Voiko yritys pakottaa työntekijän asioimaan vain tietyissä liikkeissä.

Anonyymi

Onko yrityksellä yhtäkkiä oikeus pakottaa työntekijä yhtäkkiä käyttämään toista tukkua mitä on yleensä käyttänyt asennustarvikkeiden hankintaan. Voiko suuri yritys painostaa tiettyjä tukkureita halventamaan alennusprosentteja olematta ostamatta koko loppuvuoden heiltä mitään,onko tämä lain mukaan sallittua? Talotekniikka asentaja ihmeissään kyseleepi?

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaikki on sallittua, yritys päättää mistä ostetaan ja millä hinnalla. Sama pätee myös myyntiin, onneksi.

    • Anonyymi

      Yrityksethän kilpailuttaa kauppoja omien ostostensa ostoista ja tietenkin käytte siinä kaupassa josta on tullut edullisin tarjous.
      Näin vuoden lopussa on ilmeisesti käyty uusi tarjouskilpailu ja uusi kauppa on voittanut ja siellä käytte varmaankin ensi vuoden ja tämän loppu vuoden.

    • Anonyymi

      Totta kai yritys voi päättää mistä hankit työssä käyttämäsi tarvikkeet. Vapaa-ajalla saa itsellesi ostaa mitä haluat.

    • Anonyymi

      >>Voiko suuri yritys painostaa tiettyjä tukkureita halventamaan alennusprosentteja olematta ostamatta koko loppuvuoden heiltä mitään,onko tämä lain mukaan sallittua? >>

      Tuolla tavalla muotoiltua ja nokakkain esitettyä uhkausta ei kannattaisi päästää vaikka videolle saakka taltioiduksi. Jos kyseinen ostajataho on merkittävässä tai lähes monopolistisessa asemassa tietyllä alalla, niin tässä on myös kiristyksen ja määräävän markkina-aseman väärinkäytön tunnusmerkkejä olemassa.

      Saman asian voi aina kertoa suoran uhkauksen sijaan verhotusti, mutta niin että viesti menee perille. Noita "harkitsemme siirtävämme ostomme toisaalle..." ilmoituksen antoja tehdään bisneksessä jatkuvasti.

      Samalla lailla tavallinen K-kaupan/S-kaupan tyytymätön asiakaskin uhkaa kauppiastansa, että siirtyy ostoineen muualle, kun tuotteet ja palvelu on niin huonoa.

      • Anonyymi

        Näin ne isot lähes monopolistiset talotekniikka yritykset voivat kieltää työtekijöitänsä uhkausviestillä olematta ostamatta mitään tietyiltä tukkureilta loppuvuonna sanktion uhalla(työntekijää kohti) . Tämmöiseksi nää työntekijöidenkin ahdistellut /määräilyt muutoinkin kuin palkkojen alennuksiin on menossa ikävä kyllä..


    • Anonyymi

      Aivan järjetön kysymys. Nyt jotkut asiat ovat menneet pahasti sekaisin?

      Jos yrityksellä on työntekijä, hän saa ohjeensa (=määräyksensä) yrityksen johdolta. Jos käsketään käyttää jotain määrättyä kauppaa/tukkua/välittäjää, niin sitten sitä käytetään ja turpa kiinni. Tämä on nyt aivan peruskauraa, joka löytyy jopa työsopimuslaista. Ei kai oikeasti joku voi tällaista ihmetellä?

      Jokainen asiakas (yritys/henkilö) voi päättää mistä ostaa. Jokainen saa tinkiä alennuksia, niin paljon kuin haluaa. Jokainen saa sanoa, että ostan muualta, jos saan sieltä halvemmalla. Jokainen saa sanoa, että en osta sinulta, ellet anna lisää alennusta. Tämän nimi on vapaa markkinatalous. Suomi-nimisen valtion talousjärjestelmä on juuri tällainen vapaa markkinatalous.

      Nyt pää pois sieltä Neuvostoliitosta, se firma lopetettiin jo vuonna 1991.

      • Anonyymi

        Tässä on kyse perinteisestä kusetuksesta. Asentajalla on joku puolituttu kaveri jossain myyntifirmassa. Niillä on joku "kilpailu": kun ostaa xx euron edestä kamaa, niin saa navigaattorin (pilkkihaalarin, kännykän, tms.) lahjaksi. Tottakai duunarit juoksee ostamaan sieltä. Ei sillä välii että tavara on kalliimpaa, koska työnantaja maksaa kamat ja duunari saa sen navigaattorinsa "ilmaiseksi". Nyt sitten työnantaja on huomannut tämän kuvion ja määräsi duunarit ostamaan kamat siitä tukusta, jonka kanssa työnantajalla on diili. On se niin väärin... )))


    • Anonyymi

      Näin joulun alla ostajat ja juoksupojat katsovat niitä, joista saa parhaat "lahjukset". Nykyään ne vaan annetaan huomaamattomasti esim suoraan kotiin. Vallitseva käytäntö edelleen varsinkin julkisella puolella ja ison firman ostaja/pienen toimittajan talo.

    • Anonyymi

      mieti nyt ite vähän asiaa.....

      perustat yrityksen ja käyt ostamssa tietystä tukusta tarvikkeet....vuodesta toiseen.
      Sitten palkkaat Ranen.....ja rane hakee 1.5x kalliimmasta paikasta tuotteet. Sanot Ranelle että meillä käytetään tiettyä tukkua..... ja Rane sanoo että voitko ihan oikeesti määrätä ??

      olikohan toi alotus tsoukki ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe