Elokuvahistorian koskettavin kohtaus?

Anonyymi

Suomalaisen Pojat-elokuvan loppukohtaus. Vesa-Matti Loiri roikkuu junan perässä, kun äitinsä hylkäsi hänet. Voiko tätä lyödä, kysyn teiltä, kun elokuva-guru Joker-ketjussa ei suostu avamaan omia ketjuja.

Vaikka katsoin Pahat Pojat -elokuvan, en silti kykene toipumaan Veskun lapsuuden roolisuorituksesta.

15

79

  Vastaukset

  • Elokuva-guru (?) 📼 ei periaatteellisista syistä halua rekisteröityä epäilyttävälle ja epäterveelle, huonosti johdetulle ja moderoidulle keskustelualustalle.

   Tästä syystä hänen ei (anonyyminä käyttäjänä) ole mahdollista tehdä keskustelualoituksia, toisin kuin sinulla, joka rekisteröidystä nimimerkistäsi huolimatta myös päätit tehdä aloituksesi anonyyminä. Ilmeisen samasta syystä kuin miksi minä en halua enää rekisteröityä tänne ja ulkoistan tämän minä-keskustelunikin 📼 -aliakseen.

   No, se niistä perusteluista.

   Palaan "koskettavin kohtaus ja itkettävin elokuva ikinä" -aiheeseen paremmalla ajalla.

   📼

   • Elokuva-Guru ei todellakaan ollut mikään haukkumanimitys vaan kohteliaisuus. Sore, olen vähän humalassa, mutta olisit enemmän esillä siten, ettet lyö koko kirjoitustasi yhteen postaukseen, vaan jaat sen parsittavaksi useampaan avaukseen. Olisi paljon helpompi inspiroitua väittelyyn. Eikä aina tarvitse edes väitellä, moni luulee meitä varmasti samaksi henkilöksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Elokuva-Guru ei todellakaan ollut mikään haukkumanimitys vaan kohteliaisuus. Sore, olen vähän humalassa, mutta olisit enemmän esillä siten, ettet lyö koko kirjoitustasi yhteen postaukseen, vaan jaat sen parsittavaksi useampaan avaukseen. Olisi paljon helpompi inspiroitua väittelyyn. Eikä aina tarvitse edes väitellä, moni luulee meitä varmasti samaksi henkilöksi.

    Joo, no mä en koskaan kommentoi humalassa enkä ole mielensäpahoittajatyyppiä.

    Väitellä voi vaikka mistä, mutta humalaisen kanssa ei koskaan kannata väitellä, koska sitten tulee myös kiistaa täysin turhasta. kun voitaisiin jutella ihan asiallisestikin. Mitään erityistä syytä, miksi olet jo aamukymmeneltä huppelissa? "Liikuttuneessa tilassa" tietysti löytyy helpommin niitä koskettavia elokuviakin, mutta silti...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joo, no mä en koskaan kommentoi humalassa enkä ole mielensäpahoittajatyyppiä.

    Väitellä voi vaikka mistä, mutta humalaisen kanssa ei koskaan kannata väitellä, koska sitten tulee myös kiistaa täysin turhasta. kun voitaisiin jutella ihan asiallisestikin. Mitään erityistä syytä, miksi olet jo aamukymmeneltä huppelissa? "Liikuttuneessa tilassa" tietysti löytyy helpommin niitä koskettavia elokuviakin, mutta silti...

    --- ja toiveesi otin huomioon laittamalla tämän kahtena viestinä, vaikkei olisi ollut tarvis.

    📼


  • Joo.

   Aika vähän on S24:ssä kirjoittajia, kun henkeä pidätellen täytyy kansakunnan odottaa, mitä 📼 on alahuuli väpättäen ja tippa linssissa katsellut.

   Mitenkään muuten ei keskustelujen kuolleisuutta voi selittää. ELI tälläkin palstalla on 2-3 kirjoittajaa.

   Surullista, mutta ilmeisesti jälleen kerran totta. Juteltais nyt vähän leffoista vielä ennenkuin viimeinen sammuttaa valot.
   📼

   • Unohdat satunnaiset googlettajat, jotka löytävät näitä S24:sen keskusteluja vuosikausia eteenpäin. Hakukoneet tarttuvat todella tehokkaasti Suomi24-sivustoon. Tykkään kovasti jutella elokuvista, vaikka saattaa mennä kauan, että osaan sanoa jotain, vaikka lukenutkin ketjun moneen kertaan.

    Eli ei kannata hylätä palstaa vain sen takia, että dialogi voikin olla joskus todella hidastempoista. Entä sitten?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Unohdat satunnaiset googlettajat, jotka löytävät näitä S24:sen keskusteluja vuosikausia eteenpäin. Hakukoneet tarttuvat todella tehokkaasti Suomi24-sivustoon. Tykkään kovasti jutella elokuvista, vaikka saattaa mennä kauan, että osaan sanoa jotain, vaikka lukenutkin ketjun moneen kertaan.

    Eli ei kannata hylätä palstaa vain sen takia, että dialogi voikin olla joskus todella hidastempoista. Entä sitten?

    Sitä sitten, että laitetaan tähän nyt sitten yksi esimerkki ja seuraava sitten taas 15 vuoden päästä :D

    Googlen kautta keskustelujen etsiminen lienee vihonviimeinen tapa käydä dialogia, verrattuna siihen, että voi laittaa kirjanmerkkeihin tämän elokuvat -pääsivuston ja käydä tsekkaamassa sitä aina silloin tällöin onko tullut uutta kommenttia.

    No joo. Olettaisin, että suurimmalle osalle elokuvakatsojista surullisin kohtaus elokuvassa on lemmikkieläimen kuolema. Kysykää vaikka John Wickiltä. 500 ruumista/leffa ja kaikki yhden pienen koiranpennun takia.

    Lemmikkieläinten omistajat tietävät miten tuskallista se on luopua joskus ainoasta kaveristaan. Omalta kohdaltani parin koiran menettäminen on johtanut siihen, etten enää uutta ota, vaikka olen hyvinkin eläinrakas.

    Sitten kun sattuu kohdalle elokuva, josta ei ennakkoon tiedä varoa siellä mukana olevan hyvinkin sydäntäsärkevän kohtauksen, niin se jää pitkäksi aikaa vaivaamaan, vaikka kyseessä onkin täysin mekaaninen tehoste. Mutta tämmöinen kohtaus löytyy elokuvasta The Fly II. Kyseisen elokuvan ihmismutaatiot tai veriset tehosteet eivät haittaa, mutta kyllä se koirakohtaus tuntuu pahalta.

    📼


  • Muurahaispolku vuodelta 1970. Elokuvan lopussa Marja ja Jari yrittävät pelastaa kaivosonnettomuudessa loukkaantunutta kullankaivajaa, joka kuitenkin kuolee.
   Kivikasvojen tunnusmusiikki.

   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    "Rosebutt"


  • Pojat-leffa ja 226 muutakin kotimaista klassikkoa (myös muutama aikaamme nähden "epäkorrekti" Pekka ja Pätkä-leffa) löytyy laillisesti ja maksutta katsottaviksi täältä:

   elonet.finna.fi

   Toisto näkyy tapahtuvan Vimeon kautta ja elokuvan lataus omallekin koneelle onnistuu. Ainakin Pojat oli korkealaatuinen printti.

   📼

   • Alaikäisen Vesa-Matti Loirin (Vesku) loppusuoritus Pojat -elokuvassa. En löydä koskettavampaa koko Maailman elokuvahistoriasta. Saan itseni aina itkemään kuin koulutyttö, kun katson sen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Alaikäisen Vesa-Matti Loirin (Vesku) loppusuoritus Pojat -elokuvassa. En löydä koskettavampaa koko Maailman elokuvahistoriasta. Saan itseni aina itkemään kuin koulutyttö, kun katson sen.

    ,, 😂


  • ,. 😂🤣 Onko avaaja tosissaan. Loirin ylinäytelty loppukohtaus on syvältä

   • Makuja on monia.

    Ihan keskustelun vuoksi, kerro oma vastaava esimerkkileffasi ja miksi juuri se.

    📼


  • Vai muka ylinäytelty? Hemmetti, pieni poika on täysin rikki, kun äitinsä hylkää hänet ja roikkuu junavaunun taa'imman vaunun osissa, raahautuen pitkin junarataa. Siihen päälle se loppumusiikki.

   Itken aina katsoessani, vaika olen kova jätkä.

  SEISKA.FI

  • Kohukaunotar Suvi Pitkänen väleistään Tiina Jylhään: Lopetin yhteistyön vuosi sitten!
  • Tähdet piilottavat kasvonsa koronasuojuksilla! Tunnistatko julkkiskaunottaret maskien takaa?
  • Ringa Ropo ja Heikki-rakas ovat uudessa elämänvaiheessa: Avioituminen ei muuta suhdetta!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamoon tehty ehkä kaksi tietomurtoa - kertoo Yle.

   https://yle.fi/uutiset/3-11612331 Tietoa tihkutetaan tipoittain. Uutta katastrofia pukkaa Vastaamon osalta. Eiliseen asti kyse oli vain yhdestä hakker
   Maailman menoa
   316
   4771
  2. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   109
   3036
  3. Laittoko Stefan instan yksityiseksi

   Stefanin insta yksityinen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   2885
  4. Autoilun päästöt

   Hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006698934.html Liikenteen päästöt ei
   Maailman menoa
   365
   1419