Miten helluntailaiset suhtautuvat muihin?

Anonyymi

Pitävätkö helluntailaiset kristittyinä veljinä ja sisarina muiden kirkkokuntien, suuntausten ja uskonnollisten ryhmien jäseniä?

Millä tavalla helluntailaisuudessa määritellään se, ketkä ovat kristittyjä ja ketä eivät? Ketkä kuuluvat Jumalan seurakuntaan ja ketkä eivät?

Jos seurakuntaan eli Kristuksen ruumiiseen kuulumisen ehto on henkilökohtainen usko, niin miten ihmeessä helluntailaisten lapset voisivat olla Kristuksen ruumiin jäseniä, jos he eivät usko? (vauvat, leikki-ikäiset, jne.)

Voiko joku sellainen pelastua, joka ei ole Kristuksen ruumiin jäsen?

36

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ​Psalmi 50:15 jää sentään jäljelle Fin-landialle. Parlamentarismi on todella huonolla mallilla 20-30 vuoden globalismin mädätyksen ansiosta mm. riittien & valojen väen, free masonin & mariotteineen...

      • Anonyymi

        Höpö höpö.

        Tuo on ekumeniaa, joka on vastoin Raamatun Totuutta.

        Ja ekumenian pääarkkitehti on katolinen kirkko, joka sen kautta yrittää saada vallan itselleen ja perustaa sen kautta ns. "maailmanuskonnon".

        Ja sinä siis pidät tuota touhua hyvänä ?


    • Anonyymi

      Ei ne meidän kaupungissa ainakaan pidä uskovina, kuin itseään. Helluntailaisia on halkeamisen jälkeen kaksi poppoota, eivätkä pidä edes toisiaan. Kumpaankin seurakuntaan ja sen toimintaan esim. ehtoolliseen vaaditaan oma kaste. Eli meilläpäin tuohon kriteeriin vaaditaan oman seurakunnan kaste, sillä "pääsee" seurakuntaan.

    • Jyväskylässä Helluntaiseurakunta on lakkautettu. Helluntaikirkko vihitään lauantaina käyttöön. Että tämmöstä.

      • Anonyymi

        On kyllä pervoa peukuttaa itseään. Saatko siitä jotain nautintoa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On kyllä pervoa peukuttaa itseään. Saatko siitä jotain nautintoa?

        On väärin kirjoittaa hengellinen kirje SEURAKUNTARYHMÄLLEKOSKASILLOINERIARVOISTETAANMUUTHENGELLISETRYHMÄTNIISTÄJOSHALUAAKIRJOITTAAHENGELLISENKIRJEENSEURAKUNNALLESEPITÄÄTEHDÄYHDELLESEURAKUNNALLEELISEVOIOLLATIETYNSEURAKUNTAYHTEISÖNJOITAONMONTASEURAKUNTAANIINSENPALSTALLE


      • Anonyymi

        Helluntaikirkon talousrikos saatettiin sitten sillä paikkakunnalla hyvään päätökseen ja kunhan vuosikymmeniä kuluu, sitten, myöhemmin, taaksepäin katsoen - jotta haarniska kiillottuisi - ehkä yritetään jopa "myöntää virheitä", muttei uneksittaisikaan korjata niitä ja myöhäistähän se olisikin, kun uhrit ovat jo kuolleet.

        Jää vain syyllisyys, jolle ei ole sovitusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntaikirkon talousrikos saatettiin sitten sillä paikkakunnalla hyvään päätökseen ja kunhan vuosikymmeniä kuluu, sitten, myöhemmin, taaksepäin katsoen - jotta haarniska kiillottuisi - ehkä yritetään jopa "myöntää virheitä", muttei uneksittaisikaan korjata niitä ja myöhäistähän se olisikin, kun uhrit ovat jo kuolleet.

        Jää vain syyllisyys, jolle ei ole sovitusta.

        Syyllinen on jokainen, myös myöhemmin Helluntaikirkkoon liittynyt ja liittyvä, joka jäsenyydellään siis antaa jatkuvan tukensa ja hyväksyntänsä rikokselle ja itsekin näin nauttii siitä saadusta taloudellisesta hyödystä. Teeskennelty "katumus" ei poista tehtyä rikosta, eikä anna oikeutusta jatkaa ja elää siinä.

        Sillä varastettu omaisuus ei koskaan muutu omaksi, vaikka sen saisi "perintönä". Se ei koskaan ole sinun omasi.


    • Anonyymi

      Riippuu helluntailaisesta. Minä kasvoin lapsesta saakka pitämään kaikkia kristittyjä veljinä ja sisarina. Meillä kävi esim. kylässä eri uskonsuuntien edustajia. Mutta tiedän, että jotkut helluntailaiset olivat kovin lahkohenkisiä.

    • Anonyymi

      Et tunne raamattua kun tuollaisia kyselet. Tuo asiako on ongelma meille?

    • Anonyymi

      Jeesus sanoi: "Olen Raamattu!"

      Ilmiselvä Jumala, joka tuli lihaksi.

      Raamattu oli alussa Jumalan tykönä. Hän tuli sieltä alas ihmisten keskelle Jeesuksen kautta.

      Onko Isa Koraani?

      • Anonyymi

        Muslimi taas valehtelemassa. Ei Jeesus ole mitään tuollaista sanonut.


    • Suurin osa helluntailaisista kunnioittaa myös toisiin uskontokuntiin kuuluvia uskovaisia, koska he ymmärtävät, että Jeesus ei ole omittavissa ainoastaan yhden uskontokunnan leiriin, vaan hän on Herra ja Vapahtaja kaikille kristityille.

      Mutta koska uskontokunnat koostuvat kaikenkarvaisista sukankuluttajista, niin seuraan mahtuu myös niitä karvaisen villasukan kuluttajia, jotka katsovat jokseenkin karsaasti toiseen uskontokuntaan kuuluvia uskovaisia. Karsaaseen katsantokantaan vaikuttaa myös se, onko uskova eronnut tästä karsaasti katsovien seurakunnasta ja loikannut toiseen uskonlahkoon.

      Ja kiitos Herralle Jeesukselle Kristukselle, että hän palauttaa ajankuluessa kunnialliseen ruotuun myös kyseiset lähimmäisiään karsaasti katsovat uskovaiset.

    • Anonyymi

      Pureudut vauvoihin ja leikki-ikäisiin.
      Miksi pureudut, niin tutkipa Katolisen kirkon oppia ja opetusta. Näet, että puhutaan kirkon uskosta, joka on pappien usko jne. Tämä on laina edellisen Paavin paimenkirjeestä jota parhaillaan luen. Eli se usko on sakramenttiuskoa.
      Ja tämä sakramenttiusko on se "oikea" usko katolisen mukaan, jota opetetaan ja johon k astetan ja joka on sitä "kummiuskoa". Se tuli katolisen martin kautta vielä luterilaisuuteen ja huomaa- että juuri sen sanoman perässä sinä puhut sitä oppia ja opetusta.

      Mutta, tutkipa raamattua ja mieti, mitä mieltä Jumala on vauvoista ja laikki-ikäisistä, jolle Hän on antanut "Elämänhengen".
      Jumala vastuuttaa ihmisen tietoisuuden kautta. Siinä on omatunto ja sitten opetus, jossa on Sana.
      Ei Jumala heitä kastamatonta lasta helvetin tuleen, koska jo väite sotii Jumalaa vastaan, sekä luo Jumalasta hirvittävän kuva. Tietämätön joutuu hevetin tuleen ja ymmärtämätön lapsi. Heidät pitää opettaa elämäntielle. Juutalaisuudessakin vastuu astuu muistinimukaan 13- vuotiaana elämään. Eli tullaan tavallaan "miehen" ikään.

      Kun tämän Martti Lutterin oppi- jonka juuret ovat katolisuudessa / Baabeli, äitilapsikultti, suomeksi. Hän mietti kastetta. Se hänen mielestään kuului vain uskovalle. Ongelma oli lapsen ymmärtämättömyys. Siihen otettiin matkaan kummius, ja kummit usko, tavallaan tämä sakramenttioppi "kirkonuskosta" matkaan.
      Näin saatiin lapsikaste- hapatteena kirkkoon sisään. Eli perinneoppi.
      Kun tuolla Pojois-Suomessa, missä lestadiolaisuus vaikuttaa, myös äitinki kodissa, niin siellä lapsia kylläkin syntyi ja ajanmukaan heitä kuolikin synnytykseen.
      Luterilainen pappi ei voinut mennä vahtimaan äidinhelmoihin sitä vauvaa, niin siihen tuli tavallaan se lupa, että hätäkasteen sai suorittaa tämä "lapsenpäästäjä, vai kätilö, miksi häntä nimitettiinkään"! Eli ikäänkuin, että lapsi pelastuisi helvetiltä, se kaste pelastaa. "Huomaatko tähänpäivään pappien hokema"! Ei Jeesus pelasta vaan kaste, jos sen tiivistää selkosuomeksi.
      Mikä ongelma siitä tuli? Kuinka monta äitiä siihenaikaan, kun äitini eli nuoruutta, itki kohentaessaan hiillosta, kun lapsi oli kuollut synnytysvuoteeseen, eikä kastajaa ollut.
      He itkivät harhassaolevan opin kautta, että heidän lapsensa ei päässyt taivaaseen, vaan he kituvat helvetin liekeissä!

      Hirvittävä oppi ja opetus, ohi raamatun. Minkä väärän kuvan se antaa Jumalasta.

      Näin teille pitää selkokielisenä tuoda harhasta kuva, millä maalaatte vauvavalelun kasteen pelastusharhaa aikaan, koska teille ON niin opetettu, ikäänkuin "hyväntiedonpuun" hedelmänä, joka näyttäisi oikealta, hienolta ja maistuu hyvälle. Otatte hedelmän ja jaatte sen toisillenne, nyökyttäen kirkon hapatteen maistuvuudelle.

      Usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen JumalanSanan kautta. Ja kun ihminen on vastuullinen - tietää tekemisensä rajat, hän vastaa Jumalallekin.
      Ja kun ihminen kuulee, ja Jumalantyönä kokee herätyksen, samanmielisenä painuu Armoistuimen eteen ja saa synnit anteeksi, hän on vapaa.
      Ja hänelle kuuluu kutsu seuraamaan Vapahtajaa. Se on seurakunnan kutsu.
      Ja tähän astuu mukaan "hyvän omantunnon liitto" Jumalankanssa.
      Ja se on Kristuksen kuolemaan kastaminen, sekä vertauskuvallinen ylösnousu kasteen haudasta. Ja sana viittaa vielä Nooan aikaan, arkkiin, ulkopuolisten hukkumiseen ja siitä uskon kautta nouseminen tähän arkkiin.

      Kannattaa ottaa asiasta selvää, enkä puhu helluntalaisena, jos siihen vetoatte.
      Meillä on uskovaa seurakuntaa, eikä edes adventistia, he kuulevat sanan, opetuksen ja rakkaudenkutsun ja jos sitten haluaa - vaikka perhekunnasta tulla elämäntielle, niin vasta heidät kastetaan, eli seurakunta kasvaa uskonkautta elämään.
      Heille on raamatullinen lepopäivänkin IN. Eli Jumalantahto- johon Jumalakutsuu kulkemaan, on Jumalantyö Kristuksen kautta, sekä Pyhä Henki- joka voimana johtaa kirkastaen sovitustyötä koko elämänajan tien Valkeus kohti kotimaata.

      Usko ja Jumalan Sana on seurakunnan kokonaisvaltainen sanomallinen julistus.
      Jumala sen Sanansa kautta tuo esiin, ei ihminen. Vaan opetuslapset kertovat, missä Sanan mukaan pitäisi mennä ja ojentautua. Rakkaus on sitä, että haluaa ojentautua ja olla Ylkänsä morsian.

      • Anonyymi

        Täsmennän vielä, että Paavin ja pappien, sekä kirkon usko on heidän määrittelemän uskon sisältö, johon on sakramentit rakennettu ja kun sakramentteihin uskoo, se toteuttaa pelastuksen. Siihen kuuluu ns. lapsikaste.
        Myös luterilaisessa kirkossa, jossa ko. kirkon uskova oman suunsa tunnustuksen kautta, hän menee "syömään" syntintä anteeksi, ehtoollisella ja palaa entiseen elämään.
        Ikäänkuin sakramentti kasteena pelastaa ja syömällä, ilman mielenmuutosta on synnit anteeksi, kun se niin julistetaan ja sanotaan, että tämä sakramentti on jne.

        Tuo on hapate - se tulee Katolisuudesta, se harhauttaa, se on vääränpuun hedelmä, jossa ihminen julistautuu jumalaksi ja välimieheksi.
        Ei se näin mene.
        On vain YKSI välimies, ja Hän on Jeesus Kristus. Ja vain Hänessä on syntien anteeksiantamus ja Hän antaa synnit anteeksi, onhan Hän maksanut ne kallilla hinnalla.
        Siis uskova voi aivan turvallisin mielin menne Jumalan eteen tuon YHDEN välimiehensä Ylimmäisen papin kautta Jumalan eteen.
        Hän on juuri tämä Sana, joka ennen luomista on lausuttu Jumalan tykönä, Sana, jonka varaan kaikki on luotu, Sana, joka Edenissä uhrasi sijaisuhrin adamin lankeemuksen tähden ja peitti hänen lankeemuksensa alastomuuden. Sana, joka on lihaksi tullut, Sana, joka osoitti vaelluksellaan Uuten Adamina Jumalantahdon pyhyyden ja vaelsi kuuliaisena elämänsä ajan.
        Sana, joka Sanansa kautta otti kärsimyksen maljan, ja sovitti kansansa synnit, eli Herralla on vain Yksi kansa- jonka huulilla on Ylkänsä sanat, Se on täytetty.
        SE Sana, jonka kuolemaan meidätkin on kastettu ja ylösnoustu, siihen toivoon, kun Hän palaa- Kuninkaana. Sana, kun Hän nyt Ylimmäisenä pappina on Jumalanoikealla puolen.
        Rukoilee meidän puoleta ja on lähettänyt Pyhän Hengen tänne puolustajaksi.
        Sana, jota Pyhä Henki kirkastaa sijaisena ja Hän on Uusi Adam. Se siemen, joka hyvänä siemenenä tuo elämän, ---iankaikkisen elämän armolahjan--- Häneen uskoville.

        Kaikki luodaan uudeksi, kaikki entinen on mennyt ja tuo Sana tulee lopulliseksi Sapatin Levoksi meille jokaiselle.

        Eli Sanalla on pelastava vaikutus, se on totuus ja kun Sanaa uskotaan, se on kirjoitukset, niin ihminen ei usko.
        Sana sanoo- ja me kuullaan, sekä ollaan kuuliaisia matkalla omalle Yljälle.
        SE on morsiamen tie, kun häntä puetaan hääpukuun, hääjuhlaa varten.
        Sana puhuu uskollisuudesta. .... Minun Ylkäni, Herrani, Vapahtajani, sijaiseni, elämänantaja, sovittajani, Häneen olen kastettu Kristuksen tähden.
        Olen haudattu hänessä ja saan olla ylösnostettu I-autuaiden ylösnotossa, kun viimeinen pasuna soi, Ylienkelin ääni kuuluu ja Kristuksessa kuolleet kuulevat ja nousevat haudanlevosta elämään, eli heidät Hän herättää.

        Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä."
        (Joh 6:40)
        Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, sillä on iankaikkinen elämä, ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä. Sillä minun lihani on totinen ruoka, ja minun vereni on totinen juoma. Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, se pysyy minussa, ja minä hänessä. Niinkuin Isä, joka elää, on minut lähettänyt, ja minä elän Isän kautta, niin myös se, joka minua syö, elää minun kauttani.
        (Joh 6:54-57)
        Niin, moni loukkaantui noihin Jeesuksen sanoihin ja lähti pois. Mutta näissä on iankaikkisen elämän sanat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täsmennän vielä, että Paavin ja pappien, sekä kirkon usko on heidän määrittelemän uskon sisältö, johon on sakramentit rakennettu ja kun sakramentteihin uskoo, se toteuttaa pelastuksen. Siihen kuuluu ns. lapsikaste.
        Myös luterilaisessa kirkossa, jossa ko. kirkon uskova oman suunsa tunnustuksen kautta, hän menee "syömään" syntintä anteeksi, ehtoollisella ja palaa entiseen elämään.
        Ikäänkuin sakramentti kasteena pelastaa ja syömällä, ilman mielenmuutosta on synnit anteeksi, kun se niin julistetaan ja sanotaan, että tämä sakramentti on jne.

        Tuo on hapate - se tulee Katolisuudesta, se harhauttaa, se on vääränpuun hedelmä, jossa ihminen julistautuu jumalaksi ja välimieheksi.
        Ei se näin mene.
        On vain YKSI välimies, ja Hän on Jeesus Kristus. Ja vain Hänessä on syntien anteeksiantamus ja Hän antaa synnit anteeksi, onhan Hän maksanut ne kallilla hinnalla.
        Siis uskova voi aivan turvallisin mielin menne Jumalan eteen tuon YHDEN välimiehensä Ylimmäisen papin kautta Jumalan eteen.
        Hän on juuri tämä Sana, joka ennen luomista on lausuttu Jumalan tykönä, Sana, jonka varaan kaikki on luotu, Sana, joka Edenissä uhrasi sijaisuhrin adamin lankeemuksen tähden ja peitti hänen lankeemuksensa alastomuuden. Sana, joka on lihaksi tullut, Sana, joka osoitti vaelluksellaan Uuten Adamina Jumalantahdon pyhyyden ja vaelsi kuuliaisena elämänsä ajan.
        Sana, joka Sanansa kautta otti kärsimyksen maljan, ja sovitti kansansa synnit, eli Herralla on vain Yksi kansa- jonka huulilla on Ylkänsä sanat, Se on täytetty.
        SE Sana, jonka kuolemaan meidätkin on kastettu ja ylösnoustu, siihen toivoon, kun Hän palaa- Kuninkaana. Sana, kun Hän nyt Ylimmäisenä pappina on Jumalanoikealla puolen.
        Rukoilee meidän puoleta ja on lähettänyt Pyhän Hengen tänne puolustajaksi.
        Sana, jota Pyhä Henki kirkastaa sijaisena ja Hän on Uusi Adam. Se siemen, joka hyvänä siemenenä tuo elämän, ---iankaikkisen elämän armolahjan--- Häneen uskoville.

        Kaikki luodaan uudeksi, kaikki entinen on mennyt ja tuo Sana tulee lopulliseksi Sapatin Levoksi meille jokaiselle.

        Eli Sanalla on pelastava vaikutus, se on totuus ja kun Sanaa uskotaan, se on kirjoitukset, niin ihminen ei usko.
        Sana sanoo- ja me kuullaan, sekä ollaan kuuliaisia matkalla omalle Yljälle.
        SE on morsiamen tie, kun häntä puetaan hääpukuun, hääjuhlaa varten.
        Sana puhuu uskollisuudesta. .... Minun Ylkäni, Herrani, Vapahtajani, sijaiseni, elämänantaja, sovittajani, Häneen olen kastettu Kristuksen tähden.
        Olen haudattu hänessä ja saan olla ylösnostettu I-autuaiden ylösnotossa, kun viimeinen pasuna soi, Ylienkelin ääni kuuluu ja Kristuksessa kuolleet kuulevat ja nousevat haudanlevosta elämään, eli heidät Hän herättää.

        Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä."
        (Joh 6:40)
        Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, sillä on iankaikkinen elämä, ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä. Sillä minun lihani on totinen ruoka, ja minun vereni on totinen juoma. Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, se pysyy minussa, ja minä hänessä. Niinkuin Isä, joka elää, on minut lähettänyt, ja minä elän Isän kautta, niin myös se, joka minua syö, elää minun kauttani.
        (Joh 6:54-57)
        Niin, moni loukkaantui noihin Jeesuksen sanoihin ja lähti pois. Mutta näissä on iankaikkisen elämän sanat.

        Lopettakaa nuo eri kirkkokuntien arvostelu
        Se on lahkolaisuutta arvostella niitä
        Se arvosteluyhteisö muodostaa oman lahkoyhteisönsä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopettakaa nuo eri kirkkokuntien arvostelu
        Se on lahkolaisuutta arvostella niitä
        Se arvosteluyhteisö muodostaa oman lahkoyhteisönsä

        Tuo meuhkaaja ei ilmeisesti tunne sen paremmin Raamattua kuin kirkkojenkaan opetuksia. Jumala toimii kasteen ja ehtoollisen kautta, mutta eivät ne pelasta ilman uskoa. Ei syömällä ja juomalla saa mitään anteeksi vaan uskolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo meuhkaaja ei ilmeisesti tunne sen paremmin Raamattua kuin kirkkojenkaan opetuksia. Jumala toimii kasteen ja ehtoollisen kautta, mutta eivät ne pelasta ilman uskoa. Ei syömällä ja juomalla saa mitään anteeksi vaan uskolla.

        Ja jos hän luulee että eri ikäisillä ihmisillä on erilainen pelastusreitti niin pahasti erehtyy.

        Hän eudustaa selvästi uudestikastajiuutta, tuota porttolahkon uskoa, joka on Raamattu vierasta ja jossa Jeesuksen ansio kielletään ja pelastus on ihmisen ratkaisun teko. Ihan vierasta on Raamatulle nuo vertauskuvalliset ylösnousut kasteessa, sellaisesta ei oel mitään opetusta Raamatussa Tuo on vaan sitä portto-oppia uudestikasteesta ja sitä yritetään levittää Kristuksen seurakuntaan.


    • Anonyymi

      Monissa kristityissä on paljon hyviä puolia. Esimerkiksi Jehovan todistajat tuntevat raamatun todella hyvin ja lisäksi ovat ystävällisiä. Myös bahai-uskoiset ovat todella lämminhenkisiä. Ortodokseilla puolestaan on kaikkein kauneimmat ja ihanimmat palvelukset!

    • Anonyymi

      Jehovan todistajat eivät ole raamatullisia kristittyjä, koska he pitävät arkkienkeli Mikaelia ja Jeesusta samana eli Jeesus on heille = enkeli Jehova nimi, johon perustavat kaiken uskomuksensa. He eivät myöskään usko uudestisyntymisen tarpeeseen, eivätkä kuolemanjälkeiseen elämään. Herra JT:ia auttakoon, niin kuin bahai-uskonnossa ym. väärissä uskomuksissa kiinni oleviakin.

      Rukousta sydämen silmien aukaisemiseksi tarvitaan myös helluntailaisten puolesta. Kenties liikkeen tasainen alamäki alkaa herätellä heitäkin lopulta Herran haluamaan suuntaan ja auttaa huomaamaan, mistä kenkä oikeasti puristaa.

      • Anonyymi

        Siinäpä taas sellainen tuomitseva ja kaikkitietävä uskovainen. Etkä edes häpeä, kuin toisia uskovia väität vääräuskoisiksi.


    • Anonyymi

      Kyllä JT:t ihan itse ovat kertoneet minulle, mihin uskovat, kun heiltä olen kysynyt. Hehän ilmaantuvat ovelle haastateltaviksi aina silloin tällöin, joten ei tarvitse arvailla, kun kysäisee asianosaisilta itseltään. Itse he kertoivat senkin, etteivät he ole kristittyjä, vaan Jehovan todistajia.

      Kristinusko perustuu raamatun ilmoitukseen ja persoonaan Jeesukseen Kristukseen. Joka ei sitä usko, ei ole myöskään kristitty.

      Ihmisen usko kertoo, mikä uskova hän on. En minäkään voi ilmoittautua esim. bahai-uskovaiseksi tai buddhalaiseksi, jos en kerran heidän uskomuksiinsa ja opuksiinsa usko.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ei tarvitse pelätä muita kuin sitä, jolla on valta syöstä helvettiin, sanoo sana. Jeesus on kaikkien hallitusten ja valtojen Herra, siis henkivaltojenkin.

    • Anonyymi

      Helluntailaisuus on karismaattinen/vapaakristillinen liike joille ominaista on henkilökohtaisen jumalasuhteen korostaminen. Sillä mihin kirkkokuntaan kuulut vai kuulutko mihinkään ei ole helluille niin paljoa merkitystä kuin sillä että yksilöllä on henkilökohtaisesti "asiat ylöspäin kunnossa". Tämä tarkoittaa sitä että suhde Jumalaan on kunnossa silloin kun on ottanut Jeesuksen Kristuksen vastaan henkilökohtaisena pelastajanaan ja sen on suulla tunnustanut.

      "Jos seurakuntaan eli Kristuksen ruumiiseen kuulumisen ehto on henkilökohtainen usko, niin miten ihmeessä helluntailaisten lapset voisivat olla Kristuksen ruumiin jäseniä, jos he eivät usko? (vauvat, leikki-ikäiset, jne.)"

      Helluntailaisilla on käytössä aikuiskaste joka pohjaa tähän samaan periaatteeseen; usko ei periydy vanhempien kautta. Vauvojen ja leikki- ikäisten pelastumisesta useimmilla on aika talonpoikaisjärkinen käsitys: heidät nähdään viattomina lapsina jotka ovat pelastuvien joukossa siihen asti kuin ymmärryskyky alkaa kehittyä. Vanhemmat "opettavat poikasen tiensä suuntaan jotta hän ei vanhanakaan siitä poikkea".

      Henkilökohtainen uskonratkaisu tehdään vasta kun ikää on tarpeeksi näiden asioiden ymmärtämiseen. Kenestäkään ei tule Kristuksen ruumiin jäsentä sillä että vauvana on suoritettu jokin rituaali kuten kuten lapsikaste. Myös hellujen lasten täytyy tehdä henkilökohtainen uskonratkaisu ennen kasteelle menemistä. Myös helluntailaisten lasten on tultava itse uskoon ennen kuin he liittyvät seurakuntaan kasteen kautta. Tätä ennen yleensä hellujen lapset joutuvatkin kokemaan koko alkuelämänsä aikamoista painostusta ja manipulaatiota jotta he tekevät "oikean ratkaisun". Näin ollen hellukotien lasten "henkilökohtainen uskonratkaisu" on hyvin harvoin oikeasti henkilökohtainen oma valinta.

      Hellujen mielipiteet muista kirkkokunnista riippuvat siitä minkä sukupolven edustajista puhutaan. Omat isovanhempani jotka olivat sotasukupolvea suhtautuivat nuivasti jopa luterilaisiin. Lutterukset olivat lapsenkastajia pilkallisessa mielessä. Vapaiden suuntien edustajat oikeita uskovaisia. Vapaiksi suunniksi, eli oikean uskontulkinnan edustajiksi laskettiin mm. adventistit, vapaakirkolliset, babtistit yms. Myös lestadiolaisiin suhtauduttiin myönteisesti oikeina uskovaisina vaikka heidän katsottiin elävän "lain alla". Lestat olivat oikeita uskovaisia mutta elivät tuon ajan hellujen mielestä vähän samoin kuin juutalaiset liian sääntökeskeisesti.

      Ortodokseja ja katolilaisia halveksuttiin koska heillä oli niitä kaikenlaisia hilavitkuttimia, kultakäätyjä ja suitsukkeita joita tuon ajan vapaiden suuntien edustajat katsoivat kieroon. Koska ei kukaan pelastu sillä että heiluttelee jotakin suitsukepurkkia eikä varsinkaan siksi että käärii itsensä kultaan. Helluntailaisuus on aina suhtautunut autoritaarisyyteen nuivasti. Vapaiden suuntien mielestä ihminen ei voi olla Jumalan sijainen maanpäällä. Näin ollen ihminen ei voi toimia toisen ihmisen uskon auktoriteettina maanpäällisessä elämässä. Ainoa auktoriteetti on itse Jumala.

      Suomalainen perinteinen vapaakristillisyys on aina ihaillut kurjuutta, köyhyyttä ja askeettista elämäntapaa. Sillä vaikeampi on kamelin mennä neulansilmästä kuin rikkaan päästä taivaan valtakuntaan. Ja autuas on se joka kerää rikkauksia taivaan valtakuntaan maanpäällisten rikkauksien sijaan. Mitään ei saa mukaansa kun kuolee. Tämä oli iäkkäämpien hellujen ajatus.

      Suurten ikäluokkien sukupolvi alkoi erkaantua tästä köyhyys- ihannoinnista, ja väljensi asenteita muita kirkkokuntia ja materialistista omistamista kohtaan. Myös käsitykset siitä mitkä asiat ovat syntiä ja mitä eivät muuttuivat nopeatahtisesti sen mukaan miten suomalaisen yhteiskunnan kehitys muuttui. Isovanhempieni aikaan pelättiin jopa viivakoodeja pedon merkkinä. Omien vanhempieni, suurten ikäluokkien edustajien aikaan ensin kotiin tuotiin pieni matkatelevisio pelonsekaisin tuntein paranoidisti ajatellen että tässä nyt liikutaan kyseenalaisilla aluleilla synnillä leikitellen. Lopulta vuosien jälkeen joka huoneesta löytyi taulutelkku.

      Nykyisin eletäänkin sitten nettisukupolvien helluntailaisuutta. Tämä helluntailaisuuden muoto on saanut vaikutteita varsinkin amerikkalaisesta uskonharjoittamisesta. Ja lisäksi nettisukupolvien helluntailaisuuteen/karismaattisuuteen on ilmaantunut myös sensaationhakuisuus joka perustuu uskontojen uhrien kertomuksiin kokemuksistaan lahkoissa. Nykyajan karismaattiset liikkeet ovat tietoisia näihin liikkeisiin historiassa liittyneistä ongelmista ja niillä on taipumus imitoida omassa toiminnassaan juurikin näitä ikäviä ilmiöitä. (esi patrick tiaisen seurakunta). Kysymys on huomionhakuisuudesta.

      Iäkkäämpien hellujen uskonharjoittaminen muistuttaa paljon lestadiolaisia. Nettiajan helluntailaisuutta ei melkein enää edes tunnista samaksi liikkeeksi mikä hellut olivat vuosikymmeniä sitten.

      Näin ollen myös kysymys miten hellut suhtautuvat muihin kirkkokuntiin voidaan esittää vastakysymys: minkä sukupolven helluja tarkoitat?

      • Anonyymi

        se ihmetyttää, että helluntailaiset niin kovasti on tuomitsemassa, evakelioimassa, tavallista "kadun tallaajaa" helvettiin, vaan eivät kuitenkaan mene ns. eliitille, - evakelioimaan. . .

        - että siis, köyhätkö ainoastaan sinne helvettiin matkalla ?

        eikö helluntai/pelastus-saarnaajien "kantti" riitä, mennä ns. paremmalle/menestyneille henkilöille kertoon "pelastuksesta" ? Vaikkapa, jokin korkea-arvoinen maanmies ?

        Vai, mennäänkö taivaaseen tittelin perusteella ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        se ihmetyttää, että helluntailaiset niin kovasti on tuomitsemassa, evakelioimassa, tavallista "kadun tallaajaa" helvettiin, vaan eivät kuitenkaan mene ns. eliitille, - evakelioimaan. . .

        - että siis, köyhätkö ainoastaan sinne helvettiin matkalla ?

        eikö helluntai/pelastus-saarnaajien "kantti" riitä, mennä ns. paremmalle/menestyneille henkilöille kertoon "pelastuksesta" ? Vaikkapa, jokin korkea-arvoinen maanmies ?

        Vai, mennäänkö taivaaseen tittelin perusteella ?

        Ei kuulosta yhtään siltä helluntailaisuudelta jonka minä tunnen.

        Voisitko antaa esimerkin helluntailaisista jotka ovat kovasti tuomitsemassa köyhiä ja pistämässä ihmisiä tittelin perusteella taivaaseen?

        Tuntemani helluntailaisuus pistää kurjat ja köyhät, ja varsinkin rikolliset jalustalle. Mitä pahempi on rikos, sitä korkeammalle sinut nostetaan. Koska mitä pahemman teon olet tehnyt sitä enemmän saat anteeksi

        https://www.youtube.com/watch?v=ntWSDjwTucI


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        se ihmetyttää, että helluntailaiset niin kovasti on tuomitsemassa, evakelioimassa, tavallista "kadun tallaajaa" helvettiin, vaan eivät kuitenkaan mene ns. eliitille, - evakelioimaan. . .

        - että siis, köyhätkö ainoastaan sinne helvettiin matkalla ?

        eikö helluntai/pelastus-saarnaajien "kantti" riitä, mennä ns. paremmalle/menestyneille henkilöille kertoon "pelastuksesta" ? Vaikkapa, jokin korkea-arvoinen maanmies ?

        Vai, mennäänkö taivaaseen tittelin perusteella ?

        Ei kuule helluntailaisuus ole tuollaista. Hellut hyväksyvät KAIKKI SELLAISENAAN jotka kulkevat Golgatan pikapesulan kautta.

        Jopa seksuaalirikolliset.

        https://www.youtube.com/watch?v=nvvISS5tDak


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kuule helluntailaisuus ole tuollaista. Hellut hyväksyvät KAIKKI SELLAISENAAN jotka kulkevat Golgatan pikapesulan kautta.

        Jopa seksuaalirikolliset.

        https://www.youtube.com/watch?v=nvvISS5tDak

        Helluntailaiset "pastorit" ovat pahimpia pikkutyttöjen seksuaalisia hyväksikäyttäjiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntailaiset "pastorit" ovat pahimpia pikkutyttöjen seksuaalisia hyväksikäyttäjiä?

        Noinko se luki siinä vironkaljapurkin kyljessä!

        lue toiselta puolen putelia, siinä saattaa lukea että ryypiskely heikentää järjen valoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noinko se luki siinä vironkaljapurkin kyljessä!

        lue toiselta puolen putelia, siinä saattaa lukea että ryypiskely heikentää järjen valoa.

        Ja pitkäaikainen käyttö kirjoitustaitoa.


    • Anonyymi

      helluntailaiset eivät pidä, eivätkä myöskään edes kunnioita ketään muita, kuin "omiansa, ja OPETTAVAT vieläpä toisetkin, samankaltaisiksi, jne . . .

      • Anonyymi

        Itseläni on uskon veljiä ja sisaria kaikissa suunnissa.
        Niitä löytyy Vapikseissa. Advareissa. Katolliset. Pelastusarmeija. Luterilaiset. Baptistit.
        Katoliset.


      • Anonyymi

        Riippuu helluntalaisena, aika on muuttunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riippuu helluntalaisena, aika on muuttunut.

        Korjaus:... helluntalaisesta


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      287
      6701
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2092
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1541
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1351
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1107
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      105
      1053
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      307
      928
    8. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      767
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      763
    10. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      44
      745
    Aihe