Ruotsi ei ole koskaan Suomea puolustanut

Anonyymi

On harhaa kun väitetään Ruotsin pelastaneen Suomen joutumasta Venäjän osaksi jo vuosisatoja sitten tai joskus myöhemmin. Näinhän ei asia ole vaan juurikin päinvastoin.

Ruotsin joukot eivät toimineet paljoakaan Suomen kamaralla, Suomen alueen puolustus oli ihan omissa käsissämme. Ruotsi päinvastoin huononsi Suomen puolustusta viemällä täältä sotakuntoiset miehet, ruoat, rahat, ratsut ja aseet Saksaan ja ties minne milloinkin. Suomeen jäi vain seipäin aseistetut talonpojat maata puolustamaan. Kärjistetyimmin tämä tuli ilmi Suuressa Pohjansodassa kun maatamme ei Kaarle XII halunnut puolustaa. Silti venäläisiltä kesti Suomen valtaaminen lähes 10 vuotta. Ei olisi tarvinnut kummoistakaan sotaväkeä talonpoikien avuksi kun hyökkääjät olisi lyöty ja Iso Viha jäänyt kokematta..

Jos suomalaiset olisivat itse saaneet hoitaa maan puolustamisen niin mitään ongelmia ei olisi ollut ja puolustus olisi ollut paremmissa kantimissa kuin puolustustamme haitanneen Ruotsin kanssa. Suomihan ei ollut Ruotsille puolustettava alue vaan Suomi oli vain resurssi Ruotsin omiin sotiin. Ruotsi jatkuvalla hyökkäämisellään itään aiheutti alituiset sodat Suomessa. Ruotsin innottomuus puolustaa Suomea tuli ilmi sekä Pohjan sodassa että 100 v myöhemmin Suomen sodassa. Ei muuta kuin karkuun vaan ja joukot mahdollisimman hyvässä kunnossa emä-Ruotsia puolustamaan. Sama toistui Pikku Vihan yhteydessä, ei silloinkaan mitään haluja puolustaa Suomen kamaraa. Rauha rajoillamme tuli vasta kun Ruotsi 1809 ymmärsi, että se oli lopullisesti lyöty. Mutta siltikään emme alkaneet puhua venäjää emmekä käyttää kyrillisiä kirjaimia, kuten eivät tehneet myöskään Baltian maat vaikka olivat kauan Venäjän vallan alla.

Voidaan nostaa esille vielä Talvi- ja Jatkosota, eipä juurikaan apuja herunut. Suomi ei siis ole pärjännyt näinkin hyvin Ruotsin ansiosta vaan Ruotsista huolimatta.

96

111

  Vastaukset

  • -----Suomi ei siis ole pärjännyt näinkin hyvin Ruotsin ansiosta vaan Ruotsista huolimatta.-----

   Tyhmänä mutta sitkeänä kansana puolustimme Ruotsia monta sataa vuotta ja ihan ilman korvausta ja kiitosta. Ei naurata !

   • Niin. Slaavithan ne ensimmäisinä yrittivät aina lännemmäksi työntyä. Puolustus perustui luterilaiseen Jeesus-oppiin johon kaikki uskoivat.


   • Ruotsalaiset ainakin rakensivat puolustustarkoituksessa ´Suomeen´ useita linnoja, Turun, Viipurin, Hämeen, Olavin, Kajaanin, jne ja kymmeniä linnoituksia, niin maalle kuin merelle. Ne ovat Itä-Suomessa vielä tänäkin päivänä, kuten Haminan ja Lappeenrannan linnoitukset. Tosin niitä rakensivat myös venäläiset. Suurimmat venäläisten rakentamat ovat Taavetin linnoitus Luumäellä, Kyminlinnan linnoitus Kotkassa ja Utin linnoitus Kouvolassa. Viaporia rakensivat niin ruotsalaiset, kuin venäläisetkin.


   • Tässä hieman historiaa ruotsalaisesta "rakkaudesta" Pohjan sodan ajoilta:

    "En tiedä humanitaarisempaa pakolaisuutta kuin Suomessa armon vuonna 1714. Avuttomat siviilit pakenivat joukkomurhaa ja -raiskausta sekä orjuutta.

    Nämä olivat peloista keskitasoa. Kivuliaampina hoputtivat elävältä käristäminen, ”venytys” kurkihirressä ja sokaisu kiehuvalla kynttiläntalilla. Venäläiset kasakat olivat paholaisia vailla ideologiaa. Kidutusta käytettiin ”ihmisavaimena”, jolla löytyivät nälkään nääntyjien viimeiset ruokakätköt.

    Naiset, lapset ja vanhukset painelivat parhaansa mukaan karkuun. Useimpien jalat kantoivat ainoastaan korven piilopirttiin. Pohjanlahden ylitys onnistui vauraille säätyläisille, tavallisille ihmisille lähinnä rannikkoseuduilta. Alle 20 000 suomalaista selvisi Ruotsin turviin. Luku oli pienempi kuin Venäjälle orjina vietyjen.

    Kuinka esivalta Ruotsissa suhtautui suomalaispakolaisiin, riikinruotsalaisten maanmiehiin? Mahtajat eivät olleet humanitaarisella tuulella. Lämmitelkää hetki, jos johonkin loukkoon mahdutte, mutta eiköhän teistä irtoa vielä hyötyä sodankäynnille. Tuvissa ja lasareteissa ei pidätelty asekuntoisia miehiä. Hävitty suursota piti sotia katkeraan loppuun saakka.

    Ikinä eivät ole kaksilahkeiset käyneet yhtä vähiin kuin näinä vuosina. Viimeinen armeija lakosi Napuen pellolle Suomen sotahistorian verisimpänä päivänä 19. helmikuuta 1714. Vihoviimeiset tähteet rahnustivat sittemmin Norjan tuntureille. Perääntyessään ne jäätyivät lumimyrskyssä kalikkakasoiksi.

    Väestön evakuointi ei tuntunut vaivan arvoiselta. Ruotsista käsin lietsottiin sissiliikettä menetetyssä Suomessa. Sissit eivät pärjänneet vainolaiselle, mutta rosvosivat siviileiltä pettuleivänkannikatkin. Sotilaallisesti ylivoimainen vihollinen nitisti vastarinnan poltetun maan ja poltettujen ihmisten taktiikalla.

    Kaarle XII:n monikansallinen sotajoukko oli voimansa päivinä riehunut samaan tyyliin Venäjänmaalla. Rahvas oli silti syytön Suureen Pohjan sotaan ja omaan apokalypsiinsä. Nämä rangaistukset eivät langenneet Herralta vaan tietyiltä herroilta. Suomeen oli 1500-luvun lopusta saakka kohdistunut armoton sotarasitus. Harvoin se hyödytti oman synnyinseudun puolustusta. Savupirttien rutiköyhät piruparat eivät vapaaehtoisesti vuotaneet vertaan Puolan, Lützin, Leipzigin ja Narvan mailla."

    Lähde: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/11/onko-ruotsi-suomelle-velkaa-isonvihan-pakolaisista


  • Niin Isonvihan aikana sankarikuningas Kaarle XII lähti sotaretkelle Norjaan samaan aikaan kun Venäjä ryösti ja hävitti Suomea.

   Todellinen sankarikuningas!

   • Suomen tuhoaminen ja väestön, lähinnä lasten raahaaminen orjiksi alkoi jo paljon aikaisemmin.
    Kahelikalle oli raahannut asekuntoisen väen Puoleen, Saksiin ja sittemmin Ukrainaan kun venäläiset tuhosivat Systemaattisesti Suomea.
    Sota alkoi 1700 ja Pietari perusti nykyisen Pietarin jo 1704. Olisi luullut hälyttävän!
    1714 aikana Suomi oli jo vallattu. Kaheli kalle kävi sekoilemassa Norjassa muistaakseni1718.

    Eikä ollut ensimmäinen kerta. Kun kustaa aatu ja hänen jälkeisensä kihot rähjäsivät 30-vuotisen sodan aikaan Keski-Euroopassa, vastasi suomalaisten solttujen panos tämän päivän väkilukuun suhteutettuna melkein 300000:n hepun jatkuvaa pitämistä Ruotsin valtatavoitteiden alttarilla. Kaikki eivät palanneet.
    Kyllä tarttee olla kiitollinen!!!!!!!!!!!


   • Ei vieläkään tiedetä kenen luotiin Kaheli XII kaatui, en ihmettele vaikka omienkin joukoissa oltaisiin oltu kyllästyneitä tähän "sankariin", sen verran holtitonta meininkiä. Röyhkeästi yritti Pultavassakin jotain ja ruotsalaiseen tapaan jätti miehet oman onnensa nojaan kun tämä "sankari" paineli Turkkiin.

    Näitä taustoja vasten on vaikea ymmärtää ruotsipuolustus yhteistyötä, jos siitä joku hyötyy niin ei ainakaan Suomi.


  • Ruottihan on vieras vihollismaa ollut aina, ainoastaan "eliitti" matelee sen rotuhönöjen edessä, muu kansa tavallisine suomenruotsalaisineen tuntee myötähäpeää.

   Arvopohjakin vinku miten pamlas iha ruottii höntti löveeenin kanssa. Hih.

   • Nooh ojensihan se Marski kuitenkin jatkosodassa ettei päämajassa puhuta ruotsia, vaikka Aatu Germaniaa rakentaakin.


  • On harhaa kuvitella että olisi ollut joku Suomi edes olemassa, aloittajan historian tietämys heittää häränpyllyä kuin onnenpyörä. Eiks vaan?

  • Paljon pötyä, ei juuri asiaa.

   Suomen alue ei pystynyt elättämään suuria armeijoita. Ruotsista tuli upseereita ja erikoisjoukkoja sen verran kuin tarvittiin.

   Suuressa Pohjan sodassa suomalaiset joukot puolustivat valtakunnan itäisiä linnoituksia ja siten koko valtakuntaa, myös Suomea. Tämä onnistui ylivoimaa vastaan peräti kymmenen vuoden ajan. Linnoitusten kukistuttua Venäjä valtasi Suomen runsaan vuoden kuluessa 1713-14. Vain Kajaanin linna jäi selustaan.

   Ruotsi ei hyökännyt jatkuvasti itään. Ruotsin ja Venäjän välisistä kymmenestä sodasta seitsemän alkoi Venäjän hyökkäyksellä. Vain Kustaa III:n sota alkoi Ruotsin hyökkäyksellä itään ja silloinkin taisteltiin entisellä Ruotsin alueella.

   On harhaa kuvitella, että Ruotsin vallan vaihtoehtona olisi ollut rauhassa elävä vauras ja itsenäinen Suomi. Alueella touhusi monta sotaista ja laajentumishaluista valtakuntaa, joille meidänkin maamme olisi kelvannut. Näistä Ruotsin alamaisilla oli eniten vapauksia ja oikeuksia, joista siis myös suomalaiset pääsivät nauttimaan.

   • Tulivat tänne 1918 harventamaan siementä. Johannes Jääskeläinen oli ainoana Jakobstadin suomenkielisenä työväenjohtajana tietenkin lahdattava.


   • Kunnes sitten imi lopulta Sohlmanin, Freudenthalin ja muiden asiantuntijoiden johdolla rotuvihan. Pietarsaaren vuoden 1918 teloitukset kertovat miten suomalaisille olisi lopulta käynyt vähemmistönä germaanisten massojen alaisuudessa. Ruotsinkieliset säikähtivät Viipurin suunnitelmia ja yrittivät huhtikuun 1918 lopulla juuri Viipurissa korvata Pietarsaaren rotumurhat osallistumalla venäläisten rotumurhiin. Sihvo olisi helposti pystynyt jopa saksalaisten tuella syrjäyttämään Mannerheimin ja kieltämään ruotsin tai venäjän puhumisen. Rauhanoppositiossa näiden rotuviha tuli selvimmin näkyviin. Saksa olisi tappanut koko Lapin väestön, jos rauhanopposition vaatimuksiin oltaisi suostuttu. Sotien jälkeen nämä jatkuvasti suomalaisia riistäneet, piinanneet ja tappaneet vaativat vielä maanhankintalakia jolla estetään evakoiden asuttaminen 'pyhälle maalle'. Kekkosen aikana niitä oli paljon K-linjan tukijoina, vaikka myöhemmin jeesustelivat riikinruotsalaisille.


   • Suomi ei ole Baltiaa missä suomalaiset joukot suurelta osin olivat.
    Norjaan riitti suomalaista sotaväkeä Isonvihan aikaan, Suomeen ei.

    Kun venäläiset olivat ajaneet Ruotsin joukot Suomesta seurasi varsinainen isoviha. Venäläiset ottivat suomalaisia kiinni myydäkseen heitä orjiksi. Vaaleaihoiset orjat kiinnostivat Turkkia, Persiaa ja jopa Intiaa myöten. Jerusalemin patriarkka yritti vedota venäläisiin, että Istanbuliin ei tuotaisi kristittyjä muslimeille myytäviksi.

    Napuen taistelussa koukkasivat ja saarrostivat venäläiset, eivät suomalaiset. (KUVA: AARNO KARIMON MAALAUS, KIRJAN KUVITUSTA.)

    Kuoleman marssi tuntureilla
    Ruotsin kuningas Kaarle XII, josta Keskisarja käyttää nimeä Carolus oli paennut Turkkiin hävittyään Pultavan taistelun Pietari Suurelle, josta kirjassa käytetään nimeä Pjotr.

    Hän palasi Ruotsiin revanssi mielessään. Suomen takaisin valtaamisen sijasta hän aikoi ottaa Tanskalta Norjan.

    Huono-onninen Armfelt sai nyt tehtäväkseen marssia kohti Trondheimia, kun kuningas itse valtaisi Kristianan, nykyisen Oslon. Kumpikin hanke epäonnistui.

    Kuningas sai surmansa tarkka-ampujan luodista juoksuhaudassa vuonna 1718. Yli kolmesataa vuotta on kiistelty ampuivatko hänet viholliset vai omat.

    Armfelt lähti joukkoinensa kanssa vetäytymään Ruotsiin vuodenvaihteessa 1719. Hän valitsi reitin väärin takaa-ajajia vältellessään. Norjan tunturien pakkasiin jäätyi 3 000 miestä ja 700 kuoli perillä matkan rasituksiin. Kaksi kolmasosaa heistä oli suomalaisia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomi ei ole Baltiaa missä suomalaiset joukot suurelta osin olivat.
    Norjaan riitti suomalaista sotaväkeä Isonvihan aikaan, Suomeen ei.

    Kun venäläiset olivat ajaneet Ruotsin joukot Suomesta seurasi varsinainen isoviha. Venäläiset ottivat suomalaisia kiinni myydäkseen heitä orjiksi. Vaaleaihoiset orjat kiinnostivat Turkkia, Persiaa ja jopa Intiaa myöten. Jerusalemin patriarkka yritti vedota venäläisiin, että Istanbuliin ei tuotaisi kristittyjä muslimeille myytäviksi.

    Napuen taistelussa koukkasivat ja saarrostivat venäläiset, eivät suomalaiset. (KUVA: AARNO KARIMON MAALAUS, KIRJAN KUVITUSTA.)

    Kuoleman marssi tuntureilla
    Ruotsin kuningas Kaarle XII, josta Keskisarja käyttää nimeä Carolus oli paennut Turkkiin hävittyään Pultavan taistelun Pietari Suurelle, josta kirjassa käytetään nimeä Pjotr.

    Hän palasi Ruotsiin revanssi mielessään. Suomen takaisin valtaamisen sijasta hän aikoi ottaa Tanskalta Norjan.

    Huono-onninen Armfelt sai nyt tehtäväkseen marssia kohti Trondheimia, kun kuningas itse valtaisi Kristianan, nykyisen Oslon. Kumpikin hanke epäonnistui.

    Kuningas sai surmansa tarkka-ampujan luodista juoksuhaudassa vuonna 1718. Yli kolmesataa vuotta on kiistelty ampuivatko hänet viholliset vai omat.

    Armfelt lähti joukkoinensa kanssa vetäytymään Ruotsiin vuodenvaihteessa 1719. Hän valitsi reitin väärin takaa-ajajia vältellessään. Norjan tunturien pakkasiin jäätyi 3 000 miestä ja 700 kuoli perillä matkan rasituksiin. Kaksi kolmasosaa heistä oli suomalaisia.

    Sinusta oli siis väärin viedä pohjalaiset ja hämäläiset puolustamaan Karjalankannasta vuonna 1939? Ja vuonna 1700 olisi tietenkin pitänyt jättää suomalaiset sotilaat kotitorppiaan puolustamaan ja antaa itärajan linnoitukset ilmaiseksi Venäjälle? Sekö olisi tsaari Pietarin rauhoittanut?


  • Gunther totesi röyhkeästi Ruotsin viedessä kuulalaakereita Stalinille, että 'Aiotteko jonkun Sortavalan takia tuoda suursodan pohjolaan'. Näiden tekosyyhän aina on ollut johtajien haluttomuus auttaa Suomea. Todellisuudessa etenkin Luulajassa odoteltiin pylly pystyssä Puna-Armeijaa. Eniten Suomea vihaavat länsinaapureissa työläiset ja talonpojat. Ruotsihan on välttynyt kommunismilta osittain suomalaisiin kohdistetun rotuvihan ansiosta.

  • Ruotsin kuningaskunnan suurin ja ikuisesti kestävä ansio nykyisten suomalaisten kannalta on se, että Ruotsin kuningas päätti, että suomesta tuli kirjakieli.

   Piste.

   • Ruotsin kuningas (Kustaa Vaasa) ei päättänyt millään tavalla että suomesta tulisi kirjakieli. Päinvastoin hän oli vastahankainen, mutta ei voinut estää sitä.
    Kun Agricola edeltäneiden suomennostöidensä perään alkoi kääntää Uutta Testamentti, hän joutui pahoittelemaan taloudellista ahdinkoaan.
    Kruunu ei uhrannut rahoja suomennoksen hyväksi.

    Tietysti Agricola haki tukea kuninkaalta: "Jumalan ohjatessa opintojani koetan jatkaa Uuden Testamentin kääntämistä Suomen knsan kielelle kaikkien menestykseksi j Jumalan kunnian kirkastamiseksi "(1537).

    Vaikeista oloista huolimatta valmistui ensimmäinen käännös vuonna 1543. Välimiehensä kautta Agricola pyysi tällöinkin hallitsijalta lupaa ja avustusta painattamiseen. Kuningas ei osoittanut kiinnostusta käännöstyön tulosta kohtaan, joten painatus viivästyi.

    Lopulta painatus valmistui vuonna 1548. Agricolan oli itsensä täytynyt hankkia varat kalliiden painatuskulujen peittämiseen, kun hallitsijalta ei apua eikä ymmärrystä tullut.
    Apua antoivat suomalaiset (suomenkieliset) seurakunnat ennakkomaksuina.
    Ainoa valtakunnan kirjapaino oli Tukholmassa ja Agricola joutui lähettämään sinne kappalaisen, Mikael Tapaninpojan korrehtuurinlukijaksi. Siltikään tulos ei ollut kovin tyydyttävä kirjapainon puutteellisen harrastuksen seurauksena.

    Ruotsihenkiset suomenkielisetkin esittävät perättömiä väitteitä palvontansa kohteen kunniaksi. Tässä oli yksi tällainen väite.
    Parhaillaan näillä sivuilla oikaistaan muitakin samassa tarkoituksessa esitettyjä väitteitä.


  • nykyisten ja TULEVIEN suomalaisten kannalta

  • Hyvä aloitus ja kaikki aivan totta.

   Oikeasti Ruotsi on se paskamaa eikä Saksa. Keihäsmiesten ei pitäisi kommentoida...

  • Nykysen kiimapakkoruotsituksen häiritsemän Suomen suuri virhe olisi hankkia hävittäjät petolliselta Ruottilta.

   Saa nähdä, onnistuuko niitten kulissivilunki hävittäjähankinnoissa ja saadaan epävarma gripen ilmapuolustus 2050-luvulle asti.

   Rkp on aina ollut Ruottin edunvalvoja ja kiristykseen koulutettu.

   • Norbottenin ,finnmarkin ja lapin puolustus vaatii yhteistä kalustoa.


   • Gripen olisi suuri virhe, mutta mikään ei ole mahdotonta hallituksemme matelijoilta.


  • Taas kuulemma pitäisi Suomen alkaa Ruotsia puolustamaan...

   Kun katselee lehtien kirjoittamia juttua Ruotsin puolustusvoimien viime vuosien tilasta ja vastaavasti viime vuosien toimia Suomen puolustuksen suhteen, tulee Kanervan kaavailemasta "puolustusliitosta" mieleen sanonta, että lopputulos olisi "kuin sokea rampaa taluttaisi". Kumpi sitten olisi kumpi ja kumpi kampi? 

   Ja otteita lehdistä aiheeseen liittyen:

   Tällainen olisi Suomen ja Ruotsin puolustusliitto
   17.1.2013 

   http://www.hs.fi/kotimaa/a1358319886578

   "Puolustusvoimien komentaja Sverker Göransson säikäytti Dagens Nyheterin lukijat vuodenvaihteessa sanomalla, ettei Ruotsin puolustus kestä ilman ulkopuolista apua viikkoa enempää.

   Kansanedustaja ja Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun entinen sotahistorian yliopettaja Stellan Bojerud pani viime viikolla paremmaksi. "On epäselvää, pystyisikö armeija puolustamaan Arlandan lentokenttää niin kauan, että CNN:n kameraryhmä ehtii laskeutua ja hallitus paeta", Bojerud kirjoitti kannanotossaan."

   Raportti: Ruotsin asevoimat pahassa pulassa
   7.1.2014 20:46 

   http://www.hs.fi/ulkomaat/Raportti Ruotsin asevoimat pahassa pulassa/a1389065670927

   "Ruotsin puolustusvoimat ei kykene nyt eikä vielä useaan vuoteen täyttämään tehtäviä, jotka Ruotsin valtiopäivät on sille asettanut."

   Komentaja: Ruotsin puolustus kestäisi korkeintaan viikon
   Sverker Göransonin mukaan hyökkäystä ei torjuttaisi ilman muiden apua.

   4.1.2013 

   http://www.hs.fi/ulkomaat/Komentaja Ruotsin puolustus kestäisi korkeintaan viikon/a1357186175776

   "Ruotsin puolustusvoimien komentaja Sverker Göranson antaa synkän kuvan Ruotsin kyvystä puolustautua sotilaallista hyökkäystä vastaan. Göransson sanoi Svenska Dagbladet -sanomalehdessä, että Ruotsi kykenee puolustautumaan itsenäisesti korkeintaan viikon.
   Göransonin mukaan viikon kestävä puolustuskyky koskee vain rajoitettua hyökkäystä. Sen jälkeen apua tarvittaisiin muilta mailta."

   STT:n uutisia muutaman vuoden ajalta

   Ruotsin puolustusvoimilta uupuu miljardi kruunua
   Maanantai 3.12.2007 klo 16.16

   http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200712036931732_ul.shtml

   Ruotsin puolustusvoimat on taloudellisissa vaikeuksissa.

   Suomi ja Ruotsi tiivistävät puolustusyhteistyötä
   Maanantai 26.5.2008 klo 11.17

   http://www.iltalehti.fi/uutiset/200805267706128_uu.shtml

   Suomi ja Ruotsi syventävät turvallisuus- ja puolustuspoliittista yhteistyötään.

   Puolustusministeri: Ruotsi ei koe Venäjän uhan kasvaneen
   Maanantai 11.8.2008 klo 19.02

   http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200808118084791_ul.shtml

   Ruotsi ei koe, että Venäjän uhka olisi kasvanut Venäjän Georgiaan kohdistamien iskujen vuoksi.

   Ruotsi haluaa 50 000 sotilasta liikkeelle viikossa
   Torstai 19.3.2009 klo 16.52

   http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200903199272109_
   ul.shtml

   Ruotsin hallitus jätti torstaina ehdotuksensa puolustusvoimien uudistuksista vuosille 2010-2014.
   Tavoitteena on, että Ruotsi saa liikkeelle 50 000 sotilaan joukot viikon varoitusajalla.

   Ruotsin armeijan leikkausten kohtalo selviää
   Torstai 19.3.2009 klo 10.55

   http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200903199269498_ul.shtml

   Ruotsin puolustusvoimien tulevaisuutta valotetaan tänään.

   Ruotsi ehdottaa pohjoismaista ilmavalvontaa Baltiaan asti
   Perjantai 12.6.2009 klo 16.38

   http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200906129765768_
   ul.shtml

   Ruotsi neuvottelee Suomen, Norjan ja Naton kanssa yhteispohjoismaisesta ilmavalvontajärjestelmästä.
   Puolustusministeri Sten Tolgfors kertoi perjantaina Dagens Nyheter -lehdelle, että valvontajärjestelmä voi ulottua Baltiaan asti.

   Asevelvollisuus kumotaan Ruotsissa
   Tiistai 16.6.2009 klo 17.15

   http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200906169785540_ul.shtml

   Ruotsissa valtiopäivät on kumonnut yleisen asevelvollisuuden.
   Maahan perustetaan vuoden 2014 jälkeen ammattiarmeija.

   Suomi ei seuraa Ruotsia palkka-armeijaan siirtymisessä
   Tiistai 16.6.2009 klo 20.22

   http://www.iltalehti.fi/uutiset/200906169786495_uu.shtml

   Suomessa ei yllätytty Ruotsin päätöksestä lopettaa yleinen asevelvollisuus ja siirtyä palkka-armeijaan.

   Ruotsi lupaa Suomelle sotilaallista tukea
   Perjantai 20.11.2009 klo 20.04

   http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009112010639386_uu.shtml

   Ruotsi lupaa sotilaallista tukea Baltian maille ja Suomelle, jos niitä uhataan, kertoi MTV3:n uutiset perjantaina.

   Ruotsin armeija ei houkuttele työnhakijoita
   Maanantai 17.1.2011 klo 12.32

   http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011011713021782_ul.shtml

   Ruotsin armeijalla on värväysongelmia.
   Armeijan oli määrä rekrytoida 5 300 sotilasta ja merimiestä vuodenvaihteeseen mennessä, mutta määrä jäi alle puoleen tavoitteesta. Asiasta kertoo Svenska Dagbladet -lehti.

   Ruotsin armeijan rekrytointi takkuilee
   Maanantai 17.1.2011 klo 14.49

   http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011011713022798_ul.shtml

   Sotilaiden värväys Ruotsin armeijaan ei ole sujunut odotusten mukaisesti.
   Armeijan oli määrä rekrytoida 5 300 sotilasta ja merimiestä vuodenvaihteeseen mennessä, mutta todellisuudessa määrä jäi alle puoleen tavoitteesta, kertoi Svenska Dagbladet -lehti.

   • Tilanne on nykyisin täysin toinen, kuin tuossa edellä kuvataan.

    Ruotsi kaksinkertaistaa sodan ajan joukkonsa noin 100 000:n vahvuuteen kouluttamalla vuosittain noin 8 000 asevelvollista.

    Lisäksi pohjoismaista yhteistoimintaa kehitetään voimallisesti. Mukana ovat myös Nato-maat.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tilanne on nykyisin täysin toinen, kuin tuossa edellä kuvataan.

    Ruotsi kaksinkertaistaa sodan ajan joukkonsa noin 100 000:n vahvuuteen kouluttamalla vuosittain noin 8 000 asevelvollista.

    Lisäksi pohjoismaista yhteistoimintaa kehitetään voimallisesti. Mukana ovat myös Nato-maat.

    …..Ruotsi kaksinkertaistaa sodan ajan joukkonsa noin 100 000:n vahvuuteen kouluttamalla vuosittain noin 8 000 asevelvollista...…..

    Hah, johan on kyseessä iäisyysprojekti, tuolla vauhdilla kestäisi teoriassa 12 vuotta. Mutta kun toisesta päästä porukkaa sairastuu, kuolee ja jää eläkkeelle niin kestää ainakin 20 vuotta jos sekään piisaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    …..Ruotsi kaksinkertaistaa sodan ajan joukkonsa noin 100 000:n vahvuuteen kouluttamalla vuosittain noin 8 000 asevelvollista...…..

    Hah, johan on kyseessä iäisyysprojekti, tuolla vauhdilla kestäisi teoriassa 12 vuotta. Mutta kun toisesta päästä porukkaa sairastuu, kuolee ja jää eläkkeelle niin kestää ainakin 20 vuotta jos sekään piisaa.

    "Mutta kun toisesta päästä porukkaa sairastuu, kuolee ja jää eläkkeelle niin kestää ainakin 20 vuotta jos sekään piisaa."

    Höh, ei kai kaksikymmpiset sentään 12 vuoden jälkeen jää eläkkeelle, no en tiedä Ruotsia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    …..Ruotsi kaksinkertaistaa sodan ajan joukkonsa noin 100 000:n vahvuuteen kouluttamalla vuosittain noin 8 000 asevelvollista...…..

    Hah, johan on kyseessä iäisyysprojekti, tuolla vauhdilla kestäisi teoriassa 12 vuotta. Mutta kun toisesta päästä porukkaa sairastuu, kuolee ja jää eläkkeelle niin kestää ainakin 20 vuotta jos sekään piisaa.

    Idiooteilta näkyy puuttuvan kaikkinainen asioiden ymmärrrys.

    Ruotsilla on nyt noin 50 000:n sotavahvuus.

    "Hah, johan on kyseessä iäisyysprojekti, tuolla vauhdilla kestäisi teoriassa 12 vuotta. Mutta kun toisesta päästä porukkaa sairastuu, kuolee ja jää eläkkeelle niin kestää ainakin 20 vuotta jos sekään piisaa."

    8000:n vuosittainen lisäys merkitsee siis tavoitteen saavuttamista 6-7 vuodessa.

    Varusmiesvahvuuden lisäys tarkoittaa toisaalta myös palkatun henkilöstön lisätarvetta. Vuosittain sotavahvuus kasvaa reilun prikaatin verran.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Idiooteilta näkyy puuttuvan kaikkinainen asioiden ymmärrrys.

    Ruotsilla on nyt noin 50 000:n sotavahvuus.

    "Hah, johan on kyseessä iäisyysprojekti, tuolla vauhdilla kestäisi teoriassa 12 vuotta. Mutta kun toisesta päästä porukkaa sairastuu, kuolee ja jää eläkkeelle niin kestää ainakin 20 vuotta jos sekään piisaa."

    8000:n vuosittainen lisäys merkitsee siis tavoitteen saavuttamista 6-7 vuodessa.

    Varusmiesvahvuuden lisäys tarkoittaa toisaalta myös palkatun henkilöstön lisätarvetta. Vuosittain sotavahvuus kasvaa reilun prikaatin verran.

    Ruotsi ajoi pöljyyttään alas reservinsä ja hävitti kalustoa valtavat määrät. Poistomyynnissä oli suksia, telttoja, Bandvageneita jne. Ja Laurilan romulla Torniossa oli rungosta katkaistuja kuorma-autoja heti paljon. Varmaan aseistustakin tuhottiin samassa suhteessa. Ei sitä peruskalustoa polkaista tyhjästä missään maassa, saatikka reservejä kouluteta hetkessä.
    Jo 1. Maailmansodan jälkeen Ruotsi ajoi armeijansa alas luullen ettei semmoisia sotia enää ikinä käydä. Niinpä 1939 niillä ei ollut kunnon armeijaa, eikä aseita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Mutta kun toisesta päästä porukkaa sairastuu, kuolee ja jää eläkkeelle niin kestää ainakin 20 vuotta jos sekään piisaa."

    Höh, ei kai kaksikymmpiset sentään 12 vuoden jälkeen jää eläkkeelle, no en tiedä Ruotsia.

    -----ei kai kaksikymmpiset sentään 12 vuoden jälkeen jää eläkkeelle-----

    Puhutaan armeijan kokonaisvahvuudesta ja kyllä siellä on viroissa vanhempiakin kuin vain 2-kymppisiä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ruotsi ajoi pöljyyttään alas reservinsä ja hävitti kalustoa valtavat määrät. Poistomyynnissä oli suksia, telttoja, Bandvageneita jne. Ja Laurilan romulla Torniossa oli rungosta katkaistuja kuorma-autoja heti paljon. Varmaan aseistustakin tuhottiin samassa suhteessa. Ei sitä peruskalustoa polkaista tyhjästä missään maassa, saatikka reservejä kouluteta hetkessä.
    Jo 1. Maailmansodan jälkeen Ruotsi ajoi armeijansa alas luullen ettei semmoisia sotia enää ikinä käydä. Niinpä 1939 niillä ei ollut kunnon armeijaa, eikä aseita.

    1964 kaverinani oli svedu-ukko joka kertoi tuosta ajasta. He kaivoivat juoksuhautoja Tukholman ympärille mutta lapiota kummempaa asetta ei ollut. Ruotsin poliittinen johto tajusi tilanteen ja antoi periksi sakujen vaatimiksille läpikulkuoikeudesta, malmitoimituksista, sotateollisuuden osien, kuten hävittäjämersujen tarvitsemien laakereiden yms. osien toimittamisesta. Jne.

    Vanhin sodassa vammautunut ruotsalainen taitaa olla vuodelta 1814 ja sekin Saksan alueella. yksittäiset sooloilijat ovat eri asia.


  • Usa pisti merkille Ruotsin skitsofreenisen suhtautumisen sotaan 1944, jos Suomi olisi tehnyt rauhan Stalinin ehdotusten mukaan, olisi se saanut NL:n partioimaan saaristoonsa.

   • Ruotsi yritti saada Suomen antautumaan 1944. Ruotsin neuvojen mukaan kevään 1944 antautumisehdot olisi pitänyt hyväksyä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ruotsi yritti saada Suomen antautumaan 1944. Ruotsin neuvojen mukaan kevään 1944 antautumisehdot olisi pitänyt hyväksyä.

    Olisivat päässeet eroon vihaamistaan finne igeneistä. Suomi ei taipunut kahtia Venäjän ja Ruotsin harmiksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ruotsi yritti saada Suomen antautumaan 1944. Ruotsin neuvojen mukaan kevään 1944 antautumisehdot olisi pitänyt hyväksyä.

    Ei pelkästään neuvonut, vaan Ruotsin suurlähettiläs Beck-Friis vehkeili avoimesti täällä viidennen kolonniamme kanssa Rytin ja hallituksen kaatamiseksi


  • Ruotsalainen sodanjohto Suomessa on aina määrännyt välittömän perääntymisen ja maan luovuttamisen hyökkääjälle. Tämä on tunnettu historian fakta, jota kenenkään on täysin turha alkaa kiistämään.

   • Ruotsi viisas ei ole sotinut kohta 212 vuoteen.


   • Samaa valetta eri paketissa.

    Miten sitten oli mahdollista laajeneminen Kymijoelta Karjalaan ja Baltiaan?Jopa marssi Moskovaan?

    Vuonna 1701 Kaarle XII hyökkäsi suoraan Narvaan laivoista.

    Pikku Vihan ratkaisi armeijan antautuminen Helsingissä.

    Vuonna 1808 sotasuunnitelmana kyllä oli perääntyminen Pohjanmaalle ja vastahyökkäys apujoukkojen saavuttua.

    Se osittain toimikin kesällä 1809,mutta sitten matka jatkui. Oleellisena menestyksen osana pidetyt etelärannikon linnoitukset kun olivat antautuneet.

    Ison Vihan perääntyminen johtui vihollisen ylivoimasta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ruotsi viisas ei ole sotinut kohta 212 vuoteen.

    Se viisaus piti ranskalaisen marsalkan tuoda Tukholmaan. Hänellä oli käsitys suurvaltasotimiseen tarvittavista voimavaroista. Niitä ei Ruotsilla ollut.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ruotsi viisas ei ole sotinut kohta 212 vuoteen.

    Vanhan viisauden mukaan maiden pitäisi silloin tällöin sotia tai ne rappeutuvat. Nykyajan sodat vain ovat aivan liian tuhoisia. Aikamme ongelma.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Samaa valetta eri paketissa.

    Miten sitten oli mahdollista laajeneminen Kymijoelta Karjalaan ja Baltiaan?Jopa marssi Moskovaan?

    Vuonna 1701 Kaarle XII hyökkäsi suoraan Narvaan laivoista.

    Pikku Vihan ratkaisi armeijan antautuminen Helsingissä.

    Vuonna 1808 sotasuunnitelmana kyllä oli perääntyminen Pohjanmaalle ja vastahyökkäys apujoukkojen saavuttua.

    Se osittain toimikin kesällä 1809,mutta sitten matka jatkui. Oleellisena menestyksen osana pidetyt etelärannikon linnoitukset kun olivat antautuneet.

    Ison Vihan perääntyminen johtui vihollisen ylivoimasta.

    Ison Vihan venäläisten ylivoima johtui siitä, että Suomi oli käytännössä tyhjennetty asekuntoisesta väestä kaheli kallen Keski-Euroopan sekoiluihin.


  • Olipas siinä taas katkera ruotsalaisvastainen vuodatus.

   Jotkut jaksavat kitistä jostain ikivanhoista "vääryyksistä".

   Ja mukana oli myös jossittelun maailmaennätys. Jos Suomi olisi ollut itsenäinen jo 1400-luvulla ja hoitanut oman puolustuksensa, niin...

   • Missä näet jossittelua ? Esille on tuotu vain tiukkaa tosiasiaa.


   • Ruotsalaiset ovat omilla raukoilla teoillaan vuosien saatossa ansainneet vastaisuutensa, koska jokainen normaali kansakunta vastustaa ruotsalaista vaikuttamista.

    Eikö ne voi hönöillä omassa karsinassaan ja jättää muut rauhaan (Suomen, Islannin, Tanskan ja Norjan).


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ruotsalaiset ovat omilla raukoilla teoillaan vuosien saatossa ansainneet vastaisuutensa, koska jokainen normaali kansakunta vastustaa ruotsalaista vaikuttamista.

    Eikö ne voi hönöillä omassa karsinassaan ja jättää muut rauhaan (Suomen, Islannin, Tanskan ja Norjan).

    Ruotsi on toiminut oman etunsa mukaisesti ja toimii edelleen. Niin kaikki muutkin.
    Ruotsilla oli 1600-luvulla hetkensä Itämeren suurvaltana. Se meni 1700-luvun alussa.

    Sitten se yritti sopeutua pieneksi maaksi ja sopeutui, kun Venäjä vähän auttoi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ruotsi on toiminut oman etunsa mukaisesti ja toimii edelleen. Niin kaikki muutkin.
    Ruotsilla oli 1600-luvulla hetkensä Itämeren suurvaltana. Se meni 1700-luvun alussa.

    Sitten se yritti sopeutua pieneksi maaksi ja sopeutui, kun Venäjä vähän auttoi.

    HEH! Mikä etu se on rääkätä ainutta pohjolan puolesta taistelevaa porukkaa. Ruotsalaiset ämmät olivat kesällä 1944 käytännössä valmiita puna-armeijan naitavaksi. Suomalaisetkin olisivat ainakin tähteinä päässeet osingoille. Nälkä katsos olisi kasvanut Joosepilla syödessä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ruotsi on toiminut oman etunsa mukaisesti ja toimii edelleen. Niin kaikki muutkin.
    Ruotsilla oli 1600-luvulla hetkensä Itämeren suurvaltana. Se meni 1700-luvun alussa.

    Sitten se yritti sopeutua pieneksi maaksi ja sopeutui, kun Venäjä vähän auttoi.

    Venäjän voimapolitiikka Itämerellä etenkin Nikolai II:n aikana ei auttanut rauhan säilymistä. Ensimmäisessä maailmansodassa britti petti Hammarskjöldsin tottelemaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ruotsalaiset ovat omilla raukoilla teoillaan vuosien saatossa ansainneet vastaisuutensa, koska jokainen normaali kansakunta vastustaa ruotsalaista vaikuttamista.

    Eikö ne voi hönöillä omassa karsinassaan ja jättää muut rauhaan (Suomen, Islannin, Tanskan ja Norjan).

    Kyllähän ne jättikin. Norjaan ei mennyt yhtään suurta vapaaehtoista sieltä ja silti norskit nuolee niiden perseitä, vaikka Suomi se todella pelasti norjalaiset naaraat punasotilailta. Norjalainen ämmä sai rauhassa kiusoitella toukokuussa 1945 englantilaisia ja amerikkalaisia sotilaita pöyksyt märkinä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllähän ne jättikin. Norjaan ei mennyt yhtään suurta vapaaehtoista sieltä ja silti norskit nuolee niiden perseitä, vaikka Suomi se todella pelasti norjalaiset naaraat punasotilailta. Norjalainen ämmä sai rauhassa kiusoitella toukokuussa 1945 englantilaisia ja amerikkalaisia sotilaita pöyksyt märkinä.

    Miten niin pelasti?

    Ete­lä-Va­ran­gin kun­nan­joh­ta­ja kutsuu Putinin kylään Kirk­ko­nie­meen
    Neuvostoliitto hätisti saksalaiset pois Pohjois-Norjasta syksyllä 1944. Kuningas Harald V kiitti venäläisiä juhlassa syksyllä 2014.
    Olli Miettunen
    12.07.2018 15:14
    Toisen maailmansodan päättyminen on edelleen tärkeä asia norjalaisille, mutta Kirkkoniemen vapauttaminen saksalaisten vallasta lokakuussa 1944 on vieläkin tärkeämpi tapaus Itä-Finnmarkin asukkaille. Osoituksena tästä on Etelä-Varangin kunnanjohtaja Rune Rafaelsen esittänyt Venäjän presidentille Vladimir Putinille kutsun tulla juhlimaan alueen vapautuksen 75-vuotispäivää ensi vuonna


  • -------Jos suomalaiset olisivat itse saaneet hoitaa maan puolustamisen niin mitään ongelmia ei olisi ollut ja puolustus olisi ollut paremmissa kantimissa kuin puolustustamme haitanneen Ruotsin kanssa-----

   Jos Suomi olisi vielä 30.11.1939 ollut Ruotsin osa olisi edessä ollut nopea perääntyminen emo-Ruotsia puolustamaan. Onneksi itse vastasimme puolustuksestamme. Hyvä näin.

  • Neuvostoliitto tarjosi toveri Breshnevin aikaa erittäin järkevää puolustusyhteistyötä.Kunnianarvoisa puolustusministeri Dimitri Ustinov ehdotti että neuvostojoukot olisivat suojanneet Suomen Ruotsin ja muiden USAn kätyrien hyökkäykseltä.

   • Suomen voittoisa sotahistoria on kirjattuna aika ohut. Itsenäisyyden aikana vain sisällissota
    voitettuna 50 % :sti! Kaikissa muissa kahinoissa on tullut takkiin 6-0 joten tuolla meriitillä
    ei kannattaisi paljon leuhkia, ainakaan naapureidemme edessä, niillä kun on satoja vuosia van-
    hempi historia jo valtioina. -Eiks vaan?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomen voittoisa sotahistoria on kirjattuna aika ohut. Itsenäisyyden aikana vain sisällissota
    voitettuna 50 % :sti! Kaikissa muissa kahinoissa on tullut takkiin 6-0 joten tuolla meriitillä
    ei kannattaisi paljon leuhkia, ainakaan naapureidemme edessä, niillä kun on satoja vuosia van-
    hempi historia jo valtioina. -Eiks vaan?

    Yksikään Manner-Euroopan toiseen maailmansotaan osallistunut valtio ei onnistunut suojaamaan ydinaluettaan ja siviiliväestöään niin hyvin kuin Suomi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomen voittoisa sotahistoria on kirjattuna aika ohut. Itsenäisyyden aikana vain sisällissota
    voitettuna 50 % :sti! Kaikissa muissa kahinoissa on tullut takkiin 6-0 joten tuolla meriitillä
    ei kannattaisi paljon leuhkia, ainakaan naapureidemme edessä, niillä kun on satoja vuosia van-
    hempi historia jo valtioina. -Eiks vaan?

    Valettahan tuo.
    Sisällissota voitettiin 100-0.Paitsi punikit, estettiin myös maamme liittäminen NL:oon.
    Ja Talvisodassa torjuimme uuden valtausyrityksen.
    Jatkosodassa halusimme menetykset takaisin, mutta Saksa petti.
    Itsenäisyys kyettiin kuitenkin säilyttämään.

    Pitkä linjamme on ollut kuuluminen läntisiin demokratioihin. Se pidettiin peruspiirtein jopa YYA-aikana.
    Siinä on stallareilla ja punikeilla kestämistä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Valettahan tuo.
    Sisällissota voitettiin 100-0.Paitsi punikit, estettiin myös maamme liittäminen NL:oon.
    Ja Talvisodassa torjuimme uuden valtausyrityksen.
    Jatkosodassa halusimme menetykset takaisin, mutta Saksa petti.
    Itsenäisyys kyettiin kuitenkin säilyttämään.

    Pitkä linjamme on ollut kuuluminen läntisiin demokratioihin. Se pidettiin peruspiirtein jopa YYA-aikana.
    Siinä on stallareilla ja punikeilla kestämistä.

    --- mutta Saksa petti.---

    Miten niin "Saksa petti", omat herramme ja narrimme meidät peittivät. Höpinäsi ovat sitä samaa kun jankutat, että "liittolaiset pettivät Britannian 1940". Sinulla elämä pyörii sairaalloisesti petos-genren ympärillä.


   • Vai niin ,että lend-lease unohtui tyystiin jo silloin.


  • Ruotsin sotaherrat pettivät surkeasti Suomen 1808 kun juoksuttivat Suomen armeijan äkkiä Pohjanmaalle Ruotsia puolustamaan eivätkä lähettäneet tänne joukkoja Suomen aluetta puolustamaan.

   Jos Suomi olisi ollut tasavertainen osa Ruotsia olisi tätäkin puolustettu. Mutta ei ollut.

   • Olisitko itse lähettänyt 1808 Suomeen Norjan rajalta tanskalais-norjalaista armeijaa vastaan taistelleet vai Skoonessa Napoleonin Själlantiin kokoaman armeijan (komentajana Bernadotte) maihinnousua odottavat?

    Outoa puhua Suomen SODASTA, jos maata ei puolustettu.


  • Miten se olisi voinut vuosisatoja puolustaa, jos nykyinen Venäjä on käytännössä vain 300 vuotta vanha? Ruotsi aiheutti Venäjälle sellaiset tappiot yli 300 vuotta sitten Suuressa Pohjan Sodassa, että ilman venäläisten vainoamien lezgien saavuttamaa voittoa herra hindujen tappaja Nadir Shaahista kuuntelisivat moskoviitit nyt rukoksia minareetista.

  • Milloin maksamme korvauksia Ruotsin Hallandille ja Skånelle? Maamme raakalaismaisesti miehitti ja alisti Skånea ja Hallandia. Väkivalta oli paikoin silmitöntä. Eikö Suomenkin pitäisi maksaa korvauksia alueelle?

   • Eivät Suomen pojat olleet siellä sikailemassa, ei makseta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eivät Suomen pojat olleet siellä sikailemassa, ei makseta.

    kyllä olivat


  • Tokkopa kuninkaamme olisi ollenkaan lähtenyt halladilaisia ja skånelaisia, täysin vieraan maan asukkeja, rääkkäämään ellei olisi meitä sotahulluja suomalaisia ollut ensimmäisenä sinne tunkemaan ja suorastaan vaatimassa kuninkaaltamme julmaa alistamista Hallandissa ja Sånessa.

   • Suomalaiset rykmentit olivat osa Ruotsin armeijaa, ei missään erikoisasemassa.


  • Tanska hävisi itse julistamansa sodat Ruotsia vastaan, joiden seurauksena Skoone vaihtoi omistajaa.

   • Tanska oli Venäjän liittolainen lähes kaikissa pohjolan sodissa, vaikka pohjoismaisen yhteistyön hengessä sen persettä on nuoltu. Tanskalaiset antautuivat saksalaisille 1940 päivässä.


   • Nytkö se onkin Tanska kaiken pahan alku ja juuri eikä Ruotsi


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nytkö se onkin Tanska kaiken pahan alku ja juuri eikä Ruotsi

    Kauhian paha Tanska ja hyvä Ruotti


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kauhian paha Tanska ja hyvä Ruotti

    Tanskalaiset järjesti maassamme sen karmean Tukholman verilöylyn , jossa väkeämme hirvittävästi kidutettiin ja murhattiin. On ihan oikein , että me suomalaiset varsinkin skånelaisia kurmootimme. Mutta nyt kun välit on hyät niin pitäis korvauksia maksaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tanskalaiset järjesti maassamme sen karmean Tukholman verilöylyn , jossa väkeämme hirvittävästi kidutettiin ja murhattiin. On ihan oikein , että me suomalaiset varsinkin skånelaisia kurmootimme. Mutta nyt kun välit on hyät niin pitäis korvauksia maksaa.

    Sinne Skåneen pitäis maksaa, jos Kulumni vähä ohjais varoja vanhan vääryyden korjaamiseen niin Stefan Löfvenin kautta voitais hoitaa valtiotasolla varojen siirto.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tanska oli Venäjän liittolainen lähes kaikissa pohjolan sodissa, vaikka pohjoismaisen yhteistyön hengessä sen persettä on nuoltu. Tanskalaiset antautuivat saksalaisille 1940 päivässä.

    Viimeisessä sodassa Ruotsi oli Venäjän liittolainen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sinne Skåneen pitäis maksaa, jos Kulumni vähä ohjais varoja vanhan vääryyden korjaamiseen niin Stefan Löfvenin kautta voitais hoitaa valtiotasolla varojen siirto.

    Ruotsin kunkku järjesti venäläisjoukkoja pitämään skoonen tanskalaiset kurissa ja auttamaan Skoonen snabbhane-terroristien saalistuksessa, kidutuksessa ja tappamisessa.
    Kyllä korvauslaskun saa hoitaa Kalle-Kustaa tai Victoria.
    Ei kuulu meille, mutta ainahan ruotsalaiset yrittävät maksattaa muilla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tanskalaiset järjesti maassamme sen karmean Tukholman verilöylyn , jossa väkeämme hirvittävästi kidutettiin ja murhattiin. On ihan oikein , että me suomalaiset varsinkin skånelaisia kurmootimme. Mutta nyt kun välit on hyät niin pitäis korvauksia maksaa.

    Tukholman verilöyly kuului Ruotsin valtataisteluun, Harva suomalaistaustainen siinä lyheni.Hekin ruotsalaisia aatelismiehiä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Viimeisessä sodassa Ruotsi oli Venäjän liittolainen.

    Ja mikähän sota mahtoi olla kyseessä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tukholman verilöyly kuului Ruotsin valtataisteluun, Harva suomalaistaustainen siinä lyheni.Hekin ruotsalaisia aatelismiehiä.

    Niin kyllä vähällä päästiin . Otettiin vaan kaikki edut ja itse osallistuttiin raakalaismaisuuksiin


   • Anonyymi kirjoitti:

    Viimeisessä sodassa Ruotsi oli Venäjän liittolainen.

    Millä tavalla? Sandels puolusti pohjolaa tehokkaasti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ruotsin kunkku järjesti venäläisjoukkoja pitämään skoonen tanskalaiset kurissa ja auttamaan Skoonen snabbhane-terroristien saalistuksessa, kidutuksessa ja tappamisessa.
    Kyllä korvauslaskun saa hoitaa Kalle-Kustaa tai Victoria.
    Ei kuulu meille, mutta ainahan ruotsalaiset yrittävät maksattaa muilla.

    Kuka Ruotsin kuningas on tuonut venäläisiä joukkoja Skooneen?


  • Ruotsin vallan ajasta on jo 210 vuotta! Alkaa olla aivan yksi lysti mitä tuo silloin teki!

   Sitten kun tsaarin vallan ajasta (päättyi 1917) on myös kulunut 210 vuotta niin silleja sen tekemisille voi luvata saman suhtautumisen!

   • Historiassa saa keskustella vaikka 10 000 v vanhoista asioista eikä se kuulu sinulle yhtään. Puolusta Ruotsin sikailuja jollain muulla tavalla kuin yrittämällä estää niistä puhuminen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Historiassa saa keskustella vaikka 10 000 v vanhoista asioista eikä se kuulu sinulle yhtään. Puolusta Ruotsin sikailuja jollain muulla tavalla kuin yrittämällä estää niistä puhuminen.

    Mutta ensin meidän on korvattava Skånelle ja Hallandille. Muistakaa että Suomi oli tärkeä osa valtakuntaa ja vastuumme on suuri. Sen sijaan skånelaisia ja halladilaisia rääkättiin maamme taholta, koska he asuivat miehitetyllä alueella ja sinne tuli erittäin ankara verotus, joka näännytti ihmisiä.

    Jos perustaisimme rahaston ja ohjaisimme nk anteeksipyynnön ja vastuunkannon varat Stefan Löfvenin kautta korevauksena pahanteostamme.


   • Suomessa on vielä maataloustuilla ylläpidettyjä Ruotsin vallan aikana rakennettuja kartanoita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomessa on vielä maataloustuilla ylläpidettyjä Ruotsin vallan aikana rakennettuja kartanoita.

    Ja valtion rahoilla hoidettuja Ruotsin vallan aikana rakennettuja linnoituksia!


  • Viime sotien aikana Ruotsi pysyi puolueettomana. joten se virallisesti ei voinut toimittaa sotilaita Suomeen. Kuitenkin se oli mukana vapaa-ehtoisten sotilaiden lähettämisessä Suomeen. Heitä tuli melkoinen joukko. Myös Tanskasta tuli vapaa-ehtoisia sotilaita. Ruotsista toimitettiin kyllä yleisillä keräyksillä apua Suomeen.

  • Ruotsin käskystä suomalaiset jouduimme sotimaan vuosisatojen ajan omia heimoveljiämme vastaan heitä tuhoten. Sitä sitten täälläkin osa ymmärtämättömintä väestöämme sanoo Suomen puolustamiseksi vaikka sodissa olivat meitä vastassa karjalaiset, vatjalaiset, vepsäläiset, äyrämöiset, savakot, yms.

   • Olisimme voineet kaikki olla yhtä kansaa Neuvostoliitossa. Menestynyt Leonid Brezhnev olisi voinut olla samaa kansaa kanssamme. Turhaan on ollut lähdöt sotaretkille itään. Monet muutkin ovat sulautuneet ja mekin olisimme voineet. Suomen kielikin on yhtä turha kuin ruotsinkin. Pienet kielet ovat vain sotkemassa maailmanhistoriaa. Omia veljiä vastaan ei pitäisi muutenkaan lähteä. Voisimme sulautua kuten vatjalaiset ja olla osa eheää kokonaisuutta.


   • Ruotsin vallan ajasta on jo 211 vuotta, joten alkaa olla jo herttaisen yhdentekevää mitä tuo teki!

    Eikö sinun pitäisi keskittyä uunituoreisiin sadan vuoden takaisiin! Sitä et ole hetkeen tehnyt!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ruotsin vallan ajasta on jo 211 vuotta, joten alkaa olla jo herttaisen yhdentekevää mitä tuo teki!

    Eikö sinun pitäisi keskittyä uunituoreisiin sadan vuoden takaisiin! Sitä et ole hetkeen tehnyt!

    ------Ruotsin vallan ajasta on jo 211 vuotta, joten alkaa olla jo herttaisen yhdentekevää mitä tuo teki!-----

    Ison Vihan ajasta on jo 300 vuotta mutta siitä täällä vollotetaan jatkuvasti täysin palkein. Miksi et kieltele niitä vollottajia ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    ------Ruotsin vallan ajasta on jo 211 vuotta, joten alkaa olla jo herttaisen yhdentekevää mitä tuo teki!-----

    Ison Vihan ajasta on jo 300 vuotta mutta siitä täällä vollotetaan jatkuvasti täysin palkein. Miksi et kieltele niitä vollottajia ?

    Koska kohde ei ole ruotsi matelijan henkinen kotimaa. Nämä pitävät kaiken huolen siitä että ruotsin vääryydet pidetään maton alla, tarkoituksenaan näillä on antaa jonkinlainen pinta kiillotettu ruotsikuva jolla luodaan ajatusmallia ruotsinaika=hyvä, venäjänaika=paha. Näin koittavat oikeuttaa omat etuoikeutensa jota kielikiintiöt edustavat.

    Tragikoomisintahan koko jutussa on että suomenruotsalaiset olivat varmaan pahempia suomenkielen vastaisia sabotöörejä venäjän vallan aikana, juurikin suomenruotsalaiset kiivaasti ajoivat pakkovenäjää suomeen koska ajattelivat että ruotsin ja venäjän kieli marginalisoisi suomenkielen. Aleksanteri II oli ovela ja torppasi nämä aikeet. Mutta tätäkin peitellään svekokratiassamme jossa kielisorto on vieritetty täysin venäjän syyksi, suomenruotsalaiset sitä sortoa tänne tilasivat ja nyky aikana jatkavat sortopolitiikkaa pakkoruotsin muodossa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    ------Ruotsin vallan ajasta on jo 211 vuotta, joten alkaa olla jo herttaisen yhdentekevää mitä tuo teki!-----

    Ison Vihan ajasta on jo 300 vuotta mutta siitä täällä vollotetaan jatkuvasti täysin palkein. Miksi et kieltele niitä vollottajia ?

    Kuka vollottaa? Onko täällä vain osalle lukijoista näkyviä viestejä?


  • Ruotsin ilmavoimat valmisteli kylmän sodan iskuja Suomeen
   KASPERI SUMMANEN | 29.08.2018 | 13:01- päivitetty 29.08.2018 | 12:59
   Maaleiksi tiedusteltiin kohteita, joita Neuvostoliitto voisi hyödyntää Ruotsia vastaan.

   Ruotsin ilmavoimat valmistautui rauhan aikana iskemään tositilanteessa kohteisiin Suomen alueella. Toimilla olisi ruotsalaisten mukaan ollut ehkäisevä tarkoitus, sillä ne olisivat tuhonneet rakennelmia, joita etenevät neuvostojoukot olisivat voineet mahdollisesti käyttää maihinnousuun Ruotsiin. Kohteina olisivat olleet esimerkiksi satamat ja sillat.

   Tämä ilmenee Sten Ekmanin suomeksi ilmestyneestä teoksesta Pohjolan salainen liitto – Ruotsi ja Suomi kylmässä sodassa (Docendo).

   Tukholman sota-arkistosta löytyneessä puolustusesikunnan 1950-luvun yhteenvedossa on hyvin yksityiskohtaiset maalitiedot 21 suomalaisesta satamasta aina pohjoisesta Torniosta Kaakkois-Suomeen. Tietoja kokosi muun muassa Ruotsin laivastoasiamies Helsingssä. Yhteenveto päättyy jokaisen sataman kohdalla viisto- ja pystysuunnassa oleviin valokuviin sekä lähestymis- ja poistumisreitteihin.

   Ruotsin puolustusvoimien komentajana vuosina 1986-1994 toiminut Bengt Gustafsson vahvistaa Suomen alueelle aikanaan määrätyt torjuntakohteet. Hänen mukaansa kohteita oli myös sissijoukoille.

   – Kyllä meillä oli maalikansiot, joissa oli tiedot sopivista rynnäkköhävittäjiemme ja sissijoukkojemme kohteista Suomessa. Nämä kohteet oli tiedusteltu, ja meillä oli paljon tietoa kohteen laadusta ja maantieteellisestä asemasta. Suomen satamat olivat yksi Ruotsin rynnäkköhävittäjien kohteista, Gustafsson sanoo kirjassa.

  • Suomi (österland, varsinais- suomi ja Karjala) oli Ruotsinvaltakunnan riistomaata, Suomesta haettiin niin paljon miehiä ruotsin sotiin että meinasivat Suomipojat kuolla sukupuuttoon. Verot vietiin Tukholmaan ja sinne ne myös jäivät, lukuunottamatta Turkua ja Viipuria koko Suomi oli aikalailla kehityksestä jäljessä oleva takapajula verrattuna Sveanmaahan jonne varallisuuskin keskittyi. Puskuri-alue olisi myös hyvä termi kuvaamaan Ruotsinvaltakunnan ajan Suomea,Karjalaa, Baltiaa sekä Inkerinmaata.

   • Höpö höpö. Kun virolaiset kertovat historiastaan, niin erikoismaininnan saa aina "hyvä Ruotsin aika".


   • Anonyymi kirjoitti:

    Höpö höpö. Kun virolaiset kertovat historiastaan, niin erikoismaininnan saa aina "hyvä Ruotsin aika".

    Hehe, no mitäs se virolaisten "kertoma" Suomeen liittyy?
    Ruotujakolaitos ei ollut Virossa toiminnassa, varmaan olivatkin Virossa tyytyväisiä, kun ei 30 prosenttia miehistä tapettu sodissa niinkuin Suomessa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hehe, no mitäs se virolaisten "kertoma" Suomeen liittyy?
    Ruotujakolaitos ei ollut Virossa toiminnassa, varmaan olivatkin Virossa tyytyväisiä, kun ei 30 prosenttia miehistä tapettu sodissa niinkuin Suomessa.

    Virolaisilla oli kokemusta myös tanskalaisesta, saksalaisesta, puolalaisesta ja venäläisestä hallinnosta. Nämä olivat suomalaistenkin vaihtoehdot Ruotsin vallalle.


  • Suomi sai sotilaallista apua enemmän italialaisilta ja belgialaisilta, suurvalta-apu tuli aina myöhässä.

   • Siis milloin? Ruotsin suurvalta-aikana?


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   2219
  2. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   1916