Punavihreät, koululaiset pois kirkoista

Anonyymi

Apulaisoikeusasiamies linjasi, että kouvolalaisen koulun uskonnollisia aineksia sisältänyt joulujuhla oli lainvastainen, mikä viritti kiivaan keskustelun siitä, missä joulujuhlia saa jatkossa järjestää.

Ratkaisussa todetaan, että kyseinen juhla oli uskonnollinen tilaisuus, sillä se sisälsi merkittäviltä osin uskonnollista ainesta, muun muassa virsiä, jouluevankeliumin ja papin puheen. Lisäksi apualaisoikeusasiamies piti lähtökohtaisesti ongelmallisena koulun lukukauden päättäjäisjuhlan järjestämistä kirkkosalissa oppilaiden yhdenvertaisuuden, uskonnonvapauden sekä julkiselta vallalta uskontojen ja vakaumusten suhteen edellytettävän neutraaliuden ja tasapuolisuuden näkökulmasta. LUE SEURAAVAKSI:
Keskusta hyökkää nyt Halla-ahon joukkojen kimppuun – Aseena tiukka maahanmuuttolinja ja ”kani hatussa”

Julkisuudessa on kiistelty siitä, miten apulasioikeusasiamiehen linjausta tulisi tulkita. Esimerkiksi opetusministeri Li Andersson (vas) totesi, että ratkaisu toteaa loppupeleissä vain vallitsevan nykytilan. Hänen mukaansa koulujen yhteiset juhlat pitää järjestää yhteisessä paikassa, kuten koulussa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk) puolestaan totesi Suomenmaan blogissaan yllättyneensä apulaisoikeusasiamiehen linjauksesta, jonka mukaan kirkkotila itsessään on ongelmallinen koulun yhteisen juhlan järjestämiseen. Ministerin mukaan perustuslakivaliokunta pääsee aiheen pariin linjaamaan, voiko kirkossa pitää joulujuhlia ja lakkiaisia.

0

<50

Vastaukset

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.