Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Jos löydettisiin elävä dinosaurus...

...en tarkoita siis lintua, vaan jokin muinainen dinosaurus koko komeudessaan löytyisi elävänä lajina esim. joltain syrjäiseltä saarelta.

Niin, että mitä se muuttaisi?

Kreationistit toisessa ketjussa väittävät, että tämä "kaataisi koko evoluutioteorian". Näin ei tietenkään ole.

Muuttuisi vain nykyinen käsitys siitä, että kaikki dinosauruslajit kuolivat miljoonia vuosia sitten asteroiditömähdykseen ja sen jälkiseurauksiin.

Muilta osin käsitys elämän historiasta pysyisi muuttumattomana.

Ja koska elämän historia on ERI asia kuin evoluutioteoria, evoluutioteoriaan asialla ei olisi minkäänlaista vaikutusta.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Älä nyt ajattele noin kapeasti dinosauruksista. Vedessäkin voisi olla dinosauruksia. Taruja merissä ja järvissä olevista dinosauruksista on olemassa vaikka kuinka paljon. Kuuluisin on Loch Ness hirviö. Merestä löytyy valtavasti tutkimatonta aluetta, joka voi pitää sisällään vaikka ja mitä ihmeellisyyksiä.

      Mutta itse asiasta. Ei sellaisen löytäminen muuttaisi evoluutioteoriaa mihinkään suuntaan. Se voisi pikemminkin tarkentaa käsitystä maailman historiasta.

    • Hmnjoo...periaatteessa evoluutioteoria on perinnöllisyys, valinta, muuntelu ja epigenetiikka, se ei muutu, mutta onko elämän historia todella eri asia?

      Riippuisi myös siitä, olisiko tuo saarella hengaileva dinopopulaatio selvinnyt hengissä JA kaikki muut kuolleet 65 milj vuotta sitten, silloin mikään ei tietenkään muuttuisi, mutta jos ainutkaan dinolaji ei kuollut sukupuuttoon silloin muinoin niin iänmääritys menisi uusiksi.

      Vai pitäisikö sanoa, että evoluutioteoria on ennallaan mutta itse evoluutio on kyllä aika tarkkaan sama kuin elämän historia

      • Löytyyhän niitä jopa yli kuuden metrin mittaisia ja tonnin painoisia. Ovat vaan lajeina niin tuttuja, että emme tule ajatelleeksi niitä "dinoina."

        Vietin jonkin aikaa Orlandossa, kun Jurassic Park oli juuri ilmestynyt. Dinojosauruspuiston (Universal studio?) mainoskuvia oli tienvarsimainoksissa. Alligaattoripuisto mainosti tuolloin itseään: "Our dinosaurs are real."

        Kuten jo aikaisemmin toisessa ketjussa totesin, krokot ovat jäänne dinojen ajoilta ja lisäksi lajiryhmänä melko muuttumaton. Asteroidin aiheuttamasta ydintalvesta selviytymistä selittää osaltaan se, että iso krokotiili voi hyvän aterian jälkeen olla jopa vuoden syömättä.


      • Ei elämän historia ole sama asia kuin evoluutio, koska historialla viitataan nimenomaan menneisyyteen. Evoluutiolla taas tarkoitetaan kokoajan nykyäänkin käynnissä olevaa prosessia.


      • Anonyymi
        kekek-kekek kirjoitti:

        Ei elämän historia ole sama asia kuin evoluutio, koska historialla viitataan nimenomaan menneisyyteen. Evoluutiolla taas tarkoitetaan kokoajan nykyäänkin käynnissä olevaa prosessia.

        Onhan evoluution historia toki kestänyt nelisen miljardia vuotta kulkien monet mutkat ja koukerot. Sen tulevaisuus eli ajoitus ja kulku ovat paljolti ennakoimattomat, eikä menneisyyskään kulkisi entistä putkea, jos sen voisi ajaa uudelleen.


      • kekek-kekek kirjoitti:

        Ei elämän historia ole sama asia kuin evoluutio, koska historialla viitataan nimenomaan menneisyyteen. Evoluutiolla taas tarkoitetaan kokoajan nykyäänkin käynnissä olevaa prosessia.

        no onhan sinulla pointti...


    • Kyllähän tuollainen löytö todella mullistava olisi. Pidän kyllä mahdottomana, että löytäisimme 65 miljoonaa vuotta siten sukupuuttoon kuolleiksi luultuja lajeja elävinä edes valtameristä. Etenkään keuhkoilla ilmaa hengittävien olisi ollut hyvin vaikea pysytellä piilossa ihmiseltä.

    • Anonyymi

      Hoatsi eli haisukäki on aika lähellä elävää dinosaurusta. Poiketen yleisimmistä linnuista hoatsilla on siivissään tarttumasormet ja leuoissaan hampaat. Velociraptoria muistuttavasta ulkonäöstään huolimatta hoatsin kasvissyöjä ja vahvoilla leoillaan se riipii puista lehtiä joten ihmiset voivat huokaista helpotuksesta. Hoatsin on kuitenkin hyvä esimerkki siitä ettei evoluutio kulje vain eteenpäin vaan se ottaa joskus takapakkiakin.

      • Mielenkiintoinen elikko. Lehtiä syövä lintu, jonka ruuansulatus muistuttaa märehtijää. Kelpaisi monessa suhteessa välimuodoksi lintujen ja dinojen välillä.


      • Kerran kun joutsenta (kyhmyjoutsenta) katselin läheltä olin huomaavinani että silläkin oli jonkinlaiset hampaita muistuttavat riipimet suussaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2287
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1708
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1417
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1389
    8. 52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      63
      1221
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe