikävän ilmapiirin tuollainen aiheuttaa ja vie kaiken ilon kirjoittamisesta ainakin itseltäni. Vähän myöskin ihmettelen kahden muun herran kritiikittömyyttä Edsonin suhteen, tosin sekään asia ei minulle kuulu.

   Whoo

   • Anonyymi kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Enpä ollut uskoa silmiäni, että edson sanoin jotain myönteistä Arasta. No, kohtahan hän alkoi perua, joten hyvä etten ruvennut kiittelemään.

    Niin kenenkäs merkkipäivä tänään olikaan? Onnea joka tapauksessa.

    Ara


   • Kiitos onnitteluistasi Whoo. En ole vielä täyttänyt vuosia, mutta ihan pian se on käsillä. Olen marraskuun lapsi, ei sille mitään voi, enkä tykkää vanhenemisesta. Minun pitäisi olla kuitenkin todella iloinen, että tämänkin iän olen jo saavuttamassa, se on harvinaista lähisuvulleni. Olen siis iloinen, eikä minulla ole mitään syysmasennusta, ei ole koskaan ollutkaan.

    Cee


   • Robo on kateellinen. Poisti viestini missä lähetin sinullekin kukan, kiitokseksi sanoistasi. Välillä todellakin olen epäillyt omia silmiäni jotta lukeeko todellakin joissain viesteissä just niin kuin lukee. Siis harhoja en ole nähnyt.
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Enpä ollut uskoa silmiäni, että edson sanoin jotain myönteistä Arasta. No, kohtahan hän alkoi perua, joten hyvä etten ruvennut kiittelemään.

    Niin kenenkäs merkkipäivä tänään olikaan? Onnea joka tapauksessa.

    Ara

    Minäkin ihmettelin että Edson kehui sinua, mutta ei se ollut ensimmäinen kerta. Sinä olet ainoa nainen Edsonin kumppanin lisäksi jolla on jotain älliäkin päässään, mikäli edsoniin on uskominen. Miksiköhän he sitten ovat aikoinaan eronneet? Mutta asuvat silti edelleen yhdessä. No, sellaisiakin pareja kyllä on muitakin, jotka ovat menneet uudelleen yhteen eron jälkeen.

    Minulla on synttärit 10.11., siitä nämä onnittelut, ei siis tänään, mutta kiitos sinullekin, kun nyt tuo Ali sen täällä jossain vaiheessa paljasti, hän muistaa, kun on itsekin marraskuun lapsia.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minäkin ihmettelin että Edson kehui sinua, mutta ei se ollut ensimmäinen kerta. Sinä olet ainoa nainen Edsonin kumppanin lisäksi jolla on jotain älliäkin päässään, mikäli edsoniin on uskominen. Miksiköhän he sitten ovat aikoinaan eronneet? Mutta asuvat silti edelleen yhdessä. No, sellaisiakin pareja kyllä on muitakin, jotka ovat menneet uudelleen yhteen eron jälkeen.

    Minulla on synttärit 10.11., siitä nämä onnittelut, ei siis tänään, mutta kiitos sinullekin, kun nyt tuo Ali sen täällä jossain vaiheessa paljasti, hän muistaa, kun on itsekin marraskuun lapsia.

    Cee

    Kllä minä sen muutenkin muistaisin, sillä olethan sinä aina HS ajoista edustanut sellaista objektiivistä ja asiallista kekustelua mikä on aina ollut minunkin toiveenani, mutta sattuneista osallistujista johtuen toiveeksi jäänyt. Joka tapauksessa toivon sitä edelleenkin ja toivon että Dr. Whookin jatkaisi pohdiskelua miksi ja miten kritisoidaan jotain, tai ei kritisoida vaikka syytä olisi!


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Kllä minä sen muutenkin muistaisin, sillä olethan sinä aina HS ajoista edustanut sellaista objektiivistä ja asiallista kekustelua mikä on aina ollut minunkin toiveenani, mutta sattuneista osallistujista johtuen toiveeksi jäänyt. Joka tapauksessa toivon sitä edelleenkin ja toivon että Dr. Whookin jatkaisi pohdiskelua miksi ja miten kritisoidaan jotain, tai ei kritisoida vaikka syytä olisi!

    Eipä huomannut kiippari kirjoittamaani y kirjainta eli "Kyllä"! On taas aika vaihtaa kiippari niin vähenevät hetkeksi ainakin nuo näppäinten kontaktiongelmat. No loppuviikon juttuja vaikka iskemätön kiippari on kotivarastossakin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Robo on kateellinen. Poisti viestini missä lähetin sinullekin kukan, kiitokseksi sanoistasi. Välillä todellakin olen epäillyt omia silmiäni jotta lukeeko todellakin joissain viesteissä just niin kuin lukee. Siis harhoja en ole nähnyt.
    am

    Välillä jää pois viestin alku, johon vastaan, tai sitten sormeni tökkivät miten sattuu. Mutta kukkani oli tarkoitettu edellisessä viestissäni Wholle.

    Luulisi, että ne kaikki solvaukset ja töryt, joita niskaamme vuosien mittaan olemme edsonnilta saaneet pistäisi itkemään, mutta ei. Vesi valuu hanhen selästä...Mutta Whon empatia nostatti jotain märkää silmäkulmaan. No, voihan sen kyllä aiheuttaa vaikka kuivat silmät;)
    am


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Kllä minä sen muutenkin muistaisin, sillä olethan sinä aina HS ajoista edustanut sellaista objektiivistä ja asiallista kekustelua mikä on aina ollut minunkin toiveenani, mutta sattuneista osallistujista johtuen toiveeksi jäänyt. Joka tapauksessa toivon sitä edelleenkin ja toivon että Dr. Whookin jatkaisi pohdiskelua miksi ja miten kritisoidaan jotain, tai ei kritisoida vaikka syytä olisi!

    "tai ei kritisoida vaikka syytä olisi!"

    Ymmärsin yskän. Onhan se nyt törkeätä, että edson kerrankin jätti kritisoimatta minua. No, sinä teet sitä hänenkin edestään.

    "sattuneista osallistujista johtuen toiveeksi jäänyt"

    Mikäs keskustelija tuollainen on, että lakkaa keskustelemasta mieleistensä kanssa heti jos näköpiirissä yksi vähemmän mieluinen avaa suunsa?

    ara


   • Anonyymi kirjoitti:

    Välillä jää pois viestin alku, johon vastaan, tai sitten sormeni tökkivät miten sattuu. Mutta kukkani oli tarkoitettu edellisessä viestissäni Wholle.

    Luulisi, että ne kaikki solvaukset ja töryt, joita niskaamme vuosien mittaan olemme edsonnilta saaneet pistäisi itkemään, mutta ei. Vesi valuu hanhen selästä...Mutta Whon empatia nostatti jotain märkää silmäkulmaan. No, voihan sen kyllä aiheuttaa vaikka kuivat silmät;)
    am

    Ehdin kyllä huomata poistetunkin viestisi. Robo ei tykkää liian lyhyistä kukkaviesteistä..

    Auroralle sen verran, että luullakseni tällä kertaa tuo lainaamasi Alin viestin osa ei ollut sinuun suunnattu.

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ehdin kyllä huomata poistetunkin viestisi. Robo ei tykkää liian lyhyistä kukkaviesteistä..

    Auroralle sen verran, että luullakseni tällä kertaa tuo lainaamasi Alin viestin osa ei ollut sinuun suunnattu.

    Whoo

    Tarkoitin siis sitä ylempää lainausta varsinkin.

    Nyt kohta raatajan on painuttava pehkuihin, että jaksaa taas huomenna raataa..

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoitin siis sitä ylempää lainausta varsinkin.

    Nyt kohta raatajan on painuttava pehkuihin, että jaksaa taas huomenna raataa..

    Whoo

    Onneksi Dr. Whoolla on ainakin ymmärrys tallella!
    AB


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onneksi Dr. Whoolla on ainakin ymmärrys tallella!
    AB

    Mitäs hänellä sitten ei ole tallella?

    Omituinen sanajärjestys noinkin lyhyessä lauseessa.

    ara


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitäs hänellä sitten ei ole tallella?

    Omituinen sanajärjestys noinkin lyhyessä lauseessa.

    ara

    Voi hyvä Sylvi!
    Kai nyt jo vähäjärkisemmätkin ymmärtävät keskustelun vaikeuden, jos jollakin on pää täysin lukossa.


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Voi hyvä Sylvi!
    Kai nyt jo vähäjärkisemmätkin ymmärtävät keskustelun vaikeuden, jos jollakin on pää täysin lukossa.

    Menepäs kokeilemaan keskustelua omaan ketjuusi. Hus sika metsään.


  • Vaikka kaikki sen muutenkin tietävät, niin minähän en ole kenenkään kanssa lakannut kommentoimasta jos on kommentointiin tarvetta. Ja ihan yhtä yleisesti jokaisen tietämän en edes tuollaisen väittäjän kanssa, vaikka keskustelu on hänen toiveestanaan hänen osaltaan muuttunut ns. vertauskuvalliseksi ja adjektiivipitoiseksi.
   jopa Rapulaista, joka omista asetelmistaan meni vähän niinkuin kuortaan luomaan olen epäsuorasti tai suorasti houkutellut kirjoittelemaan vaikka Edsonin kanssa, jos ei halua myöntää lähteneensä väärin perustein väärään kelkkaan kelloja kilkuttamaan.
   Dr.Whoon kanssa olemme jo pitkään olleet täysin samaa mieltä, että pitäisi jotenkin kyetä palaamaan yhteiseen pöytään. Se ei vain niistä jo monivuotisista toiveista johtuen ole onnistunut, mutta sitä kuitenkin edesauttaa tällainen vierailu "keino antagostisilla" foorumeilla

   • "jopa Rapulaista, joka omista asetelmistaan meni vähän niinkuin kuortaan luomaan olen epäsuorasti tai suorasti houkutellut kirjoittelemaan vaikka Edsonin kanssa, jos ei halua myöntää lähteneensä väärin perustein väärään kelkkaan kelloja kilkuttamaan."

    Siinä se taas tuli, mikä vesitti tuonkin yrityksesi rakentaa sopua!

    "Jos ei halua myöntää lähteneensä väärin perustein..."

    Minulla ei ole mitään "tarvetta", halusta puhumattakaan, lähteä perumaan yhtään mitään mitä olen Elämässä kirjoitellut, tai kenen "kelkassa" milloinkin olen "kelloja kilkutellut!"

    Ketään en ole ainakaan nimitellyt ja kuka on se, joka määrää sen, oletko nyt väärässä kelkassa, kun keskustelet toisten kirjoittajien kanssa? Ei minua ja minun mielipiteitäni voi joku muu, kuka tahana onkaan, määrätä. En ole kenenkään holhouksen alainen joten minulla on mielipiteen vapaus. Mielipiteistä voidaan keskustella, mutta keskustelu ei saa määrätä vapaiden ihmisten omia mielipiteitä vääriksi, joita ei saisi edes julkituoda. Ei sovi minulle.

    Eipä muuta, kuin rauhaisaa yötä!

    Rapu


   • Kukas se näissä piireissä on sitten se protagonisti?
    kysyy am


   • Anonyymi kirjoitti:

    "jopa Rapulaista, joka omista asetelmistaan meni vähän niinkuin kuortaan luomaan olen epäsuorasti tai suorasti houkutellut kirjoittelemaan vaikka Edsonin kanssa, jos ei halua myöntää lähteneensä väärin perustein väärään kelkkaan kelloja kilkuttamaan."

    Siinä se taas tuli, mikä vesitti tuonkin yrityksesi rakentaa sopua!

    "Jos ei halua myöntää lähteneensä väärin perustein..."

    Minulla ei ole mitään "tarvetta", halusta puhumattakaan, lähteä perumaan yhtään mitään mitä olen Elämässä kirjoitellut, tai kenen "kelkassa" milloinkin olen "kelloja kilkutellut!"

    Ketään en ole ainakaan nimitellyt ja kuka on se, joka määrää sen, oletko nyt väärässä kelkassa, kun keskustelet toisten kirjoittajien kanssa? Ei minua ja minun mielipiteitäni voi joku muu, kuka tahana onkaan, määrätä. En ole kenenkään holhouksen alainen joten minulla on mielipiteen vapaus. Mielipiteistä voidaan keskustella, mutta keskustelu ei saa määrätä vapaiden ihmisten omia mielipiteitä vääriksi, joita ei saisi edes julkituoda. Ei sovi minulle.

    Eipä muuta, kuin rauhaisaa yötä!

    Rapu

    Rapunen, hyvin kommentoitu!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Rapunen, hyvin kommentoitu!

    Omaani lisäten: Teemalta tulee Laila Kinnusta. Paras ääni vuosikymmeniin. Kappaletta "Tiet" ei saisi esittää kukaan muu.
    amp


   • Anonyymi kirjoitti:

    "jopa Rapulaista, joka omista asetelmistaan meni vähän niinkuin kuortaan luomaan olen epäsuorasti tai suorasti houkutellut kirjoittelemaan vaikka Edsonin kanssa, jos ei halua myöntää lähteneensä väärin perustein väärään kelkkaan kelloja kilkuttamaan."

    Siinä se taas tuli, mikä vesitti tuonkin yrityksesi rakentaa sopua!

    "Jos ei halua myöntää lähteneensä väärin perustein..."

    Minulla ei ole mitään "tarvetta", halusta puhumattakaan, lähteä perumaan yhtään mitään mitä olen Elämässä kirjoitellut, tai kenen "kelkassa" milloinkin olen "kelloja kilkutellut!"

    Ketään en ole ainakaan nimitellyt ja kuka on se, joka määrää sen, oletko nyt väärässä kelkassa, kun keskustelet toisten kirjoittajien kanssa? Ei minua ja minun mielipiteitäni voi joku muu, kuka tahana onkaan, määrätä. En ole kenenkään holhouksen alainen joten minulla on mielipiteen vapaus. Mielipiteistä voidaan keskustella, mutta keskustelu ei saa määrätä vapaiden ihmisten omia mielipiteitä vääriksi, joita ei saisi edes julkituoda. Ei sovi minulle.

    Eipä muuta, kuin rauhaisaa yötä!

    Rapu

    No hyvä, jos haluat pysytellä suojakiveai alla niin kyllä se minulle sopii. Vapaehtoistahan tämä on vaan, mutta samalla myös jossain mittakaavassa vastuullista,
    Sinähän olin minun kannaltani ensimmäinen selkeä erään pariskunnan tarkoitushakuisen misinformaation ja opportunistisen hajoitustoiminnan uhri kaikkein heikoimpana lenkkinä heidän kannaltaan.
    AB


   • Anonyymi kirjoitti:

    No hyvä, jos haluat pysytellä suojakiveai alla niin kyllä se minulle sopii. Vapaehtoistahan tämä on vaan, mutta samalla myös jossain mittakaavassa vastuullista,
    Sinähän olin minun kannaltani ensimmäinen selkeä erään pariskunnan tarkoitushakuisen misinformaation ja opportunistisen hajoitustoiminnan uhri kaikkein heikoimpana lenkkinä heidän kannaltaan.
    AB

    "Erään pariskunnan tarkoitushakuisen misinformaation ja opportunistisen hajoitustoiminnan uhri"

    Kylläpä Ali käyttää suuria sanoja tapahtumasta, joka ei ollut edes myrsky vesilasissa vaan yksinkertaisesti pieni mielipide-ero kaksi vastaan yksi. Mutta koska Ali, tämä ketjujen kunkku, jäi "kerrankin" häviölle, hän nosti hirvittävän älämölön ja on kostanut kokemaansa "vastustajilleen" vuodesta toiseen.

    Ravulla ei ollut kerrassaan mitään tekemistä tuon piskuisen ja mitättömän mielipide-eron kanssa, ja hän onkin jatkanut keskustelua meidän kaikkien kanssa, kuten ennenkin oli tehnyt, omalla fiksulla, hillityllä tavallaan.

    Sivumennen sanoen Ali: käytänkö minä sanaa 'pariskunta' niissä lukemattomissa tilanteissa, joissa olette kahteen mieheen hyökänneet minun tai a-mummun tai kenen hyvänsä elämäläisen kimppuun? En käytä, ettehän te tietääkseni ole pari.

    En minäkään täällä ole kenenkään pari. Keskustelen ihan itse omaan lukuuni. Sinun taas olen huomannut jatkuvasti vetoavan muihin kirjoittajiin myötätunnon saamiseksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No hyvä, jos haluat pysytellä suojakiveai alla niin kyllä se minulle sopii. Vapaehtoistahan tämä on vaan, mutta samalla myös jossain mittakaavassa vastuullista,
    Sinähän olin minun kannaltani ensimmäinen selkeä erään pariskunnan tarkoitushakuisen misinformaation ja opportunistisen hajoitustoiminnan uhri kaikkein heikoimpana lenkkinä heidän kannaltaan.
    AB

    Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että kyllä näistäkin kirjoituksista pitäisi kirjoittajan tunteä "vastuuta!"

    Jotenkin tuntuu siltä, että se vastuu siitä, mitä kirjoittaa toisista (tuntemattomista) kirjoittajista "täytenä totena", on joiltakin kirjoittajilta päässyt unohtumaan.

    Kyllä varmaan sinäkin olisit saanut keskustelukavereita myös Elämä-ketjussa, jos et olisi lähtenyt jollekin ihmeelliselle, kuvitellulle "kaunapolulle", muutamia kirjoittajia kohtaan. Minä yhtenä niistä - jota nimittelet "heikoimmaksi lenkiksi", mitä tulee helppoon manipulointiin, mutta siinä arviossasi sinä kyllä "isket kirveesi kiveen!"

    No, ei se mitään - jokaisen ajatus on vapaa, mutta loukkaavia puheita toisista ihmisistä kannattaisi harkita hieman paremmin. Ei jatkuvilla toisten negatiivisilla arvosteluilla ja omat virheet täydellisesti unohtamalla, kannata odotella ystäviä itselleen! Keskustelun taso olisi yritettävä pitää edes joten kuten "sivistyneenä" ja toisia kirjoittajia arvostavana.

    Aurinkoista pakkas perjantaita!

    Rapu

    Rapu


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Erään pariskunnan tarkoitushakuisen misinformaation ja opportunistisen hajoitustoiminnan uhri"

    Kylläpä Ali käyttää suuria sanoja tapahtumasta, joka ei ollut edes myrsky vesilasissa vaan yksinkertaisesti pieni mielipide-ero kaksi vastaan yksi. Mutta koska Ali, tämä ketjujen kunkku, jäi "kerrankin" häviölle, hän nosti hirvittävän älämölön ja on kostanut kokemaansa "vastustajilleen" vuodesta toiseen.

    Ravulla ei ollut kerrassaan mitään tekemistä tuon piskuisen ja mitättömän mielipide-eron kanssa, ja hän onkin jatkanut keskustelua meidän kaikkien kanssa, kuten ennenkin oli tehnyt, omalla fiksulla, hillityllä tavallaan.

    Sivumennen sanoen Ali: käytänkö minä sanaa 'pariskunta' niissä lukemattomissa tilanteissa, joissa olette kahteen mieheen hyökänneet minun tai a-mummun tai kenen hyvänsä elämäläisen kimppuun? En käytä, ettehän te tietääkseni ole pari.

    En minäkään täällä ole kenenkään pari. Keskustelen ihan itse omaan lukuuni. Sinun taas olen huomannut jatkuvasti vetoavan muihin kirjoittajiin myötätunnon saamiseksi.

    Vaikea on nimettömään tuuleen huutaa!


  • On niin kirkas auringonpaiste, että pakko vetää rullaverho ikkunan eteen, muuten ei näe tietsikan ruudusta mitään. JA peittää se verho vähän noita pesemättömiä ikkunoitakin. Pesun aika ei kuitenkaan ole ihan vielä, lähempänä joulua vasta, jos kelit sallii.

   Tänään lähdetään käymään möksällä. Piti kyllä lähteä nyt jo aamusta, mutta kuskataan ensin lapsia ja lähdemme vasta illemmalla. Pimeätähän silloin jo on, mutta onneksi on valot autossa ja mökkiinkin valo tulee nappulaa painamalla. Samalla reissulla käymme katsastamassa siskon mökin vesipumpun suojauksen. Oli kuulemma jäänyt vähän rempalleen kiireisen lähtönsä vuoksi. No, eipä sinne kovin pitkä matka ole ja sattuu mukavasti huomisen toisen reisun varrelle, kun käymme pitkästä aikaa äitini puolen isovanhempien haudalla.

   Eilen illalla katselin Teemalta ohjelmaa Laila Kinnusesta. Sillä ihmisellä oli todella kaunis ääni. Surku, että loppuelämänsä meni niin kuin meni. Onneksi laulujaan on paljon tallella. Meilläkin jokunen levy, mutta vinyylisoitin odottaa edelleen korjausta. Siipan piti kunnostaa se, kun jää eläkkeelle. Nyt hän on eläkkeellä jo kolmatta vuotta, joten eiköhän po. homma kohta lähde käyntiin. Tai sitten ei.

   Rauhallista pyhäinpäivää!
   am

   • "Tänään lähdetään käymään paskalla"

    Ei ny sentään vielä, sillä fönsterit on pesemäti.

    Jääkö lepakko lopullisesti eläkkeelle ja jättää vinyylisoittimenkin korjaamatta? Mitens ny suu pannaan? Etköhän potkase perseeseen, jotta joku ryhti säilyy dorkilla siellä äärikonservatiiviläävässä.

    edson


   • edson kirjoitti:

    "Tänään lähdetään käymään paskalla"

    Ei ny sentään vielä, sillä fönsterit on pesemäti.

    Jääkö lepakko lopullisesti eläkkeelle ja jättää vinyylisoittimenkin korjaamatta? Mitens ny suu pannaan? Etköhän potkase perseeseen, jotta joku ryhti säilyy dorkilla siellä äärikonservatiiviläävässä.

    edson

    Onks äitee taas pistäny pikkumiehen jäähylle kun tänne pitää tulla känisemään. Vissiin tuo potku persuksiin on sulla kokemusperäistä.


  • Ny on enää yks epäselvä juttu, sillä kaikki elämäläiset tietää jo kaikkien koulutustaustat, jopa minun, huh huh. Mikä siis on se koulutustaso, mistä tunkion höyryt saavat polttoaineita ja valtavan mielenkiinnon upeisiin aiheisiin

   Mutta ei vielä Whoon loistokkuutta ja kaikkien spettareiden spettaria kukaan tiedä. Saattaapi muhia valtava yllätys? Olisiko loppututkinto vaikka sykolokiassa?

   edson

   • Kummaa. Näyttääpä Elämä sinuakin tänne vetävän. Eikö omassa ketjussa juttu oikein luista?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Ohoh, kukas se tuon kirjoitti?

    Mutta eipäs kehuskella liikaa, ettei mene imartelun puolelle. Imartelussa on usein hieman tarkoitushakuinen sävy, varsinkin näissä nykyisissä kuvioissa. Toisaalta, meikä on toki aina useammankin kehun arvoinen. .

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ohoh, kukas se tuon kirjoitti?

    Mutta eipäs kehuskella liikaa, ettei mene imartelun puolelle. Imartelussa on usein hieman tarkoitushakuinen sävy, varsinkin näissä nykyisissä kuvioissa. Toisaalta, meikä on toki aina useammankin kehun arvoinen. .

    Whoo

    No, jos rauhottaa, niin ota se silleen, että et niin kauheen hyvä oo, mutta kun vertailukohde on se mikä on, niin siinä helposti tulee annettua ylimääräisiä pinnoja;))

    Toisaalta, kyllä nuo "aidan toisellakin puolella" osaavat imarrella niin, että hunaja roiskuu tänne saakka, joten ilmiö ei ole ihan tuntematon.
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    No, jos rauhottaa, niin ota se silleen, että et niin kauheen hyvä oo, mutta kun vertailukohde on se mikä on, niin siinä helposti tulee annettua ylimääräisiä pinnoja;))

    Toisaalta, kyllä nuo "aidan toisellakin puolella" osaavat imarrella niin, että hunaja roiskuu tänne saakka, joten ilmiö ei ole ihan tuntematon.
    am

    Jep, juuri noin. Varsinkin viestisi jälkimmäinen kappale siis. Tuosta tulee ongelma varsinkin silloin, jos se hämärtää kirjoittajan todellisen mielipiteen.

    Whoo


  • Iltapäivää tänne, aamupäivällä en päässyt, ei tullut kyllä sitä apinankaan kuvaa ja valitusta, että se on nyt rikki.

   Tänään on mennyt aikaa siihen, että pieni luottokorttilaskuni ei ollut mennyt tililtä, vaikka laitoin sen maksuun jo pari viikkoa sitten verkkopankissa, eräpäivänä eilen. Koska ei tänäänkään näkynyt menneen, soitin sinne. Langan päässä oli elävä ihminen, joka ei osannut auttaa, muuta kuin sanomalla, että laita uudelleen maksuun. Kehotti ottamaan pankin sivuilla vielä yhteyttä viestittämällä.

   Maksoin ensin sen laskun ja sitten viestitin tästä ongelmasta, niin siellä olikin robotti, joka ilmoitti minulle, ettei ymmärrä noin pitkää viestiä. Silloin päätin, ettei se ymmärrä lyhyempääkään, joten antaa olla. Seuraan vaan nyt muutaman päivän ajan, josko on mennyt kahteen kertaan sittenkin.

   Labrasta sain hyviä uutisia, Hb oli peräti 117, kun heinäkuussa oli 108. on olokin ollut kyllä parempi.

   Cee

   • Minäkään en jossain vaiheessa päässyt tänne, mut nyt näyttäis taas toimivan.

    Pankkirintamalla myös minulla vaikeuksia. Vietin melkoisen ajan koneen vieressä kahdessa verkkopankissa. Varmaan ruuhkapäivä: pe, pyhän aatto ja kuun 1.p.

    Tulematta jäänyttä Hesariakin jouduin peräämään, mutta en jaksanut jonottaa puhelujonossa. Pistin palautteen nettiin, ja sieltä todettiin että toimittavat lehden huomenna. No, en minä vanhoja lehtiä lue, joten lehtirokeen menee muut osat paitsi ristikkosivu.

    Onpa hyvä ett Hb:si noinkin hyvä. Auttaa olotilaan, luulisin. Toivottavasti pysyy vähintään noissa lukemissa.

    Kohta auton nokka kohti mökkiä. Kiva nähdä miten talvi on lähtenyt käyntiin.

    Hyvää iltaa kaikille!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minäkään en jossain vaiheessa päässyt tänne, mut nyt näyttäis taas toimivan.

    Pankkirintamalla myös minulla vaikeuksia. Vietin melkoisen ajan koneen vieressä kahdessa verkkopankissa. Varmaan ruuhkapäivä: pe, pyhän aatto ja kuun 1.p.

    Tulematta jäänyttä Hesariakin jouduin peräämään, mutta en jaksanut jonottaa puhelujonossa. Pistin palautteen nettiin, ja sieltä todettiin että toimittavat lehden huomenna. No, en minä vanhoja lehtiä lue, joten lehtirokeen menee muut osat paitsi ristikkosivu.

    Onpa hyvä ett Hb:si noinkin hyvä. Auttaa olotilaan, luulisin. Toivottavasti pysyy vähintään noissa lukemissa.

    Kohta auton nokka kohti mökkiä. Kiva nähdä miten talvi on lähtenyt käyntiin.

    Hyvää iltaa kaikille!

    "Kohta auton nokka kohti mökkiä."

    Hyvä, oot vihdoin keksinyt sen keinon, millä pääset lopullisesti eroon itsestäsi ja helepotat kaikkien elämää

    Ei muuta ku talla tiskiin ja kovaan vauhtia päätepysäkille


  • Kävimme hautausmaalla kahden jälkeen, ei ollut vielä suurta ruuhkaa teillä. Mutta poistulo olikin sitten matelua. Sitten automme alkoi ilmoitella, että tarkista rengaspaineet. Ruuhkasta selvittyämme ajoimme sinne firmaan, joka talvirankaat vaihtoi toissapäivänä. Sieltä sanottiin, että automme ajotietokone ei tiedä, että renkaat on vaihdettu ja jossain on joku nappula, jota painamalla se ilmoitus saadaan häviämään. He olivat kyllä ilmanpaineet tarkistaneet. Auto on meille sen verran uusi, ettei U ole edes ohjekirjaan tutustunut. Ensimmäinen katsastuskin on vasta ensi kesänä. Edellisessä autossamme oli myös ajotietokone, mutta siihen ei vaihdettu koskaan nastoja, vaan kitkoilla U sitä ajoi.

   Cee

   • Tuo on tosiaan talvirenkailla ajettessa tuttu juttu. Automatiikka koskee vain kesärenkaita, ainakin tavallisimmissa autoissa. En tiedä, miten on hienoissa ja kalliissa menopeleissä.

