Aihe

Ensi syksynä taas jatketaan

Anonyymi

Nyt Harakka on ilmoittanut aktiivimallin säilyvän.

1

<50

  Vastaukset

  • Menipä kimuranttiseksi, kun PAU eikä Posti voi edes neuvotella jo siirretyistä PAU jäsenistä.
   Tukilakot. ”Mitään järkeä ei ole siinä, että yhtä yhtiötä koskevien neuvotteluiden vuoksi vaikeutetaan ihmisten liikkumista ja vaarannetaan vientiteollisuuden toimintaa”

   Nyt tuli sopimus: Postin kohupalkat säilyvät entisellään vuoteen 2022 – Medialiiton ja Teollisuusliiton sopu koskee pakettilajittelijoita
   https://www.uusisuomi.fi/uutiset/nyt-tuli-sopimus-postin-kohupalkat-sailyvat-entisellaan-vuoteen-2022-medialiiton-ja-teollisuusliiton-sopu-koskee-pakettilajittelijoita/df2c0716-8f9e-4d9d-95f7-32ba70337785

   Postin työkiistassa annettu sovintoesitys kaatui tiistaina ammattiliitto PAU:n hylkäykseen. Sekä PAU että työnantajaa edustava Palta kertoivat.

   ”Paltan ja PAU:n välisissä työehtosopimusneuvotteluissa on noussut esiin Postin pakettilajittelijoiden siirtyminen 1.11.2019 toisen työehtosopimuksen piiriin, jossa työnantajapuolta edustaa Medialiitto”. Postin mukaan asia ei kuulu näihin neuvotteluihin.

   ”Medialiitto ja Teollisuusliitto ovat sopineet pakettilajittelijoiden työehdoista ja siitä, että palkat säilyvät ennallaan tammikuun 2022 loppuun saakka. Asia ei siis ole Paltan neuvoteltavissa, sillä se käy neuvotteluja vain omien jäsentensä puolesta”, Posti tiedottaa.

   Postin väliaikainen toimitusjohtaja Turkka Kuusisto korostaa, että uudessa sopimuksessa Posti on ”taannut” palkat – siis turvannut ne nykytasolle – henkilökohtaisella tasolla yli kahdeksi vuodeksi. Tätä siirtymäaikaa pidennettiin, kun tes-siirrosta nousi laaja kohu.

   ”Haluamme maksaa kilpailukykyistä palkkaa ja olen täysin vakuuttunut, että uusi palkkamallimme turvaa palkat myös tuon yli kahden vuoden siirtymäkauden jälkeen. Kenenkään palkka ei ole romahtamassa. Työntekijöillä on mahdollisuus tienata myös nykyistä enemmän”, Kuusisto sanoo tiedotteessa.
   Postin mukaan pakettilajittelijoiden palkkojen ”siirtymäaika on pitkä ja sen aikana varmistetaan yhdessä henkilöstön kanssa, että mallista tulee varmasti toimiva ja työntekijät voivat totutella uuteen palkkamalliin”.

   Mallissa jokaiselle työntekijälle maksetaan tuotantopalkkiota työehtosopimuksen mukaisen taulukkopalkan päälle, Posti kertoo. Tällä muutoksella on Postin mukaan valtion omistajaohjauksen tuki.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1755