Voiko homeista kotikiljua juoda?

Anonyymi

Eli valmistan appelsiinikiljua kotitekoisesti. Laitoin pulloihin hieman yli puolet jäädytettyä appelsiinimehua ja hieman alle puolet vettä. Sokeria en käyttänyt lainkaan. En myöskään desinfioinut pulloja. Kilju on nyt ollut käymässä viikon, ja seoksen pinnalle on muodostunut homepaakkuja. Ajattelin antaa kiljun käydä vielä toisen viikon tai ainakin muutaman päivän. Voiko kiljua juoda, jos homeen vain ottaa pois? Onko vaarallista? Onko kyseessä pelkkä tavallinen home, vai voiko juomaan olla muodostunut jotain myrkkyjä, esim. metanolia? Mitä vaikutuksia tällä voi olla elimistölle?

5

<50

  Vastaukset

  • Ei ole kokemusta kiljusta, mutta homeisista marjamehuista kylla. Home pois pinnalta varovasti etta ei sekoitu ja vahan lisaa varmuuden vuoksi ja sitten uuteen puhtaaseen desfioituun pulloon ja heti kayttoon. Hyvin on mennyt ja olen yha elossa. Kysy joltain marjoja sailovalta mummolta vahvistus tahan, jollet usko.

  • Jos tehdään, niin se tehdään kunnolla alusta loppuun. Idioottimaista jättää käymisastia desinfioimatta. :D
   Kai sitä paskaa voi juoda kun ottaa homeet pois ja siirtää puhtaaseen pulloon.

   • Tosin itse en varmaan sellasta scheissea lähtis juomaan, mutta itsepähän leikitte terveydellänne.


  • Toki homeista kiljua voi juoda jos ei piittaa lievistä myrkytystiloista ja selviää aiheettomista ulosotoista ja nyt kun Gs-ilmiöstä on iät ajat jauhettu nettifoorumeilla, ja touhu alkaa olla jo kärsinyt seksikkyydelleen inflaation, niin on syntynyt sosiaali ja terveysalalla uusi trendi: GANG-BILLING.

   Eli viime kesällä alkoi näitä mystisiä ambulanssilaskuja ympäri suomea tippumaan postilaatikosta, lanssia ei toki näkynyt mailla halmeilla, eikä minun kesänviettoani suinkaan vaivauduttu häiritsemään ottamalla mistään niiltä paikka kunnilta yhteyttä, missä 9livesit ja kumppanit olivat kierrelleet ajamassa pillu rallia taksamittari raksuttaen, nyt hurja summa mennyt ulosottoon, kun tuntuu olevan ulosottokelpoisiakin tällaiset mystiset ”haamuhälytykset”.
   Tämä ihmetyttää varsinkin kun varsinaisesti kunpoliisi suorittaa nämä mielenterveyshaut ja yleensä paikkakunta mistä haetaankin pitäisi ”hakiessa” häiriöksi olevaa hullua lataamoon myös tietää, eikä aiheettomat hälyytykset muillekaan ole ulos-otto kelpoisia, niin tällainen Gang-billing ilmiö tulisi olla mahdotonta ja johtaa toimenpiteisiin tällaisia aiheettomia hälyytyksiä syytäviä sosiopaattisia piirtetä omaavia valkokaulusnarsistejakin kohtaan. Tosin tietoa on aikaisemman elämän kokemuksen pohjalta että sosiaali ja terveysalan ihmiset nauttivat lainsuojaa tilatessaan vaikka hevoshullu-lehteä tai varailemalla lääkärikesus Mehiläiseen kalliita aikoja ilmoittelmatta edes kohteelle ilmoittelmatta etu- saati jälkikäteen . Eipä edes sitten näitä aiheettomia laskuja, (mitä ikinä nämä hapannaamaiset femakkovarikset tilailevatkin nimissäsi) pysty edes riitauttamaan, kun nämä tekijät ovat niin yhteiskunnalle korvaamattomia ettei kai asiaa voi edes poliisiviranomainen asianmukaisesti tutkia tai käsitellä, niinkuin länsimainen oikeustaju vaatii. Näitä tällaisia haamulaskuja toki tulee kaikille lähipiirissä lukuisasti ja yhdistävä tekijä on ettei tilanteeseen kiusantekijän aseman takia ole oikein muuta ratkaisua, kuin antaa ulosottolaskun kasvaa

   Nyt rohkeasti kaikki Gang-billingin uhrit ja omaiset joille tilaillaan milloin mitäkin, (erityistä yhteiskunnan suojaa nauttivien taholta) kertomaan ketjuun kokemuksia.

  • "Julkinen homemyrkkytiedotus pettää. Alkoholi ei tule viiniin viinirypäleiden kasvuvaiheessa, vaan sitä syntyy viiniin kasvissokerista käymisprosessin jäänteenä.

   Jos sitten viinirypäleet ovat niin vanhoja, että niihin on muodostunut hometta, niin tämän aiheuttama lisämyrkky ei poistu ainakaan kokonaan käymisprosessissa.

   Homemyrkkyviiniä juova saa myrkytysoireita sekä alkoholin että homeen yhteisvaikutuksesta. Kun alkoholia on viinissä paljon enemmän kuin homemyrkkyä, on alkoholi kuitenkin päämyrkky, vaikka homemyrkky olisikin voimakkaampaa myrkkyä.

   Jos viini halutaan tehdä myrkyttömäksi, se on valmistettava tuoreista rypäleistä ilman käymisprosessia ja säilytettävä hyvin rypälemehuna. Tai sitten alkoholi on poistettava käyneestä viinistä. Alkoholittomia viinejä ja rypälemehuja on saatavissa yleisesti.

   Erityisesti nuorten tulisi muistaa, että hyvän elämän kulttuurin kehittäminen edellyttää vapautta kaikista huumaavista aineista ja siis myös alkoholista, olipa juoma sitten homeinen tai ei."
   https://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/1073762983/Homeviininkin+paa+myrkky+on+alkoholi

   Tuollainen löytyi googlettamalla. Kaupan viineissäkin homemyrkkyjä ja haitallisia säilöntäaineita. Ei kyllä itsellä ole kotiviini koskaan näkyvästi homehtunut.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   237
   7773
  2. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   82
   3801
  3. Korona ei tartu julkkiksiin?

   Selittäkää mulle, miksi nimenomaan nää julkut ryntäävät nyt ulkomaille. Tuttavistani en tiedä ketään, joka nyt lähtisi matkoille. Ei edes työmatkalle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   3798
  4. Vastaamon potkut saanut toimitusjohtaja tiesi turva-aukosta 1,5 vuotta

   Tietoturvaskandaalissa rypevän Vastaamon toimitusjohtajalle potkut – yhtiön hallituksen mukaan pimitti tietomurtoa 1,5 vuotta: https://yle.fi/uutiset/
   Maailman menoa
   81
   2144