Pari uutta vertikaalista shoot'em up peliä tekeillä AGA-Amigoille

m36-intj

Ensimmäinen on Reshoot Proxima 3, Reshoot-R:n tekijöiltä. Siinä on 3 eri taustatasoa pilvineen tehtynä bitplane-tekniikalla, ei maksa mitään prosessoritehossa. Tuossa voidaan esimerkiksi käyttää 4+2+2 bittitasoa, ja värien määrä tasoissa 16+4+4.
https://m.youtube.com/watch?v=wPXjD2ymvIk

Toinen peli on Hyperborea, joka on ensimmäinen bullet-hell shooter Amigoille, jossa voi olla noin 250 ammusta ruudulla yhtä aikaa, ja 2 pelaajaa samanaikaisesti, kuitenkin 50 FPS ruudunpäivitys. Peli on Battle Squadronin tekijöiltä, joka oli suositun Hybris-pelin jatko-osa. Tästä tulee kuitenkin huomattavasti parempi peli kuin Battle Squadron, kun on tehty AGA-Amigoille.
https://m.youtube.com/watch?v=NRP3d7Zq8WA

Molemmat pelit on tehty 100% assemblerilla, ja niiden julkaisuajankohta on alustavasti vuoden 2020 loppupuolella.

2

<50

  Vastaukset

  • Jouludemo RP3:sta:
   https://m.youtube.com/watch?v=1SPA9qrflf4

   Pelissä on käytetty nyt 4 eri vierityskerrosta, osa tehty dual playfield-tekniikalla, ja pinkin värinen kerros on tehty yhdellä 64 pikselin leveällä spritellä, joka kattaa koko peliruudun korkeudellaan. Pelissä on pilvikerros tehty moduloimalla horisontaalista vieritysrekisteriä, joten se ei juuri syö keskusyksikkötehoa. Lopputuloksena tehoa riittää myös vihollisobjektien pyörittämiseen, kuten demossa myöhemmin näytetään.

   Peli siis toimii pelkällä A1200:lla, jota ei ole laajennettu, ja 50 FPS ruudunpäivitys, mikä on varsin hyvä lopputulos. Kun vertaa esim. muinaisiin hitteihin, kuten Xenon 2-peliin, joka pyörii A500:lla 16-17 FPS:llä.
   https://m.youtube.com/watch?v=DCAUTrgso8k

  • Vissiin assemblerillä koodattu. Oli muuten aikoinaan Amigalla koodaus jotenkin niin selkeää. Muistinosoitus helppoa. Rekisterit monipuolisia. PC:llä assembler harrastus hyytyi.

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   154
   4049
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   53
   2204