Porinapata jatkukoon jo monipuolisilla perinteillä

Tuo kuutisensataa on tälle nykyalustallekin riittävän pitkä eli käynnistetään taas nollasta ja katsotaan mitä elämä mukanaan tuo
Ainakin odotamme Jetin vilahdusta Edsonin riistakamerassa ja Rapukekrejä, vai menivätkö ne jo!
Muuten monipuoliset ja aina ystävälliset kirjoitukset jatkukoon el tulkoon joukkoon myös raportteja vaikka ms. Romantican tanssilavoilta.

496

394

Vastaukset

 • Täytyypä taas ihan alkajaisiksi vielä uudestaan rautalangasta selventtä sellainen asia mikä aina pistää tuolla mummeliketjulla piipahtaessa silmään että siellä ihan oikeasti uskotaan että täällä olisi jotain ryhmittymiä.
  Ei täällä ole vaan aina jokainen mies on ollut täysin muista riippumaton itsenäinen jatattelija tai ei tarkemmin ajattelija ajoittain. Jos samanmielisyyttä jossain ilmenee niin se johtuu sukupuolen määräämästä geneettisestä suhtautumisesta yleisasioihin, kuten mummoihin ;).
  Kukaan ei ole pomo, eikä kukaan ratsasta kenelläkään. Siinä miehet eroavat naisista merkittävästi etteivät koskaan ajattele että asia on oiken vain sukupuolen ajamana tai näkemyksenä, vaan jokainen asia rastkaistaan meriitin eikä sukupuolen mukaan.
  Tuosta syystä johtuen myös miehet ovat yleisellä tasolla rehellisempiä kuin naiset ja se rehellisyys sitten voi jonkin verran tarpeettomia konfliktejakin aiheuttaa,
  Mutta miehissäkin on eroja kuten naisissakin.
  Pahinta miehissä ainakin minun nähdäkseni edustavat ns. liehittelijät. Sellaiset miehetkin ovat valmiita tarttumaan puukkoon selän takana. Onneksi ihan viime aikoina sellaisia ei ole esiintynyt
  Naisten pahimpia piirteita tääs ovat mm. leppymätön kostonhimo ja yliviety huomionhalu. Ja voi taivas jos vielä sellaisen yhdistelmä kohdalle osuu!

  • "eikä kukaan ratsasta kenelläkään"

   Minul on ollu Elämäni varrella monta hevosta enkä niistä luovu. Koskaan en meinaan mennä Horse showhun kuitenkaan. Paras hevoseni on ollut onnellisen Luken ratsu ja Pecos Billin ratsu tokaks heti ku Jane saapu kuvioihin. Sen jälkeen en oo naisia ku vähän ju nou ja lähin noita lepakontappajia kaatamaan

   edson


  • Äläpä vielä noidu taivasta tai h***ettiä apuun ! Edsonia haluan kiittää, että on olemassa. Hänen laistaan kovaa luuta tarvitaan torpedoimaan eräiden utopistien suunnitelmat yhdistää Elämä ja Porina yhdeksi onnellisten sopaksi. Aika munaton keitos siitä tulisikin. Pääkokkina häärääjän pikku apulaisena olisi pari kolme epävarmaa pikku tonttua. Peloissaan lorauttaisivat liikaa siirappia pääkokin mieliksi.

   Ulos sylkäistyä hernettä eli minua asiaintila naurattaisi; kovan luun kosketus pohjaan nääs ennen pitkää käräyttäisi koko keitoksen.

   m


  • Anonyymi kirjoitti:

   Äläpä vielä noidu taivasta tai h***ettiä apuun ! Edsonia haluan kiittää, että on olemassa. Hänen laistaan kovaa luuta tarvitaan torpedoimaan eräiden utopistien suunnitelmat yhdistää Elämä ja Porina yhdeksi onnellisten sopaksi. Aika munaton keitos siitä tulisikin. Pääkokkina häärääjän pikku apulaisena olisi pari kolme epävarmaa pikku tonttua. Peloissaan lorauttaisivat liikaa siirappia pääkokin mieliksi.

   Ulos sylkäistyä hernettä eli minua asiaintila naurattaisi; kovan luun kosketus pohjaan nääs ennen pitkää käräyttäisi koko keitoksen.

   m

   Kiitos kunniasta

   edson


 • edellisellä keskustelualustalla AB kyseli junaradan leveyksistä mielipidettä. Suomessa tarvitaan kenties pienydinvoimaloita. Ennen kaikkea tarvitaan rataverkoston uudistaminen. Järkevintä olisi rakentaa kevytratoja Suomeen. Pienellä rahalla ja lyhyessä ajassa Suomi voitaisiin rakentaa täyteen ratoja. Idästä länteen ja Hangosta petsaamoon. Siitä hyötyisi ilmasto ja huoltovarmuus. Tässä sellainen ratkaisu. Puosuvaari https://www.youtube.com/watch?v=QJJaMigGxH8

  • Tuopa olikin hieno esitys kapearaiteisesta. Hiukan muistutti Makatea saaren fosfaattikaivosten junaa. Siellähän vierailin peräti 6 kertaa ja sieltä toimme myös saaren tuottaman viimeisen fosfaattilastin Uuteen Seelantiin.
   Olen tuosta saaresta silloin aikoinaan kirjoittanut ja esittänyt autenttisia kuvi silloisessa aavikon matkaaja blokissani. Jos jotain kiinnostaa nähdä minkälaisia junia siellä oli tai milta koko fosfaattisaari josku ja nyt näyttää löytää varmaan tietoa helpolla haulla: Makatea-phosphate mining


 • Lontoossa oli aikoinansa ilma saastunutta. Hernerokkasumu vaivasi. Erityisesti vuoden 1952 joulukuun ilmansaasteongelma oli katastrofi. ...................
  ..............Saasteverot ovat todellisuudessa ensisijaisesti rahan keräämistä valtion pohjattomaan kirstuun. Kansalaisten on helpompi hyväksyä saasteverot kuin oman käytöksensä muutos. On lisäksi iso ihmisryhmä joka ei hyväksy kumpaakaan. Puosuvaari

  Tuon tuolta edelliseltä versiolta osan Puosuvaarin esiinnostamaa merkittävää ilmastotilaa. Sehän johtui paljolti juuri noista hänen kuvailemista hiilikaminoista ja happosateet Saksan Ruhrin alueen hiilivoimaloiden rikkipäästöistä. Molempia korjattiin tehokkaasti ja smogista päästiin eroon pääosin, samoin happosateista. Happosateet kuitenkin saattavat jossain muodossa palata tuulivoiman sivutuotteena sillä juurikin Saksassa suuren tuulivoiman satunnaistuoton vuoksi joudutaan pitämään hyvin paljon hiili ja ruskohiilivoimaa nopeassa valmiudessa eli osalämmöllä ja tuolla tehotilalla ne ovat kaikkein saastuttavimmassa tilassa.
  Seitsemänkymmentäluvun alussa kun olin Lontoossa opiskelemassa ja asuin Chrystal Palacessa niin siinäkin talossa tuuli tuiversi hyvin ikkunoista ja ovista ja huoneissa oli lamppuöljykamiina. Kylppärissä lämpimän veden pennyn kolikoilla toimiva automaatti.

 • Mitä mieltä on Edsolvent sellaisesta pohdinnasta, että näyttävät mummut kovasti kaipaavan meitä enemmän sille ketjulle kirjoittamaan. Dr.Whoo näyttää jo hyvin sinne asemoituneen, eikä Puosuvaarillakaan ole ongelmia sinne kirjoittamisen kanssa. Puosuvaari näyttää osaavan asiakirjoittamisen lisäksi myös triviaalia ihan hyvin.
  Pitäisikö meidänkin kuunnella kutsuja ja siirtyä sinne tuomaan asiaa muiden keskustelujen joukkoon, vaikka planeetan pelastus ei siellä ykkössuosittu asiaryhmä olekaan. Voisimme mahdollisesti jättää tämän osan elämää niinkuin tietokone uinumaan, mutta valmiina nopeasti heräämään kuin huipputarvevoimalaitos, vai pitää tämä aktiivisena. Minä voin kirjoitella missä ketjussa vaan kun kirjoitusmotiivini on puhtaasti asiatieto, planeetanlaajuiset kysymykset ja vain sekundäärisesti sosiaalinen chattaus. Tosin suurin motiivini on kuitenkin ihan puhdas kirjoittamisen ilo ja oikeastaan lähes harrastus.

  Kuten muutamankin kerran olen todennut niin sellaisia minua kiinnostavien ammattifoorumeiden keskustelupaikkoja tai blogeja ei ole ihan riittävästi, jotta sormet saisivat kaipaamansa työmäärän.

  Tämän siis esitän ihan akateemisena pohdintana kun jokaisellahan on sekä vapaus, että oikeus kirjoittaa justiinsa siellä missä huvittaa.
  Saisin pidettyä ihan itsekin kokonaisen ketjun pyörimässä omillaan, mutta se ei olisi enää kivaa, sen verran tärkeää on kuitenkin se sosiaalinenkin rooli kirjoittamisessa.

  Minua ei edes haittaa se jos joku on täysin eri mieltä jostain asiasta tai vaikka lukkiutunut jos kerran niin haluaa. Kunhan on rehellinen. Minulle kaksi asiaa ovat sitä ns myrkkyä ja ne ovat sekä epärehellisyys, että edessä liehittely ja selän takana puukottaminen eli kansankielellä ns. perseennuolijat eivät minulta kovin hyvää kohtelua voi odottaa.

  Rehellisten, kovasanaistenkin, totuuden puhujien kanssa aina tulee toimeen. Ja itse asiassa kuten sekin jo monet kerrat todettuna, mitä useampi kirjoittaja sitä helpommin. Meillä vaan tilanne on valitettavasti se että molemmat ketjutkin yhdistäen osanottajatodellisuus, eli selvästi tunnistettavien osallistujen, on luokkaa 6, enintäin 7 tällä hetkellä eikä ole realistista olettaa enää kenenkään vanhan hesarilaisen kuten Hellen ja Piolookin löytävän tänne. Poisajetuista puhumattakaan.
  Inger saattaa vielä "pihistä" mutta ei varmaankaan tänne enää pystyisi osallistumaan

 • Ja tässä päivän annos universumia ja big bangia. Oliko sitä vaiko ei.
  Fermilabin esityssarjaa tämäkin.
  Itse arvelen, että big bangia ei ollut eli olen big bang skeptikko
  https://www.youtube.com/watch?v=aFs5cKiajto
  Sen sijaan uskon että jossain oli silloin suuren suuri aukko, se musta aukko.
  Nykyisin sekin on jakautunut suureen määrän pienempiä ruskeita aukkoja ;)

 • Kun kerran ollaan minun työvuorossa eikä nukuta, niin kirjoittelenpa triviaakin.
  Tässä siis isänmaallista musiikkia, kelle on :)
  https://www.youtube.com/watch?v=NBqozO2gd5k

  Muuten viihdyin tässä aika pitkään selvittämässä sotalaivastojen ja laivojen ominaisuuksia ja kykyjä.

  Siitä pystyi aivan virheettömästi vetämään sellaisen johtopäätöksen, että Rauman telakalta tilatut 4 korvettia olivat korvetteja vain hankeperusteluissa. Ne menevät sekä kokonsa, että aseistuksensa mukaan tyylipuhtaasti kansainväliseen fregattikategoriaan. Siis meille tulee 4 uutta melkoisen suorituskykyistä Fregattia. Luulen että ne tullaan kyllä tulevaisuudessa rehellisesti luokittelemaan fregateiksi, kun niillä yhtä yksityiskohtaa lukuunottamatta on lähes hävittäjäluokan aseistus.

  Se yksityiskohta on että yllättäen jostain säästöpilklusta on päätetty siirtää Hamina luokan ohjus aluksista eli patrulliluokan aluksista niiden 57 mm Bofors tykit näihin fregatteihin vaikka 65-90 m pitkissä korveteissa on lähes ain 76 mm automaattikanuuna. Esimerkiksi Oto Melara, italialainen kanuuna. Kun seurailin alan sisäisiää meritaisteluharjoitusraportteja niin tuo 57 mm vastaan se 76 mm kanuunatapauksessa se 76 mm kanuunalainen aina pystyi poistamaan sen 57 mm kanuunaisen popis pelistä. Siinä eivät joko puolustusvoimien asiantuntijat ole maailmaa seuranneet tai sitten ajattelivat etteivät alukset koskaan edes joudu niin nokikkain että kohtaisivat vihulaisen aluksen kunnon kanuunoilla kuten esimerkiksi Venäjän Itämeren korvetit Steregutshi tyyppiä.

 • Kävin tässä välillä pikavikaa tarkistamassa lähinaapureidemme kanuunpyörittäjät ja neukkujen Steregushchiy korvetti oli 2800 tonnia/104 metriä, Svenssonin stealth Visby korvetti 640 tonnia ja 72 metriä, suomalaisten tilauksessa olevat fregatit 3900 tonnia /114 metriä nyt saatavissa olevien tietojen mukaan.
  Neukkujen korvetissa on itseasiassa joko 100 mm tai 130 mm venäläinen kanuuna mikä tietysti pesee vielä sen 76 mm kanuunaisenkin mutta tuossa Visby luokan korvetissa joka oikeammin on patrullilaivan tai veneen luokkaa on juuri tuo 57 mm Bofors mikä on tarkoitettu siis vene luokiteltaviin aluksiin joita se Hamina luokkakin oli. Sakuilla on siellä etelärannalla niitä 76 millin kanuunoita joko Oto Melaraa tai Rheinmetallin tykkejä joita menee paljon esimerkiksi jenkkien laivastolle.
  Puolan korvetteja en vielä tarkastanut ja Baltian mailla taas ei korvetteja ole vaan pikemminkin juuri niitä patrulli-ja tykki/ohjusveneluokan aluksia

 • Ja tätä Edsolvent älä kerro kellekään, että Australiasta lähtee raakatukkeja josta suurin osa on mäntyä Tasmaniasta pitkille merimatkoille kannattavastoi peräti 5 miljoonaa kuutiota siis ihan runkotukkina. Sitten lähtee ihan erikseen myös puuchippeinä eli irtolastuina suurilla 35000- 50000 tonnin puubulkkialuksilla sieltä sun täältä. Australiasta, >Uudesta Seelannista, Chilestä, Uruguaysta ja tietenkin hirmuisesti Usa Länsirannikon puun laivaussatamista Oregonista, Washingtonista ja Kanadasta Vancouverin provinssista. Kaikki pitkiä matkoja suurten merten ylitse, Itärannikolta sitten Mainesta jne vielä ihan omat puunsa ja chippinsä raakamateriaaleina.
  https://www.timberbiz.com.au/log-exports-above-5-million-m3-per-year/

 • Ali kyseli mielipidettäni paluusta Elämään, vaikka sitten asiapohjaltakin.

  Olen jo useasti kirjoittanut oman mielipiteeni, että sinne vaan kaikki, joita se ketju kiinnostaa. Minua ei pätkääkään. Kirjoituksia saattaisi vuorokaudessa kyllä tulla hirveä määrä, mutta hei, kuka jaksaa?

  Minua ei kiinnosta pätkääkään lukea ceen U:sta tai ammun lepakosta ja muista sääilmiöistä. Joo ja hyvää isänpäivää, syntymäpäivää, äitienpäivää ja Runebergin päivää.

  • No kysyin varmuuden vuoksi, kun ei kysyvä tieltä eksy.
   Tällainen "ravintoterapeuttiartikkeli" pisti silmään aamun hesarista:
   https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006301803.html
   Mitäs ajatuksia tuosta voisi syntyä? Siis koko psykologian kirjon kysymyksiä!


  • Ali-Baba kirjoitti:

   No kysyin varmuuden vuoksi, kun ei kysyvä tieltä eksy.
   Tällainen "ravintoterapeuttiartikkeli" pisti silmään aamun hesarista:
   https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006301803.html
   Mitäs ajatuksia tuosta voisi syntyä? Siis koko psykologian kirjon kysymyksiä!

   Terapeutteja löytyy joka junaan ja joka lähetykseen. Mutta tällä en mitätöi aiheesta keskustelua, pitää vaan lukea tarkkaan, kuhan ehtii

   Ravintoterapeutteja on myös, on lautasmalleja ja silmänruokana myös muita malleja. Ite keskityn jo kohta viidettä viikkoa siihen, että rasva alkaisi olla se palava energianlähteeni ja vähintellen sitten kavioliha kokonaan pois ja kana ja kala tilalle ja juurekset ja hedelmät kohtuudella mukaan. Kolme ateriaa päivässä suunnilleen vakkariaikoina jne.


  • edson kirjoitti:

   Terapeutteja löytyy joka junaan ja joka lähetykseen. Mutta tällä en mitätöi aiheesta keskustelua, pitää vaan lukea tarkkaan, kuhan ehtii

   Ravintoterapeutteja on myös, on lautasmalleja ja silmänruokana myös muita malleja. Ite keskityn jo kohta viidettä viikkoa siihen, että rasva alkaisi olla se palava energianlähteeni ja vähintellen sitten kavioliha kokonaan pois ja kana ja kala tilalle ja juurekset ja hedelmät kohtuudella mukaan. Kolme ateriaa päivässä suunnilleen vakkariaikoina jne.

   "Nordinin mukaan ihminen alkaa kärsiä terveyshaasteista, kun aivot yhdistävät stressin ja jonkin altisteen"

   Aivoihin syötetään esim. homeesta ja koht kaikki oireilee. No tää nyt oli mitä oli esimerkkinä, mutta oonhan kuullut esim. homeisesta kodistani, mutta terveemmäks oon vaan tulossa ja koht taas on vuosittaisen verikokeen aika.


  • edson kirjoitti:

   Terapeutteja löytyy joka junaan ja joka lähetykseen. Mutta tällä en mitätöi aiheesta keskustelua, pitää vaan lukea tarkkaan, kuhan ehtii

   Ravintoterapeutteja on myös, on lautasmalleja ja silmänruokana myös muita malleja. Ite keskityn jo kohta viidettä viikkoa siihen, että rasva alkaisi olla se palava energianlähteeni ja vähintellen sitten kavioliha kokonaan pois ja kana ja kala tilalle ja juurekset ja hedelmät kohtuudella mukaan. Kolme ateriaa päivässä suunnilleen vakkariaikoina jne.

   Onko dieettisi jokin versio Atkinsin dieeteistä eli vähähiilihydraattisista dieeteistä.
   Ne ovat hyvinkin tehokkaita tietysti yksilöstä ja käytetyn hiilihydraatin määrästä riippuen, mutta myös puhtaan kasvisruoan tavoin yksipuolisia sillein, että jotain jää saamatta ja pidemmän päälle se ei välttämättä ole kovin terveellistä. Kuituja lähinnä ja vesiliukoisia vitamiineja pitäisi silloin yrittää kohtuudella hankkia.
   Näissä dieeteissä on aina hyvä muistaa että kuten lääkkeetkin, ne toimivat aika yksilöllisesti eli jokaisen olisi etsittävä itselleen ja ennenkaikkea omaan tahdonvoimaan sopiva malli.

   Minusta tuli hoikka nyt vaan vähän kurkkuongelman sivutuotteena, mutta kuten aina niillä kirurgisesti tulleilla ongelmilla ei ole mitään tekoa minkään muun kanssa.
   Tietysti mielellään haukkaisi juustohampurilaista ja söisi pyttipannua


 • En tiijä oikeastaan rataverkosta mitään tai on vain epäluuloja tunnin matkoista.

  Tiedän, että ääntä nopeammin halutaan mennä joka puolella. Töihinkin. Lomalle ja sukulaisiin ja konsertteihin ja urheilustadioneille.

  Veikkaan, että töihin ei niin kiire ole ja jos on, niin läheltä edullinen vuokra-asunto ja asunnoilla keinottelijat kumiveneisiin.

  Okei, siis turkulaisetkin haluavat pääkaupunkiseudulle hakemaan täältä mammonaa ja sitten kiikuttavat rahansa eli ansiotulonsa kotikunnalleen Turun saaristoon vaikkapa. Jee jee tai menee se sitten kummin päin tahansa, niin menkööt.

 • Minnuu huvitti suuresti uutisiinkin päässyt sähköautojen latauspiste halukkuus. Jossain turun uimahallin parkkiksella on puute latauspisteestä, sillä siellä käydään vesijuoksemassa ja samalla haluttaisiin ladata sähköauto

  Tällaisia "haluamisia" joo. Ite en haluu, sillä jos sähköauto ois, niin lataisin sen kotona, en kirjastossa käydessäni, vaikka kirjasto onkin maailman paras kirjasto. Tai terkkarilla käydessäni. Tai kaverilla käydessäni. Tai tai tai

  Ja sitä paitti. Kirjasto on nykyään kotonani ja sitten myös elisa kirjasto, sanomalehti ... vain paperi puuttuu

 • Kaikki, jotka ovat kiinnostuneet ammun alias lehmän päänsisäisistä liikkeistä, äkkiä Elämään. Hän jo turun maaperää paaluttaa. Suurin perskärpänen koko sen saitin sakista ja kukko jätetunkiolla kiekuu isien päivää ja synttäreitä ja herättelee just vaimoaan ja oottelee koht, että kenkäpuhelin sois ja jos soi, niin kertoo sen ihka varmasti, sillä sitähän Elämä on

  Sen joukon johtajaksi nimittäisin,
  ken pitkäkaulaisin on, pienipäisin
  ...
  voi nousta kukonnuppi korkealle
  ja loistaa tunkiolta maailmalle!

  • Ei Edson ainakaan minulla mitään erityistä tunkua sinne ole. Kun sitä edes vilkaisee, niin aiheiden ja ihmisten välisen kommunikaation taso senkun laskee. Kaikki ovat pieneen ajatteluputkeen lukkiutuneita eikä yhdelläkään ole haluakaan nähdä asioita eri näkökulmilta.'
   Pidämme siis tämän asia ja laatuketjun aktiivisena ja tänne kirjoittavat ketkä kirjoittavat ja toivottavasti sellaisia mitkä ovat joko merkityksellistä tai viihdyttävää.
   Esimerkiksi asioiden hienosti runolla ilmaistuina.
   Muilla ketjuilla voi aina halutessaan käydä tuomassa sinne joko laatua tai järkeä ja totuutta.
   Nythän siellä on taas kerran tapahtumassa eräänlaista "pariutumistakin" mikä on varmasti ketjun laadun mukaista ja sille hyväksi.
   Weepeliähän sinne kovasti kaivattiinkin. Mummot olivat sen silittäjän tarpeessa, joten se heille suotakoon. Ehkä taas tulevat onnellisiksi, mikä on pelkästään positiivistä.

   Ja eikö muuten, Edson, ole ihmeellistä, että minä en kirjoituksissani juurikaan mitään sano enkä varsinkaan ketään nimeä, mutta koko joukko keksii sanomisestani itseensä kohdistettuja selko-osoituksia. Hyvä on mielikuvitus ihmisillä, löytävät itsensä tyhjästä kosmoksesta.


 • "Lapset ovat kaikki, mikä on tärkeää. Kuka tämän maailman pelastaa, jos eivät koulutettujen maiden fiksujen aikuisten mukulat, kirjoittaa Juntti."

  Fiksu aikuinen ? Jee jee joo

  • Sama tyyppi jatkaa

   - Olen isä kolmelle (ihan tosi ? aijaa, niin minäkin)
   - mietin, ettei taida ajassamme olla vaikeampaa kysymystä kuin lapset. (aijaa, eikö sinulla?)
   - lasten tulon jälkeen maailmassa mikään ei ole samaa (aijaa, huh huh)
   - Olen lasteni takia usein uuvahtanut (no niin olet)
   - Mutta onneni oli saada lapsia ... pakon edessä (kanna vastuusi)
   - Asiat ovat myös usein hukassa ( en ihmettele)
   -
   -
   -
   - Lapsi on tulevaisuuden kirkkain kuva. Lapsi on motivaatio, syy ja tarve. (aamen)


  • edson kirjoitti:

   Sama tyyppi jatkaa

   - Olen isä kolmelle (ihan tosi ? aijaa, niin minäkin)
   - mietin, ettei taida ajassamme olla vaikeampaa kysymystä kuin lapset. (aijaa, eikö sinulla?)
   - lasten tulon jälkeen maailmassa mikään ei ole samaa (aijaa, huh huh)
   - Olen lasteni takia usein uuvahtanut (no niin olet)
   - Mutta onneni oli saada lapsia ... pakon edessä (kanna vastuusi)
   - Asiat ovat myös usein hukassa ( en ihmettele)
   -
   -
   -
   - Lapsi on tulevaisuuden kirkkain kuva. Lapsi on motivaatio, syy ja tarve. (aamen)

   Samalla kun ruutu lävähti vihreäksi tuli nokkaan pistävän kitkerä haju. Ihmettelin ensin niitä, mutta sitten hiffasin: kateushan se noilla riveillä kirkuu!
   Hyvää isänpäivää tännekin!
   am


  • Anonyymi kirjoitti:

   Samalla kun ruutu lävähti vihreäksi tuli nokkaan pistävän kitkerä haju. Ihmettelin ensin niitä, mutta sitten hiffasin: kateushan se noilla riveillä kirkuu!
   Hyvää isänpäivää tännekin!
   am

   Suksi ittuun ä*liö


 • Luulenpa, tai tiedänpä, että Make kiertää maailmaa ja uskaltaa ottaa riskejä ja juuri siksi Helsinki-Vantaa laajenee jälleen

  Tänään annamme palaa kakskymppiä per lärvi... mutta en kerro minne ja miksi. Mut sen kerron, että otan vastaan puheluita vasta 15 jälkeen

 • "asiantuntijat varoittavat ”katastrofaalisen mittaluokan uhasta” ensimmäistä kertaa"

  Ja ulkoministeriö tiedottaa, onko suomalaisia vaarassa tai jopa menehtynyt. Yhdestä asiasta ehkä ollaan tietoisiakin. Ainuttakaan pakolaista ei ole vaarassa. Uutisointi ehkä jossain raossaan kertoo aborigaalien kohtaloista, otsikoihin eivät liene päässeet ?

  • Tuo on tarkka huomio. Aborigieista ei ole mainittu tuon uhkan yhteydessä sanaakaan vaikka paljolti juuri heidän alueillaan roihuaa.
   Muuten tuo suurien metsäpalojen tai tarkoituspolttamisten tuoma saaste on paha tekijä koko globaalille ilmastolle.. Ne savut ja pienhioukkaset kun pakkaavat liikkumaan ilmavirtauksien mukan ympäri maapalloa tai ainakin omalla pallonpuolisollaan


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Tuo on tarkka huomio. Aborigieista ei ole mainittu tuon uhkan yhteydessä sanaakaan vaikka paljolti juuri heidän alueillaan roihuaa.
   Muuten tuo suurien metsäpalojen tai tarkoituspolttamisten tuoma saaste on paha tekijä koko globaalille ilmastolle.. Ne savut ja pienhioukkaset kun pakkaavat liikkumaan ilmavirtauksien mukan ympäri maapalloa tai ainakin omalla pallonpuolisollaan

   Lohtuuhan me tarttetaan ... mul on pikkujoulut https://www.youtube.com/watch?v=eZiJ0WvvGds&list=PLzxCG0aCfSC-9l3Gw6i_mj8ZiXa6rSrz2&index=6 jumalattoman pitkä linkki


  • Olipa todella hieno pläjäys mustalaismusiikista. Mielenkiintoista katsella tuollaisessa joukossa aitoja mustalaisia. Kyllä he todella ovat aivan oma etnisyytensä. Ei vaan tavoiltaan, vaan ihan fyysiseltä ulkonäköpiirteiltään. Fyysinen ulkonäköero on luokka keskiverto valcoeurrooppalaisen ja esimerkiksi "mesopotamialaisen alueen" ihmisillä
   Hieno musaa, eikä minulla ainakaan ole mitään mustalaisia vastaan. Hyväksyn heidän erilaiset asennoitumisensa elämään.


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Olipa todella hieno pläjäys mustalaismusiikista. Mielenkiintoista katsella tuollaisessa joukossa aitoja mustalaisia. Kyllä he todella ovat aivan oma etnisyytensä. Ei vaan tavoiltaan, vaan ihan fyysiseltä ulkonäköpiirteiltään. Fyysinen ulkonäköero on luokka keskiverto valcoeurrooppalaisen ja esimerkiksi "mesopotamialaisen alueen" ihmisillä
   Hieno musaa, eikä minulla ainakaan ole mitään mustalaisia vastaan. Hyväksyn heidän erilaiset asennoitumisensa elämään.

   Maattomat ovat liikkeellä ja moni moni muukin. Tästä tulee het mieleen, että Rajattomat https://www.youtube.com/watch?v=rUK9_Ig39zY ovat löytäneet ... mutku kavioeläimet ovat metaanilähteitä, muuten kyllä


 • merivoimille ralennettavat korvetit 4 kpl tulevat Pansioon. Varmaan on tarvetta ruopata altaita ja rakentaa uudenlaista laituritilaa. Monenlaista infraa tavitsevat. Eihän tuolllaisia aluksia vain redille voi ankkuroida. Satamainfran osuus kustannuslakelmista puuttuu vielä tyystin. Mistä rahat?? Korvetit ovat keinotekoisesti venytetty ylipitkiksi jotta eivät uisi liian syvällä ja olisivat nopeita. Rannikko on karikkoista ja matalaa. Toki olisi voitu vaihtoehtoisesti leventää hullia ja pohjaa että kelluisivat paremmin. Leveä ruuhipohja olisi kuitenkin ongelmallinen aallokossa ja hidastaisi isosti nopeutta. Korvettien osalta on tehty kompromisseja ketteryyden kustannuksella. Eräänlainen korvettien hankintojen työnjako varmaankin tehty Ruotsin kanssa. Puosuvaari

  • Oliks tuolla mitään tekemistä myös työllistämisen kanssa? Hitto, ku ei ehi ja ei jaksa ja ei tajuu ja mitä saa jalkaväki ?

   Ny mä tiijän, liityn aseistakieltäytyjiin, ku erosin vihreistä. Johonkin on kuuluttava, ku ei oo sotaveteraanikaan.


  • edson kirjoitti:

   Oliks tuolla mitään tekemistä myös työllistämisen kanssa? Hitto, ku ei ehi ja ei jaksa ja ei tajuu ja mitä saa jalkaväki ?

   Ny mä tiijän, liityn aseistakieltäytyjiin, ku erosin vihreistä. Johonkin on kuuluttava, ku ei oo sotaveteraanikaan.

   Onhan maavoimilla kuitenkin uljas tehtävä tykinruokana. Puosuvaari


  • Anonyymi kirjoitti:

   Onhan maavoimilla kuitenkin uljas tehtävä tykinruokana. Puosuvaari

   Jees, kirjurina sotani kävin, mutta kelpoisuuteni on jalkaväessä ... ja velvollisuus kans, kuhan pysytään rajojemme sisällä

   edson


  • Luulen, että tuossa "Feregattien" joita ne todellisuudessa ovat, valinnassa on painanut sellaiset seikat kuin näiden mukana tullut suhteellisen suuri ja korkealle ulottuva ilmatorjunta ohjuskyky, Extended Sea Sparrow ohjukset, joiden kokonaiskantama on 50 kilometriä ja korkeus hiukan epävarmaa tietoa mutta luultavasti luokkaa 15 km. Niitä kalliita ohjuksia on tilattu noita neljaa alusta varten 64 kappaletta. Jokainen maksaa noin 900000 dollaria.
   Ne ovat myös suunniteltu kansainväliseen meritoimintaan eli avustus ja valvontatehtäviin.
   Ne eivät todellakaan kovin hyvin sovellu saaristoisen rannikkomme puolustamiseen muuta kuin kaukosysteemeillä eli juurikin niillä ohjuksilla.
   Itse olisin valinnut niitä nopeita matalakulkuisia luotojenkin sekaan naamioitumaan pystyviä monitoimi ohjusveneitä jotka itseasiassa ovat vain hiukan Ruotsin Visby korvetteja pienempiä ja ostanut merivoimien lippulaivaksi ja kansainvälisiin operaatioihin yhden hyväkuntoisen täysin aseistetun EU maiden fregatin, jollaisen uskon löytyvän helpostikin suhteellisen edullisella hinnalla monestakin suuresta EU laivastosta. Monet EU maathan ovat sellaisia rakennuttaneet Espanjassa ja Italiassa joissa niiden tuottaminen modernein sensoreineen ja aseinee osataan. Esimerkiksi se yleisin laivastojen automaatti tykki on italialainen 76 millin Oto Melara.

   Mutta kuten kaikessa, myös tässä voimme vain esittää milelipiteemme. Onneksi näissä asia asioissa ei saa joukkoa kitkeriä ja herkkähipiäisiä hyökkääjiä niskaansa. Tosin ei se aivan tavatonta ole asiaketjuillakaan että joku ottaa nokkiinsa jos jollain on hänestä eriävä mielipide. Joka paikassa on niitä jotka eivät pysty käsittelemään omistaan poikkeavia mielipiteitä totuudesta nyt puhumattakaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Onhan maavoimilla kuitenkin uljas tehtävä tykinruokana. Puosuvaari

   Enpä haluaisi jalkaväkeen itsekään sotatilanteessa kuulua. No nythän ei ola enää edes nostoväessä vaan rintamavapaita kaikissa tilanteissa.
   Silloin muinoin olin kuitenkin Laivaston av. kersantti ja torpedolinjan käynyt. Sittemmin merikapteeni joten siltä perustalta kommentoin merivoimia ja niiden tarpeita tai mahdollisuuksia.


 • Edson järkevänä on varmaan huomannut senkin seikan, että eräiden keskustelijoiden maailma koostuu noin 95% , pahimmilla 100%, joko sinun tai minun kimppuun käymisestä tai meistä huutamiseen.
  Eivät ole yksikään heistä tulleet ajatelleeksi että jos meitä ei olisi heiltä loppuisivat aiheet hyvin nopeasti ja heidän keskustelunsa nuutuisi tasolla jauhoin vasta kahvia, kävin saunasaa höyryissä ja että lunta oli maassa kun koiran paskat näkyivät lenkillä niin selvästi tai, että kävinpä tuossa pari kilsaa vesijuoksemassa..
  No onhan se ymmärrettävää, että näistä päivittäisistä askareista on helpompaa kirjopitella kuin planeetan laajuista analyysia asioista mitkä sitten ovat joillekin liian vaikeita käsiteltäviksi.

  • No sonnihan se järjen jättiläinen on! Varsin vitsin murjasit. Minä pidin sinua Ali pitkään hieman fiksumpana, mutta alas, sonnin tasolle olet sinäkin sortunut. Taitaa hän olla sinulle jonkinmoinen idoli. Ihmettelen vain millä perusteella. Ehkä sillä, että ihailet häntä, kun uskaltaa käyttää sikatörkeää kieltä. SInunkin kai tekisi mieli niin tehdä, mutta joku pidäke sinulla sen suhteen (vielä) on.

   Ja jos ette minun kimppuuni käy, niin en minäkään teidän kimppuunnne. Ilmaiseksi ei minua solvata.
   am


  • "joillekin liian vaikeita käsiteltäviksi"

   Ja siksikö emme kirjoita planeetan laajuisista asioista? Varokaa vaan, kunhan a-mummu läväyttää pöydälle työssään oppimansa valtavan tieteellisen ongelmakentän. Hän ei sitä tee, koska meillä naisilla ei ole samanlaista näyttämisen halua kuin teillä. Ja jos olisikin, se tapahtuisi paremmilla areenoilla asiatuntijayleisön edessä.

   m


  • Anonyymi kirjoitti:

   "joillekin liian vaikeita käsiteltäviksi"

   Ja siksikö emme kirjoita planeetan laajuisista asioista? Varokaa vaan, kunhan a-mummu läväyttää pöydälle työssään oppimansa valtavan tieteellisen ongelmakentän. Hän ei sitä tee, koska meillä naisilla ei ole samanlaista näyttämisen halua kuin teillä. Ja jos olisikin, se tapahtuisi paremmilla areenoilla asiatuntijayleisön edessä.

   m

   Jep, näyttää sain työympyröissäni ihan tarpeeksi. Sen verran pakko juuri tässä kohdassa todeta, että aika äskettäin eräs yhteisö pyysi minua keväällä pitämään pari esitystä ilmastonmuutoksesta ja lentämiseen liittyvistä sääjutuista.

   En vielä ole vastannut, mutta vastaus on suurella todennäköisyydellä ei. Yhden esityksen valmistelu vie energiaa suhteettoman paljon, ei sellainen enää houkuta. Kovasti eivät nuo esitykset houkuttaneet aikoinaankaan, mutta pakko oli tanssia kun halolla soitettiin.
   am


  • Anonyymi kirjoitti:

   "joillekin liian vaikeita käsiteltäviksi"

   Ja siksikö emme kirjoita planeetan laajuisista asioista? Varokaa vaan, kunhan a-mummu läväyttää pöydälle työssään oppimansa valtavan tieteellisen ongelmakentän. Hän ei sitä tee, koska meillä naisilla ei ole samanlaista näyttämisen halua kuin teillä. Ja jos olisikin, se tapahtuisi paremmilla areenoilla asiatuntijayleisön edessä.

   m

   Menkää ny sinne siantuntijoiden pöytiin, hopoti hopoti

   edson


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jep, näyttää sain työympyröissäni ihan tarpeeksi. Sen verran pakko juuri tässä kohdassa todeta, että aika äskettäin eräs yhteisö pyysi minua keväällä pitämään pari esitystä ilmastonmuutoksesta ja lentämiseen liittyvistä sääjutuista.

   En vielä ole vastannut, mutta vastaus on suurella todennäköisyydellä ei. Yhden esityksen valmistelu vie energiaa suhteettoman paljon, ei sellainen enää houkuta. Kovasti eivät nuo esitykset houkuttaneet aikoinaankaan, mutta pakko oli tanssia kun halolla soitettiin.
   am

   Halolla soitettiin ... ei hitto, ettei vain lyöty. Painu ny sinne konferensiis eiku yhteisöös, kipinkapin. Lentämiseen liittyvät sääjutut, heh heh, ikään kuin ryssässä aikoinaan hälvennettiin sumua lentokonein ja lentämällä siroteltiin kemiaa taivaalle. Ootsä oikke metaanivaara, hanki äkkii huomioliivit

   edson


  • Anonyymi kirjoitti:

   Menkää ny sinne siantuntijoiden pöytiin, hopoti hopoti

   edson

   Kas kun ei horiop, se ois vähän ulkomaalaisempi ilmaisu.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Halolla soitettiin ... ei hitto, ettei vain lyöty. Painu ny sinne konferensiis eiku yhteisöös, kipinkapin. Lentämiseen liittyvät sääjutut, heh heh, ikään kuin ryssässä aikoinaan hälvennettiin sumua lentokonein ja lentämällä siroteltiin kemiaa taivaalle. Ootsä oikke metaanivaara, hanki äkkii huomioliivit

   edson

   Mä voin esittää suakin sinne esiintymään. Saisivat ihmiset kuulla kerrankin täyttä totta ja vakuuttavaa tietoa planeetan ja ihmiskunnan tilasta. Olispas mukava seurata sitä tilaisuutta.
   am
   PS. Mulla on aina autossa huomioliivi. Sillä herättää positiivista huomiota, toisin kun sinun suunsoitollasi, mikä on järjestään silkkaa typeryyttä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jep, näyttää sain työympyröissäni ihan tarpeeksi. Sen verran pakko juuri tässä kohdassa todeta, että aika äskettäin eräs yhteisö pyysi minua keväällä pitämään pari esitystä ilmastonmuutoksesta ja lentämiseen liittyvistä sääjutuista.

   En vielä ole vastannut, mutta vastaus on suurella todennäköisyydellä ei. Yhden esityksen valmistelu vie energiaa suhteettoman paljon, ei sellainen enää houkuta. Kovasti eivät nuo esitykset houkuttaneet aikoinaankaan, mutta pakko oli tanssia kun halolla soitettiin.
   am

   Kukas meistä on koskaan kyseenalaistanut sinun tarinaasi säätieteilijänä. Eihän kenelläkään paitsi yhdellä ole mitäöän syytä kieltää kenenkää kertomaa ammatillisesta taustastaan ja siihen liittyvästä osaamista tai sen muistelemisesta.
   Aivan muut seikat täällä tuntuvat keskustelua dominoivan sinun ja monen muun osalta.
   Erittäin kyseenalaiset seikat. Sinäkin näytät hyvin mielelläsi koettavan saada itsellesi ihan kelvottoman räksyttäjän roolia. Kylölä sinunkin pitäisi kyetä parempaan. Ota mallia vaikka Ceestä joka ei juurikaan räksytä. Sanoo joskus jotain pysyäkseen "tiimissä" ja se on täysin hyväksyttävää ja kelvollista kun motiivit eivät ole herkän hipiän tai sellaisen joukon perusteeton räyhäämissuojelu.


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Kukas meistä on koskaan kyseenalaistanut sinun tarinaasi säätieteilijänä. Eihän kenelläkään paitsi yhdellä ole mitäöän syytä kieltää kenenkää kertomaa ammatillisesta taustastaan ja siihen liittyvästä osaamista tai sen muistelemisesta.
   Aivan muut seikat täällä tuntuvat keskustelua dominoivan sinun ja monen muun osalta.
   Erittäin kyseenalaiset seikat. Sinäkin näytät hyvin mielelläsi koettavan saada itsellesi ihan kelvottoman räksyttäjän roolia. Kylölä sinunkin pitäisi kyetä parempaan. Ota mallia vaikka Ceestä joka ei juurikaan räksytä. Sanoo joskus jotain pysyäkseen "tiimissä" ja se on täysin hyväksyttävää ja kelvollista kun motiivit eivät ole herkän hipiän tai sellaisen joukon perusteeton räyhäämissuojelu.

   En ole pahemmin entistä ammattiani täällä julistellut (kuten itse olet), mutta onhan se tietysti joskus tullut esille. Jos vertaat kuinka paljon itse tuuppaat meille tyhmille ja tietämättömille ammatillisia osaamisiasi, niin siinä kuka tahansa (meistä) häviää sulle 6-0, ja sillä sitten ratsastatkin.

   Jos minuun koko ajan kohdistetaan kyseenalaisia "kohteliaisuuksia", niin ihan varmasti vastaan niihin. Sinusta ne on räksyttämistä. Jos on, nii so what. Et sinä ole mikään auktoriteettini tai tutorini. Sinähän näkisit minut mieluummin nöyristelevänä naisena, joka tekee niinkuin mies käskee, menee häpeemään sanojaan, pyytää anteeksi ja nöyristelee lisää. Ei tuu diiliä.

   Cee on ihan oma persoonansa, hieno ihminen. Myös paljon kärsinyt, kuten sinäkin, varmaan enemmänkin. Mutta mallia en ota kenestäkään. Ethän itsekään ota, vaan olet just niin ilkeä kuin milloinkin katsot tarpeelliseksi.
   am


  • Anonyymi kirjoitti:

   En ole pahemmin entistä ammattiani täällä julistellut (kuten itse olet), mutta onhan se tietysti joskus tullut esille. Jos vertaat kuinka paljon itse tuuppaat meille tyhmille ja tietämättömille ammatillisia osaamisiasi, niin siinä kuka tahansa (meistä) häviää sulle 6-0, ja sillä sitten ratsastatkin.

   Jos minuun koko ajan kohdistetaan kyseenalaisia "kohteliaisuuksia", niin ihan varmasti vastaan niihin. Sinusta ne on räksyttämistä. Jos on, nii so what. Et sinä ole mikään auktoriteettini tai tutorini. Sinähän näkisit minut mieluummin nöyristelevänä naisena, joka tekee niinkuin mies käskee, menee häpeemään sanojaan, pyytää anteeksi ja nöyristelee lisää. Ei tuu diiliä.

   Cee on ihan oma persoonansa, hieno ihminen. Myös paljon kärsinyt, kuten sinäkin, varmaan enemmänkin. Mutta mallia en ota kenestäkään. Ethän itsekään ota, vaan olet just niin ilkeä kuin milloinkin katsot tarpeelliseksi.
   am

   Ei ole koskaan tullut huomattua että aika vähän "tuuppaan" omaa osaamistani, vaan nostan muiden osaamista keskusteluun. Mutta sinullahan on oikeus omaan tulkintasasi todellisuudesta mihin valitettavasti annat ihan liikaa sekoittua henkilö ja kommunikaatiosuhteita. Ehkä sinäkin nuorena tyttönä vielä aikuistut!

   AB


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Kukas meistä on koskaan kyseenalaistanut sinun tarinaasi säätieteilijänä. Eihän kenelläkään paitsi yhdellä ole mitäöän syytä kieltää kenenkää kertomaa ammatillisesta taustastaan ja siihen liittyvästä osaamista tai sen muistelemisesta.
   Aivan muut seikat täällä tuntuvat keskustelua dominoivan sinun ja monen muun osalta.
   Erittäin kyseenalaiset seikat. Sinäkin näytät hyvin mielelläsi koettavan saada itsellesi ihan kelvottoman räksyttäjän roolia. Kylölä sinunkin pitäisi kyetä parempaan. Ota mallia vaikka Ceestä joka ei juurikaan räksytä. Sanoo joskus jotain pysyäkseen "tiimissä" ja se on täysin hyväksyttävää ja kelvollista kun motiivit eivät ole herkän hipiän tai sellaisen joukon perusteeton räyhäämissuojelu.

   Sinä voisit ottaa mallia vaikkapa Whoosta tai puosusta.
   am


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sinä voisit ottaa mallia vaikkapa Whoosta tai puosusta.
   am

   Kyllähän tuon kirjoittaessasi tiesit että Huun kyllä tunnemme jo pitkältä ajalta ja osaamme hänet läpivalaista. Puosuvaaria en sotkisi tähän keskusteluun siksi, että hän on vasta aika vähän aikaa ollut näillä ketjuilla tuolla nimimerkillä jota myös huu yritti jossain vaiheessa epäillä itsekseen. Miksi onkin niitä epäjohdonmukaisuuksia. Se kuitenkin m,uistutti erään identiteetinvaihtajan tapaa eli heillä on kyllä valmiiksi ollut yhteinen "kielipohja"
   Puosuvaari on esiintynyt nimimerkillään ihan monipuolisissa asioissa ja avoimesti ketjuilla, mikä olisi se mihin lähes kaikki, muunmuassa minä pyrkisin, jos se vaan mitenkään olisi mahdollista


 • Teinpä joku päivä sitten lupauksen että 7 päivään en noteeraa mitään paskanheittoa. Siksi en nytkään kommentoi paskanheittimen esittämiin provoihin. 7 päivää loppuu Torstai iltapäivällä.

  Mitä Edson, muuten tulee näihin keskustelu ja ryhmittymisasioihin, niin mikäänhän ei ole tapahtunut yllättäen vaan kehitys on jo pitkään ollut nähtävissä. Aivan kuin aikoinaan Weepelin osalta joka valitsi pariutumisen herkkähipiäisten ja heikkopersoonaisten kanssa. Joukossa on helpompaa torjua oma kyvyttömyytensä kohdata todellisuuss ja erilaiset mielipiteet, todellisista ihmiskuntaa koskevista asioisdta puhumattakaan.

  Kova oli erotusyritys ja onhan se nyt jollain tavalla onnistunut. Voi olla että siinä on kuitenkin kuuluisan Pyrrhoksen voiton tuoksua.
  Tämä siksi että ei se maailmaa kuitenkaan miksikään muuta niin kauan kuin areenan sääntöjä kirjoitusoikeuksista noudatetaan.
  Kukaan ei pääse kenestäkään eroon ellei joku ihan itse halua poistua. Takana ovat ne ajat että ihmisiä onnistuttiin karkottamaan ketjuila erilaisilla ala arvoisilla hyökkäyksillä ja ryhmä-tai pari muodostamisilla.

  Olisi toivottavaa että moni kommentoijista ymmärtäisi edes ihan perusasioita subjektiiviselta vihaltaan sellaisia kohtaan joilla on laajempi ajatuskenttä.

  ps. En muuten lainkaan ymmärrä mitä amummu tuossa kirjoittaa. Tiedänhän minä että hänellä ja Edsonilla ei kovin hyvät keskusteluvälit ole, mutta kuka muu on hänen kimmppunsa käynyt, koska, ja miten ??? Vai onko hänkin lopulta niitä jotka näkevät itsensä kun keskustellaan ihan kaikkia ja kaikkea koskevista yleisyyksistä?

  Sen voin kyllä sanoa, että niin kauan kuin Edson on asiallisesti oikeassa ja puhuu totta, niin en puutu hänen yksilölliseen kielenkäyttöön kuten en muutenkaan halua puuttua kenenkään asioihin. Ainoastaan kirjoittaa totta ja kiinnostavia asioita ja lukea toiseten kiinnostavia juttuja ja jättää itseäni kiinnostamattomat kommentit ja asiat muiden kiinnostuksen kohteeksi ja antaa keskustelun edetä jokaisen mielipideoikeudella.

  Voin vain toistaa että ala arvoista vääristelyä, valehtelua, liehittelyä ja mielistelyä en suosi ja sellaisesta saatan ajoittain kertoa sellaisen mielipiteeni.
  Yleensä minun kannaltani katsottuna sellaiseen ryhtyy suurella palolla vain yksi kirjoittajista ja sen uhreja sitten on muutama.

  • "suurella palolla vain yksi ja sen uhreja sitten muutama"

   Kyllä sinä ukkoraiska jaksat jatkaa tuota minun ainutlaatuisuuteni korostamista. Pitäisiköhän olla ihan ylpeä? Joku laumasielu voisikin ottaa itseensä tuollaisesta erottamisesta, mutta minä olen erittäin omavoimainen enkä mitenkään riippuvainen kenenkään suosiosta.

   Sinä kun olet mielelläsi keskipiste niin koeta huolehtia siitä, että sinulla on edes pari ihmistä ympärilläsi. Oli oikein typerä temppu varta vasten karkoittaa Whon tapainen hieno mies ketjultasi.

   m


  • Ai, että esim. minä nukahdan pilttuuseeni omaan paskaani, suksi "sinne", lehmä kukkulan kuninkaan jne. törky. Siis olet sitä mieltä että sonni on "asiallisesti oikeassa ja puhuu totta"?! no ei mee sitten hyvin sullakaan. - Kumpikin käytte kimppuuni aina kun joku epärehellinee ja asenteeton sanani siihen kunniallisia miehiä "velvoittaa".

   Ja sitten: laajempi (kuin kenellä?)ajatuskenttä, Pyrrhoksen voitto, todellinen ihmiskunta, planeetan pelastus, todellisuuden kohtaaminen, jne... Etkö itse huomaa, miten suhteettoman suureellisia käsitteitä täällä!!! viljelet.
   am


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ai, että esim. minä nukahdan pilttuuseeni omaan paskaani, suksi "sinne", lehmä kukkulan kuninkaan jne. törky. Siis olet sitä mieltä että sonni on "asiallisesti oikeassa ja puhuu totta"?! no ei mee sitten hyvin sullakaan. - Kumpikin käytte kimppuuni aina kun joku epärehellinee ja asenteeton sanani siihen kunniallisia miehiä "velvoittaa".

   Ja sitten: laajempi (kuin kenellä?)ajatuskenttä, Pyrrhoksen voitto, todellinen ihmiskunta, planeetan pelastus, todellisuuden kohtaaminen, jne... Etkö itse huomaa, miten suhteettoman suureellisia käsitteitä täällä!!! viljelet.
   am

   Etköhän nytkin ole itse asiassa poiminut ihan pelkästään paskanmarjoa tuotoksesta mikä ei ainakaan minun osalta sinun suhteesi pidä paikkaanta tai ainakaan ole pitänyt paikkaansa.
   Minulla on kuitenkin kyky sopeutua vallitsevaan todellisuuteen eli metsään ja toimia pakosta sen metsän huudon kaikuna!
   Olet valitettavan selvästi hakeutumassa ihan eri luokkaan mihin sinun poitäisi kuulua.
   Toivottavasti on kuitenkin vielä kompassi käsilaukussa, että halutessasi osaat ihmisten ilmoille sieltä ilomantsin ilmoista


  • Anonyymi kirjoitti:

   "suurella palolla vain yksi ja sen uhreja sitten muutama"

   Kyllä sinä ukkoraiska jaksat jatkaa tuota minun ainutlaatuisuuteni korostamista. Pitäisiköhän olla ihan ylpeä? Joku laumasielu voisikin ottaa itseensä tuollaisesta erottamisesta, mutta minä olen erittäin omavoimainen enkä mitenkään riippuvainen kenenkään suosiosta.

   Sinä kun olet mielelläsi keskipiste niin koeta huolehtia siitä, että sinulla on edes pari ihmistä ympärilläsi. Oli oikein typerä temppu varta vasten karkoittaa Whon tapainen hieno mies ketjultasi.

   m

   Ensinnäkin, omavoimaisuutesi on ylimainostettua kamaa ja vielä omasta kynästä, hoh hoh. Toiseksi whoon karkottamiseen riitti erinomainen minä

   edson


 • Illan mittaan toivottavasti löytyy taas jotain asiaa ja yleishyödyllistä tapahtumaa pureksittavaksi, jotta saamme edes muutaman tunnin tauon tästä herkkähipiäisten naisten itseen käpertymisen ja keksityn loukkaantumisen ilmapiiristä, mihin heikoimpia miehistäkin yritetään vajottaa mukaan.

 • Tässä hereillä oleville ihan välipalaksi yksi illustraatiokokoelma. Siellä on joitakin hyvin osuvia tapahtumaillustraatioita kuten esimerkiksi kaktusten esittämä suhde nyt ja vuoden kuluttua
  https://www.youtube.com/watch?v=WzoYXZLKCoQ

 • Ihan yleisenä havaintona voin todeta että aikoinaan weepelin tarina eteni juuri samalla tavalla ja sama seireeni taustalla. Lopulta valitsi sellaisen kuvion missä arveli arvostusta enemmän saavansa. Sehän on aivan puhdas henkilökohtainen ja luonnevalinta. Aika pian sen jälkeen ei kestänyt enää omiakaan juttujaan katsella!

 • Tässä taas amummua siteeratakseni tuputan omaa osaamistani.
  Ihan oikeesti tämäkin on muiden laatima ja tuputan sitä vain yleiseen jakeluun ja joko katseltavaksi tai opittavaksi.
  https://www.youtube.com/watch?v=HhZwnIVqgwk

  Tämä on hiukan kuin vitsikokoelman: Mihin ei totu koskaan? No jääkuutioon anuksessa kun juuri kun siihen meinaa tottua se sulaa!

 • Enpä tiedä onko tästä tutkimuksesta kenellekään iloa, mutta jaan sen kuitenkin jos vaikka jotain kiinnostaisi itsetunnon ja älyn korrelaatio.
  Itselläni, ja sen voin rehellisesti ja totuudenmukaisesti sanoa, ei ole osaa tuollaiseen älyvertailuun sillä valitettavasti minun aktiivielämäni aikaan mitattu IQ oli vain 142
  Olisi oikeastaan ollut hiukan enemmän jos en olisi englanninkielisen tesatin yhteen kielijippoon vastannut väärin. Olisi edellyttänyt täyttä äidinkielistä hallintaa ja minun englantini vaikka lähes 100% oli kuitenkin vieras kieli.
  https://www.youtube.com/watch?v=GJz66wm95-M

 • Enpä viitsi ryhtyä ennustajaksi, mutta voisin kyllä ennustaa miten räyhämummojen strategia toimii seuraavaksi. Siihen kun riittää minunkin ÄO'ni.
  Voisin ennustaa senkin tuloksen. Mutta en ennusta vaan annan luonnon toimia tavallaan ja tiedän, että viidakko jokatapauksessa voittaa ja jää jäljelle.

  Tämä oli siis illan yleisfilosofiapläjäys millä ei ollut nimiä eikä osoitteita kuin ihmisten mielikuvituksissa, mikä sitten kelläkin on!

  • On se niin väärin, kun "räyhämummot" vain räyhää, vaikka täällä kohteliaat ja sovittelevat herrasmiehet tekevät kaikkensa, että sopu saataisiin aikaan ja "räyhämummot" tajuaisivat miten väärässä he ovat kaikkine ajatuksineen ja sanomisineen!

   Nyt olisi tarjolla tuollainen nimiä mainitsematon "yleisfilosofiapläjäys" ja toivomus, että ihmiset (tarkoittaa tässä tapauksessa mummoja, hekin oletetaan nyt ihmisiksi, vaikka usein ovat saaneet kuulla olevansa milloin mikäkin eläin, tai vieläkin pahempaa), käyttäisivät vajavaista mielikuvitustaan, niin että osaisivat itsekukin tuntea piston sydämessään.

   Ei voi muuta sanoa, kuin että ei ole helppoa olla herrasmies, kun seurana on pelkkiä "räyhämummoja"!


 • Puosuvaaria mahdollisesti rannikkolaisena kiinnostavat nuo korvetit juuri niiden Raumalta tilaamisen vuoksi.
  Tässä elisen yleiskorvetti/fregatti katsauksen päälle vielä melko tuore saksalaisten Braunschweig luokan korvetti mittoineen ja aseistuksineen.
  Tämäkin on kantavuudeltaan vain alle puolet Rauman "fregateista" mutta tässäkin päätykki on juuri se 76 millin Oto Melara eika häviämään simuloinneissa todettu 57 millinen mikä nyt asennetaan paljon suurempiin suomalaisaluksiin.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Braunschweig-class_corvette

  Keskustelisin kyllä mieluummin energiakemiasta ja ilmastokysymyksitä kansainvälisen kaupan lisäksi kun sitäkin olen Lontoossa opiskellut tehotutkinnossa ennen lopullista muuntumista ihan sertifioiduksi kemistiksi ja sitten muutaman kymmenen vuotta pitkin maailmaa juurikin sitä energiaa käyttävussä ja tuottavissa laitoksissa nimenomaan lämmönsiirtopintojen tehokkuuteen liittyvissä projekteissa

  Olen vaan hiukan yksinäni sen konkreettisen tiedon ja vertailutoimintojen kanssa kun täällä ei nyt ole oikeastaan muita kuin amummu jolla on koulutus ilmastoilmiöihin ja säihin siltä osin kuin on. Häntä se ei enää näytä hirveesti kiinnostavan ja itsekin jouduin sitten noin kolme vuotta sitten vetäytymään käytännön kenttäprojekteista pois tuon pienen kurkkuvaurion vuoksi. Tosin olen poikia vielä viime kuukauteen asti netissä konsultoinut kun ovat apua tarvinneet.
  Harmittaa kun Saksalainen saman alan tunnetuin kolleega jonka kanssa myös työskentelimme samassa konttorissa vaikkakin eri yhtiöissä Hampurissa ehti olla aktiivina kenttäkonsultoinnissa vielä vuotta pidempään. Minä ilman tuota kurkkua olisin nytkin Dubaissa talven yli ihan projekteissa senior apuna eli ns. viimeisenä varmistimena.

  Kaikkea ei vaan valitettavasti saa loputtomiin menemään toiveidensa mukaan.

  Mutta se, että olen valinnut olla eläkkeellä ihan omissa piireissäni ja valinnoissani on puhdas oma tahtoni

  Minulle riittää mukava yksiö kivikylän lähes keskustassa, toimiva mukava ajoneuvo ja netti sekä kokoukset kolleegoiden kanssa sen lisäksi että pojat ja siskot tapaamme säännöllisesti. Saksalaisesta pojanpojastani toivon tietysti kemistiä kun kemisteille aina hommia ja mielenkiintoa riittää, mutta vain toivon. Ihan saa itse valita ellei isänsä sitten harrasta ohjailua ja ajattelua hänen puolestaan tai ylitse, mitä en kyllä usko.

  • Kemia on hyvä ala. Tieteistä vanhimpia. Turku tulee profiloitumaan kemiantieteissä ihan huipulle.Juuri nyt rakentavat uutta kemianlaitosta Turkuun. Siitä tulee Åbo Akademin ja Turun yliopiston yhteinen kemian opinahjo. Komea pytinki tulee. Aurum nimeltänsä. Voi olla että käyn katsomassa paikkoja kemistiveljeni kanssa kun laitos valmistuu v 2021. AB on arvuutellut ihmisten IQ tasoja. Oma heittoni ihan lyhyellä osallistumisella ja peukalotuntumalla on se että molempien palstojen ihmiset ovat selkeästi keskimääräistä älykkäämpiä. Eli menee hyvinkin sinne normaalijkautuman oikeaan reunaan. Pitkälti ohi jakauman kamelin kyttyrän. Normaalijakauman 2-sigma voisi olla hyvä mittakeppi eli yard stick. En minäkään tänne muuten olisi polkuani löytänyt. D-K efekti after skoolin selityksin. Puosuvaari https://www.youtube.com/watch?v=y50i1bI2uN4


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kemia on hyvä ala. Tieteistä vanhimpia. Turku tulee profiloitumaan kemiantieteissä ihan huipulle.Juuri nyt rakentavat uutta kemianlaitosta Turkuun. Siitä tulee Åbo Akademin ja Turun yliopiston yhteinen kemian opinahjo. Komea pytinki tulee. Aurum nimeltänsä. Voi olla että käyn katsomassa paikkoja kemistiveljeni kanssa kun laitos valmistuu v 2021. AB on arvuutellut ihmisten IQ tasoja. Oma heittoni ihan lyhyellä osallistumisella ja peukalotuntumalla on se että molempien palstojen ihmiset ovat selkeästi keskimääräistä älykkäämpiä. Eli menee hyvinkin sinne normaalijkautuman oikeaan reunaan. Pitkälti ohi jakauman kamelin kyttyrän. Normaalijakauman 2-sigma voisi olla hyvä mittakeppi eli yard stick. En minäkään tänne muuten olisi polkuani löytänyt. D-K efekti after skoolin selityksin. Puosuvaari https://www.youtube.com/watch?v=y50i1bI2uN4

   Hyvä kompassi on sinullakin ollut
   Siinä älyssä on omat mittarinsa, mutta se ei vielä paljoa ihmisestä kerro kun sitten tulee se ongelma mihin ja miten sitä älyä käytetään. Myös se luonne mikä sillä nimellisen älyn haltijalla on.
   US presidentti Carterilla oli kaiketi korkein presidenttien ÄO ja Clintonillakin erittäin korkea. Einsteinilla tietääkseni ei mikään erityisen korkea, mutta tehokkaasi suuntautunut
   Trumpåin ÄO on pidetty varmuuden vuoksi salaisena, mutta onhan niitä negatiivisiä logaritmejäkin kuten versini ja haversini. Tarpeellisia pallotrigonometriassa.
   Teillähän sitten kemia hallitaan oikein perheen voimin. Onko jo omaa tislaamoa jossain kellarissa kokeiltu?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kemia on hyvä ala. Tieteistä vanhimpia. Turku tulee profiloitumaan kemiantieteissä ihan huipulle.Juuri nyt rakentavat uutta kemianlaitosta Turkuun. Siitä tulee Åbo Akademin ja Turun yliopiston yhteinen kemian opinahjo. Komea pytinki tulee. Aurum nimeltänsä. Voi olla että käyn katsomassa paikkoja kemistiveljeni kanssa kun laitos valmistuu v 2021. AB on arvuutellut ihmisten IQ tasoja. Oma heittoni ihan lyhyellä osallistumisella ja peukalotuntumalla on se että molempien palstojen ihmiset ovat selkeästi keskimääräistä älykkäämpiä. Eli menee hyvinkin sinne normaalijkautuman oikeaan reunaan. Pitkälti ohi jakauman kamelin kyttyrän. Normaalijakauman 2-sigma voisi olla hyvä mittakeppi eli yard stick. En minäkään tänne muuten olisi polkuani löytänyt. D-K efekti after skoolin selityksin. Puosuvaari https://www.youtube.com/watch?v=y50i1bI2uN4

   Onpa oiva video!
   am


 • Tässä ihan muistin virkistämiseksi ote melkein unohdetusta Asterix ja Obelix sarjasta.
  Lisää löytyy tämän pätkän mukan tulleista linkeistä
  https://www.youtube.com/watch?v=E1ffumFmZrY
  Ja tämäkkän ei ole minun osaamistani tai tuotantoani vaan ihan "Coskinnyn" ja ihan vaan jaettavaksi niille joita cartoonitkin saattaisivat kiinnostaa.

 • Tässä voi jonkunverran mennä "varastoon kirjoitettuja asioita sekaisn mutta mäköön.
  siinä on monenlaist analyysiö tilanteesta

  Minua ei edes haittaa se jos joku on täysin eri mieltä jostain asiasta tai vaikka lukkiutunut jos kerran niin haluaa. Kunhan on rehellinen. Minulle kaksi asiaa ovat sitä nes myrkkyä ja ne ovat sekä epärehellisyys, että edessä liehittely ja selän takana puukottaminen eli kansankielellä ns. perseennuolijat eivät minulta kovin hyvää kohtelua voi odottaa.

  Teinpä joku päivä sitten lupauksen että 7 päivään en noteeraa mitään paskanheittoa. Siksi en nytkään kommentoi paskanheittimen esittämiin provoihin. 7 päivää loppuu Torstai iltapäivällä.

  Mitä Edson, muuten tulee näihin keskustelu ja ryhmittymisasioihin, niin mikäänhän ei ole tapahtunut yllättäen vaan kehitys on jo pitkään ollut nähtävissä. Aivan kuin aikoinaan Weepelin osalta joka valitsi pariutumisen herkkähipiäisten ja heikkopersoonaisten kanssa. Joukossa on helpompaa torjua oma kyvyttömyytensä kohdata todellisuuss ja erilaiset mielipiteet, todellisista ihmiskuntaa koskevista asioisdta puhumattakaan.

  Kova oli erotusyritys ja onhan se nyt jollain tavalla onnistunut. Voi olla että siinä on kuitenkin kuuluisan Pyrrhoksen voiton tuoksua.
  Tämä siksi että ei se maailmaa kuitenkaan miksikään muuta niin kauan kuin areenan sääntöjä kirjoitusoikeuksista noudatetaan.
  Kukaan ei pääse kenestäkään eroon ellei joku ihan itse halua poistua. Takana ovat ne ajat että ihmisiä onnistuttiin karkottamaan ketjuila erilaisilla ala arvoisilla hyökkäyksillä ja ryhmä-tai pari muodostamisilla.

  Olisi toivottavaa että moni kommentoijista ymmärtäisi edes ihan perusasioita subjektiiviselta vihaltaan sellaisia kohtaan joilla on laajempi ajatuskenttä.

  Kun tässä on nyt toteutunut jo pitkään ilmassa roikkunut uudelleen ryhmittyminen niin se on kuin mustapilvi jolla kuitenkin on hopeareunuksensa, eli ei niin huonoa etteikö jotain hyvääkin.
  Edson on ilmiselvästi ollut hiukan haluton yhteiseen ketjuun johtuen yhdestä adversaristaan. Minä taas pitkään ja ihan julkisesti pitänyt portteja auki ja välillä ehdottanutkin sen verran ymmärryksen laajentamista että voitaisiin hyväksyä enemmän kaikkien käsityksiä asioista. Herkkänahkaiset loukkaantujat ovat kuitenkin tiukasti kukinneet itsensä ja ajatuksensa omaan pikku putkeensa ja viihtyvät siellä.
  Huu oli jo pitkään täällä miesten ketjulla hiukan kuin kyydissä matkustajana. Nyt hän hetkessä siirryttyään herkkähipiäisten nahkanlisääjäksi nousi kuin tähti jalustalle suuren kunnioituksen ja "yleisen" hyväksynnään ja hurraa huutojen saattelemana.
  Eräs valekirjoittaja nousi pilveen onnessaan kokiessaan saaneensa uuden partnerin itselleen. Muut herkkänahat taas saadakseen itseään hivelevää kiitosta ja arvonosoitusta ihan "mieheltä"

  Eli moni on onnellinen hetken, kunnes kusi saappaassa jäätyy kuten pakkasella. Parempaa ja kestävämpää olisi ollut valita jonkinlainen yleisen kompromissin linja, mutta kuten narkkareillekin niin henkisessä addiktiossa myös se nyt saatava annos lämmittää sen hetken.'
  Meillä muilla taas ei ole mitään ongelmaa, jatkamme kuten aina ja pidämme portit auki kuten aina. Vältämme, tai ainakin minä vältän kertään nimeämästä ja kirjoitan yleisellä havaintotasolla, mikä tietysti hiukan vaikeuttaa sisältämiskyvyttömien lukemistulkintaa ja voi aiheuttaa siksi huomiota etsivän vääriä luuloja olleensa keskustelun objekti. Olipa kyseessä sitten mies tai naisten mies, tai nainen.
  Minäkin jatkan systemaattisesti rehellisellä mielipide ja tosiasialinjalla eikä sitä mikään manipulointi muuta. Jos metsä huutaa ilkeitä niin kaiku vastaa juuri samoin. Ainakin sitten kun kaiulle annetaan lupa vastata.

  Edson jatkaa Edsonina ja minä kuten olen sanonut en ole mikään Edsonia neuvomaan kielenkäytössä vaikka itse ilmaisen itseäni aivan eri tavoin. Edson on kuitenkin "huonosta" kielenkäytöstään huolimatta mies ja rehellinen mies. Se ansaitsee oman kunnioituksensa

  Luulisi nyt uudellen ryhmittyneen räyhämummoketjunkin jossain aivosoluissa jonkinlaisen kohtuuden valon välillä välähtävän. Tai ainakin toivossa on hyvä elää sanoi se tunnettu lapamato.
  Luulisi myös joskus senkin ajatuksen piipahtavan siellä putkessa että miksi jatkaa räyhäämistä kun rauhassakin voisi elää yhdessä tai rinnakkain, kun ette ketään poiskaan enää pysty ajamaan.

  • "miksi jatkaa räyhäämistä kun rauhassakin voi elää yhdessä"

   Vaikka tekisimme millaisen hyökkäämättömyyssopimuksen, te kaksi rikotte sen heti ensimmäisenä päivänä. Siksi on turhaa tekopyhyyttä kirjoittaa rauhassa elämisestä. Riita on teille porinasopan suola.

   "itse ilmaisen itseäni eri tavoin"

   Niinpä, kumpi ompi pahempi, suora solvaus vai jatkuva vihjailu? Molemmat ovat asiattomia tapoja, joille mistään elämäläisten sanoista ei löydy ensimmäistäkään perustetta.

   Puukot, hirttoköydet ja myrkyt ovat teidän aseitanne, eivät meidän.


  • Anonyymi kirjoitti:

   "miksi jatkaa räyhäämistä kun rauhassakin voi elää yhdessä"

   Vaikka tekisimme millaisen hyökkäämättömyyssopimuksen, te kaksi rikotte sen heti ensimmäisenä päivänä. Siksi on turhaa tekopyhyyttä kirjoittaa rauhassa elämisestä. Riita on teille porinasopan suola.

   "itse ilmaisen itseäni eri tavoin"

   Niinpä, kumpi ompi pahempi, suora solvaus vai jatkuva vihjailu? Molemmat ovat asiattomia tapoja, joille mistään elämäläisten sanoista ei löydy ensimmäistäkään perustetta.

   Puukot, hirttoköydet ja myrkyt ovat teidän aseitanne, eivät meidän.

   Puukot?

   Kyl sillo jos lupaat, että heittäydyt sen päälle, siis terä pystyssä. Koita edes

   edson


 • Kyl määrää on tullut, mutta Elämää kans ja se on shittiä se, jos mikä

  Palaan "itseeni" eli eiliseen. Ilta meni kavereita tavatessa. Siittä olikin jo vierähtänyt, katsoin päiväkirjasta, liki 7 vuotta. Joka seittemäs vuosi on paras.

  Ja sit istuin muistaakseni ensimmäistä kertaa hyväntekijäispäivällisellä. Tihrusin, mutta ei ainuttakaan paikallista persua.

  Ja sit tunnin päästä iso polle korjaamopilttuuseen. Autoista puheenollen. Yllätyin, kun sain trafin määräämän käyttövoimaveron "uudesta" pikkupirssistä, alle satanen/vuosi. Siinä täytyy olla virhe

  edson

  • Ei siinä varmaankaan mitään virhettä ole jos sinulla on käyttövomana jotain muuta kuin korkeasti verotettu pensa tai löpö. Valtio nääs ei halua eikä oikeastaan voikaan menettaa ajoneuvojen tuottamia polttoaine veroja joten tilanne on sama kuin wiinassa , Sitä saa mutta verot pitää maksaa. Sähkö ja metaani eivöt ilman käyttövoimaveroa tuota valötiolle sen tarvitsemia verotuloja. Samaan logiikkaanhan perustuu dieselvero, eli sillä kompensoidaan itse dieselin verohelpotus.
   Itseasiassa luulenpa että jos pelkkää veropolitiikkaa muutettaisiin niin isoja ja niitä pöllyttävimpiä dieseleitä nopeammin muutettaisin muulle polttoaineelle tai vähemmän dieseliä kuluttaville koneille.


 • Älykkyys ja viisaus eivät ole alaani, mutta alkemia on

  edson

 • Näin hienon aamun kunniaksi onihan suoraan tuoreimmalle tulijalle puosuvaarille valittaen todettava, että me kaikki olemme hyviä ja mallikelpoisia ihmisiä yhteiskunnassa, asuinpaikallamme ja konkreettisten ihmisten joukosssa.
  Sitä eivät hyvin valitettavasti räyhämummot, heidän suurimmat johtajansa ja heille kieltään tarjoavat edes alkajaisiksi ymmärrä.
  Ketjuun on noin 10 vuotta sitten vaan pesiytynyt se mätä omena miokä on systemaattisesti pilannut koko lastia ja ajanut kirjoittelun virtuaalitasoa kovin alas.
  Voin kuitenkin sinulle toistaiseksi vielä ihan alkukommenttejasi uskottavuuskommentteja eli oletko vai etkö ole kommentteja lukuunottamatta olet ollut vasta lievien jalamisyritysten kohteena. Se tulee kuitenkin lisääntymään kun itse huonon tason aiheuttanutta omenaa emme saa lastin keskeltä pois, niin varaudu mielistelyyn ja sen kohtaamiseen miten sinä olet herrasmies ja miten voit kirjoittaa joukoissa missä ollaan rehellisiä vaikka tuota rehellisyyssanaa kyllä eivät käytä kun se on sen lajin manipuloijille kuin vesi helvetissä.

  • Voi Ali parkaa kun joutuu viikkonsa aloittamaan hirveillä itsesyytöksillä. Mätähän sinä olet mutta omena taas on liian hieno omena sinun yhteydessäsi mainittavaksi. Onko kovinkin kipeä se omenainen poskesi?

   Puosu ei varmaan ole lääkäri, jottei voi sinua auttaa.


  • Varmuuden vuoksi varoitamme Puosua, ettei vaan ala liian herrasmieheksi suhteessa mummoihin. Porinalaiset tukehtuvat mustasukkaisuuteensa, kun muutenkin heillä henki kulkee miten kuten.


  • Kapteeni on kokenut älyllisen haaksirikon ja jättänyt laivansa kuin rotta. Nyt yrittää pyristellä Porina-nimisen pelastusrenkaan varassa.

   Sillä aikaa toiset vievät hänen naisensa eikä kapulla ole paluuta kuin purkutaloonsa syömään mätiä omenia.

   Sen pituinen se.


  • "vielä ihan alkukommenttejasi uskottavuuskommentteja oletko vai etkö ole ...jalamisyritysten kohteena"?

   Jalkaantumisyritys? Halaamisyritys? Jaloitteluyritys? Viikon sananselityskrypto mieheltä, joka tiesi liikaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Etkö ole kuullut kehuja synnyttäjän lantiosta? Liian kapoinen lantio ei ole hyvä siihen varsinaiseen tarkoitukseen.

   Mitä minuun tulee, öhöm, olen rintava mutten reitevä enkä persevä. Katso peilistä: miehellä vasta leveä lantio naisellisena on rumista rumin.


 • Kukas täääl ny mitään muuuuta jättäny, kun pas*kasii jälkiä Elämästä.

  Ite jätin äsken pyhällä hengellä ajamisen tältä päivältä ja tuomisina oli löpöö ja terkkuja kumppanille. Viemisinä renkaita ja mehiläisvahasuitsuketta, mutta huono idea massaukseen, vaan parempi on kankeahko vaihteistoöljy

  edson

 • Olipa virkistävää että alkoi "työviikko". Nuo viikonloput eivät edelleenkään maist vaikka eläkeläisenä luulisi olevan yhdentekevää. Jotenkin vaan ilmasto muuttuu viikonloppuna ja tontuillakin on aikaa hillu ja aivan ennustetusti nyt voimistuneen uusweepelin saatuaan käyvät entistä ahnaammin kimppuun. Juuri samoinhan se kävi kuin pilkunsiirtäjä ja weepeli löysivät toisensa. Pahoillani olen vain siitä että Huun älykkyys ei sitten lopulta riittänyt näkemään seurauksi. Ja yhtä turhaan sen ainoan kanssa mitä päätonttukin osaa eli kirjaimen ja pilkun paikasta iniseminen. Ei keksi edes uusia ininöitä. Mutta ei sillä suuremp<a väliä ole, juna jatkaa kulkuaan ja kyydissä ovat ne jotka vauhdissa pysyvät. Roistot eivät pysy.
  Valitettavasti lupaukseni mukaan en hänen juttuihinsa vielä kommentoi, mutta ei se estä minua yleisellä tasolla kertovan havaintojani-

  Oli aamulla virtaa niinkin paljon, että lähdin elektroniikka ja muonituskauppakierrokselle ja samalla kävin entisessaä hyvällä libanonilaisten operoimassa pajassa latattamassa talvirenkaat alle.
  Siellä olen ainakin kymmenen vuotta autotarpeeni hoitanut ja erinomaisella palvelulla. Örjan myös suosituksestani alkoi siellä kuminsa vaihdattamaan oman selän katkaisemisen asemasta. Ny vaan sattui niin että hänen vaimonsa jolle autoi ja ei ymmärtänyt libanonilaisten suomen kieltä ja halusi vaihaa korjaamoon missä puhutaan rautakankisuomea.

  Minulla on kyllä silmien kanssa tiettyjä hankaluuksi, mutta ihan piruuttanikaan en ala pilkunsiirtäjälle pilkkuja siirtämään vaan annan hänelle ilon tehdä se ja kokea suurta saavutusta

  • "autoi", "vaihaa". Kyllä täällä aina uutta ininää keksitään niin kauan kuin töppösormi ja putkiaivo ketjussa huseeraa.


 • Onneksi muuten minun ei tarvinnut ryhtyä ennustajaksi kun rähinä ihan itse osoittaa ja kertoo miten asiat kehittyvä ja mihin sillä pyritään. Pala kerrallaan. Sitten kun kaikki toivoakseen on tuhottu niin ei olekaan enää mitään sanottavaa kenelleköään muulle ei edes mummoille. Ainoa pystyssä pitävä voima oli putkitettu viha milloin ketäkin kohtaan ja kyyninen suosia tarpeensa mukaan.
  Älykkäimmmät, joipa mummotkin, ovat sen kyllä ymmärtäneet vaikka joutuvat omien lukkojensa vuoksi salaaman sen tietonsa ja esiintymään lukkojaan puolustaakseen yhteisrintamassa.
  Me äijät emme kuitenkan nyt emmekä milloinkaan ole olleet missään rintamassa vaan jokainen on aina kirjoittanut vapaasti ja yksilönä sillä tavalla ja sellaisista asioista mitkä kiinnostavat. Molemmilla jollain tavalla yhteistä on kuitenkin se että tunnustavat metsän ja tietävt että se haluaa kulla kaikua, ja kaiuka on metsä pyytäessään vain saanut.

  Ja toivottavasti viikonjatkuessa pääsemme metsän räksyttämisestä eroon ja voimme esittää asioita.

  • "voimme esittää asioita"

   Johan tuo Kuhmoisten kummajainen ehti pelotella kauhavalaisellaan vai onko hänelle Mora vai peräti Marttiini?


  • Ny täytyy kyllä vähän vakavammin nuhdella teitä poikapoloisia. Mitä ihmettä AB tarkoitat lauseella: "Sitten kun kaikki toivoakseen on tuhottu" jne. Kuka täällä on tuhoutumassa meikäläisen takia? Eivät ainakaan Elämän reippaat naiset. Ei liioin edson ole näyttänyt tuhoutumisen oireita (tai miten sen ottaa).

   Meillä vain on omat omituiset roolimme. "Tytöt" puhuvat enempi perhe-asioista, mutta minä taas olen suuntautunut pikku kriitikoksi Porinan puolelle. Ehkä haluan vähän kuitata varsinkin AB:n suorasukaisia mielipiteitä "pikku minästäni", joka mielestäni olen vain yksi tavallisten kirjoittajien joukossa mutta josta on kiitettävällä mielikuvituksella dramatisoitu ties mitä.

   Ei ole myöhäistä sinun säästää mielenterveyttäsi. Ota vähän takapakkia. Jätä Whoo rauhaan äläkä Puosulle mustamaalaa tätä viatonta asetelmaa.


 • Täällä on näemmä anonyymien hippalot m,eneillään.
  Katsoin aiheelliseksi selvittää melko tuoreelle kirjoittajalle näiden ketjujen elämää ja osan siitä tarkoituksia.
  Se on helpompaa elää missä sitten kirjoittaakin kun on ennakkoon odotukset tiedossa.
  Puosuvaarihan onkin kirjoittanut hienosti kummallakin ketjulla ja varmaan miehenä jatkaakin niin. Kunnon miehiä kyllä kaikki arvostavat.

  • Puosuvaari on toistaiseksi näillä ketjuilla ollut kuin Cee teidän ketjuillane, eli järjen ja suhteellisuuden pilkahdus, kun hänellä ei ole kirjoitushistoriamme painolasteja. Onnellinen muuten siitä olkoon!


 • Ja vielä kerran pyydän kaikkia jo kukkulansakin valinneita palaamaan normaaliin mistä tahansa asiasta kirjoittamiseen. Se on mahdollista ja tekin olette halutessanne sen mahdollisuuden osallisia huolimatta tehtaan nyt löytämästä uudesta lämmittäjästä ja sen tuottamasta hyökkäysadrenaliinihuumasta mille käy tietenkin kuin sille kuselle saappaassa talvipakkasella.
  Jos ei paluu normaaliuteen kiinnosta niin täällä metsä jatkaa ja kaiku kyllä palaa, paraimmillaan kaksinkertaisella volyymillä.
  Eräs asia kuitenkin on se kuuluisa fakta: Valehtelijat, nimettömät, pelkurit, ja opportunioset auringonkerääjät ja auervaarat eivät miehiseen rehelliseen ajatusmaailmaan kovin hyvin istu

 • Taaempana keskusteltiin niistä Rauman fregateista ja tykeistä. Tässä vähän tarkempi esitys miten sellainen 76 millin automaattikanuuna toimii merivoimakäytössä nykyisin. Ei enää kovinkaan paljoa isoilla tykeilläö manuaalisti tähtäille. Pienemmillä toki vieläkin, mutta silloin sellaisilla 12.7-20 mm käsioperoiduilla laita tai siipitykeillä.
  Tosin pienikaliberisissäkin ns. CIWS tykit eli ohjusten lähiotorjuntaan suunnitellut pikatykit toimivat elektronisella maalituksella (Phalanx, Oerlikon mm,)
  https://www.youtube.com/watch?v=mfqqsv7oinU

 • Se mustien hanskojen irti revennen palkeen noin ranteen korkeudella siellä sormiosan alapuolella onnistui muuten aivan uskomattomasti Scotchin mustalla jeesusteipillä.
  Täysin muuttuu hanskan integraaliseksi ja notkeaksi osaksi, eikä erotu mustasta PU nahkasta muuta kuin jos ottaa hanskan käteen ja alkaa tutkimaan onko kaikki samaa tavaraa.

  Kyllä se niin on että moderni jeesusteippi on niitä tärkeimpiä nykyajan työkaluja. Tietysti pitää olla välineet millä sitä leikaa. Se kun ei oikein repäisemällä katkea

  Sain myös tutkittua miten optisesta jakorasiasta voidaan ottaa ääni myös kuulokejakoon toiseen laitteeseen optisesti liittämisen lisäksi.
  Siinä ääni kulkee vähän kuin bitit valokuidussa. Samalla paikallistin uudestaan niitä wireless kuulokkeita jollainen sony minulla oli vuosien takaa mutta mistä jo yhdistetyn suuren laturi transmitter rasian voi korvat pienemmällä transmitterillä ja hoitaa latauksen USB latauskaapelilla.

  No tätähän ei tarvitse korvessa tai edes omakotitalossa pähkäillä, mutta kerrostaloyhteisössä on hyvä jos voi yölläkin kuunnella äänilähdettään riittävällä volyymilla naapureitaan häiritsemättä.

  Katsastusaikakin tuli tarkistettua kun ei ole kuulunut tarjouksia katsastuksista postimainoksina. Viimeistään 07.02 on tämäkin kaakki katsastettava. Yleensätietenkin olen vaihtanut kaakkia kun on tullut katsastusaika eteen ja ostanut vuodeksi katsastetun. Nyt on kuitenkin niin hyvin palvellut kaakki ollut alla että katsastusta voisi harkita. Tosin väri ei ehkä ole aivan ideaali omaan silmääni ja johan siinä onkin vahva vaihtomotiivi, eller hyr?

  Vaikka ette uskoisi niin Rellu on itseasiassa erinomainen auto.
  Samoin moni muu ranskalainen. Myös meillä mielellään halveeratut macaroonimaan ajoneuvot ja teollisuus tuotteet menvät erinomaisesti kaupaksi muualla maailmassa

  Niiden teollinen teknologia on yleisellä tasolla erittäin monipuolinen ja laadukas. Meillä osataan kuitenkin puun keittäminen erittäin hienosti. Aivan kuin erilöainen keittäminen olisi meillä geneettiinen kansallinen ominaisuus. Valitettavasti se samalla tarkoittaa että teollisuutemme ja teollinen osaamisemmekin on vähän kuin putkessa!

  • ps. tuota en editoinut. Siksi jäi esimerkiksi sana paikkaaminen pois eräästä paikasta minne se olisi lukutaidottomille selventänyt asiaa, ja sitten tietysti ne muutamat kippari nappulan viereen lyönnit tai konekirjoitustyylistä johtuva joidenkin kirjainten puuttuminen kun eivät ottaneetkaan oikealla tavalla kontaktia näppäimen takomiseen.

   Mutta kuten aina ajattelen yhteisöllisesti ja myös pilkunsiirtelijöiden työllisyyttä.


 • Tuossakin saattaisi olla jotain pohdiskelun paikkaa. Siis niille intelligenteille!
  https://www.youtube.com/watch?v=P6W7KHJg_SE
  Tyhmäthän eivät pohdiskeluun edes kykene. Siis sellaiseen missä palikoita on enemmän kuin yksi!

  • "Why Intelligent People Have Fewer Friends"

   On ystäviä ja kavereita ja kavereita voi valita.

   edson


 • En ole Auervaara, pelkuri, enkä edes varakas apteekkari, mutta miehisen sliipattu toisinansa. Tilanteiden mukaan on hyvä joskus laittaa se ruusukultainen rannekellokin ranteeseen. Otaksun että AB:kin on joskus riehakkaassa menneisyydessä halunnut tehdä vaikutuksen vastakkaiseen sukupuoleen. Donnaan ja Marilyniin. On tilattu jääastiaan pöydän viereen pullo parasta samppanjaa. Koetetaan gentlemannit pitää taso korkealla. Toisaalta. Eihän minulla tosin ole sitä historian tummaa painolastiakaan. Siinä mielessä aika vapaa puhumaan. Puosuvaari https://www.youtube.com/watch?v=gw_Bi2vzQPU

  • Tiedän ettet ole auervaara vaikka itse kukin todella on tarvittaessa ollut sliipattu ja aktiiviaikoinaan myös tarkoituksella etsiä sitä vastakkaisen sukupuolen seuraa.
   Nämä jutut eivät odellakaan sinua mitenkään muuten sivunneet kuin juurikin siinä "tumman historian" puutuessa helpåommalla tavalla saatavaan ymmärryksen ja tajunnan laajentamiseen.
   Kyllähän me kovasti ja hyvin pitkään jo olemme, tai ainakin minä olen yrittänyt saada keskustelun tasoja pois sieltä huussinalustan laatikosta. Se ei vaan mitenkään onnistu yksinään ja väliilä ei ole muuta mahdollisuutta kuin vastata metsään niinkuin se huutaa.
   Onhan siinäkin tietysti yksi positiivinen puoli ja se on että verbaali akrobatia on ainakin kovassa harjoituksessa.
   Varmaan sinäkin olet huomannut, että minä en juurikaan nimiä mainitse yleisellä tasolla näiden keskustelujen kommunikaatioproblematiikkaa käsiteöllessäni. Kaikki minuun yhdistetyt nimet ovat aina sellaisen väittäjän omaa keksintöä ja tulkintaa mikä on joko oikein tai väärin. Useimmiten väärin.

   Ole sinäkin vain oma itsensä ja herrasmies ihan missä haluat olla mukana. Seireeneistä vanhana ja hyvinkin kokeneena merenkulkijan kuitenkin muistutan. Parempi seurata majakkaa kuin seireenin ääntä. Seireeneille kaikki ovat vain kulutusruokaa ja sen joutuvat jossain vaiheessa itsekin kokemaan ja karilla kokemaan.

   Nyt taas mielenkiintoisiin asioihin vaikkei satukaan Dom Perignonia olemaan kaapissa. Mutta 21 vuotta vanhaa Appleton Estate Jamaica Rhummia on. Kyllä sekin melkein shampanjasta käy


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Tiedän ettet ole auervaara vaikka itse kukin todella on tarvittaessa ollut sliipattu ja aktiiviaikoinaan myös tarkoituksella etsiä sitä vastakkaisen sukupuolen seuraa.
   Nämä jutut eivät odellakaan sinua mitenkään muuten sivunneet kuin juurikin siinä "tumman historian" puutuessa helpåommalla tavalla saatavaan ymmärryksen ja tajunnan laajentamiseen.
   Kyllähän me kovasti ja hyvin pitkään jo olemme, tai ainakin minä olen yrittänyt saada keskustelun tasoja pois sieltä huussinalustan laatikosta. Se ei vaan mitenkään onnistu yksinään ja väliilä ei ole muuta mahdollisuutta kuin vastata metsään niinkuin se huutaa.
   Onhan siinäkin tietysti yksi positiivinen puoli ja se on että verbaali akrobatia on ainakin kovassa harjoituksessa.
   Varmaan sinäkin olet huomannut, että minä en juurikaan nimiä mainitse yleisellä tasolla näiden keskustelujen kommunikaatioproblematiikkaa käsiteöllessäni. Kaikki minuun yhdistetyt nimet ovat aina sellaisen väittäjän omaa keksintöä ja tulkintaa mikä on joko oikein tai väärin. Useimmiten väärin.

   Ole sinäkin vain oma itsensä ja herrasmies ihan missä haluat olla mukana. Seireeneistä vanhana ja hyvinkin kokeneena merenkulkijan kuitenkin muistutan. Parempi seurata majakkaa kuin seireenin ääntä. Seireeneille kaikki ovat vain kulutusruokaa ja sen joutuvat jossain vaiheessa itsekin kokemaan ja karilla kokemaan.

   Nyt taas mielenkiintoisiin asioihin vaikkei satukaan Dom Perignonia olemaan kaapissa. Mutta 21 vuotta vanhaa Appleton Estate Jamaica Rhummia on. Kyllä sekin melkein shampanjasta käy

   "verbaali akrobatia on ainakin kovassa harjoituksessa"

   No, minkä muun takia me toisetkaan täällä kirjoitamme? Ei kai kellään ole oikeasti asiaa paperinmakuisille "ihmisille"? Omaksi ilokseen täällä jokainen tekstiä vääntää. Jos joku sotkee tunteita peliin, oma häpeänsä ja väärinkäsityksensä.

   Leikitään vaan pilkkaamista edelleen. Voitas vaikka antaa pisteitä hyvin sanomisista. Tappofantasioita ei lasketa, ne ovat merkki keksijänsä tosikkoudesta (haudanvakavuudesta, heh).

   m


  • Anonyymi kirjoitti:

   "verbaali akrobatia on ainakin kovassa harjoituksessa"

   No, minkä muun takia me toisetkaan täällä kirjoitamme? Ei kai kellään ole oikeasti asiaa paperinmakuisille "ihmisille"? Omaksi ilokseen täällä jokainen tekstiä vääntää. Jos joku sotkee tunteita peliin, oma häpeänsä ja väärinkäsityksensä.

   Leikitään vaan pilkkaamista edelleen. Voitas vaikka antaa pisteitä hyvin sanomisista. Tappofantasioita ei lasketa, ne ovat merkki keksijänsä tosikkoudesta (haudanvakavuudesta, heh).

   m

   Vastustan

   - "minkä muut takia m toisetkaan täällä kirjoittelemme" eli sen takia, että levitätte tänne omaa shittiänne

   - tappofantasiat ovat persiistä, mutta oman tuskan lievittämiset ja niiden tuki ei. Eutanasiaa on asiaa, jos vain jotenkin pystyn keksimään aina vaan helepompii tapoi

   edson


 • Tässä on nyt suorastaan "velvollisuus" antaa tilallinen Edsolventilla
  luotettavan ja täysin objektiivisen tiedon lähde. Nyt se on siis lopultakin löytynyt.
  Enää ei tarvitse totuuden kanssa epävarmuutta, vaan täältä selviää kaikki mikä on esimerkiksi oikein syödä ja minkä verran siitä olikeasti pitäisi maksaa ;) :))
  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/

  • Tilallinen edson huomio huomion ja kertoo, että aikanaan tuli Hesaan postariin Maaseudun tulevaisuus. Mutta tuli kans Inarilainen

   MT ei oo huono lehti, yhtä imukykyinen kuin hesarikin.

   edson


 • Ny mä oon loukattu. Puosu arvelee Alin joskus pynttäytyneen tarkoituksella eikä ollenkaan aatellu, et millaset kuteet ja kutrit saattoi mulla olla. Onko siis pienessä ryhmässämme tapahtunut eriyttäminen lookin takii? Nimittäin en usko, että loistava kirjallinen ilmaisuni niinkään erottaa ... no ehkä vaivun uneen, koska toisaalla on kaks sykiatriiki ...

  Ei helekutis, ny annoin aseen hampaattomille ja toisalta ruokin elämäläisten aihepiirejä. Huom. pitää erottaa ny ammun perhepiiri, pyöreän pöydän pohdiskelut ravun kampaamopiiristä ja aran kulduuripiiristä

  Aiheena vois olla Mora, Kauhavalainen ... mut paras on Roselli. Ei piä sotkee rosolliin ja koht ku saan kaffetta lisää, niin pohdin muutakin

  edson

 • Edsolventhan on taas aikaisin aamulla liikkeellä. Kenties "skiippaamassa" itseään peilin edessä iltapäivätansseihin "Jämsässä".
  Itsekin olen liikeeellä ja kävi mielessäni kirjoittaa vanhenevan ihmisen unen tarpeen ja laadun muutoksista ja miten sen kanssa voi toiminnallisesti uudelleensopeutua.
  Huomaan että vakio yökyylääjäkin on ollut Etnaa imitoimassa täällä kuten aina. No ei siitä sen kummempaa. Ei se eläisi ilman sitä. Ja nythän sillä on uusi suojeltavakin.

  • Kenties, kenties, kenties "Kenties "skiippaamassa" itseään peilin edessä iltapäivätansseihin "Jämsässä". Mut ku "totuus" on https://www.youtube.com/watch?v=K2U13CqU5uo mutta onko tuokaan totuus?

   On iha kiva muistellakin, mutta ku mulla jäi tällainen otsikko näppeihin : "On perheitä, joissa siippa on turisti kotonaan"

   Tää ei oo tiedettä, tää on kyldyyriä, joten hiljennyn. Kuuntelen totuuden torvea eli lehmää, joka jossain röyhtäisi sellasta, että kateus on inhimillistä. Lehmälle se sitä on. Lullukka katse silmissään tuottaa pelkkää metaania tämä älyjätti.


  • Etnaa? Tarkoitatko tulivuorta vai tunnettua koomikkoa? Aika hyvin olen molemmissa tapauksissa tavoittanut näiden upean tunnelatauksen.

   Oma 'look'isi tuo mieleen yhden horoskooppimerkin alkukesästä. Ei yhtä komean, vaan yhtä vihaisen. Edson taas on ollut hyvinkin sutjakka nuorena, Whosta puhumattakaan. Puosulla on asusteenaan oikein ruusukultaakin. Turun seudulla on tunnetusti maan tyylikkäimmät miehet ja kauneimmat missit. Ihmekös, kun isäni suku tunnetaan siellä 1500-luvulta asti.

   Hilpeätä että kutsut tummaksi historiaksi Elämän vilkkainta kautta. Olikohan tummuus (synkkyys?) katsojan silmissä, meillä muilla oli silloisessa ystäväpiirissä ihan hauskojakin hetkiä.

   Hyvää yötä, jospa se uni nyt tulisi.


  • Onks Etna pienen maaliman suojelukohdekin? Annas tulla unesta, ku ehit


 • Ny mä pääsin kyldyyriin käsiks ja pohdinkin suomalaista rakkautta https://www.youtube.com/watch?v=7kvFZwePmyU mutta tämän herran rakkaus ei niin kovasti kolahda kuin Tapsa Kansan, mut ymmärrän Kansaa, ei helppo elämä.

  Rakkaus on päivän sana, jota kuulee viljeltävän yhtä kovasti kuin hyväksymistä, toisten aattelun arvostamista, kunnioitusta ja muita pöytätapoja. Seuraava tulos on : suomalainen tietää maaliman eniten rakkaudesta ja kun tän yhdistää onnellisimman kansan munasoluun, niin sillon tiedetään, missä lapsia pitäis tehtailla

  • Mitenkäs Edsonia on nukuttanut unikirjoitukseni, jota en ole vielä edes kirjoittanut?
   AB


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mitenkäs Edsonia on nukuttanut unikirjoitukseni, jota en ole vielä edes kirjoittanut?
   AB

   "Annas tulla unesta" oli kaino pyyntö, että unesta todella voisit kirjoittaa mietteitä/tutkimuksia/tietoa.

   Tulikohan meille väärinkäsitys, sillä en ole nukahtanut, mutta ehkä jossain kirjoittanut huolimattomasti?


  • edson kirjoitti:

   "Annas tulla unesta" oli kaino pyyntö, että unesta todella voisit kirjoittaa mietteitä/tutkimuksia/tietoa.

   Tulikohan meille väärinkäsitys, sillä en ole nukahtanut, mutta ehkä jossain kirjoittanut huolimattomasti?

   Ei meille mitään väärinkäsitystä tullut. Minä vaan hiukan huolimattomasti lipsautin monimielisen retorisen kysymyksen, mikä ei mitenkää varsinaisia uniasi tarkoittanut, mutta ei nyt avata sitä tällä hetkellä. Sen sijaan minulla on kyllä se unensaantiin pääosin liittyvä kommentti kirjoitettuna siellä taululla ja se tarjoillaan ns. metsään jos se kutsuu. Toivottavasti ei kutsu sitä eikä muitakaan nopeasti ajateltuja eräänlaisia "vastauskommentteja" ennenkuin poistuvat noin kuukausittaisessa varastonsiivouksessa.

   Mitään muita kommentti ketjuja tai kirjoituksia minulla ei ole varastossa. Elämä ketjuthan Suomen osalta löytyy jos joku haluua median omasta kirjoitushistorian tallennuksesta.
   Aikoinaan pidin alkuperäisiä hesarin elämän itse kirjoittamiani kommentteja aika pitkää ns. keskustelukansiossa. Sitten siivosin nekin pois. Tavallaan harmi, että edes hesari ei mahdollistanut niiden keskusteluketjujensa tallentumista muuttaessaan kekustelufoorumiaan kerta kerralta huonompaan suuntaan. Onneksi eivät aivan täysin lakkauttaneet vaan siellä voi edelleenkin käydä artikkeliasioista mielipiteitä kirjoittamassa, vaikka hesari mkyllä hyvin hanakasti sensuroi mielipiteen miä ei tue toimituksen ajatusmaailmaa
   Hesarissa edelleenkin ajoittain käyn kommentoimassa, mutten läheskään siinä määrin kuin ennen hesarin huonoja uudistuksia. Niitä aikoja jolloin esimerkiksi "Tapiolan mummo" / Latinisti/Roitsilan pupuleuka kävi paljon ja paljon asiaa kirjoittamassa


 • Sliippaamisesta puheenollen Edson, meitä erottää eräistä se, että meidän ei tarvitse mennä naisten luokse vaan naiset eivät kestä tulematta "meidän" luokse. Useimmiten kainosti anonyyminä, rehellisä ja oikealla asialla kun ovat ja josku rohkeimmat ihan tunnistautuen.

  • "meidän ei tarvitse mennä naisten luokse vaan naiset eivät kestä tulematta "meidän" luokse."

   Just noin, mutta sillä erotuksella, että elämäläiset ovat "naisia"


 • Rakkaudesta liukkauden estimiin

  ja traktoriin, rakkaaseen kumppaniini. 180 kpl mönkijään tarkoitettuun työkalun kera maksaa 179 ekuu.

  Ketju ajaa asian kaksi kertaa paremmin, sillä ne voi ottaa pois kesäksi heleposti ja märässä mettässä pitää paremmin. Oi miksi oi miksi ei kitkoja ... no siksi

  • Minulla on taas kitkat alla ja se ihan rationaaleista syistä, kun ei ole metsäteitä ajettavana vaan lähtee liikkeelle hyvin lanatuilla, hiekotetuilla tai suolatuilla tai sulilla asfalttiteillä joilla ei nastoja tarvitse. Se on eri asia kun joutuu liikkumaan aamu tai iltajäillä tai ailahtelevissa pintaolosuhteissa.

   Jokainen joutuu tekemään kitkaratkaisunsa juurikin todennäköisten ajo olosuhteiden perusteella vaikka en oikein usko että monikaan asiaa noinkaan pitkälle pohtii

   Lumiketjut ovat monessa maassa ja tilanteessa tarpeellinen ratkaisu.
   Ensi vuonnahan meilläkin pitäisi tulla voimaan renkaiden henkilökohtainen tilannevalinta ympäri vuoden eli jos ajelaa vain sulilla teillä ja sula aikaan päivästä niin voi ajaa vaikka kesärenkailla ympäri vuoden. Minä oikeastaan suosin tuota valinnan vapautta vaikka siinä on riskinsä niille jotka eivät kelitilannetta rengaslajista riippumatta muutenkaan hahmottaisi


 • Minäpäs nappasin : Yleensätietenkin olen vaihtanut kaakkia kun on tullut katsastusaika eteen ja ostanut vuodeksi katsastetun

  Eli sitten vanhaa kaakkiako kauppaamaan? Vai luovuttamaan?

  Itelläni on excel taulukko, missä näkyy ostohinnasta lähtien kaikki kulut. Siis kaikki kulut ja sitten yhdessä ruudussa ajetun km hinta.

  Nykyinen monttöörini sanoi, että ei aja kuin kardaanivetoisella eli Volvolla. No ni, juupa joo.

  Minä sanoin, etten asu tällä hetkellä kuin etuvetoisessa.

  Hän sanoi, että käyttää maksuvälineenä vain taskusta kaivamiaan seteleitä. Minä sanoin, ettei minulla ole valheenpaljastusapparaattia ja siksi väläytän korttia

  Hän ei osaa nauraa, minä osaan.

  • No yhden vanhan kaakin annoin musicantin myydä ja pitää rahat, viimeisen ennen tätä ajoin suoraan poistoon romutodistuksella ja sieltä taksilla hakemaan tämä kaupasta. Yhden siitä ennen poistin vaihtokaupassa sitä edellistä sittemmin poistamaan kaakkia hankkiessa. Se ehti minulla aika pitkään ollakin. Ennen tätä viimeistä Suomeen paluuta ja omiin autoihin siirtymistä olin aina yhtiön työsuhdeaitoissa.

   Tämän nykyisen osalta on niin, että tämä on erinomaisessa ja toistaiseksi jopa täysin huolto ja korjausvapaassa kunnossa ollut joten ajatus katsastuksesta elää. Aivan varma en ole mutta epäilen päätyväni joko taas musicantille antamiseen myytäväksi ja pitäköön rahat tai jos katsastus toisi sellaisia suuria korjauskustannuksia mitä itse en tunne tai näe niin sitten jopa mahdolliseti Pågensin tyyliin eli juurikin niin, että ajo poistoon ja sieltä taksilla noutamaan ennakkoon sovittu vankkuri kaupasta.

   Minä en materiaan ja omistamiseen suhtaudu lainkaan statuksellisesti tai jonkun toimintamallin pakkomielteisesti. Se mitä saatan hyvinkin tehdä ja mitä jo tämänkin alustan kanssa suuntaa antavasti tein oli suurentaa konetehoa ja varustusta, Voisin hyvinkin niillä aika vähillä kilometreillä mitä enää ajan ostaa vaikka oikean jenkkiauton ja jos huoletta ja naatinnollisesti pystyisin Euroopassa maantiematkailemaan niin ostaisinkin kunnon kokoisen liikkuvan komeron missä voi oikaista koko 2 metriä vaaka asentoon parkkipaikalla maantien varrella halutessaan


 • Paljastus.

  Minulla on kaksi päiväkirjaa. Toinen vuodesta 2003-2017 ja tässä yksi kohta, mikä ei paljasta liikoja ja oman lapsen nimi pyyhitty ja hänen mielitettynsä kans. Mutta asiaan. http://bot.fi/34so tässä siis yksi kuva. Kirjoottakaapa tuo "elämä LXVIII" kuukleen tai otsikkoruutuun, ni pääsette lueskelemaan ... ja ihastelemaan.

  Mulle tää on muisto menneistä, mihin en haluu palata, vaikka muut haluisivatkin

  • Minullakin on päiväntarkka päiväkirja merielämästä toukokuusta 1962 kevääseen 1972 eli täsmälleen sen 10 vuotta minkä 15 vuotiaana finninaamana suunnittelin itselleni koulutuksineen merenkulkualalla. Se toteutuu ihan muutaman päivä tarkkuudella koko suunnitelman osalta. Kaikkea sen sisäälle mahtuneita tapahtumia ei tietenkään voinut suunnitella mutta kokonaisuuden ja lopputuloksen kyllä voi. Sen jälkeen ei varsinaisia päivittäisiä data kirjauksia enää tehty, mutta esimerkiksi kaikki passine kaikkine leimoineen, viisumeineen työlupineen ovat tallessa. Mukaan lukien Check point Charlien viimeisen toinnallisen päivän rajaleimat Itä Saksan ja Länsi Saksan leimoilla. Olin siis minäkin aivan historian muodostumisen muurilla juuri oikeaan aikaan. Hienoja aikoja. Hienoa tutustua firmassakin Itä saksasta tuleviin vapauteen päässeisiin työntekijöihin.
   Siihen aikaan itäsaksalaiset tunnistettiin siitä, että jokaisella oli banaanikassi aina matkassa. Banaanithan olivat olleet tavallisen itäsaksalaisen saavuttamattomissa koko sen valtakunnan elon ajan.


 • Oi oi oi oi ja sitten ...https://studio.youtube.com/video/imAiQLBulN4/edit tämä on minunmaisemaani ollut 50 vuotta tai siis se, mitä alue tarjosi ennen vuotta 1997

  Mädälle äänelle teen jotain tai sitten antaisin kumppanin jutella, mutta kun oon suulas tyyppi

 • Taidettiin poistaa kehuni Nurmiolle ja oli siinä muutakin. Roiskaisin kehut nimimerkillä kylläkin, mutta en rekisteröitynä

 • Hiljaista on kuin jämsän huopatossutehtaalla. Jamaikalainen sokeriruokopohjainen rommi on taipuisaa. AB tuntee hyvän maut. 21 vuotta ikääntynyt Appleton Estate on varmasti rommien aatelia. Etenkin Captain Morgan rommit. Kaapparikapteeni Henry Morganin mukaan lanseerattu ruokotisle. Perin ihmeellisen elämän Morgan mies eli ja teki itsellensä. Kapparilaivahommassa ei pelkurimies kauaa kestä. Pöksyjen täytyy kestää merivettä kun laivoja ryöstellään. Edsonilta tullut merkillisiä ensyklopediamaisia päiväkirjakaappauksia. Niistä Puosu vaan ei ymmärrä niin mitään. Puosuvaari

  • Oli todella vähän hiljaisempi päivä. Taas tuli oltua yllättävän pitkään liikenteessä.
   Rommit ovatkin melkoista juomataidetta siinä missä viinitkin. Tosin eivät yhtä pitkällä ja runsaan käytön historialla. Minullakin on ihan oma rommitietokansionsa. Itse asiassa minulla on useammastakin aiheesta muiden esittämän tiedon kansioista.
   Kemiasta toki ihan itse englanniksi kirjoittamana yhden erikois applikaatiokemian osalta. Sellanen runsaat pari sataa sivua eli hyvän johdannon kokoinen oikeisiin tieteellisiin julkaisuihin. Sitä on jaettu vain eräiden yhtiöiden sisäiseen käyttöön.
   Eri laisia muutaman sivun bulletiineja sen sijaan on varastoon asti.
   Suosin kuitenkin muiden esityksiä keskustelun ja pohdinnan aiheina kun en ole koskaan voinut pitää itseäni esityksellisenä opettajana ja yleinen debatti ja nopea asioiden omaksuminen edellyttäisi hyvin tiivistettyä selko näkymää.
   Hyvin osaan kuitenkin erilaisten tuulien ominaisuuksia kuvailla.

   Mutta katsokaapa tätä miten esimerkiksi BBC kirjoittaa naapurimaamme Ruotsin tapahtumista etusivullaan!
   https://www.bbc.com/news/world-europe-50339977

   Katson kunhan saan luettua muutaman kommentin taaksepäin vvoinko johonkin kommentoida tai mahdollisesti onko johonkin kommentoitava.

   Täytyy katsoa mitä kaappauksia Edson on käynyt tekemässä.

   Voisinpa kertoa miksi minulla on ainakin yksi melko hiljainen tai joskus täysin hiljainenkin päivä viikossa. Vaikka se on minulle ja useimmille luonnollisen huumorin aihe niin yksi keksisi muuntaa sen kuin perseeksi naaman paikalle. Siksi ei kaikkea muuten oikeastaan mielenkiintoista aihetta voi ottaa edes vihjaavaan käsittelyyn.


  • Niistä ei oikeastaan mitään tartte ymmärtääkään, kuhan aukaisin kuvakaappauksella kokeeksi yhden kohdan digipäiväkirjan sivua, missä sitten oli tuo merkintä Elämä se ja se ja sen sisältöä sitten halutessa pääsi selaamaan

   Rommista taas minä en tiedä mitään, en oo ees maistanu, muistaakseni. Äsh, bakardiahan joskus joo

   edson


 • Ali kirjoitti jostain materialismista ja ..."Minä en materiaan ja omistamiseen suhtaudu lainkaan statuksellisesti tai jonkun toimintamallin pakkomielteisesti"

  Ei materia ole minullekaan muuta kuin välttämättömyys. Toki kehun nelipyöräasumista. Jos oisin mustalainen eli romani, niin kehuisin vankkureita. Jos oisin päättäjä, niin kehuisin aineetonta ja kehun vaikka en oo päättäjäkään.

  Toimintamalli? Pakkomielteisyys?

  edson

  • Moten Gurken. Herellä ollaan vaikkakaan ei kirjoitusvirneessä vielä-
   Pakkomielteisyys ? Ei mitään sen kummempaa kuin materialismin yhteydessämainittuna viittaa esimerkiksi tunnettuun ilmiöön, missä naapurilla on pakko olla ainakin puoli metriä pidempi purjevene kuin toisella naapurilla eli on paklkomielle olla materiaalilla ainakin itselleen parempåi ja arvokkaampi kansalainen
   Aninen UB


  • Anonyymi kirjoitti:

   Moten Gurken. Herellä ollaan vaikkakaan ei kirjoitusvirneessä vielä-
   Pakkomielteisyys ? Ei mitään sen kummempaa kuin materialismin yhteydessämainittuna viittaa esimerkiksi tunnettuun ilmiöön, missä naapurilla on pakko olla ainakin puoli metriä pidempi purjevene kuin toisella naapurilla eli on paklkomielle olla materiaalilla ainakin itselleen parempåi ja arvokkaampi kansalainen
   Aninen UB

   Pöhlö edson : sori, että herätin

   Joo, mun asunnon pituus on 6 m 19 cm ja jos otan pois pyötätelineen, niin ... pitääpäs mitata kunnolla, sillä 6 m on sellanen riittinen pituus

   Neliöilläkään ei pääse leuhkimaan
   mut arvaa vaan
   ku houkuttaa
   ja koukuttaa
   lähtö muualle
   asumaan

   edson


 • Koht taas kateelliset panettelee https://yle.fi/uutiset/3-11065511 sillä amerikan autotalleista saattaa olla lähtöisin paljon paljon ja paljon muutakin.

  Oikeestaan kysyn itseltäni, mitä välii sillä, että akkumateriaalit ehkä loppuvat? Loppuuhan muukin ajallaan. Ja nopeemmin ja nopeemmin

  edson

 • Hiivatin Edsonperä, herätti minut melkein aamuyöstä. Ja kun meinasin mennä ulostelemaan eli ulos liikkeelle niin en päässyt roskarakennusta pidemmälle kun satoi ja parkkipaikalle olisi ollut liikaa matkaa ilman sateenvarjoa, eli roskanvienniksi jäi jaloittelu.
  No ei auta, takaisin seuraamaan suurta ja ihmeellistä maailmaa ja hyvässä lykyssä kirjoittamaan siitä jotain näkemiään. Olihan jossain mielessä mielenkiintoista nähdä miten kirjoitteli ja tulevaisuuutta ajatteli ennustavansa nyt jo yli 20 vuotta sitten.
  Omalla koneellanikaan noita jossain määrin fiktiokirjan aineksia ei enää ole vaan työkirjoituksia lukuunottamatta ne on kaikki poistettu. Kun kaikki oli joskus liikaa joillekin ja leimattiin fiktiona fiktioksi! Mikä dilemma. Ihan sääliksi käy silloisiakin leimakirveen heiluttajia ja vapaan keskustelun estäjiä.

 • Näin sadesäällä ehtii ajankuluksi vaikka analysoida tällaistakin:

  Ovatko herrat tulleet television sarjaohjelmia katsellessaan ajatelleeksi mikä niissä on se jippo millä laitetaan ihmiset koukuttumaan niihin?
  Minä olen sitäkin joutessani pohtinut ja päätynyt siihen, että kaikissa sarjoissa laitetaan ihmiset toimimaan täysin tai lievimmillään epärealistisen karrikoidusti, niin että ihminen ihan ihoreaktiona alkaa miettimään, että hyvä taivas, eihän tuolla tavalla voi kukaan toimia, eikä juuri yhdelle tai yksille ihmisille voi mitenkään tapahtua niin. Sitten aletaan seurata miten se täysin järjetön tila selviää ja ohjelman käsikirjoittaja on jo kirjoittanut samanaikaisesti kulkevan seuraavan älyttömyyden, mikä sitten jatkuu ketjuna vaikka vuodesta toiseen.
  Jopa historialliset sarjaohjelmat kuten se engelsmannien suosittu kartano ohjelma perustui paljolti juuri tapahtumien massiiviseen karrikointiin, vaikka ei sentään "salkkarien" tasolle mennyt.

  Asialla ei juurikaan mitään merkitystä tietenkään ole kun viihdettähän se on, mutta on siinä eräs oppi ja se on että ihminen koukuttuu epätodelliseen, valheelliseen ja liioiteltuun näytelmään ja on siten enemmän altis puhtaalle ohjelman tuottajankin manipuloinnille kuin itse ymmärtääkään.

  Tuon viihteen katselemisessa ja lukemisessa on siis toimittava vähän kuin maailmanasioita arvioidessaan. Todellisuus on selvitettävä tarjolla olevista monista totuuksista interpoloimalla. Tosin sekin on vaikeaa suurelle yleisölle, joka tunnetusti ja kaikissa maissa seuraa sitä paikallista "yleisradio/hesari" totuutta eikä osaa tai pysty vertaiolevaa totuutta seuraamaan tai edes löytämään.

  • Taloussarjat olisivat jepulis, sillä siinäpä käänteitä, minkä opin mukaan vaan ja aina tulee seitsemännen vuoden kato... ripaus deflaatiota ja annos inflaatiota ja kuluttajat jonossa jonottaa vaikka ilimasii ämpäreitä.

   Ei vaan, katselin oliko se MOT ja totesin, että kiikunkaakun on, kun "kansa" valitsee äärioikeita.

   Tänään alkoi uusittavana tuleva Epäilyksen polttopiste. Katson. Joo ja Pitääkö olla huolissaan

   edson


 • Luke päivitti hiilinielulaskelmiaan.

  Päivittäminen muka on jotain uudempaa ja todempaa? Ehkä. Täst saisi kans hianoo fiktioo.

  edson

  • Ihan oikeesti, Edsolvent, Luke oli mielessäni yhtenä roskan tuottajana, kun ajattelin tuota saippuasarjojen tasoa ja toimintamekanismia.
   Siitä huolimatta on tunnustettava, että nyt kun on liian paljon aikaa, niin katselin ihan vapaehtoisesti muunmuassa sitä Downton abbey sarjaa, kun siinä oli jotenkin myös historiallista luokka ja tapa asennoituvissa havaittavissa.
   Jotkut sarjat kiinnostavat. Monet saksalaiset sarjat, rikossarjat, ovat aika viihdyttäviä eikä karrikointia ole viety aivan salkkarien tasolle.. Jopa Wallanderia olen katsellut, mutta ei niidenkään toistoja kyllä kestä Erkkikään katsella.
   Suomalaisia sarjoja on hyvin usein vedetty ihan holtittoman älyttömyyksiin kuten salkkarit ja esimerkiksi Uusi päivä. On niitäkin joskus varsin siedettäviä kuten oli se hiljattain nähty "supo sarja" missä se Hjallikseksi naamioitu venäläinen yritti kaappauttaa Suomen takaisin likekaveriensa Venäjälle. Oli sillä joku nimikin mutta se ei kyllä päähän jäänyt.
   Sorjonen sarjaa pidin katselemiltani tuokioila ihan ylivietynä ja liian fiktiona.
   Toisaalta ei kenenkään tarvitse itseään syyttää, jos joskuus niitä katselee, kun johonkinhan on aikansa käytettävä, ja eihän kukaan kykene 24/7 puhdasta asiaa tuottamaan tai katsomaan.

   Se Luke tapaus on kyllä kansallisen ja osittain yhteisen ilmasto-ja luontoedunkin kannalta hyvin varoittava esimerkki siitä miten valtion teoriassa hyvää tekevä laitos onnistutaan käyttämään joidenkin harvojen edunsaajien propagandavälineen tuottamaa sitä itseänsä valtion viraston ja tutkimusnimen "arvovallalla"
   Kaikkia ns. täysluotettavia tutkimuslaitoksia kuten VTT ja GTK esimerkkeinä pitäisi hyvinkin tarkkaan analysoida ja todeta mitä ne itse asiassa tulostavat ja kenen toimeksiannosta.

   Sieltäkin kuten esimerkiksi soiden ja metsien laskuvesiä mittaavista viranomaisista paljastuisi varsinaisia muumeja jos ihmisiä kiinnostaisi koko totuus.


 • Itse aika vähän tulee seurailtua tv-sarjoja jotka jatkuvat vuodesta toiseen. Salattuja elämiä en ole koskaan katsonut. En myöskään kauniita ja rohkeita koskaan seurannut. Eleet liioitellu draamaattisia tai luonnottomia. Saksalaisia kripo-sarjoja tulee kyllä seurattua.Ein Fall für zwei. Tykkäsin myös babylon berlin minisarjasta.Ja sitten nämä reality sarjat. Kultaa kaivetaan alaskassa ja aina koneet menee rikki ja reuhotaan. Tuskinpa kennekään konekalusto jatkuvalla syötöllä hajoaa. Näyteltyä todellisuutta varmaan 50 prosenttia reality jutut. Sitä seuraa ja varmasti tietää että höplästä vedetään. Itse uskon siihenkin totuuteen että katsoja tykkääkin tulla retkutetuksi uudestansa ja uudestansa. Omalle päänupille ei tee hyvää jos alvariinsa seuraa nonstop sarjoja. Aivot täytyvät sinne työnnetystä roskasta ja soopasta. Roska kumuloituu aivosoluihin ja hermoverkkohin. Vaikuttaa omiin ajatusmalleihin ja uskomuksiin huonontavasti. Kuten AB sanotkin niin yhtä totuutta ei pitäisi uskoa vaan hakea tietoa eri lähteistä. Tänään tulee kuitenkin klo 21 Teema-kanavalta dokumentaarisarja Junamatka Itään. Michael Portillo vetää tyylikkäästi uskottavaa tarinaa eteenpäin. Ikävä vain että Portillon tasoisia tarinankertojia on aivan liian vähän. On nähnyt paljon vaivaa työnsä eteen. Portillon räikeät homppelivaatteetkaan eivät onneksi liikoja häiritse tällaista heteromiestä. Puosuvaari

  • Onkohan missään ns. reality-telkkariohjelmassakaan tuupattu muuta kuin "työnnettyä roskaa ja soopaa". Eppäilen .
   am


  • Puosulle on vielä erikseen kommentoitava, että juuri noita saksalisia sarjoja minäkin mielelläni katselen, kun Carterin jatkuvasti hajoavat laakerit eivät kyllä yhden katsomisen jälkeen juurikaan kiinnosta. Jopa ne alkuperäiset alskalaiset eli ns. mökkeilijät on kyllä melkoisen aivokuollutta sarjaa.
   Niissä matkasarjoissakin on tosi mielenkiintoisia ja sitten joitakin jotka on tehty tosi halvan viihteen tasoisesti. Niissä matkasarjoissa kaikissa pääsee kuitenkin suodattimen kanssa näkemään maailmaa eri kanteilta ja sitä ei yleensä liikaa saa. Jopa se englantilainen blondi komedienne niissä matkaopas sarjoissa on ihan kelvollista katsottavaa. Nyt ei ole hänenkään nimensä kielen päällä mutta näytteli sarjassa Safiiri ja teräs joskus 70 luvulla McCallumin kanssa.


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Puosulle on vielä erikseen kommentoitava, että juuri noita saksalisia sarjoja minäkin mielelläni katselen, kun Carterin jatkuvasti hajoavat laakerit eivät kyllä yhden katsomisen jälkeen juurikaan kiinnosta. Jopa ne alkuperäiset alskalaiset eli ns. mökkeilijät on kyllä melkoisen aivokuollutta sarjaa.
   Niissä matkasarjoissakin on tosi mielenkiintoisia ja sitten joitakin jotka on tehty tosi halvan viihteen tasoisesti. Niissä matkasarjoissa kaikissa pääsee kuitenkin suodattimen kanssa näkemään maailmaa eri kanteilta ja sitä ei yleensä liikaa saa. Jopa se englantilainen blondi komedienne niissä matkaopas sarjoissa on ihan kelvollista katsottavaa. Nyt ei ole hänenkään nimensä kielen päällä mutta näytteli sarjassa Safiiri ja teräs joskus 70 luvulla McCallumin kanssa.

   Britti rouva, jonka nimen hetkeksi unohdin, kun ei ole edessä kuin ehkäkeran vuodessa oli Joanna Lumley,


 • Miten ihminen saa ruokansa? No näyttelemällä, laulamalla tai urheilemalla. Tai valehtelemalla, kääntämällä ja vääntämällä.

  Kuka hei enää raivaa suota pelloksi? Kuokalla. Unohtakaa suo, jussi ja kuokka ja varsinkin suo. On sisäsiistejäkin hommia ja Vapo hoitaa suot ja jumala säät

  Esim. lobbaus voi paraassa tapauksessa tuottaa tosi hyvin.

  edson

 • Kyl alkaa kyllästyttää taso : "arki tehty liian helpoksi" "mallia Saksasta naisten pieniin eläkkeisiin" "katso suorana Ideaparkin nelipäiväiset avajaiset"

  Onneks on muutakin seurattavaa ja koht luenkin, mitä ruotsalaiset paheksuvat metsäkoneyrityksen logossa hih hih

 • Kyl niin mielelläni seuraan keskusteluja työeläkkeistä. Ja naisten pienistä työeläkkeistä. Ei miehillä pieniä työeläkkeitä voi siis olla. Kakskyt vuotta työeläkkeitä maksaneena voin taata, että on. Voin taata myös, että koko yrittäjänä toimimisen aikana maksoin koko työeläkkeen, ei prosentin hipustakaan työntekijältä, koska se oli etu, mitä ei pois viedä, pärkkele

  Lisäksi kaikki pienyrittäjät maksavat nyt niiden eläkkeitä, jotka ovat valtion ja kuntien verotuloilla eläkeeellä ja maksoivat jo heidän palkkojaankin, pärkkele. Ja joku sdpläinen itkee, ettei eläke riitä

  Eläkekatto ja heti, pärkkele

  • Pitää vielä täsmentää, että Kimmo Kinnunen siis itkee, ettei eläke riitä.

   Äskeinen ei siis ollut purkaus siitä, miksi maksetaan esim. lomaltapaluurahoja. Kyllä Sari Sairaanhoitaja sen ansaitsee. Samoin perushoitaja, mutta ansaitseeko lääkäri? Totta helevetissä ja rikkaimmat ansaitsee myös lapsilisät ja koulukirjat ja ... No tuo ei ole helppo kysymys, sillä perusteltua on myös se, että jokainen lapsi ansaitsee lapsilisänsä ja toisen asteen koulutuksen

   Ny meil on työministeri, joka sijoittaa asuntoihin, sillä asuntohan täytyy olla. Vuokriin ei tartte puuttua ei ja ei.


  • tai kenties katto miten vanhaksi ihminen saa elää. Kun lähestyy 70 v ikää niin valtionkonttorista tulee kotiin ilmoitus. "Arvoisa vastaanottaja. Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaan täytätte puolen vuoden päästä 70 vuotta. Lain mukaan kuulutte yhteiskuntaluokkaan B2, jonka mukaan maksimielämänne pituus voi olla enimmillänsä 70 vuotta. Teillä on mahdollisuus osallistua vapaehtoiseen orientaatiovalmennukseen. Orientaatiovalmennukset ovat olleet suosittuja ja laadukkaita. Orientaatiokeskuksenne osoite löytyy liitteestä 2. Ottakaa mukaan hammasharja, pitovaatteet ja henkilökohtaiset lääkkeenne. Mikäli ette kuitenkaan halua osallistua vapaehtoiseen orientaatioon niin viikkoa ennen 70 vuotispäiväänne teidän tulee viipymättä ilmoittautua alueenne eutanasiakeskukseen" . Voi se jatkossa mennä jopa noinkin. Kunhan piruilen. Toivokkaamme ettei sellaista maailmaa tule. Puosuvaari


  • Anonyymi kirjoitti:

   tai kenties katto miten vanhaksi ihminen saa elää. Kun lähestyy 70 v ikää niin valtionkonttorista tulee kotiin ilmoitus. "Arvoisa vastaanottaja. Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaan täytätte puolen vuoden päästä 70 vuotta. Lain mukaan kuulutte yhteiskuntaluokkaan B2, jonka mukaan maksimielämänne pituus voi olla enimmillänsä 70 vuotta. Teillä on mahdollisuus osallistua vapaehtoiseen orientaatiovalmennukseen. Orientaatiovalmennukset ovat olleet suosittuja ja laadukkaita. Orientaatiokeskuksenne osoite löytyy liitteestä 2. Ottakaa mukaan hammasharja, pitovaatteet ja henkilökohtaiset lääkkeenne. Mikäli ette kuitenkaan halua osallistua vapaehtoiseen orientaatioon niin viikkoa ennen 70 vuotispäiväänne teidän tulee viipymättä ilmoittautua alueenne eutanasiakeskukseen" . Voi se jatkossa mennä jopa noinkin. Kunhan piruilen. Toivokkaamme ettei sellaista maailmaa tule. Puosuvaari

   +70 on ikäluokkaa, joka on ylimainostettua. +40 maksavat viulumme, mutta soiton pitää raikua, sillä se on kyldyyriä. He me ja hentun liisa orientoituu kukin voimiensa mukaan kuluttamaan ja näyttämään nuorille mallia.

   Jatkan piruiluani ja toivon, ettei Manta mene nurin huomenna, sillä me tarvitemme esikuvia


  • edson kirjoitti:

   +70 on ikäluokkaa, joka on ylimainostettua. +40 maksavat viulumme, mutta soiton pitää raikua, sillä se on kyldyyriä. He me ja hentun liisa orientoituu kukin voimiensa mukaan kuluttamaan ja näyttämään nuorille mallia.

   Jatkan piruiluani ja toivon, ettei Manta mene nurin huomenna, sillä me tarvitemme esikuvia

   Tais mennä ohi joiltain https://www.etk.fi/elakejarjestelmat/kansainvalinen-vertailu/elakekatot/ mutta uusin "mainokseni" ja


  • edson kirjoitti:

   Pitää vielä täsmentää, että Kimmo Kinnunen siis itkee, ettei eläke riitä.

   Äskeinen ei siis ollut purkaus siitä, miksi maksetaan esim. lomaltapaluurahoja. Kyllä Sari Sairaanhoitaja sen ansaitsee. Samoin perushoitaja, mutta ansaitseeko lääkäri? Totta helevetissä ja rikkaimmat ansaitsee myös lapsilisät ja koulukirjat ja ... No tuo ei ole helppo kysymys, sillä perusteltua on myös se, että jokainen lapsi ansaitsee lapsilisänsä ja toisen asteen koulutuksen

   Ny meil on työministeri, joka sijoittaa asuntoihin, sillä asuntohan täytyy olla. Vuokriin ei tartte puuttua ei ja ei.

   Se oli kimmo kiljunen

   kimmo kinnunen taas itkee ku keppi ei lennä


  • Anonyymi kirjoitti:

   tai kenties katto miten vanhaksi ihminen saa elää. Kun lähestyy 70 v ikää niin valtionkonttorista tulee kotiin ilmoitus. "Arvoisa vastaanottaja. Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaan täytätte puolen vuoden päästä 70 vuotta. Lain mukaan kuulutte yhteiskuntaluokkaan B2, jonka mukaan maksimielämänne pituus voi olla enimmillänsä 70 vuotta. Teillä on mahdollisuus osallistua vapaehtoiseen orientaatiovalmennukseen. Orientaatiovalmennukset ovat olleet suosittuja ja laadukkaita. Orientaatiokeskuksenne osoite löytyy liitteestä 2. Ottakaa mukaan hammasharja, pitovaatteet ja henkilökohtaiset lääkkeenne. Mikäli ette kuitenkaan halua osallistua vapaehtoiseen orientaatioon niin viikkoa ennen 70 vuotispäiväänne teidän tulee viipymättä ilmoittautua alueenne eutanasiakeskukseen" . Voi se jatkossa mennä jopa noinkin. Kunhan piruilen. Toivokkaamme ettei sellaista maailmaa tule. Puosuvaari

   Minun mielestäni eutanasia pitäisi saada lailliseksi Suomessa, mikäli itse haluaa luopua elämästään esim vakavan sairaden takia. Sen voisi kirjata hoitotahtoonsa. Eikä sitä sallittaisi kuin todella vakavassa sairaudessa ei siis muuten vaan halusta päästä pois täältä paskasta maailmasta jos on kyrsiintynyt vaikka tyttö/poikaystävän tehtyä bänät.

   Cee


  • Minulta irtoaisi myös hetri se lakisääteinen lakisääteisen eläkkeen katto. Ne jotka eivät sen katon eläkkeellä, esimerkiksi 3500 €/kk katolla eläkkeelläkään tule toimeen voivat aivan vapaaehtoisesti töissä ollessaan järjestää vapaaehtoisen lisävakuutuksen tai muulla tavalla eläkevarallisuutta niin että voi ylläpitää haluamansa "tason tai fasaadin"
   Itseasiassa uskon että useimmilla on jotain virallisissa tuloissa näkymätöntä varallisuutta "tyynyssä". Ei kuitenkaan säännönmukaisesti kaikilla.


 • Min en ois tajunnunna venetsian tulvaa, jollei sitä ois kuvattu apokalyptiseksi ... eiku ne olikin ne tuhot apokalyptisii

  Aina on kuitenkin voittajii, sillä ne soutajat pääsee uudempiin paikkoihin ja turistit ovat riemuissaan.

 • Gondolieeri on innoissansa kun voi sauvoa turistit sisälle Pyhän markuksen kirkkoon.
  Jos Edsonilla olisi pyörävankkurinsa lisäksi asuntolotja tai asuntoproomu niin äkkiäkös sellaisen asuntolaivan pöristeleisit venetsian tulvaporteista sisään. Puosuvaari https://www.youtube.com/watch?v=CJjE_yCtJk4

  • Mul on kaveri, joka asui ensin teltassa lomansa, nyt purjeveneessä. Jos oisin Puosu tai Ali, niin purjehtisin maaliman ääriin. Matkalla lataisin fillarin akut täyteen ja kalastelisin kuin vain Miesten merellä kalastettiin tai sit kuin Ihminen ja legenda tai sit niinku Vanhus ja meri siellä merellä

   Ny kalastelen Ahon lastuilla


  • edson kirjoitti:

   Mul on kaveri, joka asui ensin teltassa lomansa, nyt purjeveneessä. Jos oisin Puosu tai Ali, niin purjehtisin maaliman ääriin. Matkalla lataisin fillarin akut täyteen ja kalastelisin kuin vain Miesten merellä kalastettiin tai sit kuin Ihminen ja legenda tai sit niinku Vanhus ja meri siellä merellä

   Ny kalastelen Ahon lastuilla

   Vapaus on hyvä tavoite ja päämäärä. Puosukin on melkein maakrapu. Airistoa pidemmälle ei ole veneellä mennyt. Gondolakin voisi olla hyvä uushankinta. Käytetty sellainen haettava Venetsiasta. Sen verran matalapohjaista vettä nämä naantalin ruovikkorannat on. Jalat yltää monin paikoin mutapohjaan. Huomasin että linkkaamani laulava gondolieeri onkin Las Vegasin pelle ja hupiviihdyttäjä. Vegasissa on tuollainen keinotekoinen vesilätäkkö ja muutama gondoli. Menin siis retkuun pahasti. Puosuvaari


 • Kolmosen aamutelkussa toistavat toistamiseen, että naisten palkka on pienempi. Sari Sairaanhoitajalle siis enemmän palkkaa, sillä Sakari Sairaanhoitaja saa ... Samoin pirssikuski Lea saa vähemmän kuin Leksa. Prosentti brutosta kuitenkin sama

  Nyt pitää saada Sarille 500 ekuu heti lisää ja mielellään Leallekin.

 • Olipa pimeähkö keski marraskuinen päivä.
  Kolme koon kokous oli tänään varsin pitkänä
  Huomenna suihkuvirtaukset tuovat hiukan lisää valoa

 • No ni, tsekkasin eilisiä ja Puosu mennyt retkuun. Ei se mitään, minä meen retkuun joka päivä. Ton vapauden kanssa meinaan, vaik en vanki olekaan.

  Meneekö Huuhkajat retkuun? Ei mene ja mitä näkivät silmäni, että muka neloselta tulisi ottelu?

 • Kyl on vaikea tilanne kirje ja lehtijakelussa. Menee meinaan kyllä yksityiselle jossain vaiheessa, mutta se ei liene paha juttu.

  Pieni maksu niille, joille kannetaan lehti. Niille, jotka lähettävät kirjeen, myös pieni maksu. Siis osoitettuna sille jakelijalle, ei valtiolle

  Ja auto ja kuljetusliitot, vällärit ja muut lennonvalvojat ahtaajineen... joo joo ja joo.

 • Moten Gurken auf alle bleibende Herren!
  Mikähän vika minussa on, kun ei hirveesti kiinnosta mikään urheilu missä suuri joukko ihmisiä tavalla tai toisella juoksee yhden litteän tai pyöreän pallon perässä ja yrittävät joko potkia heittää tai hakata sitä.

  Jopa monta tuntia kestävä yksilölaji kuten pyöräily ja jopa snooker saattaa kiinnostaa enemmän, nopeista yksilölajeista puhumattakaan.-

  Suihkuvirtausennuste oli oikea, vaaleeta näkkyy taevaalla. Pitänee ängetä perjantaiostoksille näin torstainakin. Tosin vielä kaipaamiani näppäriä äänenmuunto adaptereita löysin hyvin netistä kun netttimarkkinan siltä osin musicantin kanssa kartoitimme. Hyvä ja nopea adapteriliike löytyikin sitten Ruotsista. Paremmat valikoimat kuin konsanaan verkkokaupassa. ja hinnat ihan "ymmärrettäviä"

  Pian olen saanut konvertoitua kaikki ääneni wirelessiksi niin että vain korvani kuulevat äänben liikkuessani huushollissa mitä tahansa tekemässä. Nyt pääkuulokkeitteni wireless kantomatka on 100 metriä. Pitää vaan saada se bluetooth lähtemään niin että voi käyttää erittäin keveitä kuulokkeita. Sellaisiakin että sen voi huoletta jättää pään ja tyynyn väliin. Etu siinä on tietysti vain ettei häiritse naapureitaan mutta kuulee silti kunnonn teholla. Kyllä nytkin aika vähällä avoimella äänellä kuulee, mutta kun se leikkaus silloin toissa vuonna jätti kanavat puristukseen vasemman korvan ja kurkun paineenalennus (Eustaasinen kanava) kanavan tai putken suhteen niin vasemmasta korvasta aleni kuulon taso. Kuulokkeilla kuunneltuna sen tilan saa korjatun tuntuiseksi kun vasen korva sitten kuitenkin stereona kuulee. Muuten onneksi yhteiskuulona kuulee aivan hyvin normaalipuhettakin.

  • "Mikähän vika minussa on"

   Ei kait mitään vikaa? Nää on viihtymis - mielihalu - fiilis - ja ennen kaikkea makujuttuja, kuten musiikki ja taide. Kuorolaulu lienee yksi joukkuepeli ja on niitä muitakin.

   "Pitänee ängetä perjantaiostoksille näin torstainakin"

   Tänään on perjantai !


  • edson kirjoitti:

   "Mikähän vika minussa on"

   Ei kait mitään vikaa? Nää on viihtymis - mielihalu - fiilis - ja ennen kaikkea makujuttuja, kuten musiikki ja taide. Kuorolaulu lienee yksi joukkuepeli ja on niitä muitakin.

   "Pitänee ängetä perjantaiostoksille näin torstainakin"

   Tänään on perjantai !

   Kun oli niin aamulla kirjoittamassa, niin se tuntui viekä torstailta.
   Toisaalta päiv' sinne tänne ei paljoakaan joewm juoksussa tunnu.
   ab


 • Panee miettimään ... koska aidosti paneudutaan robottien tuottaman tuloksen "verottamiseen" En tiedä, onko jo olemassa jotain piiloveroa, mutta en tiedä paljon muutakaan.

  Verotuloja tullaan tarvitsemaan, se on selvä. Ansiot ovat elämistä varten. Kait ne pääomatkin sitä myös ovat, mutta enemmän pääomien taustalla on hämärää. Kaksinkertaista verotusta ei kait myös saisi olla.

  • robotteja voisi tavallinenkin palkkatyöläiskansa ostella itsellensä. Ajattelutavan muutos. Edson, Ali tai jopa Puosukin voisivat ostaa/liisata itsellensä 10-15 kpl työ- ja palvelurobotteja ja laittavat robotit tienaamaan fyffeä. Saadusta bisnesvoitosta voisi maksaa kivasti verojakin yhteiskunnalle. Yijjäävällä kapitaalilla ostaa itsellensä rommia ja uusia robotteja. Transitio marxin palkkatyöläisestä robottien omistajiksi (=pienkapitalisti ) tulee tapahtumaan. Roboteista tulee ihmisten tuottavia orjia. Voisiko olla toimiva skenaario., Puosuvaari https://www.youtube.com/watch?v=rVlhMGQgDkY


  • Anonyymi kirjoitti:

   robotteja voisi tavallinenkin palkkatyöläiskansa ostella itsellensä. Ajattelutavan muutos. Edson, Ali tai jopa Puosukin voisivat ostaa/liisata itsellensä 10-15 kpl työ- ja palvelurobotteja ja laittavat robotit tienaamaan fyffeä. Saadusta bisnesvoitosta voisi maksaa kivasti verojakin yhteiskunnalle. Yijjäävällä kapitaalilla ostaa itsellensä rommia ja uusia robotteja. Transitio marxin palkkatyöläisestä robottien omistajiksi (=pienkapitalisti ) tulee tapahtumaan. Roboteista tulee ihmisten tuottavia orjia. Voisiko olla toimiva skenaario., Puosuvaari https://www.youtube.com/watch?v=rVlhMGQgDkY

   Ekalle robolle sukset jalkaan ja niin syntyy Iivo Niskaselle varamies!
   am


  • Anonyymi kirjoitti:

   robotteja voisi tavallinenkin palkkatyöläiskansa ostella itsellensä. Ajattelutavan muutos. Edson, Ali tai jopa Puosukin voisivat ostaa/liisata itsellensä 10-15 kpl työ- ja palvelurobotteja ja laittavat robotit tienaamaan fyffeä. Saadusta bisnesvoitosta voisi maksaa kivasti verojakin yhteiskunnalle. Yijjäävällä kapitaalilla ostaa itsellensä rommia ja uusia robotteja. Transitio marxin palkkatyöläisestä robottien omistajiksi (=pienkapitalisti ) tulee tapahtumaan. Roboteista tulee ihmisten tuottavia orjia. Voisiko olla toimiva skenaario., Puosuvaari https://www.youtube.com/watch?v=rVlhMGQgDkY

   Robotti-imuri ja robotti nurmenleikkuri ... mut ne akut peärkkeletto. Mä meinasin niitä teollisuusroboja ja niitten verottamista. Ookoo, kait käyvät suorasähköllä ja niis on sähkövero

   Hitto, arvasin. Lätkäihmiset ne kampittaa robojakin. Futarit ei koskaan.

   edson


 • Dopamiinipaasto ? Pilvipelaaminen ?

  Kiva kuunnella ja miettiä jälkidigiä

 • Mistä syntyy 86 kg jätettä?

  Yhden kännykän valmistuksesta. Eli aika tarkkaan pystytään jäljittämään koko ketjun jätteet louhinnasta alkaen. Miksei pystytä sitten lentokoneen jätteitä laskemaan? Eli louhinnasta ensin lähdetään ... sitten kaikki ne matkustajien aiheuttamat jätteet eli ei muuta kuin seurantalaitteet jokaiselle

  Sama raideliikenteeseen, autoiluun, laivaliikenteeseen ...

  Matematiikkaa tarvitaan yhä enemmän ja onneksi uusi koulutussuunnitelma tämän tajuaa.

  edson

 • Onpa kivaa että edes ilma oli valkeampaa eli valoisampaa vaihteeksi.
  Minäkin kävin ihan Hyrylässä astri maisemia katselemassa ja Korson Lidlissä ostamassa vähän lisää mehuja sekä uuden jouluruusun ja nyt vaihteeksi myös amarylliksen. Nyt onkin yrttivalikoima lähes niin täysi kuin tälle maisemalle voi asetella.
  Vierailin yhden pohdiskelevcan kommentin kanssa yöllä tuolla naapuriketjulla ja niinhän siinä on käynyt kuten oli ennustettavissa, että mummot ovat lopullisesti pimentyneet ja pullistelevat uutta voimaa pienessä putkessaan kun on vihdoin löytynyt se tukija ja takapuoleen taputtelija.

  Siitäpä pitää vielä kerran toistaa Puosuvaareille se, että mitkään kirjoitukset ja vihjeet eivät edes pilkullakaan liity sinuun suhteelliseen uuteen kirjoittajaan vaikka joa alkumanipulointeina niin yritettäisiin esittää. Se minkä aikaisemmin kirjoitin eräänlaiseksi ohjeeksi, että kirjoita siellä missä itseäsi kiinnostaa tai missä luulet asialle olevan järjellistä kuulijakuntaa, pätee 100%. Minulla tai en usko Edsoniullakaan ole mitään tarvetta etsiä hulluudelle tukijoita tai sympatiaa.

  Edsonille taas voin sanoa, että olet kyllä ollut oikeammassa kuin minäkään olisin kuvitellut. Kyllä ninunkin nemesistäsi ilmeinen putkiutuneisuus vaivaa ja mennyttä on joskus opittu rationaalisuus.

  Minun mummoni taas on sekaisin kuinsänkipelto. Ei edes ymmärtänyt torstaimurjaisua vaan yritti siitäkin kehittää ns. perseen.

  Kumpainenkaan ei lainkaan tajua mitä yleisellä pohdinnalla tarkoitetaan tai edes mihin vihjataan jos vihjataan. Kaikessa ja aina väärin näkevät vain itsensä.

  No kyllä he nyt tuettuna taas jonkun aikaa pötkivät. Antaa pötkiä vaan. Parasta on edelleenkin olla heidän juttuihinsa lainkaan vastaamatta ja kirjoittaa itse sen minkä haluaa kirjoitta ja minne haluaa. Pääosin tietysti yleisenä asiana ja asiallisuutena tällä nyt puhtaasti miesten ketjulla

  • Toisaalta on tavallaan ilo toimia niinkin suurena virikkeenä, että yhdellä aika lyhyellä yleisanlyyttisella kommentilla saa koko mummopesän kuhisemaan kuin kaiukki metsän muurahaiskeot yhteensä ja hyppimään seinille vailla mitään todellista perustetta tai mosoitetta.


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Toisaalta on tavallaan ilo toimia niinkin suurena virikkeenä, että yhdellä aika lyhyellä yleisanlyyttisella kommentilla saa koko mummopesän kuhisemaan kuin kaiukki metsän muurahaiskeot yhteensä ja hyppimään seinille vailla mitään todellista perustetta tai mosoitetta.

   Joo mä luin noiden muurahaisten juttuja, en viittiny tulla sinne.

   edson


  • Taineet käydä lukemassa täällä ja sorry, että mainitsin sen, että tänään on perjantai. Se yks, joka ei etsi muuta kuin riitoja, elää oikein niistä eli ara, käytti just tuota torstai/perjantai juttua "hyväkseen"

   Toisaalta on siellä Elämässä kyl jotain sellaista perseennuolentaakin havaittavissa. Paneudutaan asioihin ja mietitään niitä ja heitetään joskus hupiakin, jos se irtoo.

   edson


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Toisaalta on tavallaan ilo toimia niinkin suurena virikkeenä, että yhdellä aika lyhyellä yleisanlyyttisella kommentilla saa koko mummopesän kuhisemaan kuin kaiukki metsän muurahaiskeot yhteensä ja hyppimään seinille vailla mitään todellista perustetta tai mosoitetta.

   "Yleisanalyyttisellä kommentilla"! Sorry, mutta nyt en voi kuin nauraa makeasti.
   am


  • "Minun mummoni". Voi miten söpöä!

   Kai ymmärrät että otan kiinni sinun pienimmistäkin viheistäisi. Olet itse tehnyt minusta vihollisesi. Yleisaatteellisella kommentilla valistan sinua, että sänkipelto on täysin rationaalinen elementti maanviljelyä, josta sinä rukka et tajua paskaakaan. Vihata voit kaikkea mutta et odottaa, että kaikki yhtyvät määräysvaltaasi minkään vuoksi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Joo mä luin noiden muurahaisten juttuja, en viittiny tulla sinne.

   edson

   "Joo mä luin noiden muurahaisten juttuja."

   Miten yleensä kestät elää, jos naiset ovat muurahaisia? Luulisi että siitä tulee skismaa jopa perhepiirissä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Taineet käydä lukemassa täällä ja sorry, että mainitsin sen, että tänään on perjantai. Se yks, joka ei etsi muuta kuin riitoja, elää oikein niistä eli ara, käytti just tuota torstai/perjantai juttua "hyväkseen"

   Toisaalta on siellä Elämässä kyl jotain sellaista perseennuolentaakin havaittavissa. Paneudutaan asioihin ja mietitään niitä ja heitetään joskus hupiakin, jos se irtoo.

   edson

   Ei niistä kannata harmaita hiuksia ottaa. Siinä nyt vaan on tilanne vähän kuin Paltan ja Paun välillä., Paltassa on rationaali ja progressiivinen ajatus ja Paussa mummojen subjektiivinen ja kapeakatseinen sekä lyhytnäköinen etu.
   Parempi on yrittää pysyä erossa ja ja olla nioiden provpja noteeraamatta. Ei niillä ole muuta elämää. Siksi me olemme tapetilla ja ruodinnan aiheita, että edustamme järkeä ja kaikenklattavaa keskustelua ja olemme kerta toisensa jälkeen todenneet faktana sen, että nämä ketjut myös tuo aölati pimenevien mummojen ketju ovat vaoaasti kene tahansa kirjoitettavissa jos haluaa. Kyllä se halu sinne vierailuunkin vähenee ihan automaattisesti. En tietenkään takaa, että poistuu kokonaan kun onhan välillä käytävä ihmettelemässä mistä ja miten henkinen pimeys syntyy ja miten ja ketkä sitä ylläpitäävät ja tiivistävät. Sekin taitaa olla mahdollista vaikka järjen valo siellä oli jo lähes pikimustaa eli lähellä absoluuttista mustaa.

   Jatkamme täällä' keskustelua asioista, ajankohtaisista ja yleisistä ilmiöistä sen mukaan mikä ketäkin kiinnostaa

   Minäkään en nyt vähään aikaan viitsi edes avata koko pimeäketjua. Ei sieltä koskaan mitään positiivistä löydä.
   Käyköön täällä ulvomassa ja etsimässä itselleen tekaistuja vihamiehiä saadakseen edes jotain keskusteltavaa.


 • Mä en jaksa vääntää elämäläisten kanssa. Ja Ali, minä olen musta/valko/harmaakin joskus ja putkiaivo ja en jaksa ees laskee kymmeneen tuolla oikees elämässäkään, vaan läiskäsen tuleen, jos on tullakseen. Käytös on ylimainostettua ja jos tuote ei mee jakeluun, mitäs sitten?

  Mitähän tääkin taas oli ? Siis minulta

  edson

  • Ota ihan tyynesti niinkuin Tyyne aikoinaan. Meillä on matkassa roikkumassa muutakin kuin kulkusemme. Parasta antaa niiden möyrytä ja yrittyää keksiä itselleen jotain kuohuttavaa. Se on kai lääketieteellisesti sitä mummoadrenaliinia
   Pysytään vaan siinä mitä tuosssa kommentti ylempänä kirjoitin
   Enkä tiedä sinun putkiaivoisuudestasi mitään, sillä minähän se vasta putkiaivoinen olen ollut kun edes pientä toivetta suihkuvirtauksen kuvailtujen oppimäärien ja mainostettujen lentomatkailujen pidin hänenkin rationaaliudestaan. Väärässähän olin. Tunnustan sen. Ei sitä ollut lopulta ollenkaan vaan juurikin vain sitä mitä sinä olet omin sananvalinnoin kuvaillut.

   Ainoa mikä minua hiukan jurppii on se, että nuo mummot ovat tehneet asiallisen keskustelun tai sellaseen palaamisen heidän osaltaan aivan mahdottomaksi. Mielelläni kun olisin aina nähnyt tilanteen missä olisi ollut niin monta kirjoittajaa, että yhden, jopa muutamankin ilmiselvä autismi olisi hajonnut joukkoon. Tappion tässä on kärsinyt laadullisempi keskustelujen sosiaalinen funktio.

   Toisaalta sitäkään ei pidä liikaa sureksia, kun ajattelee juurikin esimerkiksi vaikkapa vain tuota Pau ja Palta mono erisuuntaan täysin meininkiä ja siellä sentään se koskee koko kansaa. Ei vain muutamaa mummoa.
   Jos on valoisampi viikonloppu niin lasketaan taas asiaa likkeelle ja debatoidaan niistä kuten metsien hiilinieluista ja vaikka eläkekatosta niinkuin järkevät ihmiset pystyvät debatoimaan.


 • Puosu : "Ajattelutavan muutos. "

  Niinpä. Täytyy ajatella. Immeinen saattaa olla aika monessa koukussa kiinni. Enstex aattelin käyttää väkäsettömiä koukkuja ja ottaa saaliin ylös kuiteski. Ja syödä sen, jollei ole rauhoitettu elukka

  edson

  • Katsoin äsken hiukan sitä sinun tuolla aiemmin mieleemme palauttavaa ketjua aivan alusta ja silloin oli meillä kirjoitusmeininki kyllä ihan eri tasolla kuin nykyään. Tosin katsoin vain parikymmentä repliikkiä alusta. Ja sinä et jaksa enää sitä. Täytyypä vähitellen lukea enemmän, jos selviää syy. Elämästähän on muodostunut varsinainen jatkosarja, kuin Salatut elämät konsanaan, jota en ole kylläkään katsonut. Sen verran iltiksestä katsonut, mitä taas joku on sanonut ja saanut aikaan. Sitähän tämä kirjoittelukin täällä on, oli kyse sitten elämästä taikka porinasta taikka mistä tahansa palstasta. Kaikissa puhutaan päivän tapahtumista, olivat sitten politiikkaa, koulutusta, hallituksen päätöksiä, autoilusta, energiasta, ilmaston muutoksesta, laihdutuksesta ja sen tavoista, onko Atkinsin dieetti se oikea, vai joku muu, puutöistä taikka sään muutoksista. Kaikille jotain. Elämään nuo kaikki ovat mahtuneet, miksei nyt vuoden 2019 lopulla täällä S24:ssä.
   Hesariin kaikki mahtuivat ja moderointi oli välissä. Täällä ei ole oikeaa moderointia, vaan robo, joka poistaa täysin aiheetta kirjoituksia, tiettyjen sanojen perusteella. Se, että hesari poisti vapaan kirjoittelun, samoin iltasanomat, aiheutti vapaan kirjoittelun kuoleman, niissä saa vain olla jotain mieltä lehden otsikoidun jutun mukaan.

   Sitä jakoahan täälläkin harrastetaan, porinaan saa kirjoittaa vain tekniikasta, merenkulusta, autoista ja politiikasta, elämään saa kirjoittaa kaikesta mahdollisesta, mutta vailla ilkuntaa ja ivailua joka käänteessä. Kiitos.

   Cee


  • Anonyymi kirjoitti:

   Katsoin äsken hiukan sitä sinun tuolla aiemmin mieleemme palauttavaa ketjua aivan alusta ja silloin oli meillä kirjoitusmeininki kyllä ihan eri tasolla kuin nykyään. Tosin katsoin vain parikymmentä repliikkiä alusta. Ja sinä et jaksa enää sitä. Täytyypä vähitellen lukea enemmän, jos selviää syy. Elämästähän on muodostunut varsinainen jatkosarja, kuin Salatut elämät konsanaan, jota en ole kylläkään katsonut. Sen verran iltiksestä katsonut, mitä taas joku on sanonut ja saanut aikaan. Sitähän tämä kirjoittelukin täällä on, oli kyse sitten elämästä taikka porinasta taikka mistä tahansa palstasta. Kaikissa puhutaan päivän tapahtumista, olivat sitten politiikkaa, koulutusta, hallituksen päätöksiä, autoilusta, energiasta, ilmaston muutoksesta, laihdutuksesta ja sen tavoista, onko Atkinsin dieetti se oikea, vai joku muu, puutöistä taikka sään muutoksista. Kaikille jotain. Elämään nuo kaikki ovat mahtuneet, miksei nyt vuoden 2019 lopulla täällä S24:ssä.
   Hesariin kaikki mahtuivat ja moderointi oli välissä. Täällä ei ole oikeaa moderointia, vaan robo, joka poistaa täysin aiheetta kirjoituksia, tiettyjen sanojen perusteella. Se, että hesari poisti vapaan kirjoittelun, samoin iltasanomat, aiheutti vapaan kirjoittelun kuoleman, niissä saa vain olla jotain mieltä lehden otsikoidun jutun mukaan.

   Sitä jakoahan täälläkin harrastetaan, porinaan saa kirjoittaa vain tekniikasta, merenkulusta, autoista ja politiikasta, elämään saa kirjoittaa kaikesta mahdollisesta, mutta vailla ilkuntaa ja ivailua joka käänteessä. Kiitos.

   Cee

   Aivan älytöntä pitää yllä kahta Elämää

   Kiittele mitä kiittelet

   edson


 • Etytä viitsit sinäkin Ceeni ryhtyä vastoin parempaa tietoasi täyteen asenteelliseen paskankasvatukseen osallistua:

  "Sitä jakoahan täälläkin harrastetaan, porinaan saa kirjoittaa vain tekniikasta, merenkulusta, autoista ja politiikasta, elämään saa kirjoittaa kaikesta mahdollisesta, mutta vailla ilkuntaa ja ivailua joka käänteessä. Kiitos.

  Cee"

  Täällä ei mitään jakoa ole kukaan ikupäivänä harrastanut vaan täällä on kerta toisensa jälkeen toisetettu että kuka tahansa saa kirjoitaa mitä tahansa ja jos se jotain kiinnostaa sihen sellainen ottaa kiinni.
  Faktana on vain todettu, että pimeiden mummojen ketjussa kirjoitetaan hyvin rajallisista aiheista. Jopa sinä saat ihan vapaasti ryhtyä "pimeäksi mummoksi" tasapuolisesta ja rationaalista Ceestä, jos se tuntuu sinusta paremmalta ja oikeammalta.

  Tämän enempää en nyt sitten mummojen vääriä ja itsemanipuloituja ja keksittyjä "ajatuksia" kommentoikaan. Eiköhän kaiken pitäisi olla aika selvää jopa mummoketsun subjektiiviselle luetun ymmärtämiselle.
  Yrittäkää nyt ihmeessä jatkossa kirjoitella siellä niistä tärkeistä asioista, jotaka täällä olisivat vain asioita.

  Kaipa sinäkin sen ymmärrät että ei tälle ketjulle ole pakko tulla vaan keskustella voi "omalla ketjullaan" esitetyistä asioista.

  Teillähän on nyt kaikki asiat hienosti. Teillä on siellä nyt myös kaikki mitä olette kaivanneet ja jos oikein kuivasti sanon niin saatte nyt myös matkustajaa tarpeenne mukaan. Tosin ette varmaan ymmärrä mitä tarkoitan vaan luulette minun tarkoittaneen ammua tai lieksan hönkää. Ainakin he itse luulevat. Niinhän he ovat aina luulleet.

  Ja vielä ihan varmuudeksi tähän toistona, että en aio enää vähään aikaan mitenkään kommentoida kenenkään paskanlapiointiin sieltä ketjulta vaan jokainen siihen innostunut saa mölistä ihan vapaasti saamatta hakemaansa huomiota

  Asiallisiin juttuihin luonnollisesti saatan osallistua vaikka se harvinaisena valonvälähdyksenä lähtisi pimeältä ketjultakin

  • Mikä teini-ikäinen huligaani olet, että kutsut tavallista juttelua "paskanlapioinniksi"? Jostain koulukotilapsuudestasi olet oppinut halveksimaan normaaleja ihmisiä? Eikö seiskakymppinen ole oppinut käyttäytymisen alkeitakaan?

   Luulen että ystävät täälläkin alkavat olla vähissä, kun kiltin Ceen kimppuunkin käyt.

   Millä perusteella kutsut Elämää pimeäksi ketjuksi?

   Minusta koko tämä touhu ei ole enää yhtään vitsikästä, vaikka Who kehoittaakin ottamaan kevyesti. En tykkää nähdä ihmisen romahtavan vihansa vimmoissa.

   Koeta ihmeessä hankkia apua itsellesi!


  • Et ole Ali tainnut lukea Edsonin juttuja täältä porinastakaan, jossa hän jatkuvasti ilmaisee, ettei elämäläiset vaan tule tänne kirjoittamaan ainakaan mistään elämään liittyvästä asiasta, häntä ei kiinnosta lukea U:sta, ei A-mummun siipasta, ei Ravun hiustenleikkuusta ja kirjoista, joita lukee, vaan aiheet siis oltava juuri tuota teidän miehistä tekniikka, eli ei siis "rajallisia" aiheita, kuten tuossa ylempänä sanot, mitä meillä naisilla ainoastaan aiheina siis vain on. Hiljattain kirjoitit myös siitä, että minä kirjoitan mm vain hautausmailla käynneistä eli se ei ole siis asiallinen aihe. Käyn kuitenkin hautsikalla vain noin 3 kertaa vuodessa.

   Ymmärrän kyllä, että "omalla ketjullamme" voin kirjoittaa mistä vain, tänne tulolla on korkea kynnys, koska teillä on ne säännöt, täällä saa vain keskustella tärkeistä asioista, teille
   meidän olisivat vain asioita, joita ei edes viitsisi lukea, ainakin Edson on monesti niin sanonut.

   Joka tapauksessa toivotan sinulle Ali hyvää ja antoisaa huomista syntymäpäivää!

   Cee


  • Anonyymi kirjoitti:

   Et ole Ali tainnut lukea Edsonin juttuja täältä porinastakaan, jossa hän jatkuvasti ilmaisee, ettei elämäläiset vaan tule tänne kirjoittamaan ainakaan mistään elämään liittyvästä asiasta, häntä ei kiinnosta lukea U:sta, ei A-mummun siipasta, ei Ravun hiustenleikkuusta ja kirjoista, joita lukee, vaan aiheet siis oltava juuri tuota teidän miehistä tekniikka, eli ei siis "rajallisia" aiheita, kuten tuossa ylempänä sanot, mitä meillä naisilla ainoastaan aiheina siis vain on. Hiljattain kirjoitit myös siitä, että minä kirjoitan mm vain hautausmailla käynneistä eli se ei ole siis asiallinen aihe. Käyn kuitenkin hautsikalla vain noin 3 kertaa vuodessa.

   Ymmärrän kyllä, että "omalla ketjullamme" voin kirjoittaa mistä vain, tänne tulolla on korkea kynnys, koska teillä on ne säännöt, täällä saa vain keskustella tärkeistä asioista, teille
   meidän olisivat vain asioita, joita ei edes viitsisi lukea, ainakin Edson on monesti niin sanonut.

   Joka tapauksessa toivotan sinulle Ali hyvää ja antoisaa huomista syntymäpäivää!

   Cee

   Ei voi muuta sanoa kuin että olet hyväuskoinen ihminen.


 • Vaikka en minä ja mahdollisesti Edsonkaan enää vastaa pimeisiin kommentteihin niin se ei tarkoita ettemmekö voisi ihmetellä ja pohdiskella mikä ajaa muutamat ihmiset täydelliseen henkisen sulkutilaan, missä muut ovat vain väärässä ja he vain oikeassa. Tosin ymmärrämme psykologiaakin sen verran, että tiedämme mitä psykopaattien manipulointi ja itsesuggerointi voi aiheuttaa.
  Siitäkin huolimatta hyväksymme sellaisen pyörimisen oman suuren paskakukkulansa ympärillä omassa pikku piirissään. Minä vaan en enää aio siihen osallistua vaan katselen asioita sen ulkopuolelta ja teen omia päätelmiäni.
  Tietysti toivon että nyt on kaikki hyvin sielläkin piirissä. Olettehan saaneet sinne uuden vahvistimen miksi myös melu on noussut!

 • Katohan Edsolven ja muut joita ideat saattaisivat kiinnostaa, miten joku on keksinyt erittäin halvalla tuotettavasta suuresta viemäri betoniputkesta muunnettavan mikro kodin. Eli saa niitä päällekkäin ladottavia peruskoteja tehtyä hyvin halvalla muustakin kuin konttimuodoista.
  https://www.youtube.com/watch?v=BO-WzUd0QNE
  No itseasiassa olihan meilläkin esimerkiksi muovista tehtyjä UFO moduuleja jo ajat sitten. Eivät kuitenkaan suurta suosiota saaneet. Ehkä se johtui materiaalista. Toisaalta betonissa on myös se sementin tuottamisen massiivinen hiilidoksidipäästö sen lisäksi mitä päästöjä tulee sementtiuunin lämmityksestä.

 • fiksu ihminen funderaa myös syömisiänsä. Omat verisuonet saa helposti umpeen ja hapertumaan jos jatkuvasti syö yksipuolista feikkiruokaa. Kala ja vihannekset ovat hyvästä. Sen olen onneksi itsekin ymmärtänyt aika päiviä sitten. Suomen jalkapallomaajoukkue pehmitti Liechtensteinin 3-0. Nyt Helsingin yöelämä repiää. Torvet soi ja raikaa. Ei saa Alikaan möykältä nukutuksi. Tai jos on jälleen "koiravahtivuorossa" niin sitten mukaan meuhkaamaan shampanjapullon kanssa. Taitaa katupirskeet kuitenkin olla nuoremman ikäluokan seikkailua ja ilonpitoa. On aika filosofioiden. Siitä seuraavaksi. Vaikka elämä ei useinkaan ole musta-valkoista niin tärkein valinta tehdään sinisen ja punaisen pillerin välillä. Ainakin jos Jaspreet Singhin höpötyksiin on uskominen. Puosuvaari https://www.youtube.com/watch?v=ppb2h8dCxYw

  • Siinäpä Singhiltä hyvät höpinät miten systeemi aina voittaa tai miten systeemi voitetaan.
   Sopii oikeastaan tänne, miissä myös on ollut eräänlainen systeemi yrittämässä poistaa poikkeavat näkemykset tai itseasiassa suhteellisuuden ja totuudenkin.
   Täällä vaan systeemin on niin hölmö, että se ei edes ymmärrä olevansa voitostaan huolimatta häviäjä!
   Täällä systeemin ongelma on se että se on ollut itseasiassa jo 10 vuotta "Husu" systeemillä liikkeellä. Mutta viiskö siitä. Elämäähän sekin vaan on. Sitä pitää käsittää virtana, sitä tulee jatkuvasti, kunnes lähde kuivuu.


 • Tässä muuten yksi navigoinnin suuria kysymysiä, eli pituuspiirin, longitudin määrittäminen enne satelliitti tai sitä edeltäviä radioyhteysmäärityksiä kuten decca ja loran.
  Tällaista voisi esimerkiksi Puosuvaari testailla siellä Rymättylän vesillä mitkä ovat tuttuja. Tarvitaan vaan tarkka kellonaika minkä laivoissa sai riittävällä tarkkudella hyvin tarkkaillusta kronometristä minkä muuttumista seurattiin aina kun sai radiosta varman aikamerkin.
  https://www.youtube.com/watch?v=b7yoXhbOQ3Y
  Nykyisinhän nämä ovat ammattiomerenkulkijoillekin vain pakkopullaa mikä ainakin teoriassa on osattava siltä varalta että satelliitit tai virrat pimenisivät töpselistä.
  Leveyspiirin eli latitudin määrittäminen onkin jo paljon helpompaa. Sen saa tarkkaa auringon seuraaja suoraan sekstantilla kun osaa mitata auringon puolenpäivän hetken.- Se auringon nousu ja pysähtyminen sekä laskuun kääntyminen näkyy muuten hämmästyttävän selvästi sekstantilla. Siinäkin paljon auttaa jos on tarkka kellonaika, mutta se ei ole aivan välttämätöntä

 • Ny lähen sarter lennolle fanien kanssa ... eiku yksin naapuriin aamukaffeelle. Sori, nyt tuli viesti vähän ku elämäläisiltä

  edson

  • Suosittelen nyt charter matkaa Papualle. Siellä on tosi mielenkiintoisia ihmisiä ja maisemia ja vielä Amazonasin tapaan paikkoja joissa ihminen ei juurikaan ole ilmastoa pilannut minkäänlaisella löyhkällä.
   AB


  • Anonyymi kirjoitti:

   Suosittelen nyt charter matkaa Papualle. Siellä on tosi mielenkiintoisia ihmisiä ja maisemia ja vielä Amazonasin tapaan paikkoja joissa ihminen ei juurikaan ole ilmastoa pilannut minkäänlaisella löyhkällä.
   AB

   tottakait Papua-Uuteen-Guineaan. Syvälle kobria kuhisevaan viidakkoon kumiveneellä ja patikoiden, Arvatenkin fifty-sixty joutuuko rokkapataan porisemaan vai otetaanko kauan odotettuna messiaana vastaan. Hyvällä tuurilla pääsee heimopäällikön vävypojaksi . "First impression" ratkaisee miten käy. On kestettävä kivulloiset initaatioriitit, leikkelyt, benji-hypyt ja miehuuskokeet todistaaksensa olevansa heimoyhteensopiva oikea mies. Taidan kuitenkin jäädä tänne helppoon maailmaan makoilemaan. Seuraamaan jalkapalloa ja lätkää tv-apparaatista. Kaupasta saa niin helposti ruokaa ja kampetta. Puosuvaari


  • Anonyymi kirjoitti:

   tottakait Papua-Uuteen-Guineaan. Syvälle kobria kuhisevaan viidakkoon kumiveneellä ja patikoiden, Arvatenkin fifty-sixty joutuuko rokkapataan porisemaan vai otetaanko kauan odotettuna messiaana vastaan. Hyvällä tuurilla pääsee heimopäällikön vävypojaksi . "First impression" ratkaisee miten käy. On kestettävä kivulloiset initaatioriitit, leikkelyt, benji-hypyt ja miehuuskokeet todistaaksensa olevansa heimoyhteensopiva oikea mies. Taidan kuitenkin jäädä tänne helppoon maailmaan makoilemaan. Seuraamaan jalkapalloa ja lätkää tv-apparaatista. Kaupasta saa niin helposti ruokaa ja kampetta. Puosuvaari

   "...vai otetaanko kauan odotettuna messiaana vastaan"

   Se onkin just se look, mikä takaa jossain ainakin katu-uskottavuutta. Ei parturit sitä osaa duunaa kunnolla.

   Heimoyhteensopivat meittin pitäjässä pohtivat, ampuako vaiko myrkyttää se susi.


 • Ja tuossa charter matkalisille avaruudessa pieni koostelma tähtimaisemista, miten ihmiset ympäri maailmaa ovat sitä historiallisesti käsitelleet ja miteen entisaikiojen charter matkustaja suunnistivat tähtien mukaan.
  Vaikka itse navigaatifunktio ei kiinnostaisikaan, ja onkin ehdottomasti liikaa omasta statuksestaan kiinnostuneille, niin pelkkien maisemien vuoksi kannattaa tämä pätkä katsella.
  https://www.youtube.com/watch?v=Bh5kHTBr0gU
  AB

  • "miteen entisaikiojen charter matkustaja suunnistivat tähtien mukaan."

   Aika entinen ei koskaan enää palaa. Varmaan muuten osin surkeekin juttu. No maapallo on niin täyteen ahdettu, että aina voi kysellä vastaan tulevalta, että misäs olen? Osta kartta sanoivat aikoinaan.

   Ny eletään aikaa, milloin aikuisille lapsille sanotaan, että älä jätä tiskikonetta päälle, jos lähet ulos. Tai laturia lataamaan tai töllöä auki. Vedenpaisumus eli tulva sisällä tai tulipalo ei oo kiva juttu, vaikka vakuutus betalar


  • edson kirjoitti:

   "miteen entisaikiojen charter matkustaja suunnistivat tähtien mukaan."

   Aika entinen ei koskaan enää palaa. Varmaan muuten osin surkeekin juttu. No maapallo on niin täyteen ahdettu, että aina voi kysellä vastaan tulevalta, että misäs olen? Osta kartta sanoivat aikoinaan.

   Ny eletään aikaa, milloin aikuisille lapsille sanotaan, että älä jätä tiskikonetta päälle, jos lähet ulos. Tai laturia lataamaan tai töllöä auki. Vedenpaisumus eli tulva sisällä tai tulipalo ei oo kiva juttu, vaikka vakuutus betalar

   Onpas sulla tolvanat lapset!
   am


  • Anonyymi kirjoitti:

   Onpas sulla tolvanat lapset!
   am

   Ei voi muuta sanoa kuin että olet hyväuskoinen ihminen.

   ara


 • No ni, ny on sarterit taas ilmassa

  ja kaffetta maha täynnä ja jutut vaihettu. Norjassa kuulemma taklataan ilmastonmuutos nopeammin kuin Suomessa. No ei mikään ihme, sillä täällä taklataan ihan muuta ...

  No afriikasta siis se bentsihyppy kuten moni maalaustaide suuntakin ja rytmi vartalossa mitä ei onnata kyllä ees matkimaan.

 • Olisi kiva elää eri puolin maailmata. Katsoa ja seurata, kuin pitkään henki pihisisi ja sit tulla ostamaan maaliman puhtainta ruokaa, vaikka saasteet leviävät ilmavirran ja sateen mukana.

  Husu hussein ei oo ainut valehtelija, sen oon huomannu

  • Husu on ihan oma lukunsa, Husuja tulee, Husuja menee.
   Sen sijaan kyllä edelleenkin säälittää se, että pimeän ketjun mummot ovat ihan kakistelematta nielleet vuodesta toiseen kenelle muulle tahansa täysin ilmiselvän valehtelun ja vääristelyn löyhkän toimesta. Se jotenkin todistaa surullisen faktan, että naissukupuoli yleisesti haluaa ja elää valeesta. Siinä maailmassa ei totuuden puhujaa hyvällä silmällä katsota. Se on vähän kuin Trumpin, ei niinkään Husun maailma. Hyvin säälittävää itse ihmiskunnalta joutua sellaista yleistä käyttäytymistä ihan konkreettisesti todistamaan.
   Vielä hämmästyyttävämpää kuitenkin on että sellainen on soutanut kotiin miesmatkustajillekin.


 • Kun tänään on merkittävä marraskuun 16 päivä ja esimerkiksi Örjanin 75 vuotispäivä niin soitetaanpa ihan senkin kunniaksi lisää isämaallista jokilqaivausmisiikkia
  Örjanin esi isät vielä aika lähihistoriasta laivasivat polttohalkoja silloiseen Pietariin silloisesta Suomen Karjalasta. Eteläkarjalasta siis.
  https://www.youtube.com/watch?v=0tw3g88JtWA

 • Sisävesiliikenteellä, joki ja kanavalaivauksella on kautta Euroopan erittäin merkittävä taloudellinen ja kuljetusrooli.
  Kaivan joutessani esiin vähän tietoa esimerkiksi juurikin Venäjän jokilaivauksesta kanavineen. Ehkä Keskieuroopan maidenkin kun se on Saksassakin talouden ja kuljetuksen runkotekijöitä.
  Itse asiassa se vertailu pitäisi tehdä, jotta tajuaisimme kuin murto osan sisävesiliikennemahdollisuuksistamme ovat viisaat hallituksenmme halunneet käyttä ja eroten siinä suhteessa täysin muunEuroopan sisävesiliikenteen hyödyntämisestä ja suur4esta taloudellisesta ja työllistävästä vaikutuksesta.
  Mutta pitää ottaa vähän hakuaikaa vaikka kansioissani paljon onkin niin juuri noita sisävesiliikenteen tarkkoja karttoja ja volyymitietoja ei omassa kansiossaan ole, vaan hyvin suuressa luonto ja ilmastokansiossa sikin sokin ripoteltuna.
  Jo vanhat viikingit osasivat käyttää Venäjänkin jokiväyliä päästäkseen syvälle sisämaahan.

 • Hjuumori on muutaki ku kakunheittoa naamaan ja sitä tulee koht kakkoselta "luottomies" sarjatulena

  Ja hitto, on taltioituna aamun teeveet ja ykkösaamut. Ei tartte lukee suolankäyttöopasta

 • Ja siitä jokilaivauksesta voi oikeastaan hypätä sellaisen laivauksen mahdolliseen suureen alkutuotantoon eli metsän hienoon ja toimivaan viljelyyn ja korjaamiseen.
  https://www.youtube.com/watch?v=T-9NETHnWF4
  Mitä hittoa, sehän olikin Kolumbiasta! Osataanko siis metsää viljellä ja hoitaa ihan muuallakin kuin suomessa ja vielä niin että metsiä ei parturoida ja puut ovat ihan puita eivätkä roikoja!½
  Eihän se voi Luken ja kasvutilastojemme mukaan olla mahdollista joten kyseessä täytyy olla väärennetty lobbareiden filmi missä jopa Vesku Loiri olisi saatu näyttämään missiltä!
  Mikä tekee asian vielä epäilyttävämmäsi on se että näitä filmejä ja tilannemateriaalia löytyy joka puolelta maailmaa missä metsiä ei ole kokonaan ajettu alas etanolin ja soijan tuotantoon tai muun vientievään tuotantoon teollistuneissa maissa.
  Easimerkiksi Saksassaa, Belgiassa, Itävallassa, Romaniassa jne on hyvin hienosti hoidettuja oikeita metsiä sekä luonnonmukaisina että oikein viljeltyina ja kaikista niistä löytyy tällaista "propaganda" filmimateriaalia ja kuvauksia

  Hyvä puoli asioissa on, että meilläkin on hyvin varovaisesta alkanut tulla sitä totuutta omasta metsänhoidostamme ja sieltä avokaadetun puun käytöstä.
  Jopa metsänhoito vaihtoehtoja on jo saanut mainita. Vielä parikymmentä vuotta sitten poikkeavasta metsänhoitomielipiteestä metsänomistajakin saattoi saada kahdelta lääkäriltä passituksen silloisten lakien mukaan mielisairaalaan. Tosi mielisairaaloiden lääkärit silloinkin käännyttivät sellaisella passituksella lähetetyt pois suoraan ovelta terveen paperein. Mutt edunsajat kuitenkin sitäkin keinoa yrittivät. Ehkäpä joku muitaa sellaisen tapauksen tuosta ihan Orimattilan liepeilta 70 luvulla.

 • Tulipa tässä näin lauantai ajan täytteeksi mieleen ajatus siitä että joku on saattanut ihmetellä miksi kirjoitan niinkin paljon kuin kirjoitan.
  Itse asiassa Edson toi sen syyn esiin aika konkreettisesti palauttamalla näkyviin yhden vanhan elämä ketjun missä oli annos minun vapaa aikoinani kirjoittamaa sekä faktaa että fiktiota jo vuosikymmenten takaa..

  Minä olen siis aina kirjoittanut paljon joko omaan tai yhteiseen käyttöön. Se aika mitä en ole käyttänyt materiasta taiu statuksesta märehtimiseen olen käyttänyt kirjoittamiseen. Se tapa on siis jotain luonteenomaistra. Ainoa ongelma siinä itseasiassa on se että kun ennen silmissä ei ollut pahaa taittovirhettä eikä kaihin alkua niin ei tullut näppäimistövirheitäkään. Eihän niillä nytkään ole merkitystä sellaisille joissa on jotain ihmisyyden ja ikääntymisen aiheuttamien mekaanisten ongelmien ymmärrystä.

  Sitähän ei tietenkään ole ainakaan sellaisille joilla toinen ihminen on hyväksikäyttöä varten, mitään merkitystä. Minäkin välillä editoin ja välillä en viitsi.

  Tarinaa kuitenkin syntyy kirjoittamalla entisen vapaa ajan harrastuksen tyyliin ajoittain. Muuten "tyhjässä" kodissa asuville kirjoittaminen onkin hyvä ajanviete. Voisi melkein sanoa, mitä tyhjempi koti, sitä enemmän irtoaa kirjoitusta!

  • "Muuten "tyhjässä" kodissa asuville kirjoittaminen onkin hyvä ajanviete."

   Kyl joo. Weepeli oli epeli kirjoittaja, koko ajan ja jokaiselle vastas. Mä täytin tänään tyhjyyttä katselemalla viihdettä ja politiikkaa. Huomisesta ei tiijä, mut näitten ammujen ja muitten tyhjäpäitten kanssa ei jaksa, ku pitää niitten tyhjiä päitäkin täyttää. Mutta milläs pysyy mikään täyte, ku korvasta korvaan käy veto

   edson


  • Oikeastaan kaikki kait voidaan nostaa esille eli koklaapa kirjoittaa suomi24 VIII elämä jatkuu ... tai mikäs se oli se tyyne ja ... Sieltä varsinkin löytyy varmaan ansiokasta fiktioo, kuukle löytää

   Mä luin kolkyt sekunttii jotain vanhaa elämää ja totesin, että tyhjää ajankulua, ei muuta

   edson


  • Anonyymi kirjoitti:

   Oikeastaan kaikki kait voidaan nostaa esille eli koklaapa kirjoittaa suomi24 VIII elämä jatkuu ... tai mikäs se oli se tyyne ja ... Sieltä varsinkin löytyy varmaan ansiokasta fiktioo, kuukle löytää

   Mä luin kolkyt sekunttii jotain vanhaa elämää ja totesin, että tyhjää ajankulua, ei muuta

   edson

   Samaa mieltä. Tommoset enklanninkieliset saarnat joutaa unholaan. Eikö löydy tosiaan muuta paikkaa kuin tämmöinen ajanvieteketju? Kun hän on kerran niin kielitaitoinen ja kaiken muun taitoinen, miksei aloittaisi blogin tuolla netin syövereissä, minne kaikki kelpaa? Oikean paikan löytämättömyys on vain ahkeran etsimisen puutetta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Oikeastaan kaikki kait voidaan nostaa esille eli koklaapa kirjoittaa suomi24 VIII elämä jatkuu ... tai mikäs se oli se tyyne ja ... Sieltä varsinkin löytyy varmaan ansiokasta fiktioo, kuukle löytää

   Mä luin kolkyt sekunttii jotain vanhaa elämää ja totesin, että tyhjää ajankulua, ei muuta

   edson

   Eipä niitä kukaan halua lukea, mutta nyt sitä ketjua saattoi hyvin käyttää esimerkkinä, mitä se silloinkin oli siitä, että on ihmisiä joille kirjoittaminen on myös harrastamista.
   Eihän noita sinäsnä luettavaksi suomen kielisille ollut koskaan edes ajateltu ja ne olikin kirjoitettu silloisella työ-ja elämiskielelläni.
   Senkin ymmärtäminen on kuitenkin joillekin ihan liika suuri vaatimus, mutta onneksi siitä ei enää tarvitse välittää vaan kirjoittelemme mitä kirjoittelemme ja jos joku on valehdellakseen ja vääristelläkseen tai mistä tahnsa loukkaantuakseen, niin sillaihan se sitten on.
   Joskus pitäisi kyllä pohtia mikälaista mahtaisi olla patologisen paskantuottajan aivot, tai se mikä niiden sijasta on eli jonkinlainen, latinakksi aivopukama! Ei aiheesta taida olla edes lääketieteellistä tutkimusta. Luultavasti ero näkyisi jo magneettikuvauksesa tai aivosähkökäyrän mittauksessa.

   Mutta itse asiasta sanottuna ei nosteta tuon enemää vanhoja ketjuja esiin. Joudutaan menemään aika pitkälle HS ketjujen aikaan tai aikaan ennen v. noin 2009 ennekuin hyvinkin laadukasta debattia alkaa löytymään. Silloin olivat bussissa vielä Raiput, Helle, Zip Zap, Donizettin soittaja, Calvados, ja monet muut Raparperiäkään unohtamatta.

   Mutta aika mennyt koskaan enää palaa ei sanoittaa eräs laulukin. On jatkettava niillä muruilla mitä on bussissa vielä mukana. Kuskittomassa bussissa.


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Eipä niitä kukaan halua lukea, mutta nyt sitä ketjua saattoi hyvin käyttää esimerkkinä, mitä se silloinkin oli siitä, että on ihmisiä joille kirjoittaminen on myös harrastamista.
   Eihän noita sinäsnä luettavaksi suomen kielisille ollut koskaan edes ajateltu ja ne olikin kirjoitettu silloisella työ-ja elämiskielelläni.
   Senkin ymmärtäminen on kuitenkin joillekin ihan liika suuri vaatimus, mutta onneksi siitä ei enää tarvitse välittää vaan kirjoittelemme mitä kirjoittelemme ja jos joku on valehdellakseen ja vääristelläkseen tai mistä tahnsa loukkaantuakseen, niin sillaihan se sitten on.
   Joskus pitäisi kyllä pohtia mikälaista mahtaisi olla patologisen paskantuottajan aivot, tai se mikä niiden sijasta on eli jonkinlainen, latinakksi aivopukama! Ei aiheesta taida olla edes lääketieteellistä tutkimusta. Luultavasti ero näkyisi jo magneettikuvauksesa tai aivosähkökäyrän mittauksessa.

   Mutta itse asiasta sanottuna ei nosteta tuon enemää vanhoja ketjuja esiin. Joudutaan menemään aika pitkälle HS ketjujen aikaan tai aikaan ennen v. noin 2009 ennekuin hyvinkin laadukasta debattia alkaa löytymään. Silloin olivat bussissa vielä Raiput, Helle, Zip Zap, Donizettin soittaja, Calvados, ja monet muut Raparperiäkään unohtamatta.

   Mutta aika mennyt koskaan enää palaa ei sanoittaa eräs laulukin. On jatkettava niillä muruilla mitä on bussissa vielä mukana. Kuskittomassa bussissa.

   ps. Kai huomasit Edson, että tuossa piipahti joku anonyymi taas kertomassa mitä ei olisi joskus saanut kirjoittaa tai kenenkään nostaa esiin uudestaan jonkun jo pelkästä tietoisuudesta kärsimykseksi että joku on ihan vieraalla kielellä jotain kirjoittamiaan otteita näyttänyt jossain toisessa ajassa. Kukahan mahtaa olla tuo joka niin kärsii nähdessään kieltä jota ei osaa jostain vanhasta linkistä!
   Ainkin jäi asian pointti ihan sivuseikaksi, mutta joillekinhan jotkut muut asiat ovat pointtia tärkeämpiä.
   Ettei taas olut jonkin niistä tuulista tuomaa tai viemää. Tuuli nimittäin myös vie hajut pois vaikka ensi tuokin sitä.


 • Kolkytkaks sekunttii käväisin tuolla ammun parsinavetassa :

  "Aikoinaan, kakarana kävin joskus syntymäpaikkakunnallani vanhempieni kanssa kylässä erään vanhan sukulaismummon luona. Mummo keitti aina tietysti kahvit itse paahtamistaan ja jauhamistaan poroista."

  Suku se jatkojen tae, sillä milläs muuten jälkikasvu sais sarvet päähänsä ku poroja jauhaessaan. Ei jumal'auta, menkää ny auttaan noita tuonne ... kaurat ja vellit niin sekasin

  edson

  • On sinulla ollut kova fiktion kiinnostus kun olet ihan löyhkätehtaassa käynyt edes piipahtamassa. Minä en edes viitsi. Sitä löyhkää ei saa edes vastajauhetulla kahvilla peitettyä.
   Jotan paljon vahvempaa löyhkäntorjuntaa tarvitaan.
   Siellä on varmaankin nyt varsinain soppa, kun on patologinen väärentäjä ja valehtelijä hyvin alttiita valeisiin uskojia, omaan putkeensa sulkeutuneita ja vielä kuin taivaan lahjana ihan myllykin missä saa kaiken sekaisin myllärin ulvoessa.
   Tulisi takuuvarmasti parempaa tositeeveetä kuin parhaat bbc ohjelmatkaan. Nimeksi kelpaisi vaikka maailman uskomattomimmat tuotokset!

   En tietysti ole mikään antamaan sinullekaan ohjeita, mutta minä antaisin niiden hillua itsensä ihan tyhjäksi ja käydä sitten joskus katsomassa mitä jäi jäljelle kun olivat kaikkensa oksentaneet. Oksennustahan heidän yhteiskeittonsa nyt on kun siellä ei ole minkäänlaista asiallista tukijaa älylliselle keskustelulle.


  • Ali-Baba kirjoitti:

   On sinulla ollut kova fiktion kiinnostus kun olet ihan löyhkätehtaassa käynyt edes piipahtamassa. Minä en edes viitsi. Sitä löyhkää ei saa edes vastajauhetulla kahvilla peitettyä.
   Jotan paljon vahvempaa löyhkäntorjuntaa tarvitaan.
   Siellä on varmaankin nyt varsinain soppa, kun on patologinen väärentäjä ja valehtelijä hyvin alttiita valeisiin uskojia, omaan putkeensa sulkeutuneita ja vielä kuin taivaan lahjana ihan myllykin missä saa kaiken sekaisin myllärin ulvoessa.
   Tulisi takuuvarmasti parempaa tositeeveetä kuin parhaat bbc ohjelmatkaan. Nimeksi kelpaisi vaikka maailman uskomattomimmat tuotokset!

   En tietysti ole mikään antamaan sinullekaan ohjeita, mutta minä antaisin niiden hillua itsensä ihan tyhjäksi ja käydä sitten joskus katsomassa mitä jäi jäljelle kun olivat kaikkensa oksentaneet. Oksennustahan heidän yhteiskeittonsa nyt on kun siellä ei ole minkäänlaista asiallista tukijaa älylliselle keskustelulle.

   ps. Ilmiönä Edsolvent, siellä vallinnee jonkinmoinen henkisen oksennuksen ja itsepetoksen suihkuvirtaus. Harvoin suihkuvirtaus pysyy saman yli 2 viikkoa pidempään. Sen kyllä ammattitaitoinen "meteurologikin" tietää, mutta siellä ei sellaiSIa lopulta taida ollakaan


 • Sattuipa silmään tuosta toisesta harrastuksestani monilla kielillä kirjoittamisen lisäksi eli suhteellisen uudesta u-maailman sisältämän tiedon ja musiikin käytöstä uskomattomien teknisten ideoiden ja osin jo toteutuneidinkin esitys.
  Tämäkin on valitettavasti englannin kielinen joten sitä ei kannata vain suomen kielen pilkun paikkoja ikänsä siirtäneiden kärsimyksekseen avata vaan hakeutua iohan suomenkielisen tiedon pariin. Tosin hyvä havainnoitsija ei tällaisessa esityksewssä edes kieltä tarvitse niin täydellisesti osata kun kuvat ja äänet kertovat hyvin paljon.
  Teksteissä taas tietoa haluavat ja jonkinmoisella ymmärryksellä varustetut osaavat käyttää varsin hyvää googlen suorakääntäjää.
  En ole nyt ihan varma miten noiden u-esitysten puhuttu kieli onnistuisi kääntämään kun itse ei ole sellaiselle ollut tarvetta, mutta oletan että sellaisiakin kääntäjiä on olemassa jotka kääntävät puheäänenkin jollekin toiselle kielelle. Ellei ole niin siinä olisi kehittämisen paikkaa:
  https://www.youtube.com/watch?v=czFQcYbYW54

 • Siinäpä tuli puosuvaarilta yksi Sinatran hienoimmista piiseitä auringonkierron lahjaksi.
  Sitä oli pitkästä aikaa ihan naatinto kuunnella.

  Tämä kappale jonka tähän liitän ei ole ihan kokonaan musiikkia, vaan metsänhoitoa ja sitä erinomaisesti puhuttua espanjan kieltä, joka kuulosti lähes Sinatran laulun veroiselta monikieliselle ihmiselle, jonka espanja on vain siedettävän ymmärryksen ja välittömän tarvekommunikaation tasolla mutta kuitenkin korvan siihen jo tottuneena. Vähän sama kuin italian kielen kanssa mitä tuli opittua suoraan Napolin torilla ja Crotonessa silloin parhaina kielen imuvuosina pitkien pysähdysten aikana. Sittemmin hiukan käytön puutteessa kangistunut mutta edelleenkin jopa korvakuulolla aika hyvin tajuttavissa. Aivan kuten tämän metsäpätkän espanja.

  Se miksi otin tämän metsäpätkän tuon Sinatran laulun yhteyteen on sen sisältämät ääniefektit, aivan musiikkiin verrattavat, ja tuo lauölunlailla sujuva miellyttävä espanjankielinen puheosa. Näkeehän siinä toki metsää ja metsän käsittelyäkin siellä maailmansuunnalla.

  Kannattaa kuunnella hyvillä bassokaiuttimilla niin efekti on suorastaan "kumauttava"
  https://www.youtube.com/watch?v=su4ytvs7SZY

  • En ihmettele, että etsit efektejä. Mielikuvituksessani koitin kuvitella, mutta mutta ...

   Mutta siis puunkaatoon. Toistan jo itseäni, kun kerron, kuinka riipaisevaa oli sahata polttopuiksi muutama mänty, tiheäsyinen, viime keväänä/kesänä

   Mitään en ymmärrä epsanian kielestä, mutta sointua on ja sävel laskee, nousee. https://www.youtube.com/watch?v=67tNxr9LbYs


 • Tuolla hiukan ylempänä ehdottelin ottaa työn alle eurooppalaisen sisävesiliikenteen reittejä ja taloudellisia vaikutuksia.
  Aihe on ihan oikeasti suuri ja mielenkiintoinen. Tietysti mielenkiintoinen vaan sillä olettamuksella että yleinen maailman toimiminen eri alueilla kiinnostaa.

  Tuon sisävesi toiminnan ja sen laajuuden käsittelyn voi oikeastaan hyvin aloittaa aivan keskeltä Eurooppaa eli ranskan vesiteistä.

  https://www.youtube.com/watch?v=uiGM1sxscyI

  • Mainio klippi ranskalaisesta vesitiestä. Vähän leveempi ku ois, pääsis luovimallaki etiäpäin


 • Kokeillaan nyt aamutuimaan http://bot.fi/34wl jos aukeaisi. Jollei, niin kuuklettaa "suomi24 tyyntä ja myrskyä" jo vain löytää ... heh heh

  • Kerrankin ansaitset kiitokset. Kyllä tuli nostalginen olo, kun luki vanhaa herttaista ketjuaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kerrankin ansaitset kiitokset. Kyllä tuli nostalginen olo, kun luki vanhaa herttaista ketjuaan.

   näin onan minenmi ostikossa jas site atellin kertua jota mänimmä polkumis pörilä kaupa-vaunule jao ostima kaikenlasta jap pirka-1oluita. uKoho jäip puhellimaa toithen kansa muyt mie polin kottii jal leivpuisin ja panni leivät uuhnihin ja sitta jumme päivkagfeet uutsi-levän kansa

   pirka1oluita ja vähä hiivaa ja sokerii ja taas sunki juttu luistaa


 • Yle : "Ilmastoaktivistit tukkivat yksityiskoneiden terminaalin Genevessä"

  Ja suomifutaaja lähtee sarterilla Kreikkaan ja kyldyyriheerokset laivoilla näkemään musiikkia

 • Kolbe isästään : hänestä tuli vähän tapakonservatiivi

  Vai tuli? Eikö muka jo ollut? Tulee mieleen tapakristityt. Ja lehmä kans

  • Ja lisäksi tulee mieleen se "selittämätön" perheen tappaminen Bulevardilla vuosia sitten eli miten noin hyväkäytöksinen perhe ja sen isä voikin tappaa koko "laumansa". Kulissit ne kulissit


 • Ilman perussuomalaisia meillä on vielä vieraanvaraissuus geeneissämmme. Siittä olen ylpeä. Mutta mikä on se Raid, millä ilman puhdistamme?

 • En yhtään ihmettele ammun pyöreän pöydän "ritarikuntaa" kuunnnellessani Kolbea. Ne saappaiden kolistelut ja skumpan kilistelyt ja korkea musiikki, huh huh. Mainion analyyttinen ihminen tämä Laura

 • Ja sit suomi-iskelmään
  - sano että ainoa olet mun
  - on pohjantähden alla ... olen suomalainen
  - ja jos joku aamu suudelman nyt antaa unohdan
  - sinä lähdet ja tulvii pohjanmaa

  Jumal'auta mikä meininki ...

 • Puosu tuolla ylempänä pohti : "Arvatenkin fifty-sixty joutuuko rokkapataan porisemaan vai otetaanko kauan odotettuna messiaana vastaan"

  Auttaiskohan sävel : https://www.youtube.com/watch?v=2dcYrG6CRi4 lievitykseen

  • Kaadoin sullekki kahvia. Muuta elämäsi jo tänään. Luo itsellesi uusi säyseämpi profiili. Sitten sietäisimme sinuakin paremmin, nyt olet kuin weepeli, vastaat jokaiselle tuolla elämän puolella, kuten tuolla irvailit, mutta hän oli herrasmies, välillä vekkuli, mutta sinä et muuta osaa, kun vinoilla ja halveksia. Hyvällä itsetunnolla omaava ihminen osaa pitää mölyt mahassaan, jos ei jotakuta kestä. Ja jättää lukematta. Pysy siis vain omalla ketjullasi. Sitä Alikin sinulle tuolla ylempänä ehdotti. Löyhkäkin laantuu parissa viikossa kun ei möyhennä tunkiota.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kaadoin sullekki kahvia. Muuta elämäsi jo tänään. Luo itsellesi uusi säyseämpi profiili. Sitten sietäisimme sinuakin paremmin, nyt olet kuin weepeli, vastaat jokaiselle tuolla elämän puolella, kuten tuolla irvailit, mutta hän oli herrasmies, välillä vekkuli, mutta sinä et muuta osaa, kun vinoilla ja halveksia. Hyvällä itsetunnolla omaava ihminen osaa pitää mölyt mahassaan, jos ei jotakuta kestä. Ja jättää lukematta. Pysy siis vain omalla ketjullasi. Sitä Alikin sinulle tuolla ylempänä ehdotti. Löyhkäkin laantuu parissa viikossa kun ei möyhennä tunkiota.

   Hiihhihhihihhiih tää on alin ketju hiihhi hihhihii en voi pysyä omalla hihhiihhi Onko pojallas sarvenvaihtoviikot ?


 • Hukkaan meni naurus. Ei ollut mun kirjoitus. Tais olla Ali, joka jo sinuunkin tympääntynyt (kun muita ei einää ole)

  • No onks pojallas sarvenvaihtoviikot vai ei?

   Hukkaan menevää diginaurua tollaselle pyöreän huoneen asukille, hihhiihhih ja tätä ei tartte dorka postin kantaa kotiin, ei kierrättää. Kompastu korkoines likakaivoon, jäte

   edson


 • Porina on alin ja sinun ketjusi, älä ollenkaan hihittele siinä. sinulla taitaa olla täällä tylsää kun pitää alvariinsa tulla elämään pilkkaamaan jokaista juttuamme.

  Cee

  • Tämä ei ensinnäkään ole minun ketjuni kuten ei mikään ketju koskaan ole ollut vaan kaikki ketjut ovat Allersin ketja joihin ihmiset kirjoittavat, jos kirjoittavat, vapaaehtoisesti.
   Se, että jollakin on enemmän asiaa ja kirjoitettavaa ei tee sitä dominoinniksi tai jonkun ketjuksi. Se joka niin väittää tietoisesti yrittää vahingoittaa kirjoittamista eli kaikkien yhteistä etua.
   Toisekseen minä en ole lainkaan tympääntynyt Edsoniin vaikka en kaikista asioita hänenkään kanssa samma mieltä ole. Kaikki m,ahtuu kuitenkin normaalin älyllisen keskustelun marginaaleihin. Se mikä ei nyt taida enää m,ahtua on parin umpipimeän mummon tarkoitushakuiset mielipiteiden estämisyritykset jottqa omaa statustaan varjellessaan voisvat pysyä putkessaan!
   Edsonilla on aitoa älyä moninvertaisesti koko pimeiden mummojen ketjun äly yhteenlaskettuna. Se, että hän käyttää yksilöllistä kieltä asioiden ilmaisemiseen on puhdas yksilöasia ja jos sitä yritätte kieltää niin käy kuin persuille joiden kannatus vaan kieltoyrityksistä nousee. En kylläkään ole yhtään varma ymmärtääkö noinkin monimutakaista tosiasian selvennystä siellä pukiketjulla kukaam, korostan kukaan!


  • Hiihhihhiiiiihhih on tylsää hiihhihihiiih


 • Edson! Tätä ketjua yrittävät pimeät tappaa nyt syöttämälä tänne anonyyminä sitä samaa tuotetta mitä pimeällä ketjulla omilla ni millään kirjoittavat.
  Siitä ei pidä provosoitua, vaan sivuuttaa se mieluummin lainkaan noteeraasmatta ja pysyä itse älyllisellä ja kohtuullisella kommentointitasolla. Ei ole mitään tarvetta eikä syytä vajota noiden anonyymien tasolle, koska silloin joutuisi askeltamaan henkiseen kellariin. Paskan säilytyskellariin. Ei kannata.

  Tilalle voisimme pohtia jotain sen tasoista intellektuaalista vaihtoa mihin pimeällä ketjulla yksikään ei pysty.

  Voisimme vaikka luovalla joukolla alkaa harrastella fiktiivisiä lyhyttarinoiden kirjoittamisia entisaikojen runoketjujen asemesta. Runojahan meiltä kaikilta syntyykin. Tämä siis vain tässä vaiheessa ajatusheittona. Lyhyttarinoidenkin kirjoittaminen kun vaatisi jonkin verran vaivaa ja onko se lopulta sen vaivcan arvoista kun tietää, että ainakin lähistön pimeö ketju, minkä osallistujien äly ei sellaiseen riittäisi yrittäisi siksi parhaansa mukaan torpedoida sellaisen sivistyneen harrastuksen. Ehkä sellaiselle pitäisi etsiä ja avata ihan oma ketju muualla kuin ajankohtaisissa. Ketju minne voisi aina luovuushetken tultua postittaa tuotteensa!

  Tuolla ylempänä listasin joukon menneitä toivekirjoittajia. Se Donizettin säveltäjä, oli tietenkin Dr. Dulcamara, jonka nimi on yksi Donizettin roolihenkilöistä. Tarkennan sen näin jälkikäteen, kun tuskin kukaan pystyi yhdistämään Donizettin tuotantoa häneen.

  • Toisaalta ymmäerrän kyllä sininkin kaipuusi vanhoihin hyviin aikoihin, miksi etsit esiin tai olet tallettanut noita vanhoja juttuja.
   Minä olen kuitenkin siitä HGS tasoon kaipuusta huolimatta progressiivisen rockin kannalla ja olen aina siivonnut menneisyyden pois jonkun ylläpitäjän mahdollisesti pitämään varastoon ja säännöllisesti puhdistanut vanhat kirjoitukset koneeltani. Nykyisin myös ne englanninkielisen elämäni ajan harrastuskirjoitukset. Niitä on tosin silellä netissä olemassa, jos joku tietää mistä hakea.
   Näen asiat siis mieluummin tulevaisuutena kuin menneisyytenä. Siksi minulla oli se valmis sapluuna ja osin kirjoitettuna englanniski siitä 3. milleniumin historiasta eli tulevaisuuden historista. En sitä kovin pitkälle jatkanut kun tuli paljon muuta asiaa eteen silloin 2000 luvun alkupuolella. Toisaalta myös keskustelujen kautta havainto siitä miten uskomattoman tyhmiä ihmiset yleistasolla voivat olla, eivätkä lainkaan sillä tasolla ymmärtäisi koko ajatusta tulevaisuuden historian kirjoittamisesta eli eräänlaisesta fiktioennustamisesta ja sen muuttamista fiktiiviseen tapahtuneeseen muotoon.
   Meidän tehtävä täällä älyllisemmällä osastolla on ymmärtää ja jossain määrin sääliä sitä typeryyttä ja tyhmyyttä miutä esimerkiksi tyypillinen pimeä ketju demonstroi niin karrikoidulla tavala.
   Mielessä kannattaa vanhasta vain pitää oppina kuka on todellinen myrkkykäärme ja miten sellaiseset toimivat, mikä heitä motivoi ja kuinka yrittää välttää sellaisten kanssa tekemisiin joutuminen tulevaisuudessa.


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Toisaalta ymmäerrän kyllä sininkin kaipuusi vanhoihin hyviin aikoihin, miksi etsit esiin tai olet tallettanut noita vanhoja juttuja.
   Minä olen kuitenkin siitä HGS tasoon kaipuusta huolimatta progressiivisen rockin kannalla ja olen aina siivonnut menneisyyden pois jonkun ylläpitäjän mahdollisesti pitämään varastoon ja säännöllisesti puhdistanut vanhat kirjoitukset koneeltani. Nykyisin myös ne englanninkielisen elämäni ajan harrastuskirjoitukset. Niitä on tosin silellä netissä olemassa, jos joku tietää mistä hakea.
   Näen asiat siis mieluummin tulevaisuutena kuin menneisyytenä. Siksi minulla oli se valmis sapluuna ja osin kirjoitettuna englanniski siitä 3. milleniumin historiasta eli tulevaisuuden historista. En sitä kovin pitkälle jatkanut kun tuli paljon muuta asiaa eteen silloin 2000 luvun alkupuolella. Toisaalta myös keskustelujen kautta havainto siitä miten uskomattoman tyhmiä ihmiset yleistasolla voivat olla, eivätkä lainkaan sillä tasolla ymmärtäisi koko ajatusta tulevaisuuden historian kirjoittamisesta eli eräänlaisesta fiktioennustamisesta ja sen muuttamista fiktiiviseen tapahtuneeseen muotoon.
   Meidän tehtävä täällä älyllisemmällä osastolla on ymmärtää ja jossain määrin sääliä sitä typeryyttä ja tyhmyyttä miutä esimerkiksi tyypillinen pimeä ketju demonstroi niin karrikoidulla tavala.
   Mielessä kannattaa vanhasta vain pitää oppina kuka on todellinen myrkkykäärme ja miten sellaiseset toimivat, mikä heitä motivoi ja kuinka yrittää välttää sellaisten kanssa tekemisiin joutuminen tulevaisuudessa.

   Noin päällisin just noin, mutta olen pikkusormellani kutittanut, jotta noi menettäs koko käden.

   Pitääpä palata vaikka niihin juttuihin ... tulevaisuus, niinpä. Iranissa kapinoidaan, Australiassa palaa muukin kuin kokalehti, Ranskassa oli ne keltapaidat. Kun nälkä iskee, niin ihminen näyttää tulevaisuutensa

   edson


  • "Ehkä sellaiselle pitäisi etsiä ja avata ihan oma ketju muualla..."
   Kannatan lämpimästi!
   am


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Ehkä sellaiselle pitäisi etsiä ja avata ihan oma ketju muualla..."
   Kannatan lämpimästi!
   am

   Sinullekin olisi kyllä parempi pitäytyä siellä pimessä putkessasi statusajatteluusi sulkeutuneena ja jättää älyllisten ketjujen pohdiskelu ja ehdotukset niille joilla sellaista havaittavasti on, kuten Edsonillakin. Siellä pimeällä ketjulla viisasteluasi takuulla arvostetaan.
   AB


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sinullekin olisi kyllä parempi pitäytyä siellä pimessä putkessasi statusajatteluusi sulkeutuneena ja jättää älyllisten ketjujen pohdiskelu ja ehdotukset niille joilla sellaista havaittavasti on, kuten Edsonillakin. Siellä pimeällä ketjulla viisasteluasi takuulla arvostetaan.
   AB

   Täällähän sen sijaan teillä kummallakin on toisissanne häikäisevän valo, mihin yökköinä olette tuijottaneet ja sokaistuneet. Sillä on ihan sama vaikutus kuin pimeällä: ette löydä tietä ulos!
   am


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Ehkä sellaiselle pitäisi etsiä ja avata ihan oma ketju muualla..."
   Kannatan lämpimästi!
   am

   Olen erittäin pettynyt sinuun. Pidin sinua yhdessä vaiheessa oikein mukavana kirjoittajana mutta en enää. Ja mielipiteeni olen ihan itse sinusta muodostanut viime aikojen kirjoitustesi perusteella, en kenenkään manipuloimana.

   Cee


 • Ali kirjoittaa: " Edson! Tätä ketjua yrittävät pimeät tappaa nyt syöttämälä tänne anonyyminä sitä samaa tuotetta mitä pimeällä ketjulla omilla ni millään kirjoittavat."

  Käypä Ali hiukan lukemassa tuolla Elämässä, mitä "anonyymit" siellä nyt kirjoittavat. Edson kirjoittaa siellä nyt ivauksiaan anonyyminä ja allekirjoittaa ne esim amummun ja ceen allekirjoituksella. Nyt menee jo liian pitkälle tuon edsonin jutut. Ja sinä vain kehotat häntä pysymään pois tuosta pimeästä ketjusta. Mutta hän ei pysy poissa sieltä. Minä en ikinä kirjoita missään sellaista, minkä edson on sanomakseni kirjoittanut. Herää sinäkin!

  Cee

  • Nyt kyllä ceellä viiraa ja ei oo tietoinen Elämän historiasta. Aina ollut kismaa allekirjoituksista. Joo cee, ne oli vain vitsejä, kuten arankin jutut, hihhihhiiihih eli et tajuu ku pirkan vitsit. Nyt tietysti voin vääntää siitä, mikä on vitsi. Oletko sinä vitsi?

   ara alias pele


 • Ceelle minäkin tähdentäisin, että niinkuin tiedät, minä olen aina sinua arvostanut ja sen surastaan ummojen suurejsi harmiksi sekosuomella ilmaissut.
  Rn kuitenkaan suosittelisi, että asetut puolustamaan nyt sellaisia joiden pitäisi ihan oikeasti erittäin suuresti mennä itseensä ja pyyttää kaikilta anteeksi putkiajatteluaan ja subjektiivisuuttaan osin myös sytemaattisesti tuotettuja valeita ja tarkoitusväärinymmärtämisiä. Sitä ostavat vain tyhmistä tyhmimmät. Älä mene siihen joukkoon vaan pysy tasapuolisena itsenäsi.
  Siitä ei mitään hyvää seuraa, että menee mukaan valheiden, paisuttelujen ja vääristämisten rinkiin.
  Vaikka Edson mitä ssanoisi tai miuten tahansa ajatustaan ryydittäisi niin siinä on yksi oleellinen tekijä ja se on rehellisyys.

  • Ja Ceelle ihan tiedoksi, että minä en edes tiedä mitä pimeällä ketjulla nyt kirjoitetaan kun lopetin siellä vierailunkin toistaiseksi täysin hukattuna harrastusaikanakin.-
   Sen tietysti ymmärrän että pimeitä siellä kirjoitetaan ja ymmärrän senkin jos Edsonia kiinnostaa sitä pimeyttä yrittää jollain keinoilla valaista. Minä olen siitä yrityksestä täysin mahdottomana toistaiseksi luopunut


 • "Vaikka Edson mitä sanoisi tai miuten tahansa ajatustaan ryydittäisi niin siinä on yksi oleellinen tekijä ja se on rehellisyys."

  Näin sinä Ali väität.

  Edsonilla on rehellisyys kaukana kun alkaa kirjoittamaan omia ilkeyksiään laittamalla allekirjoitukseksi joko amummu taikka cee tuolla Elämässä. Käy edes sen verran lukemassa että tajuat, että liian pitkälle menee. Laittaa edes jatkossa ne ilkeytensä oman nimmarinsa alle. Edson ei mitään pimeyttä yritä valaista vaan lisää pimeyttä omalla toiminnallaan.

  Olen erittäin pettynyt sinuun. Pidin sinua yhdessä vaiheessa oikein mukavana kirjoittajana mutta en enää. Ja mielipiteeni olen ihan itse sinusta muodostanut viime aikojen kirjoitustesi perusteella, en kenenkään manipuloimana.

  Cee

  • "Olen erittäin pettynyt sinuun, Ali. Pidin sinua yhdessä vaiheessa oikein mukavana kirjoittajana mutta en enää. Ja mielipiteeni olen ihan itse sinusta muodostanut viime aikojen kirjoitustesi perusteella, en kenenkään manipuloimana." Viihdyn mieluummin muummoja kiusaamassa.

   edson


 • Tässä sinulle Ali todistetta edsonin vastineesta minun nimmarillani amummun viestiin:

  "Anonyymi kirjoitti:
  Kyllä todella tuon tytön ja perheensä kohtalo järkyttää. On aivan käsittämätöntä, että lasten ja nuorten mielenterveysongelmia hoidetaan noin heikosti. Kai niissäkin instansseissa henkilökunnan määrä on riittämätön; ei seuraa lisääntyvää tarvetta. Ja liian moni jää ilman apua.

  Sitä monesti ihmettelen, että lääkkeet tuntuvat olevan rutiiniratkaisu ongelmiin. Harvoin näkee julkaistun tutkimuksia, mistä nämä lisääntyneet mielenterveysongelmat johtuvat. Sairaus tietysti tarvitsee hoitoa, mutta syihinhän pitäisi pureutua ja päästä sitä kautta korjaamaan tilannetta. Vaikea sarka tutkijoillekin.

  Alkaa jo tuntua koivet tönköiltä, kun en ole kolmeen päivään ollut lenkittämässä kettiksiä. Ehkä pitääkin tänään lähteä ihan vain itseänsä kävellyttämään. Sääennusteet hieman ristiriitaiset tänään, toinen instanssi ennustaa aika hyvällä todennäköisyydellä sadetta, toisella todennäköisyys on nollassa. No, se näkee joka elää. Eikun sateenpitävät kuteet niskaan, niin sillähän säästä selvitään.

  Leppoisaa pyhäpäivää (noista meidän rakkaista sekopäistä huolimatta)
  am

  Lue lisää
  Kuuletsä? Piipaapiipaapiipaa on ihan just sun rappusil. Mä sanoin, et neliskulmaseen huoneeseen, et löytää nurkan, mihin kusee

  Ja ensin rakki huostaan, sillä se meinaa lenkittää sen ja varmaan on harjotellu sitä liukusolmua ja kostaa ny kaikki siihen rakkiin

  cee"

  Ja minäkö vastaisin oikeasti amummun viestiin noilla sanoilla? Ja muka aina rehellinen edson mielestäsi. Ja meillä pimeät jutut? Ala jo itsekin nähdä edsonin "valoisuus". Toin tämän tänne, koska syytät minuakin perehtymättä toisaalla kirjoitettuun törkeään vääristelyyn edsonin taholta, kun et jaksa sieltä totuutta lukea ja huomata vaan olet sokeana laput silmillä hänen paremmuudestaan ja "rehellisyydestään".

  Cee

  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Olen erittäin pettynyt sinuun. Pidin sinua yhdessä vaiheessa oikein mukavana kirjoittajana mutta en enää. Ja mielipiteeni olen ihan itse sinusta muodostanut viime aikojen kirjoitustesi perusteella, en kenenkään manipuloimana.

   Cee


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olen erittäin pettynyt sinuun. Pidin sinua yhdessä vaiheessa oikein mukavana kirjoittajana mutta en enää. Ja mielipiteeni olen ihan itse sinusta muodostanut viime aikojen kirjoitustesi perusteella, en kenenkään manipuloimana.

   Cee

   Älä ny täälläkin ... me setviin avohoitopotilaita, whoollakin enää tää ilta aikaa ja sit pitää taas mennä. Mitähän Uukin sanoo sulle iltaisin? Kysyy, millasten potilaiden kanssa viihdyt, kun niin ... kerro vitsi sille. Avaa lappusi ja avaudu


  • No mut, ehtikö lanssi paikalle vai repikö ammu pelihousujaan ja oliko kovakin sekamelska eteisessä. Rakki liukusolmussa nuolemassa ammun Tummeleita kasvoilta


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olen erittäin pettynyt sinuun. Pidin sinua yhdessä vaiheessa oikein mukavana kirjoittajana mutta en enää. Ja mielipiteeni olen ihan itse sinusta muodostanut viime aikojen kirjoitustesi perusteella, en kenenkään manipuloimana.

   Cee

   Taidan sen ambulanssin soittaa, Osoitteesikin on tiedossa. Pitää myös hälyyttää kakaras pelastamaan eukkos, ellei jo ole myöhäistä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olen erittäin pettynyt sinuun. Pidin sinua yhdessä vaiheessa oikein mukavana kirjoittajana mutta en enää. Ja mielipiteeni olen ihan itse sinusta muodostanut viime aikojen kirjoitustesi perusteella, en kenenkään manipuloimana.

   Cee

   Lopeta jo edson tuo jäljittely toisten allekirjoituksilla.
   Cee


 • No minä ainakin olen selkokielellä sanonut Edsolventillekin, että ei hyödytä ketään mennä pimeälle ketjulle kirjoittelemaan. Pimeys vaan tiivistyy ja senhän voi lapsikin lukea noista kommenteista mitä sieltä tänne oksennetaan. Niistä ei vaan pidä välittää.
  Tosin kun sieltä ei muuta tule kuin sitä itseään kaikissa tilanteissa niin voin minäkin tähän vielä yhden kerran liittää kirjoittamani pimeän ketjun lyhyen persoonallisuusanalyysin sieltä lähettämättömien kommenttieni kansiosta:

  "Calvadosta olen kuitenkin aina arvostanut ja toivoisin että hän pimeän ketjun ankarasta paineesta huolimatta kykenisi joskus palaamaan vanhan kunnon Calvadoksena älyllisemmille ketjuille.

  Ketjun muista osallistujista kyllä nykyolojen vallitessa voin tehdä lyhyen, siis lyhyen, analyysin:

  Idän hönkä oli jo täysin pilaantunut tullessaaan HS keskusteluihin. Jo silloin tuli selväksi, että hän oli etsimässä ihmisiä joiden kimppuun hän voisi käydä siksi, että niillä ihmisillä oli joko elämä tai ajatuksia. Moni valitettavasti onkin vuosien mittaan sen ajojahdin uhrina väistynyt ja jättänyt tyhmyyden tiivistymään.
  Amummu on todellakin täysin putkessa suku ja statusasioidensa kanssa. Jotain oli mennyt pahasti niissä pieleen ja sen hän purki esimerkiksi miniäänsä ja Edsoniin. Nyttemmin myös minuun kun minäkin totesin hänen toimineen miniä asiassaan täysin subjektiivisestu. Hän on valitettavasti linnoittautunut siihen putkeen ja sen molemmissa päissä taitavat päädyt olla hitsattu kiinni.

  Rapulainen on aina ollut puhtaasti viihteellinen ja siksi myös keskusteltavissa. Valitettavasti osa siitä viihteellisyydestä on alttius kuunnella manipulointia ja ns. mennä mukaan uhraamatta edes pientä ajatusta sille mikä saattaisi olla totta.
  Rapulaisen kanssa kuitenkin olisi sopivassa joukossa edelleenkin mahdollista saada normaali viihdekeskusteluyhteys aikaan. Eihän kaiken keskustelun tarvitse asiaa olla vaan kyllä siihen saa fiktiota ja viihdettäkin kuulua

  Who taas oli jo pitkään ja tiedetysti ollut ns kyytiläinen eli matkustaja bussissa. Who ei ehkä itse tajunnut, että tiesimme sen jo useamman vuoden ja vain tämän "siirron" ajankohta ei ollut tarkkaan määritettävissä. Yrittäjä kertoo olevansa mutta kokonaisälystä päätelle polkupyörän päälle rakennetun hot dog keittiön kauppias. Hän ihan tunnetun mekanismin mukaan totesi haluavansa olla bussin kuljettaja kyytiläisyyden sijasta ja hyppäsi vankkuriin missä oli valmiiksi vielä häntäkin epäintelligentimpiä ja entisiä kollegoitaan tai muita kirjoittajia tilaisuuden tullen valmiina selkään puukottamaan. Sellaista tekevät pelkurit. Sellaiseen ryhtyi myös weepeli heti kun uskoi tulleensa idän seireenin kanssa ylivahvaksi"

  Tästä voivat sitten taas kaikki hyppiä tai syödä seiniä kuin se nälkiintynyt hevoisparka siellä Eldanka järven eväättömässä tallissa. Antaa hyppi.

  Niiden jotka haluavat edes mitattavasti jotain älyllista kirjoitustoimintaa harrastaa voivat sitä täällä tehdä mutta suosittelen jokaiselle jatkajalle niiden oksennusten ohittamista ja huomiotta jättämistä. Se ei johda mihinkään. Seinää ei saa pelkän keltaisen nesteen päälle rakennettua vaikka miten yrittäisi. Siis kannattaa lopettaa sellainen rakentaminen.

  Pimeille oksentajille on heidän suureksi harmikseen muistutettava, että vaikka toistaiseksi ainakin minä jötän teidän ketjunne ja sen hyypiöt täysin lisäämään älyään keskenään eli käytännössä tiivistämään hulluutta, niin minä aion täällä kirjoitella mitä haluan ja silloin kun haluan ja voin silloin joskus jopa muistella teitä sellaisena kuin ansaitsette. Mahdolliseti joku muukin täällä vielä kirjoittelee. Eroon ette minusta ettekä varmaan Edsonistakaan pääse, kun meillä on sekä asiaa, että halua kirjoittaa. Saatamme todellakin vaikka ryhtyä lyhytkirjoituksia eli pikanovelleja tuottamaan. Siihenkin pystymme jos se alkaisi uudestaan kiinnostamaan.

  Oikein haukaa loppuvuotta toivotan jokaiselle siellä valottomassa bussissa älypää kuskilla ja omalla tuoksupommilla eli tiivistetyllä itätuulella.

  • Näkee kaikesta, että ammattilainen on asialla;))) Jätit kuitenkin itsesi analysoimatta. Kiinnostaisi kovasti sekin.
   am


  • Anonyymi kirjoitti:

   Näkee kaikesta, että ammattilainen on asialla;))) Jätit kuitenkin itsesi analysoimatta. Kiinnostaisi kovasti sekin.
   am

   Sepä ei vaan kuulunut aiheeseen vaan asia koski sellaisia joiden toivottaisiin viihtyvän jatkossa keskenään ihan ikiomalla foorumillaan, missä kaikki ovat samaa mieltä siitä että jokainen jolla on jotain erilaista tai objektiivista sanottavaa on parjauksen kohde ja sellaisia pitää parjauksin seurata idän höngän tyyliin missä he sitten rauhassa haluaisivat olla ja asioista kirjoittaa. Tämän enempää en sitten jatkossa kommentoi. Tämä yksi kerta sai vielä mennä


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Sepä ei vaan kuulunut aiheeseen vaan asia koski sellaisia joiden toivottaisiin viihtyvän jatkossa keskenään ihan ikiomalla foorumillaan, missä kaikki ovat samaa mieltä siitä että jokainen jolla on jotain erilaista tai objektiivista sanottavaa on parjauksen kohde ja sellaisia pitää parjauksin seurata idän höngän tyyliin missä he sitten rauhassa haluaisivat olla ja asioista kirjoittaa. Tämän enempää en sitten jatkossa kommentoi. Tämä yksi kerta sai vielä mennä

   ps. Piru minut vieköön tästä hyvästä, että joudun vielä täydentämään tuota edellistä:

   Eihän minun tarvitse itseäni tai Edsonia analysoida. Tehän olette sitä sinnikkjäästi ja hyvin monin laatuilmaisuin jatkuvasti tehneet, joten teillä on itse rakentamanne sementtiin valettu mielikuva meistä. Sitähän ei millään rationaalilla keskustelulla voi muuttaa. Teille on lisäksi annettu ihan vapaus oksentaa sen tason ajatuksianne ihan niin paljon kuin jaksatte.


  • "Antaa hyppi". hahahahaa

   "Haukaa loppuvuotta". heheheheh

   m


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Sepä ei vaan kuulunut aiheeseen vaan asia koski sellaisia joiden toivottaisiin viihtyvän jatkossa keskenään ihan ikiomalla foorumillaan, missä kaikki ovat samaa mieltä siitä että jokainen jolla on jotain erilaista tai objektiivista sanottavaa on parjauksen kohde ja sellaisia pitää parjauksin seurata idän höngän tyyliin missä he sitten rauhassa haluaisivat olla ja asioista kirjoittaa. Tämän enempää en sitten jatkossa kommentoi. Tämä yksi kerta sai vielä mennä

   "Objektiivista sanottavaa" - sinullako? Eipä ole tänäkään viikonloppuna Lassilan purkutalosta tullut ensimmäistäkään omaperäistä ajatusta. Samaa vanhaa laulua idän höngästä, joka ei ole kertaakaan edes pieraissut sinne slummien suuntaan.

   "Tämä yksi kerta sai vielä mennä" - näkisi vaan. Heti huomenna ellet jo tänä yönä hyökkäät luolastasi viattomien naisten kimppuun. Mikä ihme saa vanhan miehen tuollaisen vihan valtaan? Rähjäätkö naapureillesi samalla tavalla? Taidat olla niitä kaikkien nauramia vanhuksia, jotka höpisevät kadulla naama elefantin vi**una.

   Kuka sinun rauhaasi täällä häiritsee, ellet itse ole koko ajan riitaa lietsomassa. Häpeä, häpeä!

   m


  • Anonyymi kirjoitti:

   Näkee kaikesta, että ammattilainen on asialla;))) Jätit kuitenkin itsesi analysoimatta. Kiinnostaisi kovasti sekin.
   am

   Lopeta jo ammu tuo jäljittely toisten allekirjoituksilla.
   Cee


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Antaa hyppi". hahahahaa

   "Haukaa loppuvuotta". heheheheh

   m

   matot olivat uklona tuulentumasa ja hakasin nitä myös. SItte olim tas kavsimalla jak kastelli tulpaaneja jaa siemneieutä enkhä mustannu kok tietikkaa kutsen nuriso sannoo. AMuuhatarvuuessa puhusi pastri miks on kritytty ja JUMMaln poisa olo kumastutttaa jae etä ompi nyttt helluntai jah henki PYHä om uskson pertsa

   am


 • tulipa mieleen sattumus 70-luvulta. Isolla säiliöalueella iltayöstä tarkastelin öljyvarastosäiliöiden täyttöastetta. Pumppuhuoneen seinällä oli pitkä rivi u-putkimanometrejä. Hämärää oli enkä saanut oikein selvää asteikoistakaan. Päätin herätellä manometreja henkiin kääntämällä paineilmaventtiliä. Venttiili oli jotenkin ryytynyt ja nalkissa jotenka käytin sitä voimaa. Ei olisi pitänyt. Putkissa ollut elohopea ruiskahti pumppuhuoneen kattoon asti. Elohopeaa oli haalareitten sisälläkin. Sadat elohopeapallot parveilivat ympäriinsä betonilattialla sinne ja tänne. Potkiskelin osan elohopeapalloista syrjemmälle. Kait sitä litran verran turskahti kanveesille. Vanhaan hyvään aikaan asia ei aiheuttanut mitään ympäristö tai terveysongelmaa. Elohopea haihtuu taivaalle ajan saatossa. Homma jatkui tyyliin business as usual. Menin kaffelle ja sämpylälle. Nykyaikana olisi varmaan suoritettu joku iso hälytys. Onko AB:lle u-putkimanometrien elohopeat tuttuja raskaampia nesteitä. Huom. Olen nyt rekisteröinyt oman henk.koht. puumerkkini. Puosu

  • Hyvä rekisteröity nimimerkki.
   Heti noista manometreistä puheenollen niin Marraskuun 16 päivänä pyörähti tälläainen Union Pacificin manometrejä täynnä ollut laite. Tämä kannatta katsoa näytön full screenillä niin koko höyryveturin massiivisuudesta saa hienon kuvan.

   Mitä tulee siihen elohopeaan, niin se on kyllä kaikkein vaarallisimpien käsiteltävien aineiden joukossa. Singaporen yhtiössä teimme jopa yhden elohopeaa kuljettaneen kemikaalitankkerin puhdistusoperaatiot sellaisilla Butterworth tyyppisillä tankkipesureilla missä vain laite lasketaan tankkiin ja se kuuraamaan suurella melko paineisella 360 astetta pallomallissa kiertävällä ruiskulla ja avustavalla kemialla. Jokaista poistettavaa tippaa valvottiin tarkkaa ja se palautettiin Valtion vaarallisten aineiden tuhoamiskeskukseen.

   Nykyisin elohopeaa vähemmän on enää missään instrumenteissä. Lämpömittareissakin se on korvattu pääosin alkoholilla ja paineen mittauksissa vaikka paineen perusyksiköitä edelleenkin esimerkiksi säätieteessa voidaan brittiläisessä maailmassa elohopeapatsaana kuvata mittaus tehdään mekaanisesti.

   Sitä en minäkään tiedä miten umpityperien ja sitä vielä mainostavien pilkunsiirtäjien maailmassa elohopea on korvattu. Luultavasti se on muutettu mausteeksi tavanomaisiin keitoksiin. On kyllä ongelma ihmiselle jos ei ole muuta taitoa kuin hatara suomenkielen taito ja ulkoa opeteltu pilkun paikan sijoittamisen mekaaninen taito. Silloin on vaikeaa osallistua edes mihinkään älylliseen keskusteluun kun on pakko yrittää madaltaa keskustelun tasoa bonobojen tasolle jotta itse pysyisi perässä.

   Luultavasti hetken kontaksti ei nestemäisen metallisen elohopean kanssa ehdi vahinkoa aiheuttaa, mutta suurimmat vahingot tulevat pitkään nautittuna hermostolle esimerkiksi vesistöistä joissa elohopea on joko luonnonsyistä tai teollisuuspäästöistä kasvanut. Sellainen elohopeamyrkytysten sarjahan sattui Japanissa muistaakseni jossain Tokion lahden läheisyydessä ja tapahtumasta on kyllä paljon kirjoitettukin. Senkin tiedon saa pienellä vaivannäöllä kaivettua netin uumenista esiin.

   Meillä esimerkiksi viimeiset Kemijoen patoaltaat keräsivat alussa suuren pitoisuuden metyylielohopeaa ja joitakin vuosia kalat olivat syömäkiellossa. Metyylielohopea on lähes kaikkien keinojärvien ja patoaltaiden alkuvuosien ongelma mutta se vähenee aika nopeasti


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Hyvä rekisteröity nimimerkki.
   Heti noista manometreistä puheenollen niin Marraskuun 16 päivänä pyörähti tälläainen Union Pacificin manometrejä täynnä ollut laite. Tämä kannatta katsoa näytön full screenillä niin koko höyryveturin massiivisuudesta saa hienon kuvan.

   Mitä tulee siihen elohopeaan, niin se on kyllä kaikkein vaarallisimpien käsiteltävien aineiden joukossa. Singaporen yhtiössä teimme jopa yhden elohopeaa kuljettaneen kemikaalitankkerin puhdistusoperaatiot sellaisilla Butterworth tyyppisillä tankkipesureilla missä vain laite lasketaan tankkiin ja se kuuraamaan suurella melko paineisella 360 astetta pallomallissa kiertävällä ruiskulla ja avustavalla kemialla. Jokaista poistettavaa tippaa valvottiin tarkkaa ja se palautettiin Valtion vaarallisten aineiden tuhoamiskeskukseen.

   Nykyisin elohopeaa vähemmän on enää missään instrumenteissä. Lämpömittareissakin se on korvattu pääosin alkoholilla ja paineen mittauksissa vaikka paineen perusyksiköitä edelleenkin esimerkiksi säätieteessa voidaan brittiläisessä maailmassa elohopeapatsaana kuvata mittaus tehdään mekaanisesti.

   Sitä en minäkään tiedä miten umpityperien ja sitä vielä mainostavien pilkunsiirtäjien maailmassa elohopea on korvattu. Luultavasti se on muutettu mausteeksi tavanomaisiin keitoksiin. On kyllä ongelma ihmiselle jos ei ole muuta taitoa kuin hatara suomenkielen taito ja ulkoa opeteltu pilkun paikan sijoittamisen mekaaninen taito. Silloin on vaikeaa osallistua edes mihinkään älylliseen keskusteluun kun on pakko yrittää madaltaa keskustelun tasoa bonobojen tasolle jotta itse pysyisi perässä.

   Luultavasti hetken kontaksti ei nestemäisen metallisen elohopean kanssa ehdi vahinkoa aiheuttaa, mutta suurimmat vahingot tulevat pitkään nautittuna hermostolle esimerkiksi vesistöistä joissa elohopea on joko luonnonsyistä tai teollisuuspäästöistä kasvanut. Sellainen elohopeamyrkytysten sarjahan sattui Japanissa muistaakseni jossain Tokion lahden läheisyydessä ja tapahtumasta on kyllä paljon kirjoitettukin. Senkin tiedon saa pienellä vaivannäöllä kaivettua netin uumenista esiin.

   Meillä esimerkiksi viimeiset Kemijoen patoaltaat keräsivat alussa suuren pitoisuuden metyylielohopeaa ja joitakin vuosia kalat olivat syömäkiellossa. Metyylielohopea on lähes kaikkien keinojärvien ja patoaltaiden alkuvuosien ongelma mutta se vähenee aika nopeasti

   Ja taas jäi kirjoittaessa se veturilinkki liimaamatta, men här är den:
   https://www.yahoo.com/news/historic-union-pacific-big-boy-231834879.html


  • Ei kai ennenvanhaan elohopea ollut myrkky eikä mikään. Tuttavaperheessä koira sai hampaisiinsa elohopeakuumemittarin ja söi sen. Jokunen elohopeapallo sentään jäi lattialle kierimään. Perheessä oli silloin konttausikäinen vauvakin. Perheen äiti soitti tietysti johonkin numeroon, saadakseen neuvoja, miten menetellä lapsen kanssa, joka ehkä oli pistänyt elohopeaa suuhunsa, tai pitääkö koiralle hankkia jotain hoitoa. Kumpaankin annettin neuvo, että seuratkaa tilannetta. Se siitä. Silloin elettiin 60-luvun jälkipuoliskoa. - Ajat ovat muuttuneet.
   am


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Hyvä rekisteröity nimimerkki.
   Heti noista manometreistä puheenollen niin Marraskuun 16 päivänä pyörähti tälläainen Union Pacificin manometrejä täynnä ollut laite. Tämä kannatta katsoa näytön full screenillä niin koko höyryveturin massiivisuudesta saa hienon kuvan.

   Mitä tulee siihen elohopeaan, niin se on kyllä kaikkein vaarallisimpien käsiteltävien aineiden joukossa. Singaporen yhtiössä teimme jopa yhden elohopeaa kuljettaneen kemikaalitankkerin puhdistusoperaatiot sellaisilla Butterworth tyyppisillä tankkipesureilla missä vain laite lasketaan tankkiin ja se kuuraamaan suurella melko paineisella 360 astetta pallomallissa kiertävällä ruiskulla ja avustavalla kemialla. Jokaista poistettavaa tippaa valvottiin tarkkaa ja se palautettiin Valtion vaarallisten aineiden tuhoamiskeskukseen.

   Nykyisin elohopeaa vähemmän on enää missään instrumenteissä. Lämpömittareissakin se on korvattu pääosin alkoholilla ja paineen mittauksissa vaikka paineen perusyksiköitä edelleenkin esimerkiksi säätieteessa voidaan brittiläisessä maailmassa elohopeapatsaana kuvata mittaus tehdään mekaanisesti.

   Sitä en minäkään tiedä miten umpityperien ja sitä vielä mainostavien pilkunsiirtäjien maailmassa elohopea on korvattu. Luultavasti se on muutettu mausteeksi tavanomaisiin keitoksiin. On kyllä ongelma ihmiselle jos ei ole muuta taitoa kuin hatara suomenkielen taito ja ulkoa opeteltu pilkun paikan sijoittamisen mekaaninen taito. Silloin on vaikeaa osallistua edes mihinkään älylliseen keskusteluun kun on pakko yrittää madaltaa keskustelun tasoa bonobojen tasolle jotta itse pysyisi perässä.

   Luultavasti hetken kontaksti ei nestemäisen metallisen elohopean kanssa ehdi vahinkoa aiheuttaa, mutta suurimmat vahingot tulevat pitkään nautittuna hermostolle esimerkiksi vesistöistä joissa elohopea on joko luonnonsyistä tai teollisuuspäästöistä kasvanut. Sellainen elohopeamyrkytysten sarjahan sattui Japanissa muistaakseni jossain Tokion lahden läheisyydessä ja tapahtumasta on kyllä paljon kirjoitettukin. Senkin tiedon saa pienellä vaivannäöllä kaivettua netin uumenista esiin.

   Meillä esimerkiksi viimeiset Kemijoen patoaltaat keräsivat alussa suuren pitoisuuden metyylielohopeaa ja joitakin vuosia kalat olivat syömäkiellossa. Metyylielohopea on lähes kaikkien keinojärvien ja patoaltaiden alkuvuosien ongelma mutta se vähenee aika nopeasti

   Tässä vähän tarkempi selvitys siitä Japanin elohopeamyrkytyksesta Minamatassa ja Niigatassa
   https://en.wikipedia.org/wiki/Minamata_disease


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Hyvä rekisteröity nimimerkki.
   Heti noista manometreistä puheenollen niin Marraskuun 16 päivänä pyörähti tälläainen Union Pacificin manometrejä täynnä ollut laite. Tämä kannatta katsoa näytön full screenillä niin koko höyryveturin massiivisuudesta saa hienon kuvan.

   Mitä tulee siihen elohopeaan, niin se on kyllä kaikkein vaarallisimpien käsiteltävien aineiden joukossa. Singaporen yhtiössä teimme jopa yhden elohopeaa kuljettaneen kemikaalitankkerin puhdistusoperaatiot sellaisilla Butterworth tyyppisillä tankkipesureilla missä vain laite lasketaan tankkiin ja se kuuraamaan suurella melko paineisella 360 astetta pallomallissa kiertävällä ruiskulla ja avustavalla kemialla. Jokaista poistettavaa tippaa valvottiin tarkkaa ja se palautettiin Valtion vaarallisten aineiden tuhoamiskeskukseen.

   Nykyisin elohopeaa vähemmän on enää missään instrumenteissä. Lämpömittareissakin se on korvattu pääosin alkoholilla ja paineen mittauksissa vaikka paineen perusyksiköitä edelleenkin esimerkiksi säätieteessa voidaan brittiläisessä maailmassa elohopeapatsaana kuvata mittaus tehdään mekaanisesti.

   Sitä en minäkään tiedä miten umpityperien ja sitä vielä mainostavien pilkunsiirtäjien maailmassa elohopea on korvattu. Luultavasti se on muutettu mausteeksi tavanomaisiin keitoksiin. On kyllä ongelma ihmiselle jos ei ole muuta taitoa kuin hatara suomenkielen taito ja ulkoa opeteltu pilkun paikan sijoittamisen mekaaninen taito. Silloin on vaikeaa osallistua edes mihinkään älylliseen keskusteluun kun on pakko yrittää madaltaa keskustelun tasoa bonobojen tasolle jotta itse pysyisi perässä.

   Luultavasti hetken kontaksti ei nestemäisen metallisen elohopean kanssa ehdi vahinkoa aiheuttaa, mutta suurimmat vahingot tulevat pitkään nautittuna hermostolle esimerkiksi vesistöistä joissa elohopea on joko luonnonsyistä tai teollisuuspäästöistä kasvanut. Sellainen elohopeamyrkytysten sarjahan sattui Japanissa muistaakseni jossain Tokion lahden läheisyydessä ja tapahtumasta on kyllä paljon kirjoitettukin. Senkin tiedon saa pienellä vaivannäöllä kaivettua netin uumenista esiin.

   Meillä esimerkiksi viimeiset Kemijoen patoaltaat keräsivat alussa suuren pitoisuuden metyylielohopeaa ja joitakin vuosia kalat olivat syömäkiellossa. Metyylielohopea on lähes kaikkien keinojärvien ja patoaltaiden alkuvuosien ongelma mutta se vähenee aika nopeasti

   Hataralla suomen kielelläni (huom! ei yhdyssana) totean, että minua naurattaa, miten osaatkin sotkea puurot ja vellit samaan pakettiin.

   Ei turhaan sanota, että vanhat miehet ovat pahimpia jaarittelijoita: kun niiden suusta alkaa puhetta tupruta, siitä ei tule loppua. Ja aiheissa siirrytään sujuvasti toisen kirjoittajan "apinamaisuudesta" Japanin elohopeamyrkytyksiin. Todellinen maailmanmies tämä rosvojen kuningas!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hataralla suomen kielelläni (huom! ei yhdyssana) totean, että minua naurattaa, miten osaatkin sotkea puurot ja vellit samaan pakettiin.

   Ei turhaan sanota, että vanhat miehet ovat pahimpia jaarittelijoita: kun niiden suusta alkaa puhetta tupruta, siitä ei tule loppua. Ja aiheissa siirrytään sujuvasti toisen kirjoittajan "apinamaisuudesta" Japanin elohopeamyrkytyksiin. Todellinen maailmanmies tämä rosvojen kuningas!

   Kommentoin nimimerkki Ali Baban analyysisepitelmää omalta kohdaltani:

   Kyllä lyöt itseäsi kirveellä jalkaan, jos väität tietäväsi kotitekoisen analyysisi perusteella, että olin "pilalla" jo tullessani näihin ketjuihin kirjoittelemaan 10 vuotta sitten.

   Marssita tänne kaksi todistajaa, jotka olen muka häätänyt poi kirjoittajajoukosta. Noin vahva ja paha argumentti on pakko todistaa oikeaksi, muuten olet pelkkä raukkamainen sepittelijä.

   Usein esiin vetämistäsi "ihmisreppanoista" muistan saksalaisrouvan hilittömät kiukkukohtaukset ja erään "myöhempien aikojen pyhimyksen" epäkunnioittavat puheet ihailemastani filosofista ja kirjailijasta P. Linkolasta.

   Minkä minä sille voin, että sinä olet naisväen suhteen yhtä kiihkeä niin rakkaudessa kuin vihassakin. Minusta olet löytänyt oivan vihaamisen kohteen, jonka sanoja ystäväsi edsonin kanssa kyttäät kuin pahainen pihasusi, etten vaan kirjoituksillani loukkaa myöskään erästä nykyisin kirjoittavaa. Siitä viis, että itse vedätte lokaan liki jokaisen Elämään kirjoittavan, mukaan lukien täysin puolueettoman mieskirjoittajan.

   m


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kommentoin nimimerkki Ali Baban analyysisepitelmää omalta kohdaltani:

   Kyllä lyöt itseäsi kirveellä jalkaan, jos väität tietäväsi kotitekoisen analyysisi perusteella, että olin "pilalla" jo tullessani näihin ketjuihin kirjoittelemaan 10 vuotta sitten.

   Marssita tänne kaksi todistajaa, jotka olen muka häätänyt poi kirjoittajajoukosta. Noin vahva ja paha argumentti on pakko todistaa oikeaksi, muuten olet pelkkä raukkamainen sepittelijä.

   Usein esiin vetämistäsi "ihmisreppanoista" muistan saksalaisrouvan hilittömät kiukkukohtaukset ja erään "myöhempien aikojen pyhimyksen" epäkunnioittavat puheet ihailemastani filosofista ja kirjailijasta P. Linkolasta.

   Minkä minä sille voin, että sinä olet naisväen suhteen yhtä kiihkeä niin rakkaudessa kuin vihassakin. Minusta olet löytänyt oivan vihaamisen kohteen, jonka sanoja ystäväsi edsonin kanssa kyttäät kuin pahainen pihasusi, etten vaan kirjoituksillani loukkaa myöskään erästä nykyisin kirjoittavaa. Siitä viis, että itse vedätte lokaan liki jokaisen Elämään kirjoittavan, mukaan lukien täysin puolueettoman mieskirjoittajan.

   m

   Tässä todistan. Etsit juonisti kahta todistajaa, mutta todistan kahdesti ja kahta tapausta. Riitu oli yksi ja toinen tämä tyttönen, jonka kuvia et sietänyt ja jonka kanssa vaihdoin muutaman sanasen Espanjassa elämisestä

   Naisväen suhteen, hoijakkaa. Sanoisin "naisväen" suhteen ei kukaan täyspäinen voi olla kiihkeä mihinkään suuntaan

   edson


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei kai ennenvanhaan elohopea ollut myrkky eikä mikään. Tuttavaperheessä koira sai hampaisiinsa elohopeakuumemittarin ja söi sen. Jokunen elohopeapallo sentään jäi lattialle kierimään. Perheessä oli silloin konttausikäinen vauvakin. Perheen äiti soitti tietysti johonkin numeroon, saadakseen neuvoja, miten menetellä lapsen kanssa, joka ehkä oli pistänyt elohopeaa suuhunsa, tai pitääkö koiralle hankkia jotain hoitoa. Kumpaankin annettin neuvo, että seuratkaa tilannetta. Se siitä. Silloin elettiin 60-luvun jälkipuoliskoa. - Ajat ovat muuttuneet.
   am

   Ei hitto, nyt lirität taas pyöreän huoneesi nurkassa. Penskasihan sen elohopean ryysti lattialta ja nyt sitten se silloinen vaikuttaa koko jälkikasvuun kun keskushermostossa muistijälki

   cee


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tässä todistan. Etsit juonisti kahta todistajaa, mutta todistan kahdesti ja kahta tapausta. Riitu oli yksi ja toinen tämä tyttönen, jonka kuvia et sietänyt ja jonka kanssa vaihdoin muutaman sanasen Espanjassa elämisestä

   Naisväen suhteen, hoijakkaa. Sanoisin "naisväen" suhteen ei kukaan täyspäinen voi olla kiihkeä mihinkään suuntaan

   edson

   Kyllä sinä nyt todistat väärän naisihmisen puolesta minua vastaan. Tyttösesi lähti omin voimin pois, ei häntä tarvinnut häätää. Hän ei vain sietänyt toisia naisia. Me kaikki naiset, ämmäväki, tunnemme nämä narsistiset "kaunottaret" joille miehet ovat ainoita "ystäviä". Oma syysi, ettet jutellut hänen kanssaan niin olisit voinut pidätellä häntä.

   Täyspäinen mies ei voikaan... mitä se kertoo Alista, etkö tosiaan huomaa hänen maanisuuttaan?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei hitto, nyt lirität taas pyöreän huoneesi nurkassa. Penskasihan sen elohopean ryysti lattialta ja nyt sitten se silloinen vaikuttaa koko jälkikasvuun kun keskushermostossa muistijälki

   cee

   Edson, tein jo ylläpidolle valituksen sinusta, että häiriköit sekä elämässä että täällä porinoissa kirjoittamalla törkeyksiä toisille kirjoittajille minun nimimerkilläni. Tuokin 9:07 tänään kirjoitettu valhe ei ole minun tekstiäni.

   Cee


 • Tässä vähän Rheinin joki ja kanavamaisemaa aivan Etelä Saksasta ja Euroopan sisämman keskeltä. Koblenz mukaanlukien minkä maisemissa Edsolven pyöriskeli diesel homellaan toissa kesänä.
  Sinne siis pääsee ihan kaupallisen luokan matkustaja ja rahtialuksillakin. Yleensä joki ja kanavkuljetuksiin rakennettuja pitkiä mutta matalakulkuisia moottoriproomuja joissa asuu myös itse rahtaajaperhe aivan säännönmukaisesti. Niillä aluksilla ei avomerille saa lähteä, mutta merisatamiin ne vievät tavaraa uudelleenlastattavaksi valtamerialuksiin. Tonavallakin liikkuu aika suuria jokikäyttöön suunniteltuja risteilyaluksia. Meiltä tuo funktio siis hyvin pitkääe yksinkertaisesti puuttuu tai on hyvin pienimuotoista. Venäjälläkin missä talviolosuhteet ovat samat tai yleensä pahemmat tuollaisen joki ja kanavaliikenteen kaikenlainen käyttö on suhteellisestikin kymmeniä kertoja suurempaa ja ympärivuotisempaa kuin Suomessa. Meillä valittiin rekat ja hykättiin vesi infra millä olisi ollut suuria mahdollisuuksia joka tavalla mukaanlukin vaikka kaksi uutta kanavaa Suomen omien alueiden kautta pääjärvivesiime jotka taas olisivat varsin helposti kanavoinnilla yhdistetävissä
  https://www.youtube.com/watch?v=_mqAyXX7GBs

  Olen jo kerännyt melko hyvän tiedoston keskieuroopan joki ja kanavaliikenteistä. Töytyy vielä täydentää Venäjän massiivisella vesiväylästöllä jolla pääsee valtamerkokoisia kuljetuksia mustalta mereltä Kaspian merellekin. Samoin pitää vielä täydentää taloudellisa lukuja, sitten niitä voi esitträä pala kerrallaan

  Ruotsissa muuten suurille järville ja niiden valtavaan teollisuus jaraaka ainekuljetuksiin pääsee Göta kanaalia Göteborgista ja Tukholmasta Mälarenin kanavia pitkin. Se on yksi Ruotsin suurista teho ja kustannuseduista metsänjalostusteollisuudelle

 • No ni, että maanantai

  Jossain tutkitaan alakohtaisesti päästöjä ja kemian teollisuus on silmällä pidon alla. Yhtä vaan ihmettelin, miksei matkustelu eli turismi ollut mainittu

  • Eli tätä pääsen koeajamaan, siis joskus : Opel Ampera. Trihybridi olisi, jos vielä kaasutankki


  • edson kirjoitti:

   Eli tätä pääsen koeajamaan, siis joskus : Opel Ampera. Trihybridi olisi, jos vielä kaasutankki

   Ja tällanen musa sois

   ei tarttis ajaa pois

   kuunteleen

   ku vaan näppäimellä

   näpyttelee ja jammailee https://www.youtube.com/watch?v=_nLmM9kcBKs


  • Tulee aika, jolloin äänikomennoilla hoidetaan näppäilyt. Jossain tapauksisa jo hoidetaankin. Tulee aika, jolloin sähkökytkennät tehdään niin laadukkaista elementeistä, että hapettumisetkin hoidettu ja kaapeloinnin viennit edesauttaa mahdollisia korjauksia. Ei siis niin, että koko kerrostalo pitää purkaa yhden vesijohdon uusimisen takia


 • Kun aikaiseen herää, niin on nukkunut ... oho. Meinasin kehua rannekkeeni kertomasta yöunesta - mutta täällä vierailee liiaksi asti pahkapäitä, niin en kerro. Vaan kerron, mitä silmäni näkivät https://yle.fi/uutiset/3-11068767 Suami on maaliman paras paikka asuu ja omistaa ja tehä duunii ja kipuilla

 • Ara : "epäkunnioittavat puheet ihailemastani filosofista ja kirjailijasta P. Linkolasta."

  Minä vedän kättä lippaan, sillä hän tuki Baader/ Meinhof toimintaa ja veisteli käsiä poikki. Ite oon tehnyt hamppuköyttä tarpeisiin eli pitäytyny itetehdyssä eutanasiassa, siis noille kesämökkituristeille, joita Linkolakin "rakasti"

  Pamfletisti toi kalastaja oli, ei filosofi pätkääkään. Isi oli ns. keskiluokan kengänkopistelija, missä ilmapiirissä pipi kasvoi kulovalkean tavoin ja en yhtään ihmetelisi, jollei siellä myös perseennuolentaa ilmaantunu ( Isä-Linkola kuului itäsuomalaiseen Collanin virkamies- ja pappissukuun. Hänen vanhempansa olivat Liperin kihlakunnan kruununvouti )

  • Luulisi että edson raakuuteen taipuvaisena miehenä arvostaisi Linkolaa ja nimenomaan tämän väestön vähennysehdotuksia. Kyllä Linkola filosofi on, Suomen tunnetuin luontofilosofi.

   No hyvähän se oli, että kopioit Wikipediasta Linkolan taustaa, ikään kuin emme sitä olisi ennen tunteneet. Sivistyssukua mies on vahvemmin kuin moni muu julkkis.

   Vai tuo itäsuomalainen taustako sinua hiertää, heh?

   Olisipa kiinnostava löytää sellainen julkimo, josta esim. me kaksi olisimme samaa mieltä. Kuis olisi Maisa Torppa?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Luulisi että edson raakuuteen taipuvaisena miehenä arvostaisi Linkolaa ja nimenomaan tämän väestön vähennysehdotuksia. Kyllä Linkola filosofi on, Suomen tunnetuin luontofilosofi.

   No hyvähän se oli, että kopioit Wikipediasta Linkolan taustaa, ikään kuin emme sitä olisi ennen tunteneet. Sivistyssukua mies on vahvemmin kuin moni muu julkkis.

   Vai tuo itäsuomalainen taustako sinua hiertää, heh?

   Olisipa kiinnostava löytää sellainen julkimo, josta esim. me kaksi olisimme samaa mieltä. Kuis olisi Maisa Torppa?

   Ei jumal'auta, avaudu tuolla cee:lle. Cee tukee ja ymmärtää julkimoita

   am


  • Anonyymi kirjoitti:

   Luulisi että edson raakuuteen taipuvaisena miehenä arvostaisi Linkolaa ja nimenomaan tämän väestön vähennysehdotuksia. Kyllä Linkola filosofi on, Suomen tunnetuin luontofilosofi.

   No hyvähän se oli, että kopioit Wikipediasta Linkolan taustaa, ikään kuin emme sitä olisi ennen tunteneet. Sivistyssukua mies on vahvemmin kuin moni muu julkkis.

   Vai tuo itäsuomalainen taustako sinua hiertää, heh?

   Olisipa kiinnostava löytää sellainen julkimo, josta esim. me kaksi olisimme samaa mieltä. Kuis olisi Maisa Torppa?

   Mä kysäisin ihan lempeesti, että onks sunkin suvussa kantapäitään koputtelevia ja hörppyjäkin ottavia sivistyneitä? Muistan kerran ku raahasin lepakkoo ... äsh, kuule, annan tässä sulle mun sähkärin, niin kerro, millasii sun suvustasi löytyy, pliis

   mansikki@luukku.fi

   Kirjotellaan


 • Aamuvuoron aika alkaa huveta ja veikkaan, että rapu on seuraamassa : Seuraa sumuista Helsinkiä HS:n suorasta lähetyksestä. Ja kommentoi varmaan ,,, ja cee kehuu sit uuessa elämässä, että kyl oli hianosti komentoitu ja lehmä nostaa peukun pystyyn ja "on samaa mieltä"

 • Matkusteleisit Edson Italiassa vankkurillasi samaan tyyliin kuin uber alles niksmannit suomessa aikoinansa. Mittään ei jätetä alkuasukkaille. Pyykitkin viedään narulta. Hyvä kuitenkin että kävisit sentään maalaistoreilla ostoksilla. Juureksia, leipää, gorgonzola juustoa, possua. Italialaiset viinit ovat varmaan hyvää kyytipoikaa grilliruuan kera.
  Dow jones hk on mukavassa 1,27 prosentin nosteessa. Jatkakaa opiskelijat kähinöintiänne ja Puosu kiittää. Toki oikealla asialla olette. Puolustatte pienen hk itsehallinnon demokratian rippeitä. Pekingin mandariini-isäntä pohjoisessa on ollut yllättävän pitkämielinen. Fiksuuskin olisi hyvä asia. Unohditte täydentää vesi ja muonavarastonne eli proviantin kun linnoittauduitte kampuksellenne. Nyt on juomavesi loppu ja nälkäkin kurnii suolissa. Puosu

  • Niksmannien maa on muuten tunnetusti mainio caravaanimaa, aivan eri luokkaa kuin suami. Samaa voi sanoa Baltian maista, Puolasta, Tsekistä ...Turistit ovat niitä, jotka istuvat lepotuoleissa Venetsian lainehtivilla toreilla ja odottavat palvelua. Yle vetikin äkkiä tuon kuvan pois

   edson


  • Kato, must on taloudelle ehottomasti hyötyy, myyn kuivattuja herkkutatteja. Omat pyykit just Latviassa narulle http://bot.fi/34y6 Ai kenen taloudelle hyötyä, kysyvät vain tietämättömät. Turistit ruokkivat taskuvarkaita

   Söin kaksi kertaa samalla matkalla, siis ulkona, eiku vieraissa. Toisen kerran nokkahaukee toisen ,kerran täytettyä kanaa, siis sisällä raflassa. Muuten ulkona oman keittiön hetelmiä.

   edson


 • Pitääpä nyt sitten siirtyä tännekin jutustelemaan samaa mitä tuolla "omassa" ketjussani, niin ei koulukiusaajan tarvitse hyppiä eri ketjujen välillä; työn tekonsa helpottuu.

  CCR:llä on ihan loistavaa musaa. Minulle se tuo aina mieleen 70-luvun alun, jolloin olin ensimmäisessä ammattini vaatimassa harjoittelupaikassa, kaukana kotoa Minulla oli siellä käytössäni maailman mukavin auto, vanha Iidumme, jossa kasettisoitin ja yhdellä kasetilla CCR:ää ja ranskalaista. CCR:n levytkin ovat edelleen tallella, mutta kun se samperin vinyylisoitin on tuolla varaston nurkassa korjaamatta.
  am

  • Ihan totta? Kokeile CRC:tä. Voi käyttää myös sisäisesti

   ce


 • Iltavuorot lähenevät.
  Toivossa on hyvä elää!
  Ehkä jonain kauniina päivänä heräämme keskustelumaailmaan mistä keskusteluterroristit ovat kadonneet omiin maanalaisiin verkkoihinsa.
  Maailmaan missä jopa miehet voisivat keskustella miehilläkin olevasta tunnemaailmasta pelkäämättä joutuvansa heti elämmässä pettyneiden, kitkerien itätuulten löyhkäpilveen ja hyökkäysten kohteeksi niin kuin kävi jo HS keskusteluissa löyhkäpilven ilmestyessä sen muuten siniselle taivaalla.
  No kuha tässä harjoittelin tulevia lyhyt novelleja varten ilmausta reaalirunouden tyyliin!

  • Missä täällä on miehiä??


 • "Calvadosta olen kuitenkin aina arvostanut ja toivoisin että hän pimeän ketjun ankarasta paineesta huolimatta kykenisi joskus palaamaan vanhan kunnon Calvadoksena älyllisemmille ketjuille.

  Mistä se älyllinen ketju kenties löytyy? Ei ainakaan täältä porinasta.

 • Kyllä Edsolvent sentään on mies jaintellektuelli verrattuna keltausen nesteen mummoihin, joita he kaikki edustavat. Ceekin jota ennen arvostin, kirjoittaa löyhkältä oppimaansa Edsolvent ja Puosu ovatkin ainoat jotka tmän selväjärkisesti ymmärtävät.

  Ali-Baba

  • Tuohan ei sitten ollut minun kirjoittamani. Voitte sen löyhkästä päätellä kuka käy nyt toisten nimimerkeilläkin yrittämässä!


  • ".. mies ja intellektuelli...". Edsonniko? No, et viittis naurattaa. On sullakin monta asiaa näköjään mennyt yli hilseen.


 • hong kongin opiskelijoiden ajatuksen juoksua hieman ihmetteleiksen. Linnottautuivat joukolla sinne yliopistollensa. Sieltä heidät on nyt varsin helppoa käydä plokkaamassa pois. Laittoivat munansa yhteen koriin. Operatiivinen toiminta tarvitsee aina tueksensa strategiat ja konseptit. Muuten homma lässähtää kuin pannukakku. Puosu

  • Oletko seurannut BBC uutisista Hong Kongin tilannetta. Saa nähdä koska siellä itse mandariini ajaa tankkinsa ja toistaa tien an menit. Niillä kun on sellainen etrninen ominaisuus, että kasvoja ei niin sanotusti voi menettää ja se saattaa pakottaa kummallisiin toimiin.

   Kaipa mielenkiinnolla seuraat tämänkin ketjun kommenttien tasoa. Nyt yritetään jo joukolla ja nimimerkkien väärinkäytöllä yrittää vahingoittaa toisten kirjoittajien hyviäkin aikeita.

   Saa nähdä tuleeko sille koskaan loppua vai onko löyhkä loppumaton.


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Oletko seurannut BBC uutisista Hong Kongin tilannetta. Saa nähdä koska siellä itse mandariini ajaa tankkinsa ja toistaa tien an menit. Niillä kun on sellainen etrninen ominaisuus, että kasvoja ei niin sanotusti voi menettää ja se saattaa pakottaa kummallisiin toimiin.

   Kaipa mielenkiinnolla seuraat tämänkin ketjun kommenttien tasoa. Nyt yritetään jo joukolla ja nimimerkkien väärinkäytöllä yrittää vahingoittaa toisten kirjoittajien hyviäkin aikeita.

   Saa nähdä tuleeko sille koskaan loppua vai onko löyhkä loppumaton.

   Tämän toisen nimimerkillä rienaamisen aloitti Edson ja loppua ei näy. Minäkin olen jo vaikka mitä törkyä suoltanut esim amummulle edsonin suulla ja hän allekirjoittamalla siihen cee. En minäkään kaikkea purematta niele. Kyllä se tunkio löytyy kuhmoisista tätä nykyä.

   Cee


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Oletko seurannut BBC uutisista Hong Kongin tilannetta. Saa nähdä koska siellä itse mandariini ajaa tankkinsa ja toistaa tien an menit. Niillä kun on sellainen etrninen ominaisuus, että kasvoja ei niin sanotusti voi menettää ja se saattaa pakottaa kummallisiin toimiin.

   Kaipa mielenkiinnolla seuraat tämänkin ketjun kommenttien tasoa. Nyt yritetään jo joukolla ja nimimerkkien väärinkäytöllä yrittää vahingoittaa toisten kirjoittajien hyviäkin aikeita.

   Saa nähdä tuleeko sille koskaan loppua vai onko löyhkä loppumaton.

   Ei löyhkä lopu niin kauan kuin se tulee sinun ja edsonin suusta. Käytättekö edes hammastahnaa?

   Mitä tulee kasvojen menettämisen pelkoon, se ei ole tuntematonta suomipojillekaan. Ihan pakko kusta toisen sukupuolen päälle, vaikka nämä olisivat harvinaisen säyseitä mummeleita ja vielä tuiki tuntemattomia ihmisiä.

   m


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Oletko seurannut BBC uutisista Hong Kongin tilannetta. Saa nähdä koska siellä itse mandariini ajaa tankkinsa ja toistaa tien an menit. Niillä kun on sellainen etrninen ominaisuus, että kasvoja ei niin sanotusti voi menettää ja se saattaa pakottaa kummallisiin toimiin.

   Kaipa mielenkiinnolla seuraat tämänkin ketjun kommenttien tasoa. Nyt yritetään jo joukolla ja nimimerkkien väärinkäytöllä yrittää vahingoittaa toisten kirjoittajien hyviäkin aikeita.

   Saa nähdä tuleeko sille koskaan loppua vai onko löyhkä loppumaton.

   Kukas niitä nimimerkkejä väärin käyttää? No ei kuunaan ainakaan edsonni. Tuo viaton kiltti pappa, hyvisää aikeissa. Älä viitti puhua sontaa!


 • Ihan yleisellä tasolla anonyymeihin roiskauksiin ei pitäisi kenenkään vastata. Anonyyminä kirjoittavat vain pelkurit ja valehtelijat.
  Sitä pahempaa todellakin on toisten nimimerkkien käyttäminen.
  Löyhkä on vielä aivan tapaus erikseen. Sillä ei ole muuta elämäntarkoitusta kuin toisten ja keskustelujen vahingittaminen mikä on jo jatkunut runsaat 10 vuotta.

  • Korjaan tuon sanan vahingittaminen vahingoittamiseen, ennenkuin löyhkä halpaan tapaansa yrittää siitäkin sympatiaa itselleen riipiä!


 • Sitten yritämme taas jatkaa asiaa ja joidenkin aitoa mielenkiintoa vaikka lauma paskakoiria kimpussa onkin.

  Tässä yksi osa Euroopan sisävesijärjestelmiä. Itse asiassa sen vanhimpia ja suurimpia systeemejä, Venäjän joet ja kanavat. Tässä vain yksi pätkä:

  https://www.youtube.com/watch?v=Cd-7riM3xzI

 • Kun pimeä ketju ja sen moottori kerran kauniisti pyytää, niin irroitanpa sitten pari kansiokommenttia, jotka yleensä olisivat kansioon jääneet. Otan ne sieltä nyt kertaluontoisesti vain pyydettynä ja korostan edelleenkin että vaikka mitä paskaa koko mylly jauhaisi niin sitä faktaa ette voi miksikään muuttaa, että teille on kyllä yritetty tarjota asiallista keskustelua ja esimerkiksi löyhkän tapauksessa hän antaa ymmärtää että minä olisin hyökkääjhä. Näinhän ei suinkaan asia ole vaan hän on hyökännyt kaikella mahdollisella tavalla kaiken sen kimppuun, mukaanlukien muinaiset blogini ja todella josku hölmöyttäni aidosti kertominen jostain tunne elämän vaiheista, joilla onneksi ei enää pysty vahingoittamaan, mutta aikoinaan vahingoitti.
  Minä olen ainoastaan puolustanut itseäni ja lopulta kaikkia muitakin hänen pohjatonta ihmisvihaansa vastaan. Ei muuten ole mikään nautinto ollut sekään kun asiaakin riittäisi ihan siitä riippumatta ymmärtääkö edson niitä tai ei. Kenenkään tajuntaan ei edes monen toistamisen jälkeenkään mene että täällä kirjoitellaan ihan kirjoittamisen ilon ja harrastuksen vuoksi eikä kertään vihatakseen. Jos joku niin tekee niin omahan on asiansa tai vastaa niinkuin sille on huudettu. siis pari kansiokommenttia ketjuna tässä. Tulkaa taas hurskaammiksi tai luultavammin hullummiksi:

  "Minä olen aamuvuoroni viettänyt selvittelemällä sitä Euroopan ja Venäjän sisävesilaivausverkostoa. Siinä onkin niin paljon meillä vähemmän tiedostettua faktaa, että pistää oikein miettimään miten sitä aihetta näinkin vähän miehitetyllä foorumilla avaisi. Siinä voisi kiinnostus lopahtaa heti alkuun. Siitä on nyt kuitenkin hyvä arsenaali olemassa jos sen saa jotenkin jaksotettua ketään mahdollisesti kiinnostavaan muotoon.
  Lisäksi nyt oli myös koneeni tyhjennysvuoro, eli tilttasin jonkun 30 A4 sivua kansiokirjoituksia eri aiheista. Myös muualle kirjoitetuista aiheista. Sen verran suurin piirtein nykyisin kuukaudessa harrastuskirjoittelen. kansioon. Jotkut niistä kuitenkin jo menneet jollekin foorumille. Matkustivat nyt sinne recycle biniin missä vielä odottavat sen omaa automaattista poistoa josku tai itse suoritettavaa binin tyhjennystä, minkä tavanmukaisesti olen tehnytkin pienen bin jäähtymisen jälkeen.

  Sinä Edson ihan itse päätät miten haluat tuonne pimeiden ketjulle osallistua, mutta varmuuden vuoksi kuitenkin huomautan, että ne tarvitsevat vihaamisen kohteen kompensoidakseen kaikkea missä eivät ole tai sukunsa eivät ole onnistuneet ja jos haluat sellainen olla niin sitten käyt siellä ja vastaat heidän "haasteisiinsa"
  Voihan siinäkin jotain lustia olla, mutta minä pysyisin kaukana ja olenkin sen kaiketi pimeälle joukolle selväksi tehnyt.
  Aina kannattaa yrittää jotain konstruktiivisempaa ja rakentavampaa, vaikka kyllähän sekin tiedetään, että ihmisluonne helpommin hakeutuu konfliktiin ja triviaaliin. Pelkkiä uskomuksia ja luuloja kun on helppo tyhmempienkin käsitellä, kun ei sitten tarvitse olla vastuussa mistään.

  Kyllä teidän pitää saada myös omat irtipäästetyt kuriin. Liikaa olette sitä suojelleet ja kasvattaneet kuin sitä kuuluisaa kyytä povella. Niin kauan kuin te kasvatatta sitä paskakasaa, mikä on jo reippaat 10 vuotta saanut riehua ja aiheuttaa kirjoittajakatoa ja suurta harmia, keskustelun laadusta puhumattakaan , niin ei lähde minultakaan edes kohteliasta pyyntöä muokata kielenkäyttöään. Eikä se muuten silloinkaan käskystä toimi vaan se toimii juuri sillä metsän vastausperiaatteella.
  Siksi pidän teidän ketjua vastuullisen yhteistoimin kaiken keskustelun tason laskemisesta.
  Teillä olisi siellä ollut aina mahdollisuus hyväksyä normaaliin tapaan eri näkökohtia elämään ja elämän asenteisiin, mutta on valittu tikka panssariin sulkeutuminen, totaalinen peräänantamattomuus ja syyttömien syyttely. Edsoninkin olisivat viisaammat ja joustavammat kyenneet eri tavalla kohtaamaan ja mitään suurta konfliktia ei olisi syntynyt. Sensijaan patologisesti ilkeää, kuten löyhkä ei voi kohdata sen psykopatian vuoksi millaan muulla tavalla kuin kertomalla vastaavanlaisin adjektiivein mitä sellaisesta asenteesta ja toiminnasta ajattelee. Te olette kategorisesti kieltäytyneet täyden selviön näkemästä. Päinvastoin osa teistä on kovasti oman panssaroitumisensa vuoksi laskenut häntä irti kuin munaton mies pitbulliaan!"

 • Ja kaipa tiedätte senkin että useimmiten käytän foorumia rekisteröityneenä ja jos en ole sitä tehnyt ennenkuin olen valmiiksi jonkun jutun kirjoittanut niin allekirjoitukseni on ollu AB eikä ali-baba. Minullekin on joskus käynyt niin että allekirjoitus on yksinkertaisesti unohtunut mutta silloin teksti on kyllä ollut täysin tunnistettavaa.

  Ja vielä kerran kysyn retorisesti, että jos joku käy ketjullanne vierailemassa missä tahansa tarkoituksessa, niin miksi ette hoida sitä siellä ketjulla vaan tulette tänne levittämään paskaa kaikkien valmiiksi vihaamienne niskaan. Voitte halutessanne pysäyttää sen sinne. Ja pitäkää alkajaisiksi ainakin se löyhkä siellä niin se on jo hyvä ongelmien ratkaisun alku.

  Ongelma ei sillä ratkea että tulette tänne raivoamaan minullekin jos edsonin olette saaneet ärsytettyä irrationaaliin kirjoitteluun mitä en halua selvittää, kun en siihen enkä liioin laisinkaan löyhkän esittämään netin kaiveluun. Kuinka monta kertaa sekin on toistettava että minulla ei ole mitään netin kirjanpitoa ja kansiojutut tilttaan keskimäärin kerran kuukaudessa ellen ole niitä siihen mennessä halunnut lähettää.
  Jos joku on nostanut esiin vanhoja ketjua mihin ilmeisesti edson on kyllä ryhtynyt niin se on silloin sen tilanteen kommentoinnin aihe. Kaikki loput ovat vain hyvässä muistissa omista ja muiden kirjoituksista jos kirjoitus on jostain syystä joskus tullut luokiteltua mustamisen väärtiksi syystä tai toisesta.
  Myöskään vastoin löyhkän syytöksiä en ole ketään etsinyt facebookista tai mistään muualtakaan paisi sen yhden kerran kun kysyin edsonilta neuvoa miten ihmeessä päästä löyhkästä eroon. No hänellä ei siihen vastausta ollut eikä kenelläkään muullakaan. Sitä kannettelee katkeruus muiden onnistuneempia elämiä kohtaan ja kas kummaa sen saavat kokea eiväöt suinkaan pelkästään miehet vaan kuten tiedämme poisajetuista myös ihan syyttömät naiset jotka vain rohkenivat olla jostain asiasta psykon kanssa erimieltä.

  Yritän kyllä jatkossa valvoa että kirjoitukseni lähtevät vain rekisteröityneenä Ali-Babana jolloin kaikki muut ellei kielestä tunnista unohtuneen rekisteröinnin tai allekirjoituksen vuoksi autenttiseksi Ali-Babaksi. Myöskin sen pitäisi ola jo kuuyrosokjeillekin selvää, että mihinkään en poistu yhdenkään teistä komennoista vaan jatkan kirjoittamista niistä asioista jotka joko itseäni tai älyllisä olentoja kiinnostavat. Ja metsään tulen ikuisesti vastaamaan metsän pyytämällä tavalla.

  • Ja nyt luettuani lähetetyn näen, että sinne on pari "tikkaa" taas livahtanut vaikka jonkin verran yritin nähdä ettei ohilyöntejä tai kirjaimen kontaktihäiriöitä olisi lähtenyt.
   Toisaalta onhan pilkunsiirtäjän työllisyyttä aina ajateltava sitäkin ja sitä miten vähästä hän kuvittelee vahinkoa ihmisille tuottavansa.


 • Harmi että sinä jo olisi lähes saanut aikaan sellaisen lyhytnovellin.
  Niihin tuleekin haastetta jos sellaisen meinaa 5000 merkkiin saada mahtumaan.
  Ehkä niille jos niitä aletaan kirjoittamaan pitää varata oikeus lähettää ne useammassa 5000 merkin osassa. Itseasiassa kunnon lyhytnovelli vaatisi luoikaa 50-100000 merkkiä. Sen pidemmät alkavat siten jo olla muuta kuin lyhytnovelleja mikä on muuten vain itseni käyttämä nimitys lyhyelle kirjoitukselle eli short storylle

 • jokilaivan ajaminen on varsin vaativaa puuhaa. Pitää luodata syvyyttä ja haistella virtauksia. Hiekkasärkkä vaihtaa ovelasti paikkaansa. Mark Twain tiesi homman aikoinansa. Kipparoi jokilaivaluotsina pahimmat mississippijoen mutkat tuosta vaan. Toinen käsi ruorilla ja toinen soittokellolla. Piippu suupielessä ja tinapeltinen kahvimuki kourassa. Kaksi syltä piti vettä olla pohjan alla turvaa. Silloin jäi vielä pelivaaraa hazardeille. Kipparointi ja novellien kirjottaminen liittyvät totisesti yhteen. Tähän nyt se ol man river. Puosu https://www.youtube.com/watch?v=eh9WayN7R-s

  • Oletpahan hyvin lukenut Mark Twainit ja jokinavigoinnin salat. Kanavat ovat iseasiassa suhteellisen helppoja riippuen kanavanm leveydestä. Yöeensä valtameriä yhdistävilläkanaaleilla on luotsipakko, ellei kippari ole tenttinyt sille pätkälle tai muuten luosauspakon akaiselle rannikkoreitille luotsikirjaa..
   Pääjoissa ja kanavissa tilaa on välillä vähän ja suurissa joissa mutapankit ja särkät vaihtavat asemiaan varsin nopeassa rytmissä.
   Laivojen nykymanoveerauskyvystä en enää ole 100% selvillä, muuta ilman keulapotkureita tai perän atzipoth potkureita ohjaus voi olla vaativaa paikoittain.kun <lukset ovat sekä pitkiä, että leveitä syväyksen helpottamiseksi.

   Saimaallakin maksimi väyläsyväys on 4.2 metriä mill operoi jo tuollaista 5000 dwt koneproomua. Isoilla joki-kanavayhdistelmillä menee läpi paikoittain isompoiakin, kuten vaikkaoa Volga.Kaspia kanaalista suuria öljynjalostuslauttoja ja aluksia. Europan ja venäjän joissa kaikissa useamman tuhannen tonni aluksia. Kaikilla pystyy siis pienellä 3000 dwtonnin aluksellakin rahtaamaan noin 75 täyssuuren normaalirekan lastin vain muutaman rekan konevoimalla ja polttoaineen kulutuksella.

   Tässä neukku vesistä lisää kuvaa vai joko ehti kuva mennä toiselle suurliikekanavalle eli Frankfurt Regensburg mikä yhdistää Rheinin Tonavaan eli mahdollisyaa matkan Pohjanmereltä Mustalle merelle rahtikokoisilla aluksilla.

   https://en.wikivoyage.org/wiki/Main-Danube_Canal


  • Meillä, Puosoieli kanmsimiehistön pomo varmman ymmärtäisi, että Pijänne suurine teollisuslaitoksineen ilisi hyvin kevyesti yhdistettävissä Saimaaseen Luumäen jävien ja <Heinolan salmien kautta Kuusankoskelle ja sieltä siis lyhytkanavin jä järvivälein saimaalla sillä. 4.2 metrin väylällä ja kuusankoskelta tai kuusankosken länsipulen järviltä vedetty helppa peltoja halkovaa kanavaa pitkin pyhtäälle ja sieltä Suomenlahteen. Eräänä vaihtoehtona jopa Loviisan Valkomin satamaan missä on valmiina suuren bulkkitavaran siiloja ja laitureita
   Päijänne taas voitaisiin yhtä helposti kanavoida Valkeakoskelle ja Tamperelle ja pudottaa Tamprereely sukukanavalla Nokian puoleiseen jokiväyllän aina Porin ulostulolla.. Suurta Tampreen ja etelähämeen likem´nnettä saataisiin Pohjanlahteen ihan merikelpoisillas luokka 5000 dwt monitoimialuksilla. Hintsasen lafkallahan oli jo laivavamallitkin matalakulkuisina valmiiksi suunniteltuna teollisuus ja energia käyttöön. minulla on niistä dataakin kansioissani, mutta nyt en jaksa etsiä. Vaatisi joninlaisen nörtin työn kuutta datavarastoni hakusanalla toimiviksi


  • Ali-Baba kirjoitti:

   Meillä, Puosoieli kanmsimiehistön pomo varmman ymmärtäisi, että Pijänne suurine teollisuslaitoksineen ilisi hyvin kevyesti yhdistettävissä Saimaaseen Luumäen jävien ja <Heinolan salmien kautta Kuusankoskelle ja sieltä siis lyhytkanavin jä järvivälein saimaalla sillä. 4.2 metrin väylällä ja kuusankoskelta tai kuusankosken länsipulen järviltä vedetty helppa peltoja halkovaa kanavaa pitkin pyhtäälle ja sieltä Suomenlahteen. Eräänä vaihtoehtona jopa Loviisan Valkomin satamaan missä on valmiina suuren bulkkitavaran siiloja ja laitureita
   Päijänne taas voitaisiin yhtä helposti kanavoida Valkeakoskelle ja Tamperelle ja pudottaa Tamprereely sukukanavalla Nokian puoleiseen jokiväyllän aina Porin ulostulolla.. Suurta Tampreen ja etelähämeen likem´nnettä saataisiin Pohjanlahteen ihan merikelpoisillas luokka 5000 dwt monitoimialuksilla. Hintsasen lafkallahan oli jo laivavamallitkin matalakulkuisina valmiiksi suunniteltuna teollisuus ja energia käyttöön. minulla on niistä dataakin kansioissani, mutta nyt en jaksa etsiä. Vaatisi joninlaisen nörtin työn kuutta datavarastoni hakusanalla toimiviksi

   Ihanvaan alipapalle ohi kaikkien jokilaivojen ja muiden asiayritelmien:

   Sinä kun jatkuvasti nimität minua löyhkäksi, onko se sairautesi muuttanut hajuaistiasi noin pahasti vai oletko synnynnäisesti aistiviallinen? Se on paha juttu, kun joudut elämään saasteisessa kaupunkimiljöössä ja ties millaisten naapureiden sahraminkäryssä. Jos taas löyhkä on korviesi välissä ikuisena huminana, annan sinulle ohjeen jotta saat sen vainon häivytetyksi.

   Niitä on sellaisia tietokonepelejä joilla alamittaiset pelaavat saadakseen pahan maailman hetkeksi katoamaan tietoisuudesta kovan räiskeen alle. Niissä saa luvallisesti ampua vihollisiaan. Tietääkseni niihin voi jossain määrin "piirtää" vihaamiensa ihmisten ulkonäönkin, ja senhän sinä tiedät vakoiltuasi minua Facebookin kautta. Ja massiahan sinulla on vaikka millaisten laitteiden ostamiseen, ja tuhluu kannattaa, koska nautinto siitä että osut minua silmien väliin on varmasti suurempi kuin se menetys, ettet ehkä tässä kuussa pysty ostamaan uutta autoa.

   Onnea muuten tulevalle kirjailijalle. Kustantamoita sinun on ehkä turha lähestyä, mutta omakustanteita on helppo tehtailla liimaa-leikkaa -periaatteella, ja niitä syntyykin kuin sieniä sateella. Jos tyydyt minua koskevien osioiden ulossaantiin eli jos ummetus niissä kohdin vaivaa, Nyyrikki voisi olla ilahtunut, että saisi lopultakin miesnäkökulman maatamme vaivaavaan. mummo-ongelmaan. Ja tosi miehen, koska heikot miehet eivät aina ole kykeneviä tuskin halukkaitakaan käydä itseään pienempien kimppuun.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ihanvaan alipapalle ohi kaikkien jokilaivojen ja muiden asiayritelmien:

   Sinä kun jatkuvasti nimität minua löyhkäksi, onko se sairautesi muuttanut hajuaistiasi noin pahasti vai oletko synnynnäisesti aistiviallinen? Se on paha juttu, kun joudut elämään saasteisessa kaupunkimiljöössä ja ties millaisten naapureiden sahraminkäryssä. Jos taas löyhkä on korviesi välissä ikuisena huminana, annan sinulle ohjeen jotta saat sen vainon häivytetyksi.

   Niitä on sellaisia tietokonepelejä joilla alamittaiset pelaavat saadakseen pahan maailman hetkeksi katoamaan tietoisuudesta kovan räiskeen alle. Niissä saa luvallisesti ampua vihollisiaan. Tietääkseni niihin voi jossain määrin "piirtää" vihaamiensa ihmisten ulkonäönkin, ja senhän sinä tiedät vakoiltuasi minua Facebookin kautta. Ja massiahan sinulla on vaikka millaisten laitteiden ostamiseen, ja tuhluu kannattaa, koska nautinto siitä että osut minua silmien väliin on varmasti suurempi kuin se menetys, ettet ehkä tässä kuussa pysty ostamaan uutta autoa.

   Onnea muuten tulevalle kirjailijalle. Kustantamoita sinun on ehkä turha lähestyä, mutta omakustanteita on helppo tehtailla liimaa-leikkaa -periaatteella, ja niitä syntyykin kuin sieniä sateella. Jos tyydyt minua koskevien osioiden ulossaantiin eli jos ummetus niissä kohdin vaivaa, Nyyrikki voisi olla ilahtunut, että saisi lopultakin miesnäkökulman maatamme vaivaavaan. mummo-ongelmaan. Ja tosi miehen, koska heikot miehet eivät aina ole kykeneviä tuskin halukkaitakaan käydä itseään pienempien kimppuun.

   Takakansien maalarilla "asiaa" oi oi sentään

   Itseään pienempien kimppuun ... ensinnäkin, kun nyt otit esiin Siiri Angerkosken, kato peiliisi. Häirikkö jo iänikuinen

   Ja ammu pelkkä vitsi mielipiteineen. Oikke suihkuvirtaus ja pyöreän pöytänsä kana

   Cee taas ei pysy pystyssä kun tuettuna, samoin rapu, jolla tosiaan on "asiaa"

   Mistä tollasii "naisii" löytyykään


  • edson kirjoitti:

   Takakansien maalarilla "asiaa" oi oi sentään

   Itseään pienempien kimppuun ... ensinnäkin, kun nyt otit esiin Siiri Angerkosken, kato peiliisi. Häirikkö jo iänikuinen

   Ja ammu pelkkä vitsi mielipiteineen. Oikke suihkuvirtaus ja pyöreän pöytänsä kana

   Cee taas ei pysy pystyssä kun tuettuna, samoin rapu, jolla tosiaan on "asiaa"

   Mistä tollasii "naisii" löytyykään

   Oletko itse edes lankkua maalannut? "Porvoon plankkua" kai mennyt sitäkin enemmän.

   Ota sinäkin nyt varteesi ehdotus kunnon pelikoneen hankkimisesta. Me ei osata vastata sinulle kyllin ilkeästi mutta koneella voit vihasi sublimoida paremmin kuin lapsenomaisilla pikku herjoillasi.

   Harkitse edes, niitä saanee käytettynäkin ne joilla massi ei perstaskua pullota kuten Alilla.

   Tuliko jo itku silmään? Taas se tuhma nainen haastaa riitaa.


 • Käykääs pirruuttain läpi koko ketjumme, niin ceeltä, ammulta ja aralta ei ole kuin pari asiakirjoitusta yhteensä, aralta ei ainuttakaan. Ja millasii "asioita". Juupa juu, pelkkää elämän jatkoa. Hoijakkaa

  Itse iltapäivällä koitin "huomauttaa" että olin aamupäivällä kirjoittanut monestakin aiheesta. Mitä on seurannut?

  Taisi olla yhteensä neljä kirjoitusta sisävesikanavista ja Puosulla tais pörssistä olla jotain

  Mulle on haileen yhdentekevää se, jos menette Elämään laskettelemaan sitä shittiä, mitä se on ollut jo vuosikymmenen

  • Teititteletkö sinä minua?

   Minä en kyllä puhu toisten naisten puolesta, puolustakoot he itseään. Minä vastailen vain Alin typeriin löyhkäsyytöksiin, joita valui hänen suustaan eilisiltana harvinaisen paljon.

   Selatessani ketjuanne taaksepäin ehdin jo ihmetellä, miten kerrankin melkein tasapainoista keskustelua oli meneillään - jokilaivoista, Mississipistä - jopa kahden sylen syvyydestä nimensä saaneesta kirjailija Mark Twainista.

   Sitten tultiin taas siihen ikiaiheeseen, joka on aina vain vanhan toistoa mutta harmittaa siltikin.

   Kyllä minä näen, että kirjoitat aamupäivisin asia-aiheista, mutta miksi Ali ei sitten voisi iltapäivällä palata vastaamaan niihin, vaan jatkaa kuin silmälappuhevonen paasausta omista aiheistaan. Pitkäjänteisyyden puutosta, sanoisin. Arvaan, että se risoo.

   Ja sinua epäilemättä risoo että vastasin tähänkin. Mitäs me risoojien veljes- ja sisarkunta!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Teititteletkö sinä minua?

   Minä en kyllä puhu toisten naisten puolesta, puolustakoot he itseään. Minä vastailen vain Alin typeriin löyhkäsyytöksiin, joita valui hänen suustaan eilisiltana harvinaisen paljon.

   Selatessani ketjuanne taaksepäin ehdin jo ihmetellä, miten kerrankin melkein tasapainoista keskustelua oli meneillään - jokilaivoista, Mississipistä - jopa kahden sylen syvyydestä nimensä saaneesta kirjailija Mark Twainista.

   Sitten tultiin taas siihen ikiaiheeseen, joka on aina vain vanhan toistoa mutta harmittaa siltikin.

   Kyllä minä näen, että kirjoitat aamupäivisin asia-aiheista, mutta miksi Ali ei sitten voisi iltapäivällä palata vastaamaan niihin, vaan jatkaa kuin silmälappuhevonen paasausta omista aiheistaan. Pitkäjänteisyyden puutosta, sanoisin. Arvaan, että se risoo.

   Ja sinua epäilemättä risoo että vastasin tähänkin. Mitäs me risoojien veljes- ja sisarkunta!

   Ei riso kuin liian yksipuolinen asioiden esittely ja sekään ei oikeestaan riso, sillä parempi sekin kuin tyhjää.

   Jokien ylikulutuksesta mietteitä heitän, mutta sehän ei ole tieteellisesti todistettu. Kait missään? Moni muu ylikulutus on kyllä tilastoitu. Turismi ei, miksei?

   Monta monta kymysystä avoinna ja emmehän täällä toki niitä ratkaise, kun niitä ei muuallakaan ratkaista. Mieluummin Gretaa pilkataan ja Hallaa ylistetään ja Pukkia seurataan ja tilataan sarter, niinku

   edson


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei riso kuin liian yksipuolinen asioiden esittely ja sekään ei oikeestaan riso, sillä parempi sekin kuin tyhjää.

   Jokien ylikulutuksesta mietteitä heitän, mutta sehän ei ole tieteellisesti todistettu. Kait missään? Moni muu ylikulutus on kyllä tilastoitu. Turismi ei, miksei?

   Monta monta kymysystä avoinna ja emmehän täällä toki niitä ratkaise, kun niitä ei muuallakaan ratkaista. Mieluummin Gretaa pilkataan ja Hallaa ylistetään ja Pukkia seurataan ja tilataan sarter, niinku

   edson

   Koeta joku ilta valvoa yhdeksään ja ota kiinni Alin yksinpuhelusta. Tuo siinä esille kantasi jokien ylikulutuksesta. Ei auta mitään, jos täällä aamulla mariset. Ei se lue näitä aamuvuoron juttuja. Paitsi minun tietysti.

   Alin mukaan koko eteläinen Suomi on kaivettava kanavien verkoksi. Onneksi jättää Pielisen rauhaan. Itäviha siis ylettyy sinnekin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Koeta joku ilta valvoa yhdeksään ja ota kiinni Alin yksinpuhelusta. Tuo siinä esille kantasi jokien ylikulutuksesta. Ei auta mitään, jos täällä aamulla mariset. Ei se lue näitä aamuvuoron juttuja. Paitsi minun tietysti.

   Alin mukaan koko eteläinen Suomi on kaivettava kanavien verkoksi. Onneksi jättää Pielisen rauhaan. Itäviha siis ylettyy sinnekin.

   Lukee lukee, kuhan ehtii, siis Ali

   Ja kaikkeen mun kirjoittamaan ei tartte ottaa kantaa. Mutta haluun kuitenkin valasta jos mahollista myös tätä parjattua viherpunakukkahattu yhteisöä ja toivon, että menee perille meinaan seuraavissa vaaleissa.

   Jos kirjoitan, mitä iltaisin teen, niin sä tuut kateelliseski


  • edson kirjoitti:

   Lukee lukee, kuhan ehtii, siis Ali

   Ja kaikkeen mun kirjoittamaan ei tartte ottaa kantaa. Mutta haluun kuitenkin valasta jos mahollista myös tätä parjattua viherpunakukkahattu yhteisöä ja toivon, että menee perille meinaan seuraavissa vaaleissa.

   Jos kirjoitan, mitä iltaisin teen, niin sä tuut kateelliseski

   Tarkoituksellinen virhe tuo vika sana ja arvaa vaan, mistä vihreytesi saattaisi syntyä


 • No ehkä idän noita ja ammu voivat "edetä" ...

  Ara : "ties millaisten naapureiden sahraminkäryssä. " ja ammu mustalaisten solvaamisessa. Ovat oikke siantuntijoita, äly löyhkää kummallakin. Kummatkin suuria luontoilijoita. Ja cee koittaa olla mukana kertoen aikoinaan linnunpesistä. Ja Rapu, hän tarttui "asiaan". Väärentämisestä kirjoitti ylläpidolle, huikee suoritus.

  Ja cee on jo haudalla avautumassa : "Jään kaipaamaan naisten lisäksi Whoota, Puosua ja Weepeliä, jos tämä elämä loppuu täällä S24:ssä." Oikke muistokirjoittaja

  Näistä noi ammentaa ja cee pari vitsiä väliin heittää ja sitten aletaan kirjoittaa säästä, omista äijistä, muijista jne. Ja lapsista ja ja ja kuinka U sitä ja tätä. Ootte te

  Cee : "Tämän bändin tahdissa tanssin vuonna jotain Expo-hallissa täällä stadissa" Ihme ku ei Rapu vastannu, mutta ammu vetäs CRC:n esiin

  Siis makuasioista ja äijistä ja ja ja sit napataan yksittäistapaus jostain sosiaalitapauksesta ja kauhistellaan. Tähän Whokin pystyy antamaan oman sosiaalipakettinsa.

  Eläköön Elämä huh huh

 • Antakaa nyt edes vesistöt olla koskemati kaiken töryn kuljetukselta. Vesi on kalojen elementti ja niillä ei mene muutenkaan kovin hyvin, kun ihminen järkkää jopa lajien suhteita ja kalkitsee ja niittää ja sit lauleskelee mökkiläinen laiturillaan luonnon ylistystään.

  Jos nyt jotain tarttis lisätä, ni se on raiteita. Rekkoja pois maanteiltä. Turismin kaikki haitat esiin

 • Ara : "Ihan pakko kusta toisen sukupuolen päälle, vaikka nämä olisivat harvinaisen säyseitä mummeleita ja vielä tuiki tuntemattomia ihmisiä."

  Te olette tulleet tutuiksi mielipiteinenne, se riittää. Pitääkö toistaa? Sinä kautta aikojen pelkkää riitaa aiheuttaen, ammu taas pelkkänä dorkana ja cee luistelijana. Rapu taas ... no joo. Mitens se nyt sattuukaan, että teillä on mekot päällä? Mutta kun on naisiakin ihka oikees elämässä, niin ei tollasii "säyseitä typeryksiä" ja "naisia" ... ainakaan minä en todella kaipaa. Täyttäkää Elämäänne jotka siitä tykkää

  • "naisiakin ihka oikees elämässä"

   Tarkotat sitä nättiä miniääs. Näätkö sitä muuten kuin haavekuvissas?

   m


 • Lakko uhkaa jo lentokenttiä, huh huh sentään

  Milläs ny sit mennään kuluttamaan aurinkoon ja kuis ny käy Epsanian? Tuleeko uus talouskriisi, kun turisti ei pääse? Viimeks se oli se rakentaminen, ku ylikuumeni, nyt ku ois tönöjä sit pystyssä, niin

  Härre Jumal'auta pelasta pyytää edson

 • Vaikka ara koittaa saada mut kertomaan miniästäni, ehkä jopa miniöistäni, niin ei onnaa

  Keskitys mieluummin latauksen purkaantumiseen. Siis Kreikka tappioon ja siihenkään en keskity, sillä pelkkää sirkustahan tuo ja pellet huutaa katsomoissa.

  Ny keskityn aamutelkkuun, mutta ensin ne pakolliset. Joka ihmisellä lienee pakollisia toimintoja. Pienikin toiminto voi olla pakollinen, kuin amuletti kaulassa tai vihkisormus sormessa. Mutta cee kertonee lisää ... tai no, älä kerro

 • Voi kauhistuksen kanahäkki! Eukko oli jotenkin päässy lukemaan kirjoituksiani ja nyt onkin sitten piru merrassa. Uhkasi heittää mut pellolle omasta kodistani, jos en pyydä anteeksi loukkaamiltani kirjoittajilta. Joten anteeks ny kovasti.

  Lupasin eukolle myös, että pyydän pääsyä kotikylän persuyhteisöön, ja alan toimia heidän kanssaan yhteistyössä Suomen parhaaksi. Mullahan on siihen hyvät valmiudet. Olenhan jo paljon tätä planeettaa parannellut ton Alin kanssa, joten pienemmässä mittakaavassa semmoinen homma hoituu vasemmalla kädellä. Sitäpaitti mulla on jumalainen taito kirjoittaa ja (kiro)sanojen hallinta vaikkapa pamflettien väsäämiseen persujen puolesta. Joten kyl ne varmaan ottaa mut jäsenekseen riemumielin.- Iloista päivää kaikille!
  edson

 • Koko suami kansalaistorille tänään. Onnipussi tarjoo ... mehut

  • Ja sarter jo taivaalla kuljettamassa club Norwichin väkee ja sit ne marssii Mannerheimin patsaan juuritse kohti kolmea seppää ja kaatavat sepät, jollei ratsuväki herää

   Torvisoitokunta tilattu Tattoosta ja sotaveteraanien lapset laulaa tilaisuudessa


 • Alipalkatut hoitajat / naislääkärit syrjii marraskuun parrankasvattajia, sillä ei oo mukavata tähystää persiiseen. Parta kasvaa kuiteski

 • Eiköhän jokaiselle edes salajärkevälle ole selvää, että en enää koskaan suoraan mitään kirjoita tai kommentoi löyhkän yrityksiin terrorisoida kenen tahansa, mutta erityisesti minun jota hän eli ole onnistunut poisajamaan, kommentteja ja olemassaoloa.

  Selvitän ensin hieman sanaa Löyhkä! Se un uusiosanastoa. OPikeastaan eräänlainen puolöisubstantiivi jolle on annettu kymmenhien inhon eri kirjoja kuvaavien edjektiivien t3ehtävä yhdessä kätevässä puolisubstantiivissä.
  Sitä muistuttavia monia, mutta hiukan lievemmän inhon uusadjektiivejä ovat weepeli ja uusweepeli. ja niiden edustama eräänlaista helppoheikkimäisyyttä, henkistä pelkuruutta ja mielistelyä kuvaavia. Jossani tasossa jopa niinkin kunniakasta sanaa kuin rintamakarkurismi voidaan tuohon uusadjektiiviryhmään sijoitta.

  Sitten on teille salajärkeville (mahdollisesti vain sekin) kerrottava että tällä löyhkällää on aivan omat despoottiset tai hitler-stalin-linkolalaiset ajatukset näiden ketjujen toiminnasta. Hän vaatii, että jotkut ketjut olisivat minun, edsoni tai hänen. Nythän on niin, että kaikki ketjut ovat Suomen eli Allersin ja kaiikki ovat täysjulkisia ja vapaita kaikille maailman kansalaisille.
  Sitten hän vaatii että pitäisi olla määrättyyn kellonaikaan vastaamassa jonkun kirjoittajan jokaiseen lyhytheittoon. Sekin osoitus totaalisesta aivottomuudesta ja koko kirjoitusfoorumin tarkoituksen ymmärtämättömyydestä missä ihmiset kirjoittavat tarjotulle Allersin foorumille tai sen jako osalle siitä mikä heitä kiinnostaa ja mihin sitten mahdollisesti jotain kommentoi, jos on jollekin kohdistettu kysymys tai muuten esitetystä kommentoitavaa ja ei kommentoi jos on löyhkäkysymys tai ei ole mitään asiaa tai ajatusta mistä kehittäisi kommentin. Esimerkiksi löyhkän puhtaat keskusteluterroritiset heitot ovat juuri sellaisia joiden kanssa toimitaan kuten oikeankin terrorismin, eli ei neuvotella. Löyhkän kanssa ei tulla koskaan neuvottelemaan. Muiden kanssa se on aina mahdollista vaikka olosuhteet näyttävät siinäkin tällä hetkellä siltä että asialliseen keskustelufoorumiin on pyritty yksipuolisesti minun toimestani ja minuakin vihataan siksi että olen ymmärtänyt että olette toimineet väärin edsonin kanssa ja olisitte ihan oma-aloitteisesti voineet toimia rakentavamminkin, mutta olitte omien herkkähipiäisyyksienne vuoksi hyvin alttiita tällaisia mahdollisuuksia vihan ylläpitämisestä ja kehittämisestä elävälle löyhkälle

  Tämä vain löyhkän selvennyksenä ja hyvin kainona toivomuksena että löyhkä osaisi löytää tuulen mikä haihduttaisi sen pois. Edson saattaa jopa otta opikseen kunhan annatte tilaa, mutta löyhkä on patologinen ja toivoton tapaus. Mitään kompromissitilaa ei sellaiselle voi löytyä minkään tieteen parista

  ps. olin hommissa jo aamu seiskasta. Omalla tavallaan mielenkiintoista. Valitettavasti aihetta jollaista en löyhkäilmapiirissä minä tai kukaan muukaan voi ottaa esille sen välittömän ja ankaran väärinkäyttöchanssin vuoksi. Ny autoa ainakin siirtämään oviparkista oikeaan parkkiin ellei aja kaupoille saman tien ja sitten taas kirjoittamaan ei suinkaan despootin määräämänä aikana ja kohteille vaan mikä kiinnostaa ja millä hetkelläkiinnostaa. Despootti ei 3edes tiedä että sillä ei ole lukupakko kaikeen asiaan mitä kirjoita ja mistä mikään ei häntä kiinnosta.

 • "olen ymmärtänyt että olette toimineet väärin edsonin kanssa ja olisitte ihan oma-aloitteisesti voineet toimia rakentavamminkin,"

  Ali, kerropa minulle, miten olen toiminut väärin edsonin kanssa? Nyt, esim eilen ja tänään, hän on pilkannut minua täällä porinassa sanoin: "en osaa kirjoittaa mitään ja pystyssäkin pysyn vain tuettuna". Pitäisikö vain rakentavasti ohittaa se, että hihhih, taas se noin äityi, laitanpa toisenkin poskeni. Edson haukkuu myös amummua ja allekirjoittaa sen minun nimmarillani. Saman hän teki eilen Ravunkin nimmarilla. Se on jo liian pitkälle vietyä häiriköintiä näillä palstoilla. Edsonille ei riitä, että on neutraali kirjoittaja ja kertoo vain ns kotiasioista, mistä täällä voi enää kirjoittaa, ei edes Elämässä, kun hän pilkkaa jo siitä, ettei ole muka mitään asiaa kirjoittaa. Hän käy tuolla elämässä pilkkamassa meitä ja pilkkaa myös täällä, kertoen että taas elämässä puhuttiin ja ja ja ... siis pelkkää soopaa. Pysyisi pois edes sieltä. Ara vastasi mielestäni hyvin edsonille, ettei hän jaksa edes sinun juttujasi lukea, koska ei vastaile niihin juuri mitenkään, korkeintaa parilla lyhyellä hymähdyksellä, joten tulee tuonne elämään ilkkumaan, että saa jotain ajanvietettä.

  Sanot vielä, että edson saattaa ottaa opikseen, jos annetaan tilaa. Mitä tilaa hän tarvitsee? Haukkuu sen kuin ehtii, ainoa tila hänelle on, että me naiset häivymme myös Elämästä.

  Tiedän että tämä vuodatuksesi on lähinna Aralle, mutta tartuin sinun noihin edsonia puolustaviin kohtiin, koska edson vihaa nykyään meitä kaikkia. Lopettaisit sinäkin jo tuon löyhkästä puhumisen, Ei Ara sinua tule tänne haukkumaan, jos lopultakin itse lopettaisit nuo vihjailut kaikesta itä-suomeen liittyvästä henkilöstä, niin voisi rauha laskeutua näille ketjuille. Puhuisitte sekä sinä että edson puhdasta asiaa vailla ikuisia viittauksia kenenkään kirjoittajan henkilöön vihamielisesti.

  Cee

  • Kuten tiedät minä en arvostele sinun kirjoituksiasia yksilötasolla ellen sitä selkeästo osoita myös sinua koskevaksi.
   Kun en yleisestikään käytä kenenkään nimiä kun meidän ei edes pitäisi tietää kuka oikeasti kukin on, ainoastaan tuuttu virtuaaalinen kirjoittaja niin siinä on pakko yleistää sitä joukkoa mikä sisällänsä pitää ja suojelee ilmiselvää ihmisvihaajaa ja kommunikaatihitleriä. Ei tarvitse mennä ottamaan joka kommenttia itseään koskevana. Se keksiköön omasta käytöksestään kuka yleistykseen kuulluu. Kun kutsun nyt teidän ketjuanne pimeiden ketjuksi niin se ilmaisu muodostuu sen ketjun noin puolesta tai välillä enemmistöstä.
   Hönkä tulee tänne ihan omasta aloitteerstaankin kuten on jahdannut minua jo kaikin mahdollisin, ja aina hyvin alhaisin keinoin jo hesarin ketjuun tulostaan asti.
   En minä edsonia mitenkään erityisesti puolustele vaan olen minäkin usein todennut hänen käyttävän "yksillöllisiä" ilmauksia ja lähestymistapoja, mutta sitähän sinäkään et ole huomannut, olet sinäkin vain huomannut se minkä olette tulkinneet tukemiseksi. Tosiasiassa se tukeminen on ollut sen asian tukemista missä edson on oikeassa vaikka sen yksilöllisellätavallaan esittänyt. Teillä on aina ollut ja on edelleenkin mahdollisuus kohdella Edsonia toisellakin tavalla eli mahduttamalla. Se vaan ei sovi despoottiselle ja panssariin sulkeutuneelle osastonne porukalle.
   Ainakin minä olen koko ajan määrätietoisesti yrittänyt päästä asiaan, mutta nyt vaan sattuu olemaan sellainen hönkä mille ei kelpaa se asiakaan vaan kaikki on hänelle väärin ja väärennettävissä. Ei hän mihinkään poistu sillä että hänen koko aikaansaannoksistaan täysin vaiettaisiin. Jos minä vaikenen, niin yhtenä kauniina aamuna huomaat itse olevasi jahdin kohteena! Tai joku muu. Höngän olisi syytä mennä kirjoittelemaan sellaiseen seuraan missä kaikki tapahtuu hänenlaisensa epäonnistumisen ja ihmisvihan motiivilla. Kyllä sellaisiakin ketjuja Allersista löytyy. Jos ei muuta niin Henrik Ijäksen ketju jos nyt jotain tosi turhaa yrittää mieleen palauttaa.

   Minä yritän jatkaa niillä asioilla mitkä eivät hönkää kiinnosta ja mitkä han estäisi kirjoittamasta jos vaan voisi. Tämä euroopan sisävesikäyttö ja maisemat on yksi. Siinäkin on katsojalle tiedon lisäksi sellaista sisäistä kauneutta mitä hönkä ei koskaan kykene eikä halua ymmärtää, mutta minä ja uskon moni muukin haluua.
   Niitä ei suinkaan julkaista yhtenä jäjänä vaan aiheesta riittää jakaa vaikka kymmeniä juttuja, kaikki yhtä kauniita ja tarpeellistakin ymmärryksen laajenemista. Siis vähän lisää maisemaa minkälaista kalustoa liikke joissa ja kanvissa vaikka venätän maalla.
   https://www.youtube.com/watch?v=Vrz5lNknXRE

   Yrittäkää nyt keskustella edsonin kanssa ongelmistanne. Edsonin käskyttäminen kun ei ole minun tehtäväni, eikä edes mahdollistakaan. Ne joiden kanssa on sukset ristissä voivat sen tehdä.

   Minä elen siinä mielessä onnellisemmassa asemassa, ettäkirjoittaminen on kymmeniä vuosia jo ollut pääharrastukseni ja ajanvietteeni joten minä kyllä kirjoittelen vaikka omaksi iloseni eli millään keinolla ette minua saa poistumaan, ellen itse tule siihen tulokseen että eipä ole kirjoitettavaa.

   Mieluummin kuluttaisin sen energian oikeaan asiaan ja rakentavaan keskusteluun, mutta jos ei vaihtoehtoja ole, niin käy pakossa tällainenkin sanakeittäminen. Sitäkään ei teidän pimeä pääjoukkonne suostu hyväksymään, vaan kaikkien olisi toimittava heitä hyväilevällä tavalla niin peewelisti tai uuspeewelisti


  • Höpö höpö, en mä tyhjää voi vihata

   Tääl on kuule "puhuttu" jo kauan asiaa ilman kehenkään viittaamatta. Käy spekt saverilla hetmiten.

   "Saattaa ottaa opikseen" - onks noin joku sanonu? No joo, oon tainnu sitten ollakin vanhojen koulutussuunnitelmien sivuilla ja saiteilla. Mutta syynä on tuo mansikki-lehmä ja sen metaaniset ja perusjunttimaiset esiintulot

   edson


 • Näyttääkin siltä että täällä oikeasti ohjataan kommentteja lyhytnovellien suuntaan. Asiakin on jo täyttä fiktio illuusiota ja keinotekoisesti kehitettyä sanamaisemaa ja ajatuksia toisten päihin, mitä siellä ei lainkaan ole.

  Kokeilkaapa joskus vaikka niin päin, että aggression ja ihmisvihan sekä asioiden väärentämisen aloittanut hönkä ottaisi sen hiljenemisaskeleen ensin, kun on koko paskakasan myös rakentanut. Jos hän lakkaa kompostia rakentamasta ja milloin kenenkin kimppuun käymästä, niin pikkuhiljaa myöskin hän painuu mielistä mielikuva´kääpiömaahan. Ei kuitenkaan hetkessä. Niin paljon pahaa hän on ainakin viimeisen 10 vuoden aikana saanut aikaan ettei se viikossa ja parissa täysin unohdu.
  Mitään muuta asiaahan hänellä ei teidänkkän ketjulla olekaan, minkä varmaankin olette huomanneet tai mahdollisesti siinä itsesuggestiossa ette.

  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Moni varmaan ihmettelee, mistä eräs on tempaissut tuon 10 vuotta, jonka olen tehnyt täällä pahojani. Voi jopa olla, ettei ihan kaikkien muisti minun aiheuttamistani kärsimyksistä ulotu niin pitkälle;)))))

   No ei se tasaluku ole ihan tyhjästä tempaistu. Sen ilmoitin hänelle itse. Kun hän väitti minun olleen tekemässä tuhojani täällä jo vuodesta 2004, kerroin että vastahan minä vuonna 2009 ostin ensimmäisen nettikoneeni. Se sai insinöörin hiljaiseksi. Mutta laskutaitoisena hän osasi vähentää luvun 2009 luvusta 2019. Ihme ja kumma, näin päästiin ihanteelliseen tasalukuun 10.

   Pitäydytään siinä. Jos meistä jompikumpi pinnistelee ja sinnittelee täällä viiden vuoden päästä, sitten olemmekin 15:ssa. Aikamoinen elämäntyö: olla joko kiusaajana tai kiusattuna saman tyypin kanssa noin pitkän ajan. Jos taas toinen lopettaa kolmen vuoden kuluttua, koko projekti jää pahasti kesken. Joten terveellisiä elämäntapoja vaalimaan siellä sun täällä! Täällä se on helpompaa.