Vapaakirkon oppi on harhaoppia - pelagiolaisuutta tai arminiolaisuutta

Anonyymi

Vapaakirkossa on korostettu henkilökohtaisen uskonratkaisun tärkeyttä. Mielestäni se on temppu, jolla yritetään jallittaa ihmisiä lain alle, kerskailemaan erinomaisista ratkaisuistaan, jotta rakentaisi "uskoaan" ei kristinuskon perustalle, vaan oman itsensä varaan, omavanhurskaudelle. Raamatun mukaan pelastusta ei saada teoilla. Efesolaiskirje 2.

https://keskustelu.suomi24.fi/t/16067598/ratkaisukristillisyyden-vaaryys

10

879

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tahallasiko ymmärrät tuon "pelastusta ei saa teoilla" näin hassunkurisesti? Luuletko todella sen tarkoittavan, ettei saa alkaa tietoisesti seurata Jeesusta, tai ei ainakaan millään tavalla saa kokea, että "Jeesus, nyt olen valmis opetuslapseksesi".

      Jokaisella ihmisellä on ollut omanlaisensa kehitys uskonasioiden suhteen. Vaikka olisit koko ikäsi ollut uskossa, etkä osaisi sanoa mitään tiettyä uskoontulohetkeä, olet silti varmaan jossain vaiheessa huomannut uskovasi Jumalaan ja Jeesuksen pelastustyöhön. Oletko siis omasta mielestäsi tehnyt tuolloin "tekoja, joilla ei saa pelastusta"?

      • Anonyymi

        Tuota Jeesuksen seuraamisen asiaa on kommentoitu keskustelussa, johon linkki yllä. Ei ole minulla tarkoitus kopioida samat jaaritukset tähän keskusteluun.


    • Anonyymi

      Vapaakirkko loppuu.

      • Anonyymi

        Mihin se loppuu?
        Sellainen virsi on: "Kaikki loppuu aikanaan. Armonsa ei milloinkaan".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mihin se loppuu?
        Sellainen virsi on: "Kaikki loppuu aikanaan. Armonsa ei milloinkaan".

        Tämä linkki kannattaa katsoa, nämä henkilöt ja liikkeet ovat tehneet paljon pahaa, mys vapaissa suunnissa. https://www.youtube.com/watch?v=3S3IYunQylo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä linkki kannattaa katsoa, nämä henkilöt ja liikkeet ovat tehneet paljon pahaa, mys vapaissa suunnissa. https://www.youtube.com/watch?v=3S3IYunQylo

        Samankaltaisia löytyy vapispastoreista. Kyykäärmeen sikiöitä.


    • Anonyymi

      Varauksellisuus tappaa suhteemme pyhiin. Kirkon kokemuksessa ensisijainen pyhien merkitystä kuvaava sana ei suinkaan ole vain. Jos Jumala itse iloitsee pyhistään ja on antanut heidät meille turvaksi ja puolustajiksi, on suorastaan synti suhtautua epäillen ja ikään kuin puoliteholla pyhiin ihmisiin. Tässä pätee Kristuksen sanat apostoleille: Joka ottaa vastaan teidät, ottaa vastaan minut, ja joka ottaa minut vastaan, ottaa vastaan sen, joka on minut lähettänyt (Matt. 10:40) ja: Joka kuulee teitä, kuulee minua, ja joka hylkää teidät, hylkää minut (Luuk. 10:16). Jos suhteemme pyhiin on halvaantunut, on suhteemme Kirkkoon ja sitä kautta Kristukseen halvaantunut. Pyhissä Kristus ilmestyy, Pyhä Henki saa heissä kasvot, ja Kirkon traditio tulee heissä lihaksi. Pyhät ovat Kirkon jäsenille isosiskoja ja isoveljiä ja Jumalansynnyttäjä Äiti, jonka turviin riennämme kuten pienet lapset. Eikä meidän todellakaan tarvitse pelätä, että Jumala olisi tästä syystä mustasukkainen heille.

    • Arminiolaisuus ei ole harhaoppia (paitsi ääri-kalvinistien mielestä). Tai siis on se osa arminolaisista jotka ei seuraa soteriologiassaan Arminiusta vaan ovat semipelagiolaisia kuten Charles Finney aikanaan.

      Klassinen arminiolaisuus torjuu niin pelagiolaisuuden kuin semipelagiolaisuuden. Esim. Roger Olson (arminiolainen baptisti) on kirjoittanut aiheesta mm. kirjan Arminian Theology - Myths and Realities. Hän kirjoittaa myös blogia patheos.comissa.

      Suomen Vapaakirkkoon mahtuu myös maltilliset kalvinistit, vaikka allekirjoittaneesta vaikuttaa siltä että suurin osa vapislaisista ei ole kalvinisteja. Toki aika moni vapaakirkollinen ei varmaan mieti hirveästi kalvinismi-arminiolaisuus debatteja. Olemme enemmän ortopraksiaa korostava kirkkokunta.

      • Anonyymi

        ??????????????? :-0


      • Anonyymi kirjoitti:

        ??????????????? :-0

        Mikä herätti hämmästystä? :)

        Arminiolaisuus on protestanttisen kristillisyyden yksi teologinen koulukunta. Arminiolaisuus syntyi reformoidun kirkon sisällä. Arminiolaiset näkevät tietyt pelastusopilliset opinkohdat eri tavoin kuin kalvinistit, kuten predestinaation. Täältä voi halutessaan lukaista miten arminiolaiset näkevät predestinaation:

        http://juhamikkonen.blogspot.com/2014/08/soteriologian-ja-hamartiologian.html

        Ortopraksia tarkoittaa oikeaa käytäntöä. Vapaakirkolliset ovat usein aika käytännöllisiä ihmisiä. Asiat kuten lähetystyö ja diakonia ovat lähellä sydämiämme. Ortodoksialla tarkoitetaan usein oikeaa opillista uskonsisältöä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1796
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1376
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe