Pankissa asiointi ilman passia

Lainsäädäntö muuttui jokin aika sitten henkilöasiakkaiden suhteen, että tiskillä pankkiasiointi edellyttää tunnistautumista joko henkilökortilla tai passilla.

Voiko yritysasiakas avata tilin ja asioida kassalla (esimerkiksi tallettaa käteiskaupasta tulleet rahat firmansa tilille) ilman passia tai henkilökorttia, kun yrityksellä on voimassaoleva Y-tunnus ja yritys on kaupparekisterissä?

Passi tietenkin olisi muutoinkin hyvä hankkia, kun edellinen on mennyt vanhaksi, että pääsee käymään Virossa Superalkossa, vaikka Viroonkaan passia tarvitse, mutta vähintään henkilökortti käsittääkseni, se kun taitaa olla Schengen-sopimuspiirissä oleva valtio, niin passi voisi olla ihan kätevä, kun se on tasavertainen henkilökortin kanssa henkilöllisyyden varmentamiseen ja se käy sen lisäksi matkustusasiakirjana.

2

<50

Vastaukset

 • Ajokortti kelpaa edelleen tunnistautumisvälineenä pankkikonttoreissa, laki ei siis ole tältä osin muuttunut. Saattaa kuitenkin olla pankkikohtaisia eroavaisuuksia, mitkä hyväksytään ja mitkä ei.

 • Passia ja henkilökorttia tarvitaan lain mukaan vain verkkopankkitunnuksiin liittyen. Ainakin Nordea ja OP antavat tunnistautua kassalla ajokortilla myös.

  Sen sijaan sellaisen pankin löytäminen, joka suostuisi vastaanottamaan yrityksen käteistalletuksen tiskillä voi olla astetta haastavampaa. Talletusautomaatit ja yösäilöt on enempi nykypäivää.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Julman näköinen Martina

  Gaalaan tullessa häntä haastateltiin . Tavallaan.... tavallaan... tavallaan. Koko ajan hoki tavallaan sanaa. Mekko oli kaunis mutta Mara ei oikein on
  70
  1035
 2. Nykäsen Pialta pääsi itku

  Nykäsen leski itkee, kun gäntä ei kutsuttu vastaanottamaan Matti Nykäselle Urheilugaalassa myönnettyä palkintoa urheilun Hall of Fameen pääsystä. Palk
  45
  785
 3. Miksi ihailet häntä?

  Onko jotenkin erityinen?
  Ikävä
  73
  758
 4. Häränvirasta löytyi ruumis

  Perjantaiaamuna löytyi naisen ruumis Häränvirrasta. Mitähän on tapahtunut ja kuka lienee?
  Äänekoski
  17
  450
 5. Martina häikäisi Venla -gaalassa

  Martina sai kehuja sekä puvustaan että kauneudestaan.
  61
  447