Kitkahörhön ajatuksia.

Anonyymi

Ajelin kulkuneuvollani jossa on kitkarenkaat (ei siis turvallisia nastarenkaita) vaan kitkarenkaat joiden pito ei millään riitä talvikeleissä. Huomasin että auto liukuu ja nytkyy sinne ja tänne erityisesti sivusuunnassa. Tätä ilmiötä ei tapahdu kun ajaa turvallisella nastarenkaalla. Onhan sivuttaispito nastojen ansiosta paljon parempi.

Olenkin päättänyt lopettaa tämän kokeiluni kitkarenkailla ja vaihdoin uudet Michelin X-Ice 250 nastaiset nastarenkaat - Yhteensä 1000kpl nastoja kaikissa renkaissa yhteensä. Pito on aivan eri luokkaa. Suosittelen kaikille erittäin turvallisia nastarenkaita sekä turvallisia ajokilometrejä!

20

88

Vastaukset

 • Minulla on puolestaan 3000 nastaa yhdesdä renkaassa, eikä niiden pito ole yhtään kitkarengasta parempi. Nastat tekee paljaalla asfaltista ajamisesta puolestaan epävarmaa ja auto ikäänkuin hakee ja kiemurtelee, eteenkin niissä nastojen jyrsimissä urissa. Äänetön kitkarengas kulkee paremmin kiinni tienpinnassa, eikä teräspiikin päällä. Märkä jää on kitkarenkaalla haastavampi alusta, mutta muuten kitkat eivät nastoille häviä. 35 vuotta ajoin tetäspiikkipyörillä, sen jälkeen vaihtui kitkat alle. En halua omalta osaltani edesauttaa tiestön urautumista.

  • "35 vuotta ajoin tetäspiikkipyörillä, sen jälkeen vaihtui kitkat alle. ".Mistäsn niittä teräspiikkipyöriä on saatvava,kun nastat ollu 60-l alusta kovametallia(KoMeTa).Volframikarbidia.


 • Minä taas hylkäsin nastarenkaatkin ja käytän nyt norjalaisia lumiketjuja läpi talven. Pito on aivan omaa luokkaansa. Kilinä jonkinverran häiritsi alussa mutta nyt en enää sitä meteliä kuule. Enkä paljon muutakaan.

  • Erittäin hyvä aloitus. Tämä syksy onkin ollut yllättävän hiljainen talvirengasvouhotuksen ja kiistelyjen osalta. Paatuneimmat talvirengasjauhajat ilmeisesti ovat vielä kesäunilla. Kun täällä joka vuosi jauhetaan loputtomasti kitkat vs. nastat - keskustelua niin ehkä yhteisymmärrys joskus löytyy. Hehe. Wi löydy. Ei koskaan. Sen takia tämäkin keskustelun aloitus on täysin turha.


  • Minulla on Kiinalaiset lumiketjut. Niiden pito on myös hyvä mutta enää en kuule edes omia ajatuksiani kotona koska se kilinä on aivan saatanallista. Mutta pitoa löytyy!


  • Minä taas olen siirtynyt lumiketjuista telaketjuihin. Ovat erittäin tukevat ja turvalliset ajaessa. Lievästi äänekkäät tahtovat olla ja runtua tulee asfalttiin mutta hyvin kulkee.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Minä taas olen siirtynyt lumiketjuista telaketjuihin. Ovat erittäin tukevat ja turvalliset ajaessa. Lievästi äänekkäät tahtovat olla ja runtua tulee asfalttiin mutta hyvin kulkee.

   Telaketjuissa on olematon sivuttaispito, surkeat talvella sekä kesällä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Minä taas olen siirtynyt lumiketjuista telaketjuihin. Ovat erittäin tukevat ja turvalliset ajaessa. Lievästi äänekkäät tahtovat olla ja runtua tulee asfalttiin mutta hyvin kulkee.

   Minä taas olen siirtynyt telaketjuista nastarenkaisiin. Pitoa löytyy myös sivusuunnassa enemmän kuin tarpeeksi.


 • Ajaessahan muuta kitkaa ei kaipaa, kuin tunteen ajamisesta.

 • Aloittajalle.
  Hyvä että siirryit nastarenkaisiin kun kitkat on sinulle liian haastavat, tosin voisit miettiä riittääkö ajokykysi yleensäkään sujuvaan mutta samalla turvalliseen liikkumiseen vai olisiko parempi antaa vain muiden ajaa.

  • Kiitos palautteestasi! Valitettavasti olen todennut että kitkarenkaat ovet ominaisuuksiltaan selvästi heikommat. Kykyni turvalliseen liikkumiseen riittää erittäin hyvin ja sen vuoksi olen valinnut turvalliset nastarenkaat. Suosittelen nastarenkaita kaikille muillekin liikkujille.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kiitos palautteestasi! Valitettavasti olen todennut että kitkarenkaat ovet ominaisuuksiltaan selvästi heikommat. Kykyni turvalliseen liikkumiseen riittää erittäin hyvin ja sen vuoksi olen valinnut turvalliset nastarenkaat. Suosittelen nastarenkaita kaikille muillekin liikkujille.

   Penis.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kiitos palautteestasi! Valitettavasti olen todennut että kitkarenkaat ovet ominaisuuksiltaan selvästi heikommat. Kykyni turvalliseen liikkumiseen riittää erittäin hyvin ja sen vuoksi olen valinnut turvalliset nastarenkaat. Suosittelen nastarenkaita kaikille muillekin liikkujille.

   No jos niillä pärjäät eikä tunnu tarpeelliselta ajaa selvästi alle nopeusrajoitusten niin sehän on ok.

   Aloin jo epäillä että ajokuntosi ei riitä millään renkailla siihen, kun niin huonoiksi koit kitkat.


 • Onneksi nasta ja kitka renkaat ovat sallittuja talvirenkaita kumpainenkin ja jokainen saa valita itselleen sopivat, muista välittämättä. Minulla on kummatkin ja näin alkutalvesta ajan kitkoilla ja sitten kunnon talvessa nastoilla ja taas keväällä vaihdan kitkoihin ja kesäksi kesärenkaisiin, eli aina sopivat renkaat autossa.

  • Jännä valinta. Eniten hyötyä nastoista kun on nollan tuntumassa olevissa keleissä, joita on koko talven ajan etelässä ja oikeastaan vain alku- ja lopputalvesta pohjoisessa. Toki nastoilla alku- ja lopputalvesta ajelee sitten lähinnä sulilla teillä...


 • No tähän ei ole oikeastaan muuta sanottavaa kuin että kukin valitkoon renkaansa ajotaitojensa mukaan!

  Arvaatte varmaan millä renkailla minä ajan ;-)

  • Niin,se rengasvalinta taito varmaan samaa luokkaa kuin ajotaito jos keskemmäl suomea kitkat valitsee.Meillä muilla on nastat.


  • Ajat varmasti kitkarenkaalla? Näin tänään kitkapellen ojassa kun ajoin töihin. Toinen kitkapelle aiheutti maantiellä 20 auton letkan kun ohitse ei työmatkaliikenteessä päässyt. Tämä pelle ajoi 80km/h alueella 70km/h ja oli hyvä normaali talvikeli. Kyllä jokainen ajaa "taitojensa mukaan" ja valitsee ne renkaat mitkä omille taidoille sopii ;)


 • Urpojen nastakumi valtakunta, nimeltään suomi ja suolan paska pöllyää!

 • Etelässä ajelen vielä kesärenkailla.. mites muut? Ja ajelen kyllä jo kuudelta aamulla et ei pääse sanoo

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.