    Nyt olemme jo mökillä. Sen verran pimeää on, etten pääse näkemään onko järvi jo riitteessä. Enköä tuoss kylmässä illassa viitsi fikkarinkaan kanssa rantaan lähteä. Homenna se selviää kuitenkin. Matkam varrellapienemmät vedet olivat ohuessa jäässä, mutta isommat vedet vielä lainehtivat. Kylmää ja pimeätä täällä tosiaan on. Sisällä onneksi lämmintä, mutta huussipolku ja huussi ovat kylmiä. Jos unettaisi, niin sillä reissulla kyllä heräisi. Kohta kyllä unetus iskee. On syöty hyvin ja nautittu ruoan kanssa laadukasta italialaista valkkaria.

    Huomenna pitääkin lähteä käymään naapurikaupungissa, mutta ei normaalien kuvioiden puitteissa. Yleensähän käymme siellä kauppa-asioilla, mutta nyt on kaikki jo hankittu, vaan menemme tosiaan hautuumaalle, missä toiset isovanhempani lepäävät. Sen verran pitää jossain kaupassa pyörähtää, että saa haudalle jonkun kukan. Kynttilät on jo hankittu. Voisin ajatella, että näillä kulmilla ei hautuumaalle ruuhkaa ole, mutta voin olla väärässäkin. No, se nähdään huomenna.

    Mutta nyt rauhaisaa iltaa ja kaikille kauniita unia!
    am


   • "automme ajotietokone ei tiedä, että renkaat on vaihdettu"

    No tiesittekö ite?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuo on tosiaan talvirenkailla ajettessa tuttu juttu. Automatiikka koskee vain kesärenkaita, ainakin tavallisimmissa autoissa. En tiedä, miten on hienoissa ja kalliissa menopeleissä.

    Nyt olemme jo mökillä. Sen verran pimeää on, etten pääse näkemään onko järvi jo riitteessä. Enköä tuoss kylmässä illassa viitsi fikkarinkaan kanssa rantaan lähteä. Homenna se selviää kuitenkin. Matkam varrellapienemmät vedet olivat ohuessa jäässä, mutta isommat vedet vielä lainehtivat. Kylmää ja pimeätä täällä tosiaan on. Sisällä onneksi lämmintä, mutta huussipolku ja huussi ovat kylmiä. Jos unettaisi, niin sillä reissulla kyllä heräisi. Kohta kyllä unetus iskee. On syöty hyvin ja nautittu ruoan kanssa laadukasta italialaista valkkaria.

    Huomenna pitääkin lähteä käymään naapurikaupungissa, mutta ei normaalien kuvioiden puitteissa. Yleensähän käymme siellä kauppa-asioilla, mutta nyt on kaikki jo hankittu, vaan menemme tosiaan hautuumaalle, missä toiset isovanhempani lepäävät. Sen verran pitää jossain kaupassa pyörähtää, että saa haudalle jonkun kukan. Kynttilät on jo hankittu. Voisin ajatella, että näillä kulmilla ei hautuumaalle ruuhkaa ole, mutta voin olla väärässäkin. No, se nähdään huomenna.

    Mutta nyt rauhaisaa iltaa ja kaikille kauniita unia!
    am

    Näissä nykyautoissa on renkaan venttiileissä lähetin, joka ilmoittaa auton tietokoneelle jos rengas alittaa tietyn paineen. Tämä on ollut 2012 jälkeen rekisteröidyissä autoissa pakollinen.
    Kun renkaat vaihdetaan, auton merkistä riippuen järjestelmä täytyy kalibroida, joissakin merkeissä se tapahtuu ihan vain ajamalla muutaman kilometrin, joissain täytyy suorittaa joku tietty manööveri. Tämä koskee siis yhtä hyvin talvirenkaita, mikäli niissä on kyseiset venttiilit. Mikäli ei ole, autossa palaa merkkivalo koko ajan. (Siis uudemmissa autoissa joissa tämä järjestelmä on).

    Näissä järjestelmissä on ollut melkoisesti häiriöitä, nykyisin ilmeisesti katsastuksessa ei tule hylkäystä vaikka merkkivalo palaisi. En ole kyllä varma tästä.

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Onkos pikkumiehen päivä taas alkanut huonosti. Heti aamusta samaa käninää. Pyydä nyt siltä eukoltas että vähän hölläis, ettei sun alvariinsa tarttis täällä olla tuntojas purkamassa. Täähän on omien sanojesi mukaan ahdas elämä, ja ahtautta täällä tulee sulle vain lisää.
    am
    ps. eiks entinen juoppo tiedä, että viiniä ei juoda känniä vaan makuelämyksiä varten. Jaa, niin, sorbushan oli poikkeus silloin joskus


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näissä nykyautoissa on renkaan venttiileissä lähetin, joka ilmoittaa auton tietokoneelle jos rengas alittaa tietyn paineen. Tämä on ollut 2012 jälkeen rekisteröidyissä autoissa pakollinen.
    Kun renkaat vaihdetaan, auton merkistä riippuen järjestelmä täytyy kalibroida, joissakin merkeissä se tapahtuu ihan vain ajamalla muutaman kilometrin, joissain täytyy suorittaa joku tietty manööveri. Tämä koskee siis yhtä hyvin talvirenkaita, mikäli niissä on kyseiset venttiilit. Mikäli ei ole, autossa palaa merkkivalo koko ajan. (Siis uudemmissa autoissa joissa tämä järjestelmä on).

    Näissä järjestelmissä on ollut melkoisesti häiriöitä, nykyisin ilmeisesti katsastuksessa ei tule hylkäystä vaikka merkkivalo palaisi. En ole kyllä varma tästä.

    Whoo

    ajotietokoneessa on valikko renkaiden kalibroinnille. Ajotietokone valvoo rengaspaineita jokaisessa renkaassa eriksensä. Jos ei kalibroi rengaspaineita niin ajotietokone ei ymmärrä rengaspaineiden tilaa. Sinänsä autolla ajamiseen ei ole mitään merkistystä kalibroi tai ei. Auto ei siitä hajoa vaikka rengaspainevalo palaakin. Tärleintä on että renkaissa on oikeat paineet. Rengaspaineet on hyvä tarkistuttaa huoltoasemalla ainakin joskus. MIeluummin usein. Etenkin jos ajaessa auto puoltaa jonkin suuntaan. Puosuvaari aka tupsulakkinen ingenjööri


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näissä nykyautoissa on renkaan venttiileissä lähetin, joka ilmoittaa auton tietokoneelle jos rengas alittaa tietyn paineen. Tämä on ollut 2012 jälkeen rekisteröidyissä autoissa pakollinen.
    Kun renkaat vaihdetaan, auton merkistä riippuen järjestelmä täytyy kalibroida, joissakin merkeissä se tapahtuu ihan vain ajamalla muutaman kilometrin, joissain täytyy suorittaa joku tietty manööveri. Tämä koskee siis yhtä hyvin talvirenkaita, mikäli niissä on kyseiset venttiilit. Mikäli ei ole, autossa palaa merkkivalo koko ajan. (Siis uudemmissa autoissa joissa tämä järjestelmä on).

    Näissä järjestelmissä on ollut melkoisesti häiriöitä, nykyisin ilmeisesti katsastuksessa ei tule hylkäystä vaikka merkkivalo palaisi. En ole kyllä varma tästä.

    Whoo

    Siippani autossa on just tuommoinen systeemi, mutta ei ole katsastuksessa ainakaan toistaiseksi ollut mitään ongelmia, vaikka po. merkkivalo on syttynytkin. No, eipä tuota tiedä, jos vaikka keksivät jonkun uuden säännöksen, kun katsastuksetkin ovat vähentyneet/vähenevät ja rahaa asemien pitää jostain tahkota, jos pystyssä meinaavat pysyä.
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    ajotietokoneessa on valikko renkaiden kalibroinnille. Ajotietokone valvoo rengaspaineita jokaisessa renkaassa eriksensä. Jos ei kalibroi rengaspaineita niin ajotietokone ei ymmärrä rengaspaineiden tilaa. Sinänsä autolla ajamiseen ei ole mitään merkistystä kalibroi tai ei. Auto ei siitä hajoa vaikka rengaspainevalo palaakin. Tärleintä on että renkaissa on oikeat paineet. Rengaspaineet on hyvä tarkistuttaa huoltoasemalla ainakin joskus. MIeluummin usein. Etenkin jos ajaessa auto puoltaa jonkin suuntaan. Puosuvaari aka tupsulakkinen ingenjööri

    Joo, se näitä turhia "hienouksia", joista voi olla enemmän teknisten häiriöiden takia harmia kuin hyötyä. Täytyyhän kuskin tosiaan olla joka tapauksessa tietoinen rengaspaineista vanhemmissakin autoissa. Tosin luin juuri jostain, että monilla on taipumus jättää rengaspaineet tarkistamatta. Minä kyllä tunnen jo "perstuntumalta" ajaessa jos omassa kotterossa on jossain pyörässä liian vähän ilmaa.

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joo, se näitä turhia "hienouksia", joista voi olla enemmän teknisten häiriöiden takia harmia kuin hyötyä. Täytyyhän kuskin tosiaan olla joka tapauksessa tietoinen rengaspaineista vanhemmissakin autoissa. Tosin luin juuri jostain, että monilla on taipumus jättää rengaspaineet tarkistamatta. Minä kyllä tunnen jo "perstuntumalta" ajaessa jos omassa kotterossa on jossain pyörässä liian vähän ilmaa.

    Whoo

    Joo ja jos enimmäkseen ajelee yksin ja sitten lähteekin porukan kanssa Lappiin, takakontti ja suksiboxi täynnä kamaa ja takapenkillä lapset, kissat ja koirat, niin voipi tulla jossain tilanteessa hömpelö, jos ei paineita tarkista ennen lähtöä. Paineiden tarkistuksen tärkeyttä saisi kyllä tolottaa enemmän ihmisille.
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joo ja jos enimmäkseen ajelee yksin ja sitten lähteekin porukan kanssa Lappiin, takakontti ja suksiboxi täynnä kamaa ja takapenkillä lapset, kissat ja koirat, niin voipi tulla jossain tilanteessa hömpelö, jos ei paineita tarkista ennen lähtöä. Paineiden tarkistuksen tärkeyttä saisi kyllä tolottaa enemmän ihmisille.
    am

    Juu, omat paineet varsinkin sais olla mieluummin vähän alakanttiin.

    Mutta renkaista puheenollen, tuossa pihalla odottaa kaksi autoa joihin pitäisi renkaat vaihtaa. Omassani on juuri nuo erikoisventtiilit, saapas nähdä miten varoitusvalot kohta vilkkuvat.
    En yleensä käytä nastarenkaita, vaan ajan kitkoilla ympäri vuoden. Nyt tuli auton mukana nastarenkaat, kai ne on pakko alle sitten laittaa.

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näissä nykyautoissa on renkaan venttiileissä lähetin, joka ilmoittaa auton tietokoneelle jos rengas alittaa tietyn paineen. Tämä on ollut 2012 jälkeen rekisteröidyissä autoissa pakollinen.
    Kun renkaat vaihdetaan, auton merkistä riippuen järjestelmä täytyy kalibroida, joissakin merkeissä se tapahtuu ihan vain ajamalla muutaman kilometrin, joissain täytyy suorittaa joku tietty manööveri. Tämä koskee siis yhtä hyvin talvirenkaita, mikäli niissä on kyseiset venttiilit. Mikäli ei ole, autossa palaa merkkivalo koko ajan. (Siis uudemmissa autoissa joissa tämä järjestelmä on).

    Näissä järjestelmissä on ollut melkoisesti häiriöitä, nykyisin ilmeisesti katsastuksessa ei tule hylkäystä vaikka merkkivalo palaisi. En ole kyllä varma tästä.

    Whoo

    Niin se rengasliike oli sanonut, että jos valo ei häviä, täytyy mennä huoltoon se kalibroimaan. Automme on 2017 mallia.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    ajotietokoneessa on valikko renkaiden kalibroinnille. Ajotietokone valvoo rengaspaineita jokaisessa renkaassa eriksensä. Jos ei kalibroi rengaspaineita niin ajotietokone ei ymmärrä rengaspaineiden tilaa. Sinänsä autolla ajamiseen ei ole mitään merkistystä kalibroi tai ei. Auto ei siitä hajoa vaikka rengaspainevalo palaakin. Tärleintä on että renkaissa on oikeat paineet. Rengaspaineet on hyvä tarkistuttaa huoltoasemalla ainakin joskus. MIeluummin usein. Etenkin jos ajaessa auto puoltaa jonkin suuntaan. Puosuvaari aka tupsulakkinen ingenjööri

    Me luulimme eilen tosiaan, että joku rengas on mennyt puhki. Kävimme Malmin hautausmaalla ja ajoimme jonkun savipaakun yli, joka töyssäytti hiukan autoa. Arvelin jo että siinä savessa on ollut joku naula tai puunsälö, sieltä kun oli katkottu vanhoja puita pois pääväylältä ja istuttettu uusia, ohuita riukuja. Arvelin jo, että näinköhän ajamme pelkällä vanteella ennen kotiin pääsyä, mutta renkaat olivat aivan kovat, yksikään ei ollut lutussa.

    U:lla on kyllä itselläänkin sellainen laite, jolla rengaspaineet voi tarkistaa, sellaisia laitteita ei taida enää olla kuin niillä huoltoasemilla, joissa on palvelua.

    Onnittelut tupsulakistasi, appeni oli tupsuton. Oli aikoinaan kehittänyt linja-autoihin jonkin laitteen, samoin meijereihin kuljettimia.

    Cee


  • Päivässä on sen verran valoa näilläkin leveysasteilla, että hyvin näkyy luonnon tila. Harmaata, harmaata... Sade alkoi vähän aikaa sitten, ja sitä ennusteen mukaan piisaa koko päiväksi. Järvessä oli pari tuntia sitten vielä riitettä, mutta tuulen ja sateen mukana on nyt hävinnyt.

   Yöllä heräsin hiiren rapinaan. Ne ovat siis palanneet. Monta vuotta saimmekin olla niiltä rauhassa. Täällähän on pieni lämpö päällä talvellakin, joten kyllä hiirenkin olot sisällä ulkotilat voittaa. Joskus aikoinaan otuksia oli enemmänkin. Kerran työnsin jalkani kumppariin, jonka pohjalla oli hiirenpesä. Ei ihan kivalta tuntunut.

   Pitää siis tehdä edessä oleva hautuumaaretki mutkan kautta, eli käydä katsomassa jostain auki olevasta kaupasta hiirennakkeja. Olemme joskus aikoinaan tuoneet matkatuliaisena kolmen hiiren mentävän nakin, mutta siinä on se huono puoli, että piikit kun iskevät hiiren kaulaan niin syntyy sotku, mikä pitää siivota. Kertaakaan siihen ei ole mennyt kahta hiirtä enempää. Ehkä menehtyneet lajitoverit ovat pelästyttäneet sen kolmannen potentiaalisen uhrin, joka siis lähtenyt käpälämäkeen, kauas surmanloukusta.

   Mutta nyt kaikille leppoisaa pyhäinpäivää!
   am

   • Tänä vuonna sisareni miehen auto alkoi jossain vaiheessa yskimään, ja kun se vietiin huoltamoon, paljastui, että jossain kohtaa moottorissa oli hiirenpesä. Auto seisoo yleensä tallissaan koko sen ajan, mitä ei ole käytössä, mutta alkoi sitten pitää sitä ulkona pihalla ja laitteli hiirennakkeja talliin. Ihmeen nopeasti pesä oli tehty, sillä auto on joka päivä liikkeellä kun käyvät keskustan kauppareissuillaan.

    Cee


  • Huomenta ja Hyvää Pyhäinpäivää!

   On se taas hauska huomata, kuinka tämä meidän Elämä-ketjumme kiehtoo ja jaksaa houkuttaa - niin hyvässä, kuin pahassakin, kuten elämä yleensä.

   Edson käy jatkuvasti "meuhkaamassa", kun pitää saada paineita purettua jonnekin. Porinassa kun saa kaveriltaan vain "päänsilitystä", niin se ei auta, kun hätä on suuri.

   Täällä ei ole tapahtunut onneksi mitään ihmeempiä, joten voi vain olla ja vaikka lueskella kirjoitusten lomassa. Kotihommia, kuten lakanoiden vaihto ja myöhemmin rauhallinen saunominen - ehkä yksi siiderikin, mutta edsonille sanon (vierailet täällä kuitenkin), että en aio lähteä liikenteeseen, en edes kävellen tuon "juopotteluni" jälkeen. Ettei tule "väärinkäsityksiä", kun syytit amummua juovuksissa ajosta, vaikka hän kertoo aivan selvällä suomen kielellä, että ovat syöneet hyvin ja nauttineet valkoviiniä ruoan kanssa vasta mökillä. Taas kerran, luetun ymmärtäminen, ettei levitä väärää tietoa, mikä muuttuu pian mielessäsi oikeaksi tiedoksi.

   Nyt toivottelen rauhaisaa pyhien viettoa!

   Rapu

   • Miekiin oon melkoinen saunajuoppo, saatan vetäistä koko pullon kaljaa saunan yhteydessä.
    En kyllä pidä lagereista, mutta vehnäolut maistuu.

    Whoo


   • Minulle on kyllä tapahtunut. Se oikea polvi, joka on vuosikausia hiljalleen vaivannut, petti eilen tosi pahasti ja jouduin "ottamaan" ambulanssin sairaalaan. Nyt sitten kävelen ilmeisesti loppuiän kahdella jykevällä kyynärsauvalla. Kahden ja puolen tunnin odottelun jälkeen tapasin lääkärin, jolla ei taaskaan ollut muuta tarjottavaa kuin särkylääkkeitä.

    Kotimatkalle hoitaja tilasi Kela-taksin ja mukava immeinen se kuski olikin. Saattoi minut käsikynkästä pitäen kotiin asti ja lähti oma-aloitteisesti vielä käyttämään koiran ulkona. Kyllä niihin sauvoihin tottuu, vaikkakin lisämaustetta liikkumiseen tuo pihakatumme karmea liukkaus. Mutta askel kerrallaan töpötellen ulkoilukin hoituu.

    Iloista pyhänpäivää kaikille, jotka tulevat tähän ketjuun hyvin aikein eikä viekkautta ja vääryyttä viljellen.

    m


   • Minäkin sain jo kuulla edsonilta, että kauhon calvadosta jo kaksin käsin suunnilleen, kun /jos lähden 2 euron laivamatkalle. Tuli mieleeni että hän on katkera kun ei voi nähtävästi itse juoda tippaakaan, ettei vaan ratkea, me muut osaamme ottaa säädyllisesti ja nauttia juomista, kuten A-mummukin totesi, ettei viiniä juoda, vaan nautitaan. Sorbuskin menetti maineensa kun siitä tuii laitakulkijoitten juoma, se oli muistaakseni aperitiivi, eli vahva viini, siksi teki kauppansa tiettyyn väestöön.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miekiin oon melkoinen saunajuoppo, saatan vetäistä koko pullon kaljaa saunan yhteydessä.
    En kyllä pidä lagereista, mutta vehnäolut maistuu.

    Whoo

    Tervehdys vaan "toiselle saunajuopolle!" Voi meitä kyllä olla muitakin, jos rupeaa tilastoja tekemään!

    Pojanpoika kävi tuossa näyttämässä ostamaansa mönkijää, joten tuli tauko tähän kirjoitteluun ja nyt täytyy ryhtyä "petipuuhiin" - no, lakanoiden vaihtoon vain!

    Voi sitten saunottuaan ja siiderin juotuaan käydä uinumaan ja "rapulaansa" selvittelemään puhtaisiin lakanoihin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minulle on kyllä tapahtunut. Se oikea polvi, joka on vuosikausia hiljalleen vaivannut, petti eilen tosi pahasti ja jouduin "ottamaan" ambulanssin sairaalaan. Nyt sitten kävelen ilmeisesti loppuiän kahdella jykevällä kyynärsauvalla. Kahden ja puolen tunnin odottelun jälkeen tapasin lääkärin, jolla ei taaskaan ollut muuta tarjottavaa kuin särkylääkkeitä.

    Kotimatkalle hoitaja tilasi Kela-taksin ja mukava immeinen se kuski olikin. Saattoi minut käsikynkästä pitäen kotiin asti ja lähti oma-aloitteisesti vielä käyttämään koiran ulkona. Kyllä niihin sauvoihin tottuu, vaikkakin lisämaustetta liikkumiseen tuo pihakatumme karmea liukkaus. Mutta askel kerrallaan töpötellen ulkoilukin hoituu.

    Iloista pyhänpäivää kaikille, jotka tulevat tähän ketjuun hyvin aikein eikä viekkautta ja vääryyttä viljellen.

    m

    Kukas tänne nyt pahoin aikein.. mut juu, omakin kokemukseni tervareista muutamia vuosia sitten rikkinäisen olkapääni suhteen oli erittäin huono. Se koommin en ole tervaria tarvinnut. Onneksi oli silloin kattava vakuutus, jonka turvin yksityinen ortopedi laittoi olkapääni kuntoon.

    On se omituista, että ihmisiä ei kunnolla edes tutkita. Ei edes työikäisiä, saatikka eläkeläisiä.
    Varmaan on toisenlaisiakin kokemuksia, mutta aika monella juuri tällaisia.

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minulle on kyllä tapahtunut. Se oikea polvi, joka on vuosikausia hiljalleen vaivannut, petti eilen tosi pahasti ja jouduin "ottamaan" ambulanssin sairaalaan. Nyt sitten kävelen ilmeisesti loppuiän kahdella jykevällä kyynärsauvalla. Kahden ja puolen tunnin odottelun jälkeen tapasin lääkärin, jolla ei taaskaan ollut muuta tarjottavaa kuin särkylääkkeitä.

    Kotimatkalle hoitaja tilasi Kela-taksin ja mukava immeinen se kuski olikin. Saattoi minut käsikynkästä pitäen kotiin asti ja lähti oma-aloitteisesti vielä käyttämään koiran ulkona. Kyllä niihin sauvoihin tottuu, vaikkakin lisämaustetta liikkumiseen tuo pihakatumme karmea liukkaus. Mutta askel kerrallaan töpötellen ulkoilukin hoituu.

    Iloista pyhänpäivää kaikille, jotka tulevat tähän ketjuun hyvin aikein eikä viekkautta ja vääryyttä viljellen.

    m

    Hei maura!

    On sinulla nyt ollut taas vastoinkäymisiä polvesi takia. Toivottavasti kuitenkin vielä pääset niistä kyynärsauvoista joskus eroon. On varmasti vaikeaa niiden kanssa ulkoiluttaa koiraa, vaikka pientäkin.

    Onneksi sinulle sattui noin ajattelevainen Kela-taksin kuljettaja, joka saattoi sinut kotiisi sisälle asti ja ulkoilutti vielä koirankin. Minulla olisi kerrottavana aivan toisenlainen tarina Kela-taksista tältä viikolta (ei omalta kokemukselta kylläkään), mutta en nyt ehdi kirjoittaa, kun se on pitkä tarina.

    Hyvää pyhänpäivää ja vointia!

    Rapu


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tervehdys vaan "toiselle saunajuopolle!" Voi meitä kyllä olla muitakin, jos rupeaa tilastoja tekemään!

    Pojanpoika kävi tuossa näyttämässä ostamaansa mönkijää, joten tuli tauko tähän kirjoitteluun ja nyt täytyy ryhtyä "petipuuhiin" - no, lakanoiden vaihtoon vain!

    Voi sitten saunottuaan ja siiderin juotuaan käydä uinumaan ja "rapulaansa" selvittelemään puhtaisiin lakanoihin.

    Juu, sain jo (selvin päin) vaihdettua toisen auton renkaat. Kyllä tässä itsekin vanhaksi on tulossa, kun tuommoinen hankala työasento mitä renkaiden vaihto vaatii on aika raskas.

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tervehdys vaan "toiselle saunajuopolle!" Voi meitä kyllä olla muitakin, jos rupeaa tilastoja tekemään!

    Pojanpoika kävi tuossa näyttämässä ostamaansa mönkijää, joten tuli tauko tähän kirjoitteluun ja nyt täytyy ryhtyä "petipuuhiin" - no, lakanoiden vaihtoon vain!

    Voi sitten saunottuaan ja siiderin juotuaan käydä uinumaan ja "rapulaansa" selvittelemään puhtaisiin lakanoihin.

    Anteeksi - ei ollut tarkoitus kirjoittaa Whoolle nimettömänä! Allekirjoitus unohtui kiireessä!

    Korjaan nyt, se olin minä

    Rapu


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minulle on kyllä tapahtunut. Se oikea polvi, joka on vuosikausia hiljalleen vaivannut, petti eilen tosi pahasti ja jouduin "ottamaan" ambulanssin sairaalaan. Nyt sitten kävelen ilmeisesti loppuiän kahdella jykevällä kyynärsauvalla. Kahden ja puolen tunnin odottelun jälkeen tapasin lääkärin, jolla ei taaskaan ollut muuta tarjottavaa kuin särkylääkkeitä.

    Kotimatkalle hoitaja tilasi Kela-taksin ja mukava immeinen se kuski olikin. Saattoi minut käsikynkästä pitäen kotiin asti ja lähti oma-aloitteisesti vielä käyttämään koiran ulkona. Kyllä niihin sauvoihin tottuu, vaikkakin lisämaustetta liikkumiseen tuo pihakatumme karmea liukkaus. Mutta askel kerrallaan töpötellen ulkoilukin hoituu.

    Iloista pyhänpäivää kaikille, jotka tulevat tähän ketjuun hyvin aikein eikä viekkautta ja vääryyttä viljellen.

    m

    Jopa on sinulla huono tuuri käynyt! Eikö siihen ole todellakaan muuta apua kuin kainalosauvat ja särkylääke? Se polvi ei siis ole murtunut? Siihen olisi sitten tekonivelen vaihto yksi vaihtoehto. Sisareni miehellä on jo molemmat polvet vaihdettu tekoniveliin. Kävelee ilman sauvoja, tuolista nousu on aika vaivalloista kylläkin.

    Sinulla olisi oltava piikit niissä sauvoissa, purevat jäähän.

    Joka tapauksessa hyvää pyhäinpäivän jatkoa sinulle ja koirallesi. On sinulla ollut todella hyvä kelataxikuljettaja.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Juu, sain jo (selvin päin) vaihdettua toisen auton renkaat. Kyllä tässä itsekin vanhaksi on tulossa, kun tuommoinen hankala työasento mitä renkaiden vaihto vaatii on aika raskas.

    Whoo

    Jeh, mieluusti selvin päin pyörien vaihtohommelit. Tunkki voi pettää pehmeällä alustalla. On nähty. Joku tekee sen virheen tänäänkin. Ranne jää renkaan ja lokasuojan helmapellin väliin. Pyörienvaihto on urheilusuoritus alkeellisilla työkaluilla. Jos käytössä on hallitunkki ja paineilmatoiminen pultinväännin niin ei tule hiki puseroon. Lounaiskolkan ukkeleilla on onneksi hilpeää asennetta kaikkeen tekemiseen. Olvit hörpästään vasta työt tehtyä. Kaffetkin riittää. Puosuvaari


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kukas tänne nyt pahoin aikein.. mut juu, omakin kokemukseni tervareista muutamia vuosia sitten rikkinäisen olkapääni suhteen oli erittäin huono. Se koommin en ole tervaria tarvinnut. Onneksi oli silloin kattava vakuutus, jonka turvin yksityinen ortopedi laittoi olkapääni kuntoon.

    On se omituista, että ihmisiä ei kunnolla edes tutkita. Ei edes työikäisiä, saatikka eläkeläisiä.
    Varmaan on toisenlaisiakin kokemuksia, mutta aika monella juuri tällaisia.

    Whoo

    Mitä sinun olkapäällesi silloin tapahtuikaan? Oliko se yliliikkuva olkapää vai oliko nivelsiteet revenneet? Itselläni on nyt muutaman kuukauden vaivannut oikea olkapää, mutta oletan sen olevan sitä nivelreumaani, joka tulehduttaa nivelkalvon ja alkaa kerttää nestettä sinne. Liikerata on rajoittunut melkoisesti, mutta olkapääni ei tunnu kuumalta eikä punoita, mikä on normaalia reumanivelelle. Vasemmassa polvessani oli sama tilanne pari vuotta sitten, enkä saanut siihen mitään hoitoa, koska muut vaivani silloin estivät sen hoidon, mutta nyt se polvi on ihan hyvän tuntuinen. Koputan puuta, eli päätäni.

    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jeh, mieluusti selvin päin pyörien vaihtohommelit. Tunkki voi pettää pehmeällä alustalla. On nähty. Joku tekee sen virheen tänäänkin. Ranne jää renkaan ja lokasuojan helmapellin väliin. Pyörienvaihto on urheilusuoritus alkeellisilla työkaluilla. Jos käytössä on hallitunkki ja paineilmatoiminen pultinväännin niin ei tule hiki puseroon. Lounaiskolkan ukkeleilla on onneksi hilpeää asennetta kaikkeen tekemiseen. Olvit hörpästään vasta työt tehtyä. Kaffetkin riittää. Puosuvaari

    Sentään tajusin jättää tuon toisen auton (omani) myöhemmäksi. On minulla tommoinen kevyt hallitunkki, mutta ei paineilmavehkeitä. On kyllä ollut harkinnassa pitkään.

    Päivän toiset kupit (kahvi) menossa.

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä sinun olkapäällesi silloin tapahtuikaan? Oliko se yliliikkuva olkapää vai oliko nivelsiteet revenneet? Itselläni on nyt muutaman kuukauden vaivannut oikea olkapää, mutta oletan sen olevan sitä nivelreumaani, joka tulehduttaa nivelkalvon ja alkaa kerttää nestettä sinne. Liikerata on rajoittunut melkoisesti, mutta olkapääni ei tunnu kuumalta eikä punoita, mikä on normaalia reumanivelelle. Vasemmassa polvessani oli sama tilanne pari vuotta sitten, enkä saanut siihen mitään hoitoa, koska muut vaivani silloin estivät sen hoidon, mutta nyt se polvi on ihan hyvän tuntuinen. Koputan puuta, eli päätäni.

    Cee

    Sehän oli se tapaturma, jolloin tein kuperkeikan suorin vartaloin betonilattialle, ja olkapää sököksi. Eli jänne poikki ja kiertäjäkalvosin riekaleina. Menin aluksi hölmöyttäni tervariin, peräti kolme eri kertaa valittamaan kaameita kipuja. Mitään muuta apua en saanut kuin ohjeen syödä Buranaa. Mitään ei tarkemmin edes tutkittu.

    Sitten onneksi tajusin että minullahan on tapaturmavakuutus, joten ei muuta kuin yksityiselle ortopedille. Tämä ammattimies näki heti päivää sanottuani, että olkapääni vaatii pikaista operointia. Magneetin jälkeen leilkkauspöydälle, sitten liki puolen vuoden toipuminen, kymmenen kertaa fysioterapiaa jne.
    Homma onnistui niin hyvin, että nyt tuo olkapää on melkein ainut hyväkuntoinen osa meikäläisessä.

    Whoo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jeh, mieluusti selvin päin pyörien vaihtohommelit. Tunkki voi pettää pehmeällä alustalla. On nähty. Joku tekee sen virheen tänäänkin. Ranne jää renkaan ja lokasuojan helmapellin väliin. Pyörienvaihto on urheilusuoritus alkeellisilla työkaluilla. Jos käytössä on hallitunkki ja paineilmatoiminen pultinväännin niin ei tule hiki puseroon. Lounaiskolkan ukkeleilla on onneksi hilpeää asennetta kaikkeen tekemiseen. Olvit hörpästään vasta työt tehtyä. Kaffetkin riittää. Puosuvaari

    U:lla oli hallitunkki, mutta hän antoi sen pojanpojallemme samalla kun antoi volvomme hänelle, josta pp ehti nauttia kolme kuukautta ennen kuin sen perään tuupattiin ja meni lunastukseen. Oli vaihtanut sen tunkin avulla renkaat uuteen vaihtoautoonsa, kia sportaageen, asuvat E-Pohjanmaalla, jossa oli tullut lunta jo yli viikko sitten. Olen huomannut, että sinullakin on laatuauto, meilläkin oli vielä tänä kesänä. No, ei tämä uudempikaan mikään huono ole, kun on niin tuoretta vuosimallia.
    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sehän oli se tapaturma, jolloin tein kuperkeikan suorin vartaloin betonilattialle, ja olkapää sököksi. Eli jänne poikki ja kiertäjäkalvosin riekaleina. Menin aluksi hölmöyttäni tervariin, peräti kolme eri kertaa valittamaan kaameita kipuja. Mitään muuta apua en saanut kuin ohjeen syödä Buranaa. Mitään ei tarkemmin edes tutkittu.

    Sitten onneksi tajusin että minullahan on tapaturmavakuutus, joten ei muuta kuin yksityiselle ortopedille. Tämä ammattimies näki heti päivää sanottuani, että olkapääni vaatii pikaista operointia. Magneetin jälkeen leilkkauspöydälle, sitten liki puolen vuoden toipuminen, kymmenen kertaa fysioterapiaa jne.
    Homma onnistui niin hyvin, että nyt tuo olkapää on melkein ainut hyväkuntoinen osa meikäläisessä.

    Whoo

    Hyvä juttu, että sait olkapääsi kuntoon. Meilläkin on tapaturmavakuutukset olleet iän kaiken, mutta ikinä meille ei ole tähän mennessä tapaturmaa sattunut. Toivottavasti ei satukaan. Olen myös ajatellut, että jos minulle jotain tapaturmaa sattuu, se pannaan reumani syyksi. Hapertuneet nivelet sairauden takia jne. Kerran vasen polveni murtui vapaa-ajallani, se kipsattiin hus´issa ja olin sairauslomalla 3 kk. Sain koko ajalta palkan ja kela maksoi sairausajan korvaukseni työnantajalleni. Tapaturmavakuutuksesta sain vajaan 1000 mk lähinnä matkakuluista kun U kuskasi minua sairaalaan ja takaisin, en siis kuluttanut kela ym taksia. Totuus on, että jalkani luutui hieman väärään asentoonkin, mutta en ole siitä valittanut. polveni olisi jouduttu murtamaan uudelleen, sitä en halunnut kestää.

    Cee


  • https://www.youtube.com/watch?v=si7Np5U0Y5M

   Nyt laitan tänne ihanan bluesin, pyhäinpäivän ratoksi. U on erään kaverimme mökillä puutalkoissa, joten minulla on aikaa enemmänkin roikkua täällä mukavien juttujen ja ihmisten kanssa.

   • Herkkua! Kiitos, Cee!


   • OIipa vetävä kipale rouheilta miehiltä.

    Toivokaamme, että tämä mukava tunnelma ja rauha täällä kestävät edes hetken. Tuolla toisaalla joku jo virittää uutta epäsopua.

    m


   • Kiitos Cee, tango Bardosta! Kuuntelin sen jo nyt, ennen saunaan menoa. Sauna on kyllä jo lämpenemässä.

    Kyllä tuli taas mieliteko lähteä risteilylle, koska siellä vielä tanssitaan tangoakin. On se niin ihanan romanttista taivuttelua.

    Nyt pian löylyyn jäseniä lämmössä notkistelemaan - ja siideristä nauttimaan!

    Rapu


  • On sulla Ara taas hankalat ajat. Olipa ihana taksikuski, kun auttoi koirankin tuuletuksessa. Toivottavasti et kuitenkaan joudu keppien kanssa pitkään elämään. Saitko fysikaaliseen hoitoon lähetteen? Tosin aika moni sanoo, että fys, terapia on vähän kuin käden pään päälle panoa. Riippuu tietysti vaivasta. Minun olkapäähäni hoito tehosi jotenkuten ja nyt pärjään, kun en kaikkiin kipuihin reagoi.

   Kuullostaa kovin tutulta tuo buranan tarjoaminen. Vastaavaa minäkin olen saanut kuulla. Kuinkahan monetta kertaa sain poskiontelotulehdukseenkin neuvon: "tiedättekö , että apteekista saa semmoisia tippoja, jotka avaavat nokkaa". Sanoin, että juu, ja jos en tässä iässä tiedä, niin sitten saan mennä (sinne edsonnin suosittelemalle) tunkiolle. No, yksityiseltä avun sain. Kyseinen "tauti" on ollut riesani niin monta kertaa, että itsekin tiesin mistä kyse. lääkettä vain olin vailla, mutta nuhatippaa tarjottiin .

   Jotenkin tuntuu siltä, että meitä vanhoja (sorry Whoo, en tiiä kuinka vanha sinä olet) pistetään vähän alta lipan. Ihan toisenlainen kokemus kyllä oli, kun siipan kanssa olimme soten valinnanvapauskokeilussa pari vuotta. Olimme siis yksityisen lääkäriaseman potilaina (eiku, anteeks, asiakkaina). Siellä kaikki toimi kuin buikki.
   Olkapäävaivojeni vuoksi pääsin sekä ultraan että röntgeniin ja sain fyssarille lähetteen (siitähän Kela maksaa jotain. hyvin vähän, takaisin). Tervarissa olisi tosiaan neuvottu osatamaan Buranaa

   Buranaa tervarissa tarjottiin myös kun, kun lonkkani edellisen kerran oli huonossa jamassa. Minulla ei ole mitään vakuutusta, mutta menin tervarista bumerangin saatuani omineni ortopedille, joka antoi kunnon lääkekuurin ja lähetteen fyssarille. Sillä se meni. Maksoi tietysti jotain, mutta sainpahan liikuntakyvyn ennalleen. Nyt varmaan pitää tehdä samat kuviot. Maanantaina soitan tervariin, ja jos buranaa taas tarjotaan, niin yksityiselle pitää mennä.
   am

  • yleisön pyynnöstä lisää laadukasta pusipusia. Ilman hempeilyä elo olisi varsin turhaa. Thai Mahalin tulkintaa my creole belle. Mielessä on ollu ukulelen hankinta. Eivät sellaiset paljoa taida kustantaa. Palailen astialle viikonlopun jälkeen. So long buddies. Puosuvaari https://www.youtube.com/watch?v=j8JQh4fmLsI

  • Kyllä meitä nyt on hemmeteltu tässä Elämä-ketjussa musiikilla. Kiitos kaikille ja "pusi pusi!" Ei ole sekään keneltäkään pois!

   Saunottu on ja nyt sitten fööni käteen, ettei joudu hiuksia uudestaan kastelemaan.

   Rapu

  • Jaahas ja juu, tässä kohta keula kohti uimavesiä. Se on tuo vesijuoksu aika hyvä liikuntamuoto, vaikka monet saattavat hieman naureskella asiaa. Tosin nykyään on paljon juoksevia miehiäkin.

   Eilen sauna ja tänään höyrysauna..aika harvakseltaan yleensä saunon, korkeintaan joka toinen päivä.

   Whoo

   • Saunottu on ja nyt sitten fööni käteen, ettei joudu hiuksia uudestaan kastelemaan.


  • Harmaata huomenta täältä böndenböndeltäkin!

   Yhteen aikaan minäkin kävin tuota uimakävelyä harjoittamassa, mutta lopetin sittemmin koko hallissa käynnin, kun se piti vähäksi aikaa sulkea urea-arvojen kohoamisen takia. Se oli niin yököttävä juttu, että hyvin alkanut harjoitteluni olympialaisiin katkesi saman tien. Siihen aikaan oli hallin käyttö tapissaan, kun kahden naapurikaupungin uimalat olivat remontissa ja väkeä tuli "meidän" halliin pitkin Uuttamaata. No, altaat tietysti putsattiin, mutta sen koommin en ole uimahalliin mennyt. Kävelen kovalla maalla.

   Täällä mökillä saunomme aina lauantaisin ja kotisaunassa sunnuntaisin (keskiviikon lisäksi) joten niinä viikonloppuina kuin olemme möksällä käymme saunassa kahtena päivänä joka päivä. Ja eilen piti saunan jälkeen juoda yksi IPA, kun muuta olutta ei ollut. Eikä Tullispulloakaan enää löytynyt halkopinosta! Se naapuri taas! Eli laivalle on tästä kohta lähdettävä;)

   Nyt tavaroita kassiin. Pitää lähteä kotimatkalle vähän aiemmin kuin normaalisti. Poikkeamme matkalla moikkaamaan toisen pojan anoppia, jota emme ole tavanneet pitkään aikaan. Samalla siippa yrittää katsastaa hänen tietsikkaansa, joka kuulemma tökkii pahasti.

   Pyhärauhaa kaikille!
   am

   • Juu, vesikävely onkin leppoisa laji meikäläisen vesijuoksuun verrattuna, meikä kun vetää 50 metrin sprintin, siinä on moni ihmeissään.

    Ja harmittavainen tilanne toki jos putelit on parempiin suihin nautittu.

    Whoo


   • "urea-arvojen kohoamisen takia."

    Ensin suihkuun, sitten vessaan, sitten suihkuun eiku ekaks siis vessaan sitte suihkuun sitte löylyyn sitte suihkuun, mutta kusipäitä ei olleskaan sais päästää uimaan


  • Hyvää sunnuntaita. Sumu leijuu meren yllä, lämpöä +4.
   Tarkistin verkkopankista, ettei se perjantaina maksamani lasku mennyt kahteen kertaan, ei ollut mennyt. Eli oli se maksuun vahvistamani lasku lokakuun puolivälissä kadonnut jonnekin. Lehdessä luki, että oli ollut nordeassa häiriöitä perjantaina, mutta se koskikin vain osakkeenomistajia, minulla ei niitä ole.

   Minäkään en ole noita innokkaita uimahallikävijöitä ollut koskaan. Muistan kun appikin sitä lajia harrasti niin sanoi siellä kauhoessaan, että tuli pitkiä hiuksia sormien väleihin. No se on pientä verrattuna itiksen halliin, että siellä lillui sitä itseään välillä. Mutta kyllä sieltäkin terveenä selviää, kun käy suihkussa vielä uinnin jälkeen eikä vedä sitä vettä sisäänsä. Sukumme pienin pääsee aina sunnuntaisin uimahalliin S-joella mummansa ja paappansa kanssa. Ja nauttii suuresti siellä olosta. Isovanhempansa ovat sellaisia nuoria 5-kymppisiä.

   Cee

   • Olin jo eilen kommentoivinani lasten uimista, mutta ei sitä viestiä missään näy.

    Olkoonkin, että uimahalleissa veden ynnä kaikessa muussakin puhdistuksessa käytetään erilaisia aineita (myrkkyjäkin), olen silti sitä mieltä, että pientenkin lasten uimahallissa käynti on erittäin hyvä asia.

    Meidän molemmat lapsenlapset kävivät aikoinaan jo vauvauinnissa, ja oppivat olemaan pelkäämättä vedessä. Ja myöhemmin myös uimaan melkein kuin kalat konsanaan. Jos vettä pelkää niin äkkiseltään veden varaan joutuessa hätääntyminen on huono juttu. Siinähän helposti tulee vedettyä vettä hengitysteihin ja tilanne vain pahenee.

    Uimataito on taito, mikä pitäisi jokaisella olla, aikuisillakin, lapsista puhumattakaan. Luonnon vesissä eivät kaikki taitoa pääse opettelemaan, mutta onneksi on halleja.
    am


  • Onpa kamala ilmanala tuolla Delhissä, kun katsoo uutisista ja lehdestä, tuskin eteensä näkee siellä savussa. Delhiläiset väittävät, että naapuriosavaltiot syypäitä, jotka on pakotettu kaskeamaan peltoja. Intialaiset voisivat kyllä lopettaa sen ruumiiden polttamisenkin tradition ja siirtyä krematorioihin enemmän, jonkin verran siellä niitä jo onkin. Suuret ruumisroviot palavat joka päivä kaikkialla aiheuttaen sankan nokisavun ympäristöön. Suomen takat ja savusaunat aiheuttavat murto-osan siitä hiukkasmäärästä ilmaan, minkä siellä yhden ruumiin poltto. Se intialainen puukin näyttää ihan eri näköiseltä kuin suomalainen koivuklapi, joka palaa puhtaasti.

   En ole todellakaan mikään metsätalousinsinööri, että tietäisin eri puulaatujen palamisominaisuuksista ja niiden päästöistä ja vaikutuksista ilmastoon, mutta ihmetyttää, että pieni harvaanasuttu Suomi pitäisi olla esimerkkinä näille suurille maailman saastuttajille.

   Cee

  • Mitä mieltä muuten olette Matti Nykäselle suunnitelluista muistomerkeistä? Ainakin lehtikuvissa kaikki ovat ihan kamalan näköisiä. Kamalin on se, jossa on Matin varusteet raamien sisällä. Aivan kuin olisi mies hirressä, tosin ilman päätä.

   Cee


   • Aika hirveitä nuo muistomerkkikandidaatit. Minusta "hirtetty" ja "siipiveikko" pahimmat. Muut siinä ihan lähellä. Mitä lie tekijöiden päässä liikkunut. Mattihan oli omalla tavallaan huumormiehii, mutta minusta muistomerkki ei saisi olla naurettava.

    On todella Delhissä hirveä tilanne. Luulis että ilmastoaktivistit aloittaisivat sieltä.

    Mukava taas seurata tähtien tansseja. Niistä tulee aina hyvälle tuulelle. Että jotkut osaavat!
    am


  • Systeri soitti ja sanoi, että tarjosi ruuat lapsilleen ja lapsenlapsilleen. Oli tehnyt tulikiviuunissa kaksi pagallista hirvipaistia, olivat saaneet hirvenpaisteja ystäviltään, jotka kuuluivat vielä paikalliseen hirviporukkaan. Systerin mies oli lopettanut hirvimetsällä olon jo noin 5 v sitten. Sain kuulla, että olisi sitä paistia riittänyt meillekin ja nauroi, kun muisteli minun joskus sanoneen paistipadan äärellä, että täällä on lihaa kuin raatteen tiellä. Hirtehishuumoria.

   Saa nähdä, poistuuko ro bon toimesta.
   Cee

  • Miten on Aran koiran ulkoilutus mahtanut sujua tänään?

   Meillä on nyt F1:set äänessä töllössä, ne ovat myös kovia ilmansaastuttajia, kun autojakin kuskataan ympäri maailmaa lentokoneilla.

   Cee

   • Kiitos kysymästä, kyllä se sujuu, vaikkakin vähän vaikeammin, kun täytyy pitää niitä sauvoja mukana. Onneksi koira on pieni ja tottelevainen.

    Sinänsä harmittaa, että tulin kertoneeksi täällä tuosta polvivammastani. Pitihän se arvata, että edson sai taas hyvän syyn lyödä kuin vierasta sikaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos kysymästä, kyllä se sujuu, vaikkakin vähän vaikeammin, kun täytyy pitää niitä sauvoja mukana. Onneksi koira on pieni ja tottelevainen.

    Sinänsä harmittaa, että tulin kertoneeksi täällä tuosta polvivammastani. Pitihän se arvata, että edson sai taas hyvän syyn lyödä kuin vierasta sikaa.

    edsonni nauttii lyömisestä. Ja sellainen ihminen on sairas.

    Hyvää vointia kaikesta ikävästä huolimatta. Jospa se polvi kuitenkin tokenisi vähin erin kävelykuntoon.
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos kysymästä, kyllä se sujuu, vaikkakin vähän vaikeammin, kun täytyy pitää niitä sauvoja mukana. Onneksi koira on pieni ja tottelevainen.

    Sinänsä harmittaa, että tulin kertoneeksi täällä tuosta polvivammastani. Pitihän se arvata, että edson sai taas hyvän syyn lyödä kuin vierasta sikaa.

    Pidä kuitenkin huoli siitä, ettet kaadu kusetusretkilläsi rakkisi päälle. Se olisi jo yleinsuojelurikos


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pidä kuitenkin huoli siitä, ettet kaadu kusetusretkilläsi rakkisi päälle. Se olisi jo yleinsuojelurikos

    "yleinsuojelurikos"

    Kun mielikuvitus on hyvä, niin saadaan jopa uusia rikosnimikkeitäkin. Voisitko kuitenkin edson, hieman avata tuota, kun ei oikein kerro ainaka