A-Katsastus ja taas yt;eet

Anonyymi

A-Katsastus käynnistää katsastustoimintaa koskevat yt-neuvottelut
11.11.2019
A-Katsastus käynnistää katsastusliiketoimintaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut katsastustoiminnan kilpailukyvyn säilyttämiseksi. Tavoitteena on, että toiminta on kannattavaa kaikkien asemien osalta ja kestää toimintaympäristön muutokset myös tulevaisuudessa.
Katsastusliiketoiminta on suuressa murroksessa alan sääntelyn muututtua viimeisten vuosien varrella merkittävästi. Katsastusasemien lukumäärä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa katsastettavan autokannan pysyessä lähes ennallaan. Katsastusvälien harventuminen on hankaloittanut alan toimijoiden tilannetta entisestään vähentäen vuosittain katsastettavien autojen määrää pysyvästi noin 13 % eli 350.000 autoa. Samaan aikaan katsastuspalvelujen hintataso on jatkanut laskuaan.
Koko toimialalla on tarkkailtu markkinatilanteen kehittymistä kuluvan vuoden aikana, mutta toimenpiteet ovat olleet varsin maltillisia. Vaikka katsastuspalveluista on selvää ylitarjontaa, on markkinoille edelleen tullut uusia asemia, joilla autoja katsastetaan jatkossa entistä harvemmin.
A-Katsastuksen katsastusliiketoimintaa koskevien yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä on 275 henkilöä. Työnantajan alustavan arvion mukaan tehostamistoimenpiteistä johtuva työvoiman vähennystarve vastaa enintään 85 henkilötyövuotta. Yhteistoimintaneuvottelut eivät koske kuljettajantutkinto- ja lupa-asioita hoitavaa Ajovarmaa, katsastuksen tukitoimintoja eikä Veho Oy Ab:ltä siirtynyttä katsastusliiketoimintaa.
Alan johtavana toimijana A-Katsastus tarjoaa jatkossakin valtakunnallisesti kattavimman verkoston laadukkaita katsastuspalveluita sekä yritys- että yksityisasiakkaille. Keskittämällä ja kehittämällä verkostoaan A-Katsastus pystyy palvelemaan asiakkaitaan entistäkin paremmin ja joustavammin.

Lisätiedot:
Liiketoimintaryhmän johtaja
Petri Haikola
p. 075 323 2000
[email protected]

10

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joo, kustannukset ja rakenteet ovat liian korkeat, katsastajia siis on pihalle potkittava. Mitenkäs siellä korkeassa rakenteessa, väkeä on myös sieltäkin ehkä vähennettävä; eihän teillä ole kohta ketään joita piiskuroitte myymään pyyhkijänsulkia tai öljyjä!

    • Anonyymi

      Koskahan noita katsastusasemia alkaa mennä konkurssiin. Niitä on pilvin pimeis tässä maassa. Eipä juurikaan tarvinnut jonottaa. On harvinaistajos on joku muukin yhtä aikaa katsastamassa autoaan. Tähtitieteellisetkään hinnat eivät tuota tee hyvää bisnestä.

      • Anonyymi

        Tänä vuonna on suljettu parisenkymmentä asemaa, kertoi Ylen uutinen..,


    • Anonyymi

      190 vastuukatsastajaa menettää päällikön lisät (yhtä monta asemaa a-ketjulla) lisäksi 85 halutaan johdon mielestä poistaa arvostelemasta päälliköitä.

      • Anonyymi

        Sehän päällimmäisenä ajatuksena on nyt; A.-katsastushan ei ole enään missään britti omistuksessa vaan ihan Suomalaisen MB-rahoituksen hallussa. Tukiaiset ja Kalmit ansaitsivat aikoinaan miljoonia myymällä Suomen Autokatsastuksen briteille, sama kuvio toistuu. Taas ja MB rahoitus osti briteiltä heille huonon kohteen takaisin, miksi; Hyvin paljon on fyrkkaa tiedossa, britit ovat tyhmiä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sehän päällimmäisenä ajatuksena on nyt; A.-katsastushan ei ole enään missään britti omistuksessa vaan ihan Suomalaisen MB-rahoituksen hallussa. Tukiaiset ja Kalmit ansaitsivat aikoinaan miljoonia myymällä Suomen Autokatsastuksen briteille, sama kuvio toistuu. Taas ja MB rahoitus osti briteiltä heille huonon kohteen takaisin, miksi; Hyvin paljon on fyrkkaa tiedossa, britit ovat tyhmiä!

        Lasse Korppi ei ollut oikeasti mikään bisnesmies. Hänen hiihtosauvoja myyvä yritys meni konkurssiin ja ei jäänyt muuta kuin velkaa.


    • Anonyymi

      Näin on , katsastajat ovat vain laiskoja ja pelkästään harmillinen kulu koko organisaatiolle. Paremmin pärjää A-Katsastus Group ilman niitä katsastajia!

    • Anonyymi

      Kannattaa käydä näyttämässä autoa suomenpaskimmassa ja pimeimmässä hallissa jossain lohja , korso , ym pulapaikka , ja kun ja jos ei läpäise niin näyttämään johonkin suomen vittumaisimpaan kohteeseen , saavat tarkistaa vain hylätyn asian , tu että vitutti tossa yhtä kypärää kun vein rasvasen pommin jälkikatsastukseen kun etulyhtyjen polttimot ei toiminu

      Todistuksessa ei puhuta mitään siitä hulivipaikasta joka siis katsasti , lapussa lukee vain että leima tuli täältä suomen vittumaisista paikasta.

      Muutenkin ihan duunarin vedätystä koko homma , 2016 uudemmista ei mitata päästöjä ollenkaan ja 2014 autokin menee samoilla arvoilla kuin 90 alun kattipelit.......niin on kovasti päästöt keventyny 30 vuodessa.

      • Anonyymi

        2014 ja 1992 käyttöönotetuilla autoilla (oli sitten bensa tai diesel) ei todellakaan ole samat raja-arvot päästömittauksessa.

        Ja se, että alle 10 vuotta vanhoista bensa-autoista ja 1.9.2016 jälkeen käyttöönotetuista autoista luetaan vain vikakoodit (ei siis mitata putken päästä mitään), on nykypäivää.

        Kannattaisi varmaan sun siirtyä sieltä 90-luvulta nykypäivään ja ottaa selvää asioista, juntti!


    • Anonyymi

      Ite bensavehkeen kattastan samoin kuin noi autotehtaat , päästöhuijauksella tietty ei konttorilla mitään päästöjä pidä mitata , jos ei läpäse niin odota että katsastus menee umpeen ja haet lapun yksityisiltä , ja uus leimakierros , tämä tapa on uusi normaali.
      Verosuunnittelu ei ole veronvälttelyä sanoo elitisti.
      Hybridiauton veronvälttely ei ole veronkiertoa sanoo yhteiskunta.

      Minä sanon että tankissa on lasolit 100 %päästömittauksessa , se ei ole päästön kiertoa. Se on päästösuunnittelua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe