Aihe

Tuki ilmalämpöpumppujen ym. hankintaan

Anonyymi

On tehty ehdotus energiansäästöinvestointien tukemiseksi. Ehdotus perustuu melkoiseen byrokratiaan, mikä tarkoittaa sitä, että odotukset eivät toteudu. Investoinnit eivät toteudu.

Jos halutaan, että omakotitaloihin, rivitaloihin jne. ostetaan ilmalämpöpumppuja, vesi-ilmalämpöpumppuja ja siirrytään maalämpöön, niin tällaisten koneiden ja laitteiden hankinnan tuki pitää toteuttaa matalan kynnyksen periaatteella. Tuen saanniin pitää olla yhtä helppoa kuin autojen romutuspalkkion saaminen. Asiakas saa tuen heti kaupan yhteydessä ja kauppias hakee tuen viranomaiselta. Näin byrokratiaa oikaistaan ja tukihakemuksien määrä putoaa olennaisesti, kun kauppias hakee useamman laitteen tuen samalla kertaa.

Jos tuen saanti on helppoa, niin sitä käytetään. Muuten ei kauppoja synny ja valtakunnalliset energiansäästötavoitteet jäävät saavuttamatta.

Kuvatunlaisten laitteiden käyttöönotto pienentää energiankulutusta. Erillisiä perusteluja ja laskelmia ei tarvita. Motiva on selvittänyt eri laitteiden vaikutukset tyyppitaloissa. Säästöjä syntyy.

Tuet voisivat olla esimerkiksi: ilmalämpöpumppu 500 euroa, ilma-vesilämpöpumppu 2000 euroa, maalämpöpumppu 4000 euroa.

1

<50

  Vastaukset

  • Jos tuki tulee niin kyllä se siirtyy suoraan pumppujen hankintahintoihin kuten kotitalousvähennyksessäkin kävi. Enemmänhän pumppufirmat kauppaavat kotitalousvähennystä kun itse tuotetta. Tällä hetkellä on ilmalämpöpumppujen kuoletusaika jo lähes kymmene vuotta joten hankinta on hyvin kyseenalainen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13813
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   9730