Winkkari häviöt voitoksi ja hurlumhei

https://yle.fi/uutiset/3-11025469
"Kun rikoshyötynä peritty summa on vahingonkorvausten yhteissummaa suurempi, voi hakija saada koko hakemansa korvauksen itselleen. "
Silkkaa rahaa on tulossa, joten tällä osin moni kansainvälinen sioittajat pääsi kuin koira veräjästä; tyhmyydestä ei sitten rangaistukaan.

Voitolle jääneiden humppa-uunojen kohtalo on sitten karumpaa kuultavaa. Valtio kynsii voitot takaisin, eikä ulosottomies tunne armoa: "Rahaa tulee ulosottojen myötä koko ajan, mutta tahti on hidastunut, Haaparanta (Oikeusrekisterikeskuksen rikoshyötyasiantuntija) kertoo."

Mukavaa oli myös lukea rikosoikeuden professori Matti Tolvasen kanta viranomaistoimintaan: "Jos jotain pitää kehua niin viranomaisten toimintaa. Poliisi, syyttäjä ja tuomioistuinlaitos saivat kaiken oleellisen tutkittua ja tuomiot tulivat kohtuuajassa." Tämä onkin vallan muuta, kuin mitä klubilaiset ovat täällä huudelleet.

Kuikkahan ei tunnusta tosiasioita ennen kuin hän on itse saanut likaisilla sormillaan kähmiä Jeesuksen verisiä haavoja, mutta se suotakoon hänelle kuten apostoli Tuomaksellekin.

Näin siis kävi, kun Hannua seurattiin. Surullinen ja uskomaton tarinahan tämä oli, vaikka sivullisia välillä naurattikin niin pirusti. ;)

66

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Mukavaa oli myös lukea rikosoikeuden professori Matti Tolvasen kanta viranomaistoimintaan: "Jos jotain pitää kehua niin viranomaisten toimintaa. Poliisi, syyttäjä ja tuomioistuinlaitos saivat kaiken oleellisen tutkittua ja tuomiot tulivat kohtuuajassa.""

      Oulun käräjäoikeus ( Savolainen, Markus, Hämäläinen ) saivat tutkittua, että riidaton 1 300 euron sijoitus kasvoi oikeusprosessissa 1 060 000 euroksi ja tuomiokin tuli jos ei nyt ihan kohtuuajassa niin tuli kuitenkin.

      Mitähän kehumista tuossa on?

      Kärrinpyörät ja kupperiskeikat lienevät jälleen ennenaikaisia, kuten niin monta kertaa aiemminkin.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      "Kenraalihan sen kertoi rehellisesti ääneen."

      Kenraalin rehellisyydestä en menisi takuuseen; julkisuudessa kertoi sijoittaneensa kymppitonnin Turkin villisikajahdissa, mutta kuulustelupöytäkirjoissa olikin vaatimassa n. 17 000 euron sijoituksiaan takaisin.

      Vaan eipä tuossa mitään uutta ole, Suomessa kun eletään.
      Nythän niitä sotavoimien kentsuja ja pienempiäkin nappuloita pyöritellään leivättömän pöydän ääressä ihan päntiönään.

      Ja hyvä niin.

    • Anonyymi

      Lainaus Valkulta: "Ei se klubin jäsenyys ole mikään kunniamaininta kenellekään. Olihan siellä mukana pappia ja lukkaria jäsenenä, en sitä kiellä. Heitä kaikkia yhdisti kuitenkin vain yksi asia: tolkuton ahneus oli sammuttanut järjen valon."

      Hienoa, Valkku. Tuo teksti on varmuudella monen päivälehden pääkirjoitustasoa, ja ainakin Savon Sanomien pääkirjoitustasoa! En suoralta kädeltä kykene sanomaan, kertooko se enemmän Valkusta vaiko pääkirjoituksesta, mutta jokainen voi itse asiaa päätellä ja järkeillä....

      Lainaus Savon Sanomien pääkirjoituksesta: "Rikollisen huijauksen lopputulemana petoksesta tuomitut ovat saaneet leiman otsaansa: heihin on vaikea luottaa jatkossa. Toiseksi petoksen uhrit ovat saaneet otsaansa puolestaan idiootin (*) ja narrattavan hölmön leiman – ja aivan aiheesta."

      https://www.savonsanomat.fi/paakirjoitukset/Wincapita-oli-oppitunti-siitä-ettei-rikos-kannata/1455248

      Avainasia Valkulla on "sammunut järjen valo" viitaten rikoksen uhreihin, kun Savon Sanomat puolestaan käyttää termiä "rikoksen uhreilla idiootin ja narrattavan hölmön leima otsassa". Kai molemmilla asiasisältö ja tarve kuitenkin on ollut täsmälleen ja aivan sama.

      Sekä SS-pääkirjoittaja että Valkku myöntävät ilmeisen pitkin hampain että rikoksessa oli uhreja, mutta ohittavat kuitenkin itse rikoksen, siis törkeän petoksen ja ponzihuijauksen. Oleellista ei siis olekaan tehty rikos, vaan oleellista on jäsenten ahneus ja heidän kuvaamisensa idiootteina.

      Vaikka Valkku toki muuta väittänee, uskallan itse epäillä, että 10 000 - 12 000 jäsenen joukkoon on mahtunut muitakin kuin Savon Sanomien kuvaamia idiootteja. Toimittaja, joka olisi käyttänyt asiassa maltillista harkintaa, olisi pääkirjoituksessaan todennut, että jäsenille kävi sijoitusvimmassaan huomattava virhearvio. Sehän ei kuitenkaan ole sama kuin idiootti-ja-syystä. Idiootti-ja-syystä -sanan käyttäminen kollektiivista (= nimetön ja naamaton ryhmä) ei tietenkään täytä kunnianloukkauksen kriteerejä, mutta on osoitus toimittajan erittäin huonosta harkintakyvystä eikä väite voi sellaisena mitenkään olla totuudenmukainen.

      Kummastakaan - ei Savon Sanomien päätoimituksesta tai Valkusta - olisi Korkeimman oikeuden tuomareiksi. Ko. kirjoittajista on tai olisi toki toimittajiksi, joka ei sinällään nykypäivänä kuvaa muuta kuin kykyä suoltaa sanoja peräkkäin. Korkein oikeus koostuu tuomareista, ja he kuvaavat asiaa seuraavasti: "Voitolle jääneen jäsenen menettelyyn ei liittynyt sen suurempaa moitittavuutta kuin muidenkaan klubiin ja sen tuottoihin virheellisesti uskoneiden toimiin."

      Missä vaiheessa Korkeimman oikeuden kannanotto, jossa rikollinen on rikollinen ja petoksen uhri on rikoksen uhri, kääntyi siihen, että rikoksen uhri ei "de facto" ole, vaan uhri on itse ansainnut kohtalonsa? Pääkirjoitukselta, mielipide tai ei, voisi yleensä odottaa enemmän.

      [* Idiootti tarkoittaa nykyisin loukkaavassa sävyssä vähälahjaista ja tyhmää henkilöä]

      • Anonyymi

        "Savon Sanomat puolestaan käyttää termiä "rikoksen uhreilla idiootin ja narrattavan hölmön leima otsassa"."

        Mullikka tarpoo kunnianloukkauksen ja herjauksen rajamailla.


      • Anonyymi

        Ymmärrän, että tämän foorumin kestoirtonikki on täällä vuosia haukkunut rikoksen uhreja ahneiksi ja tyhmiksi rikollisiksi, sillä kysehän on tämän nikin osalta vain hänen omasta pahasta olostaan. Mutta mikä saa ison median päätoimituksen solvaamaan 10000 klubin jäsentä idiooteiksi? Idiootti on todellakin haukkumasana ja tarkoittaa älyltään rajoittunutta henkilöä, narria, typerystä, hölmöä tai aivotonta vähä-älyistä ja ennen myös kehitysvammaista.


    • Anonyymi

      "Avainasia Valkulla on "sammunut järjen valo" viitaten rikoksen uhreihin, kun Savon Sanomat puolestaan käyttää termiä "rikoksen uhreilla idiootin ja narrattavan hölmön leima otsassa". "

      Minulle ei tule mieleen yhtään sellaista todettua ja rangaistua rikosta, jossa rikoksen uhreja olisi syyllistetty samalla tavoin kuin Wincapitassa. Wincapitassa tuomittu päähenkilö kuitenkin sai viiden vuoden ehdottoman rangaistuksen.

      Voisiko kukaan kuvitella seuraavia tapahtumia:

      (1) Pankki ryöstettiin leikkiaseella. Ryöstäjälle viiden vuoden ehdoton tuomio. Pankkitoimihenkilö luuli asetta oikeaksi - pankkihenkilö lienee idiootti.

      (2) Isokokoinen nainen uhkasi pientä miestä väkivallalla. Uhkaajanaiselle kahdeksan kuukauden ehdollinen vuoden tuomio. Miksi mies alistui naisen uhkauksiin - mies lienee idiootti.

      (3) Nuori mies ajoi mopoautolla juovuksissa tarkoituksellisesti väkijoukkoon. Miehelle nuorena henkilönä tehtynä kuuden kuukauden ehdollinen tuomio usean ruumiinvamman tuottamuksesta, yhteiskuntapalvelusta, kärsimyskorvaukset ja rikoksentekoväline valtiolle. Miksi auton runtelemiksi ja tönäisemiksi tulleet henkilöt eivät juosseet karkuun tai väistäneet vain sivuun, kysehän oli vain kevyestä ja hitaasta mopoautosta. Miksi kukaan ei huutanut varoituksia - väkijoukko taisi olla täynnä idiootteja.

      • Anonyymi

        On se kumma miten nämä korvauksien maksu ajankohdat aina karkaavat suureen tuntemattomaan. Miten monta kertaa niitä on muutettu yhdentoista vuoden aikana? Tulee laulun sanat mieleen. "Kauas pilvet karkaavat.." jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se kumma miten nämä korvauksien maksu ajankohdat aina karkaavat suureen tuntemattomaan. Miten monta kertaa niitä on muutettu yhdentoista vuoden aikana? Tulee laulun sanat mieleen. "Kauas pilvet karkaavat.." jne.

        Keskusrikospoliisi valehteli vuonna 2008 rikosilmoituksia haaliessaan, että uhrit saisivat omansa pois kyseisen vuoden lopulla.

        Valtakunnansyyttäjänä toimineen Ari-Pekka Koiviston vuoden 2009 marraskuussa laatimasta salaisesta muistiosta paljastui kuitenkin, että tarkoituskaan ei ollut palauttaa rahoja rikoksen uhreille vaan tuomita ne valtiolle menetetyiksi.
        Koivisto sai sittemmin kenkää VKSV:sta, samoin hänen esimiehensä Matti Nissinen.
        KRP:ssa tapahtui ennenaikaisia eläkkeelle siirtymisiä WC-tutkintatiimissä.

        Koivisto maalaili muistiossaan, miten oikeudenkäynneissä edettäisiin: valtakunnanmaaliksi valitun kohteen päätekijät asetettaisiin syytteeseen vuoden 2010 alussa, joista tuomio olisi todennäköisesti langettava ja samaan aikaan talutettaisiin käräjäsaliin 50 koepalloa, joiden asemasta muistiossa ei enempää kerrota.

        Ilmeisenä tarkoituksena oli kategorioida jäsenistö noiden 50 koepallon avulla tietynlaisiin ryhmiin ja latoa sitten myöhemmin kansliapäätöksinä tuomiot koko jäsenistölle koepallo-oikeudenkäyntien perusteella.

        KRP:n silloisesta toiminnasta päätellen ( mm. yllytykset ja kannustukset rikosilmoitusten tekoon ) suunnitelmana oli kerätä valtion kassaan tuplapotti - voittojen konfiskoinnin lisäksi jokainen uusia jäseniä sponsoroineen tulisi korvata aiheuttamansa tappiot ja maksettaviksi tuomitut korvaukset olisi tuomittu valtiolle menetetyiksi, koska, kuten olemme saaneet havaita, rikosvaateet jäsenistöä kohtaan eivät ole menestyneet muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Ja nekin "olisi pitänyt tietää" - perusteella.
        Näin siis oikeusvaltio Suomessa.

        Vain viranomaisten silmille tarkoitettu muistio tuli kuitenkin julkisuuteen "vahingossa" ja kiero suunnitelma meni mönkään.

        Klubiin oli liittynyt ja rahojaan menettänyt myös suuri joukko vaikutusvaltaisia henkilöitä, joten silkkipukujen ansiosta myös tuulipukuisilla idiooteilla on mahdollisuus saada valtiolle tuomituista varoista omansa pois.

        Olkaamme siis kiitollisia noille ministereille, kansanedustajille, professoreille, tohtoreille, sijoitusneuvojille, rahastonhoitajille. pankeille, poliiseille ja muille ei-tuulipukuisille, että valtio mahdollisesti epäonnistuu suunnitelmassaan ja rahvaankin kohdalla oikeus toteutunee.

        Realisti kun olen, uskon mutkia vielä löytyvän ennen kuin oikeus toteutuu ( jos toteutuu ) kaikkien kohdalla tasa-arvoisesti.

        Olisikin ensimmäinen kerta Suomen historiassa.


    • Anonyymi

      Valkku: "Koeta pärjätä."

      Sinulle on turha toivottaa mitään samanlaista: rotta pärjää aina.

      Valkku kertoi hetki sitten Moktarina tällä tavoin: "Kiihottaminen kansanryhmää vastaa edellyttää sitä, että jotakin ryhmää uhataan, panetellaan tai solvataan."

      Valkku on KÄSKENYT pistämään vihapuheelle stopin. Sen takia Valkku on painottanut seuraavaa: "Rikollisen huijauksen lopputulemana petoksesta tuomitut ovat saaneet leiman otsaansa: heihin on vaikea luottaa jatkossa. Toiseksi petoksen uhrit ovat saaneet otsaansa puolestaan idiootin ja narrattavan hölmön leiman – ja aivan aiheesta."

      Ei, hetkinen, sorry, nyt kävi virhe; tuo teksti olikin erään päivälehden pääkirjoituksesta. Valkku on todellisuudessa painottanut tätä: "Olihan siellä mukana pappia ja lukkaria jäsenenä, en sitä kiellä. Heitä kaikkia yhdisti kuitenkin vain yksi asia: tolkuton ahneus oli sammuttanut järjen valon."

      Mutta kuten on selvästi käynyt ilmi, sekä Valkku, Valkku Moktarina että eräs päivälehti ovat yhtä mieltä siitä, että vihapuheen on loputtava eikä yhtä kansanryhmää saa solvata tai panetella.

      Eräs päivälehti, sorry, ei se olikin, Valkku Moktarina toteaa: "Ottakaa asioista ensin selvää ja öyhöttäkää vasta sitten." Olen ihan samaa mieltä.

    • Anonyymi

      Ada Flinkillä meni tunnetusti hermot! Mutta hän löysi todellakin virheen, joka on ehdottomasti korjattava. Lukijan on nyt itsensä päätettävä, kuka on kirjoittanut ja mitä.

      Ada Flink, päivälehden pääkirjoitus tai Valkku: "Rikollisen huijauksen lopputulemana petoksesta tuomitut ovat saaneet leiman otsaansa: heihin on vaikea luottaa jatkossa. Toiseksi petoksen uhrit ovat saaneet otsaansa puolestaan idiootin ja narrattavan hölmön leiman – ja aivan aiheesta."

      Ada Flink, päivälehden pääkirjoitus tai Valkku: "Kaikki oli suurta kusetusta. Nyt tullaan asiaan. Miten ne fiksut hyvin toimeentulevat ja lukeneet ihmiset sitten eivät hokanneet kusetusta? Aivan oikein. He olivat ahneita ja tyhmiä."

      Ada Flink, päivälehden pääkirjoitus tai Valkku: "Olihan siellä mukana pappia ja lukkaria jäsenenä, en sitä kiellä. Heitä kaikkia yhdisti kuitenkin vain yksi asia: tolkuton ahneus oli sammuttanut järjen valon."

      Siinä onkin kolme kaverusta, veljekset kuin ilvekset, joilla on vahvat näkemykset: päivälehti, metsuri ja Talvivaaran kaivoksen osakekurssi- ja ympäristövastaava. Siinä ei turhaa öyhötetä.

      Tässä Ada Flink (ei siis päivälehden pääkirjoitus tai Valkku): "Sitä en kuuna kullan valkeana tule koskaan uskomaan, että Hande olisi ollut kaiken alkuunpanija. Ei Handella riitä älykkyys tollaseen. Hande on vähän silleen yksinkertaisen oloinen tyyppi, että silä aina välillä leikkaa kiinni. Hande on ollut vaan bulvaani ja "mistään mitään tietämätön" toteuttaessaan "isojen poikien" tahtoa. Russian ponzi kaatu samoihin aikoihin, joten eiköhän sinne ne jäljet johda."

    • Anonyymi

      Moktis, Valkku, Mutikkala ja Ada Flink: miltä nyt tuntuu kun rikoksen uhreille palautetaan kaikki ne varat, jotka he ovat todistetusti sijoittaneet? Sioittajille ei siis vankeutta, sakkoja, yhteiskuntapalvelusta eikä sponsoreille kaksinkertaisia maksuja. Mahtaa nyt tuntua teistä tosi pahalta, arvaan.

    • Anonyymi

      || Keräsin huvikseni ison pussillisen pihlajanmarjoja ja nyt suunnittelen keittäväni hilloa. Peurapaisti, joka on kääritty pekonisiivuihin ja paistettu sopivasti ynnä pihlajanmarjahillo ovat taivaassa suunniteltu liitto. Peurapaisti on jo pakkasessa, hillo puuttuu. Nam. ||

      Voi hellanlettas - olipa todella mukavaa kuulla tällainen hieno uutinen. Kerrassaan uskomatonta, kiitos tosi paljon kuin jaoit tämän lämpimän tuntemuksen kanssamme! Oikein tuntui lämpimältä sielussa.

      |||

      || Syksy on mennyt mukavasti. ||

      Onpa mukavaa kuulla! Olethan lisäksi ollut ihan hyvää hyvyyttäsi hoitamassa myös Suomen maahanmuuttoasioita.

      Kerrataanpa nimimerkin Valuuttakauppias-satoine-sivunikkeineen viimeisin ja mukava totuus. Valkku kertoi hetki sitten Moktarina tällä tavoin: "Kiihottaminen kansanryhmää vastaa edellyttää sitä, että jotakin ryhmää uhataan, panetellaan tai solvataan."

      Eikö olekin kauniisti sanottu?

      Valkku on käskenyt ja käskenyt kovaa pistämään KAIKELLE vihapuheelle stopin, sillä hän vihaa vihapuhetta. Sen takia Valkku on yhdessä erään suomalaisen päivälehden kanssa yhdistänyt voimansa ja kertoo: "Olihan siellä mukana pappia ja lukkaria jäsenenä, en sitä kiellä. Heitä kaikkia yhdisti kuitenkin vain yksi asia: tolkuton ahneus oli sammuttanut järjen valon."

      Kuten on selvästi käynyt ilmi, sekä Valkku, Valkku Moktarina että eräs päivälehti ovat yhtä mieltä siitä, että vihapuheen on loputtava eikä ketään saa vihapuhein solvata tai panetella. Jos tähän pääsääntöön kuitenkin tulee poikkeuksia, Valkku päättää niistä itsenäisesti.

      || Älä ole liian ankara meidän Tröllykälle. ||

      Minulla on ihan sama toive. Silloin kun Valuuttakauppias, Mutikkala ja Ada Flink iskevät yhdessä kaikella ankaruudellaan, se on sama kuin löisi metrin paksua betoniseinää kuivalla koivurisulla. Antakaa siis armoa, kaikki te kolme.

      || Hän on synnynnäinen nilkki ja patologinen valehtelija. Mitäpä se nilkki luonteelleen voi. ||

      Olipa kauniisti sanottu, mutta et sinä tästä pelkästään kehumalla ja mielistelemällä selviä. Ihan kuten sanoit, olet alusta saakka halunnut olla lopettamassa kaikkea vihapuhetta.

      || Vielä taivaan portille Trölli kertoo Pietarille, että taivaan tiedostoissa on virhe. Ei hän mihinkään Winkkariin ole osallistunut vaan SPR:n katastrofikeräykseen. ||

      Eikös me jo yhdessä sovittu, että jätä se Raamattuun ja uskontoon viittaaminen pois valikoimistasi. Niihin viittaaminen on ihan sama kuin alkaisit opettaa muille suomalaista lainkäyttöä.

      |||

      || Miltä nyt tuntuu kun rikoksen uhreille palautetaan kaikki ne varat, jotka he ovat todistetusti sijoittaneet? Sioittajille ei siis vankeutta, sakkoja, yhteiskuntapalvelusta eikä sponsoreille kaksinkertaisia maksuja. Mahtaa nyt tuntua teistä tosi pahalta, arvaan. ||

      ValuuttaMoktus totesi muutama hetki sitten, että jutun mennessä laukalle, kaikki jo ulosmaksettu raha menee valtiolle, eikä siitä sitten vähennetä omaa sijoitusta. Tällaisessa tapauksessa sioittaja maksaa kaksinkertaisesti eli ensin valtiolle ja sitten ohjastajalle. Brynolf-Moktus jatkoi, silloin sähkötekniikan lisensiaattina, että olisi lapsellista ajatella, että valtio hyvittäisi laukkakilpailuun osallistujaa siksi, että hän raukkaparka sattui jäämään tappiolle. Lämminverihevosen tulee saada omansa kauroineen ja korkoineen, mutta jos kyse on kylmäverisyydestä, pelkkä loimi riittää.

      On siis pakko tuntua Valkusta, Flinkistä ja Mutikkalasta tosi pahalta nyt! Ellei Valkku olisi lopettanut vihapuheitaan, hän varmaan sanoisi nyt rumasti. ;))))

      • Anonyymi

        Ada Flink: "Joskus sossupummeja haukutaan yhteiskunnan loisiksi ja milloin miksikin, mutta mitä ovat ne viranomaisten varoittelujen jälkeen liittyneet uunot tulleet maksamaan yhteiskunnalle? Miljoonia ja taas miljoonia."

        Myös Ada Flink on ilmeisesti lopettelemassa vihapuheitaan, eikä hänen teksteissään ole samaa kärkevyyttä ja katkeruutta kuin ennen.


    • Anonyymi

      Neiti Ada Flink hurskastelee ja kertoo olleensa tietoinen klubin rikollisesta toiminnasta jo vuonna 2007.
      Antti Suhosen, tuon kaikkien alojen superagentin, kanssa tekivät tiivistä yhteistyötä, raportoivat Jouni Laiholle tutkimustensa tuloksista sekä tietenkin levittivät vihapuhettaan suomi24:lle.

      Salla Vuorikoski yhdessä Iso-Jussin kanssa kävivät lukaisemassa Adan tarinat ja suolsivat MTV3:lle kohu-uutisen WinClubin nimellä leviävästä pyramidihuijauksesta jonka perusteella taas KRP kertoi aloittaneensa tutkinnan klubin toiminnasta.
      Eivät löytäneet rikosta.

      Vasta keväällä 2008, Sallan ja Jussin saadessa lumilapionsa, KRP pani klubin rahaliikenteen jäihin rahanpesuepäilyyn ( jota sitten myöhemmin korjailtiin ) perustuen.

      Klubi napsahti kiinni, Kailajärvi muiskuineen otti ritolat.

      20-30 jäsentä ( kerrotun mukaan ) teki itsemurhan.

      Mikä on ja onko yleensäkään vihapuheiden levittäjien ( Ada, pillerihörhö, Salla, Jussi, KRP, Laiho jne... ) vastuu noista itsemurhista.
      Asianosaiset pohtinevat sitä ihan omikseen.
      Elämän ehtoopuolella tulevat viimeistään kolkuttelemaan.

      Kailajärven vastuuta tuskin kukaan kiistää, mutta jos klubin olisi annettu kaatua omia aikojaan, noita vastuunjakajia olisi huomattavasti vähemmän.

      Neiti Ada Flink kertoo nyt olleensa täysin varma klubin huijauksesta jo vuonna 2007, joten saanemme nyt varmaankin kuulla, mistä tuo varmuus oli peräisin.

      Mistä Flink tiesi, ettei Kailajärvi sijoittanut klubin varoja valuuttakauppaan, jäsenten varojahan ei klubin sääntöjen mukaan ollut tarkoituskaan sijoittaa?
      KRP:kin sai tuon selville vasta vuosikausien tutkinnan ja ulkomaisten virka-apupyyntöjen avulla.

      Oliko "tieto" vain arvaus, joka sattui osumaan oikeaan?

      • Anonyymi

        "Sen lisäksi, että KRP:llä meni vuosia tutkia asiaa, myös Suomen tuomioistuinlaitoksella meni vuosia pohtia asiaa. Jotta asia saataisiin mahdollisimman vaikeaksi, tuomarit eri käräjäoikeuksissa ja oikeusasteissa olivat usein eri mieltä. Eivät siis edes suomalaiset tuomarit olleet yhtä mieltä siitä, mitä oli oikeasti tapahtunut. Siis aivan tosin kuin Ada Flink, Valuuttakauppias, Cluso627 sekä Mutikkala"

        Kaikkein surkuhupaisinta oli Korkeimman Oikeuden ratkaisu rahankeräysrikoksen osalta, petoksen osaltahan valituslupaa ei edes myönnetty.

        KKO:ssa asian ratkaisi Suomen oikeuslaitoksen pätevimmistä tuomareista koostunut viisihenkinen kokoonpano, joista kaksi tuomaria oli sitä mieltä, että rahankeräysrikosta ei ollut tapahtunut, mutta tyytyivät enemmistön päätökseen.

        Lakikirjassa kerrotaan, että mikäli epäillyn syyllisyydestä on olemassa perusteltu epäily, on tuomittava epäillyn hyväksi.

        Kaksi KKO:n tuomaria ei siis olisi tuominnut Kailajärveä rahankeräysrikoksesta - herää kysymys, että mikä olisi ollut riittävä peruste Kailajärven tuomitsematta jättämiselle.
        Rikkoiko KKO Suomen lakia langettavan tuomion antaessaan?

        Eri tuomarikokoonpanolla äänestyksen tulos olisi voinut olla 5 - 0 syyllisyyden puolesta tai 5 - 0 syyttömyyden puolesta tai mikä tahansa noiden kahden vaihtoehdon välillä.

        Onko oikeudenkäynti Suomessa arpapeliä?

        Olisiko idiooteiksi määriteltyjen huijattujen tullut olla KKO:n tuomareita viisaampia ihan metsurilogiikalla ilman kymmeniä tuhansia sivuja sisältävän esitutkinta-aineiston tietoja?

        Neiti Metsuri varmaan osaa antaa tähänkin tyhjentävän vastauksen.


      • Anonyymi

        Valkku kertoo näkemyksensä asioihin: "Nytpä sitten muutama sata aktiivisinta sponssia saa nimensä ja parhaimmat myös kuvansa julkisuuteen - Iltasanomaa ei voi välttää. Businessmiesten kasvot sananmukaiseti paljastuvat. Jos minun nimikaima töppöilee winkkarissa, julkaistakoon rikollisen sotu, osoite ja mielellään valokuvakin. Hymyillään kun tavataan."

        Näin siis Valkku ilakoi, kun KRP julkisti rikoksesta tuomitun pyramidiklubin jäsenten nimet sekä henkilötunnukset ja pankkitilitiedot saatettiin yleisesti julki.


      • Anonyymi

        Valkku jatkoi: "Rehellisesti ja vilpittömästi voin vakuuttaa, että nautin tilanteesta. Hyreksien ja hymyssä suin käyn nukkumaan, valoisalla miellellä herään uuteen aamuun. Maailmassa on luvassa paljon hyvää ja paljon naureskelun aihetta. Olin ahne ja tyhmä, ja minua vietiin kuin vesikelkkaa Kuopion torilla. Köyhällä on köyhän huvit, heippa taas."


      • Anonyymi

        Ja lopuksi Valkku: ""Olen vilpittömän iloinen ja onnellinen winkkarin ahdingosta. Aikanne saitte narutella, nyt on sitten naru loppu."

        On miellyttävää, että Valuutta-Moktis kannustaa muita luopumaan vihapuheesta; hän omalta osaltaan päättää kuitenkin itse.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      > 20-30 jäsentä ( kerrotun mukaan ) teki.

      Todella ikävä tieto.

    • Anonyymi

      "Eri tuomarikokoonpanolla äänestyksen tulos olisi voinut olla 5 - 0 syyllisyyden puolesta tai 5 - 0 syyttömyyden puolesta tai mikä tahansa noiden kahden vaihtoehdon välillä."

      Juuri näin. Korkeimpaan oikeuteenhan mennään vain silloin, kun asia on mahdollisimman epäselvä tai vastaavaa ennakkotapausta ei ole. Laki ja haluttu tai vaadittava näyttö eivät vain kohtaa syystä tai toisesta.

      "Onko oikeudenkäynti Suomessa arpapeliä?"

      Kyllä kai se epäselvissä tapauksissa on juuri näin. Pitää olla kiitollinen, että Suomessa ei ole voimassa kuolemantuomio..... Olisi toki, jos Valkku, Cluso, Mutikkala Ja Flink saisivat päättää.

      Jos asiassa olisi ollut enemmän näyttöä, jossakin päin Keski-Eurooppaa olisi voinut olla sopiva valituspaikka. Kailajärven paperit olivat kuitenkin sekaisin kuin Jokisen eväät: Lontoo, Panama, Suomi, dealing-desk, no-dealing-desk, lisenssi, osake, omat rahat, vieraat rahat, säätiö, ei säätiötä.....

      "Olisiko idiooteiksi määriteltyjen huijattujen tullut olla KKO:n tuomareita viisaampia ihan metsurilogiikalla ilman kymmeniä tuhansia sivuja sisältävän esitutkinta-aineiston tietoja?"

      Sitä mieltä olivat ovat Talvivaaran osakekurssi- ja ympäristöasiain vastaava, metsuri. FBI- ja CIA-agentti sekä Mutikkalan perikunta. He tiesivät kaiken ennalta; Valkku oli jutellut sukulaisensa kanssa, Flink kysyi Homeliteltä ja Wöggelin kavereilta ja Cluso Finanssivalvonnasta.

    • Anonyymi

      "Mukavaa oli myös lukea rikosoikeuden professori Matti Tolvasen kanta viranomaistoimintaan: "Jos jotain pitää kehua niin viranomaisten toimintaa. Poliisi, syyttäjä ja tuomioistuinlaitos saivat kaiken oleellisen tutkittua ja tuomiot tulivat kohtuuajassa." Tämä onkin vallan muuta, kuin mitä klubilaiset ovat täällä huudelleet."

      Oli mukavata.
      Mukavata oli lukeaa myös Mullikan analyysejä huijareista ja uhreista.

      Mullikka, tuo Savonmuan avviisi, on sellainen julkaisu, että sitä pitää lukea hiekoitetuin kumikinttain varustettuna suojalasit päässä.
      Ja tietoisena vastuun siirtymisestä itselleen.

      Matti Tolvanenkin on sitten siirtynyt kärpässarjaan, sinne missä Mullikka on aina ollut ja tulee olemaankin.

      Jos rikos- ja prosessioikeuden professori, (olkoonkin, että toimii Itä-Suomen yliopistossa, siinä samassa, joka myönsi Jyrki Käteiselle kunniaprofessorin arvon) kehuu viranomaistoimintaa WC-tapauksen yhteydessä niin eipä tarvitse ihmetellä alempiarvoisten oikeus- ja poliisiviranomaisten hutkintaa tässä vuosien varrella.

      On käräjöity vuosikymmen ja kesken on vieläkin - huijatut rahat on kaapannut itselleen ns. kolmas osapuoli.
      Tuomioissa on vedottu jopa Suomen ja Moldovian välisiin kauppasuhteisiin.
      Viikkoja, jopa kuukausia vangittuina pidettyjä on vapautettu kaikista syytteistä.
      Eri puolilla maata käydyissä oikeuden istunnoissa on tuomioiden skaala muistuttanut sateenkaarta.

      Ja sokurina pohjalla:
      2.2.2011 keskusrikospoliisi pani julkiseen myyntiin keräämänsä yli 3 200 Suomen kansalaista koskevan henkilörekisterin.
      Kahden henkilön kohdalla oli sotu jätetty merkitsemättä - entisen puolustusvoimain komentajan ja KRP:n päällystöön kuuluvan.

      Biblian paksuisen teoksen saisi aikaiseksi noista eri viranomaisten toilailuista, mutta kirjoittakoon sen joku muu.

      Median ahkerasti käyttämän Matti Tolvasen kommentit luetaan tästä lähin kuten savolaista tekstiä (puhuttua tahi kirjoitettua) yleensäkin - puolet suodatetaan heti pois ja lopusta uskotaan n. 10 % pitäen mielessä lukijan/kuulijan korostettu vastuu.

      • Anonyymi

        Uskon - näin jälkikäteen - että viranomainen on yrittänyt, en sano parastaan, mutta yrittänyt. Pääpaino edelleen sanalla yrittänyt, kuten yrittäjä (r. entreprenör, e. entrepreneur, s. Unternehmer), yrittää, ei kuitenkaan välttämättä onnistu. Tai onnistumisen rajapinta on häilyvä, voi tulla toimeen kiikunkaakun tai jopa menestyy. Menestyy usein vasta vuosikymmenten kuluttua.

        Yrittäjä voi valita alansa, viranomainen ei. Viranomainen yrittää ilman yrittäjän riskiä, usein virkavastuulla, mutta ei saa myöskään sijoittamalleen rahalle - sitä ei ole - tai ajalle tuottoa. Kenties vain mielihyvää onnistumisesta tai onnistumisesta välttää virkansa aiheuttama painava vastuu.

        Edellinen mielessä pitäen jutussa varsinkin kaksi on saanut täällä aivan valtaisan puolustuksen osakseen.

        Tapaus 1 - DVD-levyjen myynti rahaa vastaan.

        || 2.2.2011 keskusrikospoliisi pani julkiseen myyntiin keräämänsä yli 3 200 Suomen kansalaista koskevan henkilörekisterin. ||

        Tästä ei voida NYT olla kuin yhtä mieltä: väärin tehty.

        Tuota väärintekoa kävi ison ihmisapinan raivolla puolustamaan nimimerkki Valuuttakauppias.

        Puheenvuoro alkoi: "Nytpä sitten muutama sata aktiivisinta sponssia saa nimensä ja parhaimmat myös kuvansa julkisuuteen - Iltasanomaa ei voi välttää. Businessmiesten kasvot sananmukaiseti paljastuvat. Jos minun nimikaima töppöilee winkkarissa, julkaistakoon rikollisen sotu, osoite ja mielellään valokuvakin. Hymyillään kun tavataan."

        Puheenvuoro jatkui: "Rehellisesti ja vilpittömästi voin vakuuttaa, että nautin tilanteesta. Hyreksien ja hymyssä suin käyn nukkumaan, valoisalla miellellä herään uuteen aamuun. Maailmassa on luvassa paljon hyvää ja paljon naureskelun aihetta. Olin ahne ja tyhmä, ja minua vietiin kuin vesikelkkaa Kuopion torilla. Köyhällä on köyhän huvit, heippa taas."

        Puheenvuoron lopetus eli viimeinen näkemys: "Hii hoo, tollero,))).... Laittomuuksia tai rikollista toimintaa ei löytynyt. Eikös keskeinen asia ole siinä? Vallan laillinen päätös laillisessa järjestyksessä kourassaan hömelö huutelee omiaan. Eikös se ole oikeuslaitos ja lailliset valituselimet, jotka tässä maassa tutkivat laillisuutta eikä tuulipukuinen Humppa-Einari? Muutenkin tämä Winkkarikouhkaus on naurettavaa. Kerroin jo aiemmin, että parempi se on, että siellä on sinun naamasi ja sotusi julki. Eipä sitten ole riskiä, että minua epäiltäisiin Winkkarijäsenyydestä.;)))..... Seison miehekkäästi - kuten aina - sanojeni takana.;)))"

        Tapaus 2 - Syyttälaitoksen käsistä karkaama asiakirja.

        || Ilmeisenä tarkoituksena oli kategorioida jäsenistö noiden 50 koepallon avulla tietynlaisiin ryhmiin ja latoa sitten myöhemmin kansliapäätöksinä tuomiot koko jäsenistölle koepallo-oikeudenkäyntien perusteella. ||

        Tätä kävivät samaisen ison ihmisapinan raivolla puolustamaan nimimerkit Ada Flink sekä Valuuttakauppias. Näin siitä huolimatta, että jopa kadulta otettu maallikko tai pieni lapsi tietää, että voimassaolevan esitutkintalain 7 § 2 momentin mukaan epäiltyä on kohdeltava esitutkinnassa syyttömänä. Siis syytön kunnes muuta osoitetaan.

        Ada Flink katsoi asiakseen kommentoida, sillä hän tiesi totuuden. Älkää kysykö mistä ja miten, mutta tiesi. Siis vuosikausia ennen oikeuslaitosta. Liekö syynä se, että jos kyseessä on uskonasia, se ei ole perusteltavissa faktoilla; se on tunnekysymys. Ehkäpä Ada Flink tunsi sen sisuksissaan.

        Ada Flink: "Syyttäjänkään ei tarvitse tässä asiassa olla puolueeton, koska virkamies ei ole rikollisen palvelija: rikoksen TIEDETTIIN jo heti tapahtuneen, sillä selvä ja sitä on edes syyttäjän turha hyssytellä."

        Brynolf oli 100 % samaa mieltä toteamalla, että oikeuden tavoittelijat ovat ihmisoikeusjeesustelijoita" ja "hurskastelijoita" : "Valtionsyyttäjän on rimpultava tässä kurjassa nykymaailmassa. Rahat eivät riitä jukulauta ja työtä kaatuu summaton määrä niskaan, ei siinä kerkeä syyttömyysolettamaa pohtimaan! Lippusia ja lappusia sitä nykymaailman strategiapalavereissa kirjoitellaan, olipa kyseessä sitten yritys tai virasto. Päätökset soosataan siinä kiireessä kasaan, ei sillä syyttömyydellä ja syyllisyydellä ole mitään väliä."

        Näin Valkku vielä tarkensi omaansa: "Nämä ihmisoikeusjeesustelijat toisissaan uskovat, että syyttäjälaitoksen olisi pitänyt vain peukku suussa ihmetellä, että mikähän se Winkkari mahtaa olla. Eiihän sitä nyt tulevaan saa varautua, virkoja järjestellä ja huolehtia etukäteen syyttäjälaitoksen resursseista ja suunnitella tulevaa rikosuhrien parhaaksi. Koko sontakuorman olisi pitänyt ensin muka yllätyksenä kaatua syliin."

        Pidetään kaikki mielessä, että Valuuttakauppias on halunnut luopua kaikesta vihapuheesta, ja sen vuoksi hän lopettaa: "Pidän tärkeimpänä asiana sitä, että rikoshyöty luuditaan mahdollisimman tarkkaan pois Winkkarista hyötyneiltä. Se on sellainen asia, että sen muistavat lapsenlapsetkin; se oli sitä aikaa, kun vaari köyhtyi Winkkarissa. Winkkarin suuresta tuhosta kerrotaan vuosia palvelutaloissa tekohampaat hölskyen. Tällä sitä on suurin pelotusvaikutus tuleviin koijareihin."


      • Anonyymi

        || Tämä tietysti sillä varauksella, että ylipään ymmärsit kysellä rahojesi perään. ||

        Jos ja kun ymmärrän asian oikein, Kuikan rannalle jättämässä varjossa on enemmän viisautta kuin sinun koko elämässäsi. Kyse ei siis voi mitenkään olla ymmärtämisestä, paitsi sinun kohdallasi.

        || Valtaosa Winkkarin jäsenistä ei ymmärtänyt edes tämän vertaan, mutta he olivatkin sitä Tröllin fiktiivistä hyvin koulutettua valioväkeä. ||

        Siitä ymmärtämisestä, jälleen sinun kohdallasi. Missä-se-on?

        Olen kertonut sinulle lukuisia kertoja ja myös tässä säikeessä, että soitan urkuparvelta muiden säveltämiä kappaleita. Olen siis pelkkä viestinvälittäjä. Minkä ihmeen minä sille voin, jos joka tuutista huudellaan, että Winkkarin jäsenet olivat hyvin koulutettuja, asiansa keskimääräistä paremmin hoitavia ja varakkaita. Onko sinulla linkit vielä tallella, vai luetko vain Savon Sanomia?

        Jos professorit ja valtamedia näin todisteiden pohjalta sanoo, et voi syyttää siitä minua. Tai siis totta kai voit ja syytät. Ihan samalla tavalla kuin sanoit sponssin palauttavan saamansa varat kaksinkertaisesti ja valtion pitävän joka ikisen rikosesta kerätyn roposen sentin tarkkuudella. Ei sinun suustasi montaa toden sanaa ole tullut, sanoja kyllä tosi paljon, koska pidät itsestäsi enemmän kuin kenestäkään muusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskon - näin jälkikäteen - että viranomainen on yrittänyt, en sano parastaan, mutta yrittänyt. Pääpaino edelleen sanalla yrittänyt, kuten yrittäjä (r. entreprenör, e. entrepreneur, s. Unternehmer), yrittää, ei kuitenkaan välttämättä onnistu. Tai onnistumisen rajapinta on häilyvä, voi tulla toimeen kiikunkaakun tai jopa menestyy. Menestyy usein vasta vuosikymmenten kuluttua.

        Yrittäjä voi valita alansa, viranomainen ei. Viranomainen yrittää ilman yrittäjän riskiä, usein virkavastuulla, mutta ei saa myöskään sijoittamalleen rahalle - sitä ei ole - tai ajalle tuottoa. Kenties vain mielihyvää onnistumisesta tai onnistumisesta välttää virkansa aiheuttama painava vastuu.

        Edellinen mielessä pitäen jutussa varsinkin kaksi on saanut täällä aivan valtaisan puolustuksen osakseen.

        Tapaus 1 - DVD-levyjen myynti rahaa vastaan.

        || 2.2.2011 keskusrikospoliisi pani julkiseen myyntiin keräämänsä yli 3 200 Suomen kansalaista koskevan henkilörekisterin. ||

        Tästä ei voida NYT olla kuin yhtä mieltä: väärin tehty.

        Tuota väärintekoa kävi ison ihmisapinan raivolla puolustamaan nimimerkki Valuuttakauppias.

        Puheenvuoro alkoi: "Nytpä sitten muutama sata aktiivisinta sponssia saa nimensä ja parhaimmat myös kuvansa julkisuuteen - Iltasanomaa ei voi välttää. Businessmiesten kasvot sananmukaiseti paljastuvat. Jos minun nimikaima töppöilee winkkarissa, julkaistakoon rikollisen sotu, osoite ja mielellään valokuvakin. Hymyillään kun tavataan."

        Puheenvuoro jatkui: "Rehellisesti ja vilpittömästi voin vakuuttaa, että nautin tilanteesta. Hyreksien ja hymyssä suin käyn nukkumaan, valoisalla miellellä herään uuteen aamuun. Maailmassa on luvassa paljon hyvää ja paljon naureskelun aihetta. Olin ahne ja tyhmä, ja minua vietiin kuin vesikelkkaa Kuopion torilla. Köyhällä on köyhän huvit, heippa taas."

        Puheenvuoron lopetus eli viimeinen näkemys: "Hii hoo, tollero,))).... Laittomuuksia tai rikollista toimintaa ei löytynyt. Eikös keskeinen asia ole siinä? Vallan laillinen päätös laillisessa järjestyksessä kourassaan hömelö huutelee omiaan. Eikös se ole oikeuslaitos ja lailliset valituselimet, jotka tässä maassa tutkivat laillisuutta eikä tuulipukuinen Humppa-Einari? Muutenkin tämä Winkkarikouhkaus on naurettavaa. Kerroin jo aiemmin, että parempi se on, että siellä on sinun naamasi ja sotusi julki. Eipä sitten ole riskiä, että minua epäiltäisiin Winkkarijäsenyydestä.;)))..... Seison miehekkäästi - kuten aina - sanojeni takana.;)))"

        Tapaus 2 - Syyttälaitoksen käsistä karkaama asiakirja.

        || Ilmeisenä tarkoituksena oli kategorioida jäsenistö noiden 50 koepallon avulla tietynlaisiin ryhmiin ja latoa sitten myöhemmin kansliapäätöksinä tuomiot koko jäsenistölle koepallo-oikeudenkäyntien perusteella. ||

        Tätä kävivät samaisen ison ihmisapinan raivolla puolustamaan nimimerkit Ada Flink sekä Valuuttakauppias. Näin siitä huolimatta, että jopa kadulta otettu maallikko tai pieni lapsi tietää, että voimassaolevan esitutkintalain 7 § 2 momentin mukaan epäiltyä on kohdeltava esitutkinnassa syyttömänä. Siis syytön kunnes muuta osoitetaan.

        Ada Flink katsoi asiakseen kommentoida, sillä hän tiesi totuuden. Älkää kysykö mistä ja miten, mutta tiesi. Siis vuosikausia ennen oikeuslaitosta. Liekö syynä se, että jos kyseessä on uskonasia, se ei ole perusteltavissa faktoilla; se on tunnekysymys. Ehkäpä Ada Flink tunsi sen sisuksissaan.

        Ada Flink: "Syyttäjänkään ei tarvitse tässä asiassa olla puolueeton, koska virkamies ei ole rikollisen palvelija: rikoksen TIEDETTIIN jo heti tapahtuneen, sillä selvä ja sitä on edes syyttäjän turha hyssytellä."

        Brynolf oli 100 % samaa mieltä toteamalla, että oikeuden tavoittelijat ovat ihmisoikeusjeesustelijoita" ja "hurskastelijoita" : "Valtionsyyttäjän on rimpultava tässä kurjassa nykymaailmassa. Rahat eivät riitä jukulauta ja työtä kaatuu summaton määrä niskaan, ei siinä kerkeä syyttömyysolettamaa pohtimaan! Lippusia ja lappusia sitä nykymaailman strategiapalavereissa kirjoitellaan, olipa kyseessä sitten yritys tai virasto. Päätökset soosataan siinä kiireessä kasaan, ei sillä syyttömyydellä ja syyllisyydellä ole mitään väliä."

        Näin Valkku vielä tarkensi omaansa: "Nämä ihmisoikeusjeesustelijat toisissaan uskovat, että syyttäjälaitoksen olisi pitänyt vain peukku suussa ihmetellä, että mikähän se Winkkari mahtaa olla. Eiihän sitä nyt tulevaan saa varautua, virkoja järjestellä ja huolehtia etukäteen syyttäjälaitoksen resursseista ja suunnitella tulevaa rikosuhrien parhaaksi. Koko sontakuorman olisi pitänyt ensin muka yllätyksenä kaatua syliin."

        Pidetään kaikki mielessä, että Valuuttakauppias on halunnut luopua kaikesta vihapuheesta, ja sen vuoksi hän lopettaa: "Pidän tärkeimpänä asiana sitä, että rikoshyöty luuditaan mahdollisimman tarkkaan pois Winkkarista hyötyneiltä. Se on sellainen asia, että sen muistavat lapsenlapsetkin; se oli sitä aikaa, kun vaari köyhtyi Winkkarissa. Winkkarin suuresta tuhosta kerrotaan vuosia palvelutaloissa tekohampaat hölskyen. Tällä sitä on suurin pelotusvaikutus tuleviin koijareihin."

        "Pidetään kaikki mielessä, että Valuuttakauppias on halunnut luopua kaikesta vihapuheesta, ja sen vuoksi hän lopettaa: "Pidän tärkeimpänä asiana sitä, että rikoshyöty luuditaan mahdollisimman tarkkaan pois Winkkarista hyötyneiltä""

        Arpajaishallinnon lainsäädäntöneuvos Jouni Laiho kertoi niska punaisena medialle vuoden 2008 keväällä, että WinCapitaan sijoitettu raha on "saastunutta" ja se pitää kerätä valtiolle.
        Samalla hän heitti epäilyksen myös klubiin sijoittaneiden varojen alkuperästä, antoi ymmärtää niiden olevan lähtöisin rikollisesta toiminnasta.

        No, rahat on kerätty valtiolle, mutta sijoitukset taisivatkin olla peräisin "hyvin asiansa hoitaneiden ihmisten" (kuten KRP:n silloinen Oulun yksikön päällikkö Leila Melander totesi) säästöistä.

        Suomen valtio on se suurin konna tässä kuviossa, se omii itselleen klubin toiminnassa häviölle jääneiden sijoitukset, kuten teki kaapatessaan Talvivaaran kaivoksen itselleen.

        Tosin Suomen valtio hyvitti ulkomaisia institutionaalisia sijoittajia 210 miljoonalla eurolla, jottei asiasta nousisi hälyä Suomen rajojen ulkopuolella.

        Sama kuvio toistui klubin kohdallakin - yhdellekään n. 800 ulkomaiselle sijoittajalle ei esitetty rikoshyötyvaatimuksia.


    • Anonyymi

      Valkku, miksi sinun tai kenenkään muunkaan pitäisi naureskella toisen ihmisen ahdingolle? Miksi sinun piti olla hymyssä suin ja onnellinen silloin kun muilla meni tai menee huonosti ja oli surkea tilanne?

      • Anonyymi

        Siihen on useita syitä. Suurin syy on opetustarkoitus sekä takaisinmaksu niille, jotka ovat loukanneet.

        Näin on tullut sanotuksi:

        - Kun rikoshyöty tuomitaan valtiolle menetyksi, rahat saa Valtiokonttori. Se on pohjaton säkki minne rahat katoaa kuin mustaan aukkoon eikä se täyty.

        - Sanottakoon selvästi, että joka ahneuttaan ja tyhmyyttään sijoittaa rahaa pyramidipeliin, menettäköön sijoittamansa rahansa sekä autonsa ynnä kesämökkinsä valtiolle.

        - Olisi kaiken puolin perusteltua ja kätevää, jos hovioikeus päätyisi jo ennalta rahankeräysrikokseen ja rikoshyöty tuomittaisiin kokonaisuudessaan valtiolle menetyksi. Tällöin asialle saataisiin selvä piste, ja ulosotto voisi kipaista keräämässä rikoshyödyn talteen.

        - Lähtökohtaisesti osallistuja jo tiesi, että homma ei aivan laillista ole. Jos pyramidipelin aloittanut taho haastetaan oikeuteen, on johdonmukaista että peliin osallistuneet ovat kanssarikollisia.

        - Rikoshyöty tuomitaan pyramipelistä valtiolle menetyksi.

        - Edelleen, kun Wincapita oli pyramipeli, kaikki takavarikoitu raha menee valtiolle. Olisi lapsellista ajatella, että valtio hyvittäisi pyramipeliin osallistujaa siksi, että hän raukkaparka sattui jäämään tappiolle.

        - Rikoksesta saatu hyöty tuomitaan valtiolle. Koska sponssi itse osallistui rikokseen, hänen kohdallan tuomitaan sekä sijoitetut varat että varsinainen hyöty valtiolle menetetyksi. Yleinen periaate on, että rikoshyöty tuomitaan lyhentämättömänä valtiolle ts. hyödystä ei voi vähentää rikoksentekokuluja.

        - Jätit tahallaan huomaamatta, että sponssi saanee kaksi syytettä; rahankeräysrikoksesta ja petoksesta. Näistä ensimmäisen vahinko kohdistuu valtioon ja jälkimmäisen tunkkiin.

        - Näin asian sivusta sanottuna: Vanhasta laista on rattoisaa lukea, että varat voidaan tuomitaan valtiolle menetetyksi, heti kun ne on pistetty liikkeelle.

        - Oletkos koskaan kuullut siitä periaateesta, että rikoshyödystä ei saa tehdä vähennyksiä?

        - Voimme syystä olettaa, että nämä menestyvät ihmiset hoitavat vahingonkorvaukset ja rikoshyödyn tilittämisen valtiolle keskimääräistä tunnollisemmin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siihen on useita syitä. Suurin syy on opetustarkoitus sekä takaisinmaksu niille, jotka ovat loukanneet.

        Näin on tullut sanotuksi:

        - Kun rikoshyöty tuomitaan valtiolle menetyksi, rahat saa Valtiokonttori. Se on pohjaton säkki minne rahat katoaa kuin mustaan aukkoon eikä se täyty.

        - Sanottakoon selvästi, että joka ahneuttaan ja tyhmyyttään sijoittaa rahaa pyramidipeliin, menettäköön sijoittamansa rahansa sekä autonsa ynnä kesämökkinsä valtiolle.

        - Olisi kaiken puolin perusteltua ja kätevää, jos hovioikeus päätyisi jo ennalta rahankeräysrikokseen ja rikoshyöty tuomittaisiin kokonaisuudessaan valtiolle menetyksi. Tällöin asialle saataisiin selvä piste, ja ulosotto voisi kipaista keräämässä rikoshyödyn talteen.

        - Lähtökohtaisesti osallistuja jo tiesi, että homma ei aivan laillista ole. Jos pyramidipelin aloittanut taho haastetaan oikeuteen, on johdonmukaista että peliin osallistuneet ovat kanssarikollisia.

        - Rikoshyöty tuomitaan pyramipelistä valtiolle menetyksi.

        - Edelleen, kun Wincapita oli pyramipeli, kaikki takavarikoitu raha menee valtiolle. Olisi lapsellista ajatella, että valtio hyvittäisi pyramipeliin osallistujaa siksi, että hän raukkaparka sattui jäämään tappiolle.

        - Rikoksesta saatu hyöty tuomitaan valtiolle. Koska sponssi itse osallistui rikokseen, hänen kohdallan tuomitaan sekä sijoitetut varat että varsinainen hyöty valtiolle menetetyksi. Yleinen periaate on, että rikoshyöty tuomitaan lyhentämättömänä valtiolle ts. hyödystä ei voi vähentää rikoksentekokuluja.

        - Jätit tahallaan huomaamatta, että sponssi saanee kaksi syytettä; rahankeräysrikoksesta ja petoksesta. Näistä ensimmäisen vahinko kohdistuu valtioon ja jälkimmäisen tunkkiin.

        - Näin asian sivusta sanottuna: Vanhasta laista on rattoisaa lukea, että varat voidaan tuomitaan valtiolle menetetyksi, heti kun ne on pistetty liikkeelle.

        - Oletkos koskaan kuullut siitä periaateesta, että rikoshyödystä ei saa tehdä vähennyksiä?

        - Voimme syystä olettaa, että nämä menestyvät ihmiset hoitavat vahingonkorvaukset ja rikoshyödyn tilittämisen valtiolle keskimääräistä tunnollisemmin.

        "Sanottakoon selvästi, että joka ahneuttaan ja tyhmyyttään sijoittaa rahaa pyramidipeliin, menettäköön sijoittamansa rahansa sekä autonsa ynnä kesämökkinsä valtiolle."

        Mitäpä siihen on lisättävissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Sanottakoon selvästi, että joka ahneuttaan ja tyhmyyttään sijoittaa rahaa pyramidipeliin, menettäköön sijoittamansa rahansa sekä autonsa ynnä kesämökkinsä valtiolle."

        Mitäpä siihen on lisättävissä.

        Lestakortin käyttäjienkin pitäisi vaieta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lestakortin käyttäjienkin pitäisi vaieta.

        Rauhansanalainen, ystävä kallis, rauhansanalainen.


    • Anonyymi

      || Neiti Ada Flink kertoo nyt olleensa täysin varma klubin huijauksesta jo vuonna 2007, joten saanemme nyt varmaankin kuulla, mistä tuo varmuus oli peräisin. ||

      Vastatkoon Ada Flink asiaan itse. Jossakin vaiheessa hän väitti kivenkovaan, että Winkkari oli osa Russian ponzia. Pieleenhän se esitetty fakta meni, kuten suurin osa hänen faktoistaan.

      Voimaduokuvitelman Flink-Valkku - Valkku muuten kuvitteli jossakin vaiheessa olevansa ilmeinen Batman, koska lähetti usein Batman-terveisiä ;))) - romanttisempi osapuoli kertoi oman varmuutensa näin: "Minun tietoni taas perustui yleiseen elämänkokemukseen ja terävään järkeeni. Yleisen elämänkokemusken mukaan oli päivänselvää, että Wincapita oli kusetusta vaan."

      Valkun elämänkokemus tietenkin perustui toiveeseen siitä, että hän olisi oikeassa. Terävä järki taas oli omakehua, jolla ei ole näytetty olevan totuuspohjaa. Tarpeeksi kun arvailee, osuu joskus oikeaan. Olihan kuitenkin siten, että suomalainen oikeuslaitos piti ilmeisenä ja selvitettynä, että suurin osa jäsenistä luotti klubin toiminnan rehellisyyteen, jonka lisäksi tuomareiden lain- ja näytöntulkinnat menivät ristiin. Valkku oli Flinkin kanssa yhdessä jakamassa sekä ehdotonta että ehdollista tuomiota muutamalle sadalle jäsenelle ja yhteiskuntapalvelusta ja rahat pysyvästi valtiolle -rangaistusta lopuille.

      • Anonyymi

        "Valkku oli Flinkin kanssa yhdessä jakamassa sekä ehdotonta että ehdollista tuomiota muutamalle sadalle jäsenelle ja yhteiskuntapalvelusta ja rahat pysyvästi valtiolle -rangaistusta lopuille."

        Päivättynä 01.06.2012 ja kellotettuna 12:52 nimimerkillä Valuuttakauppias: "Palataan sitten tähän winkkariasiaan, kun sponsseja päätyy satamäärin kanniskelemaan nilkassaan sitä valvontapantaa. Hilipati vaan ja terveisiä Konneveden emännälle...... Tuomioistuin voi muuntaa alle kuuden kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen kotiarestiksi ja sähköiseksi valvonnaksi, jos rikoksen jatkamisen vaaraa ei ole."

        Pistetään varmuuden vuoksi näkyville tuokin erhe, ettei Valkku taas pääse syyttämään valehtelusta. Toisen valehtelusta syyttäminen on perinteinen kaava (= epäilys), mutta valheen todeksi osoittaminen onkin jo hieman eri asia.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/10681492/wincapita-vyyhti-tukkii-karajaoikeuden

        Vieläkin jaksan ihmetellä, että oliko vuosia sitten joku, joka uskoi nim. Valuuttakauppias tarinoita? Pahoittelut.

        "Tunkit ovat syyllistyneet rikolliseen toimintaan.... Kun yhdessä tehdään, niin yhdessä tuomitaan. Tunkin kaverina ollut Hanski sai rikoksen uhrin kantamaan rahat Winkkariin. Kyllä teko on kiistatta rikollinen.... Karvain mielin jouduin luopumaan tunkin rikollisuudesta..... Vaikka esitutkinta onkin kesken, arvelen sponssinretalaiden saavan syytteen kouraansa ihan laidasta lukien. Mitäpä niitä turhaan lajittelemaan, syyllisyyshän on varmaa. ;) ..... Pidän kansalaisoikeutena nauraa koomisille tyypeille ja tapahtumille, miksipä en nauraisi Winkkarille.... Tämähän on ihan loputun kavalkadi komiikkaa. Kuten parhaassa sirkusesityksessä."

        Valkun rakentama utopia luhistui kuin mätä silakka sadan tonnin hydraulipuristimessa.


    • Anonyymi

      || Arpajaishallinnon lainsäädäntöneuvos Jouni Laiho kertoi niska punaisena medialle vuoden 2008 keväällä, että WinCapitaan sijoitettu raha on "saastunutta" ja se pitää kerätä valtiolle. ||

      Ada Flink ja Cluso hoisivat tässä vaiheessa tiedotusta Ase- ja arpajaishallinnon suuntaan. Sekä johtaja, Ada Flink, Valuuttakauppias että Cluso tiesivät kaiken etukäteen. Rikollista rahaa: Ada Flinkin mukaan Russian ponzista ja Valuuttakauppiaan mukaan "ihan vain oman elämänkokemuksen" perusteella.

      || Samalla hän heitti epäilyksen myös klubiin sijoittaneiden varojen alkuperästä, antoi ymmärtää niiden olevan lähtöisin rikollisesta toiminnasta. ||

      Tähän taisi yhtyä myös MTV3, joka toi konkreettisesti mukaan väitteet rahanpesusta, huumerahasta ja oliko myös peräti lapsikaupasta.

      || No, rahat on kerätty valtiolle, mutta sijoitukset taisivatkin olla peräisin "hyvin asiansa hoitaneiden ihmisten" (kuten KRP:n silloinen Oulun yksikön päällikkö Leila Melander totesi) säästöistä. ||

      Tämä väite on totaalisen väärä, jos nimimerkkiä Valuuttakauppias on uskominen. Siellä ovat olleet ahneet ja tyhmät idiootit, kaiken järjen valonsa hukanneet papit ja lukkarit sulassa sovussa rikollisessa toiminnassa. Liekö kolehtihaavista napitkin ryöstetty, jotta rahaa saadaan sioitettua rikolliseen toimintaan.

      ///

      Sellainen tapahtuma olisi mielenkiintoinen, jossa tuulipukuihin sonnustautuneet ministerit, kansanedustajat, professorit, tohtorit, kenraalit, everstit, rallikuskit, laulajat, sijoitusneuvojat, rahastonhoitajat, pankit, poliisit, asianajajat, Harvardin ekonomit ja ihan-tavan-tavikset pääsisivät esittämään kysymyksiä johtajalle. Ja tietenkin kääntäen.

      Varmasti kaikkia edellä kuvattuja tuulipukuhemmoja kiinnostaisi esittää johtajalle yksi kysymys: mistä hän keksi vuoden 2008 alun tarinansa? Ilmeisesti ihan huhupuheisiin ja yleiseen elämänkokemukseen perustuen, mutta emme kai koskaan saa varmuudella tietää.

      Vastaavasti johtajaa tilaisuudessa varmasti kiinnostaisi yksi kysymys: milloin täältä pääsee pois?

      • Kirjoitat näin: "Ada Flink ja Cluso hoisivat tässä vaiheessa tiedotusta Ase- ja arpajaishallinnon suuntaan."

        Älä valehtele. Toi on sun sairaan mielen tuotoksia. Vaihtaisit jo levyä. Olin yhteydessä Laihoon, kun kysyin siltä vittuillessani, että saanko mä laittaa rahankeräyksen pystyyn, kun mä haluaisin niin kovasti uuden mekon? Viittaan tällä Pitkäsen setän bensarahakolehtiin.

        Cluso kyllä kertoili kaikki ja ylikin KRP:lle, mutta ei se Laihoa vaivannu. Jos olisi vaivannu, niin cluso olisi satavarmasti kertonut siitä mulle. Kertoihan se kaikki sen muutkin KRP:lle vasikoinnit mulle.

        Mistä muuten tiedät, että Russia ei ollut mukana Winkkareissa. Onko sulla ne kaikkien ulkolaisten tekemät sijoitukset ja nettoamiset hyvinkin tiedossasi? Niitähän oli aikas paljon, eikö? Ainakaan niitä ei ole KRP:n myymillä CD:llä. Eli jäivät täysin tutkimatta ja pimeeksi.


    • Anonyymi

      || Arpajaishallinnon lainsäädäntöneuvos Jouni Laiho kertoi niska punaisena medialle vuoden 2008 keväällä, että WinCapitaan sijoitettu raha on "saastunutta" ja se pitää kerätä valtiolle. Samalla hän heitti epäilyksen myös klubiin sijoittaneiden varojen alkuperästä, antoi ymmärtää niiden olevan lähtöisin rikollisesta toiminnasta. ||

      Kaksi foorumin varsinaista ämyriä hyppi-ja-pomppi-tasajalkaa-ilosta, kun tällainen tuli julki.

      Gubtar-Brynolf-Valkku alkoi viranomaisen tukemana hokemaan mantraansa, että tyhmiä ja ahneita rikollisia kaikki: "Jokainen normaalilla elämänkokemuksella varustetun kansalaisen tuli tietää se ja haistaa rikos jo kaukaa. Rikoksen uhri on aina osasyyllinen omaan kohtaloonsa."

      Ada Flink totesi asiaan, että klubissa ei ollut uhreja, koska rahat oli lahjoitettu vapaaehtoisesti: "Oma vika, miksi lähtivät."

      Flinkin lausunnoissa tosi oli jotakin kummallista, koska aluksi hän haukkui sponsorit, välissä tunkit ja lopulta kaikki: "Ei sponsori satavarmasti pitänyt Colttia ohimolla ja pakottanut. Jokainen teki päätöksen liittymisestään ihan ite. Jos on ite päättänyt, niin on luonnollista, että kestää myös seuraamukset. Ahneella on nääs´ paskanen loppu."

      Asejohtaja ei todellisuudessa onnistunut missään lausunnoistaan vahvasti: rikollisuuden arvaaminen, likaisen rahan arvaaminen ja uusien jäsenien liittymisen estäminen; oikeastaan kaikki epäonnistui.

      Ase- ja arpajaisjohtaja kommentoi syyskuussa 2007 tilannetta kohtuullisen VAHVASTI seuraavasti: "Meillä on aika vähän vielä tietoja asiasta, mutta tämänhetkisten tietojen valossa näyttää siltä, että kyseessä on lainvastainen, rangaistavaksi säädetty pyramidipeli."

      Lopetus viranomaisilta oli äärimmäisen huono, sillä KRP:n talousrikosyksikön päällikkö veti parin viikon kuluttua maton ase- ja arpajaisjohdon tuhdin lausunnon alta: "Mahdollisen huijauksen uhreja ei ole ainakaan vielä tullut tietoon. Selvitystyö on tältä osin kuivumassa kasaan." Näin siis KRP:n koko talousrikosyksikön pomomies.

      5000 uutta jäsentä suorastaan ryntäsi sisään klubiin tämän lausunnon jäljiltä; sitä ei voida sanoa onnistumiseksi.

      || Suomen valtio on se suurin konna tässä kuviossa, se omii itselleen klubin toiminnassa häviölle jääneiden sijoitukset. ||

      Haluatko perustella tätä, eikö valtio Oikeusrekisterikeskuksen kautta olekaan palauttamassa "saastunutta" rahaa sijoittajille? YLE:hän toteaa seuraavasti: "Kaikkien aikojen suurimmalle suomalaishuijaukselle yllättävä loppukäänne – WinCapitan uhrit saamassa sittenkin rahojaan takaisin."

      Pitääkö valtio sittenkin varat, ja jos pitää, sinulla lienee asiasta vahva näyttö?

    • Anonyymi

      || Mieluummin kymmenen syytöntä tuomittuna kuin yksikin rikollinen vapaalla jalalla, on Flinkin motto. Tähän yhtyy Valuuttakauppias, kunhan kärpässienitripiltään kerkiää. ||

      Nimimerkki Ada Flink kehotti syyttäjää unohtamaan syyttömyysolettaman, sillä Flink tiesi, että kyseessä oli Russian ponzin alainen rikos. No, pieleen meni arvaus.

      Mutta.... Flinkiä on kehuttava kahdesta asiasta:

      (1) Flink tiesi - nähtyään todisteet - että Winkkarissa oli mukana ministeritason henkilöitä. Flink halusi, että ministeriaines kertoo itse totuuden äänetsäjilleen, mutta eipä tainnut lopulta kertoa. Tunnelmaa kuitenkin laski lopulta se, että Flinkin näkemys perustuu muiden osalta uskoon, sillä Flinkillä ei ollut oikeutta julkistaa tietojaan.

      Siispä ministeriatason asia on edelleenkin vain salalitto- ja arvailuasteella. Tiedämme toki kaikki mitä esitutkinnassa oli ja mitä sieltä haluttiin salattavaksi.

      (2) Toisin kuin nim. Valuuttakauppias, Flink kertoi heti mielipiteenään, että KRP teki väärin myydessään Winkkarin jäsenten henkilötiedot rahaa vastaan. On vaikea edelleenkään ymmärtää, miksi Valkku suuren apinan raivolla puolusti ja puolustaa edelleen tapahtunutta vääryttä.

    • Anonyymi

      // Vieläkin jaksan ihmetellä, että oliko vuosia sitten joku, joka uskoi nim. Valuuttakauppias tarinoita? Pahoittelut. //

      Pahoittelut todellakin. Jos jollekin satunnaisella lukijalle - muitahan täällä ei ole ollut enää vuosiin - on jäänyt epäselväksi, kenen asiaa Valuuttakauppias ajoi tai ajaa, niin tietenkin omaansa. Jos joku ennen vanhaan olisi päästänyt suustaan (= näppäimistöltään) noin paljon soopaa, vanhemmat olisivat pesseet suun saippualla.

      Ihmettelen, miten tuo kaveri vielä kehtaa kirjoittaa omalla nikillään.

      Valuuttakauppias katsoi omasta kirjastaan ohjeet: "Meillä juristipiireissä on tapana pystyä arvioimaan asioita vankkaan kokemukseen perustuen. ;)))"

      Ja katsanto jatkuu: "Rikokseen sovelletaan rikoksentekohetkellä voimassa ollutta lakia. Jatketussa rikoksessa rikoksentekohetkeksi katsotaan hetki, kun oikeudenvastainen tila loppui tai lopettiin. Toisin sanoen: Winkkariin sovelletaan 2008 alkuvuonna voimassa ollutta lainsäädäntöä. Nämä kaavailut uusista laeista eivät mitenkään muuta sponssien kurjuutta."

      No, tämäkin väite oli silkkaa puuta ja heinää. Valuuttakauppias lupasi vain tapansa mukaan kurjuutta kaikille jäsenille taspuolisesti.

      Valuuttakauppias jatkaa ja vakuuttaa lukijoille, että vaikka lakia muutettaisiinkin, rahat viedään silti valtiolle, lähtee valtiolle ja pysyy valtiolla: "Oikeus on usein vedonnut yleiseen elämänkokemukseen ja lainmuutoksiin. Siis siihen, että normaalijärkisen ja täysmittaisen kansalaisen tulee ymmärtää asiayhteyksiä laajemmin kuin jääkaapin kulmalle, ymmärtää syitä ja seurauksia ja nähdä tarvittaessa pidemmälle kuin naapurin rouvan uimapuvun yläosastoon. Lakia sopii muuttaa, mutta kyllä ne alkoholit silti valtiolle viedään."

      Henkilö siis vielä lopuksi arvasi taannehtivuudesta, että kaavailut uusista laeista eivät muuta kokonaiskurjuutta mihinkään. Tämäkin arvaus tietenkin meni lopulta pieleen, sillä jos ennen tuomion antamista tulee voimaan uusi, lievempi laki, ns. lievemmän lain periaate astuu voimaan.

      Kuvattu arvaaja lopettaa: "Unohda jo nämä haaveilut kolhoosipöntöstä; Hanskilla oli kimppakassa, ei Suomen oikeuslaitoksella..... Mikään uusi lakikoohotus ei käytännössä ehdi vaikuttamaan winkkarituomioihin. Kyllä nämä kinkerit lauletaan loppuun vanhan virsikirjan mukaisena."

      Linkki Valkun valehteluväitteiden estämiseksi:

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/10640871/wincapita-juttu-sai-oikeusministerion-muuttamaan-lakia

      • Anonyymi

        "Puheet kolhoosikassasta voidaan unohtaa. Olisi kovasti uusmuotoista ajatella, että Kuopiossa takavarikoitua rahaa voitaisiin käyttää Seinäjokisten hyväksi. Tai ainakin lainsäädäntöä pitäisi äkkiä muuttaa, jotta tämä olisi ylipäätään mahdollista. "


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Puheet kolhoosikassasta voidaan unohtaa. Olisi kovasti uusmuotoista ajatella, että Kuopiossa takavarikoitua rahaa voitaisiin käyttää Seinäjokisten hyväksi. Tai ainakin lainsäädäntöä pitäisi äkkiä muuttaa, jotta tämä olisi ylipäätään mahdollista. "

        Valkku: "Tai ainakin lainsäädäntöä pitäisi äkkiä muuttaa, jotta tämä olisi ylipäätään mahdollista. "

        Valkku: "Unohda jo nämä haaveilut kolhoosipöntöstä; Hanskilla oli kimppakassa, ei Suomen oikeuslaitoksella..... Mikään uusi lakikoohotus ei käytännössä ehdi vaikuttamaan winkkarituomioihin. Kyllä nämä kinkerit lauletaan loppuun vanhan virsikirjan mukaisena."

        Ensin Valkku totesi, että niille Winkkarin jäsenille, joille ei ole tarjota paikkaa vankilasta tai yhteiskuntapalvelusta, pistetään panta jalkaan. Kun lopulta oikeudessa todettiin, että rikollisia löytyykin vain muutamia, Valkku otti kohteeksi jäsenten varat. Varat piti ottaa valtiolle ja pitää ne siellä, koska lain mukaan muuta ei voida. No kyllä voitiin ja lakiakin muutettiin.

        Valkku oli niin närkästynyt edellisistä, että päätyi toteamaan, vaikka laki muutettaisiinkin ja muutettiinkin, että ei siitä lain muutoksesta mitään apua ole.

        No, nyt tiedämme missä mennään. Säälillä luen Valkun tarinoita, ja säälillä pohdin niitä muutamaa henkilöä, jotka puolustivat ja kannustivat häntä hänen satutuokioissaan. Hän todellakin vihasi ja ilmeisesti vihaa Winkkarin jäseniä tasapuolisesti, kuten myös siten osaa tyhmistä ja ahneista sukulaisistaan. Tai sitten hän on 100 % trolipeikko.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Valkku: "Tai ainakin lainsäädäntöä pitäisi äkkiä muuttaa, jotta tämä olisi ylipäätään mahdollista. "

        Valkku: "Unohda jo nämä haaveilut kolhoosipöntöstä; Hanskilla oli kimppakassa, ei Suomen oikeuslaitoksella..... Mikään uusi lakikoohotus ei käytännössä ehdi vaikuttamaan winkkarituomioihin. Kyllä nämä kinkerit lauletaan loppuun vanhan virsikirjan mukaisena."

        Ensin Valkku totesi, että niille Winkkarin jäsenille, joille ei ole tarjota paikkaa vankilasta tai yhteiskuntapalvelusta, pistetään panta jalkaan. Kun lopulta oikeudessa todettiin, että rikollisia löytyykin vain muutamia, Valkku otti kohteeksi jäsenten varat. Varat piti ottaa valtiolle ja pitää ne siellä, koska lain mukaan muuta ei voida. No kyllä voitiin ja lakiakin muutettiin.

        Valkku oli niin närkästynyt edellisistä, että päätyi toteamaan, vaikka laki muutettaisiinkin ja muutettiinkin, että ei siitä lain muutoksesta mitään apua ole.

        No, nyt tiedämme missä mennään. Säälillä luen Valkun tarinoita, ja säälillä pohdin niitä muutamaa henkilöä, jotka puolustivat ja kannustivat häntä hänen satutuokioissaan. Hän todellakin vihasi ja ilmeisesti vihaa Winkkarin jäseniä tasapuolisesti, kuten myös siten osaa tyhmistä ja ahneista sukulaisistaan. Tai sitten hän on 100 % trolipeikko.

        - 100 % trolipeikko?
        Sinäkö se nillitit siitä dysleksiasta?

        Voi sentään. ;)


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        - 100 % trolipeikko?
        Sinäkö se nillitit siitä dysleksiasta?

        Voi sentään. ;)

        Valkku: "Voi sentään. ;)"

        Korjataan kirjoitusvirheet ajan tasalle:

        "No, nyt tiedämme missä mennään. Säälillä luen Valkun tarinoita, ja säälillä pohdin niitä muutamaa henkilöä, jotka puolustivat ja kannustivat häntä hänen satutuokioissaan. Hän todellakin vihasi ja ilmeisesti vihaa Winkkarin jäseniä tasapuolisesti, kuten myös siten osaa tyhmistä ja ahneista sukulaisistaan. Tai sitten hän on 100 % trolipeiko."

        Toivottavasti teksti vastaa nyt paremmin tarvetta. Asiasisällössähän ei ollut huomauttamista.


    • Anonyymi

      Miksi teit tämän avauksen? Sä olet kyllä ihme tyyppi.

    • Mä en nyt ole ihan varma, mutta eikös ne, jotka suostuivat siihen sovintomenettelyyn ole jo saaneet rahansa takaisin?

      • Anonyymi

        On vain kaksi mahdollista maksajaa eli sponsori tai valtio. Kailajärvi tai Muisku eivät varattomina maksaneet mitään kenellekään, muista rikokseen tuomittujen varallisuudesta ei ole mainintoja. Valtio eli ORK on sanonut maksavansa kaikille yhtä aikaa eli maaliskuussa 2020. Sponsorit ovat voineet maksaa laskunsa sovintomenettelyssä, valtio ei ole maksanut ellei sitten puhu vääristeltyä totuutta.


      • Anonyymi

        Säälillä luen Valkun tarinoita, ja säälillä pohdin niitä muutamaa henkilöä, jotka puolustivat ja kannustivat häntä hänen satutuokioissaan. Hän todellakin vihasi ja ilmeisesti vihaa Winkkarin jäseniä tasapuolisesti, kuten myös siten osaa tyhmistä ja ahneista sukulaisistaan.

        Pitkästyttäviä tarinoita, jotka myös viittavat siihen, että hän on 100 % trolipeiko: totuutta jutuissa ei ole edes sideaineeksi.

        Näin Valkku opetti parempiosaisiaan: "Puheet kolhoosikassasta voidaan unohtaa. Olisi kovasti uusmuotoista ajatella, että Kuopiossa takavarikoitua rahaa voitaisiin käyttää Seinäjokisten hyväksi. Tai ainakin lainsäädäntöä pitäisi äkkiä muuttaa, jotta tämä olisi ylipäätään mahdollista..... Hanskilla oli kimppakassa, ei Suomen oikeuslaitoksella. Mikään uusi lakikoohotus ei käytännössä ehdi vaikuttamaan winkkarituomioihin. Kyllä nämä kinkerit lauletaan loppuun vanhan virsikirjan mukaisena."


      • Anonyymi

        "Hanski teki kaupat, jossa hän lupaa maksaa korvaukset sponssien pers'nahasta. Itse hän ei asiaan osallistu millään tavoin."

        Mikä tässä on väärin: eikö olekin vain oikein, että sekä rikoksesta hyötyneet että rikoksesta kärsineet pyritään palauttamaan tilaan ennen rikosta? Hanski istui muutaman vuoden vankilassa rangaistuksena, joten yhteiskuntavelvoitteet on siltä osin suoritettu.

        "Ja tuhat hömelö suostui tähänkin jälkikusetukseen."

        Miten asia olisi pitänyt junailla?

        "Hanskin sovintosopimus ei kuitenkaan sido valtiota millään tavalla. "

        Onko valtio luistamassa lupaamastaan esityksestä?

        "Oikeusrekisterikeskus on luvannut, että se ruotii jokaisen korvausvaatimuksen perusteet perinjuurin, näin myös sovintosopimuksen tehneiden osalta."

        Niin on. Miksi Keskus edes ruotii vuosikausia asioita, ellei valtiolla ole aikomustakaan pitää kiinni esityksistään?

        "Muistamme myös, kuinka ryhmä nokkelaniiloja teki oikeudelle vaatimuksen, että heille maksetaan ensimmäisenä, päältä pois periaatteella rikosvahinkoa."

        Fiksusti tehty, eikö totta. Jos oikeus tähän on ollut, heille myös varmasti on maksettu ennen muita.


      • Anonyymi

        Valkku-Moktarista ovat vuosisadat ajaneet ohi.

        Valkku-Moktar näköjään luokittelee armeijan käymättömät miehet nysveröiksi, sanmoin kuin tietenkin Winkkarin jäsenet tavallista ahneemmiksi ja tyhemmiksi kakkiaisiksi ja hömelöiksi. Siis kanssakansalaiset ovat Valkulle nysveröitä, tyhmiä, ahneita, kakkiaisia ja hömelöitä. Hänen omat sukulaiset mukaan lukien, hän tunnustaa.

        Olkoonkin niin että Winkkari oli sijoitusasia (= todellisuudessa talousrikos ja petos), eikä periaateasia, Moktar ei ymmärrä, että ihmisillä voi olla periaatteita. Siviilipalvelus saattaa olla osa niitä ihmisen periaatteita, joita ihmisellä saa olla perustuslain mukaan. Lienee helposti pääteltävissä, että Moktarin periaatteet ovat vähäiset sekä vanhanaikaiset ja ainakin niiden ohi menee yksi asia: koulukiusaamistyyppiset toiminnot. Vanha mies, lapsen käytöstavat.


      • Anonyymi

        Kiitos, suomen ope!

        Kirjoitetaan uudestaan, toivottavasti nyt ilman kirjoitusvirheitä. Asiasisältöhän sellaisenaan taisi olla ihan virheetön, eikä mikään tässä korjatussa tekstissä jää vaivaamaan.

        "Valkku-Moktarista ovat vuosisadat ajaneet ohi.

        Valkku-Moktar näköjään luokittelee armeijan käymättömät miehet nysveröiksi, samoin kuin tietenkin Winkkarin jäsenet tavallista ahneemmiksi ja tyhmemmiksi kakkiaisiksi ja hömelöiksi. Siis kanssakansalaiset ovat Valkulle nysveröitä, tyhmiä, ahneita, kakkiaisia ja hömelöitä. Hänen omat sukulaisensa mukaan lukien, hän tunnustaa.

        Olkoonkin niin että Winkkari oli sijoitusasia (= todellisuudessa talousrikos ja petos), eikä periaateasia, Moktar ei ymmärrä, että ihmisillä voi olla periaatteita. Siviilipalvelus saattaa olla osa niitä ihmisen periaatteita, joita ihmisellä saa olla perustuslain mukaan. Lienee helposti pääteltävissä, että Moktarin periaatteet ovat vähäiset sekä vanhanaikaiset ja ainakin niiden ohi menee yksi asia: koulukiusaamistyyppiset toiminnot. Vanha mies, lapsen käytöstavat."

        Vanha mies, lapsen käytöstavat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos, suomen ope!

        Kirjoitetaan uudestaan, toivottavasti nyt ilman kirjoitusvirheitä. Asiasisältöhän sellaisenaan taisi olla ihan virheetön, eikä mikään tässä korjatussa tekstissä jää vaivaamaan.

        "Valkku-Moktarista ovat vuosisadat ajaneet ohi.

        Valkku-Moktar näköjään luokittelee armeijan käymättömät miehet nysveröiksi, samoin kuin tietenkin Winkkarin jäsenet tavallista ahneemmiksi ja tyhmemmiksi kakkiaisiksi ja hömelöiksi. Siis kanssakansalaiset ovat Valkulle nysveröitä, tyhmiä, ahneita, kakkiaisia ja hömelöitä. Hänen omat sukulaisensa mukaan lukien, hän tunnustaa.

        Olkoonkin niin että Winkkari oli sijoitusasia (= todellisuudessa talousrikos ja petos), eikä periaateasia, Moktar ei ymmärrä, että ihmisillä voi olla periaatteita. Siviilipalvelus saattaa olla osa niitä ihmisen periaatteita, joita ihmisellä saa olla perustuslain mukaan. Lienee helposti pääteltävissä, että Moktarin periaatteet ovat vähäiset sekä vanhanaikaiset ja ainakin niiden ohi menee yksi asia: koulukiusaamistyyppiset toiminnot. Vanha mies, lapsen käytöstavat."

        Vanha mies, lapsen käytöstavat.

        Vanha kykenemätön pelkuricuck pikemminkin.
        Kova ääni mutta pieni pätemättömyydessään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos, suomen ope!

        Kirjoitetaan uudestaan, toivottavasti nyt ilman kirjoitusvirheitä. Asiasisältöhän sellaisenaan taisi olla ihan virheetön, eikä mikään tässä korjatussa tekstissä jää vaivaamaan.

        "Valkku-Moktarista ovat vuosisadat ajaneet ohi.

        Valkku-Moktar näköjään luokittelee armeijan käymättömät miehet nysveröiksi, samoin kuin tietenkin Winkkarin jäsenet tavallista ahneemmiksi ja tyhmemmiksi kakkiaisiksi ja hömelöiksi. Siis kanssakansalaiset ovat Valkulle nysveröitä, tyhmiä, ahneita, kakkiaisia ja hömelöitä. Hänen omat sukulaisensa mukaan lukien, hän tunnustaa.

        Olkoonkin niin että Winkkari oli sijoitusasia (= todellisuudessa talousrikos ja petos), eikä periaateasia, Moktar ei ymmärrä, että ihmisillä voi olla periaatteita. Siviilipalvelus saattaa olla osa niitä ihmisen periaatteita, joita ihmisellä saa olla perustuslain mukaan. Lienee helposti pääteltävissä, että Moktarin periaatteet ovat vähäiset sekä vanhanaikaiset ja ainakin niiden ohi menee yksi asia: koulukiusaamistyyppiset toiminnot. Vanha mies, lapsen käytöstavat."

        Vanha mies, lapsen käytöstavat.

        Pahasuiseksi on mennyt ja mitäpä tuohon muuta.
        Tämä heppu menee hilseen yli jokaisella jutullaan eikä modetkaan välitä.
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16118501/pihatalkoot#comment-99676339

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16118501/pihatalkoot#comment-99677364
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16118501/pihatalkoot#comment-99677388
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16118501/pihatalkoot#comment-99677415
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16118501/pihatalkoot#comment-99661975


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pahasuiseksi on mennyt ja mitäpä tuohon muuta.
        Tämä heppu menee hilseen yli jokaisella jutullaan eikä modetkaan välitä.
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16118501/pihatalkoot#comment-99676339

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16118501/pihatalkoot#comment-99677364
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16118501/pihatalkoot#comment-99677388
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16118501/pihatalkoot#comment-99677415
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16118501/pihatalkoot#comment-99661975

        Tuo kaveri on ihan sekaisin, sanotaan lopullisesti sekaisin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pahasuiseksi on mennyt ja mitäpä tuohon muuta.
        Tämä heppu menee hilseen yli jokaisella jutullaan eikä modetkaan välitä.
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16118501/pihatalkoot#comment-99676339

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16118501/pihatalkoot#comment-99677364
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16118501/pihatalkoot#comment-99677388
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16118501/pihatalkoot#comment-99677415
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16118501/pihatalkoot#comment-99661975

        Alkaa olla melkoisen räävitöntä ja hallitsematonta puhetta jopa Valkulle. Liekö nupissa kierre pettänyt lopullisesti.


    • Anonyymi

      "Mukavaa oli myös lukea rikosoikeuden professori Matti Tolvasen kanta viranomaistoimintaan: "Jos jotain pitää kehua niin viranomaisten toimintaa.""

      Lyhyt kertaus viranomaisten toiminnasta lienee paikallaan, ettei totuus vääristyisi.

      Parin "aktiivisen kansalaisen" ja muropoikien toimesta arpajaisneuvos Laiho pisti KRP:n asialle tutkimaan klubin toimia syksyllä 2007.
      KRP ilmoitti, ettei rikosta ollut löytynyt.

      Syksyn 2007 aikana Laiho kutsui koolle eri viranomaisten piireistä työryhmän, joka suunnitteli ja toimeenpani klubin toiminnan pysäyttämisen ilmeisen lainvastaisin keinoin.

      "Suomen suurinta talousrikosta" riepoteltiin sitten mediassa vuosikausia yllämainitun työryhmän salaiseksi luonnehditun kokouksen päätöksen mukaan vain ja ainoastaan viranomaisten antamien ja ennalta sovittujen tietojen valossa.

      KRP suoritti massiivisia pidätysaaltoja, kotietsintöjä ja takavarikkoja.
      Rikoksesta epäiltiin alkuvaiheessa n. 600 jäsentä ja lisää piti tuleman, kuten VKSV ja KRP totesivat mediatilaisuudessa marraskuussa 2009, jolloin valtakunnansyyttäjä Ari-Pekka Koivisto laati salaisen valtakunnanmaali- ja koepallomuistionsa.

      Päätekijää pidettiin tutkintavankeudessa vuoden päivät, josta n. puolet täysin eristyksissä.

      Oikeudenkäyntien aikana päätekijän editiovaatimus hylättiin lainvastaisesti KRP:n toimesta mm. sillä perusteella, että asiakirjojen luovutus vaarantaisi esitutkinnan tavoitteet.
      Helsingin hovioikeus edelleen lainvastaisesti hylkäsi päätekijän asiakirjavaatimukset KRP:n esittämillä perusteilla.

      Päätekijä tuomittiin törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta.

      Jäsenistöstä uusia rikoksesta epäiltyjä ei enää löytynytkään vaan entisetkin vapautettiin syytteistä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, jotka tuomittiin "olisi pitänyt tietää"-perusteella.

      KRP ehti kuitenkin myymään noiden rikoksesta epäiltyjen sekä muiden n. 2 600:n asianosaisen henkilörekisterin tiedostaen henkilötietojen leviämisen laajalti ja täysin hallitsemattomasti aiheuttaen asianosaisille erittäin suuren vaaran joutua jossakin elämän vaiheessa mm. identiteettivarkauden kohteeksi.
      Oikeuskanslerinvirasto ei ollut havaitsevinaan KRP:n tekemässä rikoksessa mitään lainvastaisuuteen viittaavaakaan.

      Oikeudenkäynnit eri oikeusistumissa olivat surkuhupaisaa seurattavaa, mm. syyttäjäpari Hyvärinen & Vauhkonen kunnostautuivat lain hengen vastaisilla kirjelmillä ja tuomarityöskentely muistutti lähinnä lottoarvontaa.

      Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen munasi kyllä täydellisesti itsensä ryhtyessään muuntamaan totuutta kehumalla viranomaisten toimintaa.

      Mutta sepä lienee hänen päänsärkynsä.
      Uskottavuus professorilla on tätä nykyä samalla tasolla kuin KRP:llakin: pieni osa ulostuloistaan voi jopa pitää paikkansa.

    • Anonyymi

      Lähteenä "HALLITUKSEN ESITYS EDUSKUNNALLE VUODEN 2020 TALOUSARVIOESITYKSEN (HE 29/2019 vp) TÄYDENTÄMISESTÄ"

      25.01.20 --- Ajoitusmuutos ns. WinCapita-korvausten maksatuksissa --- 20,0 miljoonaa euroa --- vuosi 2020

      --

      ORK: "Korvaushakemuksissa vaaditaan määrältään yhteensä noin 29,6 miljoonan euron suuruisia korvauksia, jotka on kohdistettu WinCapita-asiassa tuomittujen menettämisseuraamusten täytäntöönpanosta kertyviin varoihin."

      Jos lukee pelkästään näitä numeroita, kuten piru raamattua, vain noin 2/3 korvaushakemuksista tullaan hyväksymään.

      Vaikka Valuuttakauppias onkin todella hyvin surullinen siitä, että valtio palauttaa rikoshyötyjä rikoksen uhreille, hän voi samalla täydellä sydämellä iloita siitä, että 1/3 vaatimuksista jäänee palauttamatta. Kymmenen miljoonan osuus on kuitenkin niin suuri, että MG-Valuuttakauppiaan on kannattanut taistella asiasta, Jaksan uskoa, että MG:llä on jonkinlainen osuus siinä taistelussa, että valtio saa pitää kymmenen miljoonaa euroa rikosuhrien varoja - ilmeinen näyttö omistuksesta lienee jäänyt ainakin osittain vajaaksi.

      Yhteiskunta ja veronmaksaja kiittävät MG-Valuuttakauppiasta valtion eduksi ja rikoksen uhreja vastaan tehdystä kovasta työstä! Jokainen euro on ollut valtiolle kotiin päin, ja jokainen rikoksen uhrille päätymätön euro on MG:lle puhdas voitto.

    Ketjusta on poistettu 31 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe