Poliittinen henkilö

Anonyymi

Ihmettelen tässä, että jos haet netissä lainaa niin siellä jossain vaiheessa kysytään "oletko poliittinen henkilö" tai onko joku perheenjäsenesi tai jotain muuta vastaavaa.
Mitä ihmeen väliä luoton myöntäjälle on sillä, onko poliittisesti aktiivinen vai ei?

6

114

Vastaukset

 • Tarkoitat varmaan poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö. Tuon kysymistä taitaa vaatia "Laki rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä".

  • Kyllä, näin juuri on. Kaikki EU:n alueella toimivat pankit joutuvat esittämään saman kysymyslistan asiakkailleen.


 • Mä olen ihminen jolla ei pitäisi olla näin kun on. Pienestä tuesta onnistuin keräämään tuloon nähden ison - ei mikää mammuutti - määrän rahaa. Varasin ajan pankkiin säästämisen aloittamiseksi, niin tuttu pankkivirkailija kertoi joutuneensa käymään tilini läpi 2-3 kertaa ja tajusi sen jälkeen, että olen toiminut poikeuksellisesti. Virkailija kertoi ettei ole koskaan nähnyt tätä, ja ihmetteli miksei ihmiset ajattele enemmin samaan tapaan kuin minä.

  Meni vajaa kymmenen vuotta ja olin pankin kutsumana käymässä pankissa, niin toinen virkailja ei kysynyt mitään taustoista. Kysyin virkailijalta, että eikö pitäisi lukea lause tehtävän oikeustoimen merkityksestä, niin virkailija sanoi ettei kaikille tarvi toitottaa asiaa jonka asiakas ja virkailiija tietää.

  Tuo alkuperäinen kysymys poliittisesta asemasta on kait tullut ihan eu tasolta. Yleisesti toivotaan, että ihmiset käyttäs enemmän kortteja ja verkkopankkia sekä keskittäisivät asiat yhteen pankkiin, jolloin ns. pesu olisi vaikeampaa! Mutta eihän koira älähdä ellei kapula osu. Eiks nii....

 • 'Ihmettelen tässä, että jos haet netissä lainaa niin siellä jossain vaiheessa kysytään "oletko poliittinen henkilö" tai onko joku perheenjäsenesi tai jotain muuta vastaavaa.
  Mitä ihmeen väliä luoton myöntäjälle on sillä, onko poliittisesti aktiivinen vai ei?'

  Esimerkki: jos jaat vaalimainontaa, työskentelet vaalikojun kahviossa, toimistossa.... Olet poliittinen henkilö.

  • Kysymys on itse asiassa ottaen "oletko poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö...". Sellaisena ei pidetä vaalimainosten jakajaa. Tuolla tarkoitetaan muiden valtion palveluksessa olevia esim. ministereitä tai suurlähettiläitä. Kaikki Suomessa poliittisessa asemassa olevat voivat vastata kielteisesti. Ja kyllä tuolla on paljonkin merkitystä rahanpesuja estettäessä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kysymys on itse asiassa ottaen "oletko poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö...". Sellaisena ei pidetä vaalimainosten jakajaa. Tuolla tarkoitetaan muiden valtion palveluksessa olevia esim. ministereitä tai suurlähettiläitä. Kaikki Suomessa poliittisessa asemassa olevat voivat vastata kielteisesti. Ja kyllä tuolla on paljonkin merkitystä rahanpesuja estettäessä.

   Kannattaa vastata, että olen J.Stalinin, V.Lenin tai Aatun haamu.
   Päätelkööt sitten itse olenko poliittinen henkilö.
   Sitten kohtaan huom. Lasketaanko rahan pesuksi se kun kerran unohdin vitosen setelin housuntaskuun kun laitoin housut pyykkikoneeseen.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  64
  2901
 2. Mä välitän susta

  edelleen paljon, sitä ei mikään koskaan muuta, enkä halua sulle mitään pahaa. Toivon että olet onnellinen. Itse tyydyn osaani ja yritän pärjätä näillä
  Ikävä
  55
  724
 3. Tiedät nainen itekin

  jos me ruvettas niin haluaisin; että oltais vain toisia varten. Sinusta en kyllä ole yhtään varma. :(
  Ikävä
  31
  523