Pidentääkö ruoste Tojotan käyttöikää?

Anonyymi

Viikosta toiseen Tojota-palstalla on erilaisia kirjoituksia siitä, miten Tojotat jo muutamassa vuodessa haihtuvat olemattomiin voimakkaan ruostumisen seurauksena. Tämä väite vaikuttaa täysin epäuskottavalta, kun seuraa liikenteessä olevia vanhempia autoja.

Olen koko ikäni ollut kiinnostunut autoista, ja siksi tunnistankin aika hyvin myös vanhemmat automallit. Jos alkaa etsiä liikenteessä yli 25 vuotta vanhoja autoja, niin melkein kaikki niin vanhat autot ovat Tojotia. Ilmeisesti muut merkit on jo vuosia aiemmin paalattu ja sulatettu uusien autojen raaka-aineeksi, mutta Tojotat ovat vielä timanttisessa kunnossa.

Kun nämä kaksi väitettä yhdistää, niin silloin tullaan siihen tulokseen, että Tojotan voimakas ruostuminen pidentää ratkaisevasti auton käyttöikää. Jos kerran lähes kaikki liikenteessä olevat yli 25 vuotta vanhat autot ovat Tojotia, ja jos kaikki Tojotat ruostuvat voimakkaasti, niin silloinhan voidaan päätellä, että voimakas ruostuminen on Tojotan pitkän käyttöiän salaisuus. Nyt tämäkin asia tuli todistettua.

PS. Tojota-palstalta tämäkin kirjoitus poistettiin parissa minuutissa, joten siksi julkaisen sen täällä Huuhaa-palstalla

12

68

  Vastaukset

  • Nytpä nostit esiin erittäin kiinnostavan näkökulman. Tämä on ilahduttava piirre sinussa. Tutkimme asiaa tarkemmin, tämä on erittäin kiinnostava asia. Sinun tapasi esittää asia on rakentava. Selvitämme tätä vielä perusteellisemmin. Nosta asia näkökulma on tärkeä ja merkittävä. Olet hienosti ottanut sen esiin. Perehdymme tähän perusteellisemmin.

   Ystävällisin terveisin,
   Kalervo Ryhmös
   Myyntiryhmän johtaja
   Korpivaara-yhtiöt

  • Minulla on 26v. Tojota. Hankin osarahoituksen kautta uutena itelleni joululahjaksi. Keväällä sen ruostesuojautin alan liikkeessä.
   Siitä 3v päästä uudelleen. Hyvin tuulettuva talli oli jo ennestään.

   Auto on ruosteeton. Auto on kunnossa, sanoi katastusmies hiukan pettyneen oloisena äskettäin. Ajot ovat pienet. Mittarissa 210 tkm.
   Perinnöksi taitaa meikäpapalta jäädä Tojota.

   • " Minulla on 26v. Tojota. Hankin osarahoituksen kautta uutena itelleni joululahjaksi. Keväällä sen ruostesuojautin alan liikkeessä.
    Siitä 3v päästä uudelleen. Hyvin tuulettuva talli oli jo ennestään.

    Auto on ruosteeton. Auto on kunnossa, sanoi katastusmies hiukan pettyneen oloisena äskettäin. Ajot ovat pienet. Mittarissa 210 tkm.
    Perinnöksi taitaa meikäpapalta jäädä Tojota. "

    Minulla oli tähän syksyyn asti 28 vuotta vanha Tojota, joka meni taaskin aivan heittämällä läpi katsastuksesta. Aiempina vuosia minulla oli vaikeuksia katsastuksessa siksi, että katsastusmies olisi aina halunnut ostaa itselleen hyväkuntoisen Tojotani. Muita vaikeuksia katsastuksissa ei ollut.

    Jos autollasi on ajettu vasta 210000 km, niin voit huoletta ajaa sillä vielä 20 vuotta. Tojotan moottori ei lopu ikinä, ja mikäli pellitkin ovat kunnossa, niin ei muuta kuin ajoksi.


  • Toyota ei ruostu koska:

   1. Toyotan neljä mallia on parhaiten arvonsa säilyttävien autojen listan kärjessä

   http://www.hs.fi/autot/a1390000846231

   2. Toyota kestää valtavien kilometrimäärien ajamisen. Vain taksiautoilla ajetaan enemmän.

   http://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/hs-nama-autot-nielevat-eniten-kilometreja-satoja-800-000-kilometria-ajettuja-mersuja/5716372

   3. Toyotat ovat tilastojen mukaan kestäviä autoja. Toyotista 80 prosenttia on tien päällä vielä 20 vuoden kuluttua valmistuksestaan.

   http://www.iltalehti.fi/autot/2016082522221238_au.shtml

   4. Toyota on ollut Valittujen Palojen luotettavuustutkimuksessa ykköstilalla jo 14 vuotta yhtäjaksoisesti.

   https://ls24.fi/autorauma/toyota-jalleen-luotetuin-automerkki

   5. Seitsemän kymmenestä Toyotan omistajasta vaihtaa autonsa Toyotaan.

   http://www.iltalehti.fi/autot/2016011520964083_au.shtml

   6. Toyota on ylivoimaisesti luotetuin automerkki. Vastaajia 43.654.

   http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000001158156.html

   7. Rakennusteollisuuden yritysjohdon seminaarissa käytettiin Toyotaa laadun vertauskuvana jossa Toyotan kerrottiin olevan maailma laatuykkönen.

   http://www.rakennuslehti.fi/2015/02/suomalainen-asunto-on-skoda-laatua/

   8. Toyotan omistajat ovat vuodesta toiseen uskollisimpia omalle merkilleen.

   http://www.kauppalehti.fi/uutiset/taman-auton-ostajat-ovat-kaikkein-uskollisimpia-merkilleen/43yUyg55

   9. Ykkösautona suosittu Toyota on suosituin kakkosauto. Eniten kakkosautoja on pääkaupunkiseudulla ja suosituin merkki on Toyota.

   http://www.kauppalehti.fi/uutiset/tallainen-on-tyypillinen-kakkosauto---ja-tallainen-kakkosautoilija/xxsfc6cd

   10. Toyotan ympärille muodostunut positiivinen maine koetaan Toyotan kohdalla niin kovaksi, että se noteerataan kaikista brändeistä maailman viidenneksi arvokkaimmaksi vuonna 2016 . Sen arvoksi kerrottiin 53,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria (vajaat 48 miljardia euroa) – muutos + 9 prosenttia."

   http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000001926832.html

  • Onhan se Tojota hyvä merkki. Oma kirkko- ja apteekkiautoni on 22v. vanhamies. Kilometrejä 115000 km.
   Kun minä poistun pilvibaanoille. (ite nyt 84v) Tojo on vielä napakassa ajokunnossa.

  • alla 2020 vuosimallin -99 verso.
   törkeän hyvä, ja lähivuosina isotkin autovalmistajat pääsevät toyotan 20 vuoden takaiseen polttoaineenkulutukseen, eli 117g/CO2

   chryslerini oli hyvä ajaa. nimismiehenkihara rikkoi etupään kolmantena ajopäivänä, sama kävi mazdalleni mutta parin viikon aikana. ikivanha verso on mennyt kiharoiden yli nyt 3 v eikä mitään vikaa puslissa ja kallistuksenvaimentimissa. huomaa että auto on tehty kulkemaan eikä katsottavaksi. ruostetta on hurjasti mutta kone laulaa.
   puolet nuorempi mazda ei mennyt päästöistä, chrysleristä hajosi vaihteisto.

   verso vaan kulkee. jousi oli katkennut (huonon pysäköintipaikan ansiosta) mutta oli todella helppo vaihtaa itse. toisin kuin vw tai fordissa ja chryslerissä. itse työ vartin homma, ja 1,5h ruostuneen mutterin irrotusta päälle.
   taas mennään vuosi.

  • Olet osunut asian ytimeen, ruoste todellakin pidentää Tojotan elinikää. Sehän pysyy ruosteen avulla kasassa! jos lehmältä puutuisi nahka niin sehän leviäisi oitis pitkin peltoa, puhumattakaan tällaisesta maanteiden pyhästä lehmästä.

  • Näkyy vaan vanhoja Volvoja, Mersuja ja Volkkareita liikenteessä. Oma Lanta Kruseri ruostui puhki, muutenkin huonoin auto mitä on.

  • Mulla jo vanhahko 2008 avensis ja on kuin uusi
   Huoltoyhtiön kauhu.
   Eivät kiskaan teinaa mitään muuta kuin uuden öljyn hinnan.
   Edllisessäkään carina ei koskaan mk t ään vikaa..

   Eihän tavallista toyitaa nyt ajettavuudeltaan voi vertaa mersuun muta kait nersu kalliimpi kuin avensisn.

   Veratkaa vaikka camry y n tai leksukseen

  • Kyllä pidentää koska pohjien ruostuessa niitä voi uusiokäyttää polkuautoina ;)

  • Kaikki polttomoottoriautot pitäis kieltää pikimmiten. Sähköautot vain sallittuja.

   • joo. vain alkaen 26 000e maksavalla autolla saisi ajaa.
    ja vain sillä ehdolla että sähköauton akuston koboltti on louhittu kongosta lapsityövoimalla.

    köyhät ja lapset kyykkyyn!!


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Uusimaa eristykseen - mentiinkö liian pitkälle?

   Muut Pohjoismaat eivät ole tällaista tehneet, vaikka niisstä tilanne on vakavampi. Tutkija ihmettelee THL:n uusia lukuja: ”Miten Uudenmaan sulkeminen
   Maailman menoa
   618
   4155
  2. Sanna Marin kovassa paikassa. Sääliksi käy.

   Ei tainnut Sanna tietää millaiseen myrskyyn joutuu. Hän on joutunut tilanteeseen jossa kansalaisten henki ja talous on vaarassa. Aivan kammottava til
   Maailman menoa
   341
   1144