Lentoliikenteen massiiviset päästöt

Anonyymi

Suomalaiset voisivat puuttua tarpeettoman lentoliikenteen karsimiseen ja lentoveron keräykseen sen sijaan, että media jauhaa Amazonin sademetsistä tai Tyynenmeren jätepyörteestä.

Esim. Lontoosta lennetään muutamaksi tunniksi Lappiin ja takaisin joulupukkia katsomaan. Hei, miten te vielä kehtaatte puhua ilmaston lämpenemisestä?

47

1011

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lappiin rakennetaan lisää kelomökkejä ja toivotaan turistien tulevan sankoin joukoin lentokoneilla. Samaan aikaan ollaan huolissaan lumen vähyydestä. Malediiveilla rakennetaan lisää hotelleja ja toivotaan turistien tulevan sankoin joukoin lentokoneilla. Samaan aikaan ollaan huolissaan meriveden noususta.

      • Anonyymi

        Ilman muuta lentämisen päästöjä on verotettava vähintään yhtä raskaasti kuin omistusautoilua, sillä lentämällä harva menee töihin, tarhaan, kauppaan ja vanhuksia tapaamaan kuten omistusautolla.

        Verot kohdalleen lentohin, juniin ja busseihin ja autoilun veroista puolet pois!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman muuta lentämisen päästöjä on verotettava vähintään yhtä raskaasti kuin omistusautoilua, sillä lentämällä harva menee töihin, tarhaan, kauppaan ja vanhuksia tapaamaan kuten omistusautolla.

        Verot kohdalleen lentohin, juniin ja busseihin ja autoilun veroista puolet pois!

        Olisko sulla paree mieli jos mainitsemas reissut tehtäs vuokrapirssillä?


      • Anonyymi

        Aivan. Kaksinaismoralismi huipussaan. Taitaa olla sitä ns. parempaa saastuttamista, jota ei lasketa.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Voihan perse mikä idea. Minä ainakin lennän monta kertaa vuodessa enkä meinaa sitä vähentää makso sitten mitä makso. Ei vois vähempää kiinnostaa kun joku saatanan ilmastonmuutos.

      • Anonyymi

        Niinpä. Kukaan ei välitä eikä kanna vastuuta mistään muusta kuin toisten tekemisistä.


      • Anonyymi

        Olet sellainen ääliö jota ei kiinnosta mikään mikä ei suoraan vaikuta itseesi. Mutta sitten kun asiat eivät menekään niin kuin haluat niin alkaa hirveä valitus, ulina ja toisten syyllistäminen.

        Uli uli uli!


      • Anonyymi

        Minä olen ajatellut, että 10 lentomatkaa vuoden aikana on meidän perheen kiintiö. Lisäksi siirrymme lähiruokaan: riistaa, järvikalaa ja lähellä tuotettua naudan- ja sianlihaa. Pyöräilen työmatkat. Haluan olla mukana ilmastotalkoissa.


    • Anonyymi

      Joulupukki kävi tarkastamassa lentokenttänsä – joulusesonki tuo pelkästään Rovaniemelle 300 matkustajakonetta.

      ....... että näin Rovaniemellä

    • Anonyymi

      Suomalaisten lentomatkustaminen on todella vähäistä, sen lopetus olisi kuin kärpäsen pieru Saharassa.

      • Anonyymi

        Kyllä ne koneet lentää , vaikka joku ääliö vihertäjä lopettaa lomalentonsa. Lentomatkailu on niin kannattava business, että sitä ei suomalaisten lentelyt hetkauta yhtään mihinkään.


      • Anonyymi

        Aivan samoin kuin KAKKI muukin vouhotus täällä Suomessa.


    • Anonyymi

      Sanna lyö huvilentäjille luun kurkkuun! Tai sopiiko tuollainen vertaus vegaanille? Nimittäin lihansyönnille tullaan laittamaan vero, jotta typerä ja vastuuton tapa syödä ystäviämme loppuu. Hyvä Sanna. Nyt ei kysytä miltään helkutin persuilta, vaan tehdään ekotekoja!

      • Anonyymi

        Virhevasukin avaus kertoo aatemaailmansa harhaisuudesta paremmin kuin mitkään suomalaisten realiteetit.

        Euroopan tunnetuin kasvissyöjä oli Aadolf Hitler ja sehän oli kovasti hyödyllistä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Virhevasukin avaus kertoo aatemaailmansa harhaisuudesta paremmin kuin mitkään suomalaisten realiteetit.

        Euroopan tunnetuin kasvissyöjä oli Aadolf Hitler ja sehän oli kovasti hyödyllistä?

        No nyt toit hyvän pointin esiin mitä tuo yletön heinien syönti aiheuttaa pahoimmillaan.
        Yksi heinän syöjä hörhö Soininvaara uhittelee, että Suomeen tulle miljoonia syömään heiniä.


      • Anonyymi

        Milläs nää luulet notta tää lepakkoluolan kasvatti menee ministerikokouksiin harva se viikko ympäri kylää,,,, ettei vaan lentäs? Hyi kaamee, menis kävellen, purjevenholla, hevoosella.
        Vihervasemmiston ekoteot on sitä, että vedetään muilta mattoa alta kykenemättä itse mihinkään muuhun konkreettiseen kuin toisten piikkiin elämiseen. Mariinikaan ei taida paljon omaa lompakkoaan vaivata matkoillaan.
        Teidän pitäisi mennä ajatusmaailmanne kanssa aktivoitumaan sinne missä ne ongelmat oikeasti ovat, Afrikka, Intia, Kiina. Sieltä kun lyötte luun kurkkuun niin tekin voitte syödä lihaa täälä.


    • Anonyymi

      Niihin päästöihin verrattuna, mitä Intian ja Kiinan hiilivoimalat aikaansaavat, lentoliikenteen päästöt ovat mitätöntä luokkaa.

    • Anonyymi

      Joo, kaikki muu liikkuminen pitäisi ilmastonmuutoksen eteen kieltää paitsi lentoliikenne ja noi viinanhakuristeilyt ympärimaailman.

    • Anonyymi

      Eikä unohdeta sitä turhaa tavaran laivausta. Vaikea löytää enää mitään mikä ei ole made in china. Euroopasta löytyisi varmasti kapasiteettia tuottaa itse kaikki.

      • Anonyymi

        Ei voi, koska globalisaatio.


    • Anonyymi

      Ihminen on omahyväinen paskiainan. Ympäri maailman kierretään ja kiertämättömiltä vaaditaan ilmastotekoja siinä kuin lomaillen itse Thai-maassa.

      • Anonyymi

        Kuolema turisteille ja muille kermaperseapinoille!!


    • Anonyymi

      Ei se ilmasotnmuutos ole totta. Muutenhan lisi kielletty ökeautot, ökyveneet, yksityiskoneet, niöraja asumiselle, poistettu tuloerot, tehty kaikki tuotteet mahdollisismman kestäväksi. Jaettu rikkaiden omaisuus globaalista tasan.
      Ennekuin nämä on tehty ei ole ssuyytä huoleen. Päästöperusteinen ilmastonmuutos on valetta. Sinut halutaan sähköyhtiön asiakkaaksi (talousorjaksi)

    • Anonyymi

      Varsinkin täysin turhat charter-lennot on lopetettava, kuten esim. nämä al-Holin suunnitellut lomalennot.

      Miksi vihreät eivät puutu tähän ilmaston suunniteltuun saastutukseen, sillä Euroopan läpi pääsee myös kävellen ja sähköpotkulaudalla ?

      • Anonyymi

        Just oli Madridissa ilmastokokous jossa ei saatu aikaan yhtään mitään. 20 000 neuvottelijaa lensi sinne ja takaisin. Tällainen kokous järjestetään joka vuosi.
        Pitäiskö kieltää tuollaiset turhat kokoukset nyt ainakin ensin.


    • Anonyymi

      Ajatellaan sitten jotakin lentoveroa kun F1-autoja ja saudiprinssien autoja ei enää rahdata lentokoneilla. Niin kauan minä matkusta koneella monta kertaa vuodessa.

    • Anonyymi

      Hyttysen pieru saharassa on nuo lentelyt verrattuna hiilen ja öljyn polttoon. Lämmityksestä ne hiilipäästöt täällä tulevat. Mm. Helsingin hiilivoimaloista.

    • Anonyymi

      kyllähän ne lentokoneiden päästöt ..huh ne on hirvittävin saasteuhka mitä on.

      pitäisi veroja nostaa kaikkialla ja hinnat YLÖS. turhat joulupukin katsomis pska reissut ja dorkien ryypäämislomat etelän kanaria espanja mitä näitä on jää pois.

      ja thaimaan pedomatkailija homotkin on kohta ymmällään

    • Kun ei lennä koneilla minnekään niin ei tee päästöjäkkään.. Ei kiinosta minkää vertaa ees mennä kahtomaan lentokoneita minnekään... Autolla pääsen sinne minnekä tarvihten myös lappiin tuntureille eikä diesel auto ole isopäästönen :)

    • Anonyymi

      Ja vihervassareita koneet täynä!!! Toista tehdään ---toista puhutaan

    • Anonyymi

      Sanna Marinkin lensi ilmastokokoukseen yksityiskoneella.
      Ei muka kerinnyt vuorokoneella. Olisi laittanut kellon
      soimaan aikaisemmin, niin olisi päässyt aikaisemma vuorolla.
      Puhutaan yhtä ja tehdään toista!

    • Anonyymi

      Taitaa olla niinkin että lentäminen ei sinänsä ole nykyisin liikkumismuotona erityisen saastuttava vaikkapa autoon verrattuna. Ongelmana on pikemminkin se että matkustetaan turhan päiten liian paljon ja liian kauas, pitemmät matkat tietysti lentokoneella, joka vähän aiheettakin saa syitä niskoilleen.

    • Anonyymi

      Voitaisiin aloittaa siitä että kiellettäisiin lentäminen suomessa.

      Oltaisiin edelläkävijämaa ja esimerkki muille. Saisimme taputuksia selkäämme kansainvälisissä kokouksissa.

    • Anonyymi

      Kielletään suoraan hengittäminen. Siitähän tulee hiilidioksidia.

    • Anonyymi

      Slovenian kokoinen maapläntti palaa Australiassa eikä vihervasureita kiinnosta paskan vertaa, outoa. Siellä ei ilmeisesti tule puunpoltosta pienhiukkasia jotka tähän "ilmasto-ongelmaan" vaikuttavat. Vihervasurit, kiireesti sinne, kävellen ja uiden, ettei tule päästöjä.

    • Anonyymi

      Onko valtion enemmistöomisteinen Finnair hyvä esimerkki tarpettomasta lentoliikenteestä. Yhtiö perustettiin Suomen sisäisen ja Suomesta ulkomaille suuntautuvan liikenten ylläpitämideksi. Yhtiö on lähes luopunut tästä palvelusta ja suunnannut liikenteensä kaukoidän rajattomille markkinoille. Helsinki Vantaa on
      kehitetty ja muokattu yhtiön tarpeiden mukaiseksi risteysasemaksi ja sieltä on muodostettu jatkoyhteydet muualle eurooppaan. Kysyntä kaukoidässä/aasiassa kasvaa uskomatonta vauhtia ja lentoasemalla on jatkuva tarve laajentamiseen.
      Ympäristöongelmat lisääntyvät ilmassa sekä lentokentällä ja ympäristössä valtavasti.
      Niistä ei kerrota eikä niihin haluta puuttua vaan pikemminkin halutaan vain turvata nopea liikkuminen. Osittain hyvä ajatus mutta periaate nopeasti kaikkialle ja kaikille ei ole ympäristön kannalta kestävä malli.

    • Anonyymi

      Itse lensin viimeksi v.2013 kun kävin ulkomailla,ei kai enää ny sitten tarvi lennelläkään,hyvä niin,pitää suosia vaan tuota lähimatkailua ,mitä nyt enää matkailee,keski-ikäinen kun oon pitää keksiä myös helppoja harrastuksia joissa ajan saa kulumaan.
      Muuta ei kai tarvii tehdäkään enää.

    • Anonyymi

      Joku Helsingin kaupungin Sinnetännemäki vihreänä poliitikkona lentelee kunnan rahoilla mitä ihmeellisempiin kissanristiäisiin jatkuvasti. Helsingin "pormestareiden" matkustuskulut olivat viimeiseltä kahdelta vuodelta muistaakseni jotain 220 tuhatta euroa.

      Vois kuvitella, että tuolla määrällä on lämmitetty melko massiivisesti ilmastoa! Tuo raha on vielä ollut poissa muista kohteista missä sitä ois kipeästi kaivattu. Kyllä on melko sikamaisia nuo vihervasemmiston poliitikot!

    • Anonyymi

      Niin ja Brysselistä lennetään monta kertaa viikossa Suomeen ja takaisin , ja juurikin ne jotka näistä asioista ovat päättämässä.

      • Anonyymi

        Tekeekö teukka ilmastoteon kun kännipäissään myöhästyy taas lennolta?


    • Anonyymi

      Maailman öljynjalostamoiden tuotejakautumassa on n. ehkäpä 20% (tietävämmät korjatkaa) lentopetroolia. Loput poltetaan muissa vehkeissä.

      • Anonyymi

        Ei ole noin paljoa. Raakaöljyn laadusta riippuen se on yleensä alle 10%.

        Raakaöljy kun ei ole kaikkialla samaa vaan laatu (ja hinta) vaihtelee hurjasti. Venezuelan öljy on huonoa, Saudeista pumpataan etupäässä parasta laatua.

        Sinällään lentopetrolin osuus on merkittävä, koska niin kauan kun sitä tarvitaan niin se yli 90% raakaöljystä jalostetaan nestekaasuksi, bensiiniksi, dieseliksi, raskaaksi polttoöljyksi jne. samalla kun tuotetaan lentopetroolia. Ja jossain se bensa yms poltetaan kun se kerran on tuotettu, vaikka kuinka huristeltaisiin sähköautoilla.


    • Anonyymi

      Lentoliikenne edustaa n 2% kaikista CO2- päästöistä. Osa on toki turhaa niistäkin.
      Mutta jätäppä mieluummin ostamatta pari muotipaitaa. Tämän merkittävän ympäristöteon voi tehdä lähes jokainen länsimaalainen ilman kurjuutta.

    • Anonyymi

      Totta, keskustelu pyörii aivan väärissä asioissa. Eurooppa Saksan johdolla ampuu itseään jalkaan ja siirtää teollisuuttaan Intiaan ja muualle. Jopa Puola on saanut Suomesta valtavasti investointeja, kun meillä vihreät pilaavat kilpailukyvyn älyttömillä toimillaan. Suurimman nautinnon vihreät saavat, kun pääsevät kieltämään toisilta henkiläautolla ajon. Jopa terveyden hoito on Etelä-Suomessa järjestetty vanhalla systeemillä, kun muu Suomi saa kärsiä Sote-talkoista. Hesalaiset asioivat leuhkasti omassa sairaanhoitopiirissään, jolta ei rahaa puutu.

    • Anonyymi

      Äkkiäkös elokapina lakkauttaa lentämisen, kun EU ei voi?

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8d7ebafd-6265-4821-8b31-923585c27e9c
      Haamulennot jatkuvat Euroopassa
      Lentokoneet lentävät Euroopassa lähes tyhjillään Washington Post -lehden mukaan. Omikron on vienyt asiakkaita, mutta lentoja ei keskeytetä EU-säännösten vuoksi.
      Menkää istumalakkoon kiitoradalle sumussanne


      Äänestä

    • Anonyymi

      fdderdefrdfgdffgkkl,cdö.äxz¨tyrweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2809
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      376
      2664
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2200
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1876
    5. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      71
      1838
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1783
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1774
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1708
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1603
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1482
    Aihe