Pankissa asiointi ilman passia

Lainsäädäntö muuttui jokin aika sitten henkilöasiakkaiden suhteen, että tiskillä pankkiasiointi edellyttää tunnistautumista joko henkilökortilla tai passilla.

Voiko yritysasiakas avata tilin ja asioida kassalla (esimerkiksi tallettaa käteiskaupasta tulleet rahat firmansa tilille) ilman passia tai henkilökorttia, kun yrityksellä on voimassaoleva Y-tunnus ja yritys on kaupparekisterissä?

Passi tietenkin olisi muutoinkin hyvä hankkia, kun edellinen on mennyt vanhaksi, että pääsee käymään Virossa Superalkossa, vaikka Viroonkaan passia tarvitse, mutta vähintään henkilökortti käsittääkseni, se kun taitaa olla Schengen-sopimuspiirissä oleva valtio, niin passi voisi olla ihan kätevä, kun se on tasavertainen henkilökortin kanssa henkilöllisyyden varmentamiseen ja se käy sen lisäksi matkustusasiakirjana.

2

65

  Vastaukset

  • Ajokortti kelpaa edelleen tunnistautumisvälineenä pankkikonttoreissa, laki ei siis ole tältä osin muuttunut. Saattaa kuitenkin olla pankkikohtaisia eroavaisuuksia, mitkä hyväksytään ja mitkä ei.

  • Passia ja henkilökorttia tarvitaan lain mukaan vain verkkopankkitunnuksiin liittyen. Ainakin Nordea ja OP antavat tunnistautua kassalla ajokortilla myös.

   Sen sijaan sellaisen pankin löytäminen, joka suostuisi vastaanottamaan yrityksen käteistalletuksen tiskillä voi olla astetta haastavampaa. Talletusautomaatit ja yösäilöt on enempi nykypäivää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   294
   12049
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7634