Aihe

Lääke Suomen työttömyyteen on löytynyt!

Mistä on kysymys? Otin asiasta selvää.

Suomen päällä pitkään pyörinyt talouden matalapaine kasvattaa työttömien määrää. Julkiset työ- ja elinkeinopalvelut eivät pysty pitämään työttömyyden kasvua hallinnassa. Tämän voi todeta tutustumalla työ- ja elinkeinoministeriön hyvin lyhyeen pitkän ajan ennusteeseen. Ennuste luo virkamiehille paineita vähentää te-keskusten määrää Suomessa. Lyhyestä pitkän ajan ennusteesta voi päätellä, että kabinettien ovet eivät kolisseet kovin pitkään, kun päätös oli nuijittu tammipöytään.

Aktiivimallin työllisyysvaikutukset on piilotettu taidokkaasti kansalaisilta, vetoamalla siihen, että vaikutuksia on hyvin vaikea erottaa hyvästä suhdannetilanteesta. Työttömiä onnistuttiin kuitenkin pelottelemaan sanktioilla ja potkimaan heitä palveluihin, joiden avulla kriteerit täyttyivät lyhytaikaisesti. Edes te-keskukset eivät olleet tyytyväisiä aktiivimalliin, joka jo kertoo täydellisestä epäonnistumisesta.

Eduskunta teki laajoja linjauksia työttömyyden vähentämiseksi tulevaisuudessa.

Minkä tason linjauksista on kysymys?

— 18.11.2019 eduskunta äänesti yksimielisesti uuden lakimuutoksen puolesta. Lakimuutos mahdollistaa yli viisi vuorokautta työttömänä olleen säilömisen Kemijärven vanhaan Kärväsvaaran rautakaivokseen rakennettuun säilöntäyksikköön. Aluksi Kemijärvelle säilötään vain työttömät. Jatkossa säilönnän piiriin pääsevät myös yli kolme kuukautta työttöminä olleet työkyvyttömät työnhakijat, odottamaan lääketieteen kehitystä. Työttömien säilöminen kaivokseen vapauttaa työttömät turhalta yhteiskunnan byrokratialta, jos koulutusta vastaavaa työtä ei ole tarjolla. Te-keskukset rekisteröivät jatkossa VRK:n tietokantoihin säilöntään pääsevien koulutuksen, sekä työhakemuksen. Tulevaisuudessa, jos Suomen talouskasvu luo uusia työpaikkoja, sosiaali- ja terveysministeriö tekee päätöksen pakkaseen säilötyn työvoiman siirtämisestä takaisin työelämään, SHV-Aktuaari Ulf Kaarituki sanoo.

Kulutin vielä pienen hetken ministeriön virkamiehen arvokasta aikaa, kunnes minut heitettiin pihalle. Asia on ilmeisen arkaluonteinen.

— Työttömät saavat loistavan mahdollisuuden päästä koulutusta vastaavaan työhön heti, kun työtä on jälleen tarjolla, kuluttamatta elämäänsä joutenoloon. Säilöntään ei tarvitse hakea erikseen, vaan viranomaiset hoitavat kaiken säilöntään liittyvän byrokratian työttömän puolesta. Minun, siis sosiaali- ja terveysministeriön tilaaman selvityksen mukaan säilönnästä tulee puhdasta säästöä yhteiskunnalle. Valitsimme Kärväsvaaran säilöntäyksikön toimittajaksi luotettavana tunnetun Εκο Κρύο Γενετικς- nimisen yrityksen. Haluan vielä erikseen korostaa, että säilöntään ei sisälly riskejä. Valmistajan laitteiston testaamisen yhteydessä säilöttyjä työntekijöitä on jo yritetty sulattaa, mutta kaivoksen kosteus on aiheuttanut ongelmia, joihin yritys yrittää etsiä ratkaisua kuumeisesti. Tulevaisuuden Suomessa työttömyysprosentti on käytännössä nolla ja työvoimaa löytyy tarvittaessa omasta reservissä, ministeriön neuvotteleva virkamies Inka Pako-Valjakko iloitsee.

Suomi viitoittaa jälleen tietä muille, pysyen kehityksen kärjessä!

3

<50

  Vastaukset

  • Siiten jää rahaa muuhun ja joskus jotai ett onko raha taas tänne tätä.

   • Anomyyni puhuu vähän, mutta asiaa!


  • Suomi ja suomalaiset kuvittelevat kulkevan kehityksen kärjessä, mutta ovat polviaan myöten *skassa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13704
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   9652