Tri Pekka Reinikainen

Anonyymi

Onko kukaan palstalainen lukenut tohtori Pekka Reinikaisen blogia? Hän kirjoittaa hyvin osavaasti ja asiantuntevasti biologiasta, geologiasta, paleontologiasta, tähtitieteestä ja monesta muusta aiheesta. Evokilla menee jauhot väärään nenään Pekan asiantuntevia lausuntoja lukiessa ja siksipä siellä ei yhtään vastaväitteitä ole. Youtubesta löytyy tri Reinikaisen tieteellisiä luentoja, joita hän on pitänyt eri yliopistoissa ja korkeakouluissa tuhansille ja taas tuhansille opiskelijoille. Tämä on aivan satumaisen mahtavaa ja ihmeellistä.

35

971

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oikein rattoisaa ja mukavaa kirvesvartta sinullekin.

    • Anonyymi

      Kuka on tohtori Pekka Reinikainen. Tiedän eläkeläisen yleislääkärin, jonka juttuja olen käynyt naureskelemassa, mutta en tuon nimistä tohtoria.

      • Anonyymi

        Kaikki yleislääkärit ovat tohtoreita. Ellei ole niin ilmoita heti viranomaisille, kyseessä on silloin puoskari!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki yleislääkärit ovat tohtoreita. Ellei ole niin ilmoita heti viranomaisille, kyseessä on silloin puoskari!

        Näinkö heikko on kreationistin yleissivistys? Valtaosa ammattia harjoittavista lääkäreistä on lääketieteen lisenssiaatteja, eivät tohtoreita. Lääketieteen lisenssiaatista tulee tohtori vasta kun hän suorittaa tohtorin tutkinnon ja väittelee joltain erikoisalalta tohtoriksi. Reinikainen ei ole väitellyt tohtoriksi. Pekka on pelkkä yleislääkäri.


    • Anonyymi

      " Evokilla menee jauhot väärään nenään..."

      Eli trolli. Mutta kommentoin kuitenkin.

      Reinikainen ei ole ikinä luennoinut yliopistossa. Hänellä kun ei ole siihen vaadittavaa tieteellistä koulutusta. Vastaväitteitä ei Pekan blogista löydy, koska niiden kirjoittaminen on estetty. Hänen tietonsa tähtitieteestä geologiasta, paleontologiasta ja osin biologiastakin on lainattu suoraan jenkkien kressusivustoilta ja jälkikin on sen mukaista. Surkean ja naurettavan välillä.

      2015 kemian nobelkin kaatoi evoluutioteorian, vaikka kyseinen korjausmekanismi oli ollut jo 1970 luvulta evoluutiotutkijoiden tiedossa ja jota ilman evoluutio ei olisi ollut edes mahdollinen.
      Pekan tiedot tähtitieteestä ja kosmologiasta olivat sitä luokkaa, että varmaan jokainen Ursan jäsen olisi laulanut Pekan suohon.

    • Anonyymi

      "Tämä on aivan satumaisen mahtavaa ja ihmeellistä." Olihan tämä vitsi, Pekka?

    • Anonyymi

      "Uranuksen pyörimissuunta osoittaa nebulaarihypoteesin vääräksi ja Venus on toinen todistaja, joka varmistaa asian. Hypoteesia pidetään voimassa vain Luojan torjumiseksi."

      "Miksi Uranus loikoilee kyljellään? Kuka sen työnsi kumoon kuineen ja renkaineen? Jumalattomat viisastelijat väittävät, että maapallon kokoinen kappale olisi törmännyt siihen, mutta onko tästä mitään todisteita?"

      https://luominen.fi/pekan-blogi/planeetat-uranus-ja-neptunus-ovat-nuoria

      Jos kehtaisin, kutsuisin Reinikaista itseään jumalattomaksi viisastelijaksi. Toistaiseksi vastausta vailla on kysymys, onko blogin avaussivulla oleva luku 76 ikä vai äo.

      - Ilkimyksen teologitäti

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Evoluutiodiktatuuri on politiikkaa!

        https://luominen.fi/pekan-blogi/evoluutio-on-politiikkaa

        Ja tuohonkin jotkut huru-ukot uskovat.

        - I. t.t.

        "Darwinin kirjassa ei ollut ainoatakaan kokeellisen tieteen todistetta alkusolusta ihmiseksi evoluutiosta. Silti Lajien synty hyväksyttiin ”tieteenä”, koska ajan henki janosi Jumalan syrjäyttämistä, maksoi mitä maksoi!"

        Toisin sanoen Reinikainen ei ymmärrä tieteen historiasta ja 160 vuoden takaisista tieteenteon standardeista yhtikäs mitään. Jostakin syystä en ole yhtään yllättynyt.


      • "Jos kehtaisin, kutsuisin Reinikaista itseään jumalattomaksi viisastelijaksi."

        Ne 1890-1910-luvuilla syntyneet rehelliset vanhan kansan uskovaiset, joita itse nuorena tunsin, olisivat samaa mieltä. Toisin kuin Reinikaiset ja Markviitoset he ymmärsivät, ettei tieteen tarkoitus ole kumota Jumalaa vaan olla ihmiselle (ja eläimille) hyödyksi. Heillä ei ollut mitään aihetta halveksia tiedettä - juuri tieteen ansiosta hekin elivät 80-vuotiaiksi, siinä missä vielä sata vuotta aikaisemmin kuoltiin usein viisissäkymmenissä (jos oli selvitty lastentaudeista hengissä), juuri tieteen ansiosta he saattoivat soittaa sukulaisilleen ja valaista kammarinsa iltaisin niin että näkivät lukea lehteä lukulasit nokalla, juuri tieteen ansiosta heidän ei tarvinnut lopettaa työikäistä hevosta ähkyn takia vaan he saivat eläinlääkäriltä sille pätevän hoidon.

        He ymmärsivät myös, että Raamattu on kirjoitettu aivan erilaiseen aikaan ja aivan erilaisessa yhteiskunnassa kuin pohjoismaiden 1900-luku ja että Raamatun soveltaminen väkisin nykyaikaan on hullun hommaa. Kivitystuomiot olivat arkipäivää pronssikauden yhteiskunnissa, mutta eivät istuneet enää 1900-luvunkaan oikeustajuun.

        Osa heistä olisi sanonut Reinikaisille ja Markviitosille kaiken tämän suoraan päin naamaa ja moittinut heitä Jumalan häpäisemisestä ja itsensä nostamisesta Jumalan tilalle.

        Tällaisia rehellisiä kristittyjä tuntuu olevan yhä vähemmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Evoluutiodiktatuuri on politiikkaa!

        https://luominen.fi/pekan-blogi/evoluutio-on-politiikkaa

        Ja tuohonkin jotkut huru-ukot uskovat.

        - I. t.t.

        Pekka itse ei ole niin poliittisesti neutraali kuin voisi luulla. Luin taannoin kirjoituksen luominen.fi sivustolta jota en valitettavasti nyt löytänyt.
        Siellä kuvattiin jonkinlainen "kasvien (ja eläinten? en ole varma) oikeutus" - liike joka perää oikeuksia mm kasveille, siten että eri maiden osia rauhoitettaisiin ja lajit voivat niissä jatkaa turvattua olemassaoloaan. Mikä minusta kuulosti ihan fiksulta - eikö meitä jopa raamatussa ole kehoitettu pitämään huolta luomakunnasta (ja kuinkas onkaan käynyt?)
        Reinikainen kirjoitti liikkeestä pilkallisesti, siihen sävyyn että kuka nyt antaisi kasveille mitään oikeuksia..? Vähän siihen malliin että sehän on Raamatun sananmukaisen tulkinnan vastaistakin, mehän täällä herroja olemme. (Ja moinen liikehdintä on "vasemmistolaista"?)
        En ole lukenut Reinikaista sen koommin.
        iowa


    • Lääk. lis. Reinikainen on rangaistuksen itsensä jumaloinnista aikanaan saava.

    • Anonyymi

      Tohtori Reinikaisen luennot ovat mielenkiintoisia. Hänellä on sana hallussa. Aina tiede edellä.

      • Anonyymi

        Kuka on tämä tämmöinen tohtori Reinikainen, minkä alan tohtori hän on ja missä hän luennoi?


      • Anonyymi

        Ei Reinikainen mikään tohtori ole. Väärän oppiarvon käyttäminen on taas yksi esimerkki kreationistien epärehellisyydestä.


      • Anonyymi

        Reinikainen kieltää tieteen tulokset uskonnollisten harhojensa takia. Kreationistien tieteen vääristelyt uppoavat ihmisiin, jotka eivät tieteestä mitään tiedä.

        Reinikainen kaatoi evoluutioteorian vedoten 2015 kemian Nobeliin. Häneltä jäi vain sellainen pieni yksityiskohta huomioimatta, että DNA:n korjaussysteemi, josta Nobel myönnettiin, oli löydetty jo 1970 luvulla ja siten hyvin evoluutiotutkijoiden tiedossa.
        Jo tämä yksi esimerkki osoittaa, kuinka kujalla Reinikainen tieteestä on. Hänen tähtitiedettä ja kosmologiaa koskevat möhläilynsä olisivat luku sinänsä, mutta en viitsi enää enempää pilkata vanhaa miestä.


    • En ole käynyt lukemassa Pekka Reinikaisen blogia, mutta minulla on useita hänen kirjoittamiaan kirjoja. Niissä on hyvin tieteellisesti kumottu evoluutioteoria.
      Pekka Reinikainen on paljon tutkinut evoluutioteoriaa ja ateistien käsityksiä ja hän onkin mielestäni tällä hetkellä Suomen paras asiantuntija ja tiedemies näillä alueilla.

      • Anonyymi

        Vai että yleislääkäri on sinusta tiedemies. Onko sinun tosiaan pakko joka käänteessä mainostaa typeryyttäsi? Jumala ei pidä semmoisesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai että yleislääkäri on sinusta tiedemies. Onko sinun tosiaan pakko joka käänteessä mainostaa typeryyttäsi? Jumala ei pidä semmoisesta.

        Markin omahyväisyys kumoaa Jumalan. Ykiskään Jumala tai jumala ei kykenisi luomaan moista elävää karikatyyriä.


      • "Pekka Reinikainen on paljon tutkinut evoluutioteoriaa ja ateistien käsityksiä ja" ... ja osoittanut ettei tiedä hölkäsen pöläystä kummastakaan.


      • Anonyymi
        IlkimyksenUutisvahti kirjoitti:

        "Pekka Reinikainen on paljon tutkinut evoluutioteoriaa ja ateistien käsityksiä ja" ... ja osoittanut ettei tiedä hölkäsen pöläystä kummastakaan.

        Ainoa, mitä Reinikainen kykenee kumoamaan, ovat hänen omat olkiukkonsa. Sääliksi jo käy vanhaa äijää.


      • Anonyymi

        Pekan kirjat ovat ihmeellisiä! Niistä paistaa älykäs ja tieteellinen ihminen kuin Aurinko taivaalla. Pekan sana sivaltaa tieteen kumoon säihkyen kuin puhtain timantti. Pekan argumentointi on kaunista ja puhtainta tieteellisen argumentoinnin edustajaa Suomessa ja koko maailmassa. Pekan kirjoitusten kauneus avautuu jo ensimmäisellä kerralla ja syventyy lukukertojen myötä.


      • kekek-kekek

        Jotta voisit arvioida, onko Reinikainen kyennyt kumoamaan evoluutioteorian vai ei, sinun täytyisi ensinnäkin ymmärtää, mistä evoluutiossa ja evoluutioteoriassa on kysymys.

        Palstakirjoittelusi perusteella et sellaiseen selvästikään kykene. Niinpä arvelusi siitä, että Reinikainen olisi mitään kumonnut, on pätemätön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pekan kirjat ovat ihmeellisiä! Niistä paistaa älykäs ja tieteellinen ihminen kuin Aurinko taivaalla. Pekan sana sivaltaa tieteen kumoon säihkyen kuin puhtain timantti. Pekan argumentointi on kaunista ja puhtainta tieteellisen argumentoinnin edustajaa Suomessa ja koko maailmassa. Pekan kirjoitusten kauneus avautuu jo ensimmäisellä kerralla ja syventyy lukukertojen myötä.

        Raamen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai että yleislääkäri on sinusta tiedemies. Onko sinun tosiaan pakko joka käänteessä mainostaa typeryyttäsi? Jumala ei pidä semmoisesta.

        Jokainen on oman elämänsä paras tiedemies


      • Anonyymi

        Ei Reinikaisen ammattitaidolla mitään tieteellisiä teorioita kumota. Ei vaikka hän kuinka lainailisi kreationistien epätieteellisiä tekstejä.


      • Hassua, että DNA-analyysi kelpaa Reinikaiselle silloin kun se näyttää tukevan Raamattua. Vielä hassumpaa on, että silloin se kelpaa myös Rotikalle ja kaikkein hassuinta on, että silloin se kelpaa jopa Mark5:lle, vaikka koko DNA-analyysi on silkkaa "ateistista tiedettä", jota ei ole missään vaiheessa tarkistettu Raamatulla. (Kunnon tieteenvastainen kapinoija pitää jo höyrykonetta paholaisen luomuksena, mikä sivumennen ilmoitettakoon.)

        Mark5 on tyypillisen kaksinaamainen kristityn irvikuva - hän yrittää kaikin keinoin kiistää "ateistisen tieteen", vaikka on käytännössä siitä niin riippuvainen ettei pärjäisi viikkoakaan ilman.


      • Anonyymi
        salmiakkisaluki kirjoitti:

        Hassua, että DNA-analyysi kelpaa Reinikaiselle silloin kun se näyttää tukevan Raamattua. Vielä hassumpaa on, että silloin se kelpaa myös Rotikalle ja kaikkein hassuinta on, että silloin se kelpaa jopa Mark5:lle, vaikka koko DNA-analyysi on silkkaa "ateistista tiedettä", jota ei ole missään vaiheessa tarkistettu Raamatulla. (Kunnon tieteenvastainen kapinoija pitää jo höyrykonetta paholaisen luomuksena, mikä sivumennen ilmoitettakoon.)

        Mark5 on tyypillisen kaksinaamainen kristityn irvikuva - hän yrittää kaikin keinoin kiistää "ateistisen tieteen", vaikka on käytännössä siitä niin riippuvainen ettei pärjäisi viikkoakaan ilman.

        Kyllä höyrykone (ja höyrylämmitys) voidaan hyväksyä. Sähkö sen sijaan on itsestään Prkkeleestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai että yleislääkäri on sinusta tiedemies. Onko sinun tosiaan pakko joka käänteessä mainostaa typeryyttäsi? Jumala ei pidä semmoisesta.

        Joissain jumalyhteisöissä on suositeltavaa valehdella Jumalan asian ajamisen hyväksi, semmoista toimintaa kutsutaan teokraattiseksi sodankäynniksi.

        https://johanneksenpoika.fi/teokraattinen_sodankaynti.html

        Olisiko tuollainen sodankänynti yleisempääkin, kuka tietää?


      • Anonyymi

        Kyllä Pekka on huippuasiantuntija paljastamaan evoluutiouskotteluun vailla todisteluja höynähtäneiden harhat.
        Toinen huippuasiantuntija on Matti Leisola, joka esim. eräillä videoilla selvittää Suomen piispojen evoluutiouskoisuuden naurettavan olemattomat perusteet eli oikeiden perusteiden olemattomuuden.


      • Anonyymi

        Eli te yecn väki sulatatte (täysin kritiikittömästi) Isä Aurinkoisen ja muiden gurujen surullisenhupaisat ja asiattomat kirjoitukset (ne eivät ole tiedettä nähneetkään), mutta silti ihmettelette toistuvasti mikseivät evoluution kannattajat osaa 'ajatella omilla aivoillaan'?;D
        No, kai tuollaisia opittuja fraaseja on toistettava aina toisinaan..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä Pekka on huippuasiantuntija paljastamaan evoluutiouskotteluun vailla todisteluja höynähtäneiden harhat.
        Toinen huippuasiantuntija on Matti Leisola, joka esim. eräillä videoilla selvittää Suomen piispojen evoluutiouskoisuuden naurettavan olemattomat perusteet eli oikeiden perusteiden olemattomuuden.

        "Piispojen evoluutiouskoisuuden", my ass. Et kai sinäkin vain kuvittele, että evoluutio tai evoluutioteoria olisi jokin uskonasia tai jopa "pelkkä uskonto"?

        Jos evoluutioteoria joskus kumotaan (mikä ei näytä vähääkään todennäköiseltä), sen tekee biologian ammattilainen eikä mikään Reinikaisen kaltainen 40 vuotta sitten lisensiaattitutkintonsa suorittanut yleislääkäri, jolla ei ole edes oman alansa tutkijan koulutusta, saati minkään muun alan.

        - Ilkimyksen teologitäti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pekan kirjat ovat ihmeellisiä! Niistä paistaa älykäs ja tieteellinen ihminen kuin Aurinko taivaalla. Pekan sana sivaltaa tieteen kumoon säihkyen kuin puhtain timantti. Pekan argumentointi on kaunista ja puhtainta tieteellisen argumentoinnin edustajaa Suomessa ja koko maailmassa. Pekan kirjoitusten kauneus avautuu jo ensimmäisellä kerralla ja syventyy lukukertojen myötä.

        Pekalle pitäis pystyttää patsas!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pekalle pitäis pystyttää patsas!

        Somaliaan 👍


    • Anonyymi

      Pekka jumaloi juutalaisia, heille ensin jos jää sitten muille. He ovat jo pankkiiri sukuja. Veroparatiisi on ääretön. Eikä järki korvaa moraalia.

      Pahuutta ei voi voittaa omassa voimassaan, missä taistellaan ja väitellään. Saatanalla useampia joukkueita taistelemassa vastakkain, kuka siis voittaa, se on aina saatana, ei ole vaihtoehtoa. Jeesus ei ole niissä missään mukana, eikä Hänen seuraajansa. (täytyy oivaltaa) Kaikki on veljiä keskenään, (mustat lampaatkin , Herran tahto) yksi paimen ja ja yksi kansa.

      Raamattu on totta?, ei miten vaan. He opettaa Raamattua, ei Jeesuksen sisäistä tuntemusta joka edustaa elämää.
      Jeesus opetti taivaallista elämää miten kuuluu elää, jotta elämä on puhdasta ja pyhää. Kaikki VT:ssa on ennustusta Jeesuksesta, SIKSI uskokaa Häntä, kukaan ei voi tietää etukäteen kuin Jumala.
      Elämää Hän opettaa, se on ilmaista iloa ja lahjaa, armoa ja armon antoa joka menee yli hilseen , mutta on ihanaa ja totta, Jeesus antaa sen koettavaksi, ja ilmaiseksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe