Ateismin synty ja ateismista vapautuminen

Ateismi ei ole seurausta siitä, että henkilö ei uskoisi Jumalaan, vaan siitä, että hän on luopunut Jumalasta ja siksi hänellä on paha olo. Tätä pahaa oloaan hän sitten purkaa pilkkaamalla Jumalaa mielikuvitusolennoksi ja kritisoimalla ihmisiä, jotka tunnustavat uskovansa Jumalaan.

Katekismus (1978) sanookin mielestäni osuvasti otsikolla "Ihminen ilman Jumalaa":

"Luonnollisessa tilassaan ihminen on vailla todellista onnea. Hän on rauhaton ja tyytymätön elämään. Tämä johtuu siitä, että ihminen on luopunut Jumalasta ja langennut syntiin."

Jumala on kuitenkin valmistanut ihmiselle mahdollisuuden saada syntinsä anteeksi ja päästä takaisin Jumalan yhteyteen Jeesuksen Kristuksen kautta. Hän sovittu omalla kuolemallaan ihmiskunnan synnit ja siksi jokainen, myös ateisti, voi saada syntinsä anteeksi ja iankaikkisen elämän Jumalan valtakunnassa.

13

84

Vastaukset

 • Kaikki me synnymme ateisteina eli ilman uskoa jumaliin.

 • Tiedetään, että uskot Jedi-Ritariin eli Jumalaasi nimeltä Malak, olet sen meille kertonut jo 100 kertaa muilla paltoilla. Lopeta jo Mark5!

 • Jos minkä tahansa firman markkinointiosasto olisi niin kehno pölvästi kuin Mark, niin firman johtaja erottaisi hänet. Markilla on se hassu tilanne, että vaikka hän käyttää kaiken aikansa pomonsa kehumiseen, niin pomonsa ei erota häntä, koska pomoa ei ole olemassa. 🤣🤪🤣

 • uskoa ei voi synnyttää, jonkun "todistusaineiston" perusteella.
  se kuuluu maalliseen elämään ja maalliseen oikeuteen. Jumalan
  olemus paljastuu, kun noudatamme ja sisäistämme Jeesuksen opetuksia.
  Oman egon kuolettaminen vs. egomaaninen elämä. Kohtele toista, kuten
  haluaisit itseäsi kohdeltavan jne. nämä asiat sisäistyvät itsestään.

  • Aivan totta! Hihhuli ei hyppää hihhulisäkkiinsä järkiperusteilla, joten ei häntä sieltä hihhulisäkistänsä järkiperusteilla uloskaan saa! 🤣🤪🤣


 • Voi Mark ressukka - sinä klutz et näköjään koskaan tajua, että jokainen säälittävän typerä viestisi on parasta mahdollista mainosta tervejärkisen ateismin puolesta. Tietenkään sinä et voi sitä koskaan tajuta, koska sehän edellyttäisi kykyä tajuta edes jotakin ja kykyä tehdä edes alkeellisia loogisia päätelmiä ja sinä spasti olet niiden suhteen juuri niin perustyypillinen uskova, oikein malliesimerkki.

  Paljon kiitoksia hienosta työstäsi ateismin edistämiseksi.

 • >>Ateismi ei ole seurausta siitä, että henkilö ei uskoisi Jumalaan, vaan siitä, että hän on luopunut Jumalasta ja siksi hänellä on paha olo. <<

  Toisaalla olet väittänyt, että ihminen on niin paljon kristinuskon jumalaa vahvempi, että hän kykenee estämään tämän tunkeutumisen elämäänsä kertakaikkiaan.

  No niin. Eihän ihminen silloin voi luopua sellaisesta mitä hänellä ei alun pitäen olekaan.

 • Mihin tuollaista demonisointia tarvitaan?

 • Mistä viha puhe syntyy, se syntyy, jos et ole tämän kahjon kanssa samaa mieltä.

 • Koska jumalasi on salattu, et voi tietää hänen aivoituksiaan, etkä sitäkään, oletko hänen silmissään iljetys ja hävityksen kauhistus, ja omiaan helvetin pataan...

 • Ateismin takia on syntynyt kommunismi, natsismi ja monet muut järjettömät liikkeet. Homoseksuaalisuus on valtavassa perspanossa ateismin kanssa. Elämme Sodoman ja Comorran aikaa jälleen. JOH.

  • Tajusitko käyttäneesi elämäsi mielikuvitusjumalan palvontaan ja nyt on paha olla? Voi ressukkaa.


  • ”Ateismin takia on syntynyt kommunismi, natsismi”

   Kommunismin pääajatus oli valtiollinen omistus eikä ateismi.

   Natsismi nousi kristillisyyden pohjalta. Adolf Hitler kävi mm luostarikoulua, koska hänen äitinsä toivoi, että hänestä tulisi munkki. Kristinusko oli keskeinen osa natsisaksalaisiutta.

   Kansallissosialistinen puolue alkoi organisoida omia evankelisia kannattajiaan. Vuonna 1932 ne järjestäytyivät kirkon sisällä olevaksi kansallissosialistisen puolueen peitejärjestöksi nimellä "Saksalaisten kristittyjen uskonliike" (siitä käytetään tällä sivulla myöhemmin lyhyempää nimeä "Saksalaiset kristityt").

   "Saksalaiset kristityt" vaati taistelua kansan- ja uskonnonvastaista marxilaisuutta vastaan. Myös katolista Zentrum-puoluetta vastaan hyökättiin. "Saksalaiset kristityt" korosti rodun, kansallisuuden ja kansakunnan merkitystä Jumalan säätämänä elämänjärjestyksenä. Liike hylkäsi myös pasifismin. Liike ilmoitti kannattavansa elävää tekojen kristillisyyttä sekä rotutietoista saksalaiseen Luther-henkeen perustuvaa työtä kotimaassa. Tavoitteeksi asetettiin yhtenäinen valtakunnankirkko, jolla olisi yksi johtaja (myöhemmin valtakunnanpiispa)


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.