Arvoisa Mikko Kärnä

Anonyymi

16.12.2019Kirjoititte Twitteriin :
"Hallituksen linja on erinomainen. Autetaan lapsia, ei kohtalonsa valinneita äitejä. Ensimmäiseksi orvot pois leiriltä. Sitten kysytään äideiltä, antavatko lapsensa. Jos eivät anna, jäävät kaikki sinne. Näin se menee. Ei pidä lähteä kalifaattiin."

17.12.2019 :
"Rautalangasta hallituksen toimintalinjasta oppositiolle:
- Turvallisuustekijät tulevat ensisijaisena
- Lapsen etu pyritään turvaamaan
Käytännössä:
Yksikään isis-äiti ei saavu Suomeen ilman puhtaita papereita suojelupoliisilta. Epäilen myös, että sellaisia ei tulla kirjoittamaan."

17.12.2019:
"Vielä kerran oppositiolle: Yksikään isis-äideistä ei saavu Suomeen, ellei hänellä ole puhtaita papereita suojelupoliisilta. Riittääkö tämä teille, vai ettekö luota suojelupoliisiinkaan ?"

Kyllähän te käsitätte, että jos äänestätte Hallituksen luottamuksen puolesta, olette mahdollistamassa sitä, että Isis äidit todellakin tulevat Suomeen, ilman että heiltä vaaditaan "puhtaita" papereita.

Tämä teidän kirjoitus on tehty siksi, että sillä voisitte sitten selittää äänestäjillenne, käsittäneenne väärin sen mitä Hallitus poliitisessa linjauksessaan tarkoittaa.

Iltalehden kirjoitus edellyttäisi sitä, että te herra Kärnä vaatisitte täyden selvityksen äänestyksenne pohjaksi. Ovatko muut hallituspuolueet käsittäneet väärin, vai te ?

Lainauksena Iltalehdestä :

"Se, mikä on hallituksen maanantaisen linjauksen syvin olemus, siitä haluavat keskustalaiset nyt vääntää peistä.

On totta, että hallitus ei tee päätöksiä yksittäisten henkilöiden kotiuttamisessa, vaan ulkoministerin nimeämä erityisedustaja, joka johtaa viranomaisyhteistyötä ja tekee kotiuttamisratkaisut. Hallitus ei siis auta päätöksellään al-Holista yhtään ISIS-naista Suomeen, mutta erityisedustaja nojaa kuitenkin hallituksen poliittiseen linjaukseen.

Muille hallituspuolueille hallituksen linjaus tuntuu olevan selvä. Esimerkiksi vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin mukaan ”on mahdollista, että myös äitejä kotiutetaan, mutta jokainen ratkaisu perustuu viranomaisen suorittamaan harkintaan ja lapsen edun arviointiin”.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajan Paavo Arhinmäen mukaan ”jos lapsen oikeuksien turvaaminen vaatii aikuisten auttamista, on lapsen etu ensisijainen”. Vihreiden euroedustaja Ville Niinistön mukaan ”velvoitetta äitien auttamiseen ei ole, mutta osa äideistä voi tulla mukana, jos se on lapsen etu. Tässä arvio myös turvallisuusriskeistä, kuten pitääkin”.

Näin ollen lopputulos näyttäisi olevan, että hallitus haluaa auttaa leiriltä pois lapset, mutta tapauskohtaisesti harkiten myös heidän äitejään. Keskustaa vietiin asiassa kuin litran mittaa, tosin ei keskustalaisten mielestä: heidän mielestään hallituskumppanit tulkitsevat hallituksen linjausta väärin.

" Keskustalaisilla riittää selittämistä omilleen, miksi puolue lähti vihreän ulkoministerin Pekka Haaviston kelkkaan tässä asiassa."

Oletteko te herra Kärnä vasemmiston tarjoaman palkkapussin perässä juokseva takinkääntäjä ? Vai oletteko te mies joka seisoo omien sanojen ja äänestäjien kannan takana ? Voisi olla mukavampi olla eduskunnassa ajamassa äänestäjien asioita, jos toimisitte heidän toiveiden mukaisesti. Äänestäminen asiasta on viesti äänestäjille.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niinhän siinä sitten kävi. Keskusta äänesti ja oli hyvässä uskossa, että vain lapset tulee.
      Hyvä usko ei ole luotettavan poliitikon toimintatapa, asioista pitää ottaa selvää ja varmistaa asia. Maria Ohisalo kertoi Päivärinnan haastattelussa, että kyllä äidit tulee jos viranomaiset katsovat että se on lapsen etu. Kurdien kanssa varmasti olisi neuvoteltavissa asiat niin, että lapset pääsevät pois ilman äitejään ja se olisi lapsille kaikkein paras ratkaisu. Äidit tulevat sitten myöhemmin kun heidän mahdolliset rikokset on tutkittu Syyriassa, missä on todistajia ja dokumentteja. Tämä siis jos heidät todetaan syyttömiksi.

      Asialle ei enää mitään voi. Kaikkea hyvää Keskustapuolueelle ja kansanedustajille. Edessä on melko hankala tie hallituskumppaneiden kanssa, ajatellen hallituksen luomaa budjettia, jota ei lähdetty muuttamaan. Uskoisin että kuntien talous tulee aiheuttamaan harmaita hiuksia, kevät tulee olemaan voimakkaan vasemmistopolitiikan aikaa ja sitä luottamusta Demareiden kanssa pitää nyt pystyä parantamaan ja luomaan.

      Äänestäminen luottamusta vastaan tässä kohdalla olisi mahdollistanut (erittäin todennäköisen) pääsyn uuteen hallitukseen ja sitä kautta mahdollisuuden uuteen toimivampaan hallitusohjelmaan. Jos hallituspaikkaa ei olisi tullut, niin uskoisin, että sekin olisi ollut parempi tähän kohtaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe