Ihminen uskontojen luojana

Anonyymi

Ihminen on siitä erikoinen epeli, että se osaa kaikesta ja mistä tahansa tehdä uskonnon.

On aseuskonto, on kauppauskonto, on aateuskonto, on puolueuskonto, on miesuskonto, on naisuskonto, on meidänuskonto, on heidänuskonto, on uskontouskonto ja on minäuskonto.

On harrastususkonnot, on ammattiuskonnot, on julkiuskonnot, on piilouskonnot, on hurmosuskonnot, on kidutususkonnot, on kärsimysuskonnot, on haaveuskonnot, on toiveuskonnot, on utopiauskonnot, on ryhmäuskonnot ja on yksilöuskonnot.

On mammonauskonnot ja menestysuskonnot, on omistususkonnot ja rahauskonnot, on dollariuskonto, on eurouskonto, on markkauskonto ja on taalariuskonto, on valtiouskonto ja on rajauskonto, on sijoitususkonto ja on kapitalismiuskonto.

Mikä tahansa on uskonto kun se ylittää sen, mihin uskontoa ei tarvita, siis todellisuuden.

Tietenkään mikään uskonto ei todellisuudessa ylitä todellisuutta, vaan ainoastaan uskontonsa epätodellisessa kuvitelmassa.

Uskonto on ihmisen luomaa kuvitelmaa, todellisuus ja todellisuuden perimmäinen luonne (Jumala) ovat tietenkin todellisuutta.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      KL: "Kaksi viikkoa sitten julkaistu tutkimus epänormaalin suuruisesta mustasta aukosta on osoittautumassa virheelliseksi."
      Kas näin toimii tiede. Näin nopeasti oikaistaan mahdollinen virheoletus. Uskovaisten oletus jumalasta ja sen aviottomasta kersasta odottaa oikaisua vielä 2000v jälkeenkin. Noloa.

      • Anonyymi

        Mää olen tullu uskonto pohdinnoissani, myöskin siihen tulokseen, että esm Kristin usko osittain on muodostunut kuoleman pelosta. Nyt kun ihminen ja muutki eläimet pelkää kuolemaa, joka on tietenkin lajien säilymiselle hyvin tärke asia, ei ihmistäkään olis olemassa jos hän ei pelkäis kuolemaa. Joku voimakas eläin olisi lihan syöjänä lounastanut meidät sitä mukaa kun olisimme syntyneet. Kun ihminen kehittyi kuolemaa peljäten, niin hänen päässään kehittyi usko siihen, että elämällä kiltisti ja tiettyjen sääntöjen mukaan hän välttyisi kuolemalta. Näin esm Keistin uskoon ilmeni iankaikkisen elämän toive ajattelu, joka on vieläkin voimassa Kristin uskossa.
        Nyt kun oon huomannu millaista kittiä minulle on syötetty, niin olen humannut, että itse elämä on paljon suurempi juttu kuin mikään keinotekoinen Jumala johon kai vielä jotkin uskoo.
        Ensin jo ne mitta suhteet mitkä itse elämässä on ovat niin valtavat, että ne voittaa jo kirkkaasti meidän mielikuvitukseen perustuvan Jumala ajattelun. Tarkoitan sitä esm miten pitkä matka esm aurinkoon on. Aurinko onkin maassa asuvien olentojen elämän lähde, jos arinkoo ei olis maa olisi ilmeisesti kivi möhkäle, jos sitten Tellusta olis olemassakaan.
        Nyt siis kaikki sun tarpeesi tulee siis elämältä itseltään. Tämä mitä kirjoitan ei ole uskontoo vaan se on jonkinlaista uutta ymmärrystä jota esm Kristin usko yrittää ihmisiltä hämärtää ja pelotella.
        Lisäksi on Kristin usko, niin kuin muutkin uskonnot olleet niin kauan kuin uskontoja on ollut, toimineet vallankäytön välineinä.
        Mielestäni elämään voi suhtautua kuten jumalaan yleensä suhtaudutaan, jos kuka niin haluaa tehdä. Mutta elämä itsessään ei ole Jumala se on olemassa oleva totuus ja sellaisenaan suurinta mitä ihminen aivoillaan ymmärtää.
        Kuolema on elämän laki ja jotenkin palvelee itse elämää. On parempi hyväksyä totuus kuolemasta,kuin yrittää kamppailla sitä vastaan esm kuvittelemalla, että elää iankaikkisesti.


    • Anonyymi

      Arveletko että sinun käsityksesi ylittää todellisuuden vai onko se uskon asia

      • Anonyymi

        Ei se ole uskonto vaan se on suurin tietoisuus mitä tämän päivän ihmisellä on ja se on jo kyllin suurta mitä meillä elämästä on, jokainen sen käsittää!


    • Anonyymi

      Jumal uskonto vain on mahdoton, muut uskomukset voivat olla tosia.

      • Anonyymi

        Nuo ajatukset ei todellakaan ole uskontoa, ne ajatukset on vain sitä suurinta minkä ihminen käsittää olemasa olostaan, esm jokainen ihminen jokainen kasvi jokainen eläin on elämän itsensä synnyttämä.


      • Anonyymi

        Voisitko esitellä tässä sen tietokyvyn, jolla tiedät "Jumal uskonnon" mahdottomaksi?


    • Anonyymi

      Ihmiset ovat todellakin luoneet kaikki uskonnot ja jumalatkin.

      • Anonyymi

        Niin se taitaa olla vaikka moni tuntuu ajattelevan päinvastoin, että uskonto on luonut heidät, ihmiset.


      • Anonyymi

        Juuri näin .ihmiset on luoneet itse uskonnot aivo toimintansa tuloksena, kuten mainitsemani aivo kehitemlät iankaikkisesta elämästä on ihmisen toive ajattelua, koska kaikki eläimet ihminen myös pelkää kuolemaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin .ihmiset on luoneet itse uskonnot aivo toimintansa tuloksena, kuten mainitsemani aivo kehitemlät iankaikkisesta elämästä on ihmisen toive ajattelua, koska kaikki eläimet ihminen myös pelkää kuolemaa.

        Kuoleman pelkoa iskostetaan joissakin uskonnoissa enemmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuoleman pelkoa iskostetaan joissakin uskonnoissa enemmän.

        Tuennen kuleman pelottelun vain Kristin uskossa. On totta, että meitä kaikkia kuolema pelottaa ja koetamme suojautua siltä kaikin mokomin. Mutta kuten sanottu tämä pelko on elämän antama, ja sinäänsä v'älttämätön pelko. Jos emme pelkäis kuolemaa/ vammautumista, niin tämä maapallo olis tyhjä kaikesta elämästä. Usko ja uskonnot on osanneet iskeä oikeaan kohteeseen ihmisisessä kun ne pelottelevat vielä kuoleman jälkeisillä kidutuksilla, kuten nyt Kristin usko pelottelee helvetillä ja iankaikkisella kidutuksella tuli järvessä jos emme usko mitä puhujat puhuu sekä heidän opaskirjansa raamattu.
        Pelottelulla on Kristin usko pitänyt vallassaan ihmisiä, niin kauan kuin Kristin usko on maan päällä ollut. Uskonnot on esm Euroopassa olleet yhdistettyinä maalliseen lakiin monissa maissa, kuten Suomessa. Täälläkin on istutettu jalkapuussa kirkon prstuassa ihmisiä rangaistukseksi lukutaidottomuudesta tai muusta ns rikoksesta.
        Historiassa mainittu Ingvisitio on ollut kirkollinen rangaistus menetelmä jossa ihmisiä ihan kidutettiin joten ihmisten pelko kirkkoa ja Jumalaa kohtaan oli aiheellinen.
        Noo vähemmälläkin pelottelulla ihminen myöntää olevansa uskossa ja rakastavansa Jumalaa.
        Haluisin, että raamatusta kuitenkin luettaisiin ne hirmu teot murhat ja kidutukset, mitä Jumala on tehnyt, niin ehkä tultais siihen tulokseen, että Jumalahan se pitäis ensimmäisenä heittää siihen, hänen itsensä rakentamaan helvettiin.
        Näe totuus hyvä kanssa kirjoittajani ja lukiani. Uskonto on vallan haluisen ja häikäilemättömien papiston edustajien keksintöä jolla he kiusasivat ja kiduttivat kansaa.
        Itse tunnen vihaavani näitä piirejä jotka yhä jatkavat valehtelua tässä uskon asiassa. Kuka lienee vielä hän joka näitä valeita uskoo. Ehkä johtuu siitä, että näihin juttuihin uskovia löytyy, siksi, että meidät on niin pahaks peloteltu, että viimeiset ritarit uskon asiassa on viimeisiä pelkääjiä myös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin .ihmiset on luoneet itse uskonnot aivo toimintansa tuloksena, kuten mainitsemani aivo kehitemlät iankaikkisesta elämästä on ihmisen toive ajattelua, koska kaikki eläimet ihminen myös pelkää kuolemaa.

        "Aivo kehitemlät iankaikkisesta elämästä toive ajatteluna" näyttäisi olevan toiveajattelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Aivo kehitemlät iankaikkisesta elämästä toive ajatteluna" näyttäisi olevan toiveajattelua.

        Juuri näin on ja kuten sanottu tämä toive ajatytelu johtuu kuoleman pelosta


    • Anonyymi

      Mielestäni uskonto on läheistä sukua psykooseille, kukaties syvä uskonnollisuus onkin psykoosia. Olen tullut tähän tulokseen tutkittuani erään psykoottisen ihmisen mieltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe