Rauhantahtoa Ukrainassa

Anonyymi

https://yle.fi/uutiset/3-11072037
Ukrainan, Venäjän, Ranskan ja Saksan edustajat osallistuvat yhteiskokoukseen. Se merkitsee liikahdusta kriisin ratkaisussa.
Vuosia on ollut osapuolten hyväksymä yhteissopimus Minsk.2.0. Nyt näyttää liikahdusta tapahtuvan.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Toivotaan konfliktin loppumista.
      Ukrainan täytyy suoda suurelle venäläisvähemmistölle taata samanlaiset vähemmistökansallisuusoikeudet kuin esim. Suomessa.
      Myös ammattiliittojen ja poliittisen työväenliikkeen oikeudet tulee palauttaa.

    • https://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/art2581904

      Ukrainalaiset haluavat taatusti normalisoida tilanteen. Venäläisvähemmistö asuu siellä yhtä lailla kuin ruotsalaisperäiset Suomessa.
      Keskisuomalainen lehti julkaisi luultavasti lännen trollitehtaista uutisen, jossa Ukraina olisi myynnissä Venäjälle. Aivan järjetöntä Ukrainan panettelua.

      Ukrainan pompottelu maakaasun maksujen kanssa lännen toivomuksesta on tuottanut maalle suuria tuhoja. Kaasulinjat siirtyivät muille reiteille.
      Sotatila on vienyt Ukrainan konkurssin partaalle.
      Ukraina hyväksyy normaalit perusoikeudet vähemmistökansallisuudelle ja tilanne normalisoituu. Venäläiset eivät ole ainoa vähemmistökansa. Ukraina on ja tulee olemaan monikansallinen valtio. Persuismin propaganda ei sitä muuksi muuta.

    • Anonyymi

      Venäjä miehittää Ukrainalle kuuluvaa Krimiä ja sotii Itä-Ukrainassa, joten tilanteen normalisoitumisen ja Ukrainan vakauden palauttamisen lähtökohta on, että Venäjä lähtee Krimiltä ja lopettaa Itä-Ukrainan kapinallisten aseistamisen ja muun tukemisen, sekä vetää kaikki omat asevoimien ja sisäministeriön joukot pois Ukrainan maaperältä.
      Tuosta lähtee se todellinen tie kohti rauhaa.

      Valitettavasti SKP(ei-rek.) ei ole puolueena halunnut kritikoida millään tavalla Venäjän imperialismia Ukrainassa, pikemminkin päinvastoin, sillä nimimerkki Partacus on linkittänyt tällekin keskustelupalstalle hyvin myönteisessä sävyssä suomalaisia kommunisteja, jotka muissa yhteyksissä ovat ilmoittaneet Venäjän Krimin miehityksen olevan täysin hyväksytty toimenpide.

      Tuo tarkoittaa tietysti imperialismin hyväksymistä, joten olettaa voi että hyväksyessään Venäjän imperialismin Ukrainan kohdalla, suomalaiset kommunistit tulisivat hyväksymään Venäjän imperialismin myös niissä tapauksissa mikäli se jatkossa koskettaisi myös muita Venäjän rajanaapureita.

      Venäjän federaation kommunistinen puolue, joka on ollut SKP:n(ei-rek.) veljespuolue, on niin ikään hyväksynyt ehdoitta presidentti Vladimir Putinin hallinnon Ukrainaan kohdistuvan imperialismin, mikä kertoo yleisesti Venäjän kommunistien maailmankuvasta.

      Venäjä on Putinin hallintojen aikaan ollut selvästi laajentumishaluinen ja sitä tavoitellessaan aseelliseen voimankäyttöpolitiikkaan siirtynyt valtio, jonka tekemisiä tarkkaillaan huolestuneena sekä sen rajanaapureissa että Euroopassa yleisemminkin.

    • Ukrainassa käsitellään rauhanneuvotteluissa sen sisäisiä asioita eli Itä-Ukrainan kriisin ratkaisua. Joulukuun alussa nähdään millaisia päätöksiä tulee. Korkean tason yhteiskokous viittaa siihen että Minsk.2.0 sopimuksen joitain ehtoja saatetaan voimaan. Ukraina hyväksyy tavalla tai toisella maansa venäläisvähemmistön oikeuksia. Se olisi Ukrainankin kansallinen etu.

      Krim ei ole neuvotteluissa asialistalla.
      Ukrainan kumottua venäläisvähemmistön oikeuksia, Krimin alueparlamentti päätti järjestää kansanäänestyksen irtautumisesta Ukrainasta ja liittymisestä Venäjään. Reilu enemmistö kannatti hanketta ja Krim erosi Ukrainasta.
      Krim käsittääkseni ei toistaiseksi halua palata Ukrainan alaisuuteen. Uutta kansanäänestystä ei ole esitetty.
      Krimille ei näillä näkymillä tule naton tukikohtaa.
      Persuismi ja muukin porvaristo Suomessa tukevat sekä Venäjän että Ukrainan miljardöörikapitalistien valtaa.
      Kommunistit Suomessa, Venäjällä ja Ukrainassa tukevat Venäjälle ja Ukrainaan työväen valtaa.

      Äärioikeistolaiset toivoisivat kriisin jatkuvan hamaan tulevaisuuteen. Se on Ukrainan kansan etuja vastaan. Toivotaan liikahdusta Ukrainan kriisin ratkaisuksi.

    • Anonyymi

      Partacuksen valehtelu jatkuu, joten oiotaanpa.

      Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi armeijan joukkoja Krimille riisumaan Ukrainan joukot aseista ja miehittämään niemimaan.

      "Putin: Krimin valtaus osoitus Venäjän armeijan kyvystä

      Venäjän presidentti Vladimir Putin on myöntänyt ensimmäistä kertaa, että Venäjän joukot valtasivat Krimin niemimaan."

      https://yle.fi/uutiset/3-7161714

      Samaan aikaan Venäjä järjesti oman miehensä Krimin alueparlamentin johtoon "pyytämään" kansanäänestyksen järjestämistä, mutta todellisuudessa kyse oli siitä, että Venäjän presidentti Vladimir Putin oli jo vuosikymmen aiemmin suunnitellut Krimin haltuun ottoa ja liittämistä Venäjään.

      Niin sanotun kansanäänestyksenkin järjesti Venäjä.

      "Putin lipsautti ison tunnustuksen Krimistä: IS vertasi ääninauhaa ja Venäjän virallista versiota – yksi sana oli sensuroitu

      Vladimir Putin tuli myöntäneeksi Helsingissä suorin sanoin, että Venäjä itse järjesti Krimin niin sanotun kansanäänestyksen Ukrainan maaperällä."

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005759961.html

      Venäjän järjestämä ns. kansanäänestys oli samanlainen nukkenäytös kuin Otto "Suomensyöjän" Terijoen hallituskin.

      "Krimin kansanäänestyslipussa kaksi vaihtoehtoa: Kyllä ja kyllä liittymiselle Venäjään

      Äänestäjille tarjotaan käytännössä lyhyt ja hieman pitempi tie osaksi Venäjää, ei mahdollisuutta pitää Krim Ukrainan autonomisena osana."

      https://yle.fi/uutiset/3-7131723

      Krimin alueparlamentilla ei ollut Ukrainan perustuslain mukaan oikeutta järjestää yksinään kyseisen kaltaista äänestystä ja toteuttaa siitä seuranneita päätöksiä, mutta eihän Putin perustuslaeista piitannutkaan määrätessään miehittäjänsä Krimille ja toteuttamaan suunnitelmansa.

      "Putinin ex-neuvonantaja: "Venäjä sotii Ukrainaa vastaan – suunniteltu 11 vuotta"

      Venäjän presidentin entisen talouspoliittisen avustajan Andrei Illarionovin mukaan Ukrainan konflikti on Venäjän sotajohdon pitkäaikainen suunnitelma. Kommenteista uutisoi virolainen sanomalehti Postimees."

      https://yle.fi/uutiset/3-7470317


      Partacuksen kommentti osoittaa ainoastaan sen, että suomalaiset kommunistit jatkavat perinteistä konttauspolitiikkaansa Kremlin edessä hyväksyen Venäjän imperialismin ja maan asevoimalla ajaman politiikan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      754
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe