Pyhä Henki, persoona ja pyhä henki, voima.

Anonyymi

Toisen Mooseksen kirjan 13 luvun 21 jakeessa sanotaan että ”Ja Herra kulki heidän edellänsä, päivällä pilvenpatsaassa johdattaaksensa heitä tietä myöten ja yöllä tulenpatsaassa valaistaaksensa heidän kulkunsa niin että he voivat vaeltaa sekä päivällä että yöllä.”
Toisen Mooseksen kirjan 14 luku 19 jae selventää kuka tämä Herra oli sanoessaan ”Niin Jumalan enkeli, joka oli kulkenut Israelin joukon edellä, siirtyi kulkemaan heidän takanansa ja pilvenpatsas siirtyi heidän edeltänsä ja asettui heidän taaksensa.”
Jos Israelilaiset, joita johdatettiin tuon Herran toimesta tuolloin, ovat unohtaneet kuka tuo Herra oli, niin palautettakoon että hän oli Pyhä Henki eli Gabriel. Raamatussa puhutaan ainoastaan kolmesta persoonasta käyttäen Herra sanaa, Isästä, Pojasta ja Pyhästä Hengestä. Jumalan ei itse tarvinnut johtaa Israelilaisia eikä Sanaakaan ole koskaan kutsuttu Jumalan enkeliksi.

Joseph Smith antoi 1843 ilmoituksen jossa hän sekoitti ensin Jumalan voiman pyhän hengen ja persoonallisen henkipersoonan Pyhän Hengen (Gabriel) toisiinsa niin ettei kukaan ymmärrä Jumalan voiman pyhän hengen ja persoonallisen Pyhän Hengen (Gabriel) eroa.Tuo sekoittaminen tuossa OL 130:22 opettaa että Pyhällä Hengellä (Gabriel) ei ole lihaa ja luuta olevaa ruumista mikä tieto on väärä ja lisäksi tuo jae 22 sekoittaa sekä Pyhän Hengen (Gabriel) ja Jumalan voiman pyhän hengen toisiinsa niin että ne ovat yksi ja sama asia mikä ei myöskään ole totta. Tuossa jakeessa 22 annetaan myös ymmärtää että Pyhä Henki (henkipersoona) voi jakaantua ja voi mennä ihmiseen sisälle mikä ei ole totta ellei hän toimi sitten demonina.

Luku 130
Opetuksia, jotka profeetta Joseph Smith esitti Ramusissa Illinoisissa 2. huhtikuuta 1843.

22 Isällä on liha- ja luuruumis, yhtä käsinkosketeltava kuin ihmisen; Pojalla myös; mutta Pyhällä Hengellä ei ole liha- ja luuruumista, vaan hän on henkipersoona. Ellei niin olisi, Pyhä Henki ei voisi asua meissä.

23 Ihminen voi saada Pyhän Hengen, ja se voi laskeutua hänen päällensä jäämättä häneen.

Sekoitettuaan Pyhän Hengen (Gabriel) ja Jumalan voiman pyhän hengen keskenään Joseph Smith saatiin korotettua ohi Pyhän Hengen (Gabriel) suuruudessa ja pelastustyössä.

Luku 135
Tiedotus profeetta Joseph Smithin ja hänen veljensä, patriarkka Hyrum Smithin marttyyrikuolemasta Carthagessa Illinoisissa 27. kesäkuuta 1844. Tämä asiakirja liitettiin Opin ja liittojen vuoden 1844 laitoksen loppuun,

3 Joseph Smith, Herran profeetta ja näkijä, on tehnyt enemmän ihmisten pelastamiseksi tässä maailmassa kuin kukaan toinen ihminen, joka koskaan on siinä elänyt – paitsi ainoastaan Jeesus.

0

<50

Vastaukset

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.