Ursula arvostelee Suomea

Anonyymi

EUROOPAN komission uuden puheenjohtajan Ursula von der Leyenin ensimmäinen lehdistötilaisuus keskiviikkona piti sisällään useita Suomea koskevia kriittisiä huomiota.

Suomi on toimittanut EU-puheenjohtajamaana seuraavien seitsemän vuoden rahoitusta koskevan budjettiehdotuksen, joka sai von der Leyeniltä pelkkää kylmää kyytiä.

”Olen huolestunut budjettiehdotuksen sisältämistä rajuista leikkauksista”, von der Leyen sanoi.

Suomi on laatinut budjettiehdotuksen kompromissiehdotuksena konsultoituaan kaikkia EU-jäsenmaita. Koko EU:ta edustavan komission von der Leyen taas puolustaa omaa työohjelmaansa eli komission mahdollisuuksia toteuttaa ehdotuksiaan EU:ssa seuraavien viiden vuoden aikana.

SUOMEN ehdottaman budjetin kokonaistaso oli 1,07 prosenttia EU-jäsenmaiden yhteenlasketusta bruttokansantulosta eli 1087 miljardia euroa vuosina 2021–2027. Komissio on esittänyt, että budjetin pitäisi olla 1,11 prosenttia eli useita miljardeja enemmän.

Suomen ehdotuksessa rahasummia laitetaan hieman uuteen järjestykseen, ja osaa komission ehdotuksista on muutettu. Tärkeimmät muutokset ovat maatalousrahoituksen suurempi osuus, aluerahoituksen hieman pienempi osuus sekä puolustuksen ja digitalisaation rahoituksen pienemmät osuudet.

Von der Leyenin mukaan Suomen ehdotuksen pohjalta komission on hyvin vaikea toteuttaa strategista ohjelmaansa.

3

<50

Vastaukset

 • Vetäköön vitun päähänsä

 • Diktatuuri hönkii kalmanhajuansa pienelle maalle.

 • Suomi säästäisi,mutta Ursula haluaa lisää rahaa EU:n kehittämiseen.
  Ursula taitaa voittaa?

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. 50
  1166
 2. Ota vielä kerran yhteyttä

  Ole kiltti. Koko ajan mietin miten voisin sanoa sulle että rakastan sua ja haluan sut ja meidät. Kun saisin siihen selvän merkin sulta niin en epäröi.
  Ikävä
  89
  879
 3. Samu Huberille myös syyte huumerikoksesta

  Pääseekö Samu samaan selliin Sohvi-bimbon kanssa?
  20
  436
 4. Vieläkin on taikaa...

  Juuri sinussa. Hyvä mieli tulee kun saan sinua aina nähdä. En tiedä miksi? Sinussa vain on jotain maagista. Mietin tässä tarkistettuani yhden jutun,
  Ikävä
  63
  417