Ikaalisten seurakunta ruohonleikkuri tapaturma

Anonyymi

Ikävä tapahtuma ruohonleikkurin kaatuminen kuskin päälle ja siitä johtunut kuoleman tapaus, mutta onkohan miten yleistä seurakunnilla välinpitämättömyys vastaavissa tapauksissa kun kyseessä on kausityöntekijät ja usein ensimmäistä kertaa ajoleikkurilla työskentely, nämä ammatti leikkurit painavat monta kertaa enemmän kuin omakoti käytössä olevat ajoleikkurit, ja myös moottori tehot aivan eriluokkaa. Tiedän että seurakunnat käyttävät työntekijöinä säästö syistä pitkäaikais työttömiä "ns. tukityöllistettyjä" joilla ei ole minkaanlaista kokemusta moisista koneista ja opastus on täysin riittämätön tai ei ollenkaan, myös seurakunnan muita työkoneita esim. traktori, voi ajaa henkilö jolla ei ole minkaanlaista aiempaa kokemusta ko härvelistä, olen itse vierestä nähnyt miten ajokortiton ajaa traktoria seurakunnan hautausmaalla työhommissa, pitäiskö tarkistaa työntekijän ajo oikeus ensin työsopimuksen tekoa, miten on jos kortiton ajaa vahingon kun hautausmaalla liikkuu paljon ulkopuolisia ihmisiä, säästö syistä työnopastus on minimaalinen ja usein ei ollenkaan, ja valvonta ei vissiin kuulu kenellekään, työn vaativuuden vähättelyn turvinko voi palkata ammattitaidottoman ja maksaa sille minimaalista palkkaa silläkin riskillä että voi sattua vahinko.

8

169

Vastaukset

 • Näköjään seurakunnan henkilökunta ei välitä ihmishengestä, käytetään vain työttömiä joilla ei pidetä arvoa yhtään. Onnesta lähitulevaisuudessa kirkot ovat kaatuneet.

 • Tässä pitää kysyä, että eikö sillä ajurilla ole mitään vastuuta, tuolla periaatteella saisi kaikki autokoulun opettajat laittaa kolareista vastuuseen. Jos ei osaa, eikä edes ymmärrä fysiikan lakeja, niin kai sen asian voi silloin mainita kokeneille työntekijöille ja kysyä neuvoja ajamiseen, nykyisin Suomessa on sellainen ajattelu, että itsellä ei ole mitään vastuuta mistään, vain toisilla. Minulla on kotona runko-ohjattava kone eli tiedän sen kaatumisherkkyyden, mutta ruohonleikkuriin pätee melkein samat fysiikan lait kuin autoon, kaatuu jos on tarpeeksi kallellaan. Kaikille tiedoksi, ruohonleikkurilla pystyy ajamaan melkein 45 asteen kallistuksessa, ei se kovin herkästi kippaa, eli kyllä sen jo tuntee jos ollaan kaltevalla pinnalla ja silloin pitäisi jo omaan pään sanoa jotain varoitusta.

  • Eikö niissä valmistajan ohjeissa jo kielletä ajamasta yli 10 asteen kallistuksessa että manuaalia vaan käteen ja lukemaan


 • Kirkko verottaa köyhiltä kymmenykset tuloista, ei ihme että pahoja tapahtuu.

 • Se oli vahinko ja niitä sattuu aina välillä.
  Ikävä tapahtuma ja syyttely on turhaa.

  • Hei muuten, onko perätön ilmiantokin vahinko? Vai kenties tahallista pirullisuutta tarkoituksena pilata toisen ihmisen elämä. Kuten Kihniön Niskoskylän lahkolaisilla on tapana.


 • Menkääpä kuulkaas katselemaan hautausmaille kesäaikaan työntekijöiden turva varustuksia ja niiden käyttöä, ensinnäkin saattaa olla että niitä ei ole, tai eivät ole enää kelvollisia käyttää, tai jos onkin ei käytetetä, ei osata käyttää tai ei kukaan valvo käyttöä. Ei tulisi kuuloonkaan millään muulla maanrakennus työmaalla, ovat vissiin oppirahansa maksaneet.

  • Vähintä nyt olisi että käytäisiin ko. laitteen manuaali läpi turvallisuusmääräykset siellähän ne on valmiina


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  319
  2915