Päivi Räsänen ja Pirkka Pekka Petelius sekä ihmisten tasaarvo

Anonyymi

PÄIVI RÄSÄNEN Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on määrännyt esitutkinnan toimitettavaksi asiassa, joka koskee kansanedustaja Päivi Räsäsen kirjoitusta ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi”. Kyseessä on Suomen Luther-säätiön vuonna 2004 julkaisema kirkko- ja yhteiskuntapoliittinen, seksuaalisuutta ja avioliittoa koskeva kannanotto, joka liittyy Raamattuun ja sen tulkintaan. Poliisi oli aiemmin tutkinut asian ja päättänyt, ettei varsinaista esitutkintaa aloiteta, koska asiassa ei ollut syytä epäillä rikosta. Valtakunnansyyttäjän mukaan on syytä epäillä, että asiassa on syyllistytty kiihottamiseen kansanryhmää vastaan halventamalla homoseksuaaleja heidän ihmisarvoaan loukkaavalla tavalla ja asiassa on toimitettava esitutkinta. Kysymyksessä oli Räsäsen näkemys joka pohjautui suoraan raamatun tekstiin.

PIRKKA-PEKKA PETELIUS
Vihreiden kansanedustaja esitti torstaina julkisen anteeksipyynnön saamelaisille koskien hänen 1980- ja 90-luvuilla tekemiään tv-sarjoja, kuten Pulttipoisia, Manitpoisia ja Hymyhuulia. Sarjoissa esitettiin niin saamelaiset kuin romaanitkin etnisen taustansa edustajina erittäin kyseenalaisella tavalla. TV lähetyksissä esitetyt jaksot eivät ole vieläkään kadonneet sillä internet on pullollaan sinne menneitä saamelaisiin ja lappalaisiin kohdistuvia pilkkavideoita. Voi vain kuvitella kuinka moni romaani- tai lappalaislapsi on joutunut ja joutuu vieläkin koulukiusatuksi netissä edelleen pyörivien videoiden takia.

Jos valtakunnan syyttäjän näkemyksen mukaan raamatun kohdan siteerauksella on mahdollisesti syyllistytty kiihottamiseen kansanryhmää vastaan ja halvennettu homoseksuaaleja heidän ihmisarvoaan loukkaavalla tavalla niin eikö olisi aika tutkia myös Pirkka-Pekka Peteliuksen sketsit Pulttipoisia, Manitpoisia ja Hymyhuulia ohjelmista joita esitetään vuodesta toiseen nettisivuilla.

Lain edessä kaikkia vähemmistöjä tullisi kohdella tasa-arvoisesti, ei voi olla niin että seksuaalivähemmistöjä ylisuojellaan mutta lappalaiset ja romaanit ovat lainsuojattomia?

Poliisin ja syyttäjän tulisi tukia onko ohjelmilla halvennettu lappalaisia ja romaaneja heidän ihmisarvoaan loukkaavalla tavalla ja tulisiko Pirkka-Pekka Petelius sekä ohjelman tuottaja velvoittaa poistamaan romaaneihin ja lappalaisiin kohdistuvat videoaineisto vai saako nuo videot olla julkisesti edelleen katsottavissa jos ne todetaan romaaneja ja lappalaisia halventavaksi ja heidän ihmisarvoaan loukkaavaksi.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Naurettavaa jos syyttäjän virasto ja Vihreät näkee että joku sovittaisi esimerkiksi vähemmistöihin kohdistuneet esityksensä pyytämällä anteeksi lappalaisilta ja romaaneilta. Jos asia olisi näin yksinkertainen niin samaa sovittamista voitaisiin käyttää esimerkiksi lievissä liikennerikkomuksissa joissa rangaistusasteikko on alhaisempi, esitettäisiin vain kohtelias anteeksipyyntö poliisille tai kansalle ja jatkettaisiin matkaa. Päivi Rässäsen raamatunkohdan lainaamisesta on tehty naurettavalla tavalla kärpäsestä härkänen joka loukkaa uskonnon vapautta. Suomessa on uskonnon vapaus jolloin jokaisella on oikeus kertoa mihin oma usko ja sen arvopohja perustuu. On todella kunnioitettavaa että Päivi Räsänen pysyy sanojensa takana, factat ei miksikään muutu. Jaksamista Päiville tämän joutavan vouhotuksen keskellä.

      • Anonyymi

        Kyllä on turhaa vouhutusta seka Räsäsen että Peteliuksen syyllistäminen. Elämään tänne on tultu, ei varomaan ettei vain vahingossa tule astuneeksi nipottajan varpaille.


    • Anonyymi

      Kädestäpitäen opetetut ovat kuitenkin vähemmistöä, vaikkei kaikkea maailman viisastelua olekaan.

    • Anonyymi

      Mitenkäs Blondivitsit,itse olen BLONDI,ja joskus kerron niitä itsekkin.Blondi yritetään alistaa,edes jotenkin.Kateus sen saa aikaan.

      • Anonyymi

        Blondius eli typeryys saa aikaan paljon pahaa


    • Anonyymi

      Valtakunnansyyttäjä ei koskaan ota henkilökohtaisesti tutkittavaksi mitään koska hän on puolueeton. Hänelle pitää jonkun ensin antaa kantelu, jolloin hän antaa asian poliisin tutkittavakssi ottamata itse siihen mitään kantaa. Vaikka Räsäsen kirjoitus on vanha, on Räsänen nyttemmin julkisesti ottanut kantaa, että on edelleen sanojensa takana, on uusi asian vanheneminen alkanut näistä päivistä.

      • Anonyymi

        Hieno juttu ettei Räsänen ole tuuliviiri joka kumartelee väärän vallan tavoittelijoita.


    • Anonyymi

      No, papitkin sitten syytteeseen. Puhuvat Raamatusta aina kun on tilaisuus eikä ole ollenkaan lopettamassa sitä tapaa.

      • Anonyymi

        No kyllähän ainakin monet kirkon päättäjät ovat jo suvaitsevaisia niin, että kansa saa vapaasti jatkaa valitsemallaan synnin tiellä. Ennen heidän virkansa ehkä tärkein tehtävä opetuksen lisäksi oli siitä synnistä varoittaa ja jopa ojentaa julkisesti.
        Hes. 3:18
        Jos minä sanon jumalattomalle: sinun on kuolemalla kuoltava, mutta sinä et häntä varoita etkä puhu varoittaaksesi jumalatonta hänen jumalattomasta tiestänsä, että pelastaisit hänen henkensä, niin jumalaton kuolee synnissänsä, mutta hänen verensä minä vaadin sinun kädestäsi.

        Miika 2 profetoi

        9 Minun kansani naiset te ajatte pois heidän kodeistansa, jotka ovat heidän ilonsa; heidän pieniltä lapsiltansa te otatte minun kunniani ainiaaksi.
        10 Nouskaa ja menkää pois: ei tässä ole leposijaa saastutuksen tähden, joka on saanut aikaan turmion, parantumattoman turmion.

        11 Jos tulisi mies, joka tuulta tavoittelisi ja petollisuudessaan valhettelisi:
        "Minä saarnaan sinulle viinistä ja väkijuomasta",
        siinä olisi saarnaajaTÄLLE KANSALLE.

        12 Minä tahdon tarkoin koota sinut, Jaakob, kaikkinesi, visusti kerätä Israelin jääneet, saattaa heidät yhteen, niinkuin lampaat tarhaan, niinkuin lauman laitumellensa: on oleva ihmisten kohina!
        13 Tien aukaisija käy heidän edellänsä; he aukaisevat tiensä, kulkevat portille ja lähtevät siitä ulos. Heidän kuninkaansa käy heidän edellään, ja Herra heitä johdattaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe