A-Katsastus ja taas yt;eet

Anonyymi

A-Katsastus käynnistää katsastustoimintaa koskevat yt-neuvottelut
11.11.2019
A-Katsastus käynnistää katsastusliiketoimintaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut katsastustoiminnan kilpailukyvyn säilyttämiseksi. Tavoitteena on, että toiminta on kannattavaa kaikkien asemien osalta ja kestää toimintaympäristön muutokset myös tulevaisuudessa.
Katsastusliiketoiminta on suuressa murroksessa alan sääntelyn muututtua viimeisten vuosien varrella merkittävästi. Katsastusasemien lukumäärä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa katsastettavan autokannan pysyessä lähes ennallaan. Katsastusvälien harventuminen on hankaloittanut alan toimijoiden tilannetta entisestään vähentäen vuosittain katsastettavien autojen määrää pysyvästi noin 13 % eli 350.000 autoa. Samaan aikaan katsastuspalvelujen hintataso on jatkanut laskuaan.
Koko toimialalla on tarkkailtu markkinatilanteen kehittymistä kuluvan vuoden aikana, mutta toimenpiteet ovat olleet varsin maltillisia. Vaikka katsastuspalveluista on selvää ylitarjontaa, on markkinoille edelleen tullut uusia asemia, joilla autoja katsastetaan jatkossa entistä harvemmin.
A-Katsastuksen katsastusliiketoimintaa koskevien yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä on 275 henkilöä. Työnantajan alustavan arvion mukaan tehostamistoimenpiteistä johtuva työvoiman vähennystarve vastaa enintään 85 henkilötyövuotta. Yhteistoimintaneuvottelut eivät koske kuljettajantutkinto- ja lupa-asioita hoitavaa Ajovarmaa, katsastuksen tukitoimintoja eikä Veho Oy Ab:ltä siirtynyttä katsastusliiketoimintaa.
Alan johtavana toimijana A-Katsastus tarjoaa jatkossakin valtakunnallisesti kattavimman verkoston laadukkaita katsastuspalveluita sekä yritys- että yksityisasiakkaille. Keskittämällä ja kehittämällä verkostoaan A-Katsastus pystyy palvelemaan asiakkaitaan entistäkin paremmin ja joustavammin.

Lisätiedot:
Liiketoimintaryhmän johtaja
Petri Haikola
p. 075 323 2000
petri.haikola@a-katsastus.fi

10

241

  Vastaukset

  • Joo, kustannukset ja rakenteet ovat liian korkeat, katsastajia siis on pihalle potkittava. Mitenkäs siellä korkeassa rakenteessa, väkeä on myös sieltäkin ehkä vähennettävä; eihän teillä ole kohta ketään joita piiskuroitte myymään pyyhkijänsulkia tai öljyjä!

  • Koskahan noita katsastusasemia alkaa mennä konkurssiin. Niitä on pilvin pimeis tässä maassa. Eipä juurikaan tarvinnut jonottaa. On harvinaistajos on joku muukin yhtä aikaa katsastamassa autoaan. Tähtitieteellisetkään hinnat eivät tuota tee hyvää bisnestä.

   • Tänä vuonna on suljettu parisenkymmentä asemaa, kertoi Ylen uutinen..,


  • 190 vastuukatsastajaa menettää päällikön lisät (yhtä monta asemaa a-ketjulla) lisäksi 85 halutaan johdon mielestä poistaa arvostelemasta päälliköitä.

   • Sehän päällimmäisenä ajatuksena on nyt; A.-katsastushan ei ole enään missään britti omistuksessa vaan ihan Suomalaisen MB-rahoituksen hallussa. Tukiaiset ja Kalmit ansaitsivat aikoinaan miljoonia myymällä Suomen Autokatsastuksen briteille, sama kuvio toistuu. Taas ja MB rahoitus osti briteiltä heille huonon kohteen takaisin, miksi; Hyvin paljon on fyrkkaa tiedossa, britit ovat tyhmiä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sehän päällimmäisenä ajatuksena on nyt; A.-katsastushan ei ole enään missään britti omistuksessa vaan ihan Suomalaisen MB-rahoituksen hallussa. Tukiaiset ja Kalmit ansaitsivat aikoinaan miljoonia myymällä Suomen Autokatsastuksen briteille, sama kuvio toistuu. Taas ja MB rahoitus osti briteiltä heille huonon kohteen takaisin, miksi; Hyvin paljon on fyrkkaa tiedossa, britit ovat tyhmiä!

    Lasse Korppi ei ollut oikeasti mikään bisnesmies. Hänen hiihtosauvoja myyvä yritys meni konkurssiin ja ei jäänyt muuta kuin velkaa.


  • Näin on , katsastajat ovat vain laiskoja ja pelkästään harmillinen kulu koko organisaatiolle. Paremmin pärjää A-Katsastus Group ilman niitä katsastajia!

  • Kannattaa käydä näyttämässä autoa suomenpaskimmassa ja pimeimmässä hallissa jossain lohja , korso , ym pulapaikka , ja kun ja jos ei läpäise niin näyttämään johonkin suomen vittumaisimpaan kohteeseen , saavat tarkistaa vain hylätyn asian , tu että vitutti tossa yhtä kypärää kun vein rasvasen pommin jälkikatsastukseen kun etulyhtyjen polttimot ei toiminu

   Todistuksessa ei puhuta mitään siitä hulivipaikasta joka siis katsasti , lapussa lukee vain että leima tuli täältä suomen vittumaisista paikasta.

   Muutenkin ihan duunarin vedätystä koko homma , 2016 uudemmista ei mitata päästöjä ollenkaan ja 2014 autokin menee samoilla arvoilla kuin 90 alun kattipelit.......niin on kovasti päästöt keventyny 30 vuodessa.

   • 2014 ja 1992 käyttöönotetuilla autoilla (oli sitten bensa tai diesel) ei todellakaan ole samat raja-arvot päästömittauksessa.

    Ja se, että alle 10 vuotta vanhoista bensa-autoista ja 1.9.2016 jälkeen käyttöönotetuista autoista luetaan vain vikakoodit (ei siis mitata putken päästä mitään), on nykypäivää.

    Kannattaisi varmaan sun siirtyä sieltä 90-luvulta nykypäivään ja ottaa selvää asioista, juntti!


  • Ite bensavehkeen kattastan samoin kuin noi autotehtaat , päästöhuijauksella tietty ei konttorilla mitään päästöjä pidä mitata , jos ei läpäse niin odota että katsastus menee umpeen ja haet lapun yksityisiltä , ja uus leimakierros , tämä tapa on uusi normaali.
   Verosuunnittelu ei ole veronvälttelyä sanoo elitisti.
   Hybridiauton veronvälttely ei ole veronkiertoa sanoo yhteiskunta.

   Minä sanon että tankissa on lasolit 100 %päästömittauksessa , se ei ole päästön kiertoa. Se on päästösuunnittelua.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin linja ihmetyttää maailmalla

   "– Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä. Kertokaa edes, miksi teemme tämän. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että meitä johdetaan kuin lammasl
   Maailman menoa
   405
   11915
  2. Suomalaisten eristäytyminen näkyy jo koronatartuntatilastossa

   Hyvä juttu. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/be78bc0b-4a82-4fd2-a82b-15ffa09761da
   Maailman menoa
   204
   8788
  3. Hesburgerin omistaja vaatii valtiota korvaamaan

   kaikki liiketappionsa koronavirustilanteessa eli riihikuivaa rahaa heti. https://www.iltalehti.fi/talous/a/ca6b4409-671c-4de2-b1d0-ad8d511d043c
   Maailman menoa
   476
   4756