Päivi Räsänen ja Pirkka Pekka Petelius sekä ihmisten tasaarvo

Anonyymi

PÄIVI RÄSÄNEN Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on määrännyt esitutkinnan toimitettavaksi asiassa, joka koskee kansanedustaja Päivi Räsäsen kirjoitusta ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi”. Kyseessä on Suomen Luther-säätiön vuonna 2004 julkaisema kirkko- ja yhteiskuntapoliittinen, seksuaalisuutta ja avioliittoa koskeva kannanotto, joka liittyy Raamattuun ja sen tulkintaan. Poliisi oli aiemmin tutkinut asian ja päättänyt, ettei varsinaista esitutkintaa aloiteta, koska asiassa ei ollut syytä epäillä rikosta. Valtakunnansyyttäjän mukaan on syytä epäillä, että asiassa on syyllistytty kiihottamiseen kansanryhmää vastaan halventamalla homoseksuaaleja heidän ihmisarvoaan loukkaavalla tavalla ja asiassa on toimitettava esitutkinta. Kysymyksessä oli Räsäsen näkemys joka pohjautui suoraan raamatun tekstiin.

PIRKKA-PEKKA PETELIUS
Vihreiden kansanedustaja esitti torstaina julkisen anteeksipyynnön saamelaisille koskien hänen 1980- ja 90-luvuilla tekemiään tv-sarjoja, kuten Pulttipoisia, Manitpoisia ja Hymyhuulia. Sarjoissa esitettiin niin saamelaiset kuin romaanitkin etnisen taustansa edustajina erittäin kyseenalaisella tavalla. TV lähetyksissä esitetyt jaksot eivät ole vieläkään kadonneet sillä internet on pullollaan sinne menneitä saamelaisiin ja lappalaisiin kohdistuvia pilkkavideoita. Voi vain kuvitella kuinka moni romaani- tai lappalaislapsi on joutunut ja joutuu vieläkin koulukiusatuksi netissä edelleen pyörivien videoiden takia.

Jos valtakunnan syyttäjän näkemyksen mukaan raamatun kohdan siteerauksella on mahdollisesti syyllistytty kiihottamiseen kansanryhmää vastaan ja halvennettu homoseksuaaleja heidän ihmisarvoaan loukkaavalla tavalla niin eikö olisi aika tutkia myös Pirkka-Pekka Peteliuksen sketsit Pulttipoisia, Manitpoisia ja Hymyhuulia ohjelmista joita esitetään vuodesta toiseen nettisivuilla.

Lain edessä kaikkia vähemmistöjä tullisi kohdella tasa-arvoisesti, ei voi olla niin että seksuaalivähemmistöjä ylisuojellaan mutta lappalaiset ja romaanit ovat lainsuojattomia?

Poliisin ja syyttäjän tulisi tukia onko ohjelmilla halvennettu lappalaisia ja romaaneja heidän ihmisarvoaan loukkaavalla tavalla ja tulisiko Pirkka-Pekka Petelius sekä ohjelman tuottaja velvoittaa poistamaan romaaneihin ja lappalaisiin kohdistuvat videoaineisto vai saako nuo videot olla julkisesti edelleen katsottavissa jos ne todetaan romaaneja ja lappalaisia halventavaksi ja heidän ihmisarvoaan loukkaavaksi.

4

<50

Vastaukset

 • Naurettavaa jos syyttäjän virasto ja Vihreät näkee että joku sovittaisi esimerkiksi vähemmistöihin kohdistuneet esityksensä pyytämällä anteeksi lappalaisilta ja romaaneilta. Jos asia olisi näin yksinkertainen niin samaa sovittamista voitaisiin käyttää esimerkiksi lievissä liikennerikkomuksissa joissa rangaistusasteikko on alhaisempi, esitettäisiin vain kohtelias anteeksipyyntö poliisille tai kansalle ja jatkettaisiin matkaa. Päivi Rässäsen raamatunkohdan lainaamisesta on tehty naurettavalla tavalla kärpäsestä härkänen joka loukkaa uskonnon vapautta. Suomessa on uskonnon vapaus jolloin jokaisella on oikeus kertoa mihin oma usko ja sen arvopohja perustuu. On todella kunnioitettavaa että Päivi Räsänen pysyy sanojensa takana, factat ei miksikään muutu. Jaksamista Päiville tämän joutavan vouhotuksen keskellä.

  • Kyllä on turhaa vouhutusta seka Räsäsen että Peteliuksen syyllistäminen. Elämään tänne on tultu, ei varomaan ettei vain vahingossa tule astuneeksi nipottajan varpaille.


 • Kädestäpitäen opetetut ovat kuitenkin vähemmistöä, vaikkei kaikkea maailman viisastelua olekaan.

 • Mitenkäs Blondivitsit,itse olen BLONDI,ja joskus kerron niitä itsekkin.Blondi yritetään alistaa,edes jotenkin.Kateus sen saa aikaan.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

 • Koira pois Terhokodista! Janita Lukkarinen käy kilpajuoksua ajan kanssa: ”Joka päivä enemmän kipuja!”
 • Rohkeaa materiaalia somessa jakava Kirsi Salo: ”Kasvatan parhaillaan peppuani!”
 • Kuukausien salasuhde! Valtteri Bottaksen ja Tiffanyn rakkaus roihahti Monacossa – yhteisiä pyöräreittejä Rivieran kukkuloilla!

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Julman näköinen Martina

  Gaalaan tullessa häntä haastateltiin . Tavallaan.... tavallaan... tavallaan. Koko ajan hoki tavallaan sanaa. Mekko oli kaunis mutta Mara ei oikein on
  70
  1018
 2. Nykäsen Pialta pääsi itku

  Nykäsen leski itkee, kun gäntä ei kutsuttu vastaanottamaan Matti Nykäselle Urheilugaalassa myönnettyä palkintoa urheilun Hall of Fameen pääsystä. Palk
  45
  778
 3. Miksi ihailet häntä?

  Onko jotenkin erityinen?
  Ikävä
  74
  754
 4. Martina häikäisi Venla -gaalassa

  Martina sai kehuja sekä puvustaan että kauneudestaan.
  61
  446
 5. Häränvirasta löytyi ruumis

  Perjantaiaamuna löytyi naisen ruumis Häränvirrasta. Mitähän on tapahtunut ja kuka lienee?
  Äänekoski
  17
  